גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרשת קיימברידג' אנליטיקה גילתה את שוק מתווכי הפרטיות

פרשת פייסבוק-קיימברידג' הציפה את אחת הבעיות הגדולות של עולם אבטחת המידע: מה עושה חברה שרוצה לשתף פעולה עם אחרת, אבל לא לחשוף בפניה נתונים רגישים? ● הכירו את הסטארט-אפים הישראליים שפיתחו טכנולוגיות כדי לעקוף את האתגר הזה

qed - it  / צילום: רונן גולדמן
qed - it / צילום: רונן גולדמן

משבר קיימברידג' אנליטיקה, שבו הסתבכה פייסבוק בעקבות דליפת פרטיהם האישיים של עד 87 מיליון גולשים, נראה כקו פרשת מים באחת הסוגיות החשובות והמשמעותיות שעל סדר היום של עולם הטכנולוגיה - הזכות לפרטיות. מדי יום הולכת ומתחוורת ההבנה שהמודל שעליו מבוסס חלק ניכר מכלכלת האינטרנט, מידע אישי תמורת שירותים חינמיים, חייב להתאים את עצמו למציאות החדשה. במציאות הזו לא רק ארגוני שמירת פרטיות ורגולטורים עקשנים מבקשים להסדיר ולהגביל את השימוש במידע שלנו. מדובר בדרישה אותנטית שמגיעה מהציבור הרחב שמבקש דין וחשבון ותכנית פעולה.

שימו לב מה קרה בפרשת קיימברידג'. היו שהתמקדו בכך שפייסבוק התרשלה כשלא וידאה שהמידע שנקצר על משתמשיה נמחק, והוא ככל הנראה שימש לצורך הקמפיין הנשיאותי של דונלד טראמפ; אחרים זעמו על כך שהחברה לא עדכנה את אותם משתמשים בזמן אמת; גם עצם המעורבות של רוסיה ושל אנשי טראמפ בחברה שהוקמה לצורך קמפיינים פוליטיים מניפולטיביים מעוררת אי נוחות. ואולם כל הסקנדלים האלה נסובות סביב אירוע עובדתי שאפשר לתאר כך: פייסבוק העניקה לחברה בשם SCL גישה למידע על המשתמשים שלה. היא העבירה אותו הלאה, לקיימברידג', שהריצה עליו תהליכים מתוחכמים כדי להציג להם תעמולה מותאמת אישית, בעיקר פייק ניוז. זהו עמוד השדרה בפרשה, שסביבו כרוכים סיפורי המשנה.

הפרשה הזאת לא רק חמורה כשלעצמה, אלא מאירה בזרקורי ענק פרצה שקוראת לניצול ולהרחבה. החשש הוא מן האפשרות שבעתיד פרטים אישיים רגישים הרבה יותר, למשל מידע על מצבנו הבריאות או הכלכלי, ימצאו את דרכם לגורמים שיעשו בהם שימוש פוגעני יותר מהצגת פייק ניוז. מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, אמר בשימוע שלו בקונגרס בשבוע שעבר, ובמסיבת עיתונאים שקדמה לו, כי "לא מספיק לתת לאנשים שליטה על המידע שלהם, אנחנו צריכים לוודא שגם המפתחים שמקבלים אותו שומרים עליו". מילת המפתח כאן היא מוודא. כיצד מתכוון צוקרברג לעשות זאת, והאם ניתן בכלל לסמוך עליו? ומה יכולות לעשות חברות המחזיקות, ומעבירות הלאה, מידע אישי יותר עלינו - כמו קופות חולים או מוסדות בנקאיים?

עם האתגר הזה מבקשות להתמודד חברות טכנולוגיה ברחבי העולם, וגם סטארט-אפים ישראליים. מטרתם היא לתווך בין שני גורמים שמעוניינים לשתף פעולה ביניהם, מבלי לחשוף זה לזה מידע רגיש. זהו אחד מאתגרי הפרטיות המורכבים ביותר שניצבים בפני עולם הטכנולוגיה כיום: איך להציע דרכים חדשניות לארגונים ליהנות ממאגרי מידע מבלי שתהיה להם גישה לתוכנו. אם צוקרברג דיבר על אחריות באופן כללי, הטכנולוגיות של הסטארט-אפים שנציג בכתבה זו לא משאירים את הנושא תלוי באוויר, אלא מורידים את האתגר לרמת השטח. הם אולי לא ימנעו לחלוטין מגופים כמו קיימברידג' אנליטיקה ליצור קמפיינים מניפולטיביים, אך מצמצמים באופן משמעותי את סכנות הפרטיות הנוגעות למידע שמחליף ידיים.

קופסה חשוכה עם מידע מוצפן

האפשרות לנתח את המידע מבלי לקרוא אותו עומדת ביסודה של הטכנולוגיה שמפתח הסטארט-אפ הישראלי דואליטי (שניות, בעברית). "הטכנולוגיה שלנו מאפשרת אנליזה על דאטה בעודו מוצפן - גם שומרת על דאטה וגם מוציאה ממנו ערך. מכאן השם דואליטי", אומר ד"ר אלון קאופמן, מנכ"ל החברה ומייסד-שותף

קאופמן, לשעבר מנהל חדשנות בענקית אבטחת המידע RSA, אומר כי לרוב נוטים להתמקד באתגרי אבטחת סייבר הנוגעים לשמירת הדאטה בתוך הארגון מבלי שידלוף. ואולם, במצב שבו שתי חברות צריכות לשתף פעולה, ארגון א' זקוק ליכולותיו של ארגון ב', ולשם כך חייב לכאורה לחשוף מידע שברשותו. ומה קורה כשמדובר בתעשיות שנמצאות תחת רגולציה הדוקה, כמו פיננסים או בריאות? שם זאת אפילו אינה אפשרות.

"המשוואה היא כמה ערך אתה מוציא מהדאטה, לעומת כמה אתה שולט עליו", מסביר קאופמן, "במקרים קיצוניים אי אפשר להשתמש בו בכלל. במקרה כמו של פייסבוק, לעומת זאת, כמויות אדירות של דאטה נחשפות ומנוצלות, אבל המחיר הוא פגיעה ביכולת השליטה של הגולש". חברות כמו דואליטי באות לפתור בדיוק את הדילמה הזאת - לאפשר שימוש במידע מבלי לסכן אותו. "קח לדוגמה מצב שבו חברת תרופות רוצה לבדוק עד כמה התרופה שלה עוזרת לחולים בפועל. הדרך הכי טובה היא לקבל גישה לדאטה של בתי וקופות חולים, אולם המידע הזה לא נגיש לה, על פי חוק. מצד שני, כולם רוצים שהמדע יתקדם וחברות הפארמה מוכנות לשלם המון כסף. אז מה עושים?".

כדי להמחיש את הפתרון של החברה משתמש קאופמן בדימוי של ה"מעבדה" משיעורי הטבע בבית הספר - קופסת אטומה שניתן להכניס אליה ידיים דרך שרוול ומאוחסנים בה כלי משחק שניתן לפרק ולהרכיב, מבלי לראות אותם. "לדוגמה, מידע רפואי מוכנס לקופסה ועובר הצפנה. הוא נעול בקופסה, רק לבית החולים יש את המפתח, והוא שולח את המידע המוצפן למערכת שלנו. מהצד השני מגיעה חברת הפארמה ומפעילה באמצעות המערכת שלנו את החישוב שהיא רוצה לבצע על הדאטה. בעקבות זאת מתקבלת תשובה, שגם היא מוצפנת.

"במצב כזה לא דואליטי ולא חברת התרופות רואות את המידע הגולמי של הנתונים הרפואיים, ולא את התוצאה של החישוב שנעשה על המידע. לאחר קבלת התשובה המוצפנת והנעולה מחזירים אותה לבית החולים, שפותח אותה באמצעות המפתח שברשותו, ויכול להחליט אם למסור אותה לחברת התרופות". בית החולים יימנע מכך אם, לדוגמה, מתעוררת בעיה משפטית. הוא אינו חשוף לתהליך החישובי שמבצעת חברת התרופות, שגם הוא מידע סודי. כך, אף אחד מהצדדים לא צריך לחשוש משאלת האמינות של המתווך, או להיות מוטרד מהחובות הרגולטוריות המוטלות עליו כמי שמחזיק במאגר מידע רגיש.

החברה נמצאת כיום בשלב פיתוח המוצר, ומריצה פיילוטים במרכזי בריאות בארץ ובארצות הברית, לצד שיתופי-פעולה עם חברות תרופות גלובליות (שאת שמן סירבה דואליטי לחשוף) ועם הארגון הבינלאומי למחקר סרטן העור. פרט לפארמה, אומר קאופמן, הפתרון מיועד ליישום בכל תחום שבו מעורבים גורמי ביניים או מתווכים, כמו חברות מחקר, רואי חשבון ועורכי דין - ובהם בולטים התחומים שמטפלים בדאטה רגיש תחת רגולציה, כמו פיננסים, ביטוח, תקשורת ואוטומוטיב. אגב, בקרב מייסדי החברה ניתן למצוא שני סופרסטארים בעולם ההצפנה העולמי: פרופ' שפי גולדווסר, כלת פרס טיורינג ושני פרסי גדל, ופרופ' וינוד וייקונטנתן מאוניברסיטת MIT.

 

מניעת הונאות בעזרת בלוקצ'יין

פתרון אחר לבעיית עסקאות שיתוף המידע מציע הסטארט-אפ הישראלי QED-it. המנכ"ל, יונתן רואש, הוא מראשוני קהילת הבלוקצ'יין הישראלית, והקים יחד עם אחיו את חברת חלפנות הביטקוין "ביטס אוף גולד". את קדאיט הוא ייסד לאור תובנות שהפיק מהעיסוק במטבעות מוצפנים.

"נחשפתי לביטקוין ב-2012, ובהדרגה התחזקה אצלי ההבנה שאנחנו עסוקים יותר מדי בלגלות מחדש דברים שהתעשייה הפיננסית המסורתית כבר חוותה מזמן על בשרה", אומר רואש, "גיליתי שעולם הקריפטו משעתק בדיוק את אותם השחקנים והתפקידים שהיו קיימים בעולם הפיננסי הרגיל ואת הרגולציות שנכתבו בדם. למרות שזה קריפטו זה עדיין כסף של אנשים, וכדי להימנע מהונאה צריך לשחזר מנגנוני בקרה כמו בבורסות לניירות ערך. יש תחומים שמספיקה בהם שקיפות כדי לוודא את זה, ואנחנו פועלים במקומות שבהם שקיפות אינה אפשרית, מסיבות מסחריות או של פרטיות המידע".

קד איט עושה שימוש בבלוקצ'יין, ובמה שמכונה הוכחה באפס ידיעה (Zero Proof Knowledge) על מנת להחליף את המתווך האנושי. בהפשטה, משמעות המושג היא היכולת להוכיח שדבר מה קיים או התרחש מבלי לחשוף את תוכנו. קד איט מאפשרת לחברה כלשהי, שמשתפת פעולה עם חברה אחרת, לוודא שהיא עמדה במבחנים מסוימים, מבלי להסגיר את תוכנם. ענקיות כמו בריטיש טלקום, בנק BNP Paribas וקבוצת האלקטרוניקה הצרפתית תאלס כבר עושות פיילוטים עם שירותי החברה הישראלית.

קחו לדוגמה חברת תעופה שמחויבת להוכיח לחברת הביטוח שלה שהיא עמדה במבחני בטיחות, אך אינה מעוניינת לחשוף את הסטטוס התחזוקתי המדויק של צי המטוסים שלה. באמצעות קד איט היא יכולה להוכיח שאכן העבירה את צי המטוסים את מבחני הבטיחות הנדרשים ושהם הושלמו בהצלחה, אך מבלי לחשוף את המידע הטכני על כל מטוס ומטוס.

לטכנולוגיה זו שימושים דומים גם בעולמות האשראי. לדוגמה, לקוח שמבקש הלוואה יתקין תוכנה של קד איט על המחשב, ויענה על סדרת שאלות המשפיעות על ציון האשראי שלו: כמה פעמים היה במשיכת יתר? האם חשבונו נחסם? הציון המסכם לתשובות לשאלות הללו יוצפן ויישמר בבלוקצ'יין. כך החברה המלווה תיחשף אך ורק למה שהיא צריכה - הוכחה שהאדם יכול או לא יכול לקבל את ההלוואה, אבל לא לכל היסטוריית התשלומים שלו. שימוש נוסף ייתכן בתחום העברת הכספים: קד איט יכולה לאשר שהעברה מסוימת דווחה לרשויות המס וקיבלה את האישור המתאים. כל מה שיהיה גלוי בבלוקצ'יין הוא שבוצעה העברת כספים, ושהיא עומדת בשורת תנאים - זאת מבלי להסגיר את הסכום או לפרט באילו תנאים בדיוק היא עמדה או לא.

לשכנע את התאגידים

מה שמשותף לטכנולוגיות של קד-איט, דואליטי ודומותיהן בחו"ל, הוא שהן מציעות פתרון טכנולוגי לתנאי החשוב ביותר שמאפשר שיתוף-פעולה - אמון. במערכת הכלכלית כיום, כששני גורמים מבקשים לשתף פעולה, הם צריכים להבטיח את קיומו של אמון ביניהם. הם משיגים זאת באמצעות חשיפת המידע שברשותם, או נעזרים בשירותיהם של מתווכים כמו עורכי דין ורואי חשבון - מה שכמובן כרוך בלא מעט זמן, לא מעט כסף, וגם בצורך לסמוך על המתווך. המערכות הטכנולוגיות מבקשות ליצור את האמון הזה מבלי לחשוף את המידע ומבלי ומבלי להזדקק למתווך האנושי.

"המטרה שלנו היא לעשות שיבוש (Disrupt) לתחום האודיטינג", אומר רואש. אודיטינג הוא המונח המקובל לבקרה חשבונאית, המבוצעת בדרך כלל בידי פירמות ראיית חשבון. לדבריו, תעשיות נוספות שצפויות להשתנות בעקבות שימוש בטכנולוגיית הוכחות באפס ידיעה הן ביטוח, דירוג אשראי, תחזוקה, ביקורת חברות, בריאות ושרשראות אספקה."

לא רק העלייה האדירה בכמות המידע שמשותף בעולם, ופרשות פרטיות ודליפת מידע מהשנים האחרונות, הובילו לפריחתן של חברות כאלה - אלא גם הבשלה טכנולוגית. הקונספט שבבסיס טכנולוגיות הוכחה באפס ידיעה נהגה עוד בשנות השמונים, אך רק ב-2009 סופקה ההוכחה המתמטית שאפשרה ליישם אותן. גם אז לקח שלוש שנים, עד 2012, כדי שהשיפור בכוח המחשוב יספק פריצת דרך שתאפשר לממש אותן. טכנולוגיה מסוג זה משמשת, לדוגמה, גם במטבע הדיגיטלי האנונימי ZCash, שמאחוריו עומד סטארט-אפ ישראלי-אמריקאי ומרכז סביבו לא מעט עניין.

גורם נוסף שמעודד את צמיחת החברות הללו הוא GDPR, תקן הפרטיות החדש של האיחוד האירופי, שייכנס לתוקף בחודש הבא. מדובר באוסף הוראות מחייבות שהוסדרו בידי הנציבות האירופית על כל חברות טכנולוגיה, גם ישראלית או אמריקאי, שמבקשת לעבד נתונים אישיים של אזרחי האיחוד. התקנות מטילות על מפעילי המאגרים את האחריות ליידוע אזרחי האיחוד בדבר איסוף מידע אודותיהם, ומטילות קנסות על מי שיפר כלל זה. בנוסף, זכותם של אזרחי אירופה לבקש שהמידע יימחק בכל רגע. כניסת התקנות לתוקף צפויה לחלל לא מעט גלי הדף בתעשיית הטכנולוגיה, בשל הדרישות המחמירות שהוא מציב בפני הגורמים שמחזיקים בו לשמירה על פרטיות המידע על משתמשים.

כשבוחנים את הטכנולוגיות של דואליטי, קד-איט וחברות בתחומן, עולה שאלה מתבקשת: אם שתי החברות חוששות לסמוך אחת על השנייה, וכן על מתווכים אנושיים, מה יגרום להם לתת אמון בסטארט-אפים המציעים טכנולוגיות תיווך? לדברי אותם סטארט-אפים, ההצדקה לכך היא שלהם עצמם אין גישה למידע, והמערכות פועלות ללא מגע יד אדם. אם יצליחו לשכנע בכך את התאגידים השמרניים, זו צפויה להיות אחת התעשיות הצומחות והמסקרנות של השנים הקרובות, ולצמוח במהירות בהיקפה הכספי.

Duality

● הקמה: 2017

● מייסדים: רינה שאינסקי (יו"ר), ד"ר אלון קאופמן (מנכ"ל), פרופ' שפי גולדווסר, פרופ' קורט רולוף, פרופ' וינוד וייקונטנתן

● מיקום: מרכזי פיתוח בפולג ובניו ג'רזי

● עובדים: 15

● גיוסי הון: סבב סיד בהיקף שלא נמסר

עוד כתבות

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות