גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משרד הפרסום LEAD זכה במכרז של חברת נתיבי איילון

על רקע השינוי מרחיק הלכת שעוברת נתיבי איילון, שבמסגרתו הפכה לחברה ממשלתית, היא תשקיע מיליוני שקלים במהלכים שישנו את המיצוב שלה מ"חברה של כביש" ל"חברה לתשתיות תחבורה חכמה" ● משרד הפרסום LEAD כבר מחזיק בתקציבים ממשלתיים, בהם הדיוטי פרי ואגד

רמי יהודיחה, מבעלי משרד הפרסום LEAD / צילום: איל יצהר
רמי יהודיחה, מבעלי משרד הפרסום LEAD / צילום: איל יצהר

נתיבי איילון נערכת לבצע מעבר תקשורתי ממיצובה כ"חברה של כביש" ל"חברה לתשתיות תחבורה חכמה": ל"גלובס" נודע כי החברה ניהלה מכרז לבחירת משרד פרסום שאמור לסייע לה תקשורתית במהלך השינוי הדרמטי שמתנהל בליבת העשייה שלה. במכרז זכה משרד הפרסום LEAD, שמולו התמודדו בשלב הגמר משרדי הפרסום גיתם BBDO (כאשר זרוע אחרת בקבוצה אחראית על יחסי הציבור של נתיבי איילון) וגליקמן-שמיר-סמסונוב.

תנאי סף במכרז עסקו בעיקר בהקשר המקצועי ובניסיון של אנשי הצוות שאמורים לטפל בתקציב. מהמשרד נדרש ניסיון בשוק התחבורה וגם בתחום החברות הציבוריות.

המכרז כלל שני שלבים עיקריים: שלב מסחרי, שבו נתנו המשרדים הצעות מחיר; ושלב איכותי, שכלל בין היתר מצגות של בניית אסטרטגיה תקשורתית ופתרונות לקמפיינים בשניים מתוך ארבעת התחומים המרכזיים שעמם צפויה החברה להתמודד בשנים הקרובות.

4 פרויקטים בהיקף של מיליארדי שקלים נמצאים בקנה 

כאמור, המכרז לבחירת משרד פרסום מגיע על רקע שינוי מרחיק לכת שעוברת החברה. חברת נתיבי איילון נוסדה כדי להקים את נתיבי איילון, ועד לא מזמן הייתה בבעלות משותפת של עיריית תל-אביב ומשרד התחבורה, כשכל צד מחזיק 50% מהמניות. לפני שנתיים הפכה נתיבי איילון לחברה ממשלתית, וזאת על-ידי עסקת החלפה: משרד התחבורה קיבל את מלוא המניות של נתיבי איילון, והעביר בתמורה לעיריית תל-אביב שטחים בנמל תל-אביב וביפו. נתיבי איילון קיבלה מנדט מהמדינה לטפל בכל הקשור לתשתיות תחבורה חכמה בישראל ולטיפול בתחבורה הציבורית. לפני מספר חודשים מונה לה מנכ"ל חדש, איתמר בן-מאיר, וכוח-האדם שולש כדי לתת למענה לניהולם של פרויקטים בהיקפים של מיליארדי שקלים שאמורים לצאת לדרך כבר ב-2018-2019.

מדובר ב-4 פרויקטים עיקריים שלהם גם אמורים היו המשרדים המועמדים לתת מענה תקשורתי במכרז: פרויקט "מהיר לעיר", שבמסגרתו תורחב תשתית התחבורה הציבורית. משמעות פרויקט כזה הוא פקקים רבים, ולכן נדרש מענה תקשורתי כדי להסביר את המהלך ולבקש מהציבור (בדומה למה שנעשה עם הרכבת הקלה) להתאזר סבלנות.

פרויקט נוסף הוא ניסיון לחנך את הקהל לעבור מרכב פרטי לרכב ציבורי. נתיבי איילון ביצעו פיילוט שמטרתו לעודד אנשים באמצעות מתן תמרוץ כספי לנהגים שוויתרו על הרכב הפרטי ועברו להשתמש בתחבורה ציבורית. במהלך 2018 הפיילוט צפוי להפוך לפרויקט ממשי שידרוש הדרכה ולימוד תקשורתי.

פרויקט אחר הוא "נתיבים מהירים", שבו תורחב רשת הכבישים העירוניים המהירים, וייבנו כבישים הדומים לאיילון. בנוסף, אמור לצאת לדרך פרויקט "אופנידן" שירשת את כל גוש דן רבתי בשבילי אופניים. לצורך המכרז לא הוגדר למשרדים תקציב פרסום, אך על-פי ההערכות יושקעו במהלכים התקשורתיים כמה מיליוני שקלים.

נתיבי איילון לאחר שינוי הבעלות היא חברה ממשלתית הכפופה למשרד התחבורה, והשר האחראי עליה הוא ישראל כ"ץ. בשונה מתקציבים ממשלתיים ומשרדי ממשלה המחויבים לעבוד רק עם לשכת הפרסום הממשלתית (לפמ) - חברות ממשלתיות רשאיות, בהינתן זה שעשו מכרז, לבחור לעצמן משרדי פרסום מהמגזר הפרטי. דוגמאות לכך הם תקציבים כמו נת"ע, רשות הדואר או רשות שדות התעופה.

הזוכה במכרז - משרד הפרסום LEAD - כבר מחזיק בכמה תקציבי פרסום ממשלתיים, בהם הדיוטי פרי, רשות שדות התעופה ואגד.

רמי יהודיחה, מבעלי LEAD, סירב להגיב לידיעה.

מחברת נתיבי איילון נמסר: "בשנה האחרונה חברת נתיבי איילון שינתה את פניה והפכה לחברה ממשלתית בבעלות מלאה, אשר תוביל את תחום התחבורה המטרופולינית בכל הארץ ותקדם את שינוי הרגלי הנסיעה של הציבור הישראלי. במסגרת בנייתה מחדש של החברה, ועל-מנת שתוכל לעמוד במשימות הגדולות והאתגרים החדשים שהוטלו עליה, מתבצע תהליך ארגון מחדש נרחב של החברה, הכולל גיוס אנשי צוות בכיר חדשים כמו גם גיוס יועצים חדשים, כולל משרד הפרסום LEAD".

עוד כתבות

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בת"א; מדד הקלינטק נופל ב-3.5%, הדולר מתחזק מול השקל

מדד ת"א 90 יורד בכ-1.7%, ת"א 35 מאבד מערכו כ-0.5% ● נייס מזנקת לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית