גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איחוד בתחום הקניין הרוחני: וב ולוטי ושות' מתאחדים

משרד עורכי הדין לוטי שות' ומשרד הפטנטים וב הודיעו על איחוד משרדיהם לקבוצה אחת העוסקת בליטיגציה בתחום הקניין הרוחני ועריכת פטנטים

לבאי הכנס השלישי של ארגון AIPPI ישראל, שמטרתו לפתח ולקדם את תחום הקניין הרוחני בישראל, ציפתה אתמול "הפתעה" בדמות הכרזה משותפת של עו"ד ריצ'רד לוטי וד"ר סינתיה וב על איחוד משרדיהם לקבוצה אחת משותפת שתקרא קבוצת לוטי וב (Luthi Webb).

ה"מיזוג" בין שני המשרדים, הנמנים על משרדי העילית הפועלים בארץ כל אחד בתחומו, מהווה למעשה איחוד של משרד עורכי הדין לוטי, המתמחה ב-30 השנים האחרונות בתיקי ליטיגציה מורכבים בתחום הקניין הרוחני ומעסיק כ-20 עורכי דין, עם משרד עריכת הפטנטים של ד"ר סינתיה וב, המתמחה מזה שנים בעריכת פטנטים והוא מונה כ-20 עורכי פטנטים.

משמעות האיחוד שנוצר בין שני המשרדים, העוסקים שניהם בתחום הקניין הרוחני אך בהיבטים שונים שלו, היא כי תחת קורת-גג אחת, יתאפשר ללקוחות הקבוצה המשותפת לקבל את כל השירותים הנוגעים לקניין רוחני, החל משלב הרישום וכלה בהגנה או תקיפה של פטנטים. זאת, מבלי להידרש יותר לליווי של גורם חיצוני שיספק שירותים אלה, בין אם משפטי ובין אם מקצועי.

הלכה למעשה, האיחוד בין שני המשרדים, המשלימים זה את זה בשירותים אותם הם מספקים ללקוחותיהם, יוצר את אחת מקבוצות הקניין הרוחני המשמעותיות והגדולות בארץ, מחזק את הפיכתה של הקבוצה המאוחדת לבינלאומית ו"מאיים" להוות נשק שובר שוויון בתחום זה בארץ.

האיחוד בין שני המשרדים הוותיקים מהווה דוגמה נוספת למגמה הקיימת בשנים האחרונות בארץ בתחום הקניין הרוחני והיא מיזוג in house, של כלל השירותים הדרושים ללקוח בתחום זה ובכלל אלה: שירות משפטי ושירות טכנולוגי-מדעי.

בשיחה שערך "גלובס" עם עו"ד לוטי וד"ר וב, מסבירים השניים כי הקמת הקבוצה היא תוצר של "דרישת הקהל". אותה דרישה, נובעת מרצון הלקוחות לקבל ליווי מכתובת אחת, הכוללת את כל הנושאים וההליכים הקשורים בקניין רוחני.

השותפים החדשים טוענים כי מטרת האיחוד, היא בראש ובראשונה לתת ללקוחות מעטפת כוללת של שירותים שיספקו הגנה מירבית על הקניין הרוחני ושילוב מיטבי של ההיבטים המשפטיים והמדעיים בהליך הרישום של הפטנט וההגנה עליו מיום ההמצאה לכל אורך הדרך.

לפי עורך הדין ריצ'רד לוטי, האיחוד בין השניים נובע ממגמה כלל עולמית אותה דורש השוק, כאשר הייחוד של הקבוצה המאוחדת, הוא בעבודה שהקבוצה מספקת שירותי ליטיגציה ועריכת פטנטים גם מחוץ לישראל.

לוטי ושות' הוקם ב-1986 על-ידי עו"ד ריצ'רד לוטי. בין לקוחותיו בעבר ובהווה, ניתן לציין את חברת התרופות הגרמנית באייר, ג'ונסון אנד ג'ונסון, משרד הביטחון, תעשייה אווירית, שטראוס וכן חברות תרופות רבות.

משרד עורכי הפטנטים וב ושות' (Webb&co), בראשו עומדת ד"ר סינתיה מייצג חברות מקומיות ובינלאומיות, אוניברסיטאות בארץ ובכלל אלה: הטכניון, העברית ואוניברסיטת תל-אביב, כאשר כל עורכי הפטנטים במשרד הם בעלי תארים אקדמאיים מתקדמים.

ד"ר וב' מסרה ל"גלובס" כי הקבוצה המאוחדת, תפנה משאבים, בין השאר, לצורך פיתוח תחום הייטק בקבוצה, אשר מצוי בהליכי התפתחות מתמדת. בנוסף סיפרה וב כי האיחוד בין שני המשרדים והיווצרותה של קבוצה משותפת מאוחדת גדולה, תאפשר לזו להיות אטרקטיבית יותר בקרב חברות ישראליות ובינלאומיות "בשלות" בעלות כוח מכירה גדול.

עו"ד ריצ'רד לוטי מסר כי "אנחנו נרגשים ונלהבים למסד את הקשר לאחר שניסינו אותו בהצלחה. הרעיון הוא לקחת 2 ארגונים שמומחים כל אחד בתחומו ולשלבם על-מנת ליצור משהו חדש שיתן מענה איכותי ללקוחות".

המגמה תופסת תאוצה: המיזוגים הגדולים במשרדים המתמחים בזכויות קניין רוחני

האיחוד בין לוטי ושות' ומשרד וב איננו יוצא דופן בעולם הקניין הרוחני בארץ. בשנים האחרונות קיימת מגמה בקרב משרדי עורכי הדין ומשרדי רישום הפטנטים, של יצירת קבוצות הכוללות מצד אחד משרד עורכי דין המתמקד בליטיגציה בתחום הקניין הרוחני, ומצד שני משרד לעריכת פטנטים המלווה אותו לאורך כל הדרך בפן הטכנולוגי-מדעי ורישום הפטנט.

זאת, בין היתר, במטרה לספק תחת קורת-גג אחת, את כל השירותים הנוגעים לקניין רוחני ובכלל אלה רישום הפטנט והגנה או תקיפה של פטנטים אחרים וזאת, מבלי להיזקק לליווי חיצוני של גורם נוסף.

מי שהייתה חלוצה בנושא, היא קבוצת ריינהולד כהן, הכוללת את משרד עורכי הפטנטים - ריינהולד כהן ושות', המונה כ-42 עורכי פטנטים, מתוכם 40 בישראל, ואת משרד עורכי הדין - גילת ברקת ושות' המתמחה בקניין רוחני ומונה 29 עורכי דין.

דוגמה נוספת, היא משרד עורכי הפטנטים לוצאטו את לוצאטו המונה כ-17 עורכי פטנטים לצד 10 עורכי דין שמונה המשרד לוצאטו - עורכי דין.

הקבוצה הגדולה ביותר בתחום כיום היא פרל כהן צדק לצר ברץ - משרד עורכי דין ועורכי פטנטים, המונה 142 עורכי דין וכ-53 עורכי פטנטים - מתוכם 27 בישראל.

בפרספקטיבה זו, ניתן להבין כי החלטתם של לוטי ווב לאחד את משרדיהם לקבוצה אחת, מתאימה למגמה הקיימת בתחום, כאשר נראה, שכל אחד מהצדדים חיפש ומצא, את הפרטנר הנכון מבחינתו לאיחוד.

נשאר לחכות ולראות כיצד המגמה האמורה, תשפיע על היערכותם של המשרדים הגדולים - לרובם מחלוקות קניין רוחני בולטות - והאם המגמה האמורה תוביל לזליגת לקוחות מהמשרדים הגדולים לקבוצות המאוחדות.

עוד כתבות

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון