גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"איירפורט סיטי 2": נצבא מקימה פארק עסקים חדש

עלות הפרויקט, שנקרא "נצבא סיטי", בהיקף בנוי מתוכנן של כ-330 אלף מ"ר, צפויה להגיע לכ-1.8 מיליארד שקל ● במסגרת פרויקט "נצבא סיטי" הסמוך לראש העין מתוכננת בנייה של 330 אלף מ"ר למסחר ומשרדים ● מנכ"ל נצבא: "מיקום ונגישות יוצאי דופן"

מתחם איירפורט סיטי / צילום: איל יצהר
מתחם איירפורט סיטי / צילום: איל יצהר

קבוצת הנדל"ן והאנרגיה יואל  מעוניינת לשכפל את הצלחתו של פארק העסקים איירפורט סיטי הסמוך לנתב"ג, וכעת, באמצעות חברת נצבא, התחילה בהקמת פארק עסקים דומה בסמוך למחלף קסם, לא רחוק מראש-העין. זאת, כך נודע ל"גלובס", לאחר שבימים האחרונים התקבל היתר בנייה עבור הפרויקט.

עלות הפרויקט, שנקרא "נצבא סיטי", בהיקף בנוי מתוכנן של כ-330 אלף מ"ר המיועדים למסחר ולמשרדים, צפויה להגיע לכ-1.8 מיליארד שקל. כעת, משהתקבל היתר הבנייה, נצבא עומדת לפרסם מכרז לבחירת קבלן הביצוע שלו.

ככל הידוע, פארק העסקים החדש, שיהיה ממוקם על מפגש הכבישים 5 ו-6, ייבנה בכמה שלבים, שהראשון בהם, בעלות מוערכת של 400 מיליון שקל, יכלול הקמת כ-80 אלף מ"ר בחמישה בניינים, נוסף על כ-60 אלף מ"ר של חניונים תת-קרקעיים.

בניינים אלה יתנשאו לגובה של 7 קומות ויכללו כ-3,000 מ"ר בכל קומה, וצפויים להתאכלס בשנת 2020.

 איירפורט סיטי

בסמוך לפרויקט המתוכנן מקימה נצבא בראש-העין פרויקט מגורים תחת שם דומה, עם כ-1,200 דירות, שהקמתו צפויה להסתיים באמצע 2019. שרון תוסייה-כהן, מנכ"ל משותף בחברת נצבא, מסר ל"גלובס" כי "בדומה למתחם העסקים המצליח איירפורט סיטי, שאותו יזמנו והקמנו בעשור הקודם, גם מתחם זה ייבנה במיקום ובנגישות יוצאי דופן".

נצבא היא כיום חברה פרטית, הנמצאת בשליטת חברת איירפורט סיטי הציבורית, הנסחרת בשווי של 5.3 מיליארד שקל. קבוצת יואל מחזיקה 45% ממניותיה של איירפורט סיטי, כשלצד פעילות הנדל"ן עוסקת הקבוצה בחיפושי גז ונפט באמצעות השותפות ישראמקו. השליטה בקבוצת יואל מוחזקת על ידי חיים צוף (מקורבו של קובי מימון) ומשפחת לבנת באמצעות חברת אקויטל הציבורית.

מתחם העסקים איירפורט סיטי, הסמוך לנתב"ג, התחיל להיבנות בהדרגה מסוף שנות ה-90 וכולל כיום תשעה בנייני משרדים, המשתרעים על פני יותר מ-118 אלף מ"ר, ואחראים על עיקר הכנסות הפארק, שהסתכמו ב-2017 ב-111 מיליון שקל. שטחי המשרדים גם מהווים את עיקר השווי שלו, וערכם בסוף 2017 עמד על כ-1.35 מיליארד שקל.

נוסף על כך, יש בפארק שטחי ומבני אחסנה ותעשייה בהיקף של כ-129 אלף מ"ר ובשווי של 812 מיליון שקל, שייצרו בשנה שעברה הכנסות של כ-63 מיליון שקל, וכ-12 אלף מ"ר שטחי מסחר, בשווי של 211 מיליון שקל, שהכניסו ב-2017 כ-17 מיליון שקל.

איירפורט סיטי ממשיכה כל הזמן לפתח את השטחים בפארק, ובשנה האחרונה קידמה בו הקמת שטחי מסחר, אחסנה ומשרדים בשטח של כ-31 אלף מ"ר, לצד חניות תת-קרקעיות בשטח של כ-16.5 אלף מ"ר. כמו כן, התחילה החברה בהליך קבלת היתר להקמת מלון שיכלול כ-250 חדרים. לחברה זכויות להקמת כ-10 אלף מ"ר נוספים לשטחי משרדים.

בסך-הכול מחזיקה איירפורט סיטי בכ-120 נכסים מניבים - מרביתם (כ-100) בישראל. בסיכום 2017 הכנסותיה של איירפורט סיטי נחלשו ב-2% ל-776 מיליון שקל, בעיקר בשל עזיבת אגד את אחד מנכסיה וירידה בדמי שכירות בכמה נכסים אחרים, נוסף על מכירת מבנה משרדים ולוגיסטיקה בצרפת. הרווח הגולמי שלה ירד ב-6% ל-593 מיליון שקל.

לצד זאת, נהנתה החברה מעליית שווי ניכרת של נכסיה, בהיקף כולל של כ-515 מיליון שקל, אחרי ירידת ערך של 21 מיליון שקל ב-2016. עליית שווי זו הקפיצה את רווחיה התפעוליים השנתיים ב-85% ליותר מ-1 מיליארד שקל. בהמשך לכך, בשורה התחתונה, הרווח הנקי של איירפורט סיטי קפץ ב-50% ל-742 מיליון שקל.

את העלייה בערך נכסיה בשנה החולפת ייחסה איירפורט סיטי בעיקר ל"עדכון ערכי קרקע ושווי זכויות בנייה עקב התקדמות בהליכי תכנון שונים", וכן לירידה בשיעורי ההיוון של חלק מהנכסים.

עיקר עליית השווי, בהיקף של כ-470 מיליון שקל, נרשמה מהנכסים בישראל, קרוב ל-350 מיליון מתוכם בעקבות התקדמות בהליכי תכנון ותוספת זכויות בנייה. בין אלה בלטה תוכנית "ת"א 5000" להקמת שני פרויקטים בדרום תל-אביב (מבואות יפו), שלפי איירפורט סיטי, תרמה יותר מ-180 מיליון שקל לעליית השווי.

עוד עולה מהדיווח של איירפורט סיטי כי סיום הפעילות במתחם התחנה המרכזית לשעבר בהרצליה וטיהור הקרקע, שאפשרו קבלת היתר בנייה להקמת כ-150 דירות, תרמה קרוב ל-70 מיליון שקל לעליית השווי.

בעניין ירידת שיעורי ההיוון מציינים באיירפורט סיטי, בין השאר, הפחתת סיכון בענף הלוגיסטיקה ועדכון בדמי השכירות הראויים של חלק מהנכסים, שתרמו לעליית השווי יותר מ-200 מיליון שקל.

עליית השווי בנכסי החברה באירופה, שם היא פועלת בעיקר בצרפת, התקרבה ל-50 מיליון שקל ונבעה בעיקר מעלייה בדמי שכירות, ירידה בשיעורי היוון ועלייה בשווי קרקע.

מנגד, איירפורט סיטי רשמה ירידה בשווי של יותר מ-150 מיליון שקל בחלק מנכסיה, "בעיקר מירידה בדמי שכירות וירידה בשיעור התפוסה", וכן עלייה בהוצאות הניהול שלהם, בעיקר עלויות אבטחה ואחזקה.

עוד כתבות

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?