גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נושי יורוקום צפויים לאשר את מכירת החברה לסיידוף

אסיפת נושי יורוקום החלה בשעות הצהריים, ובמהלכה אמורה להתקיים הצבעה בנוגע להסדר שמציע נתי סיידוף ■ הצעתו המלאה והסופית של סיידוף תוגש לביהמ"ש בהליך שייקח כשבועיים, לפי הערכות ■ הבנקים צפויים למחוק כ-400 מיליון שקל

נתי סיידוף  / צילום: אבי שאולי
נתי סיידוף / צילום: אבי שאולי

אחרי דרמה לילית שהעמידה בסימן שאלה את קיום אסיפת הנושים בקבוצת יורוקום, האסיפה יצאה היום (ב') לדרך. אסיפת נושי יורוקום החלה בשעות הצהריים, ובמהלכה אמורה להתקיים הצבעה בנוגע להסדר שמציע נתי סיידוף, שזו ההצעה הרלוונטית היחידה כרגע. שלושת הנושים המרכזיים - בנק דיסקונט, הפועלים והבינלאומי - החליטו לתמוך בהצעת סיידוף, ולכן היא אמורה להתקבל, והוא אמור לקבל לידיו את השליטה בבזק.

יחד עם זאת, זהו עדיין לא סוף פסוק. הצעתו המלאה והסופית של סיידוף תוגש לביהמ"ש בהליך שייקח כשבועיים, לפי הערכות. אם בתקופה זו תעלה לפתע הצעה חדשה שתכלול שיפור מהותי לעומת הצעת סיידוף, עשויים הנושים לפתוח זאת לדיון מחודש. כך למשל הדירקטוריונים של הבנקים שאישרו את הצעת סיידוף החליטו לתמוך בהצעה, אלא אם תגיע הצעה אחת משופרת באופן מהותי.

על פניו, נראה כי הסיכוי שתגיע הצעה כזו שתצדיק פתיחת הדיון מחדש, ונטילת סיכון שסיידוף ייסוג, נמוכה למדי. יחד עם זאת, סאגת יורוקום כללה לא מעט הפתעות, ולכן אין לדעת בוודאות מה יקרה בשבועיים הקרובים.

יורוקום נמצאת כיום בשליטת שאול אלוביץ. פתיחת החקירה החדשה נגד בכירי קבוצת בזק אתמול משחקת במובן מסוים לטובת סיידוף. אי-הוודאות הגדולה הקיימת בבזק, שרק החמירה בעקבות החקירה החדשה, צפויים להביא לכך שהבנקים יעדיפו לסיים במהרה עם ההסדר ביורוקום, ולהימנע מסיבוכים. כמו כן, הטלטלה בבזק עלולה להרחיק משקיעים פוטנציאליים. לכן, לפי הערכות, צריכה להגיע הצעה יוצאת דופן, שתצדיק את פתיחת המרוץ מחדש.

24 השעות האחרונות כללו דרמה משפטית קטנה. אמש החליטה השופטת איריס לושי עבודי לדחות את אסיפת הנושים ביורוקום, בעקבות פנייה מצד אחד הנושים הלא מובטחים ביורוקום נדל"ן, שטען כי סיידוף שיפר את הצעתו, אך לנושים לא ניתן מספיק זמן ללמוד את ההצעה החדשה. בקבוצת יורוקום ובבנקים נלחצו מההחלטה, שכן הצעת סיידוף אמורה לפוג היום, ואם לא תיערך האסיפה, לא ברור אם ההצעה תחודש. יורוקום, הבנקים וסיידוף פנו במשותף לביהמ"ש וביקשו שהאסיפה תתקיים בהקדם האפשרי. השופטת לושי עבודי החליטה להיעתר לבקשה, לאחר שצורפה אליה ההצעה המלאה של סיידוף, ולאחר שניתן לנושים הקטנים אפשרות להצביע עד ליום חמישי הקרוב.

ההסדר של סיידוף לחוב של 1.2 מיליארד שקל, כולל הזרמה של 400 מיליון שקל, ובנוסף פריסה של 370 מיליון שקל בחוב ל-7 שנים. ההצעה כוללת גם פתרון לנושי יורוקום נדל"ן, שיש להם שעבודים ביורוקום תקשורת. הפתרון כולל פירעון מלוא החוב לנושי יורוקום נדל"ן הן באמצעות הזרמה של סיידוף והן באמצעות מיחזור החוב על ידי הבנקים הנושים ביורוקום תקשורת, שיקבלו על כך ריבית של 6%, וייפרעו מההלוואה בסוף השנה הבאה.

בשורה התחתונה כולל הסדר החוב מחיקה של 400-500 מיליון שקל. לצד המחיקה, מציע סיידוף לבנקים מנגנון אפסייד המסתמך על עלייה בשווי עתידי של נכסי יורוקום. יחד עם זאת, קיימת אי ודאות לגבי מנגנון זה והיקף הסכום שיקבלו ממנו הבנקים.

הצעת סיידוף אינה מתייחסת לחברות התפעוליות של קבוצת יורוקום שנמצאות כיום בהקפאת הליכים בביהמ"ש. הקפאת ההליכים הוארכה עד לעוד 5 שבועות, כשבמקביל יוצאים הנאמנים (נציגי הבנקים) בהליך מכרז מזורז למכירת החברות עד ל-25 בפברואר, כאשר המטרה היא למכור את השליטה בחברות בתמורה לכמה עשרות מיליוני שקלים תוך מחיקת חוב של 600 מיליון שקל.

עוד כתבות

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט; הישראלית שמזנקת, וזו שנופלת ב-35%

אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● מחירי הנפט מזנקים, הדולר מתחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי מזנקת בעקבות הדוחות, סולאראדג' נופלת ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שהן ימשיכו בהמשך השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה