גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סלינגר מגיבה: "אפי נוה מונע מאינטרסים כלכליים ופוליטיים"

"את תיזכרי כמפקחת הגרועה בעולם", הטיח יו"ר לשכת עוה"ד בממונה על רשות שוק ההון ● סלינגר בתגובה: "לא טובת הציבור עומדת לנגד עיניו" ● ברקע: רפורמות שמקדמת סלינגר בענף הביטוח המשפיעות גם על עורכי הדין ● כחלון: "סלינגר שומרת סף אמיצה; דברי נוה אינם מקובלים"

דורית סלינגר ואפי נוה / צילומים: תמר מצפי
דורית סלינגר ואפי נוה / צילומים: תמר מצפי

"אינני יכולה שלא להתייחס לשיח האלים, המתלהם ולא תרבותי של אפי נוה, בתמיכתו של ליאור רוזנפלד מלשכת סוכני הביטוח. מדובר בחציית קו אדום שאינה מכבדת עובד ציבור ומנסה לפגוע בי אישית וברשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון" - כך אמרה הערב (ג') דורית סלינגר, הממונה על רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, בתגובה למתקפה חסרת התקדים נגדה אמש מצד יו"ר לשכת עורכי הדין, אפי נוה, במושב הפתיחה של כנס לשכת סוכני הביטוח באילת. סלינגר אמרה הערב את הדברים בכנס ענף הביטוח של מכון קסירר לחשבונאות בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל-אביב. 

"אני גאה להיות הממונה על שוק ההון ולהוביל את הרשות ברפורמות הרבות שנעשו להסדרת תחום הביטוח והפנסיה שקיבלו גיבוי של שר האוצר, משה כחלון, וסגנו הרב יצחק כהן, ופעלו לטובת הציבור", הוסיפה סלינגר. "הרפורמות שהרשות הוציאה ותמשיך להוציא, באות להגן על כל מבוטח או חוסך שקולם אינו נשמע. בניגוד לבעלי העניין, כדוגמת נוה, הפועלים מאינטרסים כלכליים ופוליטיים גרידא. לא טובת הציבור עומדת לנגד עיניו אלא טובתו האישית בלבד. על אילו מהרפורמות של הרשות התרעם אתמול נוה? קצפו יצא על רפורמה שבאה לחזק את מעמדו של המבוטח ולסייע לו בצורה מהירה, שקופה וחינמית למצות את זכויותיו בעת תביעת ביטוח. החוק להקמת מוסד לבוררות הובא על-ידי שר האוצר לאישור הממשלה שהבינה שיש כאן הזדמנות לסייע לאזרחים שנקלעו למצב לא פשוט בעת הגשת תביעת ביטוח. אני רוצה להבהיר, השיח כפי שהתקיים אתמול לא ימנע מאיתנו לממש את החזון שלנו ואת תפקידנו שהוטלו עלינו בחוק להמשיך לפעול לטובת הציבור, לרבות קידום החוק להקמת המוסד לבוררות".

יאיר המבורגר ודורית סלינגר / צילום: עמי ארליך, FUNDER

גם כחלון מגנה

שר האוצר, משה כחלון, מסר הערב בהקשר זה: "‏דורית סלינגר היא שומרת סף אמיצה שכל פעולותיה נעשות אך ורק מתוך ראיית טובת ציבור החוסכים והמבוטחים, ובשל כך אזרחי ישראל חבים לה חוב גדול. הדברים שנאמרו לא מקובלים - לא בסגנון ולא בתוכן, ומוטב אילו לא היו נאמרים". 

סגן שר האוצר, יצחק כהן מש"ס, שהיה הראשון באוצר להגיב לדברים, אמר כי הוא "דוחה בשאט-נפש את דבריו המקוממים של נוה ומעניק גיבוי מלא לממונה על שוק ההון".  

מיכל הלפרין, הממונה על ההגבלים העסקיים, גינתה גם את הדברים שאמר נוה ואמרה כי "שום אינטרס של קבוצה אינו מצדיק הסטת הדיון מפסים ענייניים לפסים אישיים".

נשיא לשכת יועצי המס, ירון גינדי, שהשתתף אף הוא בכנס, אמר היום כי "מה שאמר אתמול אפי נוה הוא צודק במאה אחוז. לא מעניינים אותי סוכני הביטוח אבל היא (סלינגר) פגעה בציבור. מי ישלם על התחשיבים והאקסלים? ידעו הרגולטורים שאנחנו אומרים להם בפנים מה אנחנו חושבים עליהם. צריך לשים להם את האמת בפנים עד הסוף. זה התפקיד שלנו".

גינדי הוסיף כי "הפקידות בישראל חושבת שהיא מגינה על הציבור מפני חברי הכנסת כי חברי הכנסת מושחתים, שהיא מגינה על הציבור מפני סוכני הביטוח כי הם מרמים את הציבור, שהיא מגינה על הציבור מפני 500 אלף עסקים עצמאיים כי העסקים עושים כסף שחור וגונבים את הלקוחות שלהם ומפקיעים מחירים ויוקר המחייה בגללם. האליטה השכירה הזו חושבת שהיא מגינת העם אבל היא טועה כי לא בחרנו בה להגן עלינו". גינדי סיפר כי כשנאבק לאפשר לעצמאים למשוך את כספי הפנסיה של הציבור סלינגר האשימה אותו שהוא מרוקן את כספי הפנסיה של הציבור. "רגולטור צריך לתת לשר שלו למשול ולקבוע מדיניות. כנסת ישראל מעלה לנו את יוקר המחייה כל יום עם עוד ועוד רגולציה".

"אמבוש באילת"

"אמבוש באילת", "התקפה יוצאת דופן", "התקפה חריגה ואגרסיבית שלא זכור כדוגמתה". כך אמרו רבים בענף הביטוח שהיו עדים אמש לאחת ההתקפות החריגות על רגולטור בישראל. סלינגר, שלא נחשבת לאחת שנרתעת מעימותים, נאלצה לשמוע עם עוד מאות רבות של אנשים, אמירות בוטות נגדה מצד עו"ד נוה, שהוא גם עמית של הסוכנים בלהב - לשכת ארגוני העצמאים - "את תיזכרי כמפקחת הכי גרועה מעולם", הטיח בה והוסיף כי "נהגת בכוחניות ובאגרסיביות. כל שלושה ימים יש חוזר שיוצא בתחום הביטוח. את לא מיישמת החלטות ממשלה להפחתת נטל הרגולציה".

מה הוביל את נוה להשתלח כך בסלינגר? ראשית, נדגיש, כי מדובר במה שנראה כקרב הכי עקוב מדם במלחמת סלינגר-סוכני הביטוח, שמגיע לנקודת רתיחה חודשים אחדים לקראת סיום כהונתה בסוף אוגוסט. זה לא הוויכוח הראשון בין סלינגר לבין הסוכנים, או מפוקחים אחרים שלה, ואתמול אף ספגה התקפות גם מנשיא לשכת סוכני ביטוח, ליאור רוזנפלד. למעשה, גם הנשיא הקודם של לשכת סוכני ביטוח, אריה אברמוביץ, תקף את הממונה והיה במתיחות איתה.

מהיכן זה הגיע? הסוכנים ורבים אחרים בענף רואים בסלינגר כמי שיוצרת המון בלגן. כך גם החברות הלכו נגדה כמה פעמים לבג"ץ, באופן חריג ביחס לעבר. אבל, בכל זאת, ההתקפה של נוה לא דומה כאמור לשום דבר שקרה בעבר. ככל הידוע, לנוה בטן מלאה על סלינגר בעיקר משני היבטים - האחד רלוונטי מאוד להכנסה שלו כעו"ד שעוסק שנים רבות בתחום דיני הביטוח, ושל חברי הלשכה שלו, והשני - פגיעה במהלך שהובילה הלשכה בראשותו באופן שעלול היה להטיל בה דופי כלשהו.

ההיבט הראשון הינו המוסד לבוררות שסלינגר מובילה ושנועד לשנות את הממשק בין חברות הביטוח ללקוחות בכל מה שקשור לתביעות שיש לגביהן אי-הסכמה. הסיפור השני קרה בינואר האחרון, אז קנסה סלינגר שתי חברות ביטוח - מנורה מבטחים ואיילון - מאחר שלטעמה הן שיווקו לחברי לשכת עורכי הדין פוליסה אסורה לשיווק משום שזו כללה כיסוי ביטוחי של הטרדה מינית.

כבר אז הגיבה לשכת עורכי הדין באגרסיביות, ומסרה לנו כי "יש להצטער ולגנות את התנהלותה של המפקחת על הביטוח שאינה בוחלת בספינים והטעיית הציבור... יש לקוות שהמפקחת קוראת את תנאי הפוליסה בעיון רב יותר מאשר את התגובה ששיגרה כספין לתקשורת... ועל כך ייאמר - הפוסל במומו פוסל".

כעת מסתבר שזו רק הייתה ההכנה למה שקרה אמש. "אני מכיר את תחום הביטוח שנים רבות", אמר נוה, "ומה שקורה בשנים האחרונות זה חרפה. סוכנים לא מצליחים לסיים את החודש.... אם את, המפקחת, רוצה לבטל את מוסד הסוכן כי את רוצה רק ביטוחים ישירים זה לגיטימי, אבל תגידי זאת ושימי דברים על השולחן ותקראי לילד בשמו".

נוה אמר ש"המפקחת שלא קשורה ללשכת עורכי הדין לא קיפחה גם את הלשכה ופתאום גילינו שצץ מוסד חדש שניסו להנחיל אצלנו - מוסד של בוררות חובה", שהוצא מחוק ההסדרים ושב אליו "וניסו לגנוב חקיקה", האשים.

מדובר בסוגיה מהותית עבור עורכי הדין שעלולה להוציא מידיהם עסקים רבים בתחום הביטוח מאחר שהיא "תחסום עשרות אלפי תביעות מבתי המשפט", טען נוה והוסיף כי אך אז "החל קמפיין אגרסיבי שהמפקחת היא זו שדואגת למבוטחים ולשכת עורכי הדין רוצה לעשוק את המבוטחים ולא דואגת למבוטחים אלא רק לשכר הטרחה שלהם. כמה דמגוגיה אפשר", אמר נוה וציין שבירר וגילה שסלינגר לא התייעצה עם איש, כולל לא עם מערכת המשפט, בנושא מוסד הבוררות. "כמה עוז צריך להיות לאדם שלא מתייעץ עם אף אחד ומנסה לגנוב חקיקה".

בנוסף התייחס נוה לדברים שאמרה סלינגר עת כיהנה כמנכ"לית חברת הדירוג S&P מעלות, ואמר: "כמה כסף את חייבת לציבור על כל אותם טייקונים שנתת להם דירוג מצוין ואז הם פשטו את הרגל, הציבור משלם את הכסף ואת יושבת כאן ומגלגלת לנו עיניים".

"אפשר להבין אותו", אמר לנו היום יו"ר איגוד המוסכים, רונן לוי, שפעיל בשוק שגם מפוקח בעקיפין על-ידי סלינגר. "היא מלכה בממלכה שלא רואה את עצמה כמי שצריך להשיב לפניות, להתייחס לבעיות, לשקף נתונים וכדומה".

החשבון של סלינגר והסוכנים

סוכנים רבים מחאו אמש כפיים לנוה, שמצדו ידע שהקרקע פוריה לנאום שכזה. מה הסיבה? לסוכני הביטוח חשבון ארוך עם סלינגר שיצאה נגדם לכמה מאבקים עיקריים, ביניהם הסכמי ברירת מחדל; ביטול הזיקה בין דמי ניהול לעמלות; ניסיונות חוזרים ונשנים לשנות את מודל העמלות, כולל קביעה שלאורך שנים קיבלו עמלות בניגוד לחוק; טענה שהסוכנים לא עומדים בחובה לנאמנות ללקוח; ניסיון לבטל את הטיסות לחו"ל בהמשך למפקחים קודמים ועוד. בנוסף יצאה המפקחת נגד טובות הנאה אסורות שמקבלים הסוכנים מנותני שירותי - בעיקר מוסכים ושמאים; ויצרה את הפנסיה ברירת מחדל שמורידה את המחיר בשוק החיסכון הפנסיוני ונעשית ללא סוכנים; ויצרה ממשקי עבודה באמצעות המסלקה הפנסיונית, תוך שהיא מחייבת את הסוכנים לעבוד מולה. לצד זאת הובילה סלינגר מהלך לירידה של דמי הניהול בענף החיסכון הפנסיוני - מה שחתך את פוטנציאל העמלות לסוכני הביטוח ועוד.

על אלה אפשר להוסיף גם את הרצון של הפיקוח להשוואת העמלות בחיסכון הפנסיוני, מה שצפוי לפגוע בפעילויות הרווחיות יותר עבור הסוכנים; הכנסה של מתפעלים חיצוניים בתחום הפנסיוני (ללא רישיון); ניסיונות רבים לשינוי מבנה העמלות וביטול הטבות שונות לסוכנים; וגם יצירת פוליסות אחידות בענפים רבים - מה שמכין את הקרקע לפעילויות מכירה ישירות ללא סוכן, שמתבססות בעיקר על סוגיות של מחיר. נציין כי בחלק מההוראות סלינגר הייתה היוזמת, ובחלק קודמיה היו היוזמים.

גם נשיא לשכת סוכני הביטוח, ליאור רוזנפלד, ביקר את סלינגר בחריפות: "האמת המקצועית לא נמצאת רק בצד אחד של המתרס. דאגה למבוטחים זה לא רק לקצץ עמלות ולהתערב במחירים. דאגה למבוטחים זה בראש ובראשונה לדאוג שיטפלו בהם אנשי מקצוע".

בערב הפתיחה נשא דברים גם יאיר המבורגר, יו"ר הראל ויו"ר התאחדות חברות הביטוח, שאמר כי סלינגר "השפיעה והטילה את חותמה על הביטוח בצורה מאוד משמעותית. היא הייתה גם מאוד מאוד אמיצה. לא תמיד ראינו עין בעין את מה שהיא חושבת, אבל אני חייב להגיד שהיא האמינה במה שהיא עושה".

עוד כתבות

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא