גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שגיא לא לבד: מנהלי בראק אן.וי ימכרו מניות תמורת 180 מ' ש'

מניות השליטה בחברת הנדל"ן יימכרו לחברת הנדל"ן הגרמנית אדלר תמורת 1.4 מיליארד שקל - מכירה שתניב לשגיא רווח של כ-300 מיליון שקל

טדי שגיא / תמר מצפי
טדי שגיא / תמר מצפי

איש העסקים טדי שגיא סימן לעצמו בסוף השבוע V גדול על עוד עסקה מוצלחת. שגיא, שרכש במאי אשתקד את מניות השליטה (41%) בחברת הנדל"ן בראק אן.וי תמורת כ-1.1 מיליארד שקל, סיכם בסוף השבוע על מכירתן לחברת אדלר הגרמנית בתמורה ל-1.4 מיליארד שקל. העסקה, שתבוצע לפי מחיר של 440 שקל למניה, משקפת לשגיא תשואה של כ-27% בתוך פחות משנה - רווח עתק של כ-300 מיליון שקל בפחות משנה.

ואולם, העסקה הנוכחית אינה רק של שגיא, אלא של בעלי המניות כולם, מאחר שהיא כוללת גם הצעת רכש מיוחדת שתגיש אדלר ל-25.8% ממניות בראק אן.וי שנמצאות בידי הציבור (כ-44% מהחזקות המיעוט) במחיר זהה, של 440 שקל למניה. כך, גם הציבור יוכל ליהנות מפרמיה של 12.3% על מחיר הסגירה ביום חמישי, שהסכימה הרוכשת לשלם. מסיבה זו, קפצה היום מניית בראק אן.וי בכ-8% למחיר של 424 שקל.

אדלר מובילה בשוק הגרמני

לדברי מקורות בשוק, שגיא רכש תחילה את בראק אן.וי כהשקעה לטווח ארוך, אבל הבין במהירות כי שוק הנדל"ן הגרמני מתרכז לכיוונם של השחקנים הגדולים בו. מתוך מחשבה כי הדרך הנכונה לפעול היא התרחבות מהירה, ניהלו לאחר מכן אנשיו של שגיא מגעים עם החברה המתחרה, איי.די.או, סביב מיזוגן של שתי החברות, אבל מגעים אלה הסתיימו כבר לפני חודשים אחדים ללא תוצאות. בהמשך הגיע ההצעה האטרקטיבית של אדלר, ושגיא בחר להיענות לה. הוא עצמו ימשיך להתמקד בעסקי הנדל"ן שבבעלותו בלונדון, וכן בפיתוח חברות חדשות בתחומי הטכנולוגיה.

מניית בראק אן.וי

אדלר נדל"ן (Adler real estate) נמנית עם חברות הנדל"ן המניב למגורים המובילות בגרמניה, והיא אחת מחמש הגדולות ביותר מבין החברות הציבוריות במגזר זה. החברה מתמקדת בפיתוח נדל"ן למגורים באזורי מטרופולין בגרמניה, ואסטרטגיה זו יוצרת מצב שבו כמעט מחצית מהכנסות החברה מדמי שכירות מגיעה מנכסיה ב-10 הערים שבהן היא הכי פעילה. 20 הערים שבהן החברה הכי פעילה יוצרות כשני שלישים מסך הכנסותיה. לחברה יש יותר מ-50 אלף יחידות דיור תחת ניהולה.

את תשעת החודשים האחרונים של 2017 סיימה אדלר עם הכנסות של 130.5 מיליון אירו, רווח תפעולי של 120 מיליון אירו ורווח נקי של 24 מיליון אירו. עוד עולה מדוחות אדלר כי שווי הפורטפוליו של הנדל"ן שברשותה מסתכם לכ-2.6 מיליארד אירו, כששיעור התפוסה הממוצע בנכסיה המניבים עומד על 91.1%.

העסקה תושלם בתוך כחודשיים

אדלר נסחרת בבורסת פרנקפורט לפי שווי של 753 מיליון אירו (כ-3.3 מיליארד שקל). מדובר בשווי נמוך במקצת מהשווי המשתקף לבראק אן.וי בעסקת הרכישה, שעומד על 3.4 מיליארד שקל.

מהודעתה של אדלר אתמול עולה כי היא תממן את רכישת המניות משגיא ומהציבור באמצעות המזומנים שבקופתה וכן מהכספים שינבעו לה ממכירת חלקה בחברת אקסנטרו ריל אסטייט (Accntro Real Estate). אדלר גם הדגישה בהודעתה כי אינה פוסלת את האפשרות שתחליט בשנים הקרובות לרכוש מהציבור גם את יתרת מניות בראק אן.וי, שלא יירכשו בהצעת הרכש הנוכחית.

