גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  אירועים ומינויים

יום הזיכרון: אנשי השוק מספרים על רגעים שאי-אפשר לשכוח

לרגל יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל - רו"ח איריס שטרק, ישראל קורט, צבי נטע, אהוד בן ש"ך, גיורא ירון, עידו ארליכמן, ישראל דנציגר ושי אליאש מעלים זיכרונות

גיא אליאש ז"ל / צילום: באדיבות הכותב
גיא אליאש ז"ל / צילום: באדיבות הכותב

רו"ח איריס שטרק, סגנית נשיא לשכת רו"ח, על דודה משה ופני ופנירסקי ז"ל

הייתי בת שש כשהדוד היפה והחכם שלי משה ופני ופנירסקי נהרג בקרב נגד השריון המצרי, מערבית לביר גפגפה שבסיני, במלחמת ששת הימים. כל החיים השתנו מאז. איבדנו איש גדול ואהוב, אבא לשני ילדים צבי וריקי, בן 31 בנופלו. מאז, אנו חווים את השכול.

דודי, מייסד בית ספר ברמת גן, שהקים אותו תוך איסוף תלמידים מבית לבית, ויצר בית ספר לדוגמה שנקרא היום על שמו "מורשת משה".

אמו, סבתי שרה ופני ופנירסקי ז"ל, פעלה רבות למען הנצחתו של משה בביה"ס שהקים, בהקמת הספרייה בביה"ס ובפסל הניצב בפתח ביה"ס. אנו, בני המשפחה משתתפים בכל שנה בטקס יום הזיכרון בביה"ס. אחותו - רחל אימי שתבדל לחיים ארוכים, שהשפיעה רבות על דרכו החינוכית של דודי, מדליקה בטקס משואה לזכרו. ערכי החינוך וההוראה הם חלק בלתי נפרד ממשפחתנו. אני בטוחה שדודי משה היה גאה לראות את משפחתו היפה - ילדיו ונכדיו, גדלה ומתרחבת ושומרת על ערכיו, ואת בית הספר, שהיה כה חשוב לו, ממשיך בפעילותו במשך שנים כה רבות ומחנך דורות רבים של צעירים לאהבת הארץ והמולדת. מי ייתן והדורות הבאים יוכלו לחיות בשלווה ובשלום.

משה ופני פניסקי זל / צילום באדיבות הכותב

ישראל קורט, לשעבר מנכ"ל תכשיטי ה. שטרן ישראל ורוסיה, דירקטור בפועלים שוקי הון ובאפריקה ישראל מגורים, על סירובו לקבל צל"ש

חילצתי טייס ישראלי במלחמת יום כיפור וסירבתי לקבל צל"ש. במלחמת יום כיפור באוקטובר 1973 הייתי קצין מילואים בשריון. את המלחמה התחלתי כמפקד מחלקת טנקים בחטיבה 600 באוגדה של אריק שרון. משימת החטיבה הייתה לפרוץ ולהרחיב את המעבר לתעלה לצורך ביצוע הצליחה. לאחר שמפקד הפלוגה אליה הצטרפתי נפל בשבי וסגנו נפצע, תפסתי פיקוד על הפלוגה והמשכתי בלחימה, במהלכה נפגע הטנק מפגז. כמפקד הפלוגה נאלצתי לעבור לטנק אחר, שגם כן עלה על מוקש, ואז עברתי לטנק נוסף.בסיום הלחימה כל הפלוגה הושמדה - 12 חללים ופצועים רבים. זהו למעשה סיפורה של חטיבה 600 שנשכחה. במהלך הלחימה לכדתי עם הצוות חוליית קומנדו מצרית, וב-17 באוקטובר 1973 חילצנו טייס של מטוס סופר מיסטר שהופל על ידי המצרים. הטייס, חגי תמיר, צנח מהמטוס לשטח המצרי תוך שיורים עליו ומנסים להרוג אותו באוויר. הגעתי אליו עם הטנק שלי וחילצנו אותו בשלום. לאחר המלחמה הוזמנתי לוועדת הצל"שים במטכ"ל והוצע לי לקבל צל"ש. דחיתי את ההצעה ואמרתי שמכל קצין בצה"ל מצפים לעשות מה שעשיתי, ולא מגיע לי ציון לשבח על כך.

koret

ד"ר גיורא ירון, דוקטור לפיזיקה, יזם הייטק, איש עסקים, אנג'ל ויו"ר הוועד המנהל של אוניברסיטת תל-אביב, על אחיו איתמר ירון ז"ל

אחי הצעיר איתמר ז"ל נפל בקרב על כיבוש החרמון במלחמת יום כיפור, והוא בן 20 בלבד בנופלו. איתמר שירת בגולני כקצין, ונהרג כשניסה לחלץ חייל פצוע תחת אש כבדה, עד שכדור אויב פגע בו ושם קץ לחייו. איתמר פעל על פי ערכי צה"ל לאומץ לב, קור רוח ואחוות לוחמים, ערכים בהם האמין בכל לבו ואותם ניסה ליישם בהובלת חייליו בשדה הקרב. איתמר כמפקד היה הראשון לפעול והרוח המניעה את חייליו לקריאת ה"אחרי". משנפגע אחד מחייליו היה ברור לו שמפקד לעולם לא יפקיד חבר ופקוד. על פעולה זו קיבל אחי את עיטור העוז. חברת איתמר מדיקל שהקמתי עם שותפים בשנת 1997 נקראת על שמו. החברה נסחרת בבורסה ועוסקת בפיתוח ושיווק מכשור הרפואי לאבחון הפרעות נשימה בשינה.

איתמר ירון זל / צילום: באדיבות הכותב

עידו ארליכמן, מנכ"ל Kape Technologies ומחבר הספר "כי בתחבולות", על מפקדו סא"ל אייל וייס ז"ל

אייל, שהיה מפקד יחידת דובדבן, נהרג במסגרת מבצע בכפר ציידא. הוא הגדיר בשבילנו מחדש את ערכי צה"ל. המנהיגות של אייל, הנוכחות שמילאה עד תום את החלל בכל מרחב שפעל בו, התגמדו מול הגבורה שגילה ביום מותו. בשבוע השני של פברואר 2002, יצאנו למבצע. נשמנו את האוויר המקפיא. העלייה בוצעה מוואדי מחורץ, בעוד אנחנו מטפסים בעלייה נורה לעברנו מטח ירי. ברגעים של מקרים ותגובות לא מתוכננים, אייל התרומם ונעמד כענק על סלע פוקד עלינו לדלג. הפקודות של אייל בקול הנעול והמוכר שלו הכניסו רוגע מסוים. האינדיקציה הייתה שהמבוקשים עדיין ביעדים והמשכנו להתקדם. אור ראשון עלה. המחבל שהיה באיתור סירב להיכנע. הוא החל לירות לעברנו, והפעולה נכנסה לאור יום מלא והחלה להסתבך. אייל ביקש להכניס את דחפור הדי 9 כדי שיתחיל לנגוס בבית.

חומה שהדי 9 הפיל קרסה על אייל ולא הותירה לו כל סיכוי לשרוד. התמקמנו בקיבוץ מגל ופרקנו בעצב את הציוד על הדשא. מותו של אייל, עדיין לא נקלט בתודעה. לא היה אפשר לקשר את אייל עם מוות. הרכב של אייל חנה מולנו, דומם. הוא היה איש חזק, מיוחד ודומיננטי, ששינה מקצה לקצה את פני היחידה אחרי שקיבל אותה לידיו. הערצנו אותו. הוא היה חי"רניק במובן הטוב של המילה. דמות גדולה מהחיים, מהסוג שקיים רק בצבא.

אייל וייס / צילום: באדיבות הכותב

אהוד בן ש"ך, יו"ר גלובל פאוור ומנכ"ל קבוצת פטרולגז, על שיחה שלא ישכח

יום הזיכרון 1998. הסרט שהפקתי על מלחמת יום הכיפורים "כאילו לא הייתה מלחמה", מוקרן לראשונה בטלוויזיה הישראלית. הסרט הוא תולדה של נדר שנדרתי ב-1974, בביר תמדה שבסיני, שם אנו מקימים את קורס קציני שריון מחדש. ועדת אגרנט מפרסמת מסקנותיה ב"כסת"ח" היסטורי ומדיחה את דדו - כמו סכין בגב הלוחמים. הנדר היה לעשות פרויקט על גולדה ודיין, אחריות מנהיגים, אחריותם להוביל מהלכים גם לא פופולריים וגם לדעת לשאת באחריות למעשיהם ומחדליהם. להבין את מגבלת הכוח ולהימנע מיהירות שווא. כאשר הקרנת הסרט תמה, קיבלתי טלפונים מקרובים ורחוקים, מרגשים ומחבקים, חברים לנשק ומי לא. הטלפון המרגש ביותר היה מאדם שלא הכרתי, ניסים שמו, והוא היה מפקד טנק בתעלה ב-1973. בקול חנוק הוא מספר לי: "כשתם הסרט מיד צלצלתי לצוות הטנק שלי עמם לא דיברתי מאז המלחמה - 25 שנה!" והצוות צלצל האחד לשני "ראיתם הסרט? הבנתם? הסיפור והאשמה ברורים עכשיו?" והוא ממשיך ומסביר "שהבושה שחשנו כחיילים מבלי להבין את גודל מחדל המנהיגות, מנעה מאתנו לשמור על קשר 25 שנה. ידענו שמי שניצח את המלחמה ההיא היו החיילים והקצינים הזוטרים ולא הגנרלים והפוליטיקאים, אך לא היה לנו איך לומר זאת. חיינו בהדחקה כואבת". זהו טלפון שלעולם לא אשכח. לגעת באיש אנונימי, פשוט ואבוד בזיכרונותיו ולגרום לו לזקוף קומה, אין גמול ראוי יותר לעשייתי בסרט זה.

ישראל דנציגר, מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, בעברו יזם ומנכ"ל בהייטק, שירת כסגן מפקד פלחה"ן צנחנים ומפקד יחידת צנחנים במילואים, על הזיכרון ועל החבר יואב הר שושנים ז"ל

השנה זה בא מוקדם. ביום שלישי של חול המועד פסח, בזמן נסיעה במכתש רמון, הזדחל לו הזיכרון. הוא כבד כמו פעם אך מטלטל פחות. אינו חד וחותך - הוא כבר בן בית.

הם רחוקים מאוד חבריי שהשארתי בשדה הקרב. הם קפאו להם אי שם עם תום הנעורים, תחילת החיים. צעירים, יפים ותמימים. שערם לא הלבין, כרסם לא תפחה, קמטים את בשרם לא חרשו. לבם תמים וישר, מהלך פיהם שירה לא מרמה ותולעה. חלומותיהם שלמים. לא התנפצו על רצפת המציאות. אהבותיהם טהורות וישרות, לא הסתבכו בים האילוצים ושינויי הזמן. תקוותם בעינה עומדת. רחוקים מאוד חבריי שהשארתי בשדה הקרב. חיוכם כבה, לא הרבו אהבה ושמחה. לא ידעו טעמו וריחו של ילד נולד, לא נמעכו בחיבוקה של בתם האוהבת. רעיונותיהם וחלומותיהם כחרקים בצנצנות נפטלין על מדפים עזובים, עומדים, מתבלים בין דפי האלבום וספרי זיכרון.

רחוקים מאוד חבריי שהשארתי בשדה הקרב. רחוקים אך קרובים. תזכורת עזה לחלום ולסיבה, מצפן ברור בסבך החיים. חיי חייכם, גיבורי התהילה.

בתמונה: אני וחברי סגן יואב הר-שושנים, שעות ספורות לפני שנפל בקרב בלבנון בפברואר 1994, בראש חייליו, כשנתקלו במארב חיזבאללה. עם יואב נפלו גל לוינסון, ניר עברון וטל כהן.

ישראל דנציגר ויואב הר שושנים / צילום: באדיבות הכותב

צבי נטע, יו"ר ובעלי קבוצת מכשירי תנועה, על הכעס

שימשתי במלחמת יום כיפור כקמ"ן צעיר בסיני בפיקוד דרום, והייתי אחד משני קציני המודיעין שהגישו התראה על המלחמה הצפויה - דוח שכאמור לא התחשבו בו והוא לא הועבר לבכירי הצבא. שבועיים לפני פרוץ המלחמה, מפקדי הישיר סגן בנימין סימן-טוב הטיל עלי משימה שלימים תתברר כהרת גורל - להעריך מהן כוונות הצבא המצרי. סימן-טוב, בין שני אנשי המודיעין המעטים שצוינו לשבח אחרי המלחמה, השתמש בנוהל עבודה ממוסד של אמ"ן שבחן 60 סימנים המעידים על הכנות הצבא המצרי.

יש שתי דוגמאות ידועות למידע שהעיד חד משמעית על מלחמה: העברת דיוויזיה 6 המצרית ממערב לקהיר לתעלה שבועיים לפני פרוץ המלחמה והפקודה המצרית שעצרה את השיט של אוניות הסוחר בים סוף שבוע לפני המלחמה. סגן סימן-טוב חיבר מסמך שלפיו אין להוציא מכלל אפשרות מלחמה כוללת. מאותו רגע מבחינתי המלחמה היתה עובדה מוגמרת. אלא שהמסמך של סימן-טוב נבלם כידוע אצל מפקדו סא"ל דוד גדליה וכך נמנעה תרומתנו והאפשרות לתרום למניעת המחדל המודיעיני במלחמת יום כיפור. במשך למעלה מ-40 שנה אני שומר את הכעס בליבי על שהדוח לא זכה להתייחסות והיה יכול למנוע קורבנות רבים.

שי אליאש, מנכ"ל משותף ב"אייזנברג אליאש, קשרי משקיעים ויחסי ציבור", על אחיו, גיא אליאש ז"ל

סוכות 1987, אני בן 16, בחופשה מבית הספר ברעננה, ההורים שלי בפריז, איל אחי הבכור בטיול בצפון וגיא, שהיה מבוגר ממני בחמש שנים, בחופשת שחרור. איזה כיף. החיים נראו כל כך יפים. אני מתעורר ועל השולחן במטבח מחכה לי מכתב מגיא. מספר שחבר מהצבא ביקש ממנו להחליף אותו כדי שיוכל לצאת לאירוע משפחתי וגיא כמו גיא, כמובן הסכים. אז מה אם כבר סיים את הצבא והשחרור ממש מעבר לפינה. ביקש שלא אדאג ואם צריך משהו שאבקש מהשכנים וסיים במשפט: "תעשה חיים, אל תדפוק חשבון לאף אחד. בשבוע הבא נקנה בגדים"... גיא.

חלף יום והם דפקו בדלת. סיפרו שהנגמ"ש שגיא פיקד עליו התהפך וגיא נהרג. איזה מוות מיותר, ביום האחרון של השירות הסדיר שלו. שלוש שנים ובנסיעה האחרונה הוא מצא את מותו. עברו יותר משלושים שנה, הגעגוע והכאב לא פוחתים, והצער על כל מוות מיותר מציף הכל.

אורי, בני הבכור, כבר בן 16. עוד שנה יקבל צו ראשון ושני ובעוד כשנתיים יתגייס. אני מנסה להדחיק את המחשבות אבל זה חזק ממני. הגורל ממילא יודע למצוא אותנו היכן שלא נסתתר. לפני כחודש טסנו אורי, אני ואבא שלי לפריז לצפות במשחק של ליגת האלופות. מעבר לחוויה המשותפת ואהבת הכדורגל, אבא שלי "סגר מעגל" וסיפר לאורי על הרגע שבו הודיעו לו שגיא נהרג, במלון בפריז, שבה לא ביקר מאז. זה היה רגע מדהים ועצוב מאוד בין סבא, שאיבד את בנו, בשר מבשרו, לבין נכדו האהוב.

זר לא יבין זאת וטוב שכך.

גיא אליאש זל / צילום: באדיבות הכותב

עוד כתבות

רנדל ליין, העורך הראשי לשעבר בפורבס / צילום: ap, Mary Altaffer

סערה בעולם העיתונות הכלכלית: עורך פורבס פוטר, לאחר שקיבל במתנה 6 מיליון דולר

לפי דיווח בניו יורק טיימס, רנדל ליין, העורך הראשי של מגזין פורבס, פוטר מתפקידו בחודש שעבר, אחרי שקיבל את הסכום ממייסד של חברה שעשתה עסקים עם המגזין ● מקורב לליין אמר שליין ראה בתשלום כמתנה בתמורה לייעוץ שסיפק למייסד לאורך השנים ● ליין עבד בפורבס במשך קרוב ל-16 שנים, וקרוב לעשור כעורך ראשי

דן להב (מימין) ועומר נבו, מייסדי Irregular / צילום: בן חכים

המודלים השתוללו ואלופי הדיבייט מתל אביב תפסו כותרות ראשיות בעולם

תקלת אבטחה בבדיקות של OpenAI ואנתרופיק הציבה את הסטארט־אפ אירגיולר מתל אביב במרכז השיח העולמי על גבולות הבינה המלאכותית ● מאחורי הקלעים של הדרמה בחדרים הסגורים, הזיהוי של נקודת החולשה, ומה היה גורם לאירוע להסתיים אחרת לגמרי

הווירוס החדש שיצר כלי בינה מלאכותית / צילום: Samuel H. King et. al

מכונה, תעשי לי וירוס: החלום והסיוט של הביולוגיה החדשה

חוקרים מאוניברסיטת סטנפורד תכננו ויצרו מאפס וירוסים שתוקפים חיידקים עמידים, והוכיחו שכלי בינה מלאכותית כבר מסוגלים לכתוב קוד גנטי שעובד ● פריצת הדרך שהסעירה את עולם המדע השבוע מציגה הבטחה רפואית עצומה, אבל היא מגיעה גם עם חשש למרוץ חימוש ביולוגי

מפעל לייצור סוללות לית'יום לכלי רכב חשמליים / צילום: Shutterstock

הצרכן ישלם? התוכנית שתחייב יצרנים למחזר סוללות רכב חשמלי

המשרד להגנת הסביבה מקדם חוק שיחייב יצרני רכב למחזר סוללות ליתיום ● המיחזור ימומן ככל הנראה באמצעות היטל על כלי רכב חשמליים, ועלול להתגלגל למחירי המכוניות לצרכן ● במקביל, עדכון המיסוי הירוק ותקנות יורו 7 צפויים להביא לגל יבוא חריג של כלי רכב סיניים עוד לפני סוף השנה ● וגם: הושקו בישראל דגמי אאודי Q7 ודאצ'יה דאסטר החדשים • השבוע בענף הרכב 

מערכת הגנה אווירית של תע''א / צילום: תע''א

חוב העתק של משרד הביטחון שהעביר את התעשייה האווירית לבור תזרימי של כמעט 800 מיליון דולר

החברה הביטחונית הממשלתית פרסמה את הדוחות הכספיים שלה לרבעון ולמחצית ● הרווחים זינקו בעשרות אחוזים וכך גם המכירות, שהסתכמו ב־2.2 מיליארד דולר, אך החברה רשמה תזרים שלילי ברבעון שנובע מחוב של משרד הביטחון. עם זאת, נכתב כי "החברה אינה צופה סיכון בגביית החוב"

אבי שומר בסניף של צומת ספרים / צילום: אלירן אביטל

אבי שומר הודיע על סידור המדפים מחדש, והקפיץ את ענף הספרות. האם המתחרים ילכו בעקבותיו?

השבוע שיגר המנכ"ל והבעלים המשותף של "צומת ספרים" מכתב שבו הודיע כי הרשת תסנן את הספרים שהיא מוכרת, גם בהתאם לאופן המימון שלהם - על ידי הוצאה ממוסדת או הכותב עצמו ● הביקורות בענף לא איחרו להגיע, בעיקר על המעמד שהרשת לוקחת לעצמה, ועל הפגיעה בסופרים חדשים ● שומר לגלובס: "דווקא קיבלתי פידבקים חיוביים מהמו"לים. הם ואני מבינים שאנחנו עושים פה משהו חיובי"

WIZ / צילום: WIZ

הבכיר שעוזב את Wiz ועובר לענקית הטכנולוגיה

סמנכ"ל התפעול של Wiz, דאלי ראג'יץ', מונה לסמנכ"ל הכנסות ראשי (CRO) ב-OpenAI ● המינוי מגיע ברקע התרחבות מואצת בשוק הארגוני והגעה לכ-2 מיליון עסקים ● אחד ממייסדי Wiz תיאר בעבר את הצטרפותו של ראג'יץ': "הגעתו הייתה אירוע תרבותי לא פשוט"

מלון עכותיקה / צילום: אנטולי מיכאלו

מנסף חגיגי עם בשר מתפרק של שוק טלה בסמטאות ליד הים

אחרי כמה שנים קשות עכו מתעוררת לחיים ● עם דג בטאבון במסעדה צבעונית, יינות גליליים על גג מלון ומוזיקה לטינית בשקיעה היפה בישראל

יניב אלעד + הסוס שלו ליברטי / צילום: יח''צ

ניהיליזם פיננסי: כשהימורי ספורט מחליפים את תיק ההשקעות של דור ה-Z

הצלחת הענק של פולימרקט היא רק חלון ראווה לתופעה רחבה הרבה יותר בקרב דור ה-Z ● סקר חדש מראה כי רבע מהצעירים תופסים הימורי ספורט כחלק מתכנון העתיד הכלכלי ● פרשנים מזהירים מ"ניהיליזם פיננסי": תחושת ייאוש ופסימיות כלכלית הדוחפת לנטילת סיכונים קיצוניים עם הכסף ● המומחים מבהירים: השקעה היא משחק בסכום חיובי - הימורים הם הפסד בטוח

ביל אקמן / צילום: ענבל מרמרי

משקיע העל מהמר על 6 מניות חדשות

ארבע שנים אחרי שמחק השקעה של יותר מ־400 מיליון דולר, ביל אקמן חוזר לנטפליקס - הפעם כשהוא משוכנע שהחברה ניצחה במלחמת הסטרימינג ● "שווי החברה משקף הנחה משמעותית"

צילום: איל יצהר

מאות מיליונים למשק: המהפכה שתשפיע על הפקקים בישראל

בשנים האחרונות, חברת נתיבי ישראל פרסה כ-170 רמזורים אדפטיביים, המבוססים על בינה מלאכותית, בניסיון לנתח את הביקוש ולהתאים בזמן אמת למצב בשטח ● גלובס חושף את נתוני היעילות של אותם רמזורים

עומסים בנתב''ג / צילום: מיכל רז חיימוביץ

רשות שדות התעופה מעדכנת: "הקלה משמעותית בעומסים בנתב"ג"

העדכון של הרשות מגיע לאחר שבבוקר דווח על עומסים חריגים בנתב"ג, כאשר לדבריה בתוך שלוש שעות נרשם צבר חריג של כ-90 טיסות ● מהרשות נמסר כי "המזוודות מגיעות כעת למסועים בתוך דקות ספורות, לצד היקפי הפעילות הגבוהים והעומסים החריגים במרחב האווירי באירופה"

דירות חדשות / צילום: Shutterstock

השוכרים מתפשרים על איכות הדירות, ומעמד הביניים נוטש את השוק

ניתוח של מדדי הדירות ברבעון השני של 2026 מעלה כי מעמד הביניים מעדיף בימים אלה שלא לרכוש דירה, וכי שוכרים פונים לשכור דירות זולות יותר ואיכותיות פחות ● המחיר הממוצע לדירה שנרכשה ברבעון הגיע ל-2.435 מיליון שקל - שיא של כל הזמנים

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

לאחר שהשקיעה "משאבים אדירים": הקו החדש של אל על יבוטל. זו הסיבה

אל על הודיעה כי הקו הישיר להאנוי, שהיה אמור להתחיל לפעול באוקטובר, לא ייצא לדרך לאחר שלא התקבלו האישורים הנדרשים מגורמי הביטחון ● בחברה מציינים כי ההחלטה התקבלה לאחר שכבר השלימו את ההיערכות והשקיעו "משאבים אדירים" ● לנוסעים יוצעו טיסות דרך בנגקוק, מעבר ליעד אחר או החזר כספי מלא

בורסת תל אביב / צילום: איל יצהר

ננעלה בירידות: ת"א 35 ות"א 90 איבדו 0.3%; הדולר נחלש מעט

נעילה שלילית בבורסה: המדדים המובילים ירדו קלות ● בסיכום השבועי, מגמה מעורבת בתל אביב - ת"א 35 ננעל בטריטוריה הירוקה, ת"א 90 באדומה ● הביטחוניות צללו והשלימו ירידה שבועית של 6.2%, מניות הנפט והגז בלטו בעליות ● נייס זינקה, נאוי ואקסון ויז'ן עולות ברקע הדוחות; נופר נפלה למרות עסקת ההתרחבות ● מט"ח: הדולר נחלש והשלים ירידה של 3.3% מתחילת החודש

טסלה Y לונג / צילום: יחצ

החל מ-306 אלף שקל: שנים חיכינו לרכב הזה, האם הוא גם משתלם?

אחרי הרבה שנות המתנה, לטסלה יש סוף סוף קרוס־אובר חשמלי שימושי למשפחות מורחבות עם ממדים נכבדים, ביצועים נמרצים ותא נוסעים איכותי, למרות כמה פשרות ● הנדסת האנוש עדיין לא לכל אחד וגם לא המחיר

מעילת כספים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

בנק ירושלים מכחיש ואנחנו יצאנו לבדוק האם מעילה גדולה בבנק בכלל אפשרית

בנק ירושלים הכחיש בשעות האחרונות את חרושת השמועות וטען כי לא נמצאה עדות לפעילות חריגה ● על הרקע הזה בדקנו האם מעילה בהיקף נרחב בכלל אפשרית כיום בעקבות הקשחת המגנונים לאחר פרשת אתי אלון והבנק למסחר משנת 2002, שבה נגנבו 250 מיליון שקל

אוטובוסים של חברת דן, אילוסטרציה / צילום: כדיה לוי

ארבעה חודשים אחרי שאגת הארי: החזרים לנוסעי התחבורה הציבורית

משרד התחבורה יחל ביום ראשון במבצע החזרים לנוסעים שהחזיקו במנויים תקופתיים בתקופת צמצום השירות במהלך המלחמה ● ההחזר יינתן למחזיקי "חופשי חודשי" ולסטודנטים שהחזיקו במנוי שנתי או במנוי לסמסטר ב' בשנת הלימודים הנוכחית, וניתן יהיה לממשו עד סוף 2026

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

הראלי בוול סטריט נמשך: S&P 500 וראסל 2000 ננעלו בשיאים

נטפליקס עלתה לאחר השקעה מחודשת של ביל אקמן בה ● אינטל עלתה בעקבות המלצה של בנק אוף אמריקה ● סיסקו וסרבארס נפלו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט נחלשו וקטעו את רצף העליות

איור: גיל ג'יבלי

הפרדוקס של אפל: משקיעה הכי פחות ב־AI, ומזנקת לשווי שיא

למרות השקעות נמוכות בבינה מלאכותית והימנעות מפיטורים, אפל נגעה בשיא של 5 טריליון דולר, לפני שאיבדה שוב את הבכורה לאנבידיה ● מדוע הגישה השמרנית משתלמת למשקיעים, והאם החברה תצליח להתגבר על הרוויה בשוק הסמארטפונים עם חידושים נוספים? ● עכשיו גם בגרסת הפודקאסט