גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  משפט

מיום א': העוזרים המשפטיים יפתחו בשביתה ללא הגבלת זמן

זאת לאור כישלון הליך הגישור עם הנהלת בתי המשפט ■ העוזרים המשפטיים לשופטים: "לא נבליג עוד על הפגיעה בנו ועל ההידרדרות ההולכת ונמשכת במצבנו"

העוזרים המשפטיים לשופטים הודיעו אמש (ד') למנהל הנהלת בתי המשפט, השופט מיכאל שפיצר, ולממונה על השכר באוצר, ערן יעקב, כי לאור כישלון המשא-ומתן עמם, הם יפתחו בשביתה ללא הגבלת זמן החל מיום ראשון הקרוב, 4 במארס, עד להגעה להסכם עקרונות קיבוצי.

במכתבם אל מנהל הנהלת בתי המשפט והממונה על השכר באוצר, כתב ועד העוזרים המשפטיים לשופטים כי "לאחרונה קיימו נציגי ההסתדרות, הנהלת בתי המשפט ומשרד האוצר הליך גישור בן חודשיים. זאת, לאחר 9 שנים רצופות של מאבק להסדרת תנאי ההעסקה של העוזרים המשפטיים, ושבמהלכם ידעו הצדדים הליכים משפטיים; שביתה וצעדים ארגוניים; גרירת רגליים מתמשכת מצד הנהלת בתי המשפט בהסדרת תנאי ההעסקה; ואף משא-ומתן שהתנהל בעקבות פסק דין של בית המשפט העליון בשבתו כבית דין גבוה לצדק.

"לדאבון הלב, גם הליך גישור זה לא הוביל לתוצאה המיוחלת של הסכם עקרונות קיבוצי להעסקת העוזרים המשפטיים בשירות המדינה. הפערים בין הצדדים הם עדיין משמעותיים, ואנו מצויים במבוי סתום... גם לאחר שתי ישיבות בכירים מיום 19.2.2018 ומהערב - 28.2.2018, הסכם עקרונות כלל לא נראה באופק.

"יתר על כן, בד-בבד עם הליכי המשא-ומתן והגישור לחתימה על הסכם עקרונות קיבוצי כאמור, מוסיפה הנהלת בתי המשפט לפגוע ללא הרף בתנאי ההעסקה של העוזרים המשפטיים ולהרע אותם. זאת, באופן העולה לכדי התעמרות קיבוצית של ממש".

ועד העוזרים המשפטיים לשופטים ציין במכתבו כי הנהלת בתי המשפט עושה פעולות שונות שכל תכליתן פגיעה בעוזרים המשפטיים לשופטים, ביניהן: 

- הקמת דור חדש של עוזרים משפטיים לשופטים אשר תנאי ההעסקה שלהם כוללים שכר נמוך יותר. 

- פרסום חלקי בלבד של משרות פנויות באופן המקשה על איוש המשרות על-ידי העוזרים המשפטיים הקיימים במערכת. 

- פגיעה במעמד ההסתדרות וועד העובדים על-ידי הארכת חוזים של קבוצה הולכת וגדלה של עוזרים משפטיים קיימים במערכת שהעסקתם נמשכת מעבר לחוזה המקורי עליו חתמו, וזאת למשך חצי שנה בלבד, קרי עד ליום 30.6.2018. גם אם העסקה זו תוארך לחצי שנה נוספת בחלוף מועד זה, נוכח הכרעת הבג"ץ בנושא מגבלת השנים לגבי כל מי שחצה את 3.5 שנות העסקה, מדובר בפגיעה ארגונית קשה. 

- תשלום חלקי בלבד של השעות הנוספות שבוצעו על-ידי עוזרים משפטיים בין השנים 2007-2017, בניגוד לפסק הדין בס"ק (ת"א) 15877-12-13 ההסתדרות הכללית החדשה ואח' נ' הנהלת בתי המשפט ואח' (להלן: " פס"ד בעניין שעות נוספות "), שניתן לפני כמעט שנה(!). 

- איסור גורף על ביצוע שעות נוספות שהחל יום לאחר מתן פסק דין בעניין שעות נוספות, מבלי לשנות את עומס העבודה והמטלות על העוזרים המשפטיים. כך, בכדי לעמוד במשימותיהם נדרשים העוזרים המשפטיים לבצע שעות נוספות בידיעת הממונים אך ללא קבלת תשלום. 

- אי-תיקון טעויות של אופן תשלום השעות הנוספות שבוצעו, למרות שוועד העוזרים המשפטיים מסר מידע מלא בעניין להנהלה כבר ביום 26.9.2017. 

- אי-תשלום שעות נוספות בכלל בגין השנים 2007-2009, לרבות הפרשי הצמדה וריבית. 

- גריעת כספים מוגזמת מעוזרים משפטיים לקרנות פנסיה/ביטוחי מנהלים ומס הכנסה וגרירת רגליים בתיקוני הטעויות בעניין. 

- אי-העברת תשלום לקרנות פנסיה/ביטוחי מנהלים למספר עוזרים משפטיים. 

- תשלום תמורה בגין שעות נוספות בחסר או כלל לא לעוזרים משפטיים שהועסקו בשירות המדינה בתקופה הרלוונטית לפסק דין בעניין שעות נוספות ואינם מועסקים עוד. 

- מידור ואי-העברת מידע לוועד העוזרים המשפטיים. 

- התעלמות מפניות של ועד העוזרים המשפטיים בעניינים הנוגעים לזכויות עובדים כדין.

בסיום המכתב מציינת עו"ד שרית טוביס, יו"ר וועד העוזרים המשפטיים לשופטים, כי "בהתאם למצב דברים זה, הנהלת בתי המשפט ומשרד האוצר עושים כל לאל ידם כדי לדלדל ולפגוע בסקטור העוזרים המשפטיים. ועד העוזרים המשפטיים לא יבליג עוד על הפגיעה בסקטור ועל ההידרדרות ההולכת ונמשכת במצבו. לפיכך, ובהתאם להחלטות האסיפה הכללית של העוזרים המשפטיים וההסתדרות, אנו מכריזים על שביתה ללא הגבלת זמן החל מיום 4.3.2018 ועד להגעה להסכם עקרונות קיבוצי, לפי הודעה על שביתה שמסרה ההסתדרות ביום 10.8.2016.

"אנו זמינים למשא-ומתן מיום ליום, בכל שעה ובכל מקום, כדי לסיים אחת ולתמיד את הסכסוך הזה ולהגיע להסכם קיבוצי בר-קיימא לטובת העוזרים המשפטיים, השופטים, מערכת המשפט והציבור כולו".

"ההתעמרות בעוזרים המשפטיים לשופטים, אשר עליהם נשענת מערכת המשפט כולה, צריכה להיפסק כאן ועכשיו", אמרה טוביס. "הגיע הזמן שהנהלת בתי המשפט תתייחס אלינו ברצינות ותנהל משא-ומתן בהתאם, עד להגעה לפתרון מוסכם".

עוד כתבות

תיעוד מרעידת האדמה בקולומביה / צילום: ap

תיעודים דרמטיים: רעידת אדמה בעוצמה 7.4 הכתה בקולומביה, לפחות 111 בני אדם נהרגו

השירות הגיאולוגי הקולומביאני דיווח כי מוקד רעידת האדמה היה במערב המדינה • תושבים דיווחו כי הרעידה אף הורגשה עד לגבול עם ונצואלה ממזרח • דיווחים על הרוגים, לכודים, נפגעים ונזק כבד למבנים התקבלו בכמה מוקדים • "זה היה נשמע כמו פצצה", העידו תושבים • שר החוץ גדעון סער, שביקר לפני כמה ימים במדינה, הציע סיוע ישראלי: "מחשבותיי ותפילותיי עם העם הקולומביאני"

אלן גרוס - בעל השליטה בחברת הנדל''ן האמריקאית GFI / צילום: יונתן בלום

חברה זרה נוספת מסתבכת: ג'י.אף.איי מבקשת לדחות את פירעון האג"ח

חברת הנדל"ן המניב האמריקאית של אלן גרוס פנתה למחזיקי האג"ח בבקשה לדחות בשלוש שנים את מועד פירעון החוב ● בעקבות הבקשה צנחו מחירי האג"ח (סדרה ה'), ומשקפים תשואות "זבל"

נציב תלונות הציבור על שופטים, השופט בדימוס אשר קולה / צילום: ראובן קסטרו

הסוף לדיונים מחוץ לפרוטוקול? הכללים החדשים שיעשו סדר בבית המשפט

הפרקטיקה המוכרת של ניהול דיונים וגישורים "מחוץ לפרוטוקול" זוכה כעת להסדרה מחודשת, במטרה להגביר את השקיפות ואת אמון הציבור במערכת המשפט ● ההנחיות שקבע הנציב, השופט בדימוס אשר קולה, מחייבות בין השאר תיעוד של הצעות פשרה ודיונים שהקלטתם נעצרה

הבינה המלאכותית כבר מצמצמת גיוסים / צילום: Shutterstock

למרות גל הפיטורים: מספר המועסקים בהייטק כמעט לא השתנה

סקר רשות החדשנות וצבירן מגלה כי מאחורי היציבות במספר המועסקים בהייטק מתרחשת תחלופה משמעותית: במחצית הראשונה של השנה שיעור הפיטורים בתחום התוכנה היה גבוה פי 6 מבחומרה ● חברות אלה דווקא מתרחבות על רקע הביקוש לשבבים, תשתיות מחשוב וטכנולוגיות עמוקות ● בנוסף עולה מהסקר כי הבינה המלאכותית כבר משפיעה על הגיוסים, אך עדיין אינה מסבירה את רוב הפיטורים בענף

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות: הורמוז שוב במוקד, הנפט טיפס ומניות הטכנולוגיה נחלשו

נאסד"ק ירד ב-0.7% ● איראן חזרה והבהירה כי בכוונתה להשאיר את מצר הורמוז סגור עד שדרישותיה ייענו ● אינטל נחלשה לאחר שהגדילה את היקף גיוס ההון במניות ● ישראליות: אלביט, נאייקס ואי טורו ירדו בחדות

מייסדי וונדרפול, בר וינקלר ורועי ללזר / צילום: daniel jackont

עם 630 עובדים ופעילות בהודו ובברזיל: החברה שרוצה לגייס עוד 500 מיליון דולר

שלושה חודשים בלבד לאחר הגיוס הקודם, לגלובס נודע כי חברת ה-AI הישראלית וונדרפול יצאה לסבב ענק לפי שווי כפול ● אינסייט פרטנרס צפויה להוביל את המהלך ומחפשת שותפות נוספות לצידה ● ברקע ניצב זינוק בקצב ההכנסות, שמכוון ל־100 מיליון דולר עד סוף השנה

בצלאל (בוצי) מכליס, נשיא ומנכ''ל אלביט / צילום: שלומי יוסף

"ביקוש אדיר": מנכ"ל אלביט אופטימי, אז למה המניה נופלת?

אלביט מערכות הכניסה 2.29 מיליארד דולר, הרוויחה 199 מיליון דולר ברבעון השני ועקפה את ציפיות האנליסטים ● צבר ההזמנות הגיע לסכום שיא של 32 מיליארד דולר ● המנכ"ל בצלאל מכליס: "רואים צמיחה גדולה מאוד בביקושים, חלקם עוד לא באים לידי ביטוי אפילו בצבר" ● לידר שוקי הון על הצניחה במניה: "התגובה משקפת בעיקר את רף הציפיות הגבוה מאוד של המשקיעים"

מנכ''ל דקארט דין לייטרסדורף וסמנכ''ל המוצר משה שלו / צילום:  עמית אלקיים

אילון מאסק מכחיש את הדיווח בכלכליסט: לא קונה את דקארט

מייסד SpaceX הגיב במילים "פייק ניוז" לפוסט שהתייחס לדיווח בכלכליסט על מגעים מתקדמים לרכישת חברת ה-AI הישראלית דקארט תמורת 6-7 מיליארד דולר ● בכותרת הפרסום נכתב כי "דקארט על הכוונת של מאסק", אך בגוף הידיעה הוזכרו גם אמזון ונביוס כרוכשות אפשריות

קרן כהן חזון, מנכ''לית תורפז. מהמכפילים הגבוהים בת''א / צילום: באדיבות תורפז

תורפז עם עוד רבעון שיא, אבל את המשקיעים מדאיג נתון אחד

יצרנית תמציות הטעמים והריחות תורפז סיכמה רבעון נוסף עם שיאים בהכנסות וברווח, אך המשקיעים חוששים מהשחיקה ברווח התפעולי ● המנכ"לית קרן כהן-חזון: "טרם הספקנו לנצל את הרוב המוחלט של הסינרגיות בחברות החדשות. נשלים אותם במהלך הרבעונים הקרובים, מה שיגרום לעלייה ברווח התפעולי"

מנכ''ל בנק הפועלים, ידין ענתבי / צילום: יונתן בלום

הפועלים מציג: גם עם מס וריבית יורדת אפשר להרוויח 2.5 מיליארד ש' ברבעון

הרווח של הבנק ספג ירידה קלה ברבעון השני של השנה אך עדיין נמצא ברמות גבוהות במיוחד ● התשואה על ההון נשחקה מעט ל־15%, אך הבנק "הצליח לשמר את המרווח הפיננסי שלו"

חופשה / צילום: Shutterstock, Shutterstock

החופש הגדול בעיצומו, וההוצאות בענף התיירות והנסיעות מזנקות

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● נתוני הפניקס גמא מראים נסיקה חדה בכל מה שקשור להוצאות על פעילויות משפחתיות

החירות שלקח לעצמו סוכן הבינה המלאכותית / צילום: Shutterstock

הוא רק ביקש מקום בחדר כושר. סוכן ה־AI פתח במתקפת סייבר

במקום להסתפק בהזמנת שיעור בחדר הכושר, סוכן ה־AI איתר פרצת אבטחה, ניצל אותה כדי לעקוף את מגבלות ההזמנה והסיר אדם אחר מרשימת ההמתנה ● התקרית, שמוגדרת כמתקפת הסייבר האוטונומית הראשונה הידועה באוסטרליה, מעלה שאלות משפטיות בנוגע לאחריות המשתמשים והחברות המפתחות את הטכנולוגיה

כוחות צה''ל בלבנון / צילום: דובר צה''ל

המדינה שרוצה לרכוש טנקים מצה"ל - וההתלבטות בישראל

קפריסין מעוניינת לרכוש טנקים ישראלים שיחליפו את הטנקים הרוסים המיושנים מדגם T-80, לאור המתיחות הגוברת מול אנקרה ● לא בטוח שישראל תספק את הטנקים לניקוסיה לאור הצורך המבצעי של צה"ל

שמעון אבדורהם, מנכ''ל אמות / צילום: אבישי פינקלשטיין

מנכ"ל אמות: "מורגשת התעוררות בשוק המשרדים, עדיין קשה לסגור עסקאות מחוץ לת"א"

מנכ"ל אמות שמעון אבודרהם אומר כי לאחר הפסקת האש ניכרת עלייה בפעילות בשוק המשרדים, בעיקר במע"ר תל אביב, אך מחוץ לעיר עדיין קשה יותר לסגור עסקאות ● ב־ToHa2 נחתמו חוזים, ומתנהלים מגעים מתקדמים על כ־75% מהשטחים, לעומת תפוסה של 43% ברבעון הקודם ● ה־NOI של החברה עלה בכ־3%, והרווח הנקי טיפס בכ־10% ל־329 מיליון שקל

אורן דוברונסקי / צילום: חמי לרנר

הייטקיסט ו"כריש": השריון הראשון של נתניהו ברשימת הליכוד

אורן דוברונסקי, חבר פאנל "הכרישים" והיזם שהקים את חברת הוטבר, צפוי להשתבץ במקום ה־11 ברשימת הליכוד לכנסת אותו ממלא כיום השר אבי דיכטר ● את הונו עשה מחלוצת סרגלי הכלים שהוקמה לפני יותר משני עשורים, בעוד שמיזמים שהקים בהמשך לא הצליחו לשחזר את הצלחתה

רחפנים של אונדס / צילום: מצגת החברה

אונדס זכתה במכרז משרד הביטחון לפיתוח דור חדש של רחפני תקיפה

היקף המכרז בו זכתה אונדס מוערך במיליוני שקלים ● התוכנית מהווה חלק ממאמץ רחב יותר לקידום יכולות הרחפנים הטקטיים של משרד הביטחון

חן גולן, יו''ר נקסט ויז'ן / צילום: רמי זרנגר

הדוחות נראו כמו הצלחה מסחררת, ואז המניה הביטחונית צללה

יצרנית המצלמות המיוצבות לרחפנים נקסט ויז'ן הציגה זינוק של 138% בהכנסות הרבעון השני והעלתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה בפעם השנייה מתחילת השנה ● אז מדוע נפלה המניה שהפכה בשנים האחרונות ללהיט המשקיעים?

הכוחות החדשים שמניעים את שער הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

היבואנים ראו את הדולר צולל מתחת ל־3 שקלים והתנפלו

בעוד המוסדיים מכרו ברבעון השני של השנה סכום אדיר של 14 מיליארד דולר וצמצמו חשיפה למט"ח, במגזר העסקי רכשו סכום כמעט זהה - כך עולה מנתונים חדשים של בנק ישראל ● לשם השוואה, מדובר בקצב של שנה שלמה ● מה חלקו של הנגיד במגמה, למה עלויות הגידור זינקו, ומה מעריכים האנליסטים לגבי ההמשך?

ספינות במצר הורמוז / צילום: ap, Capture One Macintosh

מדינות המפרץ הגיעו למסקנה בנוגע להורמוז - והיא קודרת

כותרות העיתונים בעולם: במדינות המפרץ מבינים שאיראן צפויה לקבל את השליטה בהורמוז אך מעדיפים את זה על המשך הלחימה, שפל חדש ביחסים בין ישראל וספרד, והמצב הנפשי הקשה של אזרחי איראן ● גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל 

דן בינשטוק, מנהל דסק לקוחות חו''ל, פעילים ניהול תיקי השקעות / צילום:  סיון פרג

מנהל ההשקעות שממליץ על שני סקטורים: "לא חושב שהשוק יקר"

דן בינשטוק, מנהל דסק לקוחות חו"ל של פעילים, מסתכל על השווקים ומשוכנע שיש להם לאן לעלות: "אני מאוד אופטימי כשמסתכלים קדימה" ● הוא מסמן את מניות האנרגיה המתחדשת והשבבים בתור הזדמנויות ● וגם: הנתון היחיד שיכול לדעתו לקלקל את החגיגה