גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איחוד בתחום הקניין הרוחני: וב ולוטי ושות' מתאחדים

משרד עורכי הדין לוטי שות' ומשרד הפטנטים וב הודיעו על איחוד משרדיהם לקבוצה אחת העוסקת בליטיגציה בתחום הקניין הרוחני ועריכת פטנטים

לבאי הכנס השלישי של ארגון AIPPI ישראל, שמטרתו לפתח ולקדם את תחום הקניין הרוחני בישראל, ציפתה אתמול "הפתעה" בדמות הכרזה משותפת של עו"ד ריצ'רד לוטי וד"ר סינתיה וב על איחוד משרדיהם לקבוצה אחת משותפת שתקרא קבוצת לוטי וב (Luthi Webb).

ה"מיזוג" בין שני המשרדים, הנמנים על משרדי העילית הפועלים בארץ כל אחד בתחומו, מהווה למעשה איחוד של משרד עורכי הדין לוטי, המתמחה ב-30 השנים האחרונות בתיקי ליטיגציה מורכבים בתחום הקניין הרוחני ומעסיק כ-20 עורכי דין, עם משרד עריכת הפטנטים של ד"ר סינתיה וב, המתמחה מזה שנים בעריכת פטנטים והוא מונה כ-20 עורכי פטנטים.

משמעות האיחוד שנוצר בין שני המשרדים, העוסקים שניהם בתחום הקניין הרוחני אך בהיבטים שונים שלו, היא כי תחת קורת-גג אחת, יתאפשר ללקוחות הקבוצה המשותפת לקבל את כל השירותים הנוגעים לקניין רוחני, החל משלב הרישום וכלה בהגנה או תקיפה של פטנטים. זאת, מבלי להידרש יותר לליווי של גורם חיצוני שיספק שירותים אלה, בין אם משפטי ובין אם מקצועי.

הלכה למעשה, האיחוד בין שני המשרדים, המשלימים זה את זה בשירותים אותם הם מספקים ללקוחותיהם, יוצר את אחת מקבוצות הקניין הרוחני המשמעותיות והגדולות בארץ, מחזק את הפיכתה של הקבוצה המאוחדת לבינלאומית ו"מאיים" להוות נשק שובר שוויון בתחום זה בארץ.

האיחוד בין שני המשרדים הוותיקים מהווה דוגמה נוספת למגמה הקיימת בשנים האחרונות בארץ בתחום הקניין הרוחני והיא מיזוג in house, של כלל השירותים הדרושים ללקוח בתחום זה ובכלל אלה: שירות משפטי ושירות טכנולוגי-מדעי.

בשיחה שערך "גלובס" עם עו"ד לוטי וד"ר וב, מסבירים השניים כי הקמת הקבוצה היא תוצר של "דרישת הקהל". אותה דרישה, נובעת מרצון הלקוחות לקבל ליווי מכתובת אחת, הכוללת את כל הנושאים וההליכים הקשורים בקניין רוחני.

השותפים החדשים טוענים כי מטרת האיחוד, היא בראש ובראשונה לתת ללקוחות מעטפת כוללת של שירותים שיספקו הגנה מירבית על הקניין הרוחני ושילוב מיטבי של ההיבטים המשפטיים והמדעיים בהליך הרישום של הפטנט וההגנה עליו מיום ההמצאה לכל אורך הדרך.

לפי עורך הדין ריצ'רד לוטי, האיחוד בין השניים נובע ממגמה כלל עולמית אותה דורש השוק, כאשר הייחוד של הקבוצה המאוחדת, הוא בעבודה שהקבוצה מספקת שירותי ליטיגציה ועריכת פטנטים גם מחוץ לישראל.

לוטי ושות' הוקם ב-1986 על-ידי עו"ד ריצ'רד לוטי. בין לקוחותיו בעבר ובהווה, ניתן לציין את חברת התרופות הגרמנית באייר, ג'ונסון אנד ג'ונסון, משרד הביטחון, תעשייה אווירית, שטראוס וכן חברות תרופות רבות.

משרד עורכי הפטנטים וב ושות' (Webb&co), בראשו עומדת ד"ר סינתיה מייצג חברות מקומיות ובינלאומיות, אוניברסיטאות בארץ ובכלל אלה: הטכניון, העברית ואוניברסיטת תל-אביב, כאשר כל עורכי הפטנטים במשרד הם בעלי תארים אקדמאיים מתקדמים.

ד"ר וב' מסרה ל"גלובס" כי הקבוצה המאוחדת, תפנה משאבים, בין השאר, לצורך פיתוח תחום הייטק בקבוצה, אשר מצוי בהליכי התפתחות מתמדת. בנוסף סיפרה וב כי האיחוד בין שני המשרדים והיווצרותה של קבוצה משותפת מאוחדת גדולה, תאפשר לזו להיות אטרקטיבית יותר בקרב חברות ישראליות ובינלאומיות "בשלות" בעלות כוח מכירה גדול.

עו"ד ריצ'רד לוטי מסר כי "אנחנו נרגשים ונלהבים למסד את הקשר לאחר שניסינו אותו בהצלחה. הרעיון הוא לקחת 2 ארגונים שמומחים כל אחד בתחומו ולשלבם על-מנת ליצור משהו חדש שיתן מענה איכותי ללקוחות".

המגמה תופסת תאוצה: המיזוגים הגדולים במשרדים המתמחים בזכויות קניין רוחני

האיחוד בין לוטי ושות' ומשרד וב איננו יוצא דופן בעולם הקניין הרוחני בארץ. בשנים האחרונות קיימת מגמה בקרב משרדי עורכי הדין ומשרדי רישום הפטנטים, של יצירת קבוצות הכוללות מצד אחד משרד עורכי דין המתמקד בליטיגציה בתחום הקניין הרוחני, ומצד שני משרד לעריכת פטנטים המלווה אותו לאורך כל הדרך בפן הטכנולוגי-מדעי ורישום הפטנט.

זאת, בין היתר, במטרה לספק תחת קורת-גג אחת, את כל השירותים הנוגעים לקניין רוחני ובכלל אלה רישום הפטנט והגנה או תקיפה של פטנטים אחרים וזאת, מבלי להיזקק לליווי חיצוני של גורם נוסף.

מי שהייתה חלוצה בנושא, היא קבוצת ריינהולד כהן, הכוללת את משרד עורכי הפטנטים - ריינהולד כהן ושות', המונה כ-42 עורכי פטנטים, מתוכם 40 בישראל, ואת משרד עורכי הדין - גילת ברקת ושות' המתמחה בקניין רוחני ומונה 29 עורכי דין.

דוגמה נוספת, היא משרד עורכי הפטנטים לוצאטו את לוצאטו המונה כ-17 עורכי פטנטים לצד 10 עורכי דין שמונה המשרד לוצאטו - עורכי דין.

הקבוצה הגדולה ביותר בתחום כיום היא פרל כהן צדק לצר ברץ - משרד עורכי דין ועורכי פטנטים, המונה 142 עורכי דין וכ-53 עורכי פטנטים - מתוכם 27 בישראל.

בפרספקטיבה זו, ניתן להבין כי החלטתם של לוטי ווב לאחד את משרדיהם לקבוצה אחת, מתאימה למגמה הקיימת בתחום, כאשר נראה, שכל אחד מהצדדים חיפש ומצא, את הפרטנר הנכון מבחינתו לאיחוד.

נשאר לחכות ולראות כיצד המגמה האמורה, תשפיע על היערכותם של המשרדים הגדולים - לרובם מחלוקות קניין רוחני בולטות - והאם המגמה האמורה תוביל לזליגת לקוחות מהמשרדים הגדולים לקבוצות המאוחדות.

עוד כתבות

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת תל אביב לבינלאומיות

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

ימי הזוהר מאחוריה? הקרן של משקיע העל דועכת

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילי שיוט חדשים ואופנועי שלג למשימות מיוחדות

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס ח'ליל אל-חיה קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים