גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה הדבר שמנכ"ל אל-על לשעבר הכי אוהב לעשות מאז שפרש?

וגם: איזה תואר קיבלה אלונה ברקת, בעלי הפועל באר-שבע בכדורגל?

דוד מימון וגונן אוסישקין / צילום:  סיון פרג'
דוד מימון וגונן אוסישקין / צילום: סיון פרג'

על עסקים, מוזות, חברות וחברים

מי הגיעו לפרגן לגילה לפידות, מבעלי לפידות מדיקל?

אמש (ג'), בשעות הערב המוקדמות, התקיים קוקטייל חגיגי במסעדת פאסטל בתל-אביב. הסיבה: אשת העסקים גילה לפידות, מבעלי קבוצת לפידות מדיקל, העוסקת גם בכתיבת ספרות ושירה, השיקה יחד עם המוזיקאי קובי אשרת, דיסק משותף בשם "אני הסלע".

אחרי המינגלינג אליו הצטרף בן הזוג התומך, עמי לפידות מבעלי הקבוצה, בתום הארוחה והמפגש עם החברים והעמיתים, נערכה במקום גם הופעה בביצועם של אשרת, יובל כספין, יהודה אליאס, עדנה גורן וגבריאלה לואיס.

בחברים, בחברות, באורחים ובאורחות שבאו לפרגן: אשת העסקים והפרסומאית ג. יפית, מבעלי סטימצקי; לינדה סגול; דליה ממרוד, רעייתו של משה ממרוד, בעל השליטה בתדיראן; תמי רוה, יו"רית חברת החדשות ובן זוגה, עו"ד יהודה רוה; אסתר מור, נשיאת ויצ"ו העולמית; יונה ברטל; שרי וכרמי גילון, לשעבר ראש השב"כ; ואחרים.

את בני הזוג גילון הכיר הזוג לפידות דרך חבר משותף - איש עסקים יהודי-דני בשם צ'ילבה, ששימש כיו"ר הקהילה היהודית הדנית. הזוג לפידות הגיע לדנמרק בעקבות יוזמתו של עמי לחבר בין העיר פארום לעמק חפר הישראלית בברית ערים תאומות, ושם פגשו השניים את גילון. הקשר הפך למתבקש מאחר שעמי לפידות כיהן כקונסול כבוד של דנמרק בישראל, במקביל לכהונתו של גילון כשגריר ישראל בדנמרק.

אסתר מור גילה לפידות ולינדה סגול / צילום: איציק בירן

אלונה ברקת, בעלי הפועל באר-שבע בכדורגל, קיבלה את אות היזמת החברתית

אלונה ברקת, אשת העסקים ובעלי קבוצת הפועל באר-שבע, בכדורגל, קיבלה אתמול את אות היזם/ת החברתי/ת בכנס שדרות לחברה שנערך במכללת ספיר.

"התנהלותה של ברקת משקפת שילוב שאינו מובן מאליו בין הישגיות וחתירה לניצחון לבין תפישה של מועדון כדורגל כפרויקט חברתי", נאמר בדברי ההסבר לבחירה בברקת אשר "יצרה שינוי חברתי עמוק ושמה דגש רב על חיבור לקהילה הדרומית". האות הוענק לברקת מטעם מרכז מורשת מנחם בגין על השימוש שלה בספורט ככלי לשינוי חברתי ועל עשייה תוך התמקדות בקידום הפריפריה.

עוד במעמד זה, קיבלו - סא"ל במיל' עירית אורן גונדרס, יו"רית ומייסדת עמותת "אור למשפחות" שפועלת לסיוע למשפחות שכולות, ומוטי צ'ילבן, מנכ"ל עמותת "כן אנחנו יכולים" הפועלת למען מבוגרים, ילדים ונוער עם צרכים מיוחדים - את אות המופת החברתי על פעילות למען חברה ישראלית טובה יותר. הטקס התקיים במעמד שרת התרבות והספורט מירי רגב ובשיתוף המועצה הלאומית להתנדבות בישראל.

אלונה ברקת/ צילום: תמר מצפי

דורית קדוש מונתה למנהלת מחלקת תאגידים ברשות ניירות ערך

רו"ח דורית קדוש מונתה למנהלת מחלקת תאגידים, על-ידי ענת גואטה, יו"ר רשות ניירות ערך. זאת לאחר מכרז שערכה הרשות. קדוש מחליפה בתפקידה את עו"ד מוטי ימין, שהודיע על פרישתו בדצמבר 2017. מחלקת תאגידים מפקחת על כלל התאגידים שהנפיקו ניירות ערך לציבור במסגרת גיוסי חוב ובמסגרת גיוסי הון. קודם למינוי, כיהנה קדוש כדירקטורית במחלקה המקצועית של פירמת רואי החשבון Deloitte בריטמן אלמגור זהר, כאשר לפני כן כיהנה כמנהלת ביקורת בכירה בפירמה.

גואטה בירכה על מינויה של קדוש ומסרה כי "הרשות ניצבת כיום בפני אתגרים עצומים, במיוחד בתחום פיתוח השוק. אני משוכנעת שניסיונה של דורית במגזר הפרטי, בקיאותה בשוק ההון, היכרותה המעמיקה עם עולם החשבונאות וה-IFRS בפרט, ומעל לכל - תכונותיה האישיות, הופכות אותה לאדם הנכון בזמן הנכון לניהול מחלקת תאגידים".

דורית קדוש / צילום:  תמר מלין LookBetter

דוד מימון מסר את המפתח והמריא

מה הדבר שמנכ"ל אל-על לשעבר הכי אוהב לעשות מאז הפרישה?

נשות ואנשי עסקים, בכירות ובכירים, הגיעו אמש אל מועדון ה-EAST בתל-אביב, שם הם נפרדו מדוד מימון, מנכ"ל אל-על, שפרש כנפיים והמריא לתפקיד הבא שלו, כשעדיין לא ידוע מה הוא יהיה.

בבאים להגיד שלום: מנכ"לי אל-על לשעבר - חיים רומנו, עמוס שפירא; יואל פלדשו, מנהל רשות התעופה האזרחית; רפאט מילצ'רסקי, מנכ"ל חברת התעופה הפולנית לוט (שהגיע לישראל במיוחד לכבוד האירוע); טל גרנות גולשטיין מנכ"לית הוט; יעל אנדורן, לשעבר מנכ"לית משרד האוצר; לילך אשר טופילסקי מנכ"לית בנק דיסקונט; דוד עברי, נשיא בואינג ישראל; עו"ד דורי גלקסברג וזוגתו הסופרת יעל טבת; זיוה לוריא מנכ"לית איירתור היוצאת; אחישי גל, מנכ"ל איסתא; משה מנו, מנו ספנות; עדינה ומאיר שמיר, בעל השליטה במבטח שמיר אחזקות; עופר חודורוב, בעלי ומנכ"ל קבוצת דיזנהויז; דורון אלמוג; עידית פדן, מנכ"לית אופקים תיירות; וכמובן חברי ההנהלה - אלי דפס, יו"ר אל-על אל; תמי מוזס בורוביץ, סגנית היו"ר, בני משפחה וחברים קרובים.

מימון העניק בשיאו של הערב את מפתח אל-על למנכ"ל הנכנס, גונן אוסישקין. "אני נפרד היום מחברה שהייתה כל עולמי, הכי בבית בעולם, אבל אני חש גם הקלה", הודה מימון, "בחצי השנה האחרונה הדבר שאני הכי נהנה ממנו זה לנסוע בימי שישי בצהריים לבאר-שבע, ולבלות כמה שעות עם אמי. זה הסיפוק הכי גדול שיש", הוא שיתף.

דוד מימון וגונן אוסישקין / צילום:  סיון פרג'

עוד כתבות

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"