גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דנה ויס עונה לח"כ בצלאל סמוטריץ' באוניברסיטת בר-אילן

וגם: יוחנן לוקר ועדי סופר-תאני נפגשים במתחם עבודה חרדי

מירב גלילי, ישראל מקוב, דבורה שטרסבורגר, דנה ויס, אריה צבן וליפא מאיר / צילום: איתי שרמר
מירב גלילי, ישראל מקוב, דבורה שטרסבורגר, דנה ויס, אריה צבן וליפא מאיר / צילום: איתי שרמר

בעלי מניות מצלאוי סירבו לאשר למנכ"ל ערן מזור שכר בעלות שנתית של 1 מיליון שקל

בעלי המניות בחברת הנדל"ן מצלאוי מערימים קשיים על תנאי העסקת המנכ"ל החדש, ערן מזור, ובאסיפה שקיימו אתמול (א') החליטו שלא לאשר לו את התגמולים שביקשה להעניק לו החברה שבשליטת היו"ר סמי מצלאוי ואליהו קנפלר.

במצלאוי ביקשו לשלם לערן משכורת בעלות שנתית של כ-1 מיליון שקל, על בסיס משכורת חודשית של 83 אלף שקל, מענק שנתי מקסימלי של עד 5 מיליון שקל, על בסיס תוצאות החברה, מענק חד-פעמי של 180 אלף שקל בגין סיום תפקידו הקודם בחברה וכן להקצות לו כתבי אופציה.

מזור כיהן כסמנכ"ל הכספים של מצלאוי במשך 5 שנים, מאוקטובר 2012 ועד סוף 2017, תפקיד בו היה זכאי לשכר חודשי של 50 אלף שקל, לצד הטבות נוספות.

בספטמבר האחרון החליט מזור לסיים את תפקידו, לטובת תפקיד דומה בחברת הנדל"ן חנן מור, אולם שבועות ספורים לאחר מכן שינה את החלטתו בעקבות הצעת מצלאוי לעמוד בראשה. מזור הסביר את ההחלטה ואמר אז ל"גלובס" כי "רציתי לעשות שינוי, אבל רגע לפני שהייתי אמור להתחיל את התפקיד בחנן מור, מצלאוי הציע לי קידום, ואחרי לילה של מחשבות החלטתי לקבל את ההצעה שלו. עכשיו אנחנו יוצאים יחד לדרך חדשה, עם רצון לפתח את עסקיה של מצלאוי". בסוף 2017 התפטר מצלאוי מתפקידו כמנכ"ל החברה ובמקומו מונה מזור.

עוד החליטו בעלי המניות אתמול באסיפה שלא לאשר את מדיניות התגמול של החברה, אולם כן אישרו את הארכת התקשרות החברה עם מצלאוי בתפקידו כיו"ר, וכן את הארכת התקשרות החברה עם בני משפחתו - בת זוגו קלרה מצלאוי, ילדיו מירב ואביב וקרוב משפחתו שלומי דבש, המכהנים בתפקידים שונים במצלאוי. עוד אישרו בעלי המניות את התקשרות החברה עם קנפלר כמנהל פיתוח עסקי, בעלות חודשית של 25 אלף שקל.

מניית מצלאוי נחלשה מתחילת השנה בכ-4% ומשקפת לחברה שווי של כ-90 מיליון שקל.

סמי מצלאוי / צילום: שלומי יוסף

מפגש פסגה: מה עשו סטודנטים מקיימברידג' במשרדי קבוצת לוינשטין בתל-אביב?

זמן קצר לפני יום העצמאות, ביקרה בישראל משלחת של 35 סטודנטים מצטיינים מאוניברסיטת קיימברידג' באנגליה, כדי להיפגש מקרוב עם עולם העסקים הישראלי.

הביקור, יוזמת הסטודנט, עמית פרי, הישראלי שהתקבל השנה ללימודי תואר שני במינהל עסקים באוניברסיטה, כלל ביקור במשרדי קבוצת לוינשטין ומפגש עם שאול לוטן, מנכ"ל ובעלי הקבוצה שתרם לצורך את העניין את חדר הישיבות, ועם אהוד אולמרט, ראש הממשלה לשעבר.

אולמרט, ששוחרר בקיץ האחרון מהכלא לאחר שריצה עונש מאסר בגין הרשעותיו בפרשות הולילנד וטלנסקי, סיפר לסטודנטים על כהונתו כראש ממשלה. כשנשאל מה הדבר המשמעותי שקרה לו בתקופת כהונתו, הוא צחק. בסופו של דבר הסתפק בכך שאמר כי "הייתי שר וראש הממשלה, כיהנתי כראש עיריית ירושלים במשך שנים רבות. איכשהו נשארתי בתפקידים לאורך זמן".

עוד סיפר אולמרט לסטודנטים שערוץ התקשורת אל ג'זירה הזמין אותו להתארח בתוכנית ראש בראש המצולמת באוניברסיטת אוקספורד בלונדון. "סירבתי להצעה שלהם", סיפר, "כי התוכנית מצולמת באוקספורד. אמרתי להם שאהיה מוכן לקחת חלק רק אם היא תצולם בקיימברידג'", הוא אמר.

עמית פרי, שאול לוטן ואהוד אולמרט / צילום: חיים יפים

יוחנן לוקר ועדי סופר-תאני נפגשים במתחם עבודה חרדי

בשעה טובה - השבוע הושק במגדל קונקורד של אפריקה נכסים בבני -ברק, מתחם העבודה החרדי הראשון בישראל. המתחם, אותו יזם משה פרידמן, מייסד קמא-טק לקידום חרדים בשוק העבודה (ואחד מ-40 הצעירים המבטיחים של "גלובס"), ובסיוע ותמיכת פרופ' אמנון שעשוע, ממייסדי מובילאיי, ומשקיעים ישראלים וחברות - בנק לאומי, סיסקו, גוגל, פייסבוק, ארנסט אנד יאנג, ומספקת ההשראה שליוותה את המתחם - WeWork העולמית.

כעת, כך נמסר, "נערכות חברות בינלאומיות לפתיחת שלוחות למרכזי הפיתוח שלהן במתחם וגיוס אנשי ונשות תוכנה חרדים שיועסקו ישירות על ידן ובשכר המקביל לשכר המקובל בענף".

בנוסף, בהתאם לאופי מתחמי העבודה, הוא יהיה פתוח גם לסטארט-אפיסטים וסטארט-אפיסטיות מהמגזר החרדי, זאת תוך התאמה לצרכיהם ואורח חייהם ובחללים נפרדים.

במגיעים להשקה: בנג'י זינגר, מנכ"ל WeWork ישראל; יוחנן לוקר, יו"ר כיל; אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל; זיקה אב-צוק, סמנכ"לית סיסקו ישראל; צביקה לימון, מייסד קרן ההון סיכון מאגמה; הרב חנוך זייברט, ראש עיריית בני-ברק; אריה לייטסטון, סגן שגריר ארה"ב בישראל; דן שפירו, שגריר ארה"ב לשעבר; אליעזר שקדי, לשעבר מנכ"ל אל על; עדי סופר-תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל; אבי ברזילי, משנה למנכ"ל אפריקה נכסים; יפעת אורון, מנכ"לית לאומי טק; הרב משה ראב"ד, לשעבר רב חיה"א ויועץ בכיר למשרד הכלכלה.

עדי סופר־תאני, בנג'י זינגר, יפעת אורון ומשה פרידמן / צילום: ישראל ברדוגו

הקדימו תרופה: מועדון הדור הבא של מכון ויצמן לומד על חיידקים

ד"ר ערן אדן, חבר מועדון "הדור הבא" של אגודת ידידי מכון ויצמן למדע, מייסד ומנכ"ל חברת הביוטק MeMed, הרצה אמש (ב') במפגש המועדון שנערך בזאפה בהרצליה פיתוח.

במרכז ההרצאה עמד סיפורה של החברה, תחת הכותרת "המסע שלנו מהמטבח של סבתא למיטת החולה". אדן, בנו של מולי אדן (לשעבר סגן נשיא בכיר באינטל העולמית), הודה כי בכלל חשב על קריירה אקדמית, אולם הבין שמעמד של חוקר הופך אותו לפופולרי בקרב המין השני.

הוא שיתף בקשיים הכרוכים בלהיות סטארט-אפיסט: "בתחילת הדרך כל הרעיונות שלנו היו גרועים. לבסוף, התפקסנו על מכשיר שיקצר את זמן קבלת התשובה לבדיקה, האם כשאנו חולים מדובר בחיידק או וירוס. מטפלים בשוגג הרבה מאוד באנטיביוטיקה למי שלא באמת צריך, ובמקביל יש חוסר בנתינת אנטיביוטיקה לאלה שבאמת צריכים אותה".

מצאו מזור: פרופ' ישראל בר יוסף, סגן נשיא מכון ויצמן; יעל גורן וגמן, מנכ"לית אגודת הידידים; עמיר שאלתיאל, יו"ר וויצמן וייב ויו"ר קבוצת אלדר; לימור גנות, מנהלת שותפה בגפן קפיטל; גילי דרוב היישטיין, מנכ"לית מרכז הסייבר של אוניברסיטת תל-אביב; שירי ובוקי כרמלי, ראש רשות הסייבר היוצא; קרן ויניב מלמוד, מנכ"ל קרן אלטו; גיא מגן, מנהל משותף של נציגות הבנקאות הפרטית בבנק HSBC שווייץ; יאיר שני, מנכ"ל בית ההשקעות סיגמא; אורן הוד, מנכ"ל אפריקה ישראל למגורים; אלי כץ, ראש תחום בינה מלאכותית בחברת וויזר; דרור תורן, מנכ"ל חטיבת המגורים באמריקה ישראל; ואחרים.

ישראל בר יוסף וערן אדן / צילום: אוהד הרכס ואיתי בלסון, מכון ויצמן

מידות טובות: דנה ויס עונה לח"כ סמוטריץ' באוניברסיטת בר-אילן

פורום אנשי עסקים של אוניברסיטת בר-אילן אירח אתמול את דנה ויס, הפרשנית המדינית ומגישת חדשות סוף השבוע ב"חדשות", תחת הכותרת "כיצד עושים ניוז בעידן של פייק ניוז".

"הסיקור העיתונאי משפיע על מהלכים בשדה הקרב וגם במוקדי קבלת ההחלטות", אמרה ויס, "בשאלת סיקור לוויות לוחמים, יש עניין של מדיניות. בארה"ב, לדוגמה, לא מסקרים לוויות ומעולם לא הראו גופה, אלא רק כשמורידים ארון קבורה ממטוס. ובצרפת הכל מאופק, וכך הטרור אינו משתלט על התודעה ומעצים מכוחו באמצעות המדיה".

ויס שוחחה גם עם פרופ' אריה צבן, נשיא האוניברסיטה, ששימש כטייס פנטום, למרות גובהו - 196 ס"מ. את דבריה הפנתה לח"כ בצלאל סמוטריץ' המתנגד לשירות משותף של נשים וגברים, אמרה ואף כתבה בדף הפייסבוק שלה כי "באותה מידה אפשר היה לפסול גם את צבן, שראה שלט שאומר שמי ששוקל מעל 90 קילו ועובר את ה-1.90 מטר אין לו מה לחפש בקורס. אבל ראו זה פלא, מישהו החליט שהשוני הפיזיולוגי לא צריך להוות מכשול אם יש לו היכולות הנדרשות להיות טייס - קוראים לזה התאמות. ולא תאמינו מה עשו בחיל האוויר כדי לאפשר לחייל הצעיר צבן למצות את הפוטנציאל שלו כדי לסיים את הקורס בהצטיינות. מזמן, בלי בג"צ ובלי אליס מילר. תפרו לו מדים מיוחדים, הכינו לו נעליים למידה שלו. הרכיבו לו כרית בקוקפיט של מטוס הקרב וגם על הקסדה עבדו כדי שתוכל להכיל את מידות ראשו... איפה ח"כ סמוטריץ' וחבריו שיתלוננו על ההנחות שעושים כדי להכיל מישהו עם מבנה גוף שונה? מה הקשקוש הזה. אם הוא לא מתאים שיתכבד וימצא לעצמו מקום אחר. אבל מה שנכון לאדם גבוה כנראה לא עובד כשמדובר באישה".

עוד נכחו: ד"ר מירב גלילי, סגנית נשיא לפיתוח באוניברסיטה; ד"ר ליפא מאיר, יו"ר הוועד המנהל; ישראל מקוב, יו"ר ביולייט וסאן פארמה; ד"ר דבורה שטרסבורגר, בכירה במרכז הרפואי יצחק שמיר (אסף הרופא); ואחרים.

מירב גלילי, ישראל מקוב, דבורה שטרסבורגר, דנה ויס, אריה צבן וליפא מאיר / צילום: איתי שרמר

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock

הקרב על הדירות: ההבדל בין הסכם הדדי, מתנה והתחייבות למתנה

פסק דין שניתן השבוע בבית המשפט לענייני משפחה ממחיש את החשיבות שבהגדרה מדויקת של עילת התביעה ע"י התובע - וזאת לאחר שמחיקת התביעה, בתום שלוש שנות דיונים, נבעה משגיאה בסיווג העילה המשפטית

מה עומד מאחורי נסיקתו / צילום: Shutterstock

צבי סטפק לא מתרשם מהזינוק בכסף: "לא אתפלא אם זו ספקולציה"

מבין שלושה אפיקי השקעה אלטרנטיביים למניות - שכוללים גם את הזהב והביטקוין, הכסף הוא זה שנצץ בשנה החולפת ● השאלה מה עומד מאחורי נסיקתו החזירה אותי 46 שנים אחורה, למקרה של האחים האנט ● הזהב "כרגיל" לא איכזב את המשקיעים, ומי דווקא כן?

שנה מצוינת בבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

שיא של 16 שנה: אלו התשואות של קרנות ההשתלמות וקופות הגמל ב-2025

חודש דצמבר הסתכם בתשואה של כ-1% במסלולים הכלליים, כך לפי בית ההשקעות מיטב ● כפי שהוערך בגלובס, בשנה כולה החוסכים במסלולים הכלליים צפויים ליהנות מתשואה של 15% ובמסלולי המניות מ-25% ● מנגד, מסלולי ה-S&P 500 אכזבו עם תשואה של פחות מ-4%. הסיבה העיקרית: זינוק של מעל 50% בבורסה בת"א

אילוסטרציה: Shutterstock

מיסוי, חוזים ו-AI: ההכרעות המשפטיות שיהדהדו גם ב-2026

הפסיקה של העליון שקידשה את הפורמליזם בדיני חוזים, אחרת שהבליטה פרשנות תכליתית, זו ששירטטה את גבולות ה- AI והכללים שהשתנו בנוגע לבעלי שליטה בחברות ציבוריות ● ארבע הכרעות משפטיות מהשנה שחלפה שישפיעו גם ב-2026

ניר בר-דעה

התשואה הגבוהה בתולדותיה: קרן ברידג'ווטר מסכמת שנה

ברידג'ווטר שוברת שיא ומסכמת את 2025 עם תשואה של 33% בקרן המרכזית שלה, Pure Alpha ● הקרן שמנוהלת ע"י ניר בר-דעה נהנתה מהעליות במניות הקשורות לתחום ה-AI וגם מהתנודתיות שנוצרה כשהנשיא טראמפ הטיל מכסים ● מייסד הקרן, ריי דליו מכר השנה את מניותיו בקרן ונפרד, "זה היה מסע מדהים"

צילום: ננו בננה AI

סקר מנהלי השיווק: משקיעים יותר בכלי AI, פחות בטלוויזיה

קהילת "מנהלי שיווק מצייצים" ערכה סקר בקרב כ-400 מבכירי ענף השיווק, ממנו עולה כי כ-75% משוכנעים שהבינה המלאכותית תעשה עד מחצית מעבודתם בשנת 2026 ● הדיגיטל מתחזק כזירת הפרסום המבוקשת ביותר, ולמשפיעני ה-AI עוד יש דרך ארוכה לעשות

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

המדינה לבג"ץ: אין עילה להתערבות בהחלטה להרחיב את הפטור ממע"מ על יבוא אישי

לאחר עתירת איגוד לשכות המסחר נגד העלאת תקרת הפטור ממע"מ על יבוא אישי, המדינה משיבה לבג"ץ וטוענת כי אין לו סמכות להתערב בחקיקה מסוג זה ● בין היתר נכתב כי שר האוצר סמוטריץ' "בחן מגוון של שיקולים מקצועיים" בטרם קיבל את ההחלטה

מנהלי השקעות בת''א בוחרים את הפתעת השנה / צילום: Shutterstock

מהראלי בביטוח ועד זינוק השקל: מנהלי השקעות בת"א בוחרים את הפתעת השנה

שנת 2025 שברה כל שיא אפשרי בשוק המניות המקומי, כאשר מדד הדגל של ת"א הניב למשקיעים תשואה פנטסטית של 52% - הגבוהה בבורסות המערב ● מספר השיאים החדשים ששבר המדד היה הגבוה ביותר מאז 1992 (63 השנה), מחזורי המסחר בבורסה זינקו ושוק ההנפקות התעורר לחיים ● ביקשנו ממנהלי השקעות בכירים לסמן את המהלך המפתיע של השנה, ואלה היו הבחירות שלהם

OnePlus 15 / צילום: יח''צ

המכשיר שמביס את האייפון באחד המאפיינים הכי חשובים

סמארטפון הדגל הסיני החדש, OnePlus 15, מביא בשורה ענקית בסוללה שמחזיקה מעמד לפחות יום וחצי ומציג ביצועים טובים ● לעומת זאת, מערך הצילום לא מתחרה בענקיות השוק

ארי קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים / צילום: איל יצהר

הבכירים במנורה שנחקרו בפרשת ההסתדרות: מנכ"ל הקבוצה, יו"ר חברת הביטוח ומנהלת אגף הבריאות

מנכ"ל חברת ההחזקות ארי קלמן, יו"ר חברת הביטוח יהודה בן אסייג והמשנה למנכ"ל ומנהלת אגף הבריאות אורית קרמר נחקרו ביום שלישי בלהב 433 במסגרת פרשת השחיתות בהסתדרות "יד לוחצת יד" ● לפי המשטרה, מנורה מבטחים חשודה "בביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"

טהרן, דצמבר 2025 / צילום: ap, Vahid Salemi

איראן באובדן שליטה: הרוגים ופצועים בהפגנות, תחנת משטרה הוצתה

צה"ל מעדכן שבמהלך הלילה כוח מיחידה 636 חיסל מחבל ופגע בשניים נוספים מכיוון שיידו לעברם אבנים בזמן מארב בחטיבת שומרון - אין נפגעים לכוחותינו ● גורם ישראלי בכיר על המחאות באיראן: "אנחנו מזהים אירוע פנימי דרמטי באיראן. עוד מוקדם לדעת את השלכותיו" ● דיווחים שוטפים

''הלוטוס הלבן'' של HBO / צילום: באדיבות YES ו-סטינג+

לא מתחשבים ביוקר המחיה: HBO נכנסת לישראל, והמחירים עולים

המהלך של HBO מייצר לא מעט חששות בשוק ● כמה שווה המכונית שקיבל השבוע ערן זהבי? ● יו"ר מליסרון רכש שתי יצירות וידאו ארט תמורת כ-40 אלף דולר ● רשת מלונות פתאל יוצאת במהלך לחיילי וחיילות המילואים ● וזה העו"ד שמצטרף כשותף לפירמת עורכי הדין גורניצקי GNY ● אירועים ומינויים

הקמפוס המתוכנן של אנבידיה בקריית טבעון. איך העובדים יגיעו? / הדמיה: באדיבות אנבידיה

הקמפוס אושר, אבל איך העובדים יצליחו להגיע למרכז החדש של אנבידיה בטבעון?

הקמת מרכז הפיתוח החדש של אנבידיה בקריית טבעון היא אחד המהלכים המשמעותיים ביותר לחיזוק התעסוקה בצפון בעשור האחרון ● אלא שהיעדר קישוריות למסילות הרכבת ותכנון ששם את הרכב הפרטי במרכז, מאיימים להשאיר את העובדים תקועים בכביש 6 ● האם המדינה תשכיל לייצר פתרון הוליסטי לפני שהקמפוס ייפתח ב־2031?

בורסת דרום קוריאה, סיאול / צילום: Shutterstock, Ki young

מגמה חיובית באירופה; החוזים על וול סטריט ירוקים

פוטסי חצה היום לראשונה את רף 10,000 הנקודות ● טסלה צפויה לדווח היום על מסירות שעשויות לרדת ב־15% ברבעון הנוכחי ● למרות ש"ראלי סנטה קלאוס" לא הגיע, בשוק מקווים שהיומיים הקרובים, והאחרונים של תקופת סנטה, ישפרו את המצב ● למרות המהמורות שבדרך, וול סטריט סגרה שנה שלישית ברציפות של זינוק דו ספרתי ● בבתי ההשקעות מתגבש קונצנזוס אופטימי: וול סטריט תעלה גם ב־2026, ותרשום את רצף העליות הארוך מזה שני עשורים, "הפסימיות יצאה מהאופנה"

עליות בבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה פתחה את השנה בעליות; ת"א 125 עלה ב-1.9%, מדד הבנקים ב-3.6%

מדד ת"א 35 עלה בכ־1.8%, ת"א 90 ב-2.4% וקבע שיא ● בכירים בנייקי שרכשו מניות הקפיצו את מניית ריטיילורס ● פרטנר וניו-מד אנרג'י נדרשות לשלם תוספת מס במאות אלפי שקלים ● נקסט ויז'ן זינקה לאחר שדיווחה על הזמנה חדשה בגובה של כ-22 מיליון דולר ● היום לא יתקיים מסחר בשווקים בחו"ל, בשל ציון השנה האזרחית החדשה

שגיא דקל חן בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: צילום מסך יוטיוב

איש לא נותר אדיש לשגיא דקל חן, והפרסומת של מזרחי טפחות היא הזכורה ביותר

הפרסומת האהובה ביותר זה השבוע השני ברציפות שייכת לפרטנר, שלישיית "מה קשור" וסטטיק, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● לפי נתוני יפעת בקרת פרסום, ההשקעה הגדולה ביותר שייכת ל–HOT, כ–3 מיליון שקל

קרקעות / אילוסטרציה: Shutterstock

3 מכרזי קרקעות של סוף השנה הקפיצו את הכנסות רמ"י ביותר מ-10%

המכרזים במתחם השלישות ברמת גן, בשדה התעופה בהרצליה ובמחנה סירקין בפתח תקווה הניבו למדינה הכנסות של 3.2 מיליארד שקל, בעוד שכלל ההכנסות בגין שיווקי קרקע בשנה שעברה הגיעו ל-28 מיליארד שקל

צבאות נאט''ו מרחיבים את הגיוס / עיצוב: אלישע נדב

צבאות אירופה מרחיבים את הגיוס: האם האזרחים יסכימו להילחם למען המולדת?

אחרי עשורים של שלווה מדינות אירופה משנות סדרי עדיפויות - ומסיטות תקציבים לעסקאות נשק ● אלא שבזמן שמחסני החירום מתמלאים, נחשפת החוליה החסרה: לוחמים ● בשנה הקרובה ייכנסו לתוקף תוכניות גיוס, והן יידרשו לשאלה הקשה: האם אזרחיהן מוכנים לשלם מחיר אישי בשדה הקרב? ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

בוררות בפרויקטי התחדשות עירונית / איור: עומר הופמן

ניהול תביעה בבית משפט או במסגרת בוררות - מה נכון יותר בפרויקטי התחדשות עירונית?

בעלי דירה בפרויקט התחדשות עירונית תבעו את היזמית בטענה כי עבודות הבנייה שעשתה פגעו באיטום של דירתם ● החברה טענה כי בהתאם להסכם התמ"א, על התביעה להתברר בפני בוררות ולא בבית המשפט ● מה החליט בית המשפט?

לא רק בגבול סוריה: המשבר בין טורקיה לישראל הופך להיות גלוי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● דרום קוריאה מחמשת את מצרים בסוללת אריטלריה שנועדה להרתיע את ישראל ● התחרות בין טורקיה לישראל הופכת גלויה בשל המצב השברירי בגבול סוריה ושיתוף הפעולה המתהווה של ישראל, קפריסין ויוון ● לקראת כניסת זוהרן ממדאני לתפקיד, עיריית ניו יורק מפרסמת לראשונה דוח על אנטישמיות ● כותרות העיתונים בעולם