גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל ומייסד צ'ק פוינט, גיל שויד, זכה בפרס ישראל בהייטק

ועדת הפרס: "שויד נחשב לאדם פורץ דרך והשראה, דוגמה ומופת ליכולת להצמיח טכנולוגיות חדשניות" ■ שר החינוך בנט: "שויד הוא חלוץ ה-Start Up Nation" ■ שויד בתגובה: "הפרס מגיע לכל עובדות ועובדי צ'ק פוינט ב-25 השנים האחרונות"

גיל שוויד / צלם: תמר מצפי
גיל שוויד / צלם: תמר מצפי

שר החינוך, נפתלי בנט, הודיע היום (א') בצהריים כי גיל שויד, מייסד ומנכ"ל חברת האבטחה צ'ק פוינט, הוא זוכה פרס ישראל להייטק. "בשנת ה-70 של ישראל יזמתי קטגוריה חדשה לפרס ישראל: הייטק", כתב בנט בטוויטר. ממשרד החינוך נמסר כי תחומים נוספים שבהם יוענקו השנה פרסים ייחודיים הם תעשייה, קליטת עליה, חקלאות והתיישבות.

בהודעתו בטוויטר הוסיף בנט: "שמחתי לבשר לגיל שויד על זכייתו. גיל שויד הוא חלוץ ה-Start Up Nation. סיפורו הוא סיפור ההייטק הישראלי. כבוגר 8200 שהקים את צ׳ק פוינט הוא סלל דרך והיווה השראה עבורי ועבור אלפי יזמי הייטק ישראלים, ותורם ממרצו לחינוך בישראל".

יו"ר ועדת הפרס היה שלמה דברת, ואיתו ישבו בה רן מידן ואילון תירוש. בנימוקי הוועדה להעניק לשויד את הפרס נכתב: "גיל שויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט, נחשב לאדם פורץ דרך והשראה, דוגמה ומופת ליכולת להצמיח טכנולוגיות חדשניות וחברה רב-לאומית מצליחה ומשגשגת הפועלת עד היום ממדינת ישראל.

"תרומתו של שויד למדינת ישראל משמעותית בפיתוחה של תעשיית ההייטק כבר קרוב ל-25 שנה, מובילות עולמית בתחום אבטחת המידע והסייבר, יצירת אלפי מקומות עבודה, וייצוג מצוינות וההון האנושי של ישראל בעולם.

"גיל שויד עוסק בפעילות ציבורית משמעותית ונרחבת בסיוע לקידום מנהיגות ומצוינות בקרב בני נוער מוכשרים, בדגש על הפריפריה החברתית ותרומה לטיפוח של דור העתיד בישראל. ההשפעות של גיל שויד על החברה הישראלית ועל הטכנולוגיה העולמית היא עצומה, הוא הפך להיות דמות ראויה לחיקוי בישראל ובעולם כולו".

שויד, בזוגיות ואב לארבעה, מתגורר בתל-אביב. הוא יליד 1968 והחל ללמוד מחשבים בגיל 12. שנתיים לאחר מכן החל לעבוד בתחום, ובתקופת התיכון כבר למד מדעי המחשב אוניברסיטה העברית. לאחר הלימודים התגייס לשירות צבאי ביחידה 8200, ולאחר השירות עבד כמפתח תוכנה באורבוטק (אז אופטרוטק).

ב-1993 הקים עם שלמה קרמר ומריוס נכט את צ'ק פוינט, מתוך ההבנה שעידן האינטרנט שהחל באותם ימים ידרוש פתרונות אבטחה. חומת האש שהשיקה החברה שנה לאחר מכן הייתה הראשונה מסוגה והתבססה על פטנט של שויד. לצ'ק פוינט, הנסחרת בנאסד"ק, כ-4,500 עובדים, מכירות של 1.8 מיליארד דולר בשנה ושווי שוק של 17 מיליארד דולר. מספר לקוחות החברה עומד על כ-100 אלף.

שויד מכהן בחבר הנאמנים של אוניברסיטת תל-אביב וכיו"ר אוניברסיטת הנוער של אוניברסיטת תל-אביב, תפקיד שבמסגרתו הוא מלווה את תוכנית 'מדעני וממציאי העתיד', המעודדת מצויינות במדעים בקרב בני נוער ישראלים. במקביל הוא מכהן כיו"ר עמותת 'יכולות', הפועלת הגדלת שיעור הזכאים לבגרות ולצמצום הנשירה מבתי ספר של תלמידים מרקע של מחסור. העמותה מסייעת באמצעות סיוע פדגוגי מעשי.

שויד זכה בעבר בפרסים שונים, בהם "צלחת הזהב" מהאקדמיה האמריקאית להישגים על תרומתו העסקית והטכנולוגית (2002); "המנהיג הגלובלי של המחר" של הפורום הכלכלי העולמי, על פעילותו הציבורית ומנהיגות בתחומים שמעבר לאינטרסים המקצועיים המיידיים (2003); ד"ר של כבוד בתחום המדעים מטעם הטכניון, על תרומת צ'ק פוינט להייטק ולכלכלת ישראל ועל תרומה לחדשנות בתחום אבטחת המידע (2004); ואות "מגן הסייבר" במסגרת שבוע הסייבר הלאומי (2017).

ב-2014 זכה שויד בתואר ד"ר של כבוד נוסף, הפעם מטעם אוניברסיטת תל-אביב, על "הישגיו כיזם, כחלוץ טכנולוגי וכפילנתרופ, על היותו אבי חומת האש המודרנית וסנגור בלתי נלאה של הזכות לחינוך, על חזונו בהקמתה ובהנהגתה של צ'ק פוינט, על אמונתו העמוקה בכוחו של חינוך ליצור שוויון הזדמנויות, לקדם מצוינות ולטפח יצירתיות". הפרס ניתן גם על תרומתו לאוניברסיטה ופעילותו באוניברסיטה לנוער, "שפותחת את דלתות ההשכלה הגבוהה לאלפי ישראלים צעירים ומוכשרים". 

גיל שויד מסר בתגובה: "התרגשתי לקבל את ההודעה על הבחירה בי כחתן פרס ישראל, ובמיוחד כשמדובר בתחום שמזוהה כל-כך עם המדינה שלנו ועם החברה הישראלית. הפרס אולי ניתן לי, אך הוא מגיע לכל עובדות ועובדי צ'ק פוינט ב-25 השנים האחרונות, שבאמת יצרנו, ביחד, מענה לבעיה עולמית, וביחד אנחנו הופכים את העולם לבטוח יותר.

"מדינת ישראל היא פלא והתעשייה שלנו, תעשיית ההייטק הופכת את הרוח החדשנית שפועמת כאן למוצרים שמשפרים את העולם ומשנים את חייהם של כל אזרחי העולם באשר הם. אני מודה לוועדת הפרס, לשר החינוך ולכל העוסקים במלאכה". 

אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות, מסר כי  "אני מברך את שר החינוך נפתלי בנט על היוזמה לייסד קטגוריה חדשה במסגרת פרס ישראל - פרס ההייטק. אין ספק שבתור מדינה הידועה כסטארטאפ ניישן, הקטגוריה הזו היא אך מתבקשת, ומאותת לכלל אזרחי ישראל כי המדינה מעריכה ומוקירה את העוסקים במלאכת ביסוס תעשיית עתירת ידע בארץ.

"אין מתאים יותר מגיל שווייד להיות הראשון אשר זוכה בכבוד הזה. שווייד, שהקים חברת הייטק פורצת דרך כמו צ'ק פוינט, המעסיקה אלפי ישראלים היא דוגמא ומופת לעוד הרבה חברות שהייתי רוצה לראות כאן. חברות שלמות המשלבות בין מחקר ופיתוח יצירתיים, חדשניים ומתקדמים, הכוללות מערך היקפי של מקצועות נוספים דוגמת שיווק ופועלות כאן בארץ. אני מברך את גיל על זכייתו בכבוד אדיר זה, ומאחל לראות יזמי הייטק נוספים הולכים בעקבותיו".

עוד כתבות

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

"שחקנית מרכזית במזרח התיכון": למה הבכירים הישראליים מתייצבים לתדרך את התקשורת בארצות הברית?

משעות הבוקר המוקדמות, גורמים ישראליים בכירים מתייצבים בתקשורת האמריקאית כדי לתדרך על התקיפה באיראן ● כך בוחרים את גופי התקשורת מולם הם עובדים בארה"ב ומה הם מנסים להשיג?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

דיקלה כהן שיינפלד, ראשת הסגל של נשיא המדינה / צילום: קובי גדעון, לע''מ

מהילדות בבית שמש והלימודים בפנימייה דתית, לפגישות עם הנשיא ביידן

אחרי אחד הנאומים של יצחק הרצוג, אי שם ב־2010, ניגשה אליו דיקלה כהן שיינפלד  וביקשה להתנדב אצלו ● גם היא לא האמינה ששנים אחר כך היא תקבל שיחת טלפון שתהפוך אותה לראשת הסגל של נשיא המדינה:"ברגעים היסטוריים, אני שואלת את עצמי איך הצלחתי להגיע לזה. בפעם הראשונה שלי בבית הלבן, הייתי צריכה לסגור פה פעור"

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט