גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ביהמ"ש האריך את הקפאת ההליכים של רשת הוניגמן

השופט חגי ברנר נעתר לבקשת נאמני הוניגמן לאפשר להם לנהל מו"מ עם רוכשים פוטנציאליים לרשת האופנה, בהם בעלי רשת מישמיש

הוניגמן / צילום: תמר מצפי
הוניגמן / צילום: תמר מצפי

בית המשפט המחוזי בתל-אביב נעתר הבוקר (א') לבקשת נאמני רשת הוניגמן הקורסת, רו"ח בועז גזית, עו"ד קרן רייכבך-סגל ועו"ד פיני יניב, להאריך את הקפאת ההליכים המשפטיים נגד הרשת בשבועיים נוספים. זאת, על-מנת לאפשר לנאמנים לנהל את המגעים עם רוכשים פוטנציאליים לחלקים שונים ברשת, בהם בעלי רשת מישמיש, וכן על-מנת לאפשר השלמת העברתו של המותג הוניגמן קידס לבעלי המותג Kiwi.

ההחלטה ניתנה בהמשך לבקשתם של הנאמנים מסוף השבוע להאריך את הקפאת ההליכים, וכן הודעתם כי יש בידם שתי הצעות לרכישת מותג TNT והצעה לרכישת מותג הוניגמן, ובסך-הכול עד 60 סניפים.

בדוח שהגישו לבית המשפט ביום חמישי האחרון, כתבו הנאמנים לבית המשפט כי קיבלו שתי הצעות לרכישת נתחים משמעותיים נוספים מנכסיה של החברה, וכי הם צופים קבלת הצעה שלישית.

שתי ההצעות שנמצאות כעת על השולחן הן: הצעת זיקו סקיי בע"מ - רוכש המותג מישמיש, לרכישת המותג TNT וכן המותג הוניגמן ובסך-הכול לרכישת עד 60 חנויות, וכן להעסקת 80% מהעובדים בחנויות הנרכשות; והצעת עלי חיאדרה (זכיין החברה בסכנין) מוחמד אבו יונס, איאד אבו יונס ומגדי חיאדרה - לרכישת המותג TNT ובסך-הכול עד 20 חנויות (בכללן חניות שכבר נמכרו לאבני שהם), וכן להעסקת 80% מהעובדים בחניות הנרכשות.

בנוסף, כאמור, הנאמנים במגעים לקבלתה של הצעה שלישית.

הוניגמן, אחת מקבוצות קמעונאות האופנה הגדולות והמוכרות בישראל, בעלת רשת חנויות המונה 137 סניפים ומגוון מותגים, בהם רשת נשים - HONIGMAN WOMEN; רשת ילדים HONIGMAN KIDS; רשת נשים וילדים משולבת; רשת TNT ורשת העודפים. הקבוצה, שנוסדה ב-1978, נמצאת בבעלות האחים מיכה ויעקב הוניגמן ומעסיקה באופן ישיר למעלה מ-1,000 עובדים ובאופן עקיף מאות עובדים נוספים. 

חובות אדירים

בפברואר השנה נכנסה החברה למצב של הקפאת הליכים על רקע קשיים כלכליים. החובות האדירים של הוניגמן מוערכים ב-233 מיליון שקל, מתוכם קרוב ל-130 מיליון שקל לבנקים, כ-14 מיליון שקל חוב לעובדים, כ-80 מיליון שקל חוב לנושים רגילים וכ-8 מיליון שקל חוב לבעלי השליטה.

בעקבות בקשת ההקפאה שהגישה החברה מונו לה כנאמנים רו"ח גזית, עו"ד רייכבך-סגלועו"ד יניב. השלושה הפעילו את הרשת בתקופת ההקפאה ופעלו למציאת רוכשים לרשת. הנאמנים נתקלו בקשיים במציאת רוכשים לרשת, בין היתר על רקע העובדה שמדובר ברשת קמעונאית בתחום האופנה, תחום שסובל כיום מבעיות קשות. הגורמים המשמעותיים בשוק האופנה חוששים היום להיכנס לעסקאות משמעותיות, שכן עתידו של שוק האופנה לוט בערפל. הסיבה ברורה: המעבר של הצרכנים לאינטרנט, תוך ביצוע קנייה מהירה, מכל מקום וכזו הפטורה ממע"מ, הפך את החנויות בקניונים לכמעט לא רלוונטיות.

חרף זאת, זמן קצר לאחר כניסת הרשת להליך חדלות פירעון, הציגו הנאמנים רוכש ראשון לחלקים מהרשת - אבני שהם, שמחזיקה במותג הלבשת התינוקות והילדים Kiwi. לבקשת הנאמנים, לפני כשבועיים אישר בית המשפט את מכירת המותג הוניגמן קידס לחברת אבני שהם, ובמקביל האריך את צו הקפאת ההליכים ההקפאה נגד החברה עד ליום 30.4.2018.

בהחלטה, שדחתה בקשות לפירוק הרשת ונעתרה לבקשת הנאמנים להאריך את תקופת ההקפאה, נקבע, בין היתר, כי "אין חולק שתחת הליכי ההקפאה ניתן למכור את נכסי החברה, הן מלאי והן מותגים וסניפים, במחיר גבוה יותר מזה שניתן יהיה להשיג במסגרת הליכי פירוק, שכן כידוע, מכירה אגב ניהולו של עסק חי מניבה תמורה גבוהה לאין שיעור ממכירה אגב פירוק".

עוד נקבע כי "במסגרת הליכי הקפאה ניתן להבטיח במידה רבה את המשך תעסוקתם של מרבית עובדי החברה, שייקלטו אצל מי שירכוש את מותגיה ועסקיה". לסיכום ציין בית המשפט כי "המשך הליכי ההקפאה משרת בראש ובראשונה את האינטרס של נושי החברה ושל עובדיה". 

"מאמצים נמרצים" 

בבקשה להארכת הקפאת ההליכים לתקופה נוספת, שהוגשה בסוף השבוע כתבו הנאמנים לבית המשפט, כי "מאז מתן ההחלטה עשו הנאמנים מאמצים נמרצים לקבל הצעות נוספות ביחס לרשתTNT ורשת בגדי הנשים. נכון להיום קיבלו הנאמנים שתי הצעות לרכישת נתחים משמעותיים נוספים מנכסיה של החברה". מדובר כאמור בהצעת מישמיש והצעת עלי חיאדרה (זכיין החברה בסכנין) מוחמד אבו יונס, איאד אבו יונס ומגדי חיאדרה.

עוד כתבו הנאמנים לבית המשפט כי "הארכת צו ההקפאה תסייע לנאמנים למצות את המשא-ומתן שהם מקיימים עם המציעים. ככל שיעלה הדבר בידם, הרי שהדבר יסייע בקליטת עובדים נוספים אצל הרוכשת הפוטנציאלית, כך שלא ייכרת מטה לחמם".

בנוסף, הנאמנים, רו"ח גזית, עו"ד רייכבך-סגל ועו"ד יניב, ציינו כי הארכת הקפאת ההליכים נדרשת כדי להשלים את העברת החזקה בממכר לקיווי, עם קבלת אישור הממונה על ההגבלים העסקיים אשר צפוי להינתן בימים הקרובים.

השופט חגי ברנר מבית המשפט המחוזי בתל-אביב נעתר, כאמור, לבקשה.

במקביל להליך חדלות הפירעון של הרשת מתנהל כל העת הליך פשיטת הרגל של האחים מיכה ויעקב הוניגמן, בעלי השליטה ברשת האופנה המתפוררת. לאור הסכמתם של האחים להוציא צו כינוס על נכסיהם, מינה בית המשפט לאחרונה מנהל מיוחד על הנכסים האישיים של השניים, וכפי שנחשף ב"גלובס", זה כבר זימן אותם לחקירה במשרדו. עוד נחשף ב"גלובס" בסוף השבוע כי רעייתו של יעקב הוניגמן מנהלת מאבק להגנה על וילת המגורים שבבעלותה ובבעלות בעלה. 

עוד כתבות

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

אוטובוס בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מראים: "צדק תחבורתי" של מירי רגב הביאה לעלייה במחירי הנסיעה

במשרד התחבורה טוענים כי רפורמת "צדק תחבורתי" מקזזת את עליית המחירים ומיטיבה עם רוב אזרחי המדינה, אלא שבדיקת גלובס מגלה תמונה שונה ● גורמי מקצוע מתריעים: שיפור התדירות והשירות הוא הסוגיה החשובה ביותר

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

טראמפ הכריז על הסכם סחר עם וייטנאם, נאסד"ק עולה ב-0.8%; הישראליות שמזנקות

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד מזנקות בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הכי גדולה בוול סטריט. עכשיו קת'י ווד עושה קאמבק

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

דן ברונר מנכ''ל חברת ורינט פותח את יום המסחר בנאסד''ק / צילום: יח''צ

דיווח: קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט

על פי דיווח שפורסם בבלומברג, קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט, המספקת פתרונות למוקדי שירות ● מטעם החברות סירבו להגיב

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית המשרדים הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסה"כ 312 עורכי דין

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● כוחות צה"ל השמידו בעזה תוואי תת-קרקעי באורך של כ-2.5 קילומטרים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים