גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  אירועים ומינויים

דב בהרב מצמצם משרה ומסתפק בשכר של 22 אלף ש' בחודש

וגם: מועדון ידידי אוניברסיטת תל-אביב מגלה עובדה חשובה

דב בהרב / צילום: תמר מצפי
דב בהרב / צילום: תמר מצפי

דב בהרב מצמצם משרה ומסתפק בשכר של 22 אלף שקל בחודש

אסיפת בעלי המניות של גילת לוויינים תתכנס ב-24 במאי ותתבקש לאשר הקצאה של אופציות למנכ"ל יונה עובדיה, ואת הפחתת היקף המשרה ובהתאם גם את התגמולים, של היו"ר דב בהרב. גילת, שבשליטת קרן פימי בראשות ישי דוידי, מייצרת ומשווקת ציוד תקשורת בעיקר בטכנולוגיות לווייניות. החברה נסחרת במקביל בנאסד"ק ובת"א ושווי השוק שלה הוא 466 מיליון דולר. מחיר המניה של גילת עומד על 8.5 דולר, והאופציות שמבקשת החברה להקצות לעובדיה הן במחיר נמוך יותר, ונמצאות "בתוך הכסף".

בחברה מבקשים להקצות לעובדיה אופציות לרכישת 100 אלף מניות במחיר של 7.86 דולר שהיה גבוה ב-5% ממחיר המניה ביום שבו החליטה על כך ועדת התגמול של הדירקטוריון, בפברואר האחרון. בכפוף לאישור בעלי המניות, מחצית מהאופציות יבשילו שנתיים לאחר ההקצאה, והמחצית הנוספת תבשיל בשני חלקים שווים בשנה השלישית והרביעית לאחר ההקצאה, בתנאי שעובדיה יישאר בחברה. בגילת מזכירים שעובדיה זכאי לשכר חודשי של 110 אלף שקל וכי קיבל בעבר 400 אלף אופציות במחיר מימוש של כ-5 דולר. בכל הקשור לבהרב, לשעבר מנכ"ל אמדוקס ויו"ר התעשייה האווירית, שמכהן בתפקיד משנת 2014 והיה גם מנכ"ל זמני בגילת ב2015-2016, יו"ר החברה בי קש להפחית את היקף המשרה שלו מ-40% ל-20%. עד כה היה זכאי בהרב לשכר חודשי של 44 אלף שקל ותשלום הוצאות של עד כ-19 אלף שקל, וכעת הוא יקבל שכר של 22 אלף שקל והחזרי הוצאות של עד 9,350 שקל בחודש.

מועדון ידידי אוניברסיטת תל-אביב מגלה עובדה חשובה

ועוד מאירועי יום העצמאות: המועדון האקדמי-עסקי של אגודת ידידי אוניברסיטת תל-אביב, ערך ביום רביעי אירוע אינטלקטואלי לחבריו, בהשתתפות האלוף ניצן אלון, ראש אגף המבצעים של צה"ל; אלון בן דוד, הפרשן הצבאי של חדשות ערוץ עשר העיתונאית ואשת התקשורת אילנה דיין, מובילת תוכנית התחקירים "עובדה". המארחים: פרופ' יוסף קלפטר, נשיא האוניברסיטה; אמנון דיק, יו"ר המועדון והמנכ"לית סיגל אדר, קיבלו את פניהם של: אלפרד אקירוב, מייסד ובעלי אלרוב; סמי וטובה סגול; אתי וגבי רוטר, בעלים ומנכ"לים משותפים ברשת קסטרו; שוקי שוורץ, בעלי טולמנ'ס; שולה רקאנטי; רו"ח יצחק סוארי; התעשיין גד פרופר ואחרים.

בשיחה עם דיק סיפרה דיין על חוויותיה, וחשפה את ההתלבטות שקדמה להקראת תגובת לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו במלואה, בתכנית עובדה שעסקה בלשכה.

"ביום השידור צילמנו סרטונים קצרים שבהם אני כן עונה", הודתה דיין, "ואז עשיתי את הדבר שבזכותו אני אומרת שאני רעייה טובה - העברתי אותם לבעלי ושאלתי אותו 'מה אתה חושב?' הוא אמר שזה נשמע קטן וש'מה אומרים - לא אומרים' זה מספיק. עכשיו אתה רואה? זה אומר שלא רק נתניהו מתייעץ בבת הזוג שלו", הסבירה דיין לדיק.

אמנון דיק ואלפרד אקירוב / צילום: איציק בירן

צפרה כץ, מנכ"לית אורקל, מפרגנת למוח הישראלי

דיויד פרידמן, שגריר ארה"ב ורעייתו תמי, ערכו בשבוע שעבר בביתם שבהרצליה פיתוח, את אירוע קבלת הפנים של אורקל ישראל בשיתוף עם פורום שגרירי הייטק - לכבוד צפרה כץ, מנכ"לית משותפת באורקל שביקרה בישראל. באורחים: בכירי החברה, משקיעים ויזמים האחראים יחד לאקזיטים של למעלה מ-70 מיליארד דולר.

את נאומה הקדישה כץ ליום העצמאות ה-70 של ישראל. היא פנתה לפרידמן ואמרה כי: "הקשר עם ארה"ב בידיך כל כך חזק ובטוח. לא יכולנו לחשוב על חברים טובים יותר כאן".

לקהל אמרה כץ כי "יש כאן אנשים בקהל שהפכו את המדבר לחוות חקלאיות, אנשים שהפכו מים לסודה, אנשים שהפכו עיוורים לרואים, נכים להולכים. אני לא יכולה לחשוב על מדינה טובה יותר להוביל את מה שמעניין, מרגש וחדשני".

האזינו בגאווה: עוזי נבון מנכ"ל אורקל ישראל; הרצל ארביב, יו"ר עמותת שגרירי הייטק; אילן שפיגלמן, סמנכ"ל שיווק אורקל ישראל; אשת העסקים תמי מוזס; ברק רגב, מנכ"ל גוגל ישראל; ד"ר עמירם אפלבום, יו"ר רשות החדשנות והמדען הראשי, אהרון אהרון מנכ"ל רשות החדשנות; המשקיעים: גיגי לוי, טל ברנוח, ד"ר יוסי ורדי; מולי אדן, לשעבר סגן נשיא בכיר באינטל העולמית; דניאל מלכה, מנכ"ל IBM ישראל; נגה קינן מנכ"לית פורום CFO ; פרופ' אמנון שעשוע וזיו אבירם, מייסדי מובילאיי; נעם ענבר, מנהלת תחום הסטארטאפים של אורקל בישראל; ד"ר מיכל צור נשיאת קלטורה; חזי קאלו מנכ"ל בנק ישראל ואחרים.

אמנון שעשוע דיוויד פרידמן צפרה כץ וזיו אבירם   / צילום: עזרא לוי

שורת הרווח: אנשי ונשות עסקים עומדים בשורת המקהלה

בתחילת השבוע שעבר אירחהליאורה עופר, בעלת השליטה בעופר השקעות ויו"רית אגודת ידידי תיאטרון הקאמרי, את הפרמיירה למחזמר "שורת המקהלה". בתום ההופעה ולאחר מחיאות הכפיים (בהן קם הקהל על רגליו), ניצלו חברי וחברות האגודה את המומנטום כדי להרים כוסית, לשוחח עם היוצרים, לברך את רן גואטה, מנכ"ל התיאטרון הנכנס, ובעיקר כדי להיפגש זה עם זה ולהתמנגל. נצפו בתיאטרון: עמי אראל, יו"ר סלקום; יעל ואיזי בורוביץ'; דיתי ואלכס לנדסברג, סגן יו"ר סנו; עו"ד רם כספי ורעייתו אתי כספי; עו"ד אילן בומבך ורעייתו מירי בומבך; ענת ובני פדני; נאוה ברק ושלום זינגר; רמי ויעל אונגר; אורלי דנקנר; עו"ד אלי זהר; עו"ד ברוריה לקנר, שבנה אמיר כתב את המוזיקה למחזמר; השמאי לוי יצחק; שחקני המחזמר מיה דגן, יחזקאל לזרוב ודנה פרידר, עופר שחל, יו"ר הוועד המנהל של התיאטרון ואחרים.

מיה דגן ויצחק לוי  / צילום: אביב חופי

מי פתחו את יום העצמאות עם תרומה ותמיכה בליצנים רפואיים?

ביום רביעי, ערב יום העצמאות, נערך בביתם של יעקב ורבקה נמרודי שבסביון, אירוע אותו יזמה קבוצת מעגל נשים סביון, במטרה לגייס תרומות לפרויקט אמבולנס ליצנ ים רפואיים. מחירו של כרטיס זוגי לאירוע עמד על 500 שקל, כאשר לאירוע הגיעו כאלף מוזמנים, ובהמשך התקבלו תרומות נוספות מחו"ל.

קרן רז, יו"רית מעגל נשים סביון, פתחה את האירוע והודתה לנוכחים, בהם: רביב צולר, מנכ"ל כיל; עו"ד תמיר גילת; רו"ח יורם טיץ; עופר נמרודי, מנכ"ל הכשרת הישוב וסמדר רינות נמרודי שתרמו את הבית בו נערך האירוע; יעל אלמוג זכאי, יו"רית ומייסדת "קפיטליזם קשוב"; דני לוזון, משנה למנכ"ל סופר פארם ורעייתו מימי לוזון; נאווה רביד, לשעבר מנכ"לית לוריאל ישראל; ואחרים.

מימי ודני לוזון / צילום:  RA הפקת מגנטים

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

לא מחכים לסוף החודש: Getjob תקדים לעובדים חצי מהשכר מדי שבוע

פלטפורמת איוש המשמרות Getjob תעביר לעובדים מדי שבוע 50% מהשכר שכבר צברו, במקום להמתין לתלוש בסוף החודש • החברה, שמשמשת כמעסיקה הרשמית של העובדים, מאפשרת את התשלום המוקדם כמקדמה על חשבון השכר ● וגם: מרוץ אופני ההרים Winner Epic Israel חוזר לגליל המערבי ודלהום מוטורס ממנה את אבי צור ליו"ר ● אירועים ומינויים

נתנאל לורנצי

הפסיד מיליונים משורט על טסלה ועכשיו משתלט על חברת ה-BVI המסתבכת

חברת דקמא של איש העסקים נתנאל לורנצי השתלטה על חברת הנדל"ן האמריקאית קוהאן פורפרטיז שגייסה בתחילת השנה 412 מיליון שקל מהמשקיעים בת"א ועלתה לכותרות לאחר שבעל השליטה נטל כספים שלא כדין ● בעבר נקנס לורנצי בידי רשות ני"ע לאחר שהסב למשקיעי דקמא הפסדים של מיליונים עקב פוזיציות שורט שכשלו

קן גריפין, מייסד קרן הגידור סיטאדל / צילום: Reuters, TNS/ABACA

מיליארדר הגידור מעמיד את התרומה הגדולה בהיסטוריה לאוניברסיטה

קן גריפין, מייסד סיטאדל ומאנשי הפיננסים החזקים בארה"ב, העניק לקרנגי מלון את התרומה הפרטית הגדולה ביותר בתולדות ההשכלה הגבוהה • 2 מיליארד דולר יופנו להקמת קמפוס חדש במיאמי, והשאר למדעי המחשב ולפעילות האוניברסיטה בפיטסבורג • גריפין:"זו השקעה במצוינות"

מוג'תבא פורמוחסן

גולה מאיראן בטור לגלובס: "הכלכלה לא תקרוס מפצצות, אלא מהשוד של השלטון"

כלכלת איראן קורסת תחת אינפלציה דוהרת ושיתוק של יצוא הנפט, כשהיא מותירה מיליונים בעוני קיצוני ● מוג'תבא פורמוחסן, עיתונאי בכיר באתר האופוזיציוני "איראן אינטרנשיונל" שברח מטהרן לפני כשעשור, מנתח כיצד הלחץ הכלכלי שם את המשטר בנקודת אל־חזור

אילוסטרציה: Shutterstock

המסלול שטיפס, וזה שאכזב: מה עשה החיסכון שלכם בספטמבר?

החודש המעורב בשווקים חלחל לתשואות בקופות הגמל, כשהמסלול הכללי הציג עם תשואה ממוצעת שלילית של 0.1%, בזמן שהמסלול המנייתי עלה ב-0.2% ● המסלול העוקב אחרי ה-500 S&P הציג תשואה חיובית של 2%, בתמיכת התחזקות השקל

הקרבות שהתחוללו בכבישים ב-7 באוקטובר / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

אחרי מאבק: העליון אישר לפרסם את שמו של קמ"ן אוגדת עזה ב-7 באוקטובר

בית המשפט העליון התיר לפרסם את שמו של סגן-אלוף אריה עמידרור, ששימש קצין המודיעין של אוגדת עזה בזמן מתקפת ה-7 באוקטובר ● עמידרור, בנו של האלוף במיל' יעקב עמידרור, ניהל בחודשים האחרונים מאבק משפטי נגד סיום שירותו ונגד פרסום זהותו ● בצה"ל כבר נקבע כי הוא נושא באחריות פיקודית לכשלים שקדמו לטבח

טלי בן עובדיה / צילום: ערן לוי

טלי בן עובדיה מנכ"לית חדשות 13 ביקשה לסיים את תפקידה אחרי הבחירות

לגלובס נודע כי בן עובדיה, שמונתה למנכ"לית קבועה רק לפני כ-10 חודשים, ביקשה לסיים את תפקידה על רקע אישור עסקת רכישת השליטה ברשת 13 על ידי אסף רפפורט וקרן מריט ● היא נכנסה לתפקיד כמנכ"לית זמנית בנובמבר 2024 וניהלה את חברת החדשות בתקופת המלחמה, כשבמקביל התמודדה עם מאבק משפטי מול המגישה נטעלי שם־טוב ועם ניסיון לייצב את החברה על רקע נתוני הרייטינג הנמוכים

יאיר נחמד, יו''ר ומנכ''ל נאייקס / צילום: באדיבות נאייקס

המנכ"ל שמאחורי קופסת התשלומים הצהובה לא מתרגש מנפילת המניה: "אני כאן לנצח"

הפחתה של תחזית התזרים החופשי הפילה את מניית חברת הפינטק והתשלומים בשבועות האחרונים, אך המייסד והמנכ"ל יאיר נחמד מבקש להרגיע: "נאייקס בריאה וצומחת" ● מה מניע את אסטרטגיית הרכישות של החברה, מהיכן תגיע הצמיחה ואיפה יהיה בעוד 20 שנה

נתב''ג / צילום: מיכל אלוני

מומחה התעופה שמעריך: כך ייראו השמיים ביום שאחרי ניסיון הפיגוע בטיסת פליי דובאי

בעקבות ניסיון הפיגוע בטיסת פליי דובאי, החשדנות כלפי חברות התעופה הזרות גוברת, ולכן "החברות הישראליות בהחלט יהיו פופולריות יותר כעת" - כך אומר לגלובס מומחה התעופה ד"ר עוזי פרוינד-פיינשטיין, ומביא כראיה את הזינוק במניות ישראייר ואל על ● וגם: כיצד תושפע איתיחאד איירווייז - אחת החברות הדייקניות יותר בנתב"ג?

צוות OpenWeb

טענות ל”הסתרת מידע מהותי”: ביהמ”ש קבע כי ימונה נאמן זמני ל-OpenWeb

קבוצת ליקווידיטי מבקשת למנות כונס נכסים לאופן ווב ולממש שיעבודים בגין חוב של כ־20 מיליון דולר ● לטענתה, החברה לא עמדה בתחזיות והסתירה מידע מהותי, בין היתר על הפסקת ההתקשרות עם מיקרוסופט

פרופ' מוסא יודעים / צילום: מיקי אופק

אחרי שהכניס לטבע מיליארדים, פרופ' מוסא יודעים מנסה לפצח את האלצהיימר

פרופ' מוסא יודעים, מפתח התרופה לפרקינסון של טבע וחתן פרס ישראל, לא עוצר: בגיל 86, יש לו עוד שתי תרופות פוטנציאליות לאלצהיימר בפיתוח וחממה שהקים, המשקיעה במכשירים רפואיים ● בראיון לגלובס הוא מספר על ההחלטה לעלות לישראל, על התקווה שמצא במחקר חדש ועל הפרישה הכפויה מהטכניון ● וגם: מה הדבר האחד ביום שהוא לא מוותר עליו?

מטוס של פליי דובאי / צילום: Shutterstock

הטייס העומאני התכוון לבצע פיגוע, לא ניתן עדיין לקבוע אם איראן אחראית

עוד הוסיף נתניהו כי טייס המשנה שניסה להשתלט על המטוס בטיסת פליי דובאי אמש עבר תהליך הקצנה איסלאמיסטית ● טראמפ: אם לא יושג הסכם, ייתכן שנתקוף באיראן אחרי בחירות האמצע בארה"ב ● התובע הכללי באיחוד האמירויות הורה לבדוק אם האירוע בטיסת פליי דובאי אתמול היה פעולת טרור ● הנשיא הרצוג ימליץ לתת אות גבורה לגיבורי הטיסה ● סעודיה מבקשת לנהל את החקירה בעצמה ● העליון אישר לפרסם את שמו של קמ"ן אוגדת עזה ב-7 באוקטובר - סא"ל אריה עמידרור ● עדכונים שוטפים

צילום: טלי בוגדנובסקי

היועמ"שית אישרה: מחיר הדלק יופחת ב-50 אגורות

עמדת הייעוץ המשפטי היא שאין מניעה לשר האוצר בצלאל סמוטריץ' לחתום על הוזלת מחיר הבנזין לחודש הקרוב, כפי שביקש ● מחיר הדלק צפוי לרדת בלילה שבין ראשון לשני ל-7.77 שקל לליטר

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

אל על, ישראייר וארקיע מוציאות טיסות חילוץ לדובאי. כמה זה יעלה?

חברות התעופה הישראליות נערכות להשבת ישראלים שנתקעו בדובאי בעקבות השעיית הטיסות של פליי דובאי ● אל על תפעיל ממחר טיסות חילוץ מיוחדות במחיר אחיד של 249 דולר לכרטיס, בעוד ישראייר תוציא שתי טיסות חילוץ שמתוכננות כבר מחר במחיר של 299 דולר, וארקיע תפעיל מערך טיסות מיוחד ב-279 דולר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

כשריבית האג"ח מתחילה לכאוב: הראסל 2000 נגרר מאחור

בעוד מדד S&P 500 מחזיק מעמד מול הלחץ שמפעילות התשואות הגבוהות באג"ח ממשלת ארה"ב על השוק, הרי שבמדד המניות הקטנות יותר חשים היטב את התייקרות עלויות המימון והאשראי

ישראל רייף, יו''ר אפקון החזקות / צילום: עזרא לוי

אחרי ניסיון המיזוג הכושל: אפקון רוצה להנפיק את זרוע האנרגיה המתחדשת שלה

החברה, שבשליטת משפחת שמלצר, תנסה לקדם גיוס לפי שווי של 800 מיליון שקל לזרוע האנרגיה המתחדשת שלה, פחות משנה לאחר שניסתה למזג אותה עם סאנפלאור הציבורית בשווי נמוך בהרבה • כחלק מהמהלך: מנורה ומגדל ימכרו את חלקן בשותפות באירופה בתמורה למניות החברה המונפקת

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; התשואות שוב זינקו

נאסד"ק עלה ב-0.2% ● אינפלציית ה-PCE בארה"ב עומדת על 3.4%, פחות מהצפי ● הפג-לויד לא מוותרת - בכוונתה להגיש הצעה מתוקנת לרכישת צים ● המנכ"ל ינון קרייז עוזב את מאטל ● ההסתברות להעלאת ריבית נוספת באוקטובר נחתכה ל-50% ● מיקרון תפרסם את תוצאות הרבעון הפיסקלי הרביעי אחרי הנעילה

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

המשקיע שמכר את כל המניות שלו בסמארט שוטר ב-51 מיליון שקל, ומי הרוכשים?

לגלובס נודע כי אלחנדרו ויינשטיין, מהמשקיעים המוקדמים בסמארט שוטר, מכר את כל החזקותיו תמורת כ־51 מיליון שקל, לאחר שמניית החברה זינקה בעקבות הסכם עם הפנטגון ● המכירה בוצעה בדיסקאונט של 19% ממחיר השוק והיא מצטרפת למניות בסכום של 10 מיליון שקל שמכר ויינשטיין בהנפקת החברה במרץ השנה

שרון רייך, מנכ''ל איילון ביטוח / צילום: רמי זנגר

"היא מתחרה קשה ומזיזה את המחט": המהפך באיילון והאם יש עוד אפסייד במניה

בשלוש שנים זינקה מניית איילון מעל 1,200%, כשהיא מותירה אבק לחברות הביטוח הגדולות ● בשוק מייחסים את השינוי ב־DNA למנכ"ל שרון רייך, שחתך פעילויות מפסידות ומקים מחדש את זרוע הגמל ● אך גם האתגרים גדולים: חיתום חלש ברכב וסוגיית הרגולציה לנוכח עסקת אלטשולר

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Shutterstock

טראמפ: "טייס המשנה היה טרוריסט או משוגע. אינסטלטור הציל את המטוס, זה מדהים"

נשיא ארה"ב סיפר הלילה כי שוחח עם נתניהו על התקרית בטיסת פליי דובאי: "אינסטלטור ישראלי שמע את הצעקות, נכנס לתא הטייס והרים את הסטיק לפני שהמטוס התרסק" • נתניהו בראיון ל־CBS: "אני לא חושב שזו הייתה חטיפה, האירוע נראה כמו ניסיון התאבדות"