בהודעת החברות נמסר כי הסכם הרכישה מותנה באישור רשות ההגבלים הגרמנית ובהיענות של בעלי מניות מקרב הציבור, המחזיקים בלפחות 5% ממניות בראק אן.וי. אישור רשות ההגבלים הגרמנית אינו צפוי להוות בעיה, מאחר ששוק הדיור להשכרה בגרמניה נחשב לתחרותי, והעסקה אינה מתבצעת בין המתחרות הגדולות בענף.

גם הצעת הרכש אינה צפויה להוות מכשול, מאחר ששלושת חברי ההנהלה הבכירה של בראק אן.וי - המנכ"לים המשותפים אופיר רחמים וגל טננבאום ומנהל המחלקה הכלכלית פרד גניה - התחייבו למכור לאדלר את מלוא החזקותיהם (5.63%) בחברה במסגרת הצעת הרכש תמורת סכום של 182 מיליון שקל. במקביל, התחייבה אדלר לרכוש מהם את מלוא החזקותיהם, גם אם חלקן לא יירכשו בהצעת הרכש עקב היענות גבוהה של הציבור. לפיכך, להערכת גורמים בשוק, תושלם ככל הנראה העסקה בתוך כחודשיים.

בראק אן.וי פועלת בשוק הנדל"ן הגרמני בשלושה תחומים מרכזיים: השכרת דירות, השכרת נכסים מסחריים, וייזום והקמה של שכונות מגורים. לחברה תיק הכולל יותר מ-11 אלף דירות להשכרה בערים שונות ברחבי גרמניה, המניב הכנסות שנתיות של כ-45 מיליון אירו מדמי שכירות, וכן כ-330 אלף מ"ר של שטחים מסחריים להשכרה. כמו כן, עוסקת החברה ביזמות בנייה למגורים בערים דיסלדורף ואאכן, בהיקף של יותר מ-1,300 יחידות דיור.

"פרמיה גבוהה על ההון העצמי"

במאי 2017 רכש שגיא את השליטה בבראק אן.וי מידיהם של שמעון וינטרוב ורונן פלד, בעקבות סכסוך קשה שהתפתח בין וינטרוב למנכ"לים המשותפים על דרך ניהולה של החברה. בתום מאבק שנמשך חודשים ארוכים, מכרו וינטרוב ופלד את החזקותיהם לשגיא תמורת כ-1.1 מיליארד שקל ולפי מחיר של 345 שקל למניה.

לאחר הרכישה סיכם שגיא עם המנכ"לים המשותפים כי כהונתם תסתיים בסוף יוני 2018, אבל במקביל גם העניק להם את ברכת הדרך להמשיך ולפתח את עסקי החברה. בין הצדדים גם התפתחו יחסי עבודה טובים, שאפשרו את המשך צמיחת החברה והתפתחותה.

כך, רכשה בראק אן.וי בחודשים האחרונים 802 דירות להשכרה בערים לייפציג, מגדבורג והאלה תמורת כ-65 מיליון אירו, וביצעה מימון מחדש להלוואות בנקאיות בסכום דומה. נוסף על כך, חתמה החברה על הסכם לרכישת קרקע של 193 דונם בדיסלדורף, המיועדת לבנייה למגורים, תמורת 133 מיליון אירו.

את שלושת הרבעונים הראשונים של 2017 סיימה בראק אן.וי ברווח נקי של 101.3 מיליון אירו, ובאחרונה אף העריכה כי תרשום ברבעון הרביעי של השנה רווח נקי של 17-23 מיליון אירו. ההון העצמי של החברה הסתכם בסוף ספטמבר ב-573.3 מיליון אירו, ולהערכתה, גדל ב-17 מיליון עד 23 מיליון אירו ברבעון הרביעי.

גל טננבאום, מנכ"ל משותף בבראק אן.וי, ציין בעקבות חתימת ההסכם עם אדלר כי "שיתוף הפעולה הפורה עם טדי שגיא, על קשריו העסקיים הענפים ויכולותיו הפיננסיות, יצר ערך מוסף גבוה לכל בעלי המניות של בראק. העסקה עם אדלר היא עסקה נהדרת לכל בעלי המניות. אלה שיחליטו למכור, ייהנו מפרמיה גבוהה על ההון העצמי ומחיר המניה, ולמעשה, ייזכו ל'פרמיית שליטה'. אלה שיחליטו להישאר, ייהנו מהצפת הערך שהנהלת אדלר, שאתה יש לנו היכרות רבת שנים, תיצור. זאת, באמצעות ניצול סינרגיות ויתרונות לגודל".

טננבאום ורחמים, שהקימו בגרמניה את פעילות הנדל"ן של בראק אן.וי וניהלו אותה מראשיתה, יפרשו מהחברה לכל המאוחר בסוף יוני. עם זאת, לאחר הפרישה צפויים השניים להמשיך כנראה ולעסוק בענף הנדל"ן הגרמני, שאותו הם מכירים היטב.

עוד כתבות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"