גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נציג של משקיע ירדני: "אנחנו במרחק חתימה עם נגב קרמיקה"

משה סבח, שמנהל מגעים עם קרן ויולה במקביל למתפרת עצמאות של אודי לוי, מתחייב להעסיק במפעל בירוחם 75 מתוך 138 העובדים

נגב קרמיקה / צילום:איל יצהר
נגב קרמיקה / צילום:איל יצהר

האם המשבר במפעל נגב קרמיקה בירוחם עומד לקראת פתרון? לפי איש העסקים משה סבח, שמייצג קבוצת משקיעים ישראלים ומשקיע ירדני, לעובדי המפעל שבשליטת קרן ויולה יש סיבה לאופטימיות. "בתוך 3-4 ימים נוכל לחתום על הסכם לרכישת המפעל בעלות של 150-160 מיליון שקל", אמר היום (ב') ל"גלובס".

לדבריו, אם העסקה תצא לפועל, יועסקו במפעל 75 מתוך 138 עובדיו, והוא יהיה מסוגל לייצר באופן שיתחרה עם מוצרים שמיובאים מטורקיה. "היום קיבלנו את מספר חשבון הבנק של 'מבנה' (בעלת המבנה שבו פועל המפעל - י.א), והמשקיע הירדני יעשה בימים הקרובים העברה בנקאית של הסכום הדרוש כדי לאפשר את העברת החוזה בין מבנה לקרן ויולה".

חוזה השכירות של ויולה מול מבנה הקשה עד כה על אודי לוי, הבעלים של מתפרת העצמאות שמנסה גם היא לרכוש את המפעל, להגיע להסכם. זאת, על רקע קשייו להמציא למבנה את הערבויות שהעמידה לה ויולה.

"ויולה תשתחרר לחלוטין מההסכם עם מבנה, ואנחנו ניקח אותו. הוא כולל ערבויות של 8 מיליון שקל כדמי שכירות לשנה, וזאת במתווה רב-שנתי, כמו גם הסכם שנוגע למכונות במפעל ועוד התחייבויות שנדרשנו לקחת על עצמנו. אנחנו במרחק חתימה", אמר סבח.

סבח, פעיל ליכוד מאשקלון, נחשב לאחת הדמויות הפעילות במהלכים למציאת פתרון למשבר בירוחם. לדבריו, המשקיעים הישראלים שהוא מייצג עוסקים בתחום הנדל"ן, ואילו המשקיע הירדני מתעניין בנגב קרמיקה, לצד פתיחת שתי חנויות גדולות למכירת התוצרת שלו בעקבה ובעמאן.

עם זאת, הוא מסרב בתוקף לחשוף את זהותם. "כשנסגור את העסקה, כולם ייחשפו. כמובן שנמכור לכל הרשתות ולכל הגופים, וגם הנהלת קבוצת נגב הביעה נכונות לרכוש מהמפעל".

"אנחנו מתקרבים ל'מאני טיים'"

קבוצת נגב קרמיקה נרכשה מאפריקה תעשיות באמצע השנה שעברה בידי קרן ויולה. בנובמבר האחרון הודיעה הנהלת נגב קרמיקה על סגירת המפעל בירוחם, שעסק בייצור של אריחי קרמיקה ופורצלן, בנימוק שעלויות הייצור בו גבוהות לעומת היבוא מטורקיה, וקבעה כי למפעל אין זכות קיום.

בשבוע שעבר תמה התקופה שבה הנהלת הקבוצה הייתה מחויבת לשלם שכר ל-138 עובדי המפעל, והם נותרו בלי פרנסה. ביום חמישי הקרוב יקיים בית הדין הארצי לעבודה דיון נוסף על המשבר, בניסיון למצות את מאמצי הרכישה שלו בידי לוי או בידי קבוצת המשקיעים שמייצג סבח.

היום אמר סבח ל"גלובס" כי "בכל מקרה, אנחנו מתקרבים ל'מאני טיים' ומצפים מהמדינה להעמיד את הסיוע שהבטיחה להצלת המפעל, וזה כולל השתתפות ב-25% משכר העובדים, הנחות בארנונה והלוואה מהקרן למפעלים במצוקה. אני קורא לשר האוצר לפעול באופן כזה שיחייב להעדיף את תוצרת הארץ".

נציין כי במארס 2016 סבח התעניין ברכישת אור סיטי נדל"ן מענבל אור, ומסר לנאמן שמונה לחברה, עו"ד איתן ארז, מסמכים בהם הוא הופיע בשם "משה שחר". הוא טען כי הוא מייצג את בעליה של חברה זרה שפועלת מלונדון. בעבר, כך לטענתו, הוא ניסה לרכוש את אי.די.בי במסגרת הסדר נושים שנעשה לה, ואת מניות כלכלית ירושלים שהייתה בשליטת אליעזר פישמן.

"אין ספק שהוא 'עוף מוזר' בנוף, אבל הוא שחקן במגרש הזה, של נגב קרמיקה. הוא מגיע לישיבות בבית המשפט, מדבר עם ויולה ומצוי בקשר עם הגורמים הרלוונטיים. אי-אפשר להתעלם ממנו", אמר גורם שמעורב במשבר בנגב קרמיקה.

את פשר הצגתו כ"משה שחר" במקום משה סבח במסמכים שהגיש בפרשת ענבל אור, הוא הסביר היום ל"גלובס" כך: "בתרגום מערבית סבח זה שחר, ובמסמכים מאנגלית שתורגמו לעברית והוגשו לבית המשפט - השם תורגם ל'שחר'. לא ניסיתי להסתתר ולא ניסיתי להתחזות למישהו אחר. העיסוק בדבר הזה העליב אותי מאוד. אני עוסק בתחום הסחורות, בעיקר בחו"ל, וכשראיתי את המשבר בירוחם, החלטתי לפעול ולגייס עוד אנשים שאכפת להם כדי להציל את המפעל הזה".

עוד כתבות

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל-על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה, וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של ווייזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

חשד למידע פנים במניה הלוהטת של ת"א: פשיטה על משרדי ארית

חוקרי רשות ני"ע הגיעו למשרדי ארית תעשיות באור יהודה וחקרו מספר נושאי משרה ● ארית דיווחה לבורסה כי בשלב זה אין חשדות נגד החברה עצמה, ואין השפעה על הפעילות השוטפת של החברה או של החברה-הבת רשף טכנולוגיות

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

אושר לקריאות שנייה ושלישית: בתי דין רבניים יוסמכו להיות בוררים בעניינים אזרחיים ללא אישור בית משפט

על פי ההצעה שהוגשה על ידי חברי כנסת מיהדות התורה, בתי דין דתיים יהיו בעלי סמכות לדון כבוררים לפני דין תורה בעניינים אזרחיים, אם הצדדים הסכימו לכך ● סמוטריץ': "קורא לדיינים: כנסת ישראל נותנת לכם הזדמנות להראות לעם ישראל דין תורה וצדק"

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

חיים ביבס, יו''ר מרכז השלטון המקומי / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

חיים ביבס: "אחרי הבחירות נוכל לקדם מהלכים אמיצים"

ביבס אמר ב"פורום נדל"ן מוביל" כי "כרגע אין ממש שר במשרד הפנים, ולכן קשה לקדם דברים" ● הנהלת תאגיד השידור הוחלט ששידורי גביע העולם ישודרו באיכות הצפייה 4K, שהיא הסטנדרט בשוק, רק באפליקציית כאן Box ● הכנס של חברת ההשקעות הגלובלית נויברגר ברמן בגלריית דובנוב בתל אביב ● אירועים ומינויים

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה ג'י סיטי נופלת בכ-10%?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 30% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

"עסקה רגישה, שיש לה שיקולים פוליטיים": מניית הפג־לויד צנחה בעקבות רכישת צים

התגובה המיידית בשווקים להכרזה כי החברה תרכוש את צים הייתה שלילית ● אנליסטים מיהרו להסביר בתקשורת הגרמנית כי ישנה מגמת קונסולידציה כעת בשוק התובלה הימית, וכי רכישות ומיזוגים הם רוח התקופה

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, מייסדת ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

כביש 90 לקריית שמונה / צילום: Shutterstock

תוכניות ענק, ביצוע חלקי: למה שיקום הצפון נגרר מהחלטה להחלטה

הממשלה הקצתה תקציב משמעותי לשיקום יישובי קו העימות בצפון, אך בפועל ההחלטות נגררות בין משרדים, מטות היישום לא מאוישים, והתוכניות הרב־שנתיות עוד לא גובשו ● דוחות רשמיים מגלים קצב התקדמות איטי, שספק אם בכוחו לשקם את האזור או להצמיח אותו

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

משרדי פאלו אלטו / צילום: Shutterstock

כפי שנחשף בגלובס: פאלו אלטו רוכשת את KOI הישראלית בכ-400 מיליון דולר

פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi), שגייסה קרוב ל-50 מיליון דולר בלבד מאז הקמתה ● סכום העסקה לא נמסר, אך הוא מוערך בכ-400 מיליון דולר

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שלושת בכירי Plus500 הישראלית מכרו מניות בכ־280 מיליון שקל

לאחר שפלטפורמת המסחר הגיעה לשווי של יותר מ־12.5 מיליארד שקל בלונדון, מכרו המנכ"ל ושני סמנכ"לים חלק מהחזקותיהם ונותרו להחזיק מניות במעל חצי מיליארד שקל ● לאחרונה הודיעה פלוס500 על כניסתה לשוק החיזוי בו פועלת פולימרקט