גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

"איירפורט סיטי 2": נצבא מקימה פארק עסקים חדש

עלות הפרויקט, שנקרא "נצבא סיטי", בהיקף בנוי מתוכנן של כ-330 אלף מ"ר, צפויה להגיע לכ-1.8 מיליארד שקל ● במסגרת פרויקט "נצבא סיטי" הסמוך לראש העין מתוכננת בנייה של 330 אלף מ"ר למסחר ומשרדים ● מנכ"ל נצבא: "מיקום ונגישות יוצאי דופן"

מתחם איירפורט סיטי / צילום: איל יצהר
מתחם איירפורט סיטי / צילום: איל יצהר

קבוצת הנדל"ן והאנרגיה יואל  מעוניינת לשכפל את הצלחתו של פארק העסקים איירפורט סיטי הסמוך לנתב"ג, וכעת, באמצעות חברת נצבא, התחילה בהקמת פארק עסקים דומה בסמוך למחלף קסם, לא רחוק מראש-העין. זאת, כך נודע ל"גלובס", לאחר שבימים האחרונים התקבל היתר בנייה עבור הפרויקט.

עלות הפרויקט, שנקרא "נצבא סיטי", בהיקף בנוי מתוכנן של כ-330 אלף מ"ר המיועדים למסחר ולמשרדים, צפויה להגיע לכ-1.8 מיליארד שקל. כעת, משהתקבל היתר הבנייה, נצבא עומדת לפרסם מכרז לבחירת קבלן הביצוע שלו.

ככל הידוע, פארק העסקים החדש, שיהיה ממוקם על מפגש הכבישים 5 ו-6, ייבנה בכמה שלבים, שהראשון בהם, בעלות מוערכת של 400 מיליון שקל, יכלול הקמת כ-80 אלף מ"ר בחמישה בניינים, נוסף על כ-60 אלף מ"ר של חניונים תת-קרקעיים.

בניינים אלה יתנשאו לגובה של 7 קומות ויכללו כ-3,000 מ"ר בכל קומה, וצפויים להתאכלס בשנת 2020.

 איירפורט סיטי

בסמוך לפרויקט המתוכנן מקימה נצבא בראש-העין פרויקט מגורים תחת שם דומה, עם כ-1,200 דירות, שהקמתו צפויה להסתיים באמצע 2019. שרון תוסייה-כהן, מנכ"ל משותף בחברת נצבא, מסר ל"גלובס" כי "בדומה למתחם העסקים המצליח איירפורט סיטי, שאותו יזמנו והקמנו בעשור הקודם, גם מתחם זה ייבנה במיקום ובנגישות יוצאי דופן".

נצבא היא כיום חברה פרטית, הנמצאת בשליטת חברת איירפורט סיטי הציבורית, הנסחרת בשווי של 5.3 מיליארד שקל. קבוצת יואל מחזיקה 45% ממניותיה של איירפורט סיטי, כשלצד פעילות הנדל"ן עוסקת הקבוצה בחיפושי גז ונפט באמצעות השותפות ישראמקו. השליטה בקבוצת יואל מוחזקת על ידי חיים צוף (מקורבו של קובי מימון) ומשפחת לבנת באמצעות חברת אקויטל הציבורית.

מתחם העסקים איירפורט סיטי, הסמוך לנתב"ג, התחיל להיבנות בהדרגה מסוף שנות ה-90 וכולל כיום תשעה בנייני משרדים, המשתרעים על פני יותר מ-118 אלף מ"ר, ואחראים על עיקר הכנסות הפארק, שהסתכמו ב-2017 ב-111 מיליון שקל. שטחי המשרדים גם מהווים את עיקר השווי שלו, וערכם בסוף 2017 עמד על כ-1.35 מיליארד שקל.

נוסף על כך, יש בפארק שטחי ומבני אחסנה ותעשייה בהיקף של כ-129 אלף מ"ר ובשווי של 812 מיליון שקל, שייצרו בשנה שעברה הכנסות של כ-63 מיליון שקל, וכ-12 אלף מ"ר שטחי מסחר, בשווי של 211 מיליון שקל, שהכניסו ב-2017 כ-17 מיליון שקל.

איירפורט סיטי ממשיכה כל הזמן לפתח את השטחים בפארק, ובשנה האחרונה קידמה בו הקמת שטחי מסחר, אחסנה ומשרדים בשטח של כ-31 אלף מ"ר, לצד חניות תת-קרקעיות בשטח של כ-16.5 אלף מ"ר. כמו כן, התחילה החברה בהליך קבלת היתר להקמת מלון שיכלול כ-250 חדרים. לחברה זכויות להקמת כ-10 אלף מ"ר נוספים לשטחי משרדים.

בסך-הכול מחזיקה איירפורט סיטי בכ-120 נכסים מניבים - מרביתם (כ-100) בישראל. בסיכום 2017 הכנסותיה של איירפורט סיטי נחלשו ב-2% ל-776 מיליון שקל, בעיקר בשל עזיבת אגד את אחד מנכסיה וירידה בדמי שכירות בכמה נכסים אחרים, נוסף על מכירת מבנה משרדים ולוגיסטיקה בצרפת. הרווח הגולמי שלה ירד ב-6% ל-593 מיליון שקל.

לצד זאת, נהנתה החברה מעליית שווי ניכרת של נכסיה, בהיקף כולל של כ-515 מיליון שקל, אחרי ירידת ערך של 21 מיליון שקל ב-2016. עליית שווי זו הקפיצה את רווחיה התפעוליים השנתיים ב-85% ליותר מ-1 מיליארד שקל. בהמשך לכך, בשורה התחתונה, הרווח הנקי של איירפורט סיטי קפץ ב-50% ל-742 מיליון שקל.

את העלייה בערך נכסיה בשנה החולפת ייחסה איירפורט סיטי בעיקר ל"עדכון ערכי קרקע ושווי זכויות בנייה עקב התקדמות בהליכי תכנון שונים", וכן לירידה בשיעורי ההיוון של חלק מהנכסים.

עיקר עליית השווי, בהיקף של כ-470 מיליון שקל, נרשמה מהנכסים בישראל, קרוב ל-350 מיליון מתוכם בעקבות התקדמות בהליכי תכנון ותוספת זכויות בנייה. בין אלה בלטה תוכנית "ת"א 5000" להקמת שני פרויקטים בדרום תל-אביב (מבואות יפו), שלפי איירפורט סיטי, תרמה יותר מ-180 מיליון שקל לעליית השווי.

עוד עולה מהדיווח של איירפורט סיטי כי סיום הפעילות במתחם התחנה המרכזית לשעבר בהרצליה וטיהור הקרקע, שאפשרו קבלת היתר בנייה להקמת כ-150 דירות, תרמה קרוב ל-70 מיליון שקל לעליית השווי.

בעניין ירידת שיעורי ההיוון מציינים באיירפורט סיטי, בין השאר, הפחתת סיכון בענף הלוגיסטיקה ועדכון בדמי השכירות הראויים של חלק מהנכסים, שתרמו לעליית השווי יותר מ-200 מיליון שקל.

עליית השווי בנכסי החברה באירופה, שם היא פועלת בעיקר בצרפת, התקרבה ל-50 מיליון שקל ונבעה בעיקר מעלייה בדמי שכירות, ירידה בשיעורי היוון ועלייה בשווי קרקע.

מנגד, איירפורט סיטי רשמה ירידה בשווי של יותר מ-150 מיליון שקל בחלק מנכסיה, "בעיקר מירידה בדמי שכירות וירידה בשיעור התפוסה", וכן עלייה בהוצאות הניהול שלהם, בעיקר עלויות אבטחה ואחזקה.

עוד כתבות

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כולם מחכים להחלטה אחת היום ב-16:00: חמישה דברים לקראת פתיחת המסחר

המסחר בת"א צפוי להיפתח ברקע זינוק הנפט וההסלמה במפרץ ● תשואות האג"ח בארה"ב מטפסות ברקע חששות האינפלציה והעיכוב בתכנית הפיסקלית ● הנפט מזנק; אנליסטים: "התזמון לגבי הריבית גרוע" ● החלטת הריבית של בנק ישראל: בין זהירות עולמית לנתונים מקומיים ● וגם: עולה בחדות, אבל הזולה ב-S&P 500 - תעלומת התמחור של מיקרון ● גלובס עושה סדר לקראת הפתיחה

שי בנישו, מנהל השקעות הנוסטרו, מגדל ביטוח ופיננסים / צילום: יוסי צבקר

מנהל ההשקעות הזה אופטימי לגבי ישראל. אבל יש סקטור אחד שהוא ממליץ "להיזהר ולהתרחק" ממנו

שי בנישו, מנהל השקעות הנוסטרו של מגדל, אופטימי לגבי השוק המקומי ● הוא ממליץ לנצל את ההזדמנויות באג"ח האמריקאיות ומסמן את מניות הפיננסים, אבל גם ממליץ להתרחק מנדל"ן מניב - "עד שלא נבין את ההשפעה של ה־AI"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: לע''מ

הורדה או עמדת המתנה? מה צפוי בהחלטת הריבית של בנק ישראל

הוועדה המוניטרית עומדת היום בפני הכרעה מורכבת: הורדת ריבית שלישית ברציפות או עצירה לצורך מעקב ● הנתונים המקומיים התומכים בהפחתה נתקלים ברוח גבית ניצית בעולם ובסיכונים פיסקליים ● האנליסטים חלוקים - ובשווקים נערכים לתגובה חדה בכל תרחיש

קרן כליפה / צילום: ויקטור לוי

המוסדיים מערימים קשיים על תגמול המיליונים של מנכ"לית ג׳י סיטי

חברת הנדל"ן המניב ג'י סיטי החליטה להסיר מסדר היום של אסיפת בעלי המניות את אישור התגמול המיוחד לקרן כליפה, המנכ"לית הנכנסת, בעקבות התנגדות מוסדיים ● בשוק טענו מוקדם יותר החודש כי המהלך היווה אחד הגורמים לפיצוץ עסקת הענק למכירת ג'י סיטי לידי צחי אבו

נשיא סין שי ג'ינפינג (משמאל), ונשיא קירגיזסטן סאדיר ג'פארוב / צילום: Reuters, Kyrgyz Presidency

ממצרים להודו וארה"ב: מנהיג סין פתח בסיבוב חובק עולם

מוועידת הפסגה ופגישות פרטיות עם פוטין בקירגיזסטן, ועד הביקור הצפוי בבית הלבן ● אחרי שנה בה אירח מעל 20 מנהיגים בסין, שי ג'ינפינג החל בסבב ביקורים עולמי ● היכן הוא יבקר ומה הוא מנסה להשיג?

קינן ממן, מנכ''ל קשת טעמים / צילום: יח''צ

קשת טעמים בוחנת הנפקה לפי שווי של כמיליארד שקל

רשת השיווק קשת טעמים החלה בבדיקות ראשוניות לקראת אפשרות של הנפקה בבורסה ● החברה רואה בהנפקה שלב אפשרי בהמשך התרחבות הקבוצה, ולא מהלך שנועד לפתור צורך תזרימי מיידי

עומס בנתב''ג / צילום: פולי טובמן

תפתחו יומנים: אלה הימים העמוסים בנתב"ג בחודש הקרוב

עפ"י רשות שדות התעופה, כ-2.5 מיליון נוסעים צפויים לעבור בנתב"ג בחודש ספטמבר, ולצורך כך תוגבר מערך העובדים בשדה ובמעברי הגבול ● ברשות מסמנים 4 תאריכי שיא - 10.9, 17.9, 22.9 ו-25.9 - במהלכם צפויים לעבור בנתב"ג כ-100 אלף נוסעים ביום ● ומהם היעדים המובילים בחגים?

ג'נסן הואנג, נשיא ומנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Lee Jin-man

המנגנון הסודי של אנבידיה: רשת העסקאות שמאחורי הרבעון המוצלח

לצד דוחות שיא ושווי שחוצה את ה־5 טריליון דולר, מתחת לפני השטח אנבידיה הופכת למממנת הפעילה ביותר בשוק הבינה המלאכותית ● מהשקעות עתק בסטארט־אפים ועד הלוואות וערבויות ללקוחותיה הגדולים: כך עובד המנגנון הפיננסי שמתדלק את מכירות החברה

מזכ''לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד. איפה הכסף, 103FM, 23.08.26 / צילום: איל יצהר

כמה מורים חסרים למערכת החינוך?

500 או 31 אלף? שנת הלימודים בפתח, ולאוויר נזרקים מספרים שונים על המחסור במורים ● בדקנו מה עומד מאחורי כל אחד מהם ● המשרוקית של גלובס

איציק עוז, יו''ר הפניקס סוכנויות / צילום: עומר עוז

סוכן הביטוח שהפך למיליארדר נכנס להנפקה של בית ההשקעות

איציק עוז, יו"ר הפניקס סוכנויות, צפוי לרכוש 7% מהמניות של פסטרנק שהם, שמחפשים בעצמם להיכנס לתחום הסוכנויות ● ההנפקה מתוכננת להמשך החודש לפי שווי של 280 מיליון שקל

כבאים אוקראינים עובדים בזירת פגיעה של רחפן נפץ רוסי / צילום: Reuters, Valentyn Ogirenko

רחפני נפץ, איומים והצתות: באירופה חוששים שרוסיה מגבירה את הלהבות

סדרת ניסיונות תקיפה בגרמניה בעזרת רחפני נפץ מניחות במרכז הבמה את החששות של אירופה מזליגת המלחמה בין רוסיה ואוקראינה לשטח שלהן ● הממשלה הגרמנית צפויה להכריז על שורת צעדים חריפים בתגובה, בעוד ארה"ב מנסה להנמיך את הלהבות

המנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: AP

טראמפ: "הולכים להכות באיראן חזק"; איראן: "נגיב בעוצמה גדולה פי כמה"

נשיא ארה"ב הבהיר כי וושינגטון תגיב לשיגור הטילים לעבר הכוחות בירדן: "תהיה תגובה" • בכיר איראני: על כל תקיפה אמריקאית באיראן, טהרן תגיב "בעוצמה גדולה פי כמה" • טראמפ טען שהאיראנים "כל-כך רוצים להיפגש" – אך הטיל ספק באפשרות להגיע איתם להסכם ● אזהרה חמורה במערכת הביטחון: חשש מפיגועים על רקע אובדן השליטה ביו"ש ● עדכונים שוטפים

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס; נבות בר, מנכ''ל קיסטון; ואבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: סטודיו דינו, דודי מוסקוביץ', יח''צ

העסקה הושלמה: התקבל האישור הסופי למכירת הוט מובייל

משרד התקשורת נתן אור ירוק למכירת חברת הסלולר הוט מובייל לדלק ישראל, קיסטון ולאומי פרטנרס, לאחר שרשות התחרות אישרה את העסקה בתחילת החודש ● העסקה משקפת להוט מובייל שווי של כ-1.2 מיליארד שקל

ג'ון טרנוס, מנכ''ל אפל החדש / צילום: צילום מסך אתר אפל

אחרי 15 שנה אפל מחליפה מנכ"ל. זה המבחן הראשון שלו

זהו יומו האחרון של טים קוק כמנכ"ל אפל, וממחר הוא יפנה את הכיסא לג'ון טרנוס, המשמש כיום כסגן נשיא בכיר להנדסת חומרה ● ב-9 בספטמבר יתקיים אירוע השקה במטה אפל בקליפורניה, שיהיה האירוע הראשון שבו טרנוס יעמוד בקדמת הבמה ● עם אילו אתגרים הוא צפוי להתמודד?

נדב אפרתי. מנכ''ל קבוצת לניר / צילום: יח''צ

עם הלוואות מ-8 בני משפחה: חברת האנרגיה שתנסה להנפיק לפי 700 מיליון שקל

קבוצת לניר פועלת לגיוס הון של 176 מיליון שקל, בזמן שהיא ממשיכה להציג הפסדים וגירעון בהון העצמי ● תמורת ההנפקה תשמש בין היתר לפירעון הלוואות שהעמידו 22 אנשים פרטיים

תמונה מתוך סרטון התעמולה של ארדן / צילום: צילום מסך מאתר ''זה ב־AI''

אין תקציב לקמפיין הבחירות? יש בינה מלאכותית

הליכוד וישר מובילות השבוע בשימוש בבינה מלאכותית בתעמולת הבחירות, אך גם מפלגות קטנות מגלות את הפוטנציאל של הכלים החדשים ● במקביל, שני סרטונים שנחשדו בשימוש ב־AI כבר הגיעו לפתחה של ועדת הבחירות המרכזית - והוסרו ● ה-AI שמאחורי הבחירות, מדור חדש

הראל ויזל וניר הורוביץ / צילום: דימה טליאנסקי

המהפך של טרמינל איקס: במקום למכור מותגים של אחרים, קונים אותם

טרמינל איקס הפכה לאחד ממנועי הצמיחה של קבוצת פוקס, עם קפיצה של כ־20% במכירות הרבעון ל־161 מיליון שקל ● הנתונים מוכיחים כי האסטרטגיה לרכישת מותגים עצמאיים, שאחראים לכמעט רבע מהכנסות החברה, הוכיחה את עצמה ● מה היעדים הבאים שהמנכ"ל מסמן?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ על רקע מצר הורמוז / צילום: ap, Alex Brandon

איתות למשטר: טראמפ שוקל תוכניות לתקיפות נוספות בהורמוז

מטרת התקיפות ששוקל טראמפ היא למנוע מאיראן לשקם את יכולות המכ"ם והטילים שלה במצר הורמוז, זאת כדי שלא תוכל לשוב ולאיים על ספינות - כך לפי בכירים אמריקאים ● התוכנית זכתה לתמיכת שר ההגנה פיט הגסת', אך טרם אושרה ע"י הנשיא ● מרכז הסחר הימי הבריטי: מכלית הותקפה במצר הורמוז, לא ידוע על נפגעים ● עדכונים שוטפים

בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג / צילום: Shutterstock

לאחר צווי המעצר נגד נתניהו ופוטין: בית הדין בהאג נאבק על קיומו

כותרות העיתונים בעולם: ארה"ב טוענת שבנק מצרי סייע לאיראן לעקוף סנקציות באמצעות עסקאות של כ־1.8 מיליארד דולר דרך סניפיו באמירויות; ביה"ד הפלילי הבינ"ל מתמודד עם לחץ מצד ארה"ב ומדינות נוספות בעקבות צווי המעצר נגד נתניהו ופוטין; וארה"ב חידשה את אזהרת המסע לישראל ברמה 3 ● גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל 

מייק קוהאן, בעלי קוהאן פרופרטיס / איור: גיל ג'יבלי

אחרי שהתנצל: בעל השליטה המשיך להוציא כספים מהקופה והודח מתפקיד המנכ״ל

מייקל קוהאן, בעלי חברת הנדל"ן קוהאן פרופרטיס, נותר עם חוב של 4 מיליון דולר לחברה גם לאחר שהחזיר לה מעל 12 מיליון דולר שמשך מקופתה ללא היתר ● כעת הוחלט כי יפנה את כיסא המנכ"ל - אך ימונה לתפקיד הנשיא