גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מתנגדים להתחדשות עירונית - בתמורה לרווח פוליטי"

כך אמרה ח"כ רחל עזריה, יו"ר ועדת הרפורמות, בפאנל "תמ"א 38: פתרון להגדלת היצע הדירות או בכיה לדורות?" בוועידת הנדל"ן של "גלובס" ● מהנדס עיריית ת"א עודד גבולי: "טוב מאוד שלא בונים בדרום, לא צריך לבנות בפרפריה; אם אתה בונה בפריפריה אתה לעולם לא תצליח להתגבר על סוגיית התשתיות והתעסוקה"

משתתפי הפאנל: שירה ברנד, עודד גבולי, ננה חן, עו"ד זיו כספי, עו"ד ארז קמיניץ וח"כ רחל עזריה / צילום:
משתתפי הפאנל: שירה ברנד, עודד גבולי, ננה חן, עו"ד זיו כספי, עו"ד ארז קמיניץ וח"כ רחל עזריה / צילום:

"ראשי ערים שמתנגדים להתחדשות עירונית מוכרים את העתיד שלנו תמורת רווח פוליטי", אמרה היום (ד') ח"כ רחל עזריה, יו"ר ועדת הרפורמות, בפאנל "התחדשות עירונית - תמ"א 38: פתרון להגדלת היצע הדירות או בכיה לדורות?" בוועידת הנדל"ן של "גלובס". "אני מקדמת בוועדת הרפורמות את חוק הדייר הסקפטי - אם דיירים לא מסכימים לפרויקטים של התחדשות עירונית זו אשמת היזם. צריך להבין, עבור היזם זה נכס, עבורם זה בית".

עזריה התייחסה לנושא הדיירים המעכבים אישור של פרויקטים ואמרה: "קודם כל צריך להבין שיזמים רואים בבניין נכס ודיירים רואים בו בית וזה פער משמעותי. כמו כן, בעיניי לא צריך לקרוא לדייר סרבן, אלא דייר סקפטי. ביקשנו לבחון איך אפשר להפוך אותו למשתף פעולה. ראשית מצאנו שמי שאין לו דיירים סרבנים זה ליזמים הטובים. מלבד זאת, בדקנו למה דיירים סקפטים הופכים לסרבנים. מצאנו כמה דברים, ראשית זה מאפיין דיירים מבוגרים, אך גם דיירים שחוששים מנושא התחבורה ודיירים שלא יודעים אם לסמוך על היזם".

רו"ח דן אטיאס, שותף וראש אשכול נדל"ן BD0, התייחס בפתיחת הפאנל להאם תמ"א 38 היא פתרון להגדלת היצע הדירות או בכיה לדורות: "היום ברור שהתחדשות עירונית היא מוצר משלים, הוא יכול לקיים עוד יחידות דיור חדשות אבל הוא בטח לא הפתרון למשבר הדיור בישראל. לטובת האזרח עדיפה התחדשות עירונית - זה מאפשר לו לגור במיקום מרכזי, לחסוך בנסיעות, קרבה למוסדות בריאות. זה גם מונע חיסול של שטחים פתוחים, דבר שפוגע בריאה הירוקה, מגדיל זיהום אוויר, ופוגע במי תהום. ואולם יש בעיה מרכזית - יש מגבלות להתחדשות עירונית - הכמות, הכדאיות הכלכלית וגם לוחות הזמנים הארוכים. אלמלא העניין של משבר הדיור, היו פחות מדברים על התחדשות עירונית. מחירי הדיור הם אלו שהופכים את הפרויקטים לכדאיים, אחרת הם לא היו יוצאים לפועל", אמר אטיאס.

פנינה אלה, מנהלת סקטור נדל"ן במזרחי טפחות, גם נשאה דברים בפתיחת הפאנל, בהנחייתו של כתב הנדל"ן של "גלובס" אורי חודי. בפאנל השתתפו גם שירה ברנד, יו"ר הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה במחוז מרכז; עודד גבולי, מהנדס העיר תל אביב; ננה חן, משנה למנכ"ל קבוצת רפאלי; עו"ד זיו כספי, שותף ומייסד בגינדי כספי עורכי דין ויו"ר הוועדה המרכזית להתחדשות עירונית בלשכת עורכי הדין;  ועו"ד ארז קמיניץ, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה (אזרחי). 

אטיאס התייחס למחקר שעשו בחברת הייעוץ BDO, שממנו עלה כי מתוך 800 אלף יחידות שהיו יכולות להיות יעד לביצוע תמ"א, רק כ-300 אלף הן כדאיות מבחינה כלכלית. המחקר בדק 76 יישובים, והעלה כי דווקא ביישובים מסוכנים סייסמולוגית כמו טבריה ובית שאן אין כדאיות כלכלית.

"המדינה הקימה רשות להתחדשות עירונית, ואחד הדברים שאהבתי היו שהיא מתחילה לעסוק בהיעדר הכדאיות הכלכלית באמצעות תמריצים כלכליים, דבר שיקדם גם צדק חלוקתי", אמר אטיאס, שציין גם כי הממשלה קבעה יעדים של התחדשות עירונית - ב-2017-2020 - 20% מהיחידות החדשות יהיו תוצאה של התחדשות עירונית, ועד 2040 - 35% מהדירות.

אטיאס ציין כי הגידול במשקי הבית גדול באופן משמעותי מסיום של יחידות הדיור ולמעשה יש מחסור הולך וגדל של יחידות הדיור בישראל. "עם זאת, היום ברור שהתחדשות עירונית היא מוצר משלים, היא יכולה להוסיף עוד יחידות דיור חדשות אבל היא בטח לא הפתרון למשבר הדיור בישראל. למרות הגידול בשנים האחרונות בהיקף בפעילות, הנפחים עדיין שוליים ביחס לכלל הפעילות בשוק ואינם משפיעים על השוק", הוסיף אטיאס. הוא ציין גם כי במקביל להתחדשות עירונית יש צורך גם בטיפול מסודר בתשתיות בתחומי החינוך, הבריאות וכו'.

"לא קיימת מצוקת אשראי בתחום הנדל"ן"

"מחיר למשתכן רוויה בכוונות טובות, והיא שינתה את כללי המשחק, והצליחה לשאוב את מרבית היזמים שאנו עובדים איתם. יחד עם זאת אנו רואים כמה תופעות ייחודיות שאני רוצה להזכיר", כך אמרה היום פנינה אלה, ראש סקטור נדל"ן במזרחי טפחות, והציגה את הבעיות שעולות מהתכנית. "ראשית, בניגוד לתחזית, לא בכל הפרויקטים הדירות נמכרות מיד בהתחלה. באזורים למשל שההנחה לא משמעותית, רואים מכירה הדרגתית ולא מיידית. המשמעות היא גידול בהוצאות מימון ובשיווק", אמרה אלה.

עוד היא הוסיפה: "נושא נוסף זה שהקבלנים עוד לא קיבלו את הקרקע, וכבר יוצאים להגרלה. כלומר מכניסים את הזכאים לתקופה ארוכה של חוסר וודאות. הם לא יכולים לגשת לשום הגרלה נוספת, וכלל לא בטוחה שהדירה שתוצע להם תתאים להם. זה מביא להפעלת לחץ על היזמים, וזה מעכב את תהליך התכנון", אמרה אלה וציינה שלטעמה צריך לעשות שינוי ולבצע את ההגרלות סמוך לקבלת ההיתר.

באשר לתחום ההתחדשות העירונית, אלה אמרה, ש"רואים התפתחות מואצת בתחום, ההתחדשות מספקת קרקע זמינה באזורי הביקוש. בעולם של מחיר למשתכן הרווחיות נמוכה, והפרויקטים של התחדשות עירונית מציגים רווחיות הרבה יותר טובה", אמרה אלה אך הוסיפה כי, "אותם חולשות של תהליכים בתחום הזה עדיין קיימים: הליכים ארוכים ומורכבים, מבנה משפטי מורכב וכדומה".

עוד היא הוסיפה: "בנושא המימון אנו יודעים כולנו שלא קיימת מצוקת אשראי בנדל"ן וגם לא בהתחדשות עירונית וגם לא בתמ"א 38. השוק נותן פתרונות מצוינים גם בתחום התמ"א 38. גם אנחנו בבנק פעילים בתחום לא מעט זמן, ואם אני צריכה לאפיין את העסקאות שמגיעות אלינו, אפשר לתאר את התיאור הבא: היום העסקאות שמגיעות אלינו לבנק הן עסקאות בשלות יותר, הם בנויים נכון יותר, וזו תופעה שהיא מאד חיובית". אלה גם ציינה כי השוק עבר הבשלה גם מבחינת הרוכשים. "מחירי הדירות בתמ"א נמוכים יותר ממכירת דירות חדשות בבניינים סמוכים בכ-10%", היא אמרה.

"לא צריך לבנות בפריפרייה, נוצרות ערי שינה"

"טוב מאוד שלא בונים בדרום, לא צריך לבנות בפרפריה. אם אתה בונה בפריפריה אתה לעולם לא תצליח להתגבר על סוגיית התשתיות והתעסוקה. ואז התוצאה היא שנוצרות ערי שינה. ת"א היא אחת הערים היחידות שיש היום שהן ברמה אורבנית סבירה", כך אמר עודד גבולי מהנדס עיריית ת"א בפאנל.

עו"ד זיו כספי התנגד לדברים והסביר מדוע יש לפתח את הפריפריה ואמר: "אנו מדינת ישראל, ומעבר לשיקולים כלכליים, יש שיקולים ביטחוניים. הפריפריה צריכה להיות בסדר עדיפות עליון. יש לנו חובה לאומית לחזק את המקומות האלה. יש דרך אחת לעשות זאת- לשנות את הרגולציה, כמו למשל לנייד זכויות".

שירה ברנד ציינה כי הם עושים מאמץ לבנות בנייה מרקמית של עד 10 קומות. עו"ד ארז קמיניץ המשנה ליועץ המשפטי לממשלה אמר: "יש להתחדשות עירונית יתרונות רבים, וזה משהו שיש לגביו הסכמה שחוצה את כל משרדי הממשלה. זה מתחיל מהוספת יח"ד, אבל זה לא הדבר המרכזי. זה גם שמירה על שטחים פתוחים ויצירה של עירוניות חדשה לא רק בת"א. וגם אנחנו במשרד המשפטים לא נשארנו אדישים לתועלות".

קמיניץ הסביר למה הרגולטור מתערב בתחום זה: "אם מסתכלים על התחדשות עירונית בעיניים כלכליות בלבד, אז אומרים שהכלכלה תנצח, ואני כרגולטור לא אמור להתערב. אבל זה לא המצב בהתחדשות עירונית, אי אפשר לחיות עם העולם הישן של זכות וטו. לכן החלטנו שאנו עולים אוקטבה ומחלישים את זכות הקניין, וגם מביאים למצב שכופים על דייר שלא רוצה למכור את דירתו". קמיניץ ציין שהחוק צריך לתת פתרונות שונים לדיירים שונים: "כך למשל, הבנו שצריך לתת פלטפורמה משפטית שונה לדיירים קשישים, ופתרונות אחרים שלא נותנים לדיירים רגילים".

"ישנן כוונות טובות, אבל הורגים את היזמים", אמרה ננה חן, משנה למנכ"ל קבוצת רפאלי. "צריך לזכור שהרבה פעמים, פרויקט שנכנסים אליו לא תמיד יוצא לפועל ובינתיים השקענו בתכנון ובעורכי דין. גם אם מתקדמים מגלים שבעצם פרויקט שהיה אמור להגיע לשלב ההיתר תוך 3-4 שנים, בפועל לוקח לו 5-6 שנים. הסיבה לכך היא שלחוק יש הרבה פרשנויות, וכל אחד לוקח את זה לכיוון אחר. אנחנו רואים גם מקרים שהרשויות המקומיות משנות החלטות בדיעבד. אם בעבר אישרו 35 קומות, עכשיו מאשרים רק 28 קומות. זה בסדר לשנות מדיניות אבל מרגע זה והלאה, אך לא לדיירים שממתינים כבר לדירה שלהם".

שירה ברנד  הסבירה על דרך העבודה של הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה: "התכנון לא מסתכל על הבניין הבודד. אנחנו מסתכלים על המתחם, השכונה, כיחידה אחת. תוכנית המתאר מאתרת מתחמים להתחדשות עירונית ואנחנו מפרטים בתוך המתחמים האלה את הבניינים שמתאמים לתמ"א 38 ואת אלה שמתאמים לפינוי בינוי". עוד אמרה ברנד: "המערך הזה נותן וודאות הן ליזם והן לתושב ומונע ניסיונות להקמת פרוייקטים שאינם ישימים. אנחנו לא רוצים לייצר שכונות שמנותקות אחת מהשנייה. אנחנו רוצים שכונות מגורים איכותיות ששמות את האדם במרכז - עם גני ילדים, בתי ספר, פארקים, שבילי אופניים".

עוד כתבות

איראן רוצה לרכוש מטוסי קרב, וישראל מבקשת מסין: "תרסני אותה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ישראל חוששת מזה שסין תמכור מטוסים מתקדמים לאיראן, מה עמד מאחורי החלטה של סין לא להתערב לטובת איראן בזמן המלחמה והעיתונאית הלבנונית שקוראת לנורמליזציה בין לבנון וישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

המספרים שמגלים עד כמה קשה לקנות דירה בתל אביב

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם ובולטת לרעה גם עם מחירי הדיור, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות בעקבות החלטת הריבית; מדד הנדל"ן ירד בכ-1.7%

ת"א 35 איבד 0.4% ות"א 90 ירד בכ-0.7% ● בנק ישראל הותיר את הריבית ללא שינוי ● בנק הפועלים: הפחד מפספוס הזדמנויות מניע עתה את בורסת ת"א ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט ● וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה–AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך / צילום: אסף גלעד

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: מי מהן תורמת יותר לכלכלת ישראל?

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

פלסטינים ברצועת עזה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

מקורות בחמאס: "ייתכן שיוכרז על הסכם ביום חמישי"

מקורות בחמאס לעיתון א-שרק אל-אווסט הסעודי: המשא ומתן העקיף המתקיים עם ישראל בדוחה "רציני יותר מהפעמים הקודמות" ● דיווח: נשיא לבנון מסר את התשובה על המתווה האמריקאי לפירוק חיזבאללה מנשקו ● "מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

טראמפ הודיע כי יטיל מכס בגובה 25% על קוריאה ויפן; הירידות בוול סטריט מתחזקות

הנאסד"ק יורד בכ-1% ● ארה"ב הודיעה כי מספר הסכמי סחר לקראת חתימה ● טראמפ: מאסק ירד מהפסים ● טסלה נופלת במעל 7%, לאחר שמאסק הכריז על הקמת מפלגה חדשה בארה"ב ● מניות האנרגיה המתחדשת יורדות ● שר האוצר האמריקאי אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם ● וגם: אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

רחובות טהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הקשיים של איראן בתחום הנפט והחשמל עשויים לזרז הסכם גרעין

הסכם גרעין חדש שיבטל עיצומים יעמיד את טהרן בפני ירידה במחיר הנפט, התפתחות שלילית מבחינתה, אבל זינוק ביצוא צפוי לפצות על כך ויותר ● בנוסף, למשטר יש צורך דחוף בסיוע אמריקאי בפרט ומערבי ככלל בשדרוג תשתיות

השותפים בקרן רד דוט קפיטל (מימין למעלה: אטד פלד, יניב שטרן, ברק סלומון, מימין למטה: דניאל ארדון ברץ, יורם אורון) / צילום: עומר הכהן

אחרי מכירת פאראגון: זו הקרן שמגייסת 320 מיליון דולר

קרן ההון סיכון הישראלית רד דוט, אותה הקימו הקימו יורם אורון ויניב שטרן ומאחוריה מספר אקזיטים בולטים, מגייסת קרן שלישית להשקעות בחברות בוגרות ● על פי הערכת גלובס, הקרן הראשונה של רד דוט שהיקפה כ-150 מיליון דולר, החזירה למשקיעים המוגבלים בקרן פי 5 על ההשקעה

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נתן ווייל, לע''מ

היועמ"שית: הליך הדחתי על־ידי הממשלה בלתי חוקי ופוליטי לגמרי

גלי בהרב־מיארה הגישה את עמדתה באשר לעתירות שהוגשו לבג"ץ נגד הדחתה, בה קבעה כי ההליך הוא בלתי־חוקי ביסודו ● "השיקול המרכזי בבסיס ההחלטה - רצונה של הממשלה להסיר מגבלות על כוחה השלטוני, באמצעות הליך הפסקת כהונה פוליטי", כתבה היועמ"שית

הגופים המוסדיים היו הגופים הפעילים ביותר בשוק המניות בשבוע החולף

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת