גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל נייס ברק עילם נכנס ישר לחמישיית שיאני השכר בבורסה

זאת עם תגמולים של כ-22 מיליון שקל ● בבזן מבקשים לאשר למנכ"ל ישר בן מרדכי עלות שכר שנתית מוערכת של 6.1 מיליון שקל

ברק עילם, מנכ"ל נייס / צילום: CRC Media
ברק עילם, מנכ"ל נייס / צילום: CRC Media

היה שווה לחכות: רגע לפני סיום עונת הדוחות הכספיים ל-2017, הדוחות המורחבים של חברת הטכנולוגיה נייס   שפורסמו בימים האחרונים שלחו את מנכ"ל החברה, ברק עילם, היישר לחמישיית שיאני השכר בבורסה, עם תגמולי-עתק שהתקרבו לסכום של 22 מיליון שקל (6.3 מיליון דולר).

עיקר התגמול של עילם היה מנייתי, בהיקף של כ-14.5 מיליון שקל (4.2 מיליון דולר) - חלקו עבור 2017 וחלקו עלות מניות שניתנו לו בשנים קודמות. בנוסף הוא נהנה בסיכום שנתי מבונוס מפנק של יותר מ-4 מיליון שקל (1.25 מיליון דולר) ומשכר בהיקף של 2.7 מיליון שקל (קרוב ל-800 אלף דולר).

מאז מונה עילם לתפקיד מנכ"ל נייס ב-2014, הוא נמנה עם צמרת שיאני השכר בבורסה, עם תגמולים שמגיעים מדי שנה לסכום דו-ספרתי במיליוני שקלים, ובשנתיים הקודמות (2015-2016) עלות העסקתו עמדה על כ-17-22 מיליון שקל בכל שנה (4.5-5.6 מיליון דולר).

מלבד עילם, נייס הצליחה לשלוח מנהל נוסף לעשיריית שיאני השכר - פול ג'רמן, מנכ"ל החברה-הבת אינקונטקט (inContact), עם תגמולים של 13.6 מיליון שקל (3.9 מיליון דולר).

בדומה לעילם, גם עיקר התגמולים של ג'רמן, המנהל את אינקונטקט שנרכשה על-ידי נייס ב-2016 תמורת כ-1 מיליארד דולר, ניתנו במניות, בסכום של קרוב ל-11 מיליון שקל (3.1 מיליון דולר), וזאת נוסף לבונוס של 1.3 מיליון שקל (כ-370 אלף דולר) ושכר של כ-1.5 מיליון שקל (כ-420 אלף דולר).

גם יתר שיאני השכר של נייס - ג'וזף פריסיה, מיקי מגדל וירון הרץ, המשמשים כמנהלי פעילויות שונות בחברה - קיבלו כל אחד סכומים נאים בטווח של כ-7-8 מיליון שקל (2-2.3 מיליון דולר), אשר שלחו אותם להתברג בעשירייה הרביעית מבין כלל שיאני השכר בבורסה בתל-אביב.

ככל הנראה, גם בשנים הבאות עילם ימשיך ליהנות מתנאי תגמול מפנקים. נייס פרסמה אתמול (ד') זימון לאסיפה השנתית של בעלי המניות שתתכנס ב-14 במאי, ואחד הנושאים שיעמדו להצבעה הוא חידוש הסכם ההעסקה שלו. בנייס מבקשים להעלות את שכר הבסיס השנתי של עילם כמנכ"ל ב-20%, ל-750 אלף דולר, כאשר בונוס היעד שלו יישאר בשיעור של 100% מהשכר השנתי.

בחברה מציינים כי לא יהיו העלאות שכר נוספות לעילם ב-4 השנים הקרובות, ומזכירים כי העלאת השכר הקודמת בוצעה ב-2016, על רקע הסכמתו לעבור לנהל את החברה מארה"ב.

בעלי המניות יתבקשו גם לאשר הקצאה של 57 אלף מניות חסומות לעילם, בשווי הוגן נוכחי של כ-5.3 מיליון דולר, אשר חלקן יבשילו בכפוף לעמידה בביצועים. ההקצאה השנתית של תגמול הוני לעילם לא תעלה על 800% משכר הבסיס שלו, כלומר עד 6 מיליון דולר. נוסף על כך הוא יקבל תגמול הוני לטווח ארוך, שיינתן לו על בסיס התשואה שתניב החברה מדי שנה.

בחברה מציינים כי מאז מינויו של עילם בתחילת 2014, החברה עברה שינוי מהותי של מיקוד אסטרטגי, באמצעות מכירת פעילויות ורכישת חברות, ובאותה תקופה צמחו ההכנסות והרווחיות התפעולית באופן משמעותי. בין היתר, נייס מזכירה כי בתקופת עילם צמח שווי השוק ב-141%, שיעור הרווח התפעולי גדל ב-84% וההכנסות - ב-41%. "השינויים בחברה הפכו את עילם באופן אפקטיבי למנכ"ל של ארגון גדול בהרבה - מ-3,400 עובדים ב-2013 ל-5,200 עובדים ב-2017", נכתב בזימון לאסיפה. 

שיאני השכר של נייס ל-2017

ובינתיים בבזן ובשגריר 

עוד בענייני שכר: חברת האנרגיה בזן זימנה אסיפת בעלי מניות להמשך החודש שתתבקש לאשר את תנאי העסקת המנכ"ל החדש-ישן שלה, ישר בן מרדכי, בעלות שנתית מוערכת של 6.1 מיליון שקל, בהנחת מתן מענק מלא על בסיס עמידה במלוא יעדי החברה.

בין היתר צפוי בן מרדכי, שניהל את בזן בעבר וחזר לעמוד בראשה בסוף חודש נובמבר האחרון, ליהנות משכר חודשי של 150 אלף שקל צמוד למדד, מענק שנתי, הטבות נוספות והקצאת אופציות בהיקף של 0.4% מהון החברה, בשווי של 2.8 מיליון שקל ובמחיר מימוש של כ-1.8 שקל - גבוה ב-12% משוויה מניית בזן הבוקר.

גם בחברת שירותי הרכב שגריר יתבקשו בעלי המניות בחודש הבא לאשר את תנאי העסקת המנכ"ל החדש, דוד מיכאל, ובהם בסיס שכר חודשי של 70 אלף שקל, מענק על בסיס תוצאות החברה והקצאת אופציות לכ-2.5% מהונה של שגריר בשווי של 1.7 מיליון שקל.

עוד מבקשים בשגריר לאשר מענק של 360 אלף שקל למנכ"ל הנוכחי, יוסי רגב, שיעזוב את תפקידו באמצע החודש, ולאשר שדרוג של 26% בשכרו החודשי של יונתן שלו, חתנו של יוסי בן שלום יו"ר ומבעלי השליטה בשגריר.

שלו מכהן כמנהל פיתוח בחברת שיתוף והשכרת הרכבים קאר2גו, ושגריר, בעלת השליטה בה, מבקשת להעלות את שכרו החודשי ב-6,000 שקל, ל-29 אלף שקל.

עוד כתבות

אהוד אולמרט, רה''מ לשעבר / צילום: שלומי יוסף

האם החלטה 1701 קוימה בזמן כהונתו של אהוד אולמרט?

אולמרט טען כי בתקופתו החלטה 1701 קוימה. הממשלה בראשותו גרסה אחרת ● המשרוקית של גלובס

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

260 מיליון דולר: כל הפרטים על עסקת הנשק שארה״ב מעכבת לישראל

ממשל ביידן מעכב את אספקת התחמושת לתקיפה ישירה משום שהוא לוחץ על בעלת בריתו ישראל לא להיכנס לרפיח

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

דב קוטלר, מנכ''ל בנק הפועלים / צילום: תמר מצפי

אחרי חמש שנים: מנכ"ל בנק הפועלים דב קוטלר פורש

דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים, הודיע על החלטתו לסיים את תפקידו ● דירקטוריון הבנק החליט למנות ועדת דירקטוריון לאיתור מנכ"ל, בראשה יעמוד יו"ר הדירקטוריון ראובן קרופיק

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

חסימת איילון דרום הערב / צילום: רוני שפירא

משפחות החטופים הפגינו הערב ברחבי הארץ: קוראות לעסקה מול החמאס

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • תיעוד: חגיגות בעזה אחרי הודעת חמאס • גורמים בישראל: זו הטעיה, חמאס הסכים למתווה מרחיק לכת שלא מקובל על ישראל • עדכונים שוטפים

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

פתיחה ירוקה בתל אביב; מדד הבנקים עולה ב-1.7%, אודיוקודס צוללת ב-15%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.8% ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" ● עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ב-5%

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"יעמדו בתור לקנות את הטילים שלנו": מנהל ההשקעות שמסמן את התחום המבטיח

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

מכון בית יעקב. המסלול בפיקוח צמוד של המל''ג / צילום: באדיבות מכון בית יעקב

הסיפור המלא מאחורי ההצלחה הפנומנלית של תלמידות בית יעקב במבחני רואי החשבון

הסטודנטיות של סמינר בית יעקב מככבות שוב בראש טבלת הנבחנים בבחינות רואי החשבון, ולכן החלטנו לקדם מחדש את הכתבה שמתארת את דרכן להצלחה ● איגוד הסמינרים החרדי "בית יעקב" קיבל אישור להכשיר בעצמו רואות חשבון, מה שעד כה התאפשר רק באקדמיה ● הבוגרות הטריות צלחו את המבחנים באחוזים מטורפים והותירו את המוסדות האקדמיים מאחור ● בדרך עוררו שאלות על אופן שילוב החברה החרדית בשוק העבודה, אך גם על עתיד המקצוע

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות