גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ברוכה הבאה: ספוטיפיי הגיעה לישראל; המחיר - 20 ש' לחודש

באירוע השקה שערכה הודיעה החברה על כניסה רשמית לשוק הישראלי ■ "החלטנו להגיע דווקא לישראל כשראינו כמה כבר משתמשים כאן בשירות שלנו דרך VPN. הבנו שיש דרישה גבוהה"

אפליקצית ספוטיפיי / צילום: שאטרסטוק
אפליקצית ספוטיפיי / צילום: שאטרסטוק

ספוטיפיי (Spotify), שירות הזרמת המוזיקה הגדול בעולם, יהיה זמין בישראל החל מהיום (ב') בשעה 16:00. החברה ערכה הבוקר אירוע השקה, בו הציגו בכירים בחברה את השקת ספוטיפיי בישראל. באירוע נכחו מרסל גרוב, ראש התקשורת של ספוטיפיי ממשרדי החברה בברלין, ו-ורוניקה דיקאטרו, מנהלת דרום ומזרח אירופה ממשרדי החברה באיטליה. עם ההשקה בישראל, ספוטיפיי תהיה זמינה ב- 62 מדינות ברחבי העולם.

גרוב הודיע בראשית האירוע את מה שכולם כבר ידעו: "אנחנו כאן, ואנחנו מתכוונים להיות כאן. לא השקנו את השירות בישראל עדיין, אבל אנחנו בתהליך. אנחנו כאן כדי לספר לכם איך נשיק בישראל".

תמחור השירות בארץ יהיה זהה לזה של המתחרות הבולטות, אפל מיוזיק ודיזר, ויעמוד על 20 שקל לחודש למנוי פרימיום. ספוטיפיי תציע בתקופה הקרובה חודש ניסיון בחינם, בדומה לאפל מיוזיק. לעומתן, דיזר מציעה שלושה חודשי ניסיון חינמיים.

בשלב הראשון ספוטיפיי לא תציע תוכנית משפחתית או תוכנית סטודנט, אך הן יהיו זמינות בהמשך. התוכנית החינמית של ספוטיפיי תהיה זמינה בישראל ותאפשר להאזין למוזיקה בחינם, אך עם פרסומות. בנוסף, התוכנית החינמית מאפשרת מעבר חופשי בין 6 שירים ביום בלבד, ואיכות ההשמעה תהיה פחותה מהאיכות המירבית למנויי הפרימיום, העומדת על 320 kbps. מי שיבחר להשתמש בשירות החינמי צפוי לקבל פרסומות של מותגים בינלאומיים ולא מקומיים, דוגמת Axe, קוקה-קולה וסמסונג - המפרסמים הראשונים המשתפים פעולה עם ספוטיפיי בישראל.

נוסף על ספרייה של 35 מיליון שירים שספוטיפיי מציעה בזמינות גלובלית, בחברה עובדים על מאגר מוזיקה מקומי. ספוטיפיי משתפת פעולה עם אמנים מקומיים, בינהם הדג נחש, עידן רייכל, נצ'י נצ', נינט, נתן גושן ומשינה.

בנוסף, ספוטיפיי עובדת בשיתוף-פעולה עם גלגלצ: "יש לנו גם שיתופי-פעולה עם גופים שיש להם פרופיל משלהם בספוטיפיי. מהיום הראשון יתחיל שיתוף-פעולה עם גלגלצ, ותוכלו לעקוב אחרי הפרופיל שלהם". בגלגלצ יעלו פלייליסטים שנוצרו על-ידי עורכים ומגישים בתחנה. עם ההקשה, הפלייליסטים הזמינים הם: שנות ה-70, ה-80, ה-90 ואלפיים.

גם רשימות השמעה מקומיות זמינות בשירות, לצד רשימות ההשמעה הגלובליות. הרשימות המקומיות כוללות כעת את מצעד הלהיטים בישראל, שירי דור ההיפ-הופ, מוזיקה ים-תיכונית חדשה וסופ"ש ישראלי וכוללות שירים של אמנים מקומיים כמו עומר אדם, דיקלה וסאבלימינאל, לצד שירים של אמנים בינלאומיים.

בספוטיפיי מבטיחים שהרשימות יעודכנו באופן קבוע על-ידי עורך המוזיקה המקומי שלהם, יונתן קוטנר. לדברי גרוב, ספוטיפיי מתכננת להעמיק את שיתופי-הפעולה המקומיים שלה לאחר שתתחיל לפעול בישראל, מה שיאפשר לה לפתח מערכות יחסים וקשרים עם אמנים וגופי מדיה והפקה מקומיים נוספים.

דיקאטרו הסבירה כי היתרון המשמעותי של ספוטיפיי על המתחרות הוא היכולת לייצר פלייליסט מותאם אישית בעזרת האלגוריתם המפורסם של ספוטיפיי: "אנחנו יושבים על מיליוני פרטי מידע של המשתמשים, מה שמאפשר לנו להתאים את המוזיקה לכל אחד מהם. לפעמים אתם לא ידועים מה אתם רוצים לשמוע, ואנחנו יכולים למצוא הצעות מתאימות עבורכם. כבר מההתחלה נציע מיקס יומי. לכל משתמש יהיו בין אחד ל-6 מיקסים יומיים, לפי היקף השימוש בשירות. הרשימות הללו מביאות שילוב של השירים שהמשתמש מכיר עם שירים שאולי יאהב".

נוסף על כך, ספוטיפיי תציע בישראל את שירותי ספוטיפיי קונקט - שירות המאפשר לנגן מוזיקה באופן חלק במעבר בין מכשירים שונים. כמו כן, דיקאטרו אמרה כי "רבים מהמשתמשים שלנו הם מאוד צעירים, מתחת לגיל 13. לכן אנחנו מציעים אינטגרציה עם אקסבוקס, שתאפשר להאזין למוזיקה שלנו במקביל למשחקי וידאו".

בשיחה עם "גלובס" גרוב הסביר כי ההשקה בישראל מגיעה כחלק ממהלך רחב של כניסתה של ספוטיפיי לשווקים נוספים: "לא השקנו בשווקים חדשים כבר זמן מה, כי התרכזנו בהגדלה של השווקים הקיימים. לאחרונה השקנו בתאילנד ויפן ונתרכז בעיקר באזור הזה קודם, כי זה מאוד קשה להשיק בשווקים: צריך להשיג רישיונות מקומיים ולשאת ולתת עם ארגונים מקומיים כמו אקו"ם. לפני שאנחנו משיקים, אנחנו רוצים להתכונן היטב. ישראל אינה השוק היחיד שאנחנו משיקים בו עכשיו, וזה היה מאמץ רב עבורנו להתכוון אל כל השווקים הללו".

אחד השווקים החדשים שספוטיפיי נכנסת אליו במקביל לישראל הוא דרום אפריקה. בהמשך, החברה מתכוונת להשיק את שירותיה במדינות נוספות במזרח אסיה, במזרח התיכון ובאפריקה, אך לא נמסרו פרטים נוספים.

"כשאנחנו בוחרים שוק, אנחנו מסתכלים על מאפיינים כמו מצב פוליטי ורלוונטיות תרבותית. בישראל ראינו כמה ישראלים האזינו דרך VPN לשירות שלנו וראינו שיש דרישה מאוד גבוהה שנגיע. היו הרבה שווקים עם דרישה נמוכה יותר, אבל אנחנו כבר זמינים בהם זמן מה, כי להשיג רישיון בישראל זה תהליך מורכב", אמר גרוב. "עד לפני שבועיים לא היה לנו הסכם עם אקו"ם. אם היה לנו הסכם, כבר היינו משיקים".

בנוגע לכניסה המאוחרת ביחס למתחרות, אמר גרוב: "כמעט בכל מקום שאנחנו משיקים בו שירות, המתחרות שלנו כבר בשוק. אבל אנחנו רואים שסטרימינג אינו מפותח בישראל כמו בשווקים אחרים - הכנסות התעשייה מהסקטור הדיגיטלי נמוכות ביחס לשווקים אחרים כמו בריטניה ארה"ב למשל. אנשים משתמשים כאן הרבה בשירותים כמו ביוטיוב למשל, אז אנחנו רואים פה יותר הזדמנויות. ככל שקיימים יותר שירותי סטרימינג בשוק, כך הם יחנכו את השוק פה להשתמש בשירותי הסטרימינג, וזה טוב לנו, לתעשייה ולכולם".

עוד כתבות

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / חומרים: אתרי החברות, Shutterstock

תוספים וטריקים: כך קונים ברשת חכם ובזול

היקף הרכישות של ישראלים באונליין נמצא בעלייה מתמדת, אבל רבים לא מכירים את הכלים שמאפשרים לחסוך בתשלום ● מתוספים שמשתלם להתקין בדפדפן ועד שיחה עם צ'אטבוט

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

האוניברסיטה שהפכה למוקד הפגנות פרו פלסטיניות סגרה את שעריה: "הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי"

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר שוטרים מסביב כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית ומתחילת השנה איבדה מניית אפל 10.7% ● למרות הכל, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס