גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"העושר החדש של הלקוחות הישראלים מגיע מהדור הצעיר"

איב רוברט-שארו, חבר הנהלה ומנהל אזור אירופה בבנק יוליוס בר, מגלה מה מייחד את לקוחותיו הישראלים של הבנק, איך מוסד בנקאי ותיק מתייחס לפינטק, ומה גרם לו לפרוש מהעולם הפיננסי למשך שנתיים

איב רוברט -שארו  צילום: שלומי יוסף
איב רוברט -שארו צילום: שלומי יוסף

בחודש שעבר ביקר בישראל איב רוברט-שארו, חבר הנהלה ומנהל אזור אירופה בבנק השווייצרי יוליוס בר, המתמחה בבנקאות פרטית. לא היה זה ביקורו הראשון של רוברט-שארו בארץ. הסיבה לביקור בסניף המקומי הייתה פתיחתה של תערוכת "נימוסי שולחן" המתקיימת באוניברסיטת תל-אביב, עלייה פרש הבנק חסות. עם זאת, מאז נפתחה הנציגות הישראלית של הבנק לפני שש שנים, נוהג רוברט-שארו לבקר כאן ולו רק משום שלדבריו "המשרד הישראלי הוא חלק חשוב בפרוטפוליו של יוליוס בר". רף הכניסה ללקוחות יוליוס בר, נזכיר, הוא מיליון דולר פנויים להשקעה.

"התפקיד שלי הוא לעבוד עם אירופה וישראל שהיא חלק מה-DNA שלנו", מצהיר רוברט-שארו (45) בראיון ל"גלובס". הוא מזכיר כי הבנק, שנוסד בשנת 1890, משרת לקוחות ישראליים מזה זמן רב, כאשר ב-2011 הוחלט לפתוח משרד גם בתל-אביב. "רכשנו את חטיבת ניהול העושר של מריל לינץ', מה שהפך אותנו לשחקן יותר משמעותי".

הכרתם את הלקוחות הישראליים לפני שפתחתם את המשרד המקומי?

"יש לנו לקוחות ישראלים כבר כמה עשורים. עם השנים עברנו מלקוחות מסורתיים יותר לעולם הסטארט-אפ ניישן, וללקוחות שהם יזמים שהתעשרו לאחרונה - כך שאנחנו מכירים את כל סוגי העושר. ממשפחות ותיקות אמידות עד לדור הצעיר שהקים חברות והצליח בה".

כולל טיקונים שאיבדו את הונם?

תוך התחמקות מתשובה ישירה מסביר רוברט-שארו כי "חשוב לזכור שאת הלקוחות שלנו אנחנו מלווים במשך תקופה ארוכה ודרך המשברים, כשהגדול בהם היה משבר 2008. בכל מקרה, כבנק פרטי אנחנו לא אלה שמממנים פרויקט. כך גם כשאנחנו מדברים על צעירים ישראלים שהתעשרו בהייטק. אגב, זה כלל לא מובן מאליו הם יבחרו דווקא בבנק פרטי".

הם מגיעים אליכם או אתם פונים אליהם?

"זה מעניין. הרי אנחנו לא מעורבים בתחילת הדרך, כשהם מחפשים משקיעים וצריכים הון באמצעות קרנות או אנג'לים. אנחנו נכנסים לתמונה רק בשלב מאוחר יותר, בו הם מתחילים לצבור נכסים, וכשהם רוצים לשים 'קצת' כסף במקום בטוח ומחפשים תכנון פיננסי ארוך טווח. בדרך כלל זה קורה אחרי שהם מוכרים את החברה או הופכים לחברה ציבורית. עם זאת, עבורנו מאוד חשוב להתחיל ליצור איתם קשר בשלב כמה שיותר מוקדם".

אמרת שהם צעירים. עד כמה צעירים?

"מאוד צעירים. יש לנו לקוחות שעוד לא מלאו להם 30 וכבר הצליחו יפה מאוד. יפה מאוד מאוד. אנחנו צריכים להיות שם בשבילם כשהם יצטרכו אותנו, ולכן זו תהיה מערכת יחסים ארוכה. כאמור, לפעמים אנחנו מתחילים בקטן, כשרוב כספם עדיין מושקע בחברה".

מה הערך המוסף שאתם מציעים להם?

"אני חושב שזה הביטחון. אנחנו נותנים טאצ' אישי, מישהו שאפשר לסמוך עליו, לדבר איתו. בנוסף, יש לנו את היתרון הבינלאומי".

אם כבר דיברנו על צעירים ועל הייטק - כמומחים בבנקאות פרטית תחום הפינטק מאתגר אתכם או מאיים עליכם?

"אנחנו עושים הרבה מאוד בתחום, ולמעשה מקבלים בברכה את כל החדשנות שמגיעה מאזור הפינטק. חלק ממנה ככל הנראה ישנה את התעשייה".

ותשפיע גם על שירותי הבנקאות הפרטית המסורתית?

"כן, משום שיש טכנולוגיות חדשות, יש מודלים חדשים לייעוץ ללקוחות, יש דרכי התקשרות שונות. הבלוקצ'יין למשל, הוא שינוי שככל הנראה ישפיע בטווח הרחוק, ככה שבכל מה שאנחנו עושים עלינו לעקוב במקביל אחרי השינויים האלה. בשווייץ אנחנו תומכים באקסלרטור ויוצרים שיתופי פעולה עם חברות פינטק".

בצד אימוץ הטכנולוגיות והחדשנות, רוברט-שארו נזהר מהצהרות בנוגע לבלוקצ'יין. "סביר להניח שמדובר במשהו שישנה את הדרך שבה עושים עסקאות, אבל זה שינוי שיתחולל רק בטווח הרחוק", הוא אומר ומזהיר כי "באופן אישי, אני מאמין שזה ייקח שנים. אנחנו קרובים לטכנולוגיות חדשות ומאמצים אותן, אבל לא נקפוץ למשהו שאנחנו עדיין לא מבינים אותו. זה לא יהיה הגיוני".

מה חושבים להתרשמותך הלקוחות הצעירים?

"ללא ספק עולות שאלות בנוגע למטבעות קריפטו המבוססים על טכנולוגיית בלוקצ'יין. בפירוש לא נמליץ ללקוחות שלנו להיכנס באופן אקטיבי לעולם מטבעות הקריפטו, משום שאנחנו סבורים שזה מוקדם מדי. התנודתיות גבוהה ויש הרבה מאוד שאלות פתוחות. בכל מקרה זה לא משהו שישנה את התעשייה שלנו בימים הקרובים".

אחד הדברים עליהם הוא מצביע באופן מובהק כייחודי לישראל, הוא גילם הממוצע של הלקוחות שהולך ויורד, וזה לדבריו, קורה בישראל הרבה יותר מאשר במדינות אחרות בהן הבנק פעיל.

אני חושב שרמת החדשנות ויזמות ההייטק בישראל היא באמת, באמת, באמת מרשימה. זה קורה וקורה הרבה. יש לנו באירופה לקוחות שהם יזמים צעירים, יש לנו לקוחות בסין שהקימו עסקים מצליחים, אבל הריכוז של כאלה בישראל הוא ייחודי. אנחנו לא פועלים בארה"ב אז לא אוכל להשוות את זה לה, אבל אם לאורך השנים מקור ההון בישראל היה בעיקר במשפחות ותיקות ומוכרות, היום יש לקוחות חדשים רבים, ושמות שלא הכרנו. אנחנו לא מכירים את הדפוס הזה באותה המידה במדינות אחרות - רוב העושר החדש בישראל מגיע היום מהדור הצעיר".

אתנחתה מוזיקלית

בשנת 2004, במהלך ביסוס הקריירה שלו, אז בבנק קרדיט סוויס, עצר רוברט-שארו את המרוץ. הוא לא חישב מסלול מחדש, אלא רק לקח הפסקה כדי להגשים חלום ישן ולהקדיש את מלוא מרצו למוזיקה. שנתיים אלו אף מופיעות בקורות החיים שלו כ"שבתון לטובת פרויקטים מוזיקליים".

"במהלך שנתיים בחיים החלטתי לעשות משהו שונה", הוא מודה, נבוך מעט לדבר על חייו הפרטיים. "הייתי בן כ-30, כאשר מאז ומתמיד ניגנתי ואהבתי מוזיקה. מוזיקה קלאסית אבל גם הייתה לי להקת רוק, בה ניגנתי בגיטרה".

איך הגיבה החברה להחלטה לעצור קריירה מצליחה כבנקאי לטובת תחביב שככל הנראה לא תראה ממנו כסף?

"היו שתמכו והיו שדאגו. לא ציפיתי להרוויח כסף מהמוזיקה; זה היה משהו מאוד אישי - הייתי חבר בלהקה, רציתי להשתפר בכתיבה, בהקלטה ובנגינה. הרגשתי שזה עכשיו או לעולם לא. זה הרי משהו שלא אעשה כשכבר תהיה לי משפחה או כשימלאו לי 50. זה היה פנטסטי עד שהתחלתי להרגיש שאני מתגעגע לבנקאות. כשחזרתי לעבודה ולתפקיד אחר בבנק, היה מעניין לראות כמה מהקולגות שלי עשו בדיוק את אותם הדברים, וחלמו על לעשות גם דברים אחרים. אני לעומתם עשיתי את זה".

הייתה לך להקה והתגעגעת לעולם הפיננסי ולבנקאות?

"כן. התגעגעתי לאקשן, לאנשים, לכל האתגרים והאירועים. אני חושב שהבנקאות היא תחום מרתק ואתגר אינטלקטואלי. ההפסקה לטובת העיסוק במוזיקה הייתה בסופו של דבר תמריץ גדול להמשך הקריירה שלי".

אתה עדיין מנגן?

"פחות. אין לי זמן".

ת"ז: איב רוברט-שארו

מגורים: שווייץ

גיל: 45

תפקיד: מנהל אזור אירופה וחבר הנהלה בבנק השווייצרי יוליוס בר

תחביבים: בנקאות ומוזיקה

עוד כתבות

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר הוועד של הכללית: "להוציא את מאבקי הכוח והתככים שלכם אל מחוץ לשערי בתי החולים"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

בלי פוזה ובמחיר משתלם: מסעדה איטלקית תל אביבית ששווה ביקור

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום