גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חתוך זאת בעצמך: שווי אייס בהנפקה יופחת בכ-30%

רשת ה"עשה זאת בעצמך" מבקשת לגייס כ-100 מיליון שקל לצורך החזר הלוואות ● שווי הרשת הנפקה יופחת ל-200-250 מיליון שקל ● הערכת שווי של אנטרופי לאייס נוקבת בסכום של 283 מיליון שקל

רשת אייס/ צילוןם בר-אל
רשת אייס/ צילוןם בר-אל

קרן קדמה נדרשת לקצץ משמעותית את השווי שלפיו היא מבקשת להנפיק את רשת ה"עשה זאת בעצמך" אייס אוטו דיפו שבבעלותה - כך נודע ל"גלובס". ככל הנראה הנפקת הרשת, אם תצא לפועל, תתבצע לפי שווי חברה של 200-250 מיליון שקל "לפני הכסף" - נמוך בכ-30% משווי מוערך של כ-300-350 מיליון שקל שפורסם מוקדם יותר לקראתה הנפקה.

קדמה השלימה את רכישת אייס מידי אלקטרה מוצרי צריכה (אמ"צ) בחודש מארס 2017 לפי שווי חברה של כ-190 מיליון שקל, ותמורת כ-145 מיליון שקל, וכעת מעוניינת לבצע הנפקה ראשונית של החברה בבורסה (IPO) ולגייס במסגרת זו כ-100 מיליון שקל המיועדים להחזר הלוואות - עיקרן (43 מיליון שקל) הלוואות בעלים וריביות. יתרת הסכום מיועדת להחזר הלוואות בנקאיות לזמן ארוך (32 מיליון שקל) ולתשלום לאמ"צ (23 מיליון שקל), כחלק מהסכם הרכישה ממנה.

באייס מציינים כי תמורת ההנפקה "תשמש לשיפור בסיס ההון ופירעון הלוואות", שיאפשרו לה בין היתר "לבצע השקעות בצמיחת החברה, לרבות בדרך של רכישות, בתוספת חוב חיצוני שיילקח במועד ביצוע הרכישות". ככל הידוע, ההנפקה, בהובלת פועלים אי.בי.אי, צפויה לצאת לפועל בשבוע הבא.

טיוטת התשקיף שפרסמה אייס לקראת ההנפקה חשפה כי הכנסותיה השנתיות ב-2017 צמחו ב-4% ל-579 מיליון שקל, וכי הרווח הנקי עלה ב-9% ל-24 מיליון שקל. כיום מפעילה אייס 29 סניפים ברחבי הארץ, 13 מהם תחת המותג אייס בלבד, שניים תחת אוטו דיפו בלבד, והיתר (14) משולבים, וסך שטחי השכרה שלהם מגיעים לכ-55 אלף מ"ר. החברה מעסיקה כ-900 עובדים.

לקראת ההנפקה, חברת שירותי המחקר אנטרופי פרסמה התייחסות לאייס בה העניקה לחברה שווי של 283 מיליון שקל, והאנליסטים העריכו בין היתר כי "שיעורי הרווחיות הגולמית ייוותרו ללא שינוי ביחס למצב הקיים", וכי "הרווחיות התפעולית תשתפר מעט בשל ניצול יתרונות לגודל".

באנטרופי מעריכים כי שוק ה"עשה זאת בעצמך" (Home Improvement) יגדל בשנה הנוכחית בכ-3.5%, וכי צמיחתו תימשך "בשיעור הולך ופוחת עד כ-1.7%-1.8% בשנת 2022. נתח קמעונות האונליין מתוכו ילך ויגדל, כך שאנו צופים צמיחה של 7%-12% בקמעונות האונליין בתחום, שכמובן מהווה תחליפיות (קניבליזציה) בהיקף מסוים למכירת הסניפים (קמעונות פיזית)".

האנליסט אוהד גוטליב מעריך בין היתר כי "שוק המוצרים בו פועלת החברה הינו שוק תחרותי ומגוון, עם ריבוי שחקנים, שחלקם פעילים בחלק גדול יותר מהקטגוריות בהן פעילה הרשת, וחלקם פעילים בפלח צר יותר".

מלבד התחרות, בין גורמי הסיכון הבולטים שמונה גוטליב הוא מציין נושא של סגירת חנויות בשבת ואובדן הזכויות במותג אייס.

כן הוא מתייחס לסניף של אייס במתחם פאואר סנטר ירקונים שבפתח-תקווה, שצפוי להיסגר בסוף השנה, ובכך לגרום "לפגיעה זמנית בהכנסות החברה (ב-2019), תוך שהסניפים האחרים לא יפצו באופן מלא על סגירתו". כרגע החלטת בית משפט על פינוי הקרקע, מעוכבת.

לפי אנטרופי, סניף ירקונים היווה כ-9% מפידיון החברה וכ-10% מהרווח התפעולי ב-2017, וכהיערכות לסגירתו אייס חתמה בתחילת 2018 על חוזה להקמת סניף בפארק אפק בראש העין הצפוי להיפתח בשנת 2020, ועל הסכם עקרונות להקמת סניף נוסף בצומת סגולה שבפתח-תקווה.

גלגולים רבים עד הקפאת הליכים

בעלת השליטה באייס, קרן קדמה, הוקמה ב-2006 על-ידי אורי עינן, גלעד הלוי וגלעד שביט. קדמה מנהלת הון בהיקף של כמיליארד שקל בשתי קרנות, ובין השקעותיה בעשור האחרון ניתן למצוא חברות ציבוריות כמו דנאל וברנד תעשיות, וחברות פרטיות כמו יקבי כרמל, קווליטסט, מרינה פטריות הגליל ופמי פרימיום.

אייס גייסה לראשונה כסף בבורסה (כ-200 מיליון שקל במניות ובאג"ח) ב-2007, אז הייתה בשליטת משפחות גאון וזבידה, לפי שווי חברה של כ-240 מיליון שקל לפני הכסף, וזאת כשנתיים לאחר שגאון וזבידה רכשו את השליטה בחברה מידי כונס הנכסים של גד זאבי במסגרת מכרז של בית המשפט, לפי שווי חברה של כ-90 מיליון שקל נוסף על הלוואת בעלים של כ-40 מיליון שקל.

אולם כשלוש שנים לאחר ההנפקה החלה הידרדרות עסקית בחברה, והיא החלה לסבול מהפסדים כבדים, עד שבתחילת 2012 נקלעה אייס להקפאת הליכים עם חובות בהיקף של כ-450 מיליון שקל, ונרכשה על-ידי אמ"צ תמורת כ-130 מיליון שקל, שכללו 45 מיליון שקל עבור נכסי הרשת וכ-85 מיליון שקל נוספים עבור המלאי שלה. ממכירתה כארבע שנים לאחר מכן הרוויחה אמ"צ 95 מיליון שקל (לפני מס). באנטרופי העריכו כי "שיעורי הרווחיות הגולמית של אייס ייוותרו ללא שינוי ביחס למצב הקיים, והרווחיות התפעולית תשתפר מעט בשל ניצול יתרונות לגודל". לגבי שוק ה"עשה זאת בעצמך" הם מעריכים כי יצמח בשנה הנוכחית בכ-3.5%, ואז "בשיעור הולך ופוחת עד כ-1.7%-1.8% בשנת 2022"

עוד כתבות

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלי קבוצת הנדל''ן אאורה / צילום: ראובן קפלינסקי

הדולר בשפל חדש; יעקב אטרקצ'י במתקפה חזיתית: "הנגיד פחדן"

שער הדולר עומד הבוקר על 2.92 שקלים, מה שגורר תגובות קשות במשק מצד יצואנים וכן מצידו של איש הנדל"ן הוותיק ● יעקב אטרקצ'י טוען באופן חסר תקדים כי נגיד בנק ישראל "מסב נזק כבד לכלכלת המדינה" ● בהחלטת הריבית האחרונה אותת הנגיד על מתווה מתון של הורדות ריבית לקראת סוף השנה

פרויקט הסוללים, ת''א / הדמיה: באדיבות קבוצת מבנה

47 דירות להשכרה במגדל אחד: כזו מודעה לא ראינו הרבה זמן

לאחרונה החלה חברת מגוריט לשווק דירות להשכרה במתחם "הסוללים" במזרח תל אביב ● מחיר השכירות החודשית - עד 11,400 שקל לדירת ארבעה חדרים ● מגוריט רכשה 47 דירות בפרויקט לפני כשנה, תמורת כ־190 מיליון שקל

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

"צעד קיצוני ובלתי מידתי": בנק ישראל נגד רשות התחרות

בנק ישראל מתנגד להכרזה על הבנקים הגדולים כקבוצת ריכוז: "לא הוצגה תשתית משכנעת המראה כי ההוראות הנשקלות צפויות להניב תועלת תחרותית העולה על עלותן" ● בנוסף, צויין כי בנק ישראל לא נתן את הסכמתו למהלך

סונדאר פיצ'אי מנכ''ל גוגל / צילום: ap, stf

גוגל פיננס החדש הגיע לישראל ומסמן את השלב הבא במירוץ ה־AI

גרסת הבטא של הכלי הפיננסי החדש מבית גוגל נחתה בימים האחרונים בישראל ● בקרב הענקיות מנסים להשיג דומיננטיות בנישות השונות ולהשיג יתרון על המתחרות

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: דני שם טוב/דוברות הכנסת

השקל לא עוצר. מה יכול לבלום את הדהירה?

השקל לא עוצר, והתעשיינים לוחצים להוריד ריבית, אך בנק ישראל מתמקד ביעד האינפלציה ● בעוד שהמוסדיים מוכרים דולרים, האיום הביטחוני נותר הגורם המרכזי שעלול לשנות את המגמה

שר הבריאות חיים כץ / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר הבריאות חיים כץ מקפיא את המלצות ועדת הקנאביס

משרד הבריאות הציג בתחילת השבוע את המלצות הוועדה המקצועית לנושא הקנאביס הרפואי, אך כעת, בעקבות לחץ הציבור, שר הבריאות מקפיא את כל המלצות הוועדה - ובעיקר את ההמלצה למנוע מכירת קנאביס בתצורה המתאימה לעישון ● כץ: "לא השתכנעתי בצורה מספקת שיש הצדקה ליישום ההמלצות מול הפגיעה האפשרית במטופלים"

אוניית ZIM DIAMOND בנמל המפרץ / צילום: אריאל ורהפטיג

בלי לפרט מאיפה יגיע הכסף: הצעה מפתיעה שנשלחה ליו"ר צים הקפיצה את המניה

הצעת רכישה לצים, שעליה חתום חיים סקאל, נוקבת בתמורה של 4.5 מיליארד דולר - הגבוהה מבהצעת הפג-לויד וקרן פימי, שאושרה לאחרונה ע"י בעלי המניות בחברה ● סקאל, שעפ"י פרסומים הגיש הצעה גם לרכישת ארקיע, לא מגיב לפניות אליו ● דירקטוריון צים: "נחתם הסכם מחייב למיזוג עם חברת הספנות הפג-לויד"

זירת נפילה במרכז במערכה האחרונה מול איראן / צילום: מד''א

הזירה האיראנית מתחממת שוב: האם להזדרז ולהכין את הממ"ד לשעת חירום?

יש מי שכבר מתכוננים לאזעקה הראשונה, שתבשר על פתיחת סבב מלחמה נוסף ● האם רוחות המלחמה שמגיעות מהמפרץ אומרות שהגיע הזמן להכין שוב את הממ"ד לשעת חירום?

מטוס תדלוק של בואינג / צילום: חברת בואינג

6 מטוסי תדלוק במיליארד דולר: עסקת הענק של תע"א בהודו

הודו סגרה עסקה להסבת שישה מטוסי בואינג 767 למטוסי תדלוק תמורת 900 מיליון-1.1 מיליארד דולר, עם התעשייה האווירית ועם חברת HAL המקומית ● באתר "אינדיאן דיפנס" ההודי ציינו כי זו עסקה מסוג שכמותו לא ביצעו בניו דלהי בשני העשורים האחרונים

חדר האורחים באחוזה של קוגן בקיסריה / צילום: Shotheby's international Realty A

הווילה היקרה בישראל - עכשיו בהנחה של 50 מיליון דולר

מדובר בווילת הענק המפוארת בקיסריה של האוליגרך ואלרי קוגן, שמעמיד את הנכס למכירה בסכום של 210 מיליון דולר ● במקור, לפני כ-6 שנים, אותה וילה הוצעה למכירה בסכום של 260 מיליון דולר

שיא של מעל 3 שנים בקרנות הכספיות / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר באמצעות Adobe firefly)

החודש שהימם גם את ותיקי השוק: מה עומד מאחורי גיוסי הענק בקרנות הכספיות

מגמת החזרה לקרנות הכספיות נמשכה באפריל, עם גיוס של 6.5 מיליארד שקל - מעל מחצית הגיוסים בתעשייה כולה ● בשוק מודים שמדובר בנתון חריג, אך מעריכים ש"קצב הגיוסים בכספיות יימשך" ● וגם: אילו עוד קרנות עמדו מאחורי החודש הטוב ביותר בתעשייה מזה שנה?

דנה טוכנר, מנכ''לית בורגר קינג. ''השאיפה היא להיות מתחת לבית של אנשים'' / צילום: דנה טוכנר

ברגר קינג חזרה לישראל בפעם השלישית, והמנכ"לית מבטיחה: "נפתח 100 סניפים"

רשת ההמבורגרים האמריקאית כבר עברה מספר גלגולים בישראל, אך המנכ"לית דנה טוכנר מאמינה שהפעם, תחת קבוצת דלק, זה יצליח: "ברשת כושלת לא היו משקיעים מיליונים" ● בראיון היא מדברת על אסטרטגיית המיקומים של ברגר קינג, על המיקוד בדור ה־Z וגם על המתחרה מקדונלד'ס

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

אינמוד אחרי תהליך הרכישה שכשל: שומרת על ההכנסות, יורדת ברווחים

חברת האסתטיקה הרפואית מפרסמת היום (ד') את הדוח הרבעוני שלה, לאחר שבחודשים האחרונים מכרז למכירתה כשל ● בנוסף, החברה מודיעה כי יו"ר החברה וסמנכ"ל הכספים יעזבו את תפקידם

אייל שמיר, אייסקיור מדיקל / צילום: שלומי יוסף

הפרו את חובת הגילוי למשקיעים: אושרה יצוגית נגד אייסקיור מדיקל

בית המשפט הכלכלי אישר לנהל ייצוגית נגד אייסקיור מדיקל ● השופט מגן אלטוביה קבע כי ברמה הנדרשת לשלב זה של ההליך, אייסקיור, נושאי המשרה בהם רון מירון ואייל שמיר, והקרנות נמנעו מלגלות מידע מהותי לציבור המשקיעים לרבות מידע חיובי על תוצאות ניסוי בטרם ביצוע הנפקה פרטית במרץ 2021

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

בשעה אחת העליות החדות בתל אביב הפכו לירידות; מניית נייס צנחה ב-19%

המסחר בת"א ננעל במגמה מעורבת, לאחר שמרבית העליות נמחקו: ת"א 35 ירד בכ-0.4%, ת"א 90 עלה בכ-0.9% ● מדד הבנייה זינק בכ-3%, הביטחוניות צללו ● נייס נפלה לאחר פרסום הדוח הרבעוני ● שער הדולר ממשיך לרדת ועומד מתחת ל-2.92 שקלים

מעבר על תיקים וסיכומם יארך שניות בלבד / צילום: עינת לברון

השופטים יקבלו כלי חדש שיסייע לעבודתם. האם הוא יפחית את העומס?

אחרי פיילוט שהוגדר כהצלחה מסחררת, מערכת הבינה המלאכותית החדשה תגיע ללשכותיהם של כלל השופטים והעוזרים המשפטיים ● המטרה: הקלה בעבודה השיפוטית וחיסכון בזמן ● מהו עתיד המתמחים בעידן "צ'אט המשפט", ואיך נמנעים מטעויות שעשויות לחרוץ גורלות?

רועי כחלון, מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: רשות החברות הממשלתיות

סוף לדלתות המסתובבות? הכללים החדשים על הדירקטורים בחברות הממשלתיות

ברשות החברות הוציאו הנחיה חדשה לפיה התקשרויות של חברות ממשלתיות עם דירקטורים לשעבר או עם חברות פרטיות - תוגבל למשך שנה מתום העסקתם ● המטרה: למנוע מעבר של אותם נושאי משרה לחברה שפיקחו עליה בעבר ● החוזר החדש לא כולל בכירים

מכולות של חברת הספנות MSC / צילום: איל יצהר

ענקיות הספנות משיקות ציר עוקף להורמוז, אך נתקלות בבעיה מכיוון אחר

ענקיות הספנות MSC ומארסק השיקו קווי הובלה יבשתיים שיחצו את חצי האי ערב אל המפרץ, וכך ינסו להתגבר על המשבר בהורמוז ● אלא שמומחים מצביעים על מספר בעיות: התייקרות מחירי השילוח במאות ועד אלפי דולרים למכולה, והתארכות זמני המשלוח

אירית שאוליאן, מנהלת השקעות בכירה בפרופאונד / צילום: עמי ארליך

יועצת ההשקעות שבטוחה: המניות הללו זולות ביחס לשוק

אירית שאוליאן, יועצת השקעות בכירה בבית ההשקעות פרופאונד, טוענת כי "אף פעם לא נכון להיכנס לבונקר. אנחנו חושבים שנדרש כעת פיזור סיכונים, אבל לא להקטין פוזיציה מנייתית" ● "חברות האנרגיה המתחדשת צפויות להכפיל ולשלש עצמן בשלוש השנים הקרובות"

מחירי המזון קפצו בכמעט פי שניים / איור: גיל ג'יבלי

19 חברות, 40 אלף מוצרים: הבדיקה שחושפת מי מובילות את העלאת מחירי המזון

מאז תחילת 2024, מחירי המזון בישראל קפצו ב־8% - פי 1.5 מאשר מדד המחירים לצרכן ● נתונים בלעדיים שנאספו ע"י לובי 99 והגיעו לידי גלובס מגלים מי היבואנים והיצרנים שעומדים מאחורי העלייה החדה ● למרות שעלויות היבוא נחתכות בגלל התחזקות השקל, המחירונים בשוק המזון מתעדכנים רק בכיוון אחד - כלפי מעלה