גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לא רק מעטפות מזומנים: כל מה שצריך לדעת על עבירת השוחד

בין תיק 4000 ו-2000 לשיכון ובנוי, בין הולילנד לכפ"ס - עבירות השוחד תופסות בשנים האחרונות כיוון חדש בפרשנות ובאכיפה ■ "גלובס" עושה סדר בעבירת השחיתות החמורה ביותר בחוק הישראלי

שוחד / איור: יזהר כהן
שוחד / איור: יזהר כהן

כשמדברים על המושג "שוחד", חלק מהציבור מדמיין מעטפות מזומנים המועברות במחשכים לראש עיר או לשר, מאדם אחר, למשל יזם נדל"ן, שמעוניין שנבחר הציבור יקדם את האינטרסים שלו בתמורה למזומנים ובאמצעות כוחו ומעמדו. ואכן, במקרים לא מעטים שנדונו בעבר בבתי המשפט, הועברו כספי שוחד באופן הזה. אבל שוחד יכול, לפי החוק והפסיקה, להינתן בעוד דרכים רבות ומגוונות.

שוחד מוגדר בחוק כ"טובת הנאה כספית או הטבה בשווה כסף", שיכולה להינתן לעובד ציבור באופן ישיר או עקיף. כדי להרשיע עובד ציבור בלקיחת שוחד יש להוכיח שהמתת לעובד הציבור ניתן לו בשל תפקידו הציבורי, וכי הוא ידע על כך. עם זאת, אין צורך להוכיח כי עובד הציבור נתן תמורה למי ששיחד אותו או פעל למענו בתמורה למתת.

במשפט הולילנד הורשע ראש עיריית ירושלים לשעבר, אורי לופוליאנסקי, בלקיחת שוחד בסך של כ-2.5 מיליון שקל, באמצעות העברת תרומות למפעל חייו, עמותת "יד שרה". באותו משפט הורשע בתחילה רה"מ לשעבר, אהוד אולמרט, בכך שהוא קיבל שוחד של חצי מיליון שקל שהועברו בכלל לאחיו, יוסי, משמואל דכנר. מאוחר יותר זוכה אולמרט בעליון מסעיף האישום הזה מחמת הספק.

שוחד יכול, כאמור, להינתן בדרכים רבות נוספות. למשל, באמצעות העברת סיגרים, אלכוהול וטובות הנאה, או באמצעות סיקור תקשורתי אוהד ומוטה. בפרשת המינויים ברשות המסים, הואשם בתחילת הדרך ראש הרשות לשעבר, ג'קי מצא, בלקיחת שוחד שבא לביטוי בקידום המינוי שלו על-ידי יורם קארשי וקובי בן-גור לתפקיד ראש הרשות. מצא הורשע בסופו של דבר בעבירות חמורות פחות.

שוחד תמורת קידום אינטרסים של אנשי עסקים

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, חשוד בקבלת שוחד בשלוש פרשות שונות, שמרוכזות בתיקים 1000 (פרשת המתנות), 2000 (פרשת נתניהו-מוזס) ו-4000 (פרשת בזק-וואלה).

בימים הקרובים צפוי נתניהו להיחקר באזהרה בתיק 4000, שבו הוא חשוד בקבלת שוחד משאול אלוביץ, בעל השליטה בחברת בזק, באמצעות סיקור אוהד וחוטא למציאות לטובת נתניהו באתר החדשות "וואלה" שבשליטתו של אלוביץ. לפי החשד, בתמורה, פעל נתניהו כשר התקשורת לקדם אינטרסים של חברות יורוקום ובזק שגם הן בשליטת אלוביץ.

גם בתיק 2000, חשוד נתניהו כי קיבל שוחד באמצעות סיקור תקשורתי מוטה וחוטא למציאות לטובתו בעיתון "ידיעות אחרונות". לפי החשד בתיק 2000, ערב הבחירות האחרונות לכנסת, נתניהו ניסה להגיע לעסקה מושחתת עם מו"ל "ידיעות אחרונות" ארנון (נוני) מוזס, שבמסגרתו יקבל נתניהו סיקור אוהד ומוטה בעיתון, ובתמורה יפעל לקידום חוק לצמצום השפעתו של העיתון "ישראל היום" המתחרה ב"ידיעות".

בתיק 1000 חשוד נתניהו בקבלת שוחד מאנשי העסקים, ארנון מילצ'ן וג'יימס פאקר. לפי החשד, נתניהו ומשפחתו קיבלו סיגרים, אלכוהול, תכשיטים וטובות הנאה אחרות בשווי כולל של מיליון שקל לאורך שנים, ובתמורה קידם נתניהו אינטרסים של מילצ'ן בארץ.

לפני כשבועיים המליצה המשטרה לפרקליטות להעמיד לדין את נתניהו בגין שוחד בתיקים 1000 ו-2000. נתניהו מצדו חוזר וטוען בתגובה לכלל החשדות נגדו כי הוא חף מכל פשע וכי "לא יהיה כלום כי אין כלום".

מתן שוחד לעובד ציבור בחו"ל תמורת קידום עסקי נחשב לעבירה בישראל

בימים האחרונים נמצאת בכותרת "פרשת השוחד לכאורה לעובד ציבור זר בקניה" של חברת שיכון ובינוי (קצת מתחת לכותרות על "פרשת בזק/"המסרונים"). במסגרת חקירה המתנהלת נגד החברה נחשדים בכירים בה בתשלום שוחד לעובד ציבור בקניה בתמורה לקידום אינטרסים של החברה במדינה האפריקאית. אבל שיכון ובינוי לא לבד. המשולש הלא מקודש של חברה ישראלית-עובד זר-ושוחד נחשב בעבר לחלק מנוהל מקובל בחלק ממדינות העולם, בעיקר מדינות עם משטרים רעועים. בחלק מהמקרים ההיסטוריים יותר החברות הישראליות אף דרשו ניכוי מס עבור תשלומי השוחד שנחשבו אצלן ל"הוצאה" מתחייבת במסגרת העסקית במדינות הזרות.

עד 2009 לא הייתה לישראל הסמכות להעמיד לדין בגין ביצוע העבירה מחוץ לגבולותיה, אך בעקבות חתימתה של ישראל על האמנה של ארגון ה-OECD למניעת שיחוד של עובדי ציבור במדינות זרות וכניסתו לספר החוקים הישראלי של סעיף 291א' לחוק העונשין, נסללה הדרך להעמדתם לדין של חברות ואנשי עסקים ישראלים בגין מתן שוחד לעובד ציבור זר מחוץ לישראל.

לאחר תקופה בה לא נעשה כל שימוש בסעיף החוק, בשלהי 2016, החליטו רשויות האכיפה לחקור, ובמידת הצורך גם להעמיד לדין, ישראלים ששילמו שוחד לפקידי ציבור זרים בחו"ל. אחת הפרשיות המפורסמות ביותר הנחקרות בימים אלה בהקשר הזה היא פרשת החשדות נגד איש העסקים, בני שטיינמץ, בנוגע למתן שוחד לעובד ציבור בגיניאה תמורת רישיונות כרייה. גם "פרשת התשלומים המושחתים" של ענקית התרופות טבע ברוסיה, באוקראינה ובמקסיקו - שהסתיימה לאחרונה בהסדר מותנה במסגרתו תשלם קנס 75 מיליון שקל - נערכה על רקע האכיפה של אותו סעיף חוק.

לא רק מעטפות כסף

בשנים האחרונות מתגבשת בזירה הציבורית והמשפטית התמונה המלאה למהותו האמתית של "שוחד", ובעיקר לעובדה כי שוחד לובש הרבה מאוד פנים ולא מסתכם ב"מעטפות או מזוודות של מזומנים". לעניין טובת הנאה, הגדרת "השוחד" בחוק אינה מבחינה בין מעטפת/מזוודת מזומנים לבין סיוע במינוי לתפקיד נחשק או יוקרתי שמציב את מקבלו בעמדת כוח, מעניק לו מוניטין והטבות או בין קבלת מתנות יקרות ערך או סיקור אוהד בתקשורת. בנוגע לדרכי שוחד החוק קובע כי אין הבדל "אם היה כסף, שווה כסף, שירות או טובת הנאה אחרת"; ועוד.

כפי שניתן לראות בכל הפרשיות הנחקרות לאחרונה - בהן פרשת 1000 (המתנות), 2000 (ביבי-נוני), 40000 (בזק) ועוד - כל הפנים הללו נחקרות תחת אותה כותרת של "יחסים שוחדיים". על-פי חוק, אין הבדל אם תמורת השוחד הייתה ב"כסף, שווה כסף, שירות או טובת הנאה אחרת"; "אם זה היה בעד עשיה או בעד חדילה, השהיה, החשה, האטה, העדפה או הפליה לרעה"; "אם היה בעד פעולה מסוימת או כדי להטות למשוא פנים בדרך כלל"; ועוד. הבסיס של כל חקירות השוחד הוא הטענה כי קיימת מערכת יחסים אסורה של תן וקח - אבל מה ניתן ונלקח במסגרתה מערכת היחסים לובש צורות ותחפושות מגוונות. מטרת החקירות האחרונות היא להפשיט את ה"שוחד" מהתחפושת, ולקרוא לו בשמו.

מתן שוחד, הצעת שוחד ומה שביניהם

לעבירות השוחד הוקדש פרק מפורט בחוק העונשין, הכולל שלל הגדרות של לקיחת/קבלת שוחד על ידי עובד ציבור ומתן השוחד על ידי גורם כלשהו, וכן תתי סעיפים המתרגמים את ההגדרות הללו ופורסים אותן לפרוסות הכי דקות שניתן. ההגדרות הללו כוללות בין היתר את הקביעה, כי גם מי שביקש שוחד ולא קיבל - נחשב למקבל שוחד; וגם מי שהציע או הבטיח שוחד, אף שנדחה - כמוהו כנותן שוחד. המשמעות היא שגם אם הוצע שוחד, אך ההצעה לא התגבשה רואים ביחסים בין הצדדים יחסים שוחדיים.

אלה מעמידים אותם בפני אותם עונשים המוטלים על מי שקיבלו או נתנו בפועל שוחד - מאסר עשר שנים או קנס על מקבל השוחד או שבע שנות מאסר או קנס על נותן השוחד. מיום 3.1.2006 במשפט שוחד רשאי בית המשפט להרשיע על יסוד עדות אחת, אף אם זו עדות של שותף לעבירה; לכן, לא נדיר לראות בתיקים הללו גיוסם של עדי מדינה שהיו חלק מהמנגנון המושחת לכאורה (שמואל דכנר בפרשת הולילנד, ואחרים).

עד כמה אחורה אפשר ללכת?

על פי חוק, עבירות השוחד הן עבירות מסוג פשע אשר מתיישנות בחלוף 10 שנים מאז ביצוע העבירה. גם בעבירות שוחד לעובד ציבור זר חלה אותה תקופת התיישנות, ואולם היות והחוק נחקק בשנת 2008 - ורק אז שוחד לעובד ציבור זר נחשב לעבירה בישראל - תקופת ההתיישנות מתחילה להיספר מאז. כיום כבר אין לכך משמעות, כיוון שתקופות ההתיישנות "התאחדו"

הגדרות ל"שוחד" בחוק העונשין

■ מתן שוחד לעובד ציבור: הנותן שוחד לעובד ציבור בעד פעולה הקשורה בתפקידו

■ לקיחת שוחד: עובד הציבור הלוקח שוחד בעד פעולה הקשורה בתפקידו

■ דרכי שוחד: אין הבדל אם היה כסף, שווה כסף, שירות או טובת הנאה אחר

■ מבקש שוחד: המבקש או המתנה שוחד, אף שלא נענה, כמוהו כלוקח שוחד

■ מציע שוחד: המציע או המבטיח שוחד, אף שנדחה, כמוהו כנותן שוחד

■ תיווך בשוחד: המקבל כסף, שווה כסף, שירות או טובת הנאה אחרת על מנת לתת שוחד

עסקאות ביטחוניות: החשאיות מהווה כר פורה לשוחד / יובל אזולאי

עסקאות ביטחוניות, המתגבשות ונחתמות לעיתים במחשכים, הן כר פורה לעבירות שוחד, מטבען. בחלק ניכר מהן מעורבים מתווכים, כמו בפרשת הצוללות, שבה מככבים מקורבים לרה"מ וקצינים בכירים לשעבר בצה"ל. הפרשה כוללת חשדות לקבלת שוחד, ורה"מ בנימין נתניהו צפוי למסור בה עדות. בתחילת העשור, בעקבות הסתבכות חברה ביטחונית ממשלתית בפרשת שוחד בהודו, החל משרד הביטחון לדרוש מחברות ביטחוניות לחתום על "תוכנית ציות", האוסרת מתן שוחד לפקידי ציבור בחו"ל לקידום אינטרסים עסקיים

עוד כתבות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

איזה נשק ישראל תקנה בתקציב של 14 מיליארד דולר?

הסיוע האמריקאי לישראל שאושר בבית הנבחרים עומד על כ-26 מיליארד דולר, מתוכו 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לתובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

מגמה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קופצות

הנאסד"ק קופץ ב-1.7% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● הנפט נסחר בירידות ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● הערב אחרי נעילת המסחר בוול סטריט יפורסמו דוחות טסלה

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בג"ץ הגיוס: היועמ"שית אישרה ייצוג נפרד לממשלה בשל פערי העמדות

הממשלה תקבל ייצוג נפרד בבג"ץ הגיוס שיתקיים ביוני בהרכב מורחב של תשעה שופטים ● הסיבה: הפערים הגדולים בין עמדת הממשלה לבין עמדת היועמ"שית בהרב-מיארה ● הממשלה צפויה לשכור עו"ד פרטי 

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית ומתחילת השנה איבדה מניית אפל 10.7% ● למרות הכל, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העלית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה