גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"איירפורט סיטי 2": נצבא מקימה פארק עסקים חדש

עלות הפרויקט, שנקרא "נצבא סיטי", בהיקף בנוי מתוכנן של כ-330 אלף מ"ר, צפויה להגיע לכ-1.8 מיליארד שקל ● במסגרת פרויקט "נצבא סיטי" הסמוך לראש העין מתוכננת בנייה של 330 אלף מ"ר למסחר ומשרדים ● מנכ"ל נצבא: "מיקום ונגישות יוצאי דופן"

מתחם איירפורט סיטי / צילום: איל יצהר
מתחם איירפורט סיטי / צילום: איל יצהר

קבוצת הנדל"ן והאנרגיה יואל  מעוניינת לשכפל את הצלחתו של פארק העסקים איירפורט סיטי הסמוך לנתב"ג, וכעת, באמצעות חברת נצבא, התחילה בהקמת פארק עסקים דומה בסמוך למחלף קסם, לא רחוק מראש-העין. זאת, כך נודע ל"גלובס", לאחר שבימים האחרונים התקבל היתר בנייה עבור הפרויקט.

עלות הפרויקט, שנקרא "נצבא סיטי", בהיקף בנוי מתוכנן של כ-330 אלף מ"ר המיועדים למסחר ולמשרדים, צפויה להגיע לכ-1.8 מיליארד שקל. כעת, משהתקבל היתר הבנייה, נצבא עומדת לפרסם מכרז לבחירת קבלן הביצוע שלו.

ככל הידוע, פארק העסקים החדש, שיהיה ממוקם על מפגש הכבישים 5 ו-6, ייבנה בכמה שלבים, שהראשון בהם, בעלות מוערכת של 400 מיליון שקל, יכלול הקמת כ-80 אלף מ"ר בחמישה בניינים, נוסף על כ-60 אלף מ"ר של חניונים תת-קרקעיים.

בניינים אלה יתנשאו לגובה של 7 קומות ויכללו כ-3,000 מ"ר בכל קומה, וצפויים להתאכלס בשנת 2020.

 איירפורט סיטי

בסמוך לפרויקט המתוכנן מקימה נצבא בראש-העין פרויקט מגורים תחת שם דומה, עם כ-1,200 דירות, שהקמתו צפויה להסתיים באמצע 2019. שרון תוסייה-כהן, מנכ"ל משותף בחברת נצבא, מסר ל"גלובס" כי "בדומה למתחם העסקים המצליח איירפורט סיטי, שאותו יזמנו והקמנו בעשור הקודם, גם מתחם זה ייבנה במיקום ובנגישות יוצאי דופן".

נצבא היא כיום חברה פרטית, הנמצאת בשליטת חברת איירפורט סיטי הציבורית, הנסחרת בשווי של 5.3 מיליארד שקל. קבוצת יואל מחזיקה 45% ממניותיה של איירפורט סיטי, כשלצד פעילות הנדל"ן עוסקת הקבוצה בחיפושי גז ונפט באמצעות השותפות ישראמקו. השליטה בקבוצת יואל מוחזקת על ידי חיים צוף (מקורבו של קובי מימון) ומשפחת לבנת באמצעות חברת אקויטל הציבורית.

מתחם העסקים איירפורט סיטי, הסמוך לנתב"ג, התחיל להיבנות בהדרגה מסוף שנות ה-90 וכולל כיום תשעה בנייני משרדים, המשתרעים על פני יותר מ-118 אלף מ"ר, ואחראים על עיקר הכנסות הפארק, שהסתכמו ב-2017 ב-111 מיליון שקל. שטחי המשרדים גם מהווים את עיקר השווי שלו, וערכם בסוף 2017 עמד על כ-1.35 מיליארד שקל.

נוסף על כך, יש בפארק שטחי ומבני אחסנה ותעשייה בהיקף של כ-129 אלף מ"ר ובשווי של 812 מיליון שקל, שייצרו בשנה שעברה הכנסות של כ-63 מיליון שקל, וכ-12 אלף מ"ר שטחי מסחר, בשווי של 211 מיליון שקל, שהכניסו ב-2017 כ-17 מיליון שקל.

איירפורט סיטי ממשיכה כל הזמן לפתח את השטחים בפארק, ובשנה האחרונה קידמה בו הקמת שטחי מסחר, אחסנה ומשרדים בשטח של כ-31 אלף מ"ר, לצד חניות תת-קרקעיות בשטח של כ-16.5 אלף מ"ר. כמו כן, התחילה החברה בהליך קבלת היתר להקמת מלון שיכלול כ-250 חדרים. לחברה זכויות להקמת כ-10 אלף מ"ר נוספים לשטחי משרדים.

בסך-הכול מחזיקה איירפורט סיטי בכ-120 נכסים מניבים - מרביתם (כ-100) בישראל. בסיכום 2017 הכנסותיה של איירפורט סיטי נחלשו ב-2% ל-776 מיליון שקל, בעיקר בשל עזיבת אגד את אחד מנכסיה וירידה בדמי שכירות בכמה נכסים אחרים, נוסף על מכירת מבנה משרדים ולוגיסטיקה בצרפת. הרווח הגולמי שלה ירד ב-6% ל-593 מיליון שקל.

לצד זאת, נהנתה החברה מעליית שווי ניכרת של נכסיה, בהיקף כולל של כ-515 מיליון שקל, אחרי ירידת ערך של 21 מיליון שקל ב-2016. עליית שווי זו הקפיצה את רווחיה התפעוליים השנתיים ב-85% ליותר מ-1 מיליארד שקל. בהמשך לכך, בשורה התחתונה, הרווח הנקי של איירפורט סיטי קפץ ב-50% ל-742 מיליון שקל.

את העלייה בערך נכסיה בשנה החולפת ייחסה איירפורט סיטי בעיקר ל"עדכון ערכי קרקע ושווי זכויות בנייה עקב התקדמות בהליכי תכנון שונים", וכן לירידה בשיעורי ההיוון של חלק מהנכסים.

עיקר עליית השווי, בהיקף של כ-470 מיליון שקל, נרשמה מהנכסים בישראל, קרוב ל-350 מיליון מתוכם בעקבות התקדמות בהליכי תכנון ותוספת זכויות בנייה. בין אלה בלטה תוכנית "ת"א 5000" להקמת שני פרויקטים בדרום תל-אביב (מבואות יפו), שלפי איירפורט סיטי, תרמה יותר מ-180 מיליון שקל לעליית השווי.

עוד עולה מהדיווח של איירפורט סיטי כי סיום הפעילות במתחם התחנה המרכזית לשעבר בהרצליה וטיהור הקרקע, שאפשרו קבלת היתר בנייה להקמת כ-150 דירות, תרמה קרוב ל-70 מיליון שקל לעליית השווי.

בעניין ירידת שיעורי ההיוון מציינים באיירפורט סיטי, בין השאר, הפחתת סיכון בענף הלוגיסטיקה ועדכון בדמי השכירות הראויים של חלק מהנכסים, שתרמו לעליית השווי יותר מ-200 מיליון שקל.

עליית השווי בנכסי החברה באירופה, שם היא פועלת בעיקר בצרפת, התקרבה ל-50 מיליון שקל ונבעה בעיקר מעלייה בדמי שכירות, ירידה בשיעורי היוון ועלייה בשווי קרקע.

מנגד, איירפורט סיטי רשמה ירידה בשווי של יותר מ-150 מיליון שקל בחלק מנכסיה, "בעיקר מירידה בדמי שכירות וירידה בשיעור התפוסה", וכן עלייה בהוצאות הניהול שלהם, בעיקר עלויות אבטחה ואחזקה.

עוד כתבות

ניר עובדיה, יפעת אורון ורונית הראל בן זאב, בפאנל משותף בכנס ''עושים לונג על ישראל'' / צילום: שלומי יוסף

"המכפילים של החברות הישראליות גבוהים באופן מוצדק"

"השווקים כאן צומחים בקצב יוצא דופן" - כך אמרה מנכ"לית בלקסטון ישראל, יפעת אורון, בכנס "עושים לונג על ישראל" ● הפאנל, שעסק בשאלת המשק הישראלי ביום שאחרי המלחמה, העלה את סוגיית המט"ח, המכפילים הגבוהים, המשקיעים הזרים ושוק החוב המקומי ● בכל הסוגיות, כך נראה, נרשמה אופטימיות בקרב המשתתפים

אלונה בר-און, מו''ל גלובס, בכנס ההשקעות של גלובס / צילום: שלומי יוסף

אלונה בר און: "הסיכון במשק אמיתי, אבל גם החוסן אמיתי. שוק ההון, ההייטק והשקל מוכיחים זאת"

"השאלה היא לא אם ישראל מסוכנת, אלא אם היא מתומחרת נכון" - כך אמרה היום מו"ל גלובס אלונה בר און בכנס "עושים לונג על ישראל" ● "המטרה שלנו היא לייצר ערך לקוראים, למשקיעים ולמקבלי ההחלטות. אנו לא אמורים להיות שונים מאנשי הפיננסים ומהאופן שבו הם עובדים"

משרדי מטא / צילום: Shutterstock

הקיצוצים במטא מגיעים לישראל. הערכה: 100 עובדים יפוטרו

לפי גורמים, מתווה פיצויי הפיטורים במטא ישראל צפוי להיות דומה לזה האמריקאי ● ההודעות צפויות להישלח סביב 20 במאי במסגרת קיצוץ של כ-10% מכוח-האדם הגלובלי

הממונה על התחרות, עו''ד מיכל כהן / צילום: כדיה לוי

לראשונה מאז 2011: רשות התחרות מחמירה את ההנחיות למיזוגים

רשות התחרות מפרסמת להערות הציבור טיוטת הנחיות למיזוגים בשוק, כאשר לראשונה מפורסמות הנחיות למיזוגים לא אופקיים לצד החמרת הגישה למיזוגים אופקיים ● ההנחיות גם מעגנות התנהלות שכבר קיימת לגבי מקרים מיוחדים כגון רכישות סדרתיות

ד''ר נבות בר, מנכ''ל ומייסד קרן קיסטון, בכנס ''עושים לונג על ישראל'' / צילום: שלומי יוסף

נבות בר: "מי שישלוט באנרגיה, בקרקע ובדאטה יעצב את עתיד הכלכלה"

מנכ"ל ומייסד קרן קיסטון, ד"ר נבות בר, העריך בכנס "עושים לונג על ישראל" שהפתרון למשבר התחבורה הציבורית עובר דרך אגד שבשליטת הקרן – ומכוון לכך שאוטובוס יגיע כל 5 דקות ● על התחום ה"לוהט" של הדאטה סנטרס אמר: "הסתערנו ראשונים על התעשיות החמות"

רן פוליאקין ז''ל / צילום: איל יצהר

תביעה של 50 מיליון שקל נגד יורשיו של יזם ההייטק: "מכל החלומות - לא נשאר דבר"

67 בעלי מניות מיעוט בחברת סיקס AI הגישו לבית המשפט המחוזי תביעה נגד יורשי בעל השליטה בחברה, רן פוליאקין ז"ל ● לטענת התובעים הם השקיעו בחברה סכום מצטבר של כ-50 מיליון שקל, אך חודש לאחר מותו של פוליאקין הם עודכנו שקופת החברה התרוקנה: "שורה של מעשי הטעיה וגזל חמורים" ● עו"ד אלון פומרנץ, המייצג את יורשי פוליאקין: "תביעה מופרכת וחסרת שחר"

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניות שיקפצו מחר בת"א, ומה עומד מאחורי השיאים בוול סטריט?

וול סטריט ממשיכה לשבור שיאים חדשים בהובלת מניות הטכנולוגיה ובוחרת לשים את המלחמה בצד - אך יש גם מי שמצביע על עייפות בשווקים ● תופעה נדירה תירשם ביום רביעי, עם דיווחים של 4 מתוך "7 המופלאות" באותו ערב ● יו"ר הפד ג'רום פאוול יקיים את החלטת הריבית האחרונה שלו ● והאנליסט שממליץ על שוק המניות הישראלי: "ממשיך להציג ביצועים מהטובים בעולם" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת שבוע המסחר

נשיא המדינה יצחק הרצוג / צילום: גו לייב

הרצוג: לפני הדיון בחנינה לנתניהו, יש למצות מהלך לגיבוש הסדר טיעון

הידיעה התפרסמה תחילה ב"ניו יורק טיימס", ולאחר מכן הוציא הרצוג התייחסות לפיה "הנשיא סבור כי נכון תחילה, בטרם הדיון בבקשת החנינה עצמה, למצות מהלך שיכול להביא לגיבוש הסדר בין הצדדים מחוץ לכותלי בית המשפט"

יאיר לפיד ונפתלי בנט / צילום: חיים צח-לע''מ

נפתלי בנט ויאיר לפיד הודיעו על איחוד בין מפלגותיהם

לקראת הבחירות הקרובות שעתידות להתקיים בסוף אוקטובר, צפוי נפתלי בנט לעמוד בראש הרשימה המאוחדת עם יאיר לפיד ● "המהלך מביא לאיחוד גוש התיקון ושם סוף לקרבות הפנימיים", צוין בהודעה של השניים

שלטי חוצות לכבוד סבב המשא ומתן. אסלמאבאד, בשבוע שעבר / צילום: ap, Anjum Naveed

3 נושאות מטוסים ו-70% אינפלציה: המצור של טראמפ חונק את כלכלת איראן

טראמפ ביטל את נסיעת שליחיו לפקיסטן והבהיר כי ניסיון ההתנקשות בו לא יסיט אותו מהיעד: ניצחון במלחמה נגד איראן ● מומחים מאמינים שכעת המיקוד של הנשיא הוא בריסוק הכלכלה האיראנית, במטרה להשיג הכרעה ברורה עוד לפני בחירות האמצע הקרבות בארה"ב

ד''ר שמואל אברמזון, כלכלן ראשי, משרד האוצר, בכנס ''עושים לונג על ישראל'' / צילום: שלומי יוסף

הכלכלן הראשי: "אנחנו מתעשרים בכל שנה"

ד"ר שמואל אברמזון, הכלכלן הראשי באוצר, התייחס לחוזקות של הכלכלה הישראלית בכנס "עושים לונג על ישראל": "נהיה פה המון המון כסף שהוא בסוף המניע של הצמיחה העתידית שלנו" ● "על אף הסיכונים בשל המלחמה והמצב הגאו-פוליטי, יש גם הזמנות לאפסייד מאוד משמעותי"

יו''ר ועדת הכספים, ח''כ חנוך מילביצקי / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

בעלי העסקים ממתינים לחקיקת הפיצויים על המלחמה באיראן, ובכנסת מציעים מתווה עוקף אוצר

המתווה שתנסח ועדת הכספים צפוי לכלול מקדם גבוה יותר לחישוב ההוצאות הקבועות של העסק לגובה המענק, הגדלת השתתפות המדינה בשכר, פיצוי בגין היפגעות ממושכת של ענפים ופתרונות ייעודיים לתיירות ולנשות מילואימניקים ● עם זאת, גורמים באוצר טוענים כי לוועדת הכספים אין יכולת ממשית להעביר את המתווה המרחיב

הקוטג' ברחוב הלח''י בגדרה

הייתם משלמים 5.5 מיליון שקל לבית עם 8 חדרים ומרתף בגודל של עוד דירה?

לבית יש 8 חדרים ב־2.5 קומות ובשטח רשום של 242 מ"ר ● זו אחת העסקאות הגבוהות ביישוב בשנה האחרונה

פילסברי המיובאת לישראל על ידי רוסטיק בייקרי / צילום: יח''צ

בדרך לבורסה: רוסטיק בייקרי מתכננת הנפקה לפי שווי של מיליארד שקל

רוסטיק בייקרי, שבשליטת דני נגל, הגישה תשקיף לרשות ניירות ערך בשבוע שעבר, והיא צפויה להתחיל לקדם את התהליך ● ההנפקה, אותה תוביל אי.בי.אי חיתום צפויה להתבצע לפי שווי של כמיליארד שקל

תנובה / צילום: שלומי יוסף

בדרך לביהמ"ש העליון: המאבק בין תנובה למייסדי חברת פסטה ריקו מסלים

ערעור שהוגש לבית המשפט העליון נגד תנובה מציג שורת טענות להתנהלות ממושכת שנועדה, לכאורה, לעכב את השלמת רכישת יתרת המניות ולהימנע מתשלום של עשרות מיליוני שקלים לבעלי פסטה ריקו ● לטענת המייסדים, גם רכיבים בהיקף של עשרות מיליוני שקלים לא שולמו עד כה ● תנובה: "הליכים אלה, שהם יזמו בנוגע לתוצאותיה הכספיות של החברה, הם שעיכבו את הליך הערכת השווי"

אבי לוי, מנכ''ל דיסקונט / צילום: ישראל הדרי

בדרך למיזוג עם מרכנתיל? דיסקונט מקפיא בונוסים ורומז על קיצוצים

מכתב ששיגר מנכ"ל דיסקונט, אבי לוי, לשני ועדי העובדים העיקריים בבנק, חוזר שוב על רצון ההנהלה להגביר את מהלכי ההתייעלות, לנוכח כניסת גופים מתחרים ובנקים צרים

הפגנת חרדים נגד הגיוס / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

בג"ץ בהחלטה דרמטית: יבוטלו הטבות כלכליות נרחבות למי שלא עמדו בחובת גיוס

בית המשפט העליון מורה לשורת גורמים לפעול כדי להתנות הטבות כלכליות בגיוס חרדים לצה"ל ● חלק מההטבות: סבסוד שכר לימוד במעונות יום, הנחה בתחבורה ציבורית והנחה ברכישת דירה ● "אין מנוס מלהורות על צעדים אופרטיביים", נכתב בהחלטה

"עושים לונג על ישראל": לאן הולך השוק המקומי ואיך כדאי להשקיע?

הכנס בשיתוף כלל ביטוח, שמתקיים זו השנה השנייה, מתמקד בהזמנויות ההשקעה בשוק המקומי ● רגולטורים פיננסים, מובילי קהילת שוק ההון ומנהלים בכירים נפגשים על במה אחת, וממליצים איך כדאי להתמודד עם האתגרים בישראל ואף למנף אותם

כותרות העיתונים בעולם

טראמפ החליט: שונאי ישראל לא יקבלו גרין קארד

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: הנשיא טראמפ בהנחיות חדשות לפקידי ההגירה בארה"ב, סעודיה בוחרת לשבת על הגדר בזמן שהאזור מתלקח, ולמה המלחמה באה בזמן טוב לאיראן? • כותרות העיתונים בעולם

קרן כהן-חזון, מנכ''לית תורפז, בכנס ''עושים לונג על ישראל'' / צילום: שלומי יוסף

קרן כהן-חזון: "נבנה את אחת מעשר החברות הגדולות בעולם בתחום. כבוד הוא לי שזה יוצא מישראל"

קרן כהן-חזון, מנכ"לית תורפז, סיפרה בכנס "עושים לונג על ישראל" על האתגרים שעמם מתמודדת תעשייה ישראלית בזירה הבינלאומית: "אני מייצרת איזון. גם אם הם באים אנטי, הם הופכים להיות פרו" ● עוד שיתפה על אסטרטגיית הצמיחה הגלובלית של החברה ועל המחויבות שלה להשאיר את הלב, את ההנהלה ואת המטה של החברה בישראל