גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מיני-מבחן: ב.מ.וו 120 מודל 2018 - הזדמנות אחרונה

אחרי עדכון קל וכשנה לפני החלפת כל המודל, ב.מ.וו סדרה 1 היא עדיין אחת ממכוניות הנהיגה המהנות שבנמצא ■ לקחנו אותה לסיבוב פרידה

מחלקת ההנדסה של ב.מ.וו משלימה כעת את פיתוח סדרה 1 החדשה שתושק בשנת 2019. זו תהיה מכונית שונה מאוד, עם ממדים גדולים ו"משפחתיים" יותר, אופציה להנעה היברידית נטענת (או לפחות היברידית) והנעה קדמית, על בסיס שלדת "מיני "קאנטרימן", שתחליף את ההנעה האחורית הקיימת.

השינוי הזה מסמל במידה רבה סיום תקופה בב.מ.וו. כשהושקה סדרה 1 המקורית בעשור הקודם, ב.מ.וו עוד הייתה חברת בוטיק שמייצרת מכוניות עם נטייה ספורטיבית עבור טהרני הגה. כיום היא קונגלומרט רכב גלובלי, שמוכר כ-2 מיליון מכוניות בשנה - חלק נכבד מאוד מהן רכבי כביש-שטח ופנאי משפחתיים.

עבורנו, זו הדמנות מצוינת למבחן פרידה מסדרה 1 הנוכחית, שהגיעה לארץ בסוף 2017 לאחר עדכון נוסף, אחרון. חיצונית, מודל 2018 עבר מעט מאוד שינויים ביחס לעדכון הקודם ב-2015. הפרופורציות הארוכות והצרות נראות כיום קצת מוזרות, אבל ה-1 היא עדיין מכונית נאה, הודות לפגושים חלקלקים, קימורים נאים סביב הגלגלים וחרטום אגרסיבי עם פנסים מעוצבים. בצבעים הנכונים, ואפילו בלי חבילת ה-M ספורט האופציונלית, סדרה 1 עדיין מושכת תשומת לב מקהל צעיר ישראלי.

עיקר העדכונים בוצעו בתא הנוסעים. עמדת הפיקוד מיישרת קו עם דגמי הדור החדש של ב.מ.וו ומציעה לוח מחוונים רב-תכליתי ומערכת מולטימדיה על בסיס מסך HD רחב. מערכת התפריטים ברורה וידידותית ונשלטת על ידי בקרי I-Drive מהדור האחרון. המערך המקיף של שירותי קישוריות וחיבור לענן שהחברה מאוד מתגאה בהן אינו מוצע בישראל.

תוספת חשובה בהחלט היא ערכה עדכנית של מערכות סיוע לנהג, כולל בלימה אוטומטית ובקרת שיוט חכמה. בגרסת הבסיס בה נסענו, האבזור התקני היה דליל ומאכזב ביחס למחיר הלא צנוע, עם מושבים נשלטים ידנית, בלי גג חשמלי ועם ריפוד בסיסי למדי. בידוד הרעשים שודרג ומנטרל כעת באפקטיביות רעשי רוח במהירויות גבוהות.

במרחב הפנים אין חדש. לרגלי היושבים מאחור יש מקום סביר, אך מנהרת התמסורת הרחבה מגבילה את שימושיות המושב האחורי לשני מבוגרים ותא המטען מסתפק בנפח של 360 ליטר. תנוחת הישיבה מלפנים נמוכה יחסית ותכליתית, וביחד עם הגה ספורט נעים היא מסייעת להכניס את הנהג לאווירה הנכונה.

גרסת המבחן שלנו, 120I, מצוידת במנוע 2 ליטר טורבו שמייצר 184 כ"ס ו-29 קג"מ. ה. זהו מנוע קלאסי של ב.מ.וו: חי, נמרץ ושופע דחף בכל קשת הסל"ד, ומאיץ את המכונית מעמידה ל-100 קמ"ש ב-7.1 שניות.

הוא נתמך על ידי התיבה האוטומטית הטובה ביותר שנמצאת כרגע בשוק, ודי בשינוי קל של בורר התכנות שלה כדי לעבור ממצב של שיוט רגוע וחסכוני למצב של "חיים רק פעם אחת, סע!". במצב הספורטיבי תגובת הדוושה מתחדדת משמעותית ואפילו הצליל מקבל נוכחות מסוימת.

לב.מ.וו יש אמנם אופציות הנעה כוחניות יותר בסדרה 1, אבל מנוע ה"ביניים" תפור במדויק לשלדה החדה המדויקת, שהיא המהנה ביותר לנהיגה אמיתית שאפשר למצוא כיום בפלח הזה. ההגה חד, מדויק, כבד במידה ומשדר לנהג כל ניואנס מהכביש ומהגלגלים. העברות משקל ושינויי כיוון על כבישים מתפתלים מתבצעים ברגע שהנהג חושב עליהם, ווניתן גם לנתק חלק מהבקרות האלקטרוניות ולשחרר את הזנב לחופשי. העדכון של 2015 גם פתר את בעיית ספיגת הזעזועים הקשיחה של סדרה 1 ומכונית המבחן שלנו, שצוידה בצמיגים מתונים יחסית, הפגינה נוחות מצוינת.

עם מחיר של 208 אלף שקל, לדגם 120 ההתחלתי יש כיום בשוק מתחרות חזקות ומהירות יותר, ובוודאי מאובזרות יותר. אבל סדרה 1 היא שריד אחרון למכוניות הנעה אחורית קומפקטיות ונגישות (יחסית), שמציבות את הנהג ואת חדוות הנהיגה "נטו" בראש סולם העדיפויות שלהן. כבר לא עושים כיום מכוניות כאלה, ולמרבה הצער כנראה גם לא יעשו בעתיד.

עוד כתבות

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"