גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המיליונים ממשיכים לזרום למנכ"לי בראק אן.וי

עלות העסקתם של גל טננבאום ואופיר רחמים בחברת הנדל"ן הסתכמה יחד ב-12.5 מיליון שקל ב-2017, וגם ב-2018 הם ייזכו לתגמולים נדיבים

טדי שגיא / צילום: יוסי כהן
טדי שגיא / צילום: יוסי כהן

צמד המנכ"לים המשותפים של בראק אן.וי, גל טננבאום ואופיר רחמים, עלו לכותרות אשתקד בעקבות סכסוך מול בעלי השליטה הקודמים בחברה, שמעון וינטרוב ורונן פלד, בנוגע לדרך ניהולה של החברה הפועלת בשוק הנדל"ן הגרמני.

באותו סכסוך הייתה ידם של שני המנכ"לים על העליונה, בזכות התמיכה שקיבלו ממרבית הדירקטורים. ואולם, בעקבות המאבק החליטו וינטרוב ופלד למכור את מניותיהם בחברת הנדל"ן הצומחת למיליארדר טדי שגיא, שהחליף את הדירקטוריון ואף החליט להיפרד מצמד המנכ"לים.

עוד בטרם קרה הדבר, סיכם באחרונה שגיא על מכירת השליטה בבראק אן.וי (41%) לחברה הגרמנית אדלר ריל אסטייט בתמורה ל-1.4 מיליארד שקל - סכום שיותיר בידיו רווח מהיר של מאות מיליוני שקלים.

טננבאום ורחמים, העומדים לפרוש בעוד כשלושה חודשים מניהול החברה, שלהקמתה היו שותפים, צפויים לרשום אקזיט מרשים משלהם - ולמכור לרוכשת את מניותיהם בחברה תמורת סכום של קרוב ל-180 מיליון שקל.

שיאני השכר ל-2017

מדוחות בראק אן.וי שהתפרסמו היום, עולה כי השניים לא קופחו בשנת 2017, שבה עמדה עלות ההעסקה המצרפית שלהם על 12.5 מיליון שקל (כ-3 מיליון אירו), וגם ב-2018 הם ייזכו לתגמולים נדיבים.

טננבאום נהנה אשתקד משכר בעלות של קרוב ל-7 מיליון שקל (1.6 מיליון אירו) - סכום שמיקם אותו בין 20 שיאני השכר בבורסת ת"א; ואילו רחמים, עם קרוב ל-6 מיליון שקל (1.4 מיליון אירו), נכנס לעשירייה השלישית.

כל אחד מהשניים נהנה ב-2017 משכר בהיקף של כ-400 אלף אירו, מענק של כ-200 אלף אירו ותגמול מנייתי של קרוב ל-300 אלף אירו.

נוסף על כך, היו טננבאום ורחמים זכאים לתגמולים בגין סיום העסקתם, שאצל טננבאום הגיעו לכ-750 אלף אירו ואצל רחמים לכ-500 אלף אירו.

זאת ועוד, עזיבתם של טננבאום ורחמים צפויה לסדר להם חבילת תגמולים בהיקף מוערך של 20 מיליון שקל, שתכלול מענק פרישה של 12 משכורות חודשיות, פדיון ימי חופשה, פיצויי פיטורים, בונוס על בסיס תוצאות החברה וכן תשלום עבור החזקותיהם בחברה בת היוזמת פרויקט מגורים בדיסלדורף.

גם המנכ"ל הוותיק של חברת האנרגיה פז, יונה פוגל, השתלב היום בצמרת שיאני השכר, לאחר שעלות העסקתו אשתקד הגיעה ל-5.6 מיליון שקל. עלות זו כללה בעיקר שכר בהיקף של 3.1 מיליון שקל ומענק נאה של 2 מיליון שקל נוספים. יו"ר פז, יצחק עזר, קיבל דמי ניהול של 1.3 מיליון שקל בעבור 50% משרה.

שיאנית השכר של קבוצת התקשורת הוט ב-2017 הייתה המנכ"לית, טל גרנות-גולדשטיין, שנהנתה מתגמולים בסך 3.2 מיליון שקל - 1.8 מיליון שקל כשכר והיתר מענק. מלבד גרנות-גולדשטיין, הוט מציגה שתי שיאניות שכר נוספות - היועצת המשפטית אורית גדרון-חריט וסמנכ"לית משאבי אנוש, עמליה זרקא, שקיבלו 1.9 מיליון שקל כל אחת; ושני בכירים נוספים - מנכ"ל הוט מובייל, אסף עופר, וסמנכ"ל התוכן, יורם מוקדי, שקיבלו כ-2 מיליון שקל כל אחד. הוט גם שילמה יותר מ-700 אלף שקל לדירקטורים שלה, ובהם ישראל (איזיה) צ'צ'יק, שכיהן בעבר כיו"ר הוט.

שיאן השכר של בית ההשקעות מיטב דש היה המנכ"ל אילן רביב, שעלת העסקתו הגיעה ל-2.5 מיליון שקל. מלבד רביב בלטו שמותיהם של צבי סטפק, מבעלי השליטה בבית ההשקעות, שקיבל 1.9 מיליון שקל בתפקידו כדירקטור פעיל, ובנו אבנר סטפק, בתפקידו כסגן יו"ר, שקיבל כ-1.8 מיליון שקל.

עוד בין בעלי שליטה נושאי תפקיד, הרשי פרידמן קיבל 2.9 מיליון שקל בתפקידו כיו"ר אזורים בהיקף משרה של 75%, ואילו מנכ"ל אזורים, דרור נגל, קיבל 4.4 מיליון שקל.

דוחות חברת החשמל חשפו כי כל אחד מחמשת המנהלים הבכירים בחברה, ובהם המנכ"ל עופר בלוך והיו"ר יפתח רון-טל, השתכרו בשנה שעברה בין 1.1 ל-1.4 מיליון שקל.

עלות שכר חמשת בכירי סייברארק: יותר מ-10 מיליון ד'

עלות השכר של מייסד, יו"ר ומנכ"ל סייברארק, אודי מוקדי, הסתכמה בשנת 2017 בכ-4.5 מיליון דולר (כ-16 מיליון שקל) - עלייה של 24.7% ביחס ל-2016 - כך עולה מהנתונים שצורפו לדוח המורחב של סייברארק (20F) לשנת 2017, שפורסם בסוף השבוע.

עיקר התגמולים שניתנו למוקדי בשנה החולפת - כ-82% מכלל עלות השכר - היו תגמולים הוניים בהיקף של כ-3.7 מיליון דולר, לעומת תגמול הוני של 2.6 מיליון דולר (73% מעלות השכר) ב-2016.

שכר הבסיס השנתי של מוקדי נותר ללא שינוי ב-2017, והסתכם ב-375 אלף דולר, ונוסף על כך הוא קיבל בונוס בהיקף של 304 אלף דולר - ירידה ביחס לבונוס של כ-475 אלף דולר שניתן לו ב-2016.

ארבעה בכירים נוספים בחברה קיבלו שכר בעלות שנעה בין 941 אלף דולר ל-2.2 מיליון דולר, ובסך הכל עלות שכר חמשת הבכירים (כולל מוקדי) הסתכמה בשנה שעברה ב-10.2 מיליון דולר.

סייברארק מספקת פתרונות אבטחת סייבר לארגונים ומתמקדת בניהול חשבונות מועדפים במערכות המחשוב. החברה נסחרת בנאסד"ק לפי שווי שוק של 1.8 מיליארד דולר. בסוף השנה העסיקה סייברארק 1,015 עובדים - עלייה של 23% לעומת 2016, מתוכם 378 עובדים בישראל (37%).

סייברארק צמחה בשנת 2017 ב-20.8% ורשמה הכנסות של כ-262 מיליון דולר, עם רווח נקי חשבונאי של 16 מיליון דולר ורווח נקי Non-GAAP (בנטרול סעיפים חשבונאיים) של 41.9 מיליון דולר.

עוד כתבות

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח