גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למה הישראלים אימצו דווקא את הסמארטפונים של שיאומי?

אייפון? גלקסי? הישראלים מאמצים את הסמארטפונים הזולים בכלל, את הסמארטפונים הסיניים בפרט, ובמיוחד את המכשירים של יצרנית אחת עם שם שקשה לבטא ■ אלה הנתונים המרשימים מאחורי הרינגטון של שיאומי, שבזמן האחרון שומעים בכל מקום

חנות של שיאומי בברצלונה / צילום: רויטרס
חנות של שיאומי בברצלונה / צילום: רויטרס

בסופו של דבר, המבחן הוא מבחן הרינגטון: אם בעבר כל אחד בחר לו צלצול משלו לטלפון, היום אנחנו נוטים להישאר עם צלצול ברירת המחדל שהגיע עם המכשיר. בעלי טלפון שיאומי מדווחים שכשהם שומעים את הצלצול ומושיטים את ידם לענות לטלפון, לעתים קרובות הם מגלים שהמכשיר המצלצל בכלל שייך למישהו אחר.

וזו, מתברר, לא רק תחושת בטן: נתונים שנאספו ממגוון מקורות מלמדים ששיאומי, אחת היצרניות הבולטות בסין, כבשה באופן מרשים את שוק הסמארטפונים הזולים והזולים פלוס - אלה שעולים 1,200 שקל לכל היותר, ולעתים קרובות הרבה פחות.

בעולם דווקא מכירים יותר את וואווי, שהפכה לשלישית בגודלה בכל הקטגוריות, אבל נראה ששיאומי - שתתרחב רק השנה לארה"ב - מצאה לה כאן בינתיים בית חם. נראה שהשילוב בין המחירים הנמוכים, חוות הדעת החיוביות של הגולשים, הצלחת החברה לספק חווית שימוש שאינה יוצרת תחושה של פשרה, וחסרונות טכניים לא גדולים שאפשר לחיות איתם, יצרו מתכון שהתקבל בישראל היטב.

חזקים באונליין ואפילו בדיוטי

נתחיל מהנתונים: חברת המחקר GFK פרסמה בחודש שעבר כי שיאומי היא החברה השלישית בגודלה בשוק הסמארטפונים הפתוח, שאינו כולל רכישות מספקיות סלולר: היא מחזיקה בנתח שוק של 11.3%, אחרי סמסונג ואפל.

ואולם, כשמגיעים לקטגוריות המוצר הזולות יותר, התמונה נהיית כתומה יותר, כצבע הלוגו של החברה. נתוני החיפושים בזאפ חושפים כי בקטגוריית המחיר של עד 1,000 שקל שיאומי שולט ב-49% מכלל החיפושים, עם דגש על מכשיר ה-RedMi Note 4 בגרסאותיו השונות.

אחרי שיאומי ניצבת סמסונג עם 25%, LG עם 10%, ומייזו, מותג סיני נוסף, מגיע ל-4%. את העלייה הגדולה בפופולריות של מוצרי שיאומי מזהים בזאפ מסוף שנת 2016 ועד היום.

לדברי מנהל התוכן של זאפ השוואת מחירים, שלומי עמיצור: "שיאומי הצליחה להתברג לראש רשימת החיפושים בקטגוריית מכשירי הביניים. זה נובע מהשילוב של מוצרים טובים ומחירים אגרסיביים יחד עם העובדה שהמותגים הוותיקים די זנחו את הקטגוריה. סמסונג ואפל מתמקדות במכשירי הדגל היקרים כשהן השאירו בקטגוריית הביניים מוצרים לא מספיק מוצלחים או זולים, וכאן הסינים תפסו את הנישה שהולכת וגדלה".

הקטגוריה המוגדרת כבינונית-זולה באיביי מכוונת לסמארטפונים במחיר של כ-650 שקל בממוצע. הרדמי נוט 4 של שיאומי, שנמכר בה ב-635 שקל לפני משלוח (לעומת 900 בישראל), מוביל אותה כיום. אחריו מדורג ה-LG V10 שמחירו הממוצע באונליין הוא כ-670 שקל.

הנתון הזה חשוב במיוחד, מכיוון שלדברי אלעד גולדנברג, מנהל הפעילות העסקית של איביי בישראל, טלפונים חכמים הם הקטגוריה הפופולרית ביותר ברכישות באתר מישראל. "למרות ביטול המכס והוזלת המכשירים, קצב הצמיחה של קניות סמארטפונים ברשת לא השתנה משום שעדיין באונליין זול יותר. פער המחירים הזה מורגש במיוחד בטלפונים היקרים אך גם בטלפונים הזולים, ובהם יש דגש על היצע ומגוון מכשירים שלא משווקים בישראל. הגולשים גם למדו לחכות למבצעים שנהוגים בנובמבר, ובימים האלה יש פיקים במכירות הסמארטפונים".

צביקה אהרנוביץ', מבעלי א.ל.מ המחזיקה את חנות האלקטרוניקה במתחם הדיוטי פרי, מספר כי אף שאפל, סמסונג ו-LG עדיין שולטות במכירות שם (שמתמקדות במכשירי דגל), מורגשת עלייה במכירות של סמארטפונים סיניים, בדגש על שיאומי. "זה שילוב של מחיר וחוות דעת טובות", הוא מנמק.

הטרנד הסיני איחר, אבל בא בגדול

"מותגים סיניים בתחום הסלולר קיימים בישראל זה שנים. מה שהשתנה הוא המחסום שירד אצל הצרכנים, שסוף סוף הבינו שמה שטוב בשביל מיליארד סינים כנראה טוב מספיק גם בשביל הישראלים", אומרת ליאור פריד, אנליסטית בחברת המחקר IDC.

ב-IDC מעדיפים שלא לנקוב במותג מסוים מבין המותגים הסיניים הפועלים בישראל (שיאומי, וואווי, מייזו ועוד), אבל מספקים נתון מעניין בקטגוריית הטלפוניים הסיניים כולה: בשנת 2017 הם היוו 19.2% מכלל שוק הסמארטפונים בישראל, לעומת 6.9% בלבד ב-2015. על קטגוריית הסמארטפונים הזולים (שכוללת ב-IDC מכשירים עד 1,170 שקל) הם ממש השתלטו, ומחזיקים כחצי ממנה. גם בקטגוריית הביניים, שאינה כוללת מכשירי פרימיום, המכשירים הסיניים הגיעו ל-14% בשנה החולפת לעומת 5% ב-2017.

"ברבעונים האחרונים אנחנו מזהים מגמת עלייה דומיננטית בצריכת מכשירים זולים יותר בקרב הציבור הישראלי, וזה בעיקר נובע מכך שהתמורה לכסף שמציעות היצרניות הסיניות אינה נופלת בהרבה מזו של מכשירים יקרים יותר. מלבד אפל וסמסונג שתופסות את שני המקומות הראשונים במכירות, היצרניות הסיניות תופסות את המקום השלישי ואילך, לצד LG. בכל רבעון יצרנית סינית אחת עולה ואחרת יורדת לסירוגין", אומרת פריד.

לדבריה, "אנשים הבינו שסלולרי שעולה 600-700 שקל מספק ביצועים מרשימים. בנוסף האמון במותגים הגדולים נסדק - ממשבר הסוללות המתפוצצות של סמסונג, ועד אפל שהצליחה להרגיז את הצרכנים. זאת ועוד, עם כל הכבוד לחידושים שמציגות היצרניות הגדולות, הם לא דרמטיים אלא בעיקר קוסמטיים. אז לא יהיה חיישן לטביעת אצבע, לא ביג דיל.

"כל עוד המצב הזה יימשך, ההערכה היא שהמכשירים הסיניים ימשיכו להתעצם על חשבון המותגים הגדולים. אם אפל או סמסונג יבואו עם בשורה וחידושים מרחיקי לכת נראה האטה במכירת המותגים הסיניים, עד שאלו יחקו את המותגים הגדולים. עם זאת, יש לזכור שיש צרכנים עם רגישות למותג, שיישארו נאמנים למותגים הגדולים גם בעלות גבוהה".

שיאמי A1

זו התנהגות צרכנים שמתרחשת בכל העולם?

"בהחלט. במערב אירופה מכירות המכשירים הסיניים היוו ב-2017 כ-18% מכלל השוק, ובצפון אמריקה מדובר על כ-13%. הטרנד הזה אמנם הגיע לישראל באיחור, אך הוא צבר תאוצה במהירות, וזה טמון בפער ההתחלתי במחירי המכשירים בישראל לעומת מדינות אחרות". פריד מציינת כי בארה"ב הממשל האמריקאי חסם שיתוף פעולה בין וואווי לספקיות הסלולר, בחשד שהיא מסייעת לריגול ממשלתי. "זה משפיע על הצרכנים ועל כל סגמנט המכשירים הסיניים הנמכרים בארה"ב".

התחזקות המכשירים הסיניים בקטגוריית הביניים גרמה להיחלשות המותגים הבולטים בקטגוריה הזו?

"ללא ספק. עבור רבים הסמארטפון הוא כבר לא סמל סטטוס אלא כלי עבודה. באופן כללי ההוצאה הציבורית על חומרה בתחום הסלולר נמצאת במגמת ירידה בכל העולם. לזה נוסיף את העובדה שהשוק נמצא בתפוסה די מלאה מבחינת שיעורי החדירה של הסמארטפונים בישראל. היקף המכירות הגיע לכ-3 מיליון מכשירים שנה, זה משקף את הקיבולת של המדינה".

הסמארטפונים הזולים היו בעבר נחלתם בעיקר של ילדים, בני נוער וחיילים. בשנים האחרונות החלו גם משתמשים מבוגרים יותר לאמץ אותם כאלטרנטיבה לאייפון ולגלקסי, אם כי עדיין לא לגמרי.

"קטגוריית המחיר של עד 1,000 שקל מהווה כ-18% מהשוק, אז אי אפשר לקבוע חד-משמעית שלישראלים נמאס לשלם אלפי שקלים על הסלולרי שלהם", אומרת פריד, "עם זאת, אנחנו מזהים נטייה לחסכון ולמחיר שנתפס כהוגן יותר. הרוב הגדול מתנקז למכשירי הביניים, ולא למוצרי פרימיום שהם עכשיו יותר בשוליים".

הטלפון החלופי עושה את העבודה

עמי צים, מנכ"ל רשת בסט מובייל, מרגיש גם הוא את המגמה הזאת.

"אנשים כבר הבינו שהמכשירים היקרים לא חפים מתקלות ומתיקונים יקרים גם הם. חוץ מהמחיר, קלקול של טלפון היא פרוצדורה מעצבנת של מסירת הנייד לכמה ימים. אבל אז קורה תהליך מעניין: אנשים מקבלים לידיהם טלפון חלופי זול ומגלים שהוא עושה את העבודה בהחלט. אם לפני 4-5 שנים היו שתי קטגוריות עיקריות, היקרים והזולים, בשנתיים האחרונות חל גידול של 30% בקטגוריית הביניים, בין היתר בעקבות הורדת המכסים (הורדת מס הקנייה בשיעור של 15% על סמארטפונים באפריל 2017 על ידי משרד האוצר). מה שאנחנו רואים יותר ויותר הם צרכנים שמחזיקים שני מכשירים, אחד יקר ואחד זול יותר, למשל קונים טלפון בקטגוריית הביניים שמשמש רק לנסיעות לחו"ל מהחשש לאבד את המכשיר או שהוא ייגנב עם כל המידע עליו".

האם הטלפון הזולים עמידים פחות, ומקצרים את משך הזמן שהצרכנים מחזיקים בסמארטפון?

צים: "צרכן מחליף את הסלולרי שלו בכל שנתיים בממוצע, ונקודת המוצא שמכשיר יקר הוא עמיד יותר אינה נכונה. העניין הוא שרוב האנשים מוכנים להסתפק באיכות מסך טובה ולא מעבר לזה, לא כולם רוצים מסך שגדול מ-5.5 אינץ', והמכשירים הסיניים מספקים איכות טובה גם במצלמה, מה שחשוב להרבה אנשים", אומר צים, שמעריך שקטגוריית הביניים תוסיף לגדול.

נקודה נוספת שמעלה גולדנברג מאיביי היא דרך הקנייה של סמארטפון באונליין. "בשונה ממוצרים אחרים, כמו נעלי ריצה, כאן לא בודקים לפני הקנייה בחנות פיזית ואז ניגשים לאינטרנט, אלא נסמכים על ביקורות והמלצות של גולשים. לכן קונים גם דגמים שלא נמכרים בארץ". הוא מציע לשים לב לא רק לשיאומי, או ליצרניות האחרות שפועלות כרגע בישראל: "Oppo, המותג שכבש את סין, עדיין לא צבר תאוצה בקניות ברשת, אבל גם זה יגיע".

הסיניות השתלטו

בקרוב: "חנות שיאומי" בישראל

שיאומי אמנם מזוהה עם סמארטפונים, אבל קו המוצרים שלה רחב בהרבה, וכולל בין היתר לפטופים, טאבלטים, נתבים (דוגמת Mi box שמשווקת סלקום), רמקולים, מצלמות, ואפילו שואבי אבק רובוטיים וקורקינטים חשמליים.

בחודש שעבר הכריזה המילטון, יבואנית שיאומי בישראל, על חנות רשמית ראשונה בארץ למותג. ב-MiStore, שפתיחתה נקבעה למאי הקרוב, יימכרו עשרות מוצגים של המותג. ביבואנית מתכוונים להקים בהמשך חנויות במקומות נוספים, ולאפשר רכישה אונליין.

החנות החדשה תתחרה בחנות תל-אביבית אחרת, XiStore, המספקת את מוצרי שיאומי ביבוא מקביל. גם בה נמכרים לצד הסמארטפונים מוצרים דוגמת אוזניות, מסכי טלוויזיה ועוד.

עוד כתבות

אורי יוניסי, בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

ראש חטיבת המשכנתאות של לאומי, אורי יוניסי, פורש מהבנק

יוניסי היה אחראי למדינות המשכנתאות הדי אגרסיבית שנבלמה לאחרונה ● מי שצפוי להחליפו בתפקיד הוא ראש אגף השירות של לאומי מתן סמיש, שנבחר בשנה שעברה לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים של גלובס

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

בנייני משרדים בתל אביב. מסתמנת בעת האחרונה מגמה חדשה בשוק / צילום: Shutterstock

חברות ההייטק הגדולות נוטשות את השכירות ובוחרות בבעלות

מאנבידיה עד קופת חולים מאוחדת: חברות גדולות במשק עוברות בעת האחרונה ממודל של השכרת שטחי משרדים לרכישתם ● מה עומד מאחורי המגמה?

איראן רוצה לרכוש מטוסי קרב, וישראל מבקשת מסין: "תרסני אותה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ישראל חוששת מזה שסין תמכור מטוסים מתקדמים לאיראן, מה עמד מאחורי החלטה של סין לא להתערב לטובת איראן בזמן המלחמה והעיתונאית הלבנונית שקוראת לנורמליזציה בין לבנון וישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מטוס של לופטהנזה / צילום: יח''צ לופטהנזה

קבוצת התעופה הגדולה שחוזרת לטוס לישראל, הבשורה והכוכבית

ענקית התעופה לופטהנזה צפויה לחדש את טיסותיה לישראל ב-1 באוגוסט, אך תעשה זאת בצורה מדורגת

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

המספרים שמגלים עד כמה קשה לקנות דירה בתל אביב

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם ובולטת לרעה גם עם מחירי הדיור, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

כללים פיסקליים / צילום: Shutterstock

הוצאות הממשלה מזנקות? זה מה שמונע מהן להשתולל

המלחמה הביאה לזינוק בכספים שמשלמת המדינה, והתקציב עומד להיפתח מחדש ● מהו המנגנון ששומר על רמה נשלטת של הוצאות ממשלתיות? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

פלסטינים ברצועת עזה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

מקורות בחמאס: "ייתכן שיוכרז על הסכם ביום חמישי"

מקורות בחמאס לעיתון א-שרק אל-אווסט הסעודי: המשא ומתן העקיף המתקיים עם ישראל בדוחה "רציני יותר מהפעמים הקודמות" ● דיווח: נשיא לבנון מסר את התשובה על המתווה האמריקאי לפירוק חיזבאללה מנשקו ● "מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: ap, Mark Schiefelbein

"הממשלה תצטרך למצוא מקורות": נגיד בנק ישראל מזהיר שעשויה להגיע העלאת מסים

בראיון עם פרופ' אמיר ירון, הוא מבקר את המעבר לשיטת החישוב החדשה של הלמ"ס, וכן מתייחס לאפשרות של העלאת מסים, בשל צורכי הביטחון שגדלו, בעקבות המלחמה: "יש פערים מאוד גדולים בין דרישות משרד הביטחון, מול מה שמשרד האוצר מדבר עליו"

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נתן ווייל, לע''מ

היועמ"שית: הליך הדחתי על־ידי הממשלה בלתי חוקי ופוליטי לגמרי

גלי בהרב־מיארה הגישה את עמדתה באשר לעתירות שהוגשו לבג"ץ נגד הדחתה, בה קבעה כי ההליך הוא בלתי־חוקי ביסודו ● "השיקול המרכזי בבסיס ההחלטה - רצונה של הממשלה להסיר מגבלות על כוחה השלטוני, באמצעות הליך הפסקת כהונה פוליטי", כתבה היועמ"שית

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה–AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה היום"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית היום (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה היום עומדת על 65%

וול סטריט / צילום: Shutterstock

טראמפ הודיע כי יטיל מכס בגובה 25% על קוריאה ויפן; הירידות בוול סטריט מתחזקות

הנאסד"ק יורד בכ-1% ● ארה"ב הודיעה כי מספר הסכמי סחר לקראת חתימה ● טראמפ: מאסק ירד מהפסים ● טסלה נופלת במעל 7%, לאחר שמאסק הכריז על הקמת מפלגה חדשה בארה"ב ● מניות האנרגיה המתחדשת יורדות ● שר האוצר האמריקאי אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם ● וגם: אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח