גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בולטת מעל המתחרות: פוקס היא לא עוד רשת אופנה

המשבר בענף האופנה המקומי גרר ירידות שערים אלימות במגזר כולו, אבל זו שגיאה להתייחס לחברות הפועלות בתחום כאל מארג אחד ■ נתוניה העסקיים של פוקס מעידים על כך שהיא תמשיך לבלוט לטובה מעל למתחרותיה

חנות של פוקס / צילום: תמר מצפי
חנות של פוקס / צילום: תמר מצפי

אחת המחלוקות המוכרות והיסודיות בעולם ההשקעות נסובה סביב שתי גישות; הראשונה היא הגישה הגורסת שעדיף תמיד לרכוב על המגמה, כלומר לקנות מניות כל עוד עליות השערים נמשכות, ולמכור אותן ברגע שבו מתחילות הירידות. הגישה השנייה הפוכה בדיוק, שכן אלו האוחזים בה טוענים שתשואה עודפת משיגים רק אם יוצאים מהשורה - הווה אומר, פועלים בניגוד למגמה.

מובן שאין תשובה איזו גישה היא "הנכונה", אבל על דבר אחד יש הסכמה מלאה - הבחירה באסטרטגיה השנייה מחייבת אורך נשימה, שהרי אין כל אפשרות לתזמן את התפניות במגמה.

שוק האופנה המקומי כדוגמה: מספיק להביט על הכותרות בעיתונים הכלכליים כדי להבין ששוק האופנה המקומי נמצא בחרדה. לאחרונה אחזה הבהלה גם במניות הקניונים המקומיות - עזריאלי  ו-מליסרון  - שרשמו ירידות שערים חדות. מה הצית את התבהלה? קשה לדעת, אבל אין ספק שלהודעה של רשת הוניגמן על כניסתה להקפאת הליכים, על רקע ההתעצמות במסחר המקוון, יש תרומה לא קטנה לחששות. למרות תגובת המניות האלימה, אינני חושב שמדובר בהפתעה, שכן הקשיים ברשתות האופנה אינם בגדר ידיעה חדשה - הם מוכרים זה תקופה ארוכה - וגם אני כתבתי כאן על כך לא אחת בשנה האחרונה.

מניות האופנה

תגובת יתר, או תחילתה של קריסה? אחד המאפיינים המעידים בשוק ההון על בהלה, הוא התופעה של ירידות שערים גורפות ללא הבחנה, משל אין הבדל בין חברה אחת לשנייה. זו כמובן שגיאה, שהרי אם ניקח לדוגמה את ענף רשתות האופנה, נגלה שהמקרה של הוניגמן הוא ספציפי יותר ומעיד פחות על כלל התעשייה. במילים אחרות, בניגוד לרשתות הקטנות, לחברה גדולה יש יכולת טובה להתמודד עם שינויי הסביבה, ומעבר לכך, לעתים היא אף מרוויחה מיציאה של שחקניות כמו הוניגמן מהתעשייה - שכן היא מגדילה את חלקה בעוגה.

התמונה הבינלאומית - מקרה מבחן להשוואה: השינויים שעוברים על ענף רשתות האופנה אינם ייחודים לשוק המקומי, שכן תופעה דומה מתרחשת בעולם המערבי זה מספר שנים - בפרט בארה"ב. כשבוחנים את איכות התוצאות של רשתות האופנה הבינלאומיות, מגלים שהתמונה אינה אחידה - הרווחיות הכוללת אומנם התכווצה, אבל ברשתות מובילות כמו ZARA הרווח התפעולי רשם צמיחה. כפועל יוצא, התנהגות המניות הייתה גם היא שונה, שכן בניגוד לכלל התעשייה, מניית ZARA הניבה תשואה נאה. פוקס - לא בדיוק ZARA, אבל בהחלט חברה מובילה: בתוך פחות משלושה חודשים איבדה מניית פוקס קרוב ל-30%. אינני יודע אם המחיר הנוכחי מסמן את "הרצפה", אבל אני חושב שבטווח הארוך פוטנציאל התשואה מפצה על הסיכון הגלום בהשקעה.

הסיבה לכך פשוטה; מחיר המניה משקף חשש עמוק לירידת מדרגה ברווחי החברה, בעוד שהתרחיש היותר סביר בעיניי הוא דווקא של צמיחה. מהיכן אני שואב את האופטימיות החריגה? מהגידול בשטחי המסחר ומהעלייה בנתח השוק של החברה; מהדולר שנחלש - ויפחית את עלות המכירה; מביטול המכס על מוצרי טקסטיל מיובאים - שיגדיל את הביקושים; מההסכם עם לאומי קארד - שיניב לפוקס לא מעט הכנסות בשנים הקרובות; מהשיפור הנמשך בתמהיל המוצרים - שבא לידי ביטוי בצמיחת מותגים חדשים ומצליחים; מסגירת מיזמים כושלים - שתצמצם הפסדים; ולבסוף, מהריסון המתבקש בעלות השכירויות - כתוצאה מהעלייה בכוח המיקוח של פוקס , על רקע קריסתן של מתחרות. נכון, הרבעון הראשון של 2018 יהיה יחסית חלש, אבל אצל פוקס זה לא משהו חדש, כך שהוא לא אמור לעורר התרגשות יתרה וגם לא הייתי מקיש ממנו על המשך השנה.

שורה תחתונה: פוקס איננה רק עוד רשת אופנה, היא ללא ספק החברה המובילה והאיכותית בתעשייה, כך שלמרות אתגרי הסביבה, אני חושב שהיא תמשיך לבלוט לטובה - מהזווית עסקית ובתשואת המניה.

■ הכותב הוא מנהל מחלקת מחקר מניות בלאומי שוקי הון, עובד בנק לאומי. הסקירה בוצעה על בסיס מידע ונתונים ציבוריים, המפורסמים לכלל המשקיעים, ועליהם בלבד. 

עוד כתבות

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"