גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברות או מרות?

האם למנהלים ולעובדים כדאי להיות חברים? להלן תשובה מורכבת למדי

מנהלת ועובדים / צילום:Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
מנהלת ועובדים / צילום:Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

בישראל ייתכנו מצבים שבהם מנהל נדרש לנהל חבר. לעתים החברות החלה עוד לפני הכניסה לחברה, ולעתים עקב עבודה משותפת בחברה. מהן ההשלכות, ואילו גבולות כדאי להגדיר?

עובד אחד מקורב - צוות שלם לא מעורב

מבחינת המנהל, נוח למדי להימצא בקרבת אדם תומך שאינו בהכרח מקרב חבריו המנהלים. קולגות מנהלים נחווים לעתים כמתחרים יותר מאשר קולגות שווים, ולעומתם, העובד-חבר ישמיע למנהל מה שנעים לו לשמוע ומה שחשוב לו לדעת (מהמתרחש בשטח).

אולם אין זה יעיל בהכרח, אם מתחשבים במה שמרגישים שאר עובדיו של המנהל. אלה, כרבים אחרים, מאמינים שחברות קרובה עם הבוס משתלמת, ומקנה לעובד הטבות, אינטראקציה אישית, תשומת לב רבה, גמישות ועוד.

ובידיעה שכך, נפוצה הקנאה: "מרגיז אותי שעליי להיזהר, חלילה לא להביע ביקורת למשל, ואילו היא - כל מה שתגיד יתקבל בהקשבה. יש לה חסינות אצל המנהלת. מה היא עשתה שאני לא עשיתי? אם כל מה שצריך כאן זה להיות חבר שלה, מה הטעם להתאמץ בעבודה, אם אני לא אחת מהמקורבים?" (ל', עובדת בבנק).

עובדים שחווים קנאה כזו מספרים על תסכול, חוסר סיפוק מהעבודה, טינה כלפי המנהל, ובהתאם לכך רצון מופחת להשקיע בעבודה. מה שהמנהל מקבל הוא עובד אחד שמשקיע רבות, וצוות שלם שמשקיע הרבה פחות מכפי יכולתו.

לקנאה יש תיבת תהודה

התחושות הקשות של העובדים הללו הן פעמים רבות תיבת תהודה למציאות - הן מקצינות אותה, לעתים עד כדי תודעת פרנויה ממש: " לפעמים אני רואה אותם מסתודדים ובטוחה שהם מרכלים עלינו. למה כשאני נכנסת הם מפסיקים? אם יש משהו שאני צריכה לדעת - שיגידו. זה גורם לי לתהות אם יש משהו שאנחנו לא יודעים. אני חושבת מה הם יכולים להגיד עליי, ועוד כל מיני מחשבות מטרידות. מי יודע, אולי הוא בכלל לא איש צוות 'רגיל' אלא 'סוכן כפול' שחושף למנהל דברים שדיברנו עליהם?" (י', רשת קפה ארצית).

כשנוצרות ספקולציות בנוגע לרכילות והסתרה, הצוות מתחיל לחוות תהליך מהיר ועוצמתי של שינוי בדינמיקה הפנימית. אנשיו מתחילים לחפש את מקומם במערכה (האם אני שותף לסודות? האם אני מושא לרכילות?), לגשש בין אנשי הצוות השונים באשר לעמדותיהם, והרכילות מתעצמת והופכת חלק משגרת יומם. העמיתים מתקבצים לתתי-קבוצות, והאמון ביניהם נפגע: " אנחנו כבר לא 'צוות'. אני אף פעם לא יכול לדעת אם מישהו מקבוצת החברים של המנהל רץ לספר לו מה שאני עצמי סיפרתי לו. כשיש אירוע בחברה, למשל, אני מעדיף להתבודד או להתערבב עם צוותים אחרים, וגם בישיבות צוות התקשורת ממש גרועה... לא פתוחה, יעילה או נעימה" (ש', חברת ביטוח).

"חמוד, אתה בתפקוד ירוד"

"אני לא מסוגל לבקר אותו", מספר לי מנהל. "וזה לא שלא נעים לי ממנו, אלא שקשה לי הטלטלה שבין יחסי החברות ליחסי המרות. אחרי כל מעבר כזה - מרות-חברות - המצב בינינו משתנה, ונדרשת תקופת הסתגלות שלא תמיד יש לי כוח, זמן ומשאבים להתמודד עימה. בעבר הייתי מוכן לשלם את המחיר, אבל בשלב מסוים התחלתי לחסוך ממנו כל ביקורת שהייתה לי כלפיו".

מנהלים רבים מדווחים על קושי דומה, ועל נטייה לגוננות-יתר על העובד, והבעיה חמורה פי כמה כשתפקוד העובד מצדיק פיטורים. מנהל שלא מסוגל לבקר את עובדו, יתקשה הרבה יותר לפטרו. לחלופין, אם יפטרו, יהיה זה גם סוף החברות ביניהם, והאובדן יהיה כפול.

הדבר בעייתי גם מבחינת העובד - עובד שלא זוכה לעולם לפידבק ממנהלו לא יודע באמת כיצד הוא מתפקד: במה עליו להשתפר? מה עליו לחזק? מה עליו לשמר ולטפח עוד? ומה בעצם טוב בו בכלל, שאינו תלוי בהיותו חבר של מנהלו?

איך יתמודד עובד כזה עם קנאת חבריו המתרחקים? ומה יעשה אם ירצה להתפתח מקצועית בכיוון אחר? בחברה אחרת?

אין מצב לקידום פומבי

בזמן שמנהל מתקשה לבקר את עובדו, למרבה האירוניה, הוא גם לא יכול לעשות בקלות את ההיפך, ולקדמו בגלוי ובפומבי. הוא יודע שאם יעשה זאת, יראו בזאת האחרים קידום מוטה הנסמך רק על יחסי הקרבה האישיים ביניהם (וייתכן אף שהעובד המקודם עצמו יראה זאת כך).

כך קורה שעובדים שהם חברים הופכים "חסיני-קידום". את ההטבות שמגיעות להם שומרים מנהליהם באופן סמוי. ומה משתלם יותר לעובד? הטבות "מתחת לשולחן", או קידום אמיתי וברור שמשמעו צמיחה והתפתחות בקריירה?

מבחינת המנהל, הוא אינו פוטר את עצמו מחובותיו כשהוא מקדם אחרים ולא את העובד החבר. למעשה, בכל פעם שיקדם עובד אחר, ייוותר העובד החבר כועס וממורמר, ובין כה וכה יתערערו היחסים החבריים שעליהם שאף להגן.

בכל זאת חברים? גבולות ברורים

להקלה בהשלכות החברות בין עובדים למנהליהם - הגדירו מספר כללים:

בעבודה - מנהל ועובד; בחוץ - חברים: מחוץ לעבודה לא דנים בשום דבר שצריך להיות מטופל במסגרת העבודה, ולהיפך, וכן מפחיתים מצבי התרועעות פרטית עם החבר בשעות העבודה. הבהירו לחבר את ציפיותיכם אלה, ואת היותכם בבחינת מנהל ועובד בלבד במהלך שעות העבודה.

יחס מועדף - מחוץ לתחום: בין אם מדובר בבחירת עובד לביצוע משימה קשה ובין אם בנושא תגמולים - השיקולים חייבים להיות עניינים לחלוטין, וזהים לאלו המופעלים כלפי שאר העובדים.

יושר גורף: הימנעו משיתוף החבר בסודות ובעניינים הפרטיים של שאר העובדים, ותקשרו באוזני כל את יחסכם השוויוני. הזמינו את העובדים לדבר בפתיחות במצבים שבהם הם חשים מופלים.

■ יעל מהודר היא יועצת ארגונית וכותבת הספר "המועמד הנבחר" והספר בערבית "העתיד הנבחר". המאמר מיועד להעשרה, אינו תחליף לייעוץ מקצועי ואישי המתאים למידותיו של כל אדם ואדם, ואין להתייחס אליו ככזה. אפשר ליצור קשר עם יעל בפייסבוק או באתר

עוד כתבות

מטוס AIR ONE מאויש של חברת AIR / צילום: חברת AIR

השחקנית הישראלית שמנסה לרכוש מעמד בשוק הכטב"מים

יצרנית כלי הטייס האוויריים החשמליים AIR צפויה לפתוח מתקן ייצור בכפר יונה, בהשקעה של מיליוני שקלים ● השחקן בר ברימר משיק מותג אופנת גברים חדש בשם CABO, יחד עם קבוצת משקיעים ● והפדרציה היהודית של ניו יורק העניקה סיוע בהיקף של 200 אלף שקל לאלמנות צה"ל ● אירועים ומינויים

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Dmitry Pistrov

חברות התעופה מבקשות פטור רטרואקטיבי על הטיסות שבוטלו, איך זה ישפיע עליכם?

חברות התעופה פנו בבקשה דחופה להעניק להם פטור רטרואקטיבי מחובת מתן הטבות לנוסעים שטיסותיהם בוטלו או שונו בעקבות מבצע "עם כלביא" ● במקביל, אלפי ישראלים כבר תובעים את חברות התעופה על הפרת זכויותיהם במהלך תקופת המבצע ● נראה כי בחברות התעופה מנסים לדחוף לשינויים רגולטוריים כדי להימנע מתביעות הענק ● ומה קבעו בתי המשפט במשברי תעופה עולמיים?

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

משרד הפרסום העתידי, כפי שנוצר באמצעות ChatGPT / צילום: ChatGPT

סוף עידן משרדי הפרסום? כך ייראה הענף בעוד חמש שנים

אמיר גיא, יו"ר איגוד חברות הפרסום לשעבר, קורא למשרדים להתעורר: אנחנו פועלים בעולם שמתערער, עם שיבוש מוחלט של המודל הכלכלי, תהליך העבודה והיחסים עם המותגים ● מי שישרוד הוא זה שימזג קריאייטיב, דאטה ונרטיב למוצר אחד, ויהפוך לשותף טכנולוגי של הלקוח

אילוסטרציה: Shutterstock

פסק הדין החדש שכל זוג נשוי צריך להכיר. וההשלכות

בית המשפט העליון קבע השבוע באופן תקדימי כי ניתן לחלק בין בני זוג המתגרשים גם נכס שהיה שייך לאחד מהם לפני הנישואים ● כל מה שכדאי לדעת על הסכסוך שמאחורי ההלכה החדשה, ההשלכות וגם - למה מעכשיו "חייבים לעשות הסכם ממון"

נשיא העליון, השופט יצחק עמית, בדיון בבג''ץ על מינוי ראש השב''כ / צילום: צילום מסך מהשידור החי

מינוי זיני: הממשלה והיועמ"שית פועלים להגיע להסכמות

לאחר הדיון היום בבג"ץ בנוגע לעתירות למנוע את מינויו של האלוף זיני לראש השב"כ הודיעו הצדדים כי הם פועלים להגיע להסכמות  ● במהלך הדיון ח"כ גוטליב צעקה לעבר הנשיא עמית: "תתבייש לך" - והוצאה מהאולם ● בעקבות הפרעות נוספות, הוחלט להמשיך את הדיון ללא קהל; עמית על המהומה באולם: "ניסיון להכשיל הליך משפטי"

משמאל לימין: מייסדי אימג'ין, יהונתן צלח, דין ביתן ושחר פורת / צילום: אייל טואג

גיוס של 23 מיליון דולר לחברת אימג'ין AI בהובלת לארי אליסון

גיוס סבב נוסף בהיקף של 23 מיליון דולר לאימג'ין AI, שפיתחה טכנולוגיה לגילוי מהיר של סרטן, שאותו מוביל, כמו את סבב הגיוס הקודם, מייסד חברת אורקל והמשקיע לארי אליסון ● בעקבות הגיוס הנוכחי, סך ההשקעות בחברה מגיע ל-45 מיליון דולר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

בעקבות רפורמת הנשק של בן גביר: כמות התלונות על המשרד לביטחון לאומי גדלו פי 6

רפורמת הנשק של השר בן גביר הביאה לגל של 370 אלף בקשת לרישיון נשק מתחילת המלחמה, שהביאה לעומס בירוקרטי יוצא דופן ● 1,436 תלונות על המשרד לביטחון לאומי הוגשו בשנה החולפת, לעומת 226 תלונות בלבד בשנה שעברה ● רבות מהתלונות הן של חיילים בחזית שלא הצליחו להוציא רישיון נשק אזרחי

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

הרשימה הרבעונית של ענקית ההשקעות: אלה המניות המבטיחות

הבנק האמריקאי מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה שצפויות לרכז עניין ברבעון השלישי של 2025 ● במקביל מפרסם הבנק שתי מניות שצפויות לרדת

בעלי סוכנות נטו פיננסים וקרן וולת'סטון, מימין: עידן כץ, אילן בן-ישי וירון פיטארו / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: תמר מצפי, אתר החברה, שאטרסטוק

רשות ני"ע מאשימה את בעלי וולת'סטון: "גייסו כסף במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל"

הרשות מאשימה את הבעלים של קרן ההשקעות בנדל"ן וולת'סטון, ירון פיטארו, אילן בן ישי ועידן כץ, בגיוס כספים במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל ● לפי החשד, השלושה הציעו השקעות בסיכון גבוה, שלא על־פי תשקיף, תוך הטעיית המשקיעים והצגת מצגי שווא באשר לניגוד העניינים בו היו מצויים

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap

טראמפ: אני אהיה תקיף ביותר מול נתניהו על עזה

טיל שוגר מתימן לישראל ויורט ● גורם המעורה במו"מ: "אפשרות לפריצת דרך בזמן הקרוב" ● איראן: מתקני הגרעין שלנו ניזוקו בצורה קשה, אין לפי שעה תאריך לחידוש שיחות הגרעין ● שרי החוץ של מדינות ה-G7: יש לפעול לחידוש המו"מ עם איראן על הסכם הגרעין ● נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הסיר את הסנקציות מהמשטר בסוריה ● דיווחים ערביים: כוחות צה"ל פועלים באזור שכם ● 50 חטופים - 634 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

לחיזבאללה יש דרישות מישראל בתמורה להתפרקות מנשקו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הפרשן שמסביר איך פוטין הרוויח מהמלחמה באיראן; "בגידה"- בכירים באיראן כועסים על רוסיה; איראן מסרבת לשתף פעולה עם האו"ם בנושא הגרעין;  וגם: הדרישות של חיזבאללה כדי שיתפרק מנשקו • כותרות העיתונים בעולם