גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עסקת הענק של פרוטרום: נמכרת בכ-7.1 מיליארד דולר ל-IFF

חברת הטעמים האמריקאית IFF משתלטת על פרוטרום הישראלית ● במסגרת העסקה תשלם IFF סכום של 71.19 דולר במזומן ו-0.249 מניות שלה עבור כל מניית פרוטרום ● המנכ"ל אורי יהודאי: "בישראל לא צפויים פיטורים בשלוש השנים הקרובות לפחות, כולל החברות שרכשנו לאחרונה בארץ"

מרכז החדשנות של פרוטרום בציריך/ צילום: פרוטרום
מרכז החדשנות של פרוטרום בציריך/ צילום: פרוטרום

פרוטרום , "הפאקמן של שוק ההון" שרכשה עשרות חברות מרחבי העולם בשנים האחרונות, עומדת להיבלע בעצמה על ידי חברת הטעמים האמריקאית IFF.

החברה הפועלת בתחום חומרי הגלם ותמציות הטעמים לתעשיית המזון והמשקאות, ומנוהלת על ידי אורי יהודאי, דיווחה הבוקר (ב') לבורסה כי הדירקטוריונים של שתי החברות אישרו פה אחד את הצעתה של IFF  לרכוש את מניות פרוטרום לפי שווי של כ-6.5 מיליארד דולר (7.1 מיליארד דולר, כ-25.5 מיליארד שקל, כולל חובות).

האזינו לראיון עם מנכ״ל פרוטרום אורי יהודאי בפודקאסט שוק ההון החדש של גלובס, ״כיסא מנהלים״:

העסקה, לכשתושלם, מגלמת פרמיה צנועה יחסית של כ-12% על מחיר המניה של פרוטרום בסיום המסחר אתמול (לפי מחיר מניה של 386 שקל למניה).

העסקה תתבצע בדרך של מיזוג משולש הופכי, במסגרתו תשלם IFF סכום של 71.19 דולר במזומן ו-0.249 מניות שלה עבור כל מניית פרוטרום. לבעלי מניות פרוטרום יונפקו בסך הכל 18.6% ממניות IFF.

השלמת המיזוג, שלאחריו תהפוך פרוטרום לחברה בת בבעלות מלאה של IFF, צפויה בתוך 6 - 9 חודשים ממועד החתימה עליו, בכפוף להשלמת תנאים מתלים שונים.

לאחר השלמת הסכם המיזוג תרשום IFF את מניותיה למסחר בתל אביב, במקביל למסחר בניו יורק, שם נסחרת כיום המניה במחיר של 142.15 דולר המשקף לחברה שווי שוק של 11.2 מיליארד דולר.

בכוונת IFF לשמר את פעילות המחקר, הפיתוח והייצור של פרוטרום בישראל לתקופה של לא פחות משלוש שנים ממועד סגירת העסקה, בהיקף דומה לפעילות הנוכחית של פרוטרום בתחומים אלו טרם השלמת המיזוג. החברה תזמן בקרוב אסיפת בעלי מניות לצורך אישור המיזוג.

נציין כי לפני כחודש וחצי בוצעה עסקה גדולה בתעשיית חומרי הגלם ותמציות הטעמים, כשהחברה השוויצרית גיוואודן (Givaudan), הגדולה בעולם בתחום הפעילות של פרוטרום, רכשה את החברה הצרפתית Naturex בסכום של כ-1.3 מיליארד אירו - פרמיה של 42% על מחיר המניה לפני ההכרזה על העסקה, ולפי מכפיל רווח נדיב מאוד של כ-60.

Givaudan רכשה נתח של 40.6% מההון של Naturex בכ-522 מיליון אירו והודיעה כי תפרסם הצעת רכש לשאר המניות באותו מחיר. העסקה הביאה ל"עליית הילוך" בשיחות ומגעים בתחום הקשורים למיזוגים ורכישות בתחום פעילותה של פרוטרום. כעת ייצור המיזוג של IFF ופרוטרום את החברה השנייה בגודלה בעולם במונחי שווי שוק, כ-19 מיליארד דולר, לעומת שווי של 20.5 מיליארד דולר לגיוואודן.

לאחר המיזוג צפויה IFF לרשום מכירות על בסיס פרופורמה של כ-5.3 מיליארד דולר בשנת 2018 . בחברה האמריקאית צופים חיסכון שנתי בהוצאות של כ-145 מיליון דולר תוך 3 שנים. עוד מעריכים ב-IFF כי העסקה תביא לתרומה דו-ספרתית לרווח ממניה החל מהשנה השנייה המלאה למיזוג.

מניית פרוטרום

תשואה של קרוב ל-600% בחמש שנים

מניית פרוטרום הסבה נחת רבה למחזיקים בה בשנים האחרונות, בעת שרשמה תשואה פנומנלית של קרוב ל-600% בחמש שנים, בתקופה בה החברה צמחה באמצעות רכישות רבות אבל הציגה במקביל גם צמיחה אורגנית בריאה של 6%-8%, גבוהה יותר מהצמיחה בשוק התמציות העולמי.

היום, אגב, הגיבה המניה להודעה על עסקה בעלייה מתונה יחסית של פחות מ-2% ושוויה של החברה בבורסה הגיע לכ-21 מיליארד שקל.

רוב המשקיעים הנהנים כיום מהתשואה המדהימה שהניבה להם מניית פרוטרום, הנכללת במדד ת"א 35, אינם יודעים שהחברה החלה למעשה לפעול כבר בשנת 1933 בתחום של מיצוי טעמים מהדרים, וזהו הבסיס לפעילותה גם כיום.

מנכ"ל החברה אורי יהודאי הגיע אליה לפני יותר מ-30 שנה, ב-1986, שאז הייתה קטנה מאוד עם מחזור של כ-3.5 מיליון דולר. פרוטרום, שהוקמה על ידי שני מדענים יהודיים מהולנד שעלו לישראל והגיעו למכון ויצמן, היתה עד 1996 חטיבה קטנה בתוך חברת תעשיות אלקטרוכימיות, שנסגרה ב-2003. יהודאי שימש סמנכ"ל שיווק של החטיבה הזאת במשך עשר שנים, ומאז הוא מכהן בתפקיד המנכ"ל. הרכישות הראשונות שבוצעו לאחר ה"שחרור" מתעשיות אלקטרוכימיות ואלה שהגיעו לאחר מכן, העלו את פרוטרום על מסלול של צמיחה מהירה.

בשנה שעברה הציגה פרוטרום עלייה של כ-19% במכירות לשיא של כ-1.4 מיליארד דולר. זאת, לאחר שהשלימה 20 רכישות בשנים 2016 ו-2017, כולל הרכישה הגדולה בתולדות החברה, של חברת אנזימוטק הישראלית לפי שווי חברה של 290 מיליון דולר.

בשורה התפעולית נרשם רווח של 211 מיליון דולר, עלייה של 41%, והרווח התפעולי התזרימי (EBITDA) צמח ב-34% והגיע לכ-257 מיליון דולר. בשורה התחתונה דיווחה פרוטרום על צמיחה של 37% ברווח הנקי לכ-150 מיליון דולר.

בראיון מקיף ל"גלובס" לפני כחצי שנה התייחס יהודאי לרכישות הרבות שביצעה פרוטרום בשנים האחרונות ואמר כי "יש כ-1,200 חברות בעולם שהן מועמדות לרכישה, מתוכן 400 חברות שפועלות בתחום הנחשב בריאותי, כמו טעמים טבעיים. מתוך ה-1,200 חברות, יש לנו רשימה קצרה, ויש לי כאן צוות 'קומנדו רכישות', שיחד אתי עובד עליה כל הזמן. מדובר ברשימה של 200- 250 חברות, שאנחנו עובדים עליה הרבה שנים ומעדכנים אותה, ואני מכיר אותן היטב. בדרך כלל מדובר בבעלים מבוגר, אין דור המשך, ויש עוד סיבות שמביאות לכך שיש סיכוי סביר שבתוך שנה-שנתיים הם יירצו למכור. אלה אנשים שאני מכיר כבר 15 - 20 שנה, ונפגש אתם לארוחות".

יעד מכירות ארגסיבי ל-2020

בתשובה לשאלה אם קצב הרכישות לא מהיר מדי אמר יהודאי כי "לפרוטרום יש כיום הנהלה הרבה יותר חזקה מבעבר, ויש לה יכולות ניהוליות, בקרה ושליטה הרבה יותר טובות מאשר בעבר. בחלק מהרכישות הבעלים נשאר ונוצרת שותפות, כך שיש להם אינטרס להמשיך להצליח ולהצעיד את החברה שלהם קדימה, וזה כמובן מפחית בצורה דרמטית את הסיכון. כל הרכישות שעשינו בשנים האחרונות, נקלטו בצורה טובה מאוד - כל אחת בקצב שלה, ורואים את זה בדוחות. אני צופה את המשך מגמת השיפור והגעה ליעדים שהצבנו ל-2020".

יהודאי, שהביא את פרוטרום לקבוצת חמשת החברות הגדולות בעולם בתחום פעילותה בשנה האחרונה, הציב יעד מכירות אגרסיבי של 2.25 מיליארד דולר לחברה לשנת 2020.

למרות הפרמיה הצנועה יחסית, העריך היום יהודאי כי מדובר בעסקה טובה. "פרוטרום צמחה בצורה מדהימה בשנים האחרונות. במסגרת ההסכם שמרנו על הפעילות הישראלית. IFF תרשום את מניותיה למסחר בבורסה הישראלית ויהיה חיבור טוב מאוד בין החברות".

"בסך הכל הובלנו בעשרים השנים האחרונות מסע מרתק של צמיחה מהירה ורווחית בקצב גבוה משמעותית מקצב צמיחת השווקים בהם אנו פועלים, תוך המשך השקעה בטכנולוגיות ייחודיות ומיקוד במוצרים טבעיים בעולמות הצומחים של הטעם והבריאות".

העסקה לא תלויה בהשגת מימון בהיקף של 2.2 מיליארד דולר על ידי החברה האמריקאית?
"לא. העסקה לא מותנית בגיוס הון כזה או אחר".

לדעתך מדובר בעסקה טובה?
"כן. יש המון סינרגיות בין החברות, שהן מאוד מאוד משלימות. זה היה שיקול עיקרי בבחירת השותפה והעסקה. המוצרים שלהם שונים משלנו והחוזקות הגיאוגרפיות שלהם שונות משלנו. הסינרגיות יביאו לתוספת ערך משמעותית להערכתי לבעלי המניות של IFF ופרוטרום. יש כאן סיפור מצוין לכלכלה הישראלית וגם לבורסה הישראלית. תיסחר כאן חברה תעשייתית גלובלית עם שווי שוק של קצת פחות מ-20 מיליארד דולר, בדומה לטבע או אולי רק שנייה לטבע".

אתה ושאר המנהלים הבכירים תישארו בתפקיד?
"העסקה צפויה להיסגר בעוד כחצי שנה ולאחר מכן. אני מתכנן להמשיך בתפקיד בכיר בחברה בשנים הקרובות. לאחר סגירת העסקה אני מעריך שאמשיך בתפקיד שבמסגרתו אנצל בצורה הטובה ביותר את החוזקות שלי".

צפויים פיטורים בישראל?
"בישראל לא צפויים פיטורים בשלוש השנים הקרובות לפחות, כולל לא בחברות שרכשנו לאחרונה בארץ. יכול להיות ש-IFF תבצע תהליך התייעלות במפעלים אחרים שלנו בעולם".

יו"ר ומנכ"ל IFF, אנדריאס פיביג, ציין כי "לפרוטרום יש סל מוצרים אטרקטיבי, הכולל מומחיות רבה במוצרי טבעיים ובמגוון תחומים נלווים המרחיבים את פעילויות הליבה של IFF בתחום הטעם והריח. בנוסף, בסיס הלקוחות הרחב של פרוטרום מורכב מלקוחות קטנים ובינוניים, הצומחים בקצבים מהירים, ואלה מהווים כר לקוחות משלים ללקוחותינו. מיזוג המומחיות העמוקה שלנו במחקר ובפיתוח עם זו של פרוטרום, תאפשר לנו להציע ללקוחותינו מגוון רחב יותר של פתרונות, ולהאיץ את אסטרטגיית הצמיחה שלנו".

את פרוטרום ייצגו בעסקה משרד עורכי הדין ווכטל ליפטון רוזן וכץ ומשרד עורכי הדין נשיץ ברנדס אמיר, ומשרד עורכי הדין קלירי גוטליב סטיין והמילטון ומשרד עורכי הדין גורניצקי ייצגו את IFF בעסקה. גרינהיל ומורגן סטנלי שימשו היועצים הפיננסיים של IFF. בנק אוף אמריקה מריל לינץ' שימשו יועצים פיננסיים לפרוטרום.

עוד כתבות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה"ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עמי את הכאב האיום של המלחמה"

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית באירופה; ענקית מוצרי היוקרה הצרפתית קרינג צוללת ב-10%

מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

גבול לבנון / צילום: ap, Hassan Ammar

בלבנון מדווחים על עשרות מטרות שהותקפו בבת-אחת בדרום המדינה

פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף • צה"ל: סוכל פיגוע ליד חברון, מחבלת חוסלה אחרי שהסתערה עם סכין לעבר כוח • פגיעה ישירה בלול במרגליות; חיזבאללה: "שיגרנו עשרות קטיושות" • תיעוד מהתקיפה הלילית בלבנון: מחבל ירד מאופנוע, נכנס למבנה וחוסל מהאוויר • אלפי בני אדם מחו יחד עם משפחות החטופים מחוץ לקריה בת"א • עדכונים שוטפים

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים יוסי ושלומי אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק לבעלי המניות מהציבור בסכום הנע בין 146-232 מיליון שקל

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו שניים מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת שכוללת עשרות חברות, בעיקר בתחום הטלקום ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות של האחים, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אבל לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה", אומר אחד מהם

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת