גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דוח חריף חושף חשש לניפוח הנכסים של רשת הוניגמן

דוח הנאמנים מציג חוסר התאמה בין נתוני המלאי עליהם דיווחה חברת האופנה בזמן הקפאת ההליכים נגדה לבין המציאות בשטח ● בין היתר מדובר ברישום פריטי עודפים בשווי גבוה יותר מהשווי האמיתי, רישום יותר פריטי מלאי מאלה הקיימים בפועל והתייחסות לפריטי אופנה שאינם רלוונטיים למכירה

קיים חשש לניפוח נכסים במלאי של הוניגמן שהביא להגדלת שורת הרווח באופן מלאכותי - כך טוענים היום (א') נאמני רשת האופנה הוניגמן שקרסה. להערכת הנאמנים, הנתון שהציגה הוניגמן בבקשת הקפאת ההליכים נגדה, לפיו קיים מלאי בגבוה של כ-120 מיליון שקל בחניות, בעודפים, במחסנים ומלאי בדים, אינו משקף את המציאות, והמלאי הנכון עומד על בין 38.5 ל-43 מיליון שקל בלבד.

בין הסיבות שמציגים הנאמנים לחוסר ההתאמה - רישום פריטי "עודפים" בשווי גבוה יותר מהשווי האמיתי שלהם, רישום יותר פריטי מלאי מאלה הקיימים בפועל והתייחסות בספרים לפריטי אופנה שאינם רלוונטיים למכירה עד כדי "ניפוח" של המלאי.

היום הגישו הנאמנים, רו"ח בועז גזית, עו"ד קרן רייכבך-סגל ועו"ד פיני יניב, דוח אודות הפעלת החברה על-ידם עד סוף חודש מארס 2018 וכן דוח ובו ניתוח ראשוני של מלאי החברה. מהדוח עולה כי הפעלת החברה במהלך חודש וחצי מתחילת הקפאת ההליכים אופיינה בצמצום משמעותי בהוצאות ועלייה משמעותית במכירות, באופן שהעודף מההפעלה עומד כיום על סך של כ-6 מיליון שקל. זאת, כאשר הצפי לעודף בתקופת ההקפאה עד לסוף חודש אפריל צפוי היה לעמוד על כ-1.8 מיליון שקל בלבד.

ואולם הנתונים "החיוביים" על הפעלת הרשת מהווים הקדמה בלבד לפצצה שמטילים הנאמנים בנוגע לאופן רישום המלאי והטיפול החשבונאי במלאי בספרי החברה. "בירורים ראשוניים שערכו הנאמנים מעלים חשש לניפוח, לכאורה, של נכס המלאי במאזנים, שהביאה להגדלת שורת הרווח בספרים", כותבים השלושה לבית המשפט בדוח הראשוני החמור שהגישו.

הוניגמן, אחת מקבוצות קמעונאות האופנה הגדולות והמוכרות בישראל, היא בעלת רשת חנויות המונה 137 סניפים ומגוון מותגים, בהם רשת נשים - HONIGMAN WOMEN; רשת ילדים - HONIGMAN KIDS; רשת נשים וילדים משולבת; רשת TNT ורשת העודפים. הקבוצה, שנוסדה ב-1978, נמצאת בבעלות האחים מיכה ויעקב הוניגמן ומעסיקה באופן ישיר למעלה מ-1,000 עובדים ובאופן עקיף מאות עובדים נוספים.

בפברואר השנה נכנסה החברה למצב של הקפאת הליכים על רקע קשיים כלכליים. החובות האדירים של הוניגמן מוערכים ב-233 מיליון שקל, מתוכם קרוב ל-130 מיליון שקל לבנקים, כ-14 מיליון שקל חוב לעובדים, כ-80 מיליון שקל חוב לנושים רגילים וכ-8 מיליון שקל חוב לבעלי השליטה.

בעקבות בקשת ההקפאה שהגישה החברה מונו לה כנאמנים רו"ח גזית, עו"ד רייכבך-סגל ועו"ד יניב. השלושה הפעילו את הרשת בתקופת ההקפאה, וכפי שעולה מן הדוח שהגישו היום, הביאו לכך שהמכירות מתחילת תקופת ההקפאה ועד לסוף חודש מארס עמדו על סך כולל של 38.5 מיליון שקל. במקביל, החלו הנאמנים לבחון את הסיבות לקריסת הרשת וכן את תמונת החוב האמתית. הממצאים הראשונים שמעלים הנאמנים בעניין המלאי של החברה מטרידים ומציירים תמונת מצב שונה מאוד מזו שהציגה הרשת בבקשת ההקפאה שהגישה.

במסגרת בקשת ההקפאה הגישה הוניגמן דוח מלאי, בו הוצג כי מלאי החברה עומד על כ-120 מיליון שקל נכון לסוף שנת 2017, כאשר נתון זה כלל מלאי בדים בשווי של כ-40 מיליון שקל. הנאמנים ביצעו בדיקות מספר אודות מצב מלאי החברה, מהם עלו נתונים "בעייתיים ביותר אודות הטיפול במלאי החברה בספרי החברה והצגת נתונים מנופחים ובלתי נכונים של מלאי החברה" - כלשון הדוח שהגישו הנאמנים. לטענת הנאמנים, "מדובר בנתונים המצריכים המשך חקירה ובדיקה".

בין ממצאי הדוח מתייחסים הנאמנים למלאי בחנויות, כפי שהוא מופיע בספרי החברה, הכולל גם את המלאי בחנויות העודפים, ובין היתר את המלאי בחנות אבולעפיה (חנות ברחוב אבולעפיה בתל-אביב בסמוך למשרדי ההנהלה והמרכז הלוגיסטי של החברה), שהיא חנות ומתחתיה מחסן עודפים.

מדוחות החברה עולה כי בחנות אבולעפיה מצויה כמות עצומה של 968,096 פריטים מתוך סך 1,670,349 הפריטים המוצגים בכלל החנויות של הרשת. "במילים אחרות: רוב מכריע של פריטי המלאי בחנויות (58% מסך כלל הפריטים בחנויות הרשת) מיוחס לחנות אבולעפיה בלבד, שאינה אלא מחסן עודפים", כותבים הנאמנים בדוח.

על-פי ממצאי הדוח, מכיוון שפריטי עודפים שווים למעשה הרבה פחות מן הפריטים שבחנויות, יש לעובדה זו השלכה ניכרת על שוויו האמיתי של המלאי. עוד כותבים הנאמנים כי סיור שערכו יחד עם צוות התפעול בחנויות "מראה כי ספק רב אם אמנם המלאי בחנות אבולעפיה ובמחסנים מתחתיה כולל כמיליון פריטי מלאי".

הנאמנים מציינים כי אם הנתונים היו נכונים, הרי שמלאי אבולעפיה מוצג בערכי עלות של בין 30 שקל ל-40 שקל לפריט; ואולם, הלכה למעשה, מלאי העודפים בחנות אבולעפיה נמכר בגבולות של 10 שקל עד 20 שקל לפריט; במחסנים שמתחת לחנות קיימת סחורה פגומה מרובה; וכחנות, מדובר בחנות מפסידה.

עוד התברר לנאמנים כי בחנויות העודפים לא מתבצעות ספירות מלאי כפי שמתבצעות בחנויות הרשת האחרות, ורישום המלאי בספרים אינו מתעדכן.

בעיה נוספת שעלתה היא אופן סיווג המלאי כרלוונטי, כאשר חלק מהפריטים אינם רלוונטיים למכירה עוד. "לאור אופיו של שוק ההלבשה האופנתית קיימת חשיבות רבה לאופן בו מוצג המלאי בדוחות של חברת אופנה לשם הצגת נתונים נכונה. מלאי שלא נמכר בתוך פרק זמן קצר חדל להיות אופנתי והופך להיות בלתי רלוונטי, ובהיעדר ההפחתות הנדרשות בספרים לפי כללי חשבונאות מקובלים, נוצר 'מלאי מנופח' שאינו משקף את שוויו האמיתי", נכתב בדוח.

לטענת הנאמנים, על-פי כללי חשבונאות מקובלים יש להציג מלאי בערכי עלות או שוק, לפי הנמוך מבין השניים. "כאשר אין הפחתות בגין מלאי איטי או מלאי מת - ומבדיקותיהם הראשוניות של הנאמנים נראה כי זהו המצב - ברור כי המדובר בנתון בלתי נכון בעליל. ברור שאי-ביצוע הפחתות של מלאי עודפים בספרי החברה הוא בעייתי ומצריך המשך בדיקה".

לכן, כותבים הנאמנים, בהפחתת כלל המלאי בחנויות העודפים, נראה כי המלאי בחנויות עומד בגבולות של כ-22,000,000 שקל עד 25,000,000 שקל בלבד. על-פי הערכה (ללא ספירה מדויקת) שעשו הנאמנים בעזרת עובדי החברה, נראה כי לנתון זה ניתן להוסיף לא יותר מ-2.5 מיליון שקל בגין מלאי עודפים.

עוד בחנו הנאמנים גם את מלאי בדים בשווי של כ-37 מיליון שקל שנטען כי קיים בחברה. לטענת הנאמנים, מדובר ב"מלאי בדים עצום בהיקפו, כאשר עם התקדמות ההפעלה והקפאת ההליכים הוא נראה לנאמנים מעורר תמיהות בהיקפו". לטענתם, "בשונה ממלאי העודפים, בקשר אליו ברור כי לאורך השנים לא נעשה טיפול חשבונאי מספק, ונראה כי זו הסיבה לתוצאה ה'מנופחת', הרי שלא ברורה עדיין הסיבה להצגה הגבוהה של מלאי הבדים, ויש לבצע בדיקה מעמיקה בקשר לכך".

ספירה מדגמית על דרך של הערכה בלבד, שנערכה על-ידי צוות הייצור בחברה לבקשת הנאמנים, הצביעה על כמות גלילים במחסני החברה בהיקף של כ-1,600 גלילים. לו היה מלאי בדים בהיקף של כ-30 מיליון שקל, צפוי היה שיהיו מאוחסנים במחסן החברה כ-25,000 גלילי בד. אנשי הייצור בחברה מסרו לנאמנים כי אינם זוכרים כמות כזו של בדים בחברה.

ומה עם מכירת הרשת?

ברקע הממצאים החמורים בנוגע למלאי החברה, מתייחסים הנאמנים גם לבקשה שהגישו לאחרונה לאשר את המכר של פעילות מותג הילדים לרבות המלאי הקשור, המותג הוניגמן קידס, וכן 56 סניפים, בתמורה ל-8 מיליון שקל, לרשת אופנת שוהם, בעלת המותג קיוי.

לבקשה הוגשו מספר התנגדויות, ובהן התנגדות של העובדים, והדיון בבקשה נדחה על-מנת לתת לנאמנים שהות לדון בהתנגדויות, ואולם הנאמנים מתייחסים לכך כבר בדוח זה ועומדים על דעתם כי יש לאשר את המכירה. לטענתם, "אין בהפעלה המצוינת של החודש ומחצה הראשונים של ההקפאה, כדי לשנות את עמדת הנאמנים בדבר הצורך במכר מהיר של פעילות החברה ונכסיה".

הסיבות לכך, לטענתם, הן בין היתר העובדה שלנאמנים אין מימון להון חוזר אשר יספיק לביצוע רכישות מלאים מספיקים לעונת הקיץ, הסתיו וחורף 2018; העובדה שמדובר בשוק המאופיין בעונתיות מוגברת ביותר, כאשר יש להיערך לכל עונה מספר חודשים רבים קדימה, ברכישות בדים, עיצובים ורכישת סחורות; וכן העובדה ש"מהפגישות הרבות מאוד שקיימו הנאמנים עם גורמים בשוק עולה כי קיים קושי של ממש למכור פעילות של רשת, כעסק חי, ללא היערכות מתאימה למלאי למספר עונות קדימה. גורמים בענף שבאו במגע עם הנאמנים הופתעו לשמוע שעדיין לא בוצעו הזמנות לעונת חורף 2018. בנסיבות שבהן הנאמנים מוגבלים בתקציב רכישת המלאים החדשים, וכאשר כל רכישה היא על חשבון רווחי ההקפאה, לא ניתן להפעיל את הרשת לאורך זמן, תוך שמירה על איזון תזרימי ושמירת כלל נכסי החברה לצורך מכירה".

עוד כותבים הנאמנים לבית המשפט בהקשר זה כי העלויות הקבועות הקשורות בהפעלת הרשת גבוהות ביותר ועומדות על כ-13.5 מיליון שקל לחודש (ללא רכישות מלאי חדש). "ברור שללא רכישת מלאי חדש, קיים חשש של ממש להפעלה גירעונית בהמשך הפעלת הרשת וחשש כבד שלא ניתן יהיה למכור את הרשת או חלקה כעסק חי", נכתב בדוח.

סיבה נוספת לצורך במכירה הדחופה היא מצבו של שוק האופנה. "הנתונים הכספיים שפורסמו לאחרונה בתקשורת ובדיווחים מידיים של חברות ציבוריות, ובהם סיכום שנת 2017 של חברות אופנה גדולות מקבילות בישראל, אינם מעודדים, וזאת בלשון המעטה, כאשר נראה כי המשבר בשוק האופנה פגע גם בשחקנים גדולים ובולטים בשוק", כותבים הנאמנים.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר