גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דנה ויס עונה לח"כ בצלאל סמוטריץ' באוניברסיטת בר-אילן

וגם: יוחנן לוקר ועדי סופר-תאני נפגשים במתחם עבודה חרדי

מירב גלילי, ישראל מקוב, דבורה שטרסבורגר, דנה ויס, אריה צבן וליפא מאיר / צילום: איתי שרמר
מירב גלילי, ישראל מקוב, דבורה שטרסבורגר, דנה ויס, אריה צבן וליפא מאיר / צילום: איתי שרמר

בעלי מניות מצלאוי סירבו לאשר למנכ"ל ערן מזור שכר בעלות שנתית של 1 מיליון שקל

בעלי המניות בחברת הנדל"ן מצלאוי מערימים קשיים על תנאי העסקת המנכ"ל החדש, ערן מזור, ובאסיפה שקיימו אתמול (א') החליטו שלא לאשר לו את התגמולים שביקשה להעניק לו החברה שבשליטת היו"ר סמי מצלאוי ואליהו קנפלר.

במצלאוי ביקשו לשלם לערן משכורת בעלות שנתית של כ-1 מיליון שקל, על בסיס משכורת חודשית של 83 אלף שקל, מענק שנתי מקסימלי של עד 5 מיליון שקל, על בסיס תוצאות החברה, מענק חד-פעמי של 180 אלף שקל בגין סיום תפקידו הקודם בחברה וכן להקצות לו כתבי אופציה.

מזור כיהן כסמנכ"ל הכספים של מצלאוי במשך 5 שנים, מאוקטובר 2012 ועד סוף 2017, תפקיד בו היה זכאי לשכר חודשי של 50 אלף שקל, לצד הטבות נוספות.

בספטמבר האחרון החליט מזור לסיים את תפקידו, לטובת תפקיד דומה בחברת הנדל"ן חנן מור, אולם שבועות ספורים לאחר מכן שינה את החלטתו בעקבות הצעת מצלאוי לעמוד בראשה. מזור הסביר את ההחלטה ואמר אז ל"גלובס" כי "רציתי לעשות שינוי, אבל רגע לפני שהייתי אמור להתחיל את התפקיד בחנן מור, מצלאוי הציע לי קידום, ואחרי לילה של מחשבות החלטתי לקבל את ההצעה שלו. עכשיו אנחנו יוצאים יחד לדרך חדשה, עם רצון לפתח את עסקיה של מצלאוי". בסוף 2017 התפטר מצלאוי מתפקידו כמנכ"ל החברה ובמקומו מונה מזור.

עוד החליטו בעלי המניות אתמול באסיפה שלא לאשר את מדיניות התגמול של החברה, אולם כן אישרו את הארכת התקשרות החברה עם מצלאוי בתפקידו כיו"ר, וכן את הארכת התקשרות החברה עם בני משפחתו - בת זוגו קלרה מצלאוי, ילדיו מירב ואביב וקרוב משפחתו שלומי דבש, המכהנים בתפקידים שונים במצלאוי. עוד אישרו בעלי המניות את התקשרות החברה עם קנפלר כמנהל פיתוח עסקי, בעלות חודשית של 25 אלף שקל.

מניית מצלאוי נחלשה מתחילת השנה בכ-4% ומשקפת לחברה שווי של כ-90 מיליון שקל.

סמי מצלאוי / צילום: שלומי יוסף

מפגש פסגה: מה עשו סטודנטים מקיימברידג' במשרדי קבוצת לוינשטין בתל-אביב?

זמן קצר לפני יום העצמאות, ביקרה בישראל משלחת של 35 סטודנטים מצטיינים מאוניברסיטת קיימברידג' באנגליה, כדי להיפגש מקרוב עם עולם העסקים הישראלי.

הביקור, יוזמת הסטודנט, עמית פרי, הישראלי שהתקבל השנה ללימודי תואר שני במינהל עסקים באוניברסיטה, כלל ביקור במשרדי קבוצת לוינשטין ומפגש עם שאול לוטן, מנכ"ל ובעלי הקבוצה שתרם לצורך את העניין את חדר הישיבות, ועם אהוד אולמרט, ראש הממשלה לשעבר.

אולמרט, ששוחרר בקיץ האחרון מהכלא לאחר שריצה עונש מאסר בגין הרשעותיו בפרשות הולילנד וטלנסקי, סיפר לסטודנטים על כהונתו כראש ממשלה. כשנשאל מה הדבר המשמעותי שקרה לו בתקופת כהונתו, הוא צחק. בסופו של דבר הסתפק בכך שאמר כי "הייתי שר וראש הממשלה, כיהנתי כראש עיריית ירושלים במשך שנים רבות. איכשהו נשארתי בתפקידים לאורך זמן".

עוד סיפר אולמרט לסטודנטים שערוץ התקשורת אל ג'זירה הזמין אותו להתארח בתוכנית ראש בראש המצולמת באוניברסיטת אוקספורד בלונדון. "סירבתי להצעה שלהם", סיפר, "כי התוכנית מצולמת באוקספורד. אמרתי להם שאהיה מוכן לקחת חלק רק אם היא תצולם בקיימברידג'", הוא אמר.

עמית פרי, שאול לוטן ואהוד אולמרט / צילום: חיים יפים

יוחנן לוקר ועדי סופר-תאני נפגשים במתחם עבודה חרדי

בשעה טובה - השבוע הושק במגדל קונקורד של אפריקה נכסים בבני -ברק, מתחם העבודה החרדי הראשון בישראל. המתחם, אותו יזם משה פרידמן, מייסד קמא-טק לקידום חרדים בשוק העבודה (ואחד מ-40 הצעירים המבטיחים של "גלובס"), ובסיוע ותמיכת פרופ' אמנון שעשוע, ממייסדי מובילאיי, ומשקיעים ישראלים וחברות - בנק לאומי, סיסקו, גוגל, פייסבוק, ארנסט אנד יאנג, ומספקת ההשראה שליוותה את המתחם - WeWork העולמית.

כעת, כך נמסר, "נערכות חברות בינלאומיות לפתיחת שלוחות למרכזי הפיתוח שלהן במתחם וגיוס אנשי ונשות תוכנה חרדים שיועסקו ישירות על ידן ובשכר המקביל לשכר המקובל בענף".

בנוסף, בהתאם לאופי מתחמי העבודה, הוא יהיה פתוח גם לסטארט-אפיסטים וסטארט-אפיסטיות מהמגזר החרדי, זאת תוך התאמה לצרכיהם ואורח חייהם ובחללים נפרדים.

במגיעים להשקה: בנג'י זינגר, מנכ"ל WeWork ישראל; יוחנן לוקר, יו"ר כיל; אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל; זיקה אב-צוק, סמנכ"לית סיסקו ישראל; צביקה לימון, מייסד קרן ההון סיכון מאגמה; הרב חנוך זייברט, ראש עיריית בני-ברק; אריה לייטסטון, סגן שגריר ארה"ב בישראל; דן שפירו, שגריר ארה"ב לשעבר; אליעזר שקדי, לשעבר מנכ"ל אל על; עדי סופר-תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל; אבי ברזילי, משנה למנכ"ל אפריקה נכסים; יפעת אורון, מנכ"לית לאומי טק; הרב משה ראב"ד, לשעבר רב חיה"א ויועץ בכיר למשרד הכלכלה.

עדי סופר־תאני, בנג'י זינגר, יפעת אורון ומשה פרידמן / צילום: ישראל ברדוגו

הקדימו תרופה: מועדון הדור הבא של מכון ויצמן לומד על חיידקים

ד"ר ערן אדן, חבר מועדון "הדור הבא" של אגודת ידידי מכון ויצמן למדע, מייסד ומנכ"ל חברת הביוטק MeMed, הרצה אמש (ב') במפגש המועדון שנערך בזאפה בהרצליה פיתוח.

במרכז ההרצאה עמד סיפורה של החברה, תחת הכותרת "המסע שלנו מהמטבח של סבתא למיטת החולה". אדן, בנו של מולי אדן (לשעבר סגן נשיא בכיר באינטל העולמית), הודה כי בכלל חשב על קריירה אקדמית, אולם הבין שמעמד של חוקר הופך אותו לפופולרי בקרב המין השני.

הוא שיתף בקשיים הכרוכים בלהיות סטארט-אפיסט: "בתחילת הדרך כל הרעיונות שלנו היו גרועים. לבסוף, התפקסנו על מכשיר שיקצר את זמן קבלת התשובה לבדיקה, האם כשאנו חולים מדובר בחיידק או וירוס. מטפלים בשוגג הרבה מאוד באנטיביוטיקה למי שלא באמת צריך, ובמקביל יש חוסר בנתינת אנטיביוטיקה לאלה שבאמת צריכים אותה".

מצאו מזור: פרופ' ישראל בר יוסף, סגן נשיא מכון ויצמן; יעל גורן וגמן, מנכ"לית אגודת הידידים; עמיר שאלתיאל, יו"ר וויצמן וייב ויו"ר קבוצת אלדר; לימור גנות, מנהלת שותפה בגפן קפיטל; גילי דרוב היישטיין, מנכ"לית מרכז הסייבר של אוניברסיטת תל-אביב; שירי ובוקי כרמלי, ראש רשות הסייבר היוצא; קרן ויניב מלמוד, מנכ"ל קרן אלטו; גיא מגן, מנהל משותף של נציגות הבנקאות הפרטית בבנק HSBC שווייץ; יאיר שני, מנכ"ל בית ההשקעות סיגמא; אורן הוד, מנכ"ל אפריקה ישראל למגורים; אלי כץ, ראש תחום בינה מלאכותית בחברת וויזר; דרור תורן, מנכ"ל חטיבת המגורים באמריקה ישראל; ואחרים.

ישראל בר יוסף וערן אדן / צילום: אוהד הרכס ואיתי בלסון, מכון ויצמן

מידות טובות: דנה ויס עונה לח"כ סמוטריץ' באוניברסיטת בר-אילן

פורום אנשי עסקים של אוניברסיטת בר-אילן אירח אתמול את דנה ויס, הפרשנית המדינית ומגישת חדשות סוף השבוע ב"חדשות", תחת הכותרת "כיצד עושים ניוז בעידן של פייק ניוז".

"הסיקור העיתונאי משפיע על מהלכים בשדה הקרב וגם במוקדי קבלת ההחלטות", אמרה ויס, "בשאלת סיקור לוויות לוחמים, יש עניין של מדיניות. בארה"ב, לדוגמה, לא מסקרים לוויות ומעולם לא הראו גופה, אלא רק כשמורידים ארון קבורה ממטוס. ובצרפת הכל מאופק, וכך הטרור אינו משתלט על התודעה ומעצים מכוחו באמצעות המדיה".

ויס שוחחה גם עם פרופ' אריה צבן, נשיא האוניברסיטה, ששימש כטייס פנטום, למרות גובהו - 196 ס"מ. את דבריה הפנתה לח"כ בצלאל סמוטריץ' המתנגד לשירות משותף של נשים וגברים, אמרה ואף כתבה בדף הפייסבוק שלה כי "באותה מידה אפשר היה לפסול גם את צבן, שראה שלט שאומר שמי ששוקל מעל 90 קילו ועובר את ה-1.90 מטר אין לו מה לחפש בקורס. אבל ראו זה פלא, מישהו החליט שהשוני הפיזיולוגי לא צריך להוות מכשול אם יש לו היכולות הנדרשות להיות טייס - קוראים לזה התאמות. ולא תאמינו מה עשו בחיל האוויר כדי לאפשר לחייל הצעיר צבן למצות את הפוטנציאל שלו כדי לסיים את הקורס בהצטיינות. מזמן, בלי בג"צ ובלי אליס מילר. תפרו לו מדים מיוחדים, הכינו לו נעליים למידה שלו. הרכיבו לו כרית בקוקפיט של מטוס הקרב וגם על הקסדה עבדו כדי שתוכל להכיל את מידות ראשו... איפה ח"כ סמוטריץ' וחבריו שיתלוננו על ההנחות שעושים כדי להכיל מישהו עם מבנה גוף שונה? מה הקשקוש הזה. אם הוא לא מתאים שיתכבד וימצא לעצמו מקום אחר. אבל מה שנכון לאדם גבוה כנראה לא עובד כשמדובר באישה".

עוד נכחו: ד"ר מירב גלילי, סגנית נשיא לפיתוח באוניברסיטה; ד"ר ליפא מאיר, יו"ר הוועד המנהל; ישראל מקוב, יו"ר ביולייט וסאן פארמה; ד"ר דבורה שטרסבורגר, בכירה במרכז הרפואי יצחק שמיר (אסף הרופא); ואחרים.

מירב גלילי, ישראל מקוב, דבורה שטרסבורגר, דנה ויס, אריה צבן וליפא מאיר / צילום: איתי שרמר

עוד כתבות

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

סמל יאיר אליהו ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יאיר אליהו נפל בקרב בצפון רצועת עזה

יאיר ז"ל נפל בתאונה מבצעית. מפרטים ראשונים של האירוע עולה כי שני כלים הנדסיים, באגר ו-D-9, התנגשו זה בזה במהלך פעילות מבצעית ● מקור בארגוני הטרור הפלסטינים לערוץ אל-חדת' הסעודי: חמאס עדכן שהוא ימסור הערב למתווכות את תשובתו להצעה ● דיווח באל-מיאדין הלבנוני: כוחות מיוחדים של צה"ל פעלו קרקעית באזור דמשק ● 50 חטופים - 637 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות