גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נתניהו היטיב עם אלוביץ? הוא הוביל לפשיטת הרגל שלו

מניתוח הדוחות של חברת בזק ושל גרף המניה שלה בשנתיים האחרונות עולה כי הלחץ ליצור סביבה תחרותית, בתקופת כהונתו של נתניהו כשר התקשורת, הוא שהביא לירידה בביצועים ● פרשנות

שאול אלוביץ ובנימין נתניהו / צילומים: תמר מצפי
שאול אלוביץ ובנימין נתניהו / צילומים: תמר מצפי

תיק 4000, לפחות מבחינה תקשורתית, כמעט נעלם באחת מהכותרות. בין שבגלל החגים ובין שהמשטרה הצליחה לרסן את ההדלפות מהחקירה, לא שמענו על התפתחות כלשהי בחקירה. ייתכן שהמשטרה שומרת את הקלפים שלה צמוד לחזה וייתכן שאין לה בינתיים קלפים כאלה, אבל בכל מקרה, ההתפתחות המשמעותית הגלויה בחקירת התיק בחודש האחרון הייתה למרבה הפלא הדוחות השנתיים המפורטים של חברת בזק.

הם מספקים מידע רב שנוגע לחקירה, שבבסיסה החשד שניתנו לכאורה הטבות לבזק ולשאול אלוביץ, בעל השליטה לשעבר בחברה, בתמורה לסיקור אוהד של משפחת נתניהו באתר וואלה!

בחודשיים האחרונים אני בוחן את החשדות האלה בשורה של מאמרים, באמצעות העובדות הכלכליות והעובדות בכלל. ראשית, בדיקה של כותרות וואלה! במשך שנתיים (2015-2016) העלתה שאין שום עדות לסיקור אוהד של ראש הממשלה בנימין נתניהו; שנית, וזה הדבר היותר חשוב, אין שום עדות כלכלית להטבות שניתנו על ידי נתניהו בכובעו כשר התקשורת לבזק ולשאול אלוביץ. עסקת בעלי העניין למיזוג בזק-yes אמנם נמצאה פגומה והיטיבה עם אלוביץ בסופו של דבר, אלא שנתניהו לא היה קשור אליה כלל.

גם ניתוח של דוחות בזק והתנהגות מניית החברה מאז תחילת כהונתה של הממשלה האחרונה מעלה שלא רק שאין עדות להטבות חריגות לבזק שהעניק נתניהו לחברה, אלא שהוא היה אחד הגורמים העיקריים לכך שאלוביץ, לכאורה חברו וידידו, מוצא את עצמו היום בפשיטת רגל. כן, עד כמה שזה יישמע מוזר למי שנעול על תפיסה מסוימת, נתניהו היה בין אלה שהביאו את אלוביץ לפשיטת רגל. הניתוח הזה נעשה על בסיס עובדות, לא על בסיס ספקולציות.

מניית בזק צנחה

1. מניית בזק צנחה, הביטחונות צנחו ויורוקום הגיעה לחדלות פירעון

אתמול (ד') התקיים עוד דיון בבית המשפט המחוזי בתל אביב בניהולו של הנשיא איתן אורנשטיין. כפי שזה נראה עתה, לא יהיה מנוס מפירוק יורוקום ומכירתה בחלקים. העובדה של"חלק" המרכזי של קבוצת יורוקום - בזק - אין שום קונה בנמצא, מדברת בעד עצמה. יש לכך שתי סיבות: האחת היא שהחברות שעל המדף מלמעלה (אינטרנט זהב ובי.קום וכמובן יורוקום עצמה) הן למעשה חדלות פירעון בגלל הירידה הדרמטית במניית בזק.

הסיבה השנייה, שמתחברת לראשונה, היא שהשווקים הבינו שבזק מאוימת תחרותית בעסקי הליבה שלה (אינטרנט וכבלים, ומזמן גם בסלולר), ולכן הם לחצו את המניה למטה והרחיקו בתורם את הקונים הפוטנציאליים. עסקי תקשורת, מתברר, לפחות בעת הזאת, הם לא מציאה גדולה ולא פוטנציאל להשיג תשואות יפות כבעבר.

הרושם שנוצר הוא שהירידה במניית בזק נגרמה בגלל החקירות והרעש השלילי במשך זמן רב מדי סביב החברה. הטיעון הזה לא ממש מחזיק מים בהתחשב בלוחות הזמנים הבאים:

■ מארס 2015, בחירות לכנסת.

■ מאי 2015, תחילת כהונתה של ממשלת נתניהו. ראש הממשלה ממשיך לכהן כשר התקשורת עד פברואר 2017.

■ 20.6.2017, החלה חקירה גלויה של רשות ני"ע בפרשת בזק.

■ 6.11.2017, רשות ני"ע מעבירה את התיק לפרקליטות עם המלצות להגיש כתבי אישום נגד בכירי בזק, ובראשם שאול אלוביץ. החשד החמור ביותר: מניפולציה חשבונאית בדוחות yes כדי שיורוקום תוכל לקבל תוספת של 170 מיליון שקל בעסקת בעלי העניין עם yes. חשד נוסף: קידום האינטרסים של בזק במשרד התקשורת באמצעות שלמה פילבר, לשעבר מנכ"ל משרד התקשורת ומי שנחשב יד ימינו של נתניהו. ראש הממשלה נותר מחוץ לחקירות וכמובן להמלצות.

■ 18.2.2018, חקירה משותפת של המשטרה ורשות ני"ע שהולידה את תיק 4000, עם גיוס פילבר וניר חפץ, כשעל הפרק, כאמור, יחסי נתניהו-אלוביץ-בזק-וואלה!

עכשיו צריך לשים לב היטב מה קרה למניית בזק ולמשמעויות של ההתנהגות הזאת. כדאי להציץ בגרף הראשון שצירפתי. מניית בזק המריאה לשיא כל הזמנים במארס 2016 ומאז החלה להידרדר. כלומר, מגמת הירידה החלה הרבה לפני שנפתחה החקירה הגלויה של רשות ני"ע (שנה ויותר לפני) והמגמה הזאת נמשכה בצורה ברורה מאוד לאורך השנתיים האחרונות. יתרה מכך, זו לא הייתה ירידה מינורית, אלא חבטה די גדולה במניות: צניחה של כ-40% מהשיא (מתואם דיבידנד, נומינלית), כשבזק נסחרת כעת לפי שווי של כ-12.7 מיליארד שקל. כלומר, איבוד הערך הדרמטי ערער את הביטחון המרכזי בקבוצת יורוקום (מניית בזק) וערעור הביטחון המרכזי של הקבוצה (בנוסף לצרות בחברת חלל) הוביל אותה לחדלות פירעון.

החקירות של בכירי החברה אינן יכולות להצדיק ירידה כה דרמטית. אז מה כן? הנתונים הפונדמנטליסטיים, כלומר, נתוני הבסיס והביצועים של החברה, השוק שבו היא פועלת והמיצוב התחרותי שלה והרגולציה על החברה. כל אלה משתקפים היטב בהרעה, כפי שניתן לראות בסעיפים הבאים.

2. ההצלחה של רפורמת השוק הסיטונאי בתקופתו של נתניהו הזיקה לבזק ולהכנסותיה

אחת הטענות המרכזיות נגד בזק היא שהחברה תקעה מקלות בגלגלים ברפורמת השוק הסיטונאי. ייתכן שהיא ניסתה לעכבה, ייתכן שהיא הערימה עליה קשיים, אבל הרפורמה עושה את שלה - היא עובדת, והיא עובדת יפה מאוד בכהונת הממשלה הנוכחית. מספר קווי האינטרנט הסיטונאיים עבר את החצי מיליון (ראו טבלה 3), כלומר, מדובר בקווי אינטרנט באמצעות שירות סיטונאי לספקי שירות אחרים (קרוב לשליש מהקווים), מה שבהחלט פוגע בבזק שאיבדה קרוב ל-300 אלף מנויים קמעונאיים בעוד שההכנסה של בזק מקו מקורי עומדת על יותר מ-90 שקל בממוצע, ההכנסה על קו סיטונאי עומדת על כ-40-50 שקל בלבד. זה נכון שעוגת מנויי האינטרנט צומחת אבל בזק מאבדת מנויים קמעונאיים והמגמה היא ברורה: שחיקה בהכנסות.

השורה התחתונה: יותר מחצי מיליון מנויי אינטרנט רוכבים על התשתית של בזק באמצעות חברות אחרות ומקבלים אינטרנט זול יותר, תוך פגיעה בבזק. איפה פה בדיוק ההטבה לבזק? אין ולא יכולה להיות.

3. החטיבה הנייחת: ההכנסות נשחקות, אבל בזק מצליחה להתייעל ולמצוא הכנסות חדשות

הפעילות הנייחת של בזק, המאגדת את הטלפוניה הקווית ותשתית האינטרנט, היא למעשה לב לבה של החברה ומכונת המזומנים האדירה שלה. היא מייצרת תזרים של יותר מ-2 מיליארד שקל לשנה, והיא ספקית הרווחים העיקרית בקבוצת בזק. במכונה הזו יש סימני שחיקה, כפי שאפשר לראות בטבלה 2. השחיקה במספר המנויים הקוויים ורפורמת השוק הסיטונאי עושות את שלהן - יש ירידה בהכנסות וברווחיות הנקייה. בזק, ייאמר לזכותה, מצליחה לשמור על שיעורי הרווחיות הגבוהים, בזכות שילוב של שני דברים: התייעלות ומציאת מקורות הכנסה חלופיים שלא מפוקחים רגולטורית.

למה כוונתי? את ההתייעלות אפשר לראות בירידה במספר העובדים: בשקט-בשקט בזק נפרדה בשנתיים (מסוף 2015 עד לסוף 2017) מיותר מ-300 עובדים בחטיבה הנייחת וכעת עומד מספר העובדים בחטיבה על קרוב ל-5,600 עובדים.

את מציאת מקורות הכנסה חלופיים אפשר למצוא בפילוח שעושה בזק לראשונה השנה להכנסות החטיבה. מתברר שהכנסותיה בסעיף שנקרא "שירותי ענן ודיגיטל" צומחות יפה מאוד והגיעו השנה ל-230 מיליון שקל, גידול של 13% לעומת אשתקד. כלומר, בזק מפצה את עצמה על השחיקה בעסקים המסורתיים שלה במקורות אחרים - מה שמצליח לבלום, ולו חלקית, את הירידה בעסקי הליבה.

4. הצלחת רפורמת השוק הסיטונאי פוגעת גם ב-yes: עשרות אלפי מנויים נטשו

הנה עוד דוגמה להצלחה של הרפורמה בשוק הסיטונאי: יותר מ-180 אלף מנויים יש לשירות הטלוויזיה של סלקום (שהושק כבר בסוף 2014) ויותר מ-60 אלף מנויים יש לשירות הטלוויזיה של פרטנר (השירותים הללו רוכבים על התשתית של בזק) - וכל זה במחירים נמוכים יותר לצרכנים.

המיזמים של סלקום ופרטנר ובעקבותיהם המיזמים של yes והוט, משקפים היטב את הגברת התחרות בשוק הטלוויזיה וגרמו לנטישה של עשרות אלפי מנויים ב-yes (ראו גרף 4). הנטישה הזאת ניכרת היטב בדוחות הכספיים של yes - ירידה בהכנסות, ירידה משמעותית ברווחיות התפעולית, ירידה בהכנסה החודשית הממוצעת למנוי, ומעבר להפסד בשנת 2017. השורה התחתונה היא שרפורמת השוק הסיטונאי פגעה ב-yes ותמשיך לפגוע בה - רואים זאת מדי רבעון בגידול במנויי הטלוויזיה של סלקום ופרטנר וירידה במנויי yes והוט.

אגב, דווקא בשנה הלא פשוטה שעוברת yes, במיוחד על רקע החשדות הכבדים נגד רון אילון, אושר לו "מענק מיוחד" בסך של 557 אלף שקל "בגין השקעת מאמץ חריג ויוצא דופן בקידום והוצאה לפועל של פרויקט מכירת תוכן לחו"ל, שלא נכלל בתוכנית העבודה המקורית של yes, ואשר ייצר לחברה מנוע צמיחה חדש ופוטנציאל רווח אפשרי חדש" - אלו הנימוקים בדוחות בזק.

כנראה שלדירקטוריון בזק לא היה נעים במיוחד להעניק את המענק המיוחד לאילון אז הוא קיזז לו 100 אלף שקל "לנוכח מכלול הנסיבות ביחס לתוצאות הכספיות של החברה בשנת 2017", מה שאומר שתמיד אפשר למצוא את המילים הנכונות כדי לשלם מענקים מיוחדים למנהלים. בסך הכול עמדה עלות שכרו של אילון על כ-4 מיליון שקל בשנה האחרונה וייתכן מאוד שהוא ייאלץ לפרוש בקרוב בעקבות המלצת רשות ני"ע להגיש כתב אישום נגדו ונגד סמנכ"ל הכספים של yes, מיקי ניימן.

5. בזק עדיין חזקה אבל מאוימת תחרותית בתחומי הליבה שלה: האינטרנט והטלוויזיה

הסיכום של כל הניתוח הזה הוא שהירידה במניית בזק היא, בעיקר, לא תוצאה של החקירה, אלא שינוי בסביבה התחרותית של החברה שגורם ללחץ על הכנסותיה, על רווחיה ועל התזרים שלה.

הגורם העיקרי ללחץ הזה הוא, בין היתר, הלחץ הרגולטורי על החברה, שהתבטא בהאצה של רפורמת השוק הסיטונאי. וכל זה נעשה כששר התקשורת הוא ראש הממשלה נתניהו ומנכ"ל המשרד הוא עד המדינה שלמה פילבר.

ההצלחה של רפורמת השוק הסיטונאי הכבידה על מניית בזק ובסופו של דבר הכבידה על קבוצת יורוקום, שזה הנכס המרכזי שלה. כן, נתניהו, בין שהתכוון לכך ובין שלא התכוון, הוביל את אלוביץ לפשיטת רגל.

eli@globes.co.il

עוד כתבות

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה