גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סולאראדג' רוכשת את פעילות גמאטרוניק ב-41 מיליון שקל

מניית סולאראדג' זינקה אתמול ב-6% לשיא המשקף לה שווי של 2.8 מיליארד דולר ● המנכ"ל גיא סלע: "שוק האל-פסק מוערך במיליארדי דולרים, וצפוי לעבור אבולוציה משמעותית בשנים הקרובות" ● מניית גמאטרוניק זינקה היום בכ-50%

גיא סלע / צילום: תמר מצפי
גיא סלע / צילום: תמר מצפי

חברת סולאראדג' (SolarEdge), המפתחת ומייצרת מערכות לאופטימיזציה ולניטור של אנרגיה סולארית, נכנסת לשוק מערכות האל-פסק (Uninterruptible Power Supply - UPS). החברה, שמניותיה נסחרות בניו יורק, דיווחה אמש לאחר סיום המסחר על רכישת הנכסים והפעילות של חברת גמארטוניק, הנסחרת בבורסת תל אביב, בכ-41 מיליון שקל. זאת, בכפוף להתאמות בגין יתרות המלאי של החברה במועד השלמת העסקה.

מניית סולאראדג' זינקה אתמול במסחר המאוחר בוול סטריט ב-6%, לאחר פרסום דוחות הרבעון הראשון, למחיר שיא של 59.1 דולר למניה, שמשקף לחברה שווי של כ-2.8 מיליארד דולר.

"רכישה זו היא צעד ראשון להרחבת פעילותה של סולאראג' לשווקים חדשים מחוץ לתחום הסולארי", אמר גיא סלע, מייסד ומנכ"ל סולאראדג'. "שוק האל-פסק מוערך במיליארדי דולרים, וצפוי לעבור אבולוציה משמעותית בשנים הקרובות. אנו מאמינים ששילוב החדשנות הטכנולוגית, המצוינות התפעולית והמובילות העסקית של סולאראדג', עם הטכנולוגיה והניסיון של גמאטרוניק בשוק זה, יאפשרו לנו להפוך לשחקן מוביל בשוק".

מניית גמאטרוניק, שצפויה להמשיך להיסחר בבורסה בתל אביב גם לאחר השלמת העסקה, הגיבה לדיווח בזינוק של כ-50%, ושוויה קפץ לכ-60 מיליון שקל. בשלוש השנים האחרונות, טרם העלייה היום, נפלה המניה ביותר מ-60%, על רקע אכזבת המשקיעים מתוצאותיה.

במסגרת העסקה רוכשת סואלראדג' את כל נכסי גמאטרוניק, לרבות הקניין הרוחני ומותג החברה, למעט יתרות לקוחות (הסתכמו בכ-25 מיליון שקל בסוף 2017), מניות רדומות (בשווי של כ-12 מיליון שקל), כספים שאינם חלק מהפעילות העסקית ובניין החברה בהר חוצבים בירושלים.

כ-100 עובדי גמאטרוניק (מתוך כ-130 עובדים בסך הכול) יועסקו מחדש על-ידי סולאראדג'. נוסף על כך, לסולאראדג' יש אופציה לרכוש את החברה הבת של גמאטרוניק הפועלת באנגליה, בסכום המוערך בכ-2 מיליון שקל.

לאחר השלמת העסקה, הכפופה לתנאים שונים (צפויה עד סוף חודש יוני השנה), תקבל גמאטרוניק תשלום של 50% מהרווח לפני מס שתניב הפעילות הנמכרת בשנה הראשונה שלאחר השלמת העסקה, ו-33% מהרווח לפני מס בשנה השנייה.

רכשה את החזקותיה של פימי

גמאטרוניק מתמחה בפיתוח, בייצור ובשיווק של מוצרים בתחום אלקטרוניקת ההספק. מוצרים אלו כוללים מערכות אל-פסק, שמטרתן לספק חשמל באופן רציף וללא הפסקה למערכות מחשבים ותקשורת נתונים, מערכות כוח המספקות מתח ישר (DC) לציוד תקשורת, ממירי מתח ומטענים, וכן מערכות משולבות של תקשורת, חומרה ותוכנה, המשמשות לפיקוד, שליטה ובקרה על מערכות אל-פסק, מערכות כוח, ומערכות בקרת אנרגיה כלליות.

החברה הוקמה בשנת 1970, וכיום מוכרת את מוצריה בארה"ב, בסין, באירופה, בדרום אפריקה ובאמריקה הלטינית. בעבר הייתה מושקעת בחברה קרן פימי, אך באוקטובר 2010, בעקבות סכסוך בין הקרן לבעל השליטה יוסף גורן, רכשה גמאטרוניק עצמה את החזקותיה של פימי (7% מהמניות ואופציות) תמורת כ-15 מיליון שקל.

כחלק מההסכם הנוכחי ימשיכו בעל השליטה בחברה, יוסף גורן (מחזיק בכ-59% מההון ומכהן כנשיא החברה) ובתו, שרון בן צבי (דירקטורית, סמנכ"לית מכירות ושיווק) בתפקידיהם בשנה שלאחר השלמת העסקה, לצד אליהו שטיינהורן (דירקטור ומנהל פרויקטים מיוחדים). עם זאת, סולאראדג' תוכל לפטר אותם "לפי שיקול דעתה הבלעדי".

עוד במסגרת ההסכם התחייבה סולאראדג' לשכור שלוש קומות בבניין של גמאטרוניק בהר חוצבים, בשטח מוערך של כ-4,800 מ"ר, בסכום של 50 שקל למ"ר (כלומר 240 אלף שקל לחודש) לתקופה של כשנתיים החל ממועד השלמת העסקה, כשלסולאראדג' זכות לסיים את הסכם השכירות בהודעה מוקדמת של שישה חודשים.

גמאטרוניק נפגעה בשנים האחרונות מגורמים שונים, בעיקר מהתגברות התחרות ומהתחזקות השקל מול הדולר והליש"ט. בשנה שעברה הציגה החברה ירידה של כ-13% בהכנסות לעומת 2016, לרמה של 65.8 מיליון שקל. ההפסד התפעולי שלה הסתכם בכ-4.5 מיליון שקל (לעומת הפסד תפעולי של 9.3 מיליון שקל ב-2016), ובשורה התחתונה רשמה הפסד נקי של כ-6.3 מיליון שקל, צמצום של 44% בהפסד לעומת 2016.

בחברה ציינו במסגרת הדוחות, כי הירידה בהכנסות "נובעת מהתחרות העולמית המתגברת, מהיחלשות משמעותית ומתמשכת בשערי מט"ח ביחס לשקל ומהקושי שבמכירות ליצוא מישראל".

בניסיון לשנות את המגמה ולשפר תוצאות "הקימה החברה נציגויות (חברות בנות) באנגליה ובסין, במטרה להתגבר על קושי זה, ולהגדיל מכירות בשווקים שלהערכת הנהלת החברה הם בעלי פוטנציאל גדול".

דוחות טובים לסולאראדג'

סולאראדג' מפתחת ומייצרת, כאמור, מערכת לאופטימיזציה ולניטור של אנרגיה סולארית. מניות החברה הונפקו בנאסד"ק בחודש מארס 2015, ובתוך כשלושה חודשים זינקו מעל 100% לשיא של 42 דולר, אולם בשנתיים הבאות צנחה המניה לשפל של 14 דולר, על רקע אכזבה מתוצאות החברה וחששות מכניסת מתחרות שיפגעו בפעילותה, בעיקר בארה"ב.

עם זאת, בשנה האחרונה הוכיחה החברה כי היא מצליחה להמשיך לצמוח בקצב מהיר, והמניה זינקה כאמור.

ברבעון הראשון עקפה החברה את תחזיות האנליסטים גם בשורת ההכנסות וגם בשורת הרווח, והציגה הכנסות של כ-210 מיליון דולר ורווח נקי Non-GAAP של 87 סנט למניה.

ההכנסות ברבעון צמחו ב-82.4% ביחס לרבעון המקביל. לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), הרווח הנקי הסתכם ב-35.7 מיליון דולר, לעומת 14.2 מיליון דולר ברבעון המקביל. הרווח הנקי Non-GAAP, בנטרול סעיפים חשבונאיים שונים, הגיע ל-42.6 מיליון דולר, עלייה של 159% בהשוואה לרבעון המקביל ושל 3.4% בהשוואה לרבעון הקודם.

במהלך הרבעון הראשון ייצרה סולאראדג' מזומנים בסך 64 מיליון דולר מפעילות שוטפת, ובסיום הרבעון היו לה בקופה מעל 400 מיליון דולר.

התחזית לרבעון השני היא להכנסות של 220-230 מיליון דולר, שמהוות צמיחה של 62%-69% לעומת הרבעון המקביל, וגבוהות מתחזיות האנליסטים. החברה מעריכה ששיעור הרווח הגולמי יישאר ברבעון השני בטווח של 36%-38%.

בהתייחסות לתוצאות אמר המנכ"ל סלע, כי "אנחנו שמחים לדווח על רבעון ראשון חזק עם הכנסות ורווחיות שיא, למרות ההאטה העונתית המסורתית והמשך המגמה של מחסור ברכיבים בתעשייה. החדשנות הטכנולוגית המתמשכת, והמצוינות התפעולית שלנו, יחד עם השקת מוצרים חדשים והחוזק הפיננסי, ממצבים אותנו היטב לקראת המשך צמיחה ומובילות בתעשייה". 

עוד כתבות

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה, ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם, ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על "התרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?