גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דנה ויס עונה לח"כ בצלאל סמוטריץ' באוניברסיטת בר-אילן

וגם: יוחנן לוקר ועדי סופר-תאני נפגשים במתחם עבודה חרדי

מירב גלילי, ישראל מקוב, דבורה שטרסבורגר, דנה ויס, אריה צבן וליפא מאיר / צילום: איתי שרמר
מירב גלילי, ישראל מקוב, דבורה שטרסבורגר, דנה ויס, אריה צבן וליפא מאיר / צילום: איתי שרמר

בעלי מניות מצלאוי סירבו לאשר למנכ"ל ערן מזור שכר בעלות שנתית של 1 מיליון שקל

בעלי המניות בחברת הנדל"ן מצלאוי מערימים קשיים על תנאי העסקת המנכ"ל החדש, ערן מזור, ובאסיפה שקיימו אתמול (א') החליטו שלא לאשר לו את התגמולים שביקשה להעניק לו החברה שבשליטת היו"ר סמי מצלאוי ואליהו קנפלר.

במצלאוי ביקשו לשלם לערן משכורת בעלות שנתית של כ-1 מיליון שקל, על בסיס משכורת חודשית של 83 אלף שקל, מענק שנתי מקסימלי של עד 5 מיליון שקל, על בסיס תוצאות החברה, מענק חד-פעמי של 180 אלף שקל בגין סיום תפקידו הקודם בחברה וכן להקצות לו כתבי אופציה.

מזור כיהן כסמנכ"ל הכספים של מצלאוי במשך 5 שנים, מאוקטובר 2012 ועד סוף 2017, תפקיד בו היה זכאי לשכר חודשי של 50 אלף שקל, לצד הטבות נוספות.

בספטמבר האחרון החליט מזור לסיים את תפקידו, לטובת תפקיד דומה בחברת הנדל"ן חנן מור, אולם שבועות ספורים לאחר מכן שינה את החלטתו בעקבות הצעת מצלאוי לעמוד בראשה. מזור הסביר את ההחלטה ואמר אז ל"גלובס" כי "רציתי לעשות שינוי, אבל רגע לפני שהייתי אמור להתחיל את התפקיד בחנן מור, מצלאוי הציע לי קידום, ואחרי לילה של מחשבות החלטתי לקבל את ההצעה שלו. עכשיו אנחנו יוצאים יחד לדרך חדשה, עם רצון לפתח את עסקיה של מצלאוי". בסוף 2017 התפטר מצלאוי מתפקידו כמנכ"ל החברה ובמקומו מונה מזור.

עוד החליטו בעלי המניות אתמול באסיפה שלא לאשר את מדיניות התגמול של החברה, אולם כן אישרו את הארכת התקשרות החברה עם מצלאוי בתפקידו כיו"ר, וכן את הארכת התקשרות החברה עם בני משפחתו - בת זוגו קלרה מצלאוי, ילדיו מירב ואביב וקרוב משפחתו שלומי דבש, המכהנים בתפקידים שונים במצלאוי. עוד אישרו בעלי המניות את התקשרות החברה עם קנפלר כמנהל פיתוח עסקי, בעלות חודשית של 25 אלף שקל.

מניית מצלאוי נחלשה מתחילת השנה בכ-4% ומשקפת לחברה שווי של כ-90 מיליון שקל.

סמי מצלאוי / צילום: שלומי יוסף

מפגש פסגה: מה עשו סטודנטים מקיימברידג' במשרדי קבוצת לוינשטין בתל-אביב?

זמן קצר לפני יום העצמאות, ביקרה בישראל משלחת של 35 סטודנטים מצטיינים מאוניברסיטת קיימברידג' באנגליה, כדי להיפגש מקרוב עם עולם העסקים הישראלי.

הביקור, יוזמת הסטודנט, עמית פרי, הישראלי שהתקבל השנה ללימודי תואר שני במינהל עסקים באוניברסיטה, כלל ביקור במשרדי קבוצת לוינשטין ומפגש עם שאול לוטן, מנכ"ל ובעלי הקבוצה שתרם לצורך את העניין את חדר הישיבות, ועם אהוד אולמרט, ראש הממשלה לשעבר.

אולמרט, ששוחרר בקיץ האחרון מהכלא לאחר שריצה עונש מאסר בגין הרשעותיו בפרשות הולילנד וטלנסקי, סיפר לסטודנטים על כהונתו כראש ממשלה. כשנשאל מה הדבר המשמעותי שקרה לו בתקופת כהונתו, הוא צחק. בסופו של דבר הסתפק בכך שאמר כי "הייתי שר וראש הממשלה, כיהנתי כראש עיריית ירושלים במשך שנים רבות. איכשהו נשארתי בתפקידים לאורך זמן".

עוד סיפר אולמרט לסטודנטים שערוץ התקשורת אל ג'זירה הזמין אותו להתארח בתוכנית ראש בראש המצולמת באוניברסיטת אוקספורד בלונדון. "סירבתי להצעה שלהם", סיפר, "כי התוכנית מצולמת באוקספורד. אמרתי להם שאהיה מוכן לקחת חלק רק אם היא תצולם בקיימברידג'", הוא אמר.

עמית פרי, שאול לוטן ואהוד אולמרט / צילום: חיים יפים

יוחנן לוקר ועדי סופר-תאני נפגשים במתחם עבודה חרדי

בשעה טובה - השבוע הושק במגדל קונקורד של אפריקה נכסים בבני -ברק, מתחם העבודה החרדי הראשון בישראל. המתחם, אותו יזם משה פרידמן, מייסד קמא-טק לקידום חרדים בשוק העבודה (ואחד מ-40 הצעירים המבטיחים של "גלובס"), ובסיוע ותמיכת פרופ' אמנון שעשוע, ממייסדי מובילאיי, ומשקיעים ישראלים וחברות - בנק לאומי, סיסקו, גוגל, פייסבוק, ארנסט אנד יאנג, ומספקת ההשראה שליוותה את המתחם - WeWork העולמית.

כעת, כך נמסר, "נערכות חברות בינלאומיות לפתיחת שלוחות למרכזי הפיתוח שלהן במתחם וגיוס אנשי ונשות תוכנה חרדים שיועסקו ישירות על ידן ובשכר המקביל לשכר המקובל בענף".

בנוסף, בהתאם לאופי מתחמי העבודה, הוא יהיה פתוח גם לסטארט-אפיסטים וסטארט-אפיסטיות מהמגזר החרדי, זאת תוך התאמה לצרכיהם ואורח חייהם ובחללים נפרדים.

במגיעים להשקה: בנג'י זינגר, מנכ"ל WeWork ישראל; יוחנן לוקר, יו"ר כיל; אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל; זיקה אב-צוק, סמנכ"לית סיסקו ישראל; צביקה לימון, מייסד קרן ההון סיכון מאגמה; הרב חנוך זייברט, ראש עיריית בני-ברק; אריה לייטסטון, סגן שגריר ארה"ב בישראל; דן שפירו, שגריר ארה"ב לשעבר; אליעזר שקדי, לשעבר מנכ"ל אל על; עדי סופר-תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל; אבי ברזילי, משנה למנכ"ל אפריקה נכסים; יפעת אורון, מנכ"לית לאומי טק; הרב משה ראב"ד, לשעבר רב חיה"א ויועץ בכיר למשרד הכלכלה.

עדי סופר־תאני, בנג'י זינגר, יפעת אורון ומשה פרידמן / צילום: ישראל ברדוגו

הקדימו תרופה: מועדון הדור הבא של מכון ויצמן לומד על חיידקים

ד"ר ערן אדן, חבר מועדון "הדור הבא" של אגודת ידידי מכון ויצמן למדע, מייסד ומנכ"ל חברת הביוטק MeMed, הרצה אמש (ב') במפגש המועדון שנערך בזאפה בהרצליה פיתוח.

במרכז ההרצאה עמד סיפורה של החברה, תחת הכותרת "המסע שלנו מהמטבח של סבתא למיטת החולה". אדן, בנו של מולי אדן (לשעבר סגן נשיא בכיר באינטל העולמית), הודה כי בכלל חשב על קריירה אקדמית, אולם הבין שמעמד של חוקר הופך אותו לפופולרי בקרב המין השני.

הוא שיתף בקשיים הכרוכים בלהיות סטארט-אפיסט: "בתחילת הדרך כל הרעיונות שלנו היו גרועים. לבסוף, התפקסנו על מכשיר שיקצר את זמן קבלת התשובה לבדיקה, האם כשאנו חולים מדובר בחיידק או וירוס. מטפלים בשוגג הרבה מאוד באנטיביוטיקה למי שלא באמת צריך, ובמקביל יש חוסר בנתינת אנטיביוטיקה לאלה שבאמת צריכים אותה".

מצאו מזור: פרופ' ישראל בר יוסף, סגן נשיא מכון ויצמן; יעל גורן וגמן, מנכ"לית אגודת הידידים; עמיר שאלתיאל, יו"ר וויצמן וייב ויו"ר קבוצת אלדר; לימור גנות, מנהלת שותפה בגפן קפיטל; גילי דרוב היישטיין, מנכ"לית מרכז הסייבר של אוניברסיטת תל-אביב; שירי ובוקי כרמלי, ראש רשות הסייבר היוצא; קרן ויניב מלמוד, מנכ"ל קרן אלטו; גיא מגן, מנהל משותף של נציגות הבנקאות הפרטית בבנק HSBC שווייץ; יאיר שני, מנכ"ל בית ההשקעות סיגמא; אורן הוד, מנכ"ל אפריקה ישראל למגורים; אלי כץ, ראש תחום בינה מלאכותית בחברת וויזר; דרור תורן, מנכ"ל חטיבת המגורים באמריקה ישראל; ואחרים.

ישראל בר יוסף וערן אדן / צילום: אוהד הרכס ואיתי בלסון, מכון ויצמן

מידות טובות: דנה ויס עונה לח"כ סמוטריץ' באוניברסיטת בר-אילן

פורום אנשי עסקים של אוניברסיטת בר-אילן אירח אתמול את דנה ויס, הפרשנית המדינית ומגישת חדשות סוף השבוע ב"חדשות", תחת הכותרת "כיצד עושים ניוז בעידן של פייק ניוז".

"הסיקור העיתונאי משפיע על מהלכים בשדה הקרב וגם במוקדי קבלת ההחלטות", אמרה ויס, "בשאלת סיקור לוויות לוחמים, יש עניין של מדיניות. בארה"ב, לדוגמה, לא מסקרים לוויות ומעולם לא הראו גופה, אלא רק כשמורידים ארון קבורה ממטוס. ובצרפת הכל מאופק, וכך הטרור אינו משתלט על התודעה ומעצים מכוחו באמצעות המדיה".

ויס שוחחה גם עם פרופ' אריה צבן, נשיא האוניברסיטה, ששימש כטייס פנטום, למרות גובהו - 196 ס"מ. את דבריה הפנתה לח"כ בצלאל סמוטריץ' המתנגד לשירות משותף של נשים וגברים, אמרה ואף כתבה בדף הפייסבוק שלה כי "באותה מידה אפשר היה לפסול גם את צבן, שראה שלט שאומר שמי ששוקל מעל 90 קילו ועובר את ה-1.90 מטר אין לו מה לחפש בקורס. אבל ראו זה פלא, מישהו החליט שהשוני הפיזיולוגי לא צריך להוות מכשול אם יש לו היכולות הנדרשות להיות טייס - קוראים לזה התאמות. ולא תאמינו מה עשו בחיל האוויר כדי לאפשר לחייל הצעיר צבן למצות את הפוטנציאל שלו כדי לסיים את הקורס בהצטיינות. מזמן, בלי בג"צ ובלי אליס מילר. תפרו לו מדים מיוחדים, הכינו לו נעליים למידה שלו. הרכיבו לו כרית בקוקפיט של מטוס הקרב וגם על הקסדה עבדו כדי שתוכל להכיל את מידות ראשו... איפה ח"כ סמוטריץ' וחבריו שיתלוננו על ההנחות שעושים כדי להכיל מישהו עם מבנה גוף שונה? מה הקשקוש הזה. אם הוא לא מתאים שיתכבד וימצא לעצמו מקום אחר. אבל מה שנכון לאדם גבוה כנראה לא עובד כשמדובר באישה".

עוד נכחו: ד"ר מירב גלילי, סגנית נשיא לפיתוח באוניברסיטה; ד"ר ליפא מאיר, יו"ר הוועד המנהל; ישראל מקוב, יו"ר ביולייט וסאן פארמה; ד"ר דבורה שטרסבורגר, בכירה במרכז הרפואי יצחק שמיר (אסף הרופא); ואחרים.

מירב גלילי, ישראל מקוב, דבורה שטרסבורגר, דנה ויס, אריה צבן וליפא מאיר / צילום: איתי שרמר

עוד כתבות

ליפ-בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: אינטל

הציפייה הייתה בשמיים, אבל ההתאוששות של אינטל עוד רחוקה

אינטל רשמה בשבועות האחרונים עלייה פנומלית ובתי ההשקעות שדרגו את המלצת הקנייה שלהם למנייה ● אלא שעם פרסום התוצאות לרבעון הרביעי ההתלהבות נבלמה והמשקיעים קיבלו תזכורת למשבר הגדול בו מצויה החברה ● האם 2026 תהיה שנת המפנה?

רשת 13 / צילום: Shutterstock

הדירקטורית החדשה בחדשות 13 והדרישה שקשורה לאיל ברקוביץ

אילת אליאב מונתה ע"י הרשות השנייה כדירקטורית מטעם הציבור בחדשות 13, אף שקיים קשר עסקי שוטף בין החברה שהיא מנהלת לבנו של איל ברקוביץ ● היועץ המשפטי קבע שאין מניעה חוקית למינוי - אך דרש שורת מגבלות, בהן הרחקה מכל עיסוק בעניינים הנוגעים לברקוביץ ולתוכניתו

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

גורם איראני בכיר: "נתייחס לכל תקיפה כאל מלחמה כוללת"

הגורם הזהיר על רקע פריסת הכוחות של צבא ארה"ב במזרח התיכון: "אנו מקווים שהתגבור הצבאי הזה אינו מיועד לעימות ממשי" ● חברת התעופה הצרפתית אייר פראנס החליטו להמתין עם ההחלטה הסופית לגבי ביטול הטיסות והערכת מצב סופית תתקיים הבוקר בצרפת ● דיווחים שוטפים 

מטוס JF-17 שפותח על ידי פקיסטן וסין / צילום: ap, Anjum Naveed

לידיעת טראמפ: סעודיה קונה נשק ממדינה מפתיעה

לאחר חילופי שלטון, צ'ילה רוכשת אמצעי לחימה מחברה־בת של אלביט ● ערב הסעודית משלימה הכשרת צוותי THAAD אך בוחנת במקביל מטוסי קרב מתוצרת סין ופקיסטן ● ואזרבייג'ן חושפת מערכות הגנה אווירית מבוססות לייזר ומיקרו־גל לפגיעה בכטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

קישוא בלדי / צילום: אסף קרלה

הביסטרו הכשר הטוב ביותר שפועל היום מצדיק את הפקקים של שער הגיא

מי שהתגעגע ליד של רפי כהן מ"רפאל" המיתולוגית ישמח לגלות את נורה שבקריית ענבים, שם הוא שף–מלווה שמחולל בה קסמים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; מניות וויקס ולמונייד זינקו, מובילאיי ירדה

טראמפ תבע היום את בנק גיי.פי.מורגן על סך 5 מיליארד דולר, בטענה שהבנק סגר את חשבונותיו שלא כדין ● הכלכלה האמריקאית צמחה בקצב המהיר ביותר זה שנתיים ברבעון השלישי ● אינפלציה עיקשת: מדד המחירים המועדף על הפדרל ריזרב עלה ב-2.8% בנובמבר ● מובילאיי צופה הכנסות של 1.9-1.98 מיליארד דולר, בשוק ציפו ליותר ● אינטל תפרסם את הדוח הרבעוני שלה אחרי הנעילה

הומנואידים. סין משקיעה בהם הרבה משאבים / צילום: Shutterstock

כלכלות במשבר דמוגרפי: מי יחליף את הילדים שלא נולדים

האוכלוסייה מזדקנת ובמקביל מיליוני עובדים חוששים שיוחלפו בבינות מלאכותיות ● ד"ר מריה וסאלו, ראש מחלקת המחקר בבנק פיקטה, סבורה ששני החזיונות הדיסטופיים האלה חייבים להיפגש: "לישראל כדאי להשקיע ברובוטים שמגבירים פריון, ולא רק מחליפים עובדים"

באר שבע. דבקה במודל הפרברי / צילום: Shutterstock

71% צמודי קרקע: המתכון הבטוח לעיר בלי ביטחון, בלי תחבורה ובלי עתיד

בזמן שיתר הערים מצטופפות, בירת הנגב דבקה במודל פרברי שהולך נגד הזרם ● עם כישלון המכרזים בשכונת רקפות, מתברר שהמרדף אחרי בית עם גינה רק מייצר פקקים, פוגע בביטחון וחונק את פריון העבודה ● כך, הלקח שנלמד בתל אביב - נשכח בדרך לבאר שבע

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

הבורסה בת"א ננעלה בעליות, ת"א 35 בשיא; מניות הביטוח זינקו ב-3.5%

מדד ת"א 90 זינק ב-1.5% ● מניית הבורסה לני"ע זינקה לאחר שדיווחה מו"מ למכירת פעילות המדדים שלה לגוף זר ● אבי לוי, בעל השליטה בחברת להב, הופך לבעל עניין בחברת חג'ג' אירופה ● השקל התחזק היום ועומד על 3.14 שקלים לדולר

כוחות צה''ל בעזה. ''זה קריטי להסתגל ולהשתנות תוך כדי לחימה'' / צילום: דובר צה''ל

"האסטרטגיה של חמאס היא להרוג את האנשים שלהם למען יח"צ"

החוקר הבריטי אנדרו פוקס צלל למערכה בעזה כדי לנתח את שדה הקרב המודרני ● בראיון לגלובס הוא עומד על הפער בין ההישגים הצבאיים לכישלון ההסברתי: "ישראל הופתעה מעוצמת התעמולה נגדה" ● מהסתגלות למנהרות ועד למהפכה הרפואית, פוקס בוחן את הלמידה של צה"ל תחת אש, ומזהיר: "חמאס לא מהווה איום כרגע, אבל הוא חוזר לשליטה מלאה"

חזית המדע / צילום: Shutterstock

לפני שאתם נכנסים לאמבטיית קרח, כדאי לכם לקרוא את הכתבה הזאת

האלגוריתמים ברשתות רוצים את מה שהכי מלהיב, קיצוני ומבטיח לשנות את החיים, אבל מה הפער בין ההבטחה למציאות? ● בדקנו אם יש אמת מחקרית מאחורי ארבעה טרנדים פופולריים

מעבר רפיח על גבול מצרים / צילום: ap, Sam Mednick

מעבר רפיח ייפתח: המועד הצפוי, והוויתור הישראלי

גורם ביטחוני: "ערים לשמועות סביב איראן, אין שינוי בהנחיות" ● נשיא טורקיה שוחח בטלפון עם נשיא איראן על "ההתפתחויות האחרונות באיראן" ● מת מפצעיו עשהאל באבד, לוחם המילואים שנפצע קשה בהיתקלות בשבוע הראשון להפסקת האש ● הגברת התקיפות של ישראל - והחשש בלבנון: "שלב חדש של הסלמה באזור שמצפון לליטאני" ● נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אמר שייפגש עם ג'ארד קושנר וסטיב וויטקוף, שליחיו של נשיא ארה"ב ● דיווחים שוטפים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בדרך לאיראן? זה המועד שבו טראמפ מעדיף לתקוף

נשיא ארה"ב הציג דפוס פעולה ברור: נטייה להכריז על צעדים נפיצים דווקא בלילות, בסופי שבוע או בחגים ● מהטלת מכסים, דרך התקיפה הקודמת של ארה"ב באיראן ועד התקיפה בונצואלה - כולם נעשו בזמן שבו לא היה מסחר וול סטריט ● בינתיים, רק 3% מהמהמרים בפולימרקט חושבים שארה"ב עשויה לתקוף מחר

פלטפורמת הרמוני של WIX / צילום: יח''צ

לא רק חזרה למשרדים: wix חוזרת גם לסופרבול, בהשקעה של מיליונים

אחרי הפסקה בת שש שנים, חברת Wix חוזרת לסופרבול, שנחשב לאחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● אסף גרניט מסביר לראשונה מדוע הצטרף כיועץ אסטרטגי לקרן ההון סיכון IL Ventures, ומידרג משקיעה במיזם ישראלי שמסייע לזרים המתגוררים בחו"ל למצוא בעלי מקצוע ● אירועים ומינויים

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Ng Han Guan

מנכ"ל אנבידיה: העובדים במקצועות האלה יכפילו את שכרם

הואנג הציג בדאבוס תחזית אופטימית לשוק העבודה, ולאו דווקא בהייטק: הביקוש לתשתיות בינה מלאכותית יזניק את שכרם של בעלי מקצוע כמו חשמלאים, אינסטלטורים ועובדי בניין

שלום מיכאלשווילי בקמפיין פריגת / צילום: צילום מסך יוטיוב

לפי הפריגתולוגיה, שלום מיכאלשווילי מככב בפרסומת האהובה ביותר השבוע

הפרסומת הזכורה ביותר של השבוע שייכת לבנק הפועלים, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● שתי המתחרות HOT ו–yes עלו בקמפיינים חדשים לקידום השירות של HBO MAX, אחת הצליחה יותר בזכירות והשנייה באהדה

הרובר הגדול והמתקדם ביותר של נאס''א נוחת במאדים. חוקר גיאולוגיה ומחפש סימני חיים, יולי 2020 / צילום: Reuters, NASA/Cover Images

שתי קריאות על החיים בעולמות אחרים: מצפה לנו הרפתקה שם בחוץ

לאחרונה ראו אור שני ספרים שצוללים לשאלות הגדולות של היקום ● בעוד האחד מתמקד באדם וסבור שיש לחשוב על מאדים כעל כוכב הלכת הראשון המאוכלס על ידי מכונות, השני מעדיף שרובוטים יחפשו אחר חוצנים בשבילנו

מטה פייפאל / צילום: Shutterstock, Michael Vi

פייפאל רוכשת את סימביו הישראלית בכ-150-200 מיליון דולר

פייפאל רוכשת את סימביו, ששוויה הוערך ב־2021 בכ־97 מיליון דולר ● החברה גייסה מאז הקמתה כ־30 מיליון דולר, והחלה לצמוח דווקא בשנות הקורונה ● סימביו מתמחה בחיבור בין מותגים בינלאומיים לרשתות קמעונאות בניהול מכירות דרופשיפינג

משה לארי, מנכ''ל מזרחי טפחות / צילום: מזרחי טפחות

הבנקים מסתערים על העולם: מזרחי-טפחות גייס 4.6 מיליארד שקל באג"ח בחו"ל

אתמול גייס הבנק 2.2 מיליארד שקל אג"ח, כאשר לפני שבועיים גייס אג"ח קוקו בסך של 2.4 מיליארד שקל ממשקיעים בינלאומיים ● המהלך של מזרחי-טפחות הוא חלק ממגמה מעניינת שמתרחשת מתחילת החודש: שלושה מהבנקים הגדולים במשק מגייסים אג"ח בעולם, תוך שימוש בחברות חיתום בינלאומיות, והשתתפות ערה של משקיעים מכל העולם

מימין: עמיר אהרון, מנכ''ל מחלבות גד; ועזרא כהן, המייסד / צילום: זוהר שטרית

7 מיליון שקל לעובדים, לבעלים ולבת של היו"ר: חגיגת האופציות במחלבות גד

מחלבות גד תנפיק אופציות לכ-40 עובדים בשווי כולל של כ-8 מיליון שקל, אשר יבשילו על פני 4 שנים ● בראש המקבלים - המנכ"ל עמיר אהרון, בעל השליטה עזרא כהן ובתו המשמשת כמנהלת חדשנות ואסטרטגיה בחברה