גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וילה ודירה בבעלות עקיפה של עו"ד יוסיפוף המנוח בדרך למכירה

מנהלי העיזבון של עו"ד יורם יוסיפוף המנוח מונו למפרקים הקבועים של חברת מאסי, שאותה ייסד ושאת מניותיו בה העביר בדרך מעוררת תהיות ● נכסי החברה: וילה ששווייה מוערך ב-8.8 מיליון שקל ודירה בת"א

הווילה ברחוב שורשן. אחד מנכסי החברה המתפרקת  / צילום: אמיר מאירי
הווילה ברחוב שורשן. אחד מנכסי החברה המתפרקת / צילום: אמיר מאירי

ניהול העיזבון של עו"ד יורם יוסיפוף המנוח מספק עוד ועוד דרמות חדשות לבקרים. מדובר בהתפתחות נוספת בפרשת ניהול עיזבונו של יוסיפוף: בית המשפט המחוזי בתל-אביב מינה את עורכי הדין עופר שפירא ורז מנגל ממשרד עורכי הדין איתן ארז ועופר שפירא למפרקים קבועים של חברת מאסי, שהקים עו"ד יוסיפוף ז"ל. עם זאת,ך מניותיה הועברו ב-2013 לידי דניאל אזוגי, בעסקה אשר נטען לגביה כי נעשתה למראית-עין בלבד.

שני הנכסים המרכזיים של החברה המתפרקת הם וילה ברחוב מגדל שורשן בתל-אביב, וכן דירה בשכונת פלורנטין. כעת, נסללה הדרך למכירתם של נכסים אלה על-ידי מפרקי החברה.

פרשת חברת מאסי, המהווה מעין "לוויין" לתיק פשיטת-הרגל של העיזבון, עוסקת בבקשה שהוגשה לפירוק חברת "אמ.איי.אס.ווי נכסים והשקעות" (חברת "מאסי"), שאותה ייסד יוסיפוף. הבקשה הוגשה על-ידי המנהלים מיוחדים לנכסי עיזבונו של יוסיפוף, והתקבלה בשבוע שעבר על-ידי שופטת המחוזי בתל-אביב, איריס לושי-עבודי. מסגרת הפרשה, העלו מנהלי העיזבון טענות קשות נגד הבעלים החדש של החברה, ובהן העברה למראית-עין של מניות החברה שהייתה בבעלות עורך הדין המנוח יוסיפוף; ניסיון להברחת דירה בפלורנטין שהייתה בבעלות החברה לבתו של הבעלים החדש; סגירת חובות פרטיים מכספי חברה ועוד. חלק מטענות אלה התקבלו על-ידי בית המשפט המחוזי בתל-אביב.

חלק מכספי הביטוחים ישולמו לקופת העיזבון

חברת מאסי הוקמה ב-1997 על-ידי עו"ד יוסיפוף וגרושתו, דורית לוין-יוסיפוף. בבעלותה של חברת מאסי שני נכסי מקרקעין בתל-אביב: בית ברחוב מגדל שורשן 6א בצפון תל-אביב, אשר על פי חוות דעת שמאית שווה בכ-8.8 מיליון שקל במימוש מהיר; ודירה ברחוב אברבנאל 33 בשכונת פלורנטין בדרום העיר.

בפברואר 2009 נטלו עו"ד יוסיפוף, דורית לוין-יוסיפוף וחברת מאסי, הלוואה בסך של 4.7 מיליון שקל מחברת "כלל מימון". ההלוואה הובטחה במשכנתא שנרשמה לטובת כלל על הבית בשורשן, וכן בפוליסות ביטוחי חיים של יוסיפוף המנוח בחברות ביטוח שונות.

בדצמבר 2013, העביר עו"ד יוסיפוף את מניותיו בחברת מאסי לחברת "נכסי א. מאיר", שאחד מבעלי מניותיה הוא דניאל אזוגי. לימים, ולאחר שהועברו המניות, התקשתה חברת מאסי לעמוד בפירעון ההלוואה ל"כלל מימון", ויתרת החובה שלה עמדה ב-2014 על-סך כ-4.5 מיליון שקל.

חברת כלל מימון נקטה הליכי הוצאה לפועל נגד חברת מאסי. אולם לאחר פטירתו של עו"ד יוסיפוף ב-2016, ועל-מנת למנוע מצב בלתי הפיך בנכסי החברה, נתן בית המשפט המחוזי בתל-אביב צווי איסור דיספוזיציה, במסגרת תיק פשיטת-הרגל על נכסיה של חברת מאסי.

הסיפור המשיך להסתבך, כאשר לפני כשנה, במארס 2017, עתרו מנהלי העיזבון, במסגרת תיק פשיטת-הרגל של יוסיפוף, להורות על ביטול העברת מניות חברת מאסי מידי העו"ד המנוח לחברת "א. מאיר" של אזוגי. לטענת המנהלים, עסקת העברת המניות נעשתה למראית-עין בלבד, ומשכך יש להורות על ביטולה; ולחלופין דינה להתבטל בהיותה הענקה בטלה - כזו שנעשתה בסמוך להליך פשיטת-רגל על-מנת להבריח נכסים לכאורה.

בסוף דצמבר אשתקד, הגישו המנהלים המיוחדים לעיזבונו של יוסיפוף בקשה לפירוקה של מאסי, יחד עם בקשה דחופה במעמד צד אחד, למינוים למפרקים זמניים לחברה. להליך הפירוק ביקשו להצטרף גם חברת "פיסו נכסים ואחזקות" וחברת "מ.מ.ב. מקור מסחר בעץ", שבבעלות איש-העסקים מאיר פיסו.

לטענת מנהלי העיזבון, המינוי למפרקי מאסי נדרש על-מנת למנוע שינוי במצבת זכויות החברה ונכסיה. זאת, לאחר שלטענתם נודע להם כי נעשות בחברת מאסי פעולות שיש בהן כדי להגדיל את היקף הנשייה בה, תוך ביצוע העדפות נושים אסורות, וכן תוך ביצוע פעולות נוספות שעלולות להכביד על מימוש נכסי החברה ולגרום לה לנזק בלתי הפיך.

לדברי מנהלי העיזבון, איש העסקים פיסו פנה אליהם בטענה, כי הוא נושה של חברת מאסי, בסכום של כ-5 מיליון שקל. זאת לדבריו, בהסתמך על כתב ערבות שחברת מאסי חתמה לטובתו ביוני 2016. מכתב הערבות, נטען, ניתן ללמוד כי חברת מאסי משמשת את אזוגי ואת החברות שבבעלותו ("טרופיק" ו"א. מאיר"), כמכשיר לפירעון חובותיהם האישיים. זאת, בלי שמתקיימת הפרדה בין חובותיה של מאסי לחובות אלה, ובניגוד לפעילות שלשמה הוקמה החברה.

עוד לטענת המנהלים, נודע להם שנעשה ניסיון להעביר את הדירה בפלורנטין שבבעלות מאסי, ככל הנראה על-ידי אזוגי, לטובת בתו. זאת, באמצעות הסכם נאמנות שנחתם לכאורה על-ידי עו"ד אלי כהן, גיסו של אזוגי. רשות המסים הודיעה לבית המשפט המחווזי בתל-אביב, כי העברה זו לא דווחה לה.

עוד טענו מנהלי העיזבון בבקשת הפירוק, כי מתקיימות העילות לפירוקה של חברת מאסי, בהן: חובותיה נאמדים ב-17.5 מיליון שקל; אין לחברה עובדים; היא הפסיקה את פעילותה לתקופה העולה על שנה; ונכסי החברה משמשים כבטוחה לפירעון חובות של חברת "א. מאיר" וחובותיו האישיים של אזוגי, מבעליה של "א. מאיר".

מאסי: ניסיון לרדת לנכסי החברה

מנגד, טענה חברת מאסי, כי יש לדחות את בקשת הפירוק נגדה, שכן כל מטרתה של הבקשה היא ניסיון נוסף לרדת לנכסיה. לדבריה, בקשת הפירוק היא בבחינת מקצה שיפורים של מנהלי העיזבון, לאחר שאלה נתקלו בקשיים במסגרת בקשתם לבטל את העברת מניותיו של יוסיפוף בחברת מאסי לחברת "א. מאיר" של אזוגי.

עוד טענה חברה מאסי, כי היא אינה חבה דבר לקופת עיזבון המנוח, מאחר שלא התקיימו התנאים לפשיטת-רגל של מאסי. זאת, משום שמדובר בחברה שממילא כל פועלה מסתכם בהחזקת שני נכסי מקרקעין (הבניין ברחוב שורשן והדירה בפלורנטין). מכאן, שאין משמעות לטענה שלפיה היא הפסיקה את פעילותה.

חברת מאסי אף עתרה לדחות את הטענות שהועלו נגדה, בדבר עירוב והברחת נכסים. זאת, לדבריה כיוון שטענות אלו טרם הוכחו. לטענתה, חברת מאסי גם הכחישה, כי נעשה ניסיון להברחת הדירה בפלורנטין על-ידה או על-ידי אזוגי. לטענתה, תמורת רכישת הדירה בפלורנטין שולמה במלואה על-ידי בתו של אזוגי, העסקה דווחה כדין, ואף שולמו בגינה מסים.

בינואר השנה, בהחלטה ראשונה שניתנה ב"פרשת מאסי", נמנעה שופטת המחוזי בתל-אביב, איריס לושי-עבודי, מהכרעה בטענות בנוגע ל"הברחתה" לכאורה של הדירה בפלורנטין לבתו של אזוגי; אך החליטה כי הוכח שיש מקום למינוי מפרקים זמניים לחברת מאסי; ומינתה את מנהלי עיזבונו של יוסיפוף, עורכי הדין עופר ושפירא, ואת עורכי הדין רז מנגל ויוסי מססה (בא-כוח הכנ"ר) למפרקים זמניים של מאסי.

כעת, בהחלטה נוספת שניתנה בשבוע שעבר, הורתה השופטת על מינוים של עורכי הדין שפירא ומנגל למפרקים הקבועים של חברת מאסי, ובכך סללה בפניהם את הדרך למימוש הנדל"ן של החברה.

התנהלות כספית נטולת היגיון

בהחלטה החדשה נקבע, בין היתר, כי מדובר בחברה שאינה מנהלת דוחות כספיים, אינה פועלת להשבת ספריה החשבונאיים, וכי דוחות שכן נעשו נערכו בצורה חלקית ואינם משקפים את המציאות הכלכלית האמיתית של החברה. עוד נקבע בהחלטה, כי מנהלת החברה - אחותו של בעלי החברה אזוגי - הודתה שכספים המגיעים לחברה אינם עוברים דרך חשבון הבנק שלה, אלא מופקדים ישירות בחשבונה של החברה-האם, חברת א. מאיר, שבשליטת דניאל אזוגי.

לדברי השופטת, "מדובר אפוא בהתנהלות כספית אסורה ובעייתית אשר אינה ניתנת לפיקוח ולביקורת, וכל זאת שעה שהחברה אינה מסוגלת לפרוע את חובותיה". השופטת התייחסה גם לערבות שחתמה מאסי לטובת פיסו להבטחת התחייבויות חברת א. מאיר, ולמשמעותה הכלכלית של ערבות זו. השופטת הזכירה, כי בהחלטה הקודמת קבעה כי עצם מתן הערבות לפיסו, תוך שאזוגי מורה על ביטול הצ'ק אשר נמשך על-ידי חברת א. מאיר, מהווה יצירת חוב חדש לחברה והוספת נושה נוסף לרשימת נושיה.

עוד הוסיפה השופטת, כי מנהלת החברה לא הצליחה לספק כל הסבר הגיוני באשר לתכלית הכלכלית שבעטיה חתמה החברה על כתב ערבות זה, ואף הודתה בחקירתה כי מדובר בגלגול חובות - החלפת חוב חדש בחוב ישן. 

לדבריה, "מאחר שכספי ההלוואה שניתנו לחברה על-ידי פיסו שולמו לכאורה לבן יאיר ולחברת אי איתמר (נושות של חברת מאסי, א' ל"ו) במטרה לסלק את חובם של האחרונים, נראה כי מדובר בהתנהלות כספית בעייתית נטולת כל היגיון עסקי, המלמדת כי החברה במצוקה כלכלית, ומשכך נדרשת לבצע העברות כספים בין נושים שונים. כל זאת בשעה שלחברה אין חשבון בנק ומהימנות דיווחיה החשבונאיים מוטלים בספק".

תיבת הפנדורה של יוסיפוף: החובות נאמדים בכ-700 מיליון שקל

יורם יוסיפוף המנוח נחשב בחייו לאחד מעורכי הדין העשירים בארץ. שמו נקשר בעסקאות של מיליוני אירו, שבהן שימש כעו"ד עבור לקוחותיו באירופה, וגם בעסקאות שבהן היה מעורב בעצמו כאיש-עסקים. יוסיפוף נפטר במפתיע באוקטובר 2016 מאירוע לבבי, בעיצומו של הליך פלילי שנוהל נגדו, בטענה להעלמות מס מעסקאות של מיליונים.

בעקבות מותו של יוסיפוף, קרו שני דברים: נסגר ההליך הפלילי נגדו; ונפתחה תיבת פנדורה שממנה פרצו בבת-אחת נושים של המנוח - מרביתם מלווים בשוק האפור - שטענו לחובות עתק שהותיר אחריו יוסיפוף, בהיקף של יותר מ-600 מיליון שקל. בין החובות הנטענים נגד העיזבון, חוב של 520 מיליון שקל למס-הכנסה.

בנובמבר אשתקד מינה בית המשפט המחוזי בתל-אביב את עורכי הדין שפירא ומנגל למנהלי העיזבון, ומאז הם עוסקים באיתור נכסיו של יוסיפוף ברחבי העולם. חובותיו של עיזבון יוסיפוף נאמדים כעת ב-700 מיליון שקל.

עוד כתבות

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

ארה"ב ועוד 17 מדינות בקריאה משותפת: "לשחרר חטופים מיד"

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

חוששים מטורקיה? יוון שוקלת רכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו