גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חתוך זאת בעצמך: שווי אייס בהנפקה יופחת בכ-30%

רשת ה"עשה זאת בעצמך" מבקשת לגייס כ-100 מיליון שקל לצורך החזר הלוואות ● שווי הרשת הנפקה יופחת ל-200-250 מיליון שקל ● הערכת שווי של אנטרופי לאייס נוקבת בסכום של 283 מיליון שקל

רשת אייס/ צילוןם בר-אל
רשת אייס/ צילוןם בר-אל

קרן קדמה נדרשת לקצץ משמעותית את השווי שלפיו היא מבקשת להנפיק את רשת ה"עשה זאת בעצמך" אייס אוטו דיפו שבבעלותה - כך נודע ל"גלובס". ככל הנראה הנפקת הרשת, אם תצא לפועל, תתבצע לפי שווי חברה של 200-250 מיליון שקל "לפני הכסף" - נמוך בכ-30% משווי מוערך של כ-300-350 מיליון שקל שפורסם מוקדם יותר לקראתה הנפקה.

קדמה השלימה את רכישת אייס מידי אלקטרה מוצרי צריכה (אמ"צ) בחודש מארס 2017 לפי שווי חברה של כ-190 מיליון שקל, ותמורת כ-145 מיליון שקל, וכעת מעוניינת לבצע הנפקה ראשונית של החברה בבורסה (IPO) ולגייס במסגרת זו כ-100 מיליון שקל המיועדים להחזר הלוואות - עיקרן (43 מיליון שקל) הלוואות בעלים וריביות. יתרת הסכום מיועדת להחזר הלוואות בנקאיות לזמן ארוך (32 מיליון שקל) ולתשלום לאמ"צ (23 מיליון שקל), כחלק מהסכם הרכישה ממנה.

באייס מציינים כי תמורת ההנפקה "תשמש לשיפור בסיס ההון ופירעון הלוואות", שיאפשרו לה בין היתר "לבצע השקעות בצמיחת החברה, לרבות בדרך של רכישות, בתוספת חוב חיצוני שיילקח במועד ביצוע הרכישות". ככל הידוע, ההנפקה, בהובלת פועלים אי.בי.אי, צפויה לצאת לפועל בשבוע הבא.

טיוטת התשקיף שפרסמה אייס לקראת ההנפקה חשפה כי הכנסותיה השנתיות ב-2017 צמחו ב-4% ל-579 מיליון שקל, וכי הרווח הנקי עלה ב-9% ל-24 מיליון שקל. כיום מפעילה אייס 29 סניפים ברחבי הארץ, 13 מהם תחת המותג אייס בלבד, שניים תחת אוטו דיפו בלבד, והיתר (14) משולבים, וסך שטחי השכרה שלהם מגיעים לכ-55 אלף מ"ר. החברה מעסיקה כ-900 עובדים.

לקראת ההנפקה, חברת שירותי המחקר אנטרופי פרסמה התייחסות לאייס בה העניקה לחברה שווי של 283 מיליון שקל, והאנליסטים העריכו בין היתר כי "שיעורי הרווחיות הגולמית ייוותרו ללא שינוי ביחס למצב הקיים", וכי "הרווחיות התפעולית תשתפר מעט בשל ניצול יתרונות לגודל".

באנטרופי מעריכים כי שוק ה"עשה זאת בעצמך" (Home Improvement) יגדל בשנה הנוכחית בכ-3.5%, וכי צמיחתו תימשך "בשיעור הולך ופוחת עד כ-1.7%-1.8% בשנת 2022. נתח קמעונות האונליין מתוכו ילך ויגדל, כך שאנו צופים צמיחה של 7%-12% בקמעונות האונליין בתחום, שכמובן מהווה תחליפיות (קניבליזציה) בהיקף מסוים למכירת הסניפים (קמעונות פיזית)".

האנליסט אוהד גוטליב מעריך בין היתר כי "שוק המוצרים בו פועלת החברה הינו שוק תחרותי ומגוון, עם ריבוי שחקנים, שחלקם פעילים בחלק גדול יותר מהקטגוריות בהן פעילה הרשת, וחלקם פעילים בפלח צר יותר".

מלבד התחרות, בין גורמי הסיכון הבולטים שמונה גוטליב הוא מציין נושא של סגירת חנויות בשבת ואובדן הזכויות במותג אייס.

כן הוא מתייחס לסניף של אייס במתחם פאואר סנטר ירקונים שבפתח-תקווה, שצפוי להיסגר בסוף השנה, ובכך לגרום "לפגיעה זמנית בהכנסות החברה (ב-2019), תוך שהסניפים האחרים לא יפצו באופן מלא על סגירתו". כרגע החלטת בית משפט על פינוי הקרקע, מעוכבת.

לפי אנטרופי, סניף ירקונים היווה כ-9% מפידיון החברה וכ-10% מהרווח התפעולי ב-2017, וכהיערכות לסגירתו אייס חתמה בתחילת 2018 על חוזה להקמת סניף בפארק אפק בראש העין הצפוי להיפתח בשנת 2020, ועל הסכם עקרונות להקמת סניף נוסף בצומת סגולה שבפתח-תקווה.

גלגולים רבים עד הקפאת הליכים

בעלת השליטה באייס, קרן קדמה, הוקמה ב-2006 על-ידי אורי עינן, גלעד הלוי וגלעד שביט. קדמה מנהלת הון בהיקף של כמיליארד שקל בשתי קרנות, ובין השקעותיה בעשור האחרון ניתן למצוא חברות ציבוריות כמו דנאל וברנד תעשיות, וחברות פרטיות כמו יקבי כרמל, קווליטסט, מרינה פטריות הגליל ופמי פרימיום.

אייס גייסה לראשונה כסף בבורסה (כ-200 מיליון שקל במניות ובאג"ח) ב-2007, אז הייתה בשליטת משפחות גאון וזבידה, לפי שווי חברה של כ-240 מיליון שקל לפני הכסף, וזאת כשנתיים לאחר שגאון וזבידה רכשו את השליטה בחברה מידי כונס הנכסים של גד זאבי במסגרת מכרז של בית המשפט, לפי שווי חברה של כ-90 מיליון שקל נוסף על הלוואת בעלים של כ-40 מיליון שקל.

אולם כשלוש שנים לאחר ההנפקה החלה הידרדרות עסקית בחברה, והיא החלה לסבול מהפסדים כבדים, עד שבתחילת 2012 נקלעה אייס להקפאת הליכים עם חובות בהיקף של כ-450 מיליון שקל, ונרכשה על-ידי אמ"צ תמורת כ-130 מיליון שקל, שכללו 45 מיליון שקל עבור נכסי הרשת וכ-85 מיליון שקל נוספים עבור המלאי שלה. ממכירתה כארבע שנים לאחר מכן הרוויחה אמ"צ 95 מיליון שקל (לפני מס). באנטרופי העריכו כי "שיעורי הרווחיות הגולמית של אייס ייוותרו ללא שינוי ביחס למצב הקיים, והרווחיות התפעולית תשתפר מעט בשל ניצול יתרונות לגודל". לגבי שוק ה"עשה זאת בעצמך" הם מעריכים כי יצמח בשנה הנוכחית בכ-3.5%, ואז "בשיעור הולך ופוחת עד כ-1.7%-1.8% בשנת 2022"

עוד כתבות

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

סלייס: בית המשפט אישר לשלול רישיונות מסוכני פינברט

המחוזי אישר את החלטת הממונה על שוק ההון עמית גל לשלול את רישיונם של שבעה סוכני ביטוח שהיו מעורבים בניוד כספי חוסכים בסלייס לקרנות השקעה "אדומות" ● השופט קובי ורדי: "סוכן ביטוח אינו איש מכירות או איש שיווק בלבד"

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

היועמ"שית אישרה: נתניהו יעיד בפרשת הפגישה הלילית

ראש הממשלה צפוי למסור עדות פתוחה בפרשה בה נחשד ראש הסגל שלו, צחי ברוורמן, בשיבוש החקירה הנוגעת להדלפת מסמכים מסווגים לעיתון ה"בילד" הגרמני ● דובר רה"מ לשעבר העיד כי ברוורמן אמר לו שיוכל "לכבות" את החקירה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

במאבק מול הנגיד, סמוטריץ' הבטיח הורדות מסים. מה קרה בפועל?

סמוטריץ' לא מרוצה מההתנהלות של בנק ישראל, אבל מה עם החלק שלו במשוואה? ● האם הורדות המסים שהוא הבטיח אכן קרו? ● המשרוקית של גלובס

שחר תורג'מן, נשיא איגוד לשכות המסחר, ובצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: עופר חג'יוב, שלומי יוסף

סערת הפטור ממע"מ: איגוד לשכות המסחר עתר נגד הצו החדש של סמוטריץ'

שר האוצר סמוטריץ' הכריז אמש על צו חדש שמרחיב את הפטור ממע"מ ביבוא אישי ל-130 דולר, לאחר שהצו הקודם בגובה 150 דולר בוטל ע"י הכנסת ● איגוד לשכות המסחר, שעתר נגד הצו הקודם ונדחה, פנה הבוקר שוב לבג"ץ בבקשה לצו מניעה: "זה לא ויכוח על 20 דולר לכאן או לכאן - זו שאלה עקרונית של כיבוד הכרעת הכנסת"

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

דיווח: היועצים של טראמפ מעדיפים שישראל תתקוף ראשונה באיראן

שישה מטוסי F-22 נוספים בדרך לישראל, פיקוד העורף מרחיב את התרגול ● שר החוץ האמריקאי רוביו: ההתעקשות של איראן שלא לדון בטילים הבליסטיים שלה היא "בעיה גדולה מאוד" ● מומחים ודיפלומטים: תוכנית הגרעין של איראן לא התקדמה באופן ממשי מאז המלחמה עם ישראל ביוני ● עדכונים שוטפים

פרופ' שי שלו־שוורץ ואמנון שעשוע / צילום: יח''צ, איל יצהר

חברת האלגוטריידינג הסודית של אמנון שעשוע נחשפת

עדכון ברשם החברות חשף לאחרונה כי אמנון שעשוע ושי שלו־שוורץ ממובילאיי מחזיקים בנתח גדול ממניות איירון אלגו, העוסקת במסחר בתדירות גבוהה בהשראת פטנטים של תחבורה אוטונומית

סטיב וויטקוף, השליח האמריקאי למזרח התיכון / צילום: ap, Evelyn Hockstein

וויטקוף: ממשל טראמפ דורש שכל הסכם גרעין עתידי עם איראן יהיה בתוקף ללא הגבלת זמן

באיראן מדווחים כי שר החוץ עראקצ'י בדרך לז'נווה • טראמפ התייחס בנאום "מצב האומה" לאיראן, והבהיר: "לא אאפשר למקור מספר 1 של טרור בעולם להשיג נשק גרעיני" • הוא טען כי הטילים האיראניים יכולים לפגוע במדינות אירופה, וכי המשטר מנסה לשקם את תוכנית הגרעין • באיראן הגיבו: "הדברים שאמר - שקר אחד גדול" • בינתיים, הכוננות במזרח התיכון נמשכת • עדכונים שוטפים 

אילוסטרציה: shutterstock

החודש הכי חזק של מיטב אי פעם ושיא של 3 שנים בתעשיית הגמל

מנהל הגמל הגדול בישראל גייס בינואר 2.4 מיליארד שקל - הגיוס החודשי השלישי בגודלו אי פעם בתעשייה ● לעומתו ממשיכים אלטשולר שחם וילין לפידות לשלם את מחיר החולשה בתשואות ומאבדים מיליארדים למתחרים ● מנכ"ל מיטב גמל: "יש לנו יתרון תחרותי משמעותי"

קמפיין הפרסום של אפי סנדרוב / צילום: מגה מדיה

מי עומד מאחורי השלטים נגד עמית גל ורו"ח אפי סנדרוב

בשבועות האחרונים הוצבו שלטים בת"א ובנתיבי איילון נגד הממונה על רשות שוק ההון עמית גל ורו"ח אפי סנדרוב. מבדיקת גלובס עולה כי מי שאחראית על התשלום היא חברת מנופים בנייה והשקעות ● חברת httpool המייצגת בישראל את חטיבות הפרסום של אמזון, ספוטיפיי ופינטרסט, מינתה את איתמר גולדפלד למנכ"ל הפעילות בארץ ● אירועים ומינויים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

המאבק על הפטור ממע"מ ביבוא אישי: גם הצו החדש יבוטל?

הצו החדש שמרחיב את הפטור ממע”מ ביבוא אישי ל־130 דולר נחתם ונכנס לתוקף מיידית, לאחר שהצו הקודם נפסל בכנסת ● איגוד לשכות המסחר דורש להקפיאו - והכרעה משפטית עשויה להחזיר את התקרה ל־75 דולר ● מי המרוויחים מהמהלך, והאם גם הצו הזה בדרך לביטול?

ארז דגן, נשיא wayve / צילום: יח''צ wayve

עם נשיא ישראלי ומרכז בהרצליה: חברת הנהיגה האוטונומית שגייסה 1.2 מיליארד דולר

Wayve הבריטית השלימה גיוס לפי שווי של 8.6 מיליארד דולר לקראת השקת רובוטקסי בלונדון ● בסבב השתתפו יצרניות הרכב מרצדס בנץ, סטלנטיס וניסן, לצד ענקיות הטכנולוגיה אנבידיה, מיקרוסופט ואובר ● ל־Wayve יש נוכחות ישירה בישראל באמצעות משרד בהרצליה, ונשיא החברה הוא ארז דגן הישראלי

מייסדי Guidde, דן סחר ויואב ענב / צילום: Moses Pini Siluk

המניה יורדת? מאנדיי משקיעה בחברה ישראלית שמאמנת סוכני AI על פעולות אנושיות

חברת התוכנה הישראלית מאנדיי הצטרפה כמשקיעה במסגרת סיבוב בן 50 מיליון דולר שמגייס הסטארט-אפ הישראלי Guidde בהובלת קרן הצמיחה האמריקאית PSG ● מדובר במהלך מסקרן עבור מאנדיי, שספגה ירידה של קרוב למחצית ממחיר המניה שלה מאז תחילת השנה בשל החשש מאפקט הבינה המלאכותית

שכונת פארק הים שתוקם בשטח ''מטווח 24'' במערב ראשון לציון / הדמיה: עיריית ראשון לציון

"שדה דב" של ראשון לציון: מהו "מטווח 24", וכמה יעלה לגור שם?

השבוע נסגרו שבעת המכרזים הראשונים על הקרקעות במתחם "מטווח 24" במערב ראשון לציון, בו צפויות להיבנות כ-1,100 יחידות דיור ● אילו חברות זכו במכרזים, מתי היזמים יכולים לעלות על הקרקע, ומה אומרים מחירי הקרקע במתחם על מחירי הדירות שייבנו? ● גלובס עושה סדר

טראמפ בנאומו, אמש / צילום: ap, Alex Brandon

שעה ו־47 דקות: הצד הכלכלי של הנאום הארוך בתולדות ארה"ב

בנאום "מצב האומה" המסורתי, ניסה נשיא ארה"ב להציג תמונת ניצחון, למרות הקשיים מבית ומחוץ איתם הוא מתמודד ● טראמפ קרא להקמת פנסיה בגיבוי ממשלתי לכל העובדים שאין להם תוכנית פנסיונית דרך העבודה, והבטיח שהמכסים יחזרו, ואף יחליפו את מס ההכנסה

צוללת BlueWhale בניסוי שהתקיים בקיץ בגרמניה / צילום: commons.wikimedia.org

היוצרות התהפכו: התעשייה האווירית מסרה צוללת לחיל הים הגרמני

הצוללת הבלתי-מאוישת Bluewhale, של התעשייה האווירית משמשת בעיקר לצרכי איסוף מודיעין באמצעים אלקטרוניים ובחשאיות ● העסקה מוערכת בשווי של עשרות מיליוני אירו ועשויה לפתוח פתח להצטיידות נוספת בעתיד

דוד לרון / צילום: ישראל שם טוב

מנכ"ל דואר ישראל דוד לרון פורש אחרי 4 שנים

דוד לרון, שמונה בשנת 2022 ע"י דירקטוריון החברה לתפקיד המנכ"ל, הודיע על פרישתו ● טרם ברור מי יחליף אותו, ולרון מתכנן להמשיך ולכהן כמנכ"ל בחודשים הקרובים עד שיימצא לו מחליף

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

המסחר בת"א ננעל במגמה מעורבת; ירידות במניות הבנקים והנדל"ן

מדד ת"א 35 ירד ב-0.1%, מדד ת"א 90 ירד ב-0.7% ● מניות האופנה נחלשו, אחרי ששר האוצר הודיע על העלאת תקרת הפטור ממע"מ לחבילות עד 130 דולר ​​● וגם: אנבידיה תפרסם הלילה את תוצאותיה הכספיות - אלו ציפיות האנליסטים

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

התלונה לשב"כ וביטול טיסות הביזנס: הסכסוך שמאחורי קנס הענק של אל על

לגלובס נודע כי מאחורי הקנס בסך 110 מיליון שקל שקיבלה אל על מרשות התחרות בגין חסימת האנגרים, התנהל קרב שכלל האשמות של ארקיע למשרד רה"מ על אפליה באבטחת טיסות וביטול טיסות בביזנס לבכירים בשתי החברות ● מקורות בענף: אל על פעלה לסכל את התחרות, וחלק מההאשמות לא נכללו בהחלטת הרשות ● אל על: "דוחים מכל וכל את הטענה"

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, John Locher

כשהשוק כבר לא מתרגש מאנבידיה, מה יוציא את המניה שלה מהקיפאון?

ענקית השבבים צפויה להכות שוב את התחזיות, אך בשוק ההון כבר התרגלו, והמניה מדשדשת מאחורי המתחרות ● המבחן האמיתי של ג'נסן הואנג היום לא יהיה רק שורת הרווח, אלא היכולת להוכיח ששולי הרווח המפלצתיים שלו חסינים מתחרות

ח''כ לימור סון הר-מלך. ''זמרי ופתחי בע''מ'', גלי ישראל, 22.2.26 / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

לימור סון הר-מלך טענה שאין חוק שאוסר על כניסה לעזה. מתברר שיש שניים כאלה

ח"כ לימור סון הר-מלך נכנסה לעזה והתעקשה שאין חוק שאוסר זאת עליה ● אלא שיש שני חוקים כאלה, והפרתם יכולה לעלות כדי עבירה פלילית ● המשרוקית של גלובס