גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  אירועים ומינויים

שיכון ובינוי מחדשת אנרגיה בתל-אביב

וגם: מדוע הגיעה הנהלת בנק דיסקונט לאירוע ברגל?

יורוג'ן פתחה את המסחר בנאסד"ק

רון בנצור, המנכ"ל, נותן טיפ ליזמי ביומד

שנה לאחר הנפקתה בנאסד"ק, פתחה הנהלת חברת הביומד יורוג'ן פארמה - רון בנצור, המנכ"ל; גיל חכים, נשיא החברה בישראל; וחברי הדירקטוריון פרד כהן ורן נוסבאום - את המסחר בבורסה.

יורוג'ן הישראלית מפתחת טיפולים למחלות אורולוגיות, תוך התמקדות באורו-אונקולוגיה, והיא נחשבת לאחת החברות הישראליות הבולטות בארה"ב. המניה נסקה בעיקר על רקע מעורבותו של פרופ' אריה בלדגרין כיו"ר החברה. בתקופה מאז הונפקה החברה בלדגרין הפך מאיש ידוע ומצליח לאחד הכוכבים הבולטים של תחום הביוטק, והוא מגייס בקלות הון לכל מיזם שבו הוא נוגע. מעורבותו הפעילה יחסית במיזם הישראלי נותנת לו רוח גבית, אותה מנצל היטב המנכ"ל בנצור, שמיטיב לדבר עם שוק הון האמריקאי, כפי שהוכיחו שתי הקדנציות הקודמות שלו בחברות קריקס ואקס.טי.אל. בתקופה בה החברה נסחרת, חידד בנצור עבור השוק את הכיוון האסטרטגי שלה למיקוד בסרטנים של דרכי השתן העליונות, שאין בהם היום טיפול אפקטיבי.

על הפודיום אמר בנצור כי "התקדמנו בניסויים הקליניים ונהנינו מתחילת הדרך באמון המשקיעים והמניה הציגה עליה של למעלה מ-300%. בחודש הבא נציג את תוצאות הניסוי של החברה ואני מקווה שעד סוף שנת 2019 נקבל את אישור ה-FDA".

לשאלה, איזו עצה הוא היה נותן לחברות ביומד אחרות, ענה בנצור שהן חייבות לראות תמיד רק את הלקוחות לנגד עיניהן.

רן נוסבאום, גיל חכים, רון בנצור ופרד כהן / צילום:  Libby Greenr

מצאו מזור: דירקטוריון מצלאוי החליט לאשר את תנאי המנכ"ל

לאחר שבעלי המניות בחברת הנדל"ן מצלאוי הערימו בשבוע שעבר קשיים על תנאי העסקת המנכ"ל החדש, ערן מזור, החליטו ועדת התגמול ודירקטוריון מצלאוי לאשר בעצמם את תנאי העסקתו, וכן את מדיניות התגמול. כפי שקרה בעבר במקרים אחרים, אישור הדירקטוריון התקבל בהתאם לסעיף בחוק החברות המאפשר לדירקטוריון לעשות זאת, גם במקרה של התנגדות האסיפה הכללית של בעלי המניות.

בעניינו של מזור, הצפוי ליהנות ממשכורת בעלות שנתית של כ-1 מיליון שקל וממענק שנתי מקסימלי של 5 מיליון שקל על בסיס תוצאות החברה, ציינו במצלאוי בין היתר כי "תנאי ההעסקה הינם מקובלים וסבירים", וכי אישורם "הינם לטובת החברה".

גם לגבי מדיניות התגמול סבור הדירקטוריון כי היא "לטובת החברה", ומבוססת על כמה עקרונות ובהם קידום מטרות ויעדי החברה, עידוד התחשבות בסיכונים, התאמת תמהיל חבילת התגמול לגודל החברה ויצירת תמריצים ראויים לנושאי המשרה.

עיקר פעילותה של מצלאוי, שבשליטת היו"ר סמי מצלאוי ושותפו אליהו קנפלר, מתרכז בייזום פרויקטים למגורים בישראל, ובנוסף היא עוסקת בנדל"ן מניב. מזור כיהן כסמנכ"ל הכספים של מצלאוי במשך 5 שנים, מאוקטובר 2012 ובספטמבר האחרון החליט לסיים את תפקידו, לטובת תפקיד דומה בחברת הנדל"ן חנן מור, אולם שבועות ספורים לאחר מכן שינה את החלטתו בעקבות הצעת מצלאוי לעמוד בראשה. מניית מצלאוי התחזקה בשנה האחרונה ב-13% ומשקפת לחברה שווי של כ-90 מיליון שקל.

סמי מצלאוי / צילום: שלומי יוסף

שיכון ובינוי מחדשת אנרגיה בתל-אביב

וגם: מדוע הגיעה הנהלת בנק דיסקונט לאירוע ברגל?

שיכון ובינוי אנרגיה מתחדשת זכתה במכרז של רשות החשמל להקמת חווה סולארית בהספק 20 מגה וואט, ולפיכך חגגו אמש (א') נציגי החברה יחד עם הנהלת בנק דיסקונט ופסגות, מממנות הפרויקט בסך 200 מיליון שקל. בתוכנית: הרמת כוסית וארוחת ערב לא פורמלית במלון לילי&בלום בתל-אביב.

הזוכים במכרז התחייבו להשלים את הקמתן של תחנות הכוח הסולאריות בתוך שנה ו-9 חודשים מרגע הזכייה. ברקע, נזכיר, מתנהלת חקירה בנוגע למתן שוחד לכאורה של בכירים בחברה-הבת של שיכון ובינוי המרכזת את פעילות התשתיות והבנייה הבינלאומית של הקבוצה.

הגיעו להרים כוסית ואת המורל: יובל דגים, מנכ"ל קבוצת שיכון ובינוי; נבות בר, מנכ"ל אנרגיה מתחדשת; לילך אשר-טופילסקי, מנכ"לית דיסקונט; אורית אלסטר, ראש החטיבה העסקית בבנק; ברק סורני, מנכ"ל פסגות; עו"ד איתן גפן; ואחרים.

עוד נמסר כי "כדי לשמור על הסביבה", דאגו נציגי דיסקונט לוותר על הרכב, ולעשות דרכם לאירוע ברגל ממשרדי הבנק. מדדנו. מדובר בכ-300 מטר. בערך 3  דקות צעידה.

אורית אלסטר, לילך אשר טופילסקי, יובל דגים, ברק סורני ונבות בר/ צילום: אבשלום ששוני

הקשר הצפון-אמריקאי

וגם: מה היתרון של שוק ההון הקנדי?

הבוקר (ב') הגיעה לישראל משלחת ובה נציגים מהבורסה OTC Markets האמריקאית ונציגי CSE הבורסה הקנדית. המטרה: לחשוף בפני חברות משוק ההון הישראלי את שיתוף-הפעולה שבין השתיים, מה שיכול לאפשר לחברות ישראליות לגייס הון בקנדה ולהיסחר במקביל בארה"ב.

עם הגעתם, ערכה פירמת PwC קסלמן וקסלמן מפגש במשרדי החברה בתל-אביב, בו נכחו כ-50 מנכ"לים ומנכ"ליות, מנהלים ומנהלות בסטארט-אפים מקומיים הפועלים בעולם הייעוץ הפיננסי וההייטק. ירון וייזנבלוט, שותף בכיר בפירמת PwC, הציג את היתרון שבשת"פ - חיסכון משמעותי בעלויות וללא צורך בתהליכים מורכבים ורגולטוריים שמאפיינים לרוב את תהליך הפיכתן של חברות לציבוריות.

ריצ'רד קרלטון, מנכ"ל הבורסה לניירות ערך הקנדית, אמר בין ביתר כי "היתרון הבולט בלהיות חברה ציבורית בשוק ההון הקנדי הוא שזה זול משמעותית ביחס לבורסות אחרות בעולם".

בהמשך תקיים המשלחת שולחן עגול עם מנכ"לים בחברות פרטיות וציבוריות בישראל, לצד קרנות אקוויטי, כדי לדון בהזדמנויות הקיימות בישראל לחברות המבקשות להרחיב את פעילותן ולקבל דריסת רגל בשווקים הפיננסיים בארה"ב וצפון אמריקה.

במפגש הבוקר נכחו: ג'ייסון פלטרוביץ, סגן נשיא בקבוצת OTC Markets וכריס קינג, סגן נשיא בכיר; רובי סולימאן, שותף בכיר וראש חטיבת הייעוץ ב-PwC; רוני יגרמן, שותף וראש חטיבת השקעות בנקאיות בקבוצת אלוני האפט: דן ויגדור, מנכ"ל HackerU, אבנר בן-אהרון, מנכ"ל PhytoPharma ; מקסים גולדשטיין, מנכ"ל Sowillo Energy ואחרים.

ריצ'רד קרלטון  ג'ייסון פלטרוביץ כריס קינג ורובי סולימאן / צילום: דורין פוקסברונר

מנגישים את חשיבות ההנגשה

מי הגיעו לפתיחת ועידת נגישות ישראל, ומי זכו להוקרה

ועידת נגישות ישראל השישית, נפתחה היום במרכז הכנסים אווניו בקריית שדה התעופה. פתחו את היום: יובל וגנר, נשיא ומייסד עמותת נגישות ישראל, שפתח את הוועידה יחד עם אריק פינטו, מנכ"ל בנק הפועלים ויעל דרומי, משנה למנכ"ל והממונה על חטיבת מחזיקי עניין. זאת, במסגרת שיתוף-פעולה בין הבנק לעמותה.

עוד נכחו: עו"ד מיכל רימון, מנכ"לית עמותת נגישות ישראל; זיו אבירם, נשיא ומנכ"ל אורקם; שוקי קובלנץ, מנכ"ל איקאה ישראל; אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו; בנג'י סינגר, מנכ"ל WeWork ישראל; מארק און, מנכ"ל GETT ; עו"ד איתן אטיה, מנכ"ל פורום ה 15 של מרכז השלטון המקומי; ויקטור קליס, נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות בעיריית ניו-יורק, ארה"ב; לואיס גלגוס, שגריר אקוודור בז'נבה ונשיא ארגון G3ict, לקידום הנגשה של טכנולוגיות מידע ותקשורת בעולם; היזם משה גאון, מבעלי גאון אחזקות; מני אברהמי, מנכ"ל יפעת תקשורת ואחרים.

בוועידה הוענק לראשונה פרס מקדם התקשורת בישראל יחד עם יפעת תקשורת. הפרס הוענק לתוכנית הרדיו יהיה בסדר בגלי צה"ל, על כך שעסקה בנושאי נגישות בשנה האחרונה. אביב לביא, נעמי רביע ולינוי בר גפן קיבלו את הפרס בשם התוכנית.

אריק פינטו יובל וגנר ולואיס גלגוס  / צילום: אביב גוטליב

עוד כתבות

זיו אתר, מנכ''ל וממייסדי Glass / איור: גיל ג'יבלי

היזם שנולד בעפולה, למד בטכניון ומכר סטארט־אפ ב־300 מיליון דולר ל־OpenAI

זיו אתר, מייסד סטארט־אפ הצילום גלאס, מכר אותו ביותר מ־300 מיליון דולר לענקית הבינה המלאכותית ● היזם, יליד עמק יזרעאל, מתגורר בעמק הסיליקון כבר כעשור ומתרחק מאור הזרקורים ● הוא יפתח מצלמה חדשנית שתשמש את אחד מהמכשירים העתידניים בחברה של סם אלטמן

צחי ארצי / צילום: כדיה לוי

עזב את לאומי לטובת נאוי וירוויח יותר ממנכ"ל הבנק

תנאי ההעסקה של צחי ארצי כמנכ"ל חברת המימון החוץ בנקאי יקנו לו תגמול בעלות שנתית של 4.6 מיליון שקל, כולל מענק חתימה של 600 אלף שקל ● משמש כיום כראש מערך הבנייה והנדל"ן בחטיבה העסקית של לאומי

יוסי כהן / צילום: שלומי יוסף

התפקיד החדש של יוסי כהן בחברת הקוונטום הישראלית

ראש המוסד לשעבר יוסי כהן מונה לנשיא המועצה המדעית של חברת הקוונטום הישראלית הקטנה QXL ● לאחר ההודעה שפורסמה לפני שעה קלה, עלתה מניית החברה ב- 10% וכעת היא נסחרת לפי שווי של 63 מיליון דולר

רכבת ישראל / צילום: Shutterstock, YKD

"צומת דרכים קריטי": הפנייה של יו"ר הרכבת לרשות החברות

יו"ר רכבת ישראל קורא לפתוח ללא דיחוי בהליך מינוי מנכ"ל קבוע, לאחר יותר משנה שבה כיהנו שלושה ממלאי מקום ● לדבריו, היעדר מנכ"ל פוגע ברציפות הניהולית ומעכב קבלת החלטות ופרויקטים מרכזיים ● גם האיסור למנות בכירים עד למינוי מנכ"ל קבוע יוצר מחסור בכוח ניהולי ומקשה על תפקוד החברה

''הארנה של ישראל'' בלוד / הדמיה: כלכלית לוד

יותר גדולה מהיכל מנורה: "הארנה של ישראל" יוצאת למכרז

בעיר לוד יוזמים את בנייתה של ארנה בהשראת O2 בלונדון, שתכלול כ-20 אלף מקומות ותכניס לה עד 200 מיליון שקל בשנה ● היקף ההשקעה נאמד ביותר ממיליארד שקל במודל פרטי-ציבורי

יאיר לוינשטיין / צילום: יונתן בלום

האם רוכשי הגמל של אלטשולר שחם יחזירו מיליארדים לבורסה בת"א

לאחר העברת השליטה לווישור, עשוי בית ההשקעות, שמנהל כ־53 מיליארד שקל מנכסיו בחו"ל, להגדיל חשיפה לשוק המקומי ● האם המהלך ידחוף את הבורסה בת"א, או שדלת הכניסה הצרה שלה תגביל את הרכישות בעיקר למניות בנקים וביטוח?

בתים הרוסים בקיבוץ בארי לאחר 7 באוקטובר / צילום: תמונה פרטית

שלוש שנים אחרי: נפגעי 7 באוקטובר עלולים לאבד זכות לפנסיית נכות

נפגעי טבח 7 באוקטובר זכאים לקצבת נכות מקרן הפנסיה ● לפי רשות שוק ההון, רק כ־800 תביעות הוגשו עד לסוף שנת 2025 - ועל פי הערכות ישנם אלפי זכאים שלא מימשו את זכאותם

תומכים של החות'ים בתימן נוסעים ברכב טויוטה / צילום: ap, STR

בפקיסטן מייצרים הרבה יותר טויוטות. וזה סימן רע למזרח התיכון

כותרות העיתונים בעולם: תחקיר של הטיימס עוסק בדרכים שבהן אפשר לחזות פריצת מלחמה, מלזיה מעכבת מכולות שבדרך לישראל, ובמפלגה הדמוקרטית מתנגדים לעסקת הנשק הגדולה עם ישראל ● גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל  

יאיר לוינשטיין ואמיל וינשל / צילום: סם יצחקוב,רמי זרנגר

בחשאיות, בבתי קפה צדדיים: כך רקמו השכנים מהשרון את עסקת הענק

שנתיים לאחר שניהלו מגעים ראשונים שלא צלחו, סללו אמיל וינשל ויאיר לוינשטיין את עסקת אלטשולר שחם, שבאמצעותה מבקשת ווישור לקפוץ ליגה

קווין וורש, יו''ר הפד / צילום: Reuters, Sha Hanting/China News Service/VCG

שלוש החלטות ב־36 שעות: הכלכלות הגדולות מאותתות על שינוי כיוון הריבית

בתוך 36 שעות יפרסמו ארה"ב, בריטניה ויפן את החלטות הריבית שלהן ● המלחמה במזרח התיכון, הזינוק במחירי האנרגיה והתחדשות האינפלציה החזירו את העלאות הריבית לשולחן ● מהן התחזיות, איך יגיב טראמפ, ועד כמה ישפיעו ההחלטות על השקל?

בנימין נתניהו ויאיר לפיד / צילום: פול פלאש 90, קובי גדעון-לע''מ

על הקו עם נתניהו ולפיד: מה היה בשיחה הדרמטית על תקציב הביטחון

ראש הממשלה ויו”ר האופוזיציה ביקשו מהחשבת הכללית למצוא מקורות להגדלת תקציב הביטחון, על רקע דרישה לתוספת של 25 מיליארד שקל ● עבאדי־בויאנג’ו מתנגדת לחריגה מיעד הגירעון, אך בניגוד לאגף התקציבים אינה שוללת את פתיחת התקציב גם בתקופת בחירות ● לדבריה, גם 2027 צפויה להיות שנה מורכבת מבחינת היקף ההוצאה הביטחונית

ארבעת הבנקים הגדולים / צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ג'פריס משדרג את מניית הפועלים וממליץ בחום על הבנקים בישראל

כלכלני בית ההשקעות האמריקאי שיבחו את מניות הבנקים בישראל, וקבעו להם מחירי יעד בפרמיות דו־ספרתיות ● מניית הפועלים זכתה להעלאת המלצה מ-'החזק' ל-'קנה': "מותג חזק – מאוזן היטב מכל כיוון" ● על לאומי נכתב: "מנהיג בין המניות הסולידיות – הנזיל ביותר והיעיל ביותר"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ ומוג'תבא חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: AP

סערה באיראן: "ארה"ב טרפדה את המפגש הקריטי על הורמוז"

זעם באיראן על ארה"ב: "טרפדה" את המפגש החשוב על השליטה במצר הורמוז ● צה"ל והשב"כ תקפו את הבכיר באזור אל-מוואסי שבח'אן יונס ● בכיר ישראלי אישר שהחיסול הצליח ● דיווחים בתימן: החות'ים הפילו מטוס סעודי מסוג F1 ● דיווחים באיראן על כמה פיצוצים שנשמעו באזור האי קשם ● עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: Shutterstock

המדד החדש של הלמ"ס מגלה: איפה נרשמו ירידות בולטות במחירי דירות יד שנייה

הלמ"ס השיקה היום לראשונה את מדד מחירי הדירות מיד שנייה, שנועד לנטרל את השפעת מבצעי המימון וההטבות של הקבלנים • הנתונים הראשונים מציגים התקררות בשוק: ירידה ארצית של 1.2%, כאשר מחוזות ירושלים ותל אביב מובילים את ירידות המחירים • המדד יפורסם אחת לרבעון כדי למנוע תנודתיות סטטיסטית

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; תשואת האג"ח ל־10 שנים בארה"ב חצתה את רף ה־5% לראשונה מאז 2007

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● לקראת החלטת הפד מחר, מניות הצריכה המחזורית נפלו ● מנגד עליית מחירי הנפט נתנה רוח גבית למניות האנרגיה ● בנק אוף אמריקה: הפוטנציאל של ה־AI גדל באותו קצב כמו הסיכונים שלו

מה צפוי במדד המחירים לצרכן? / צילום: Shutterstock

האינפלציה מפתיעה לטובה באוגוסט, אבל מחירי הדירות ממשיכים לעלות

מדד אוגוסט עלה ב-0.7%, והאינפלציה השנתית עומדת על 1.5% ● הירקות, התחבורה והדיור התייקרו; הפירות, ההלבשה והמזון הוזלו ● שכר הדירה לשוכרים חדשים זינק ב-4.4%; מחירי הדירות עלו חודש שני ברציפות ● האנליסטים: "הנתונים ופערי הריבית מול ארה"ב יעצרו את הפחתות הריבית של בנק ישראל"

המועמדת לנשיאות מרין לה פן בהשקת הקמפיין שלה השבוע / צילום: ap, Jean-Francois Badias

עם יחס חוב–תוצר של 117%, צרפת הפכה לפנים של המשבר באירופה

הגירעון יוצא משליטה, התשואות בשיא של שני עשורים, והבטחות הבחירות המופרכות של לה פן ומלנשון מבריחות את המשקיעים ● כיצד הפך השיתוק הפוליטי בפריז את הכלכלה השנייה בגודלה באירופה למוקד הסיכון הגדול ביותר של המטבע המשותף

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

אילו עסקים קטנים יהיו מוגנים מתובענות ייצוגיות? הכנסת דנה בתיקון החוק

ועדה משותפת של ועדות החוקה והכלכלה דנה היום באופן חריג בתיקון חוק תובענות ייצוגיות לשם הגנה על בעלי עסקים קטנים ● גורמי המקצוע חלוקים האם העסקים שיוחרגו מהחוק יהיו עם מחזור מכירות של עד 9 מיליון שקל או עד 20 מיליון שקל ● חבר הכנסת לשעבר אביר קארה: "אנחנו עושים היום טובה לכל אזרח במדינת ישראל"

יו''ר ביחד נפתלי בנט. פרסום ברשתות החברתיות, 13.09.26 / צילום: רפי קוץ

האומנם משפחה חרדית לוקחת מהקופה הציבורית יותר משהיא תורמת לה?

בנט טען שבעוד שמשפחות חרדיות מקבלות מהמדינה יותר משהן נותנות, אצל משפחות לא חרדיות התמונה הפוכה • בדקנו מהם הנתונים, ואיך בכלל מחשבים אותם • המשרוקית של גלובס

בנייה חדשה / צילום: Shutterstock, Dmitry Pistrov

הנתונים חושפים: 8 חברות בלבד אחראיות לרוב המכירות בשוק הנדל"ן הישראלי

סקירות אגף הכלכלן הראשי באוצר מהחודשיים האחרונים הראו כי כחמישית מתזרים המזומנים של הקבלנים הגיעה משמונה חברות, על אף שבשוק פועלים מאות יזמים ● הנתון מלמד על המצוקה של קבלנים קטנים, שנותרים עם נתח זעיר מהתזרים על רקע גל הקריסות בענף