גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל "החדשות": "קשה להתמודד מול מסע הדה-לגיטימציה"

אבי וייס התייחס לסקר שהוצג היום במהלך יום עיון של הרשות השנייה ממנו עולה כי רק שליש מהציבור נותנים אמון בתקשורת ● מנכ"ל חדשות עשר: "הימין מרגיש, במידה מסוימת של צדק, שהוא לא שותף בתהליך קבלת ההחלטות של המיליה העיתונאי"

פייק ניוז. ניסיונות לעשות מניפולציה תקשורתית תמיד היו / צילום: depositphotos
פייק ניוז. ניסיונות לעשות מניפולציה תקשורתית תמיד היו / צילום: depositphotos

רק שליש מהציבור נותן אמון בתקשורת, והיא מדורגת במקום האחרון מבין שורה של מוסדות מדינתיים. כך עולה מסקר של מכון "מדגם" שהוצג היום במהלך יום עיון שערכה הרשות השנייה בירושלים. מהסקר עולה כי צה"ל נמצא במקום הראשון עם 81% ואחריו בית המשפט העליון (66%), המשטרה (56%), הממשלה (40%) והכנסת (38%). התקשורת זוכה כאמור ל-33% אמון כשככל שהעמדות הפוליטיות של הנשאלים נוטות יותר ימינה כך האמון שלהם בה קטן יותר.

שני מנכ"לי חברות החדשות,אבי וייס, מנכ"ל חברת "החדשות", וגולן יוכפז, מנכ"ל חדשות עשר, נטלו חלק באירוע והתייחסו לדברים. וייס אמר כי הוא "מתייחס לממצאים באופן מאוד רציני כי אנחנו נתקלים בזה בעצמנו. אף אחד כאן מסביב לשולחן לא נופל לרצפה כשהוא רואה את המספרים האלה. אנחנו נתקלים בחוסר אמון הולך ועולה, וזה לא מפתיע כי יש אווירה מאוד-מאוד משמעותית נגד התקשורת, אני חושב שיש מסע דה לגיטימציה נגדנו. אני לא אומר שאין בעיות בתקשורת, אבל יש פה מסע דה לגיטימציה שמאוד קשה להילחם בו".

הוא הוסיף בהקשר זה כי "כתבים שלנו מעולם לא חוו את מה שהם חווים היום: פחד לעמוד בסטנד אפ עם מיקרופון ומצלמה של חדשות 2, וגולן (יוכפז) סיפר שאותו דבר קורה להם. אנשים מגדפים אותם (את הצוותים) ולא פעם אנחנו נאלצים לפנות כתבים ופרשנים שלנו".

בהמשך הוא נשאל על ידי המנחה, ד"ר יובל קרניאל, אם מדובר ביותר מחוסר אמון אלא ממש בכעס, ו-וייס הסכים: "כועסים עלינו, שונאים אותנו, חוסר אמון זה אולי מונח מכובס. אם לא מאמינים אז שונאים, לא אוהבים אותנו. אנחנו עובדים בשביל הצופים ולא נעים לדעת שחלק מהצופים לא מאמינים או לא אוהבים. ואחרי שאמרתי את כל הדברים האלה אני כן חושב שצריך לרדת לפרטים: רוב האנשים מעדיפים שנהיה צוות הווי ובידור ולא נספר להם על המציאות העגומה. 63% מעדיפים שלא נספר להם הכל בעניינים ביטחוניים אחרי שזה עבר צנזורה (כך עולה מהסקר שהוצג). אז מה נעשה? והכי גרוע אלה שאומרים אנחנו רוצים לדעת פחות ממה שמשדרים, בשנייה שקורה משהו הם הראשונים שמנסים לברר מה קרה".

יוכפז התייחס אף הוא לממצאים וציין כי "כמו שאבי אמר בוודאי שאנחנו לא נופלים מהכיסא, אבל כשאני בא לאנשים ואומר להם: 'אוקי, אנחנו לא אמינים' זה פייק ניוז, תן לי דוגמה למשהו שצפית וידעת שהוא לא נכון', נורא קשה להם למצוא דוגמאות למה דיווחנו לא נכון ומי דיווח לא נכון. וכשאני מבקש שיתנו לי דוגמה לכלי תקשורת שכן אמין בעיניהם אז הם נותנים לי את האתר 'רוטר', שזה מין פיד כזה שהכל זורם אליו, נכון או לא נכון".

בהקשר הזה הייתה ליוכפז תובנה מעניינת שלפיה הבעיה היא לא באמינות אלא בתחושת ההדרה. "כשאני מנסה להבין למה נותנים לי כדוגמה את אתר רוטר אני חושב שהבעיה היא לא באמינות אלא באי ההשתתפות. חלק בציבור לא מרגיש שותף, הוא לא מרגיש חלק מהתהליך, ופה לדעתי הבעיה. הימין מרגיש, במידה מסוימת של צדק, שהוא לא שותף בתוך קבלת ההחלטות של המיליה העיתונאי ה'שמאלני תל אביבי' לצורך העניין. בחלק מהמקומות זה באמת מדויק, ויכול להיות שזה חלק מהעניין".

עוד לפני כן דיברו באירוע יו"ר הרשות השנייה, יוליה שמאלוב ברקוביץ, ושר התקשורת איוב קרא. השר קרא התייחס לתאגיד השידור הציבורי כאן, והביע תמיכה בהצעת החוק של ח"כ מיקי זוהר שככל הנראה תגיע לאישור ועדת השרים בשבוע הבא: "ביום א' הקרוב נאשר התערבות של הממשלה בתקציב התאגיד. נחזק אותם ונחזיר להם את שידורי הספורט ובכך נוריד את המחירים לצרכן. משחקים חשובים הציבור יזכה לראות אותם בתאגיד ואני חושב שבזה אביא בשורה גם לתאגיד עצמו".

שמאלוב ברקוביץ התייחסה לתוצאות הסקר ואמרה "החברה הישראלית חווה משבר אמון בין השבטים השונים, אל מול מוסדות המדינה ומול התקשורת. למשבר הזה יש השלכות על הדמוקרטיה הישראלית כולה. היעדר אמון של הציבור בתקשורת הוא סדק משמעותי בחומת הדמוקרטיה ולכן מוטלת עלינו האחריות לחיזוקו. בלי יחסי אמון אין זכות קיום לתקשורת. אני רואה במשבר האמון דבר חמור יותר ממשברים כלכליים ומדיניים".

עוד כתבות

מנכ''ל שיכון ובינוי, עמית בירמן, בוועידת ישראל לעסקים 2025

מנכ"ל שיכון ובינוי: "אסור להכניס חברות בבעלות ממשלה זרה לפרויקטי תשתית אסטרטגיים"

עמית בירמן, מנכ"ל שיכון ובינוי, הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אנחנו ב-6 באוקטובר של השתלטות מדינות זרות על התשתיות הלאומיות האסטרטגיות של המדינה. אסור לתת לזה לקרות"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג״ץ ללוין: נמק מדוע לא יבוטל מינוי בן-חמו לחקירת הפצ״רית

השופטים קבעו כי החלטתו של שר המשפטים למנות את השופט המחוזי בדימוס למפקח על החקירה תעוכב עד להחלטה אחרת ● לשכת עוה״ד שעתרה לבג״ץ: המינוי הוא התערבות פוליטית שנועד להדיח את היועמ״שית

אפליקציית X / צילום: Shutterstock

תומכי טראמפ ו"עיתונאים מעזה": הפיצ'ר החדש ב-X שחושף חשבונות מזויפים

הפיצ'ר החדש יתמודד עם חשבונות מזויפים כשהמטרה המרכזית היא להציג את המידע על החשבון ובעיקר היכן הפרופיל מבוסס, כמה פעמים החשבון שינה את שם המשתמש שלו, מתי המשתמש הוריד את האפליקציה וכדומה ● בהמשך יעלה פיצ'ר שיציג אזהרה אם בחשבון ישתמשו ב-VPN כדי להסוות את המיקום, במטרה לבלום את מי שינסה לטשטש את המיקום של החשבון

ולדימיר פוטין - נשיא רוסיה, דונלד טראמפ - נשיא ארה''ב, וולודימיר זלנסקי - נשיא אוקראינה / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson, Alex Brandon, Jacquelyn Martin

מניות ביטחוניות ירדו, אירופה במצוקה: ארה"ב דוחפת להסכם שלום כפוי באוקראינה

הבית הלבן הפתיע את אירופה כשדרש מקייב בסוף השבוע לקבל תוכנית שלום ובה הגבלות צבאיות וכן ויתור על שטחים ● האירופאים קוראים לתוכנית "בסיס לדיון" ושוב נאלצים לבקש מקום ליד שולחן הדיונים ● לצד ירידות במניות ביטחוניות, באיחוד מנסים לקנות זמן להקמת כוח צבאי

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה ירוקה בתל אביב; אלקטרה נדל"ן זינקה בכ-10%, טבע קפצה בכ-3%

מדד ת"א 35 קפץ בכ-1.5% ● עליות נרשמו גם בבורסות העולם ● בנק ישראל הוריד את הריבית ברבע אחוז ● ההסבר של גולדמן סאקס לנפילות בוול סטריט - גידור סיכונים ● בלומברג: מניות הקמעונאות זקוקות לנס כדי להציל את 2025 הקשה ● במיטב מציעים אלטנטיבות מפתיעות לשוק האמריקאי היקר

מטה חברת נובו נורדיסק בדנמרק / צילום: Shutterstock

לא יעילה לאלצהיימר: התרופה של נובו נורדיסק אכזבה את המשקיעים

הרכיב הפעיל בתרופה אוזמפיק של נובו נורדיסק לא הצליח להראות יעילות בניסוי לטיפול במחלת האלצהיימר ● למרות שהיא הודיעה מלכתחילה למשקיעים כי מדובר בהימור, מניית החברת צוללת במסחר בדנמרק, ובמסחר המוקדם בוול סטריט

גיל שויד בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האזהרה של גיל שויד: "שוק הסייבר מנותק"

בצל התמחור הגבוה של חברות סייבר והעניין מצד ענקיות הטכנולוגיה, יו"ר צ'ק פוינט גיל שויד מספר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, על האתגרים שמספקת הבינה המלאכותית לתחום, ועונה לשאלה האם הוא מתכנן לשוב לקדמת הבמה ● "בשנת 2001 הייתה בועה בעקבות מהפכת האינטרנט, אבל 20 שנה אחרי האינטרנט עדיין חי ובועט"

גבי בוגנים / צילום: פזית אסולין

הרוכשת מצאה טעות של 20 מיליון שקל, והמוכר טוען: ״לא ביצעה בדיקת נאותות"

לאחר שרכשה את השליטה בחברת התוכנה ב־93 מיליון שקל, טוענת אקסל כי סינאל רשמה בעבר הכנסות יתר של 20 מיליון שקל בשל הפרשה שגויה ● המוכר: "אולי רוצים לשפר תנאי העסקה"

מנכ''ל הבורסה איתי בן זאב בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האם לשוק יש עוד לאן לעלות? התשובה של מנכ"ל הבורסה בת"א

למרות השיאים והתשואות החזקות בבורסה המקומית, איתי בן זאב, סבור שהיא רחוקה מלבטא את הפוטנציאל העתידי, ובטוח שמפולת במדדים לא על הפרק ● כך אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "ירידות חדות מגיעות בדרך כלל בתקופה של בועה וזה לא המצב כרגע"

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

בנק ישראל הוריד את הריבית - לראשונה מאז ינואר 2024

הוועדה המוניטרית החליטה להוריד את הריבית ברבע אחוז ל-4.25%, בהתאם לצפי ● זאת, לנוכח התמתנות האינפלציה, התחזקות השקל והירידה באי־הוודאות ובפרמיית הסיכון של ישראל ● עם זאת, המשך הורדות הריבית עדיין בסימן שאלה

נדב חנין, סמנכ''ל שיווק וחדשנות באל על, בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

סמנכ"ל אל על: "יש אנומליה בין ביקוש והיצע בעולם התעופה"

נדב חנין, סמנכ"ל השיווק והדיגיטל של אל על, הסביר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי מחסור עולמי במטוסים ובמנועים ● על הביקורת שהופנתה נגד החברה במהלך המלחמה: "שעות הטיסה שלנו טובות יותר, הצוותים כחול־לבן - ויש לזה ערך" ● על הקמת בסיס פעילות מקומי לוויזאייר אמר כי כללי הרגולציה השונים יוצרים אי־שוויון

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בתל אביב; מדד ת"א־נפט וגז נפל במעל 3%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.2% ● טאואר צנחה במעל 8%, נייס עלתה בכ-4% ● וול סטריט מסכמת סוף שבוע מטלטל נוסף, ודברים שנשא אחד מבכירי הפד הזניקו את ההסתברות להורדת ריבית בארה"ב ● מחר, בשוק מצפים לראות הורדת ריבית של בנק ישראל ● וגם: האנליסט שמעריך - "שוק המניות האמריקאי לא יציב"

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל וויקס / צילום: אלן צצקין

חשש מהרווח בטווח הקצר: מניית וויקס איבדה חצי מהשווי בתוך חודשיים

דוחות Wix שפורסמו בשבוע שעבר שעבר עקפו את התחזיות, והחברה גם העלתה מעט את התחזית שלה להמשך השנה ● עם זאת, המשקיעים שמו דגש על הגידול בהשקעות שלוחץ על שולי הרווח, והמניה נפלה בשלושת ימי המסחר האחרונים ב-25%

חזי חאלאויה בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

יו"ר נמלי ישראל: "ישראל צריכה להיות שער לאירופה. אסור לפספס את ההזדמנות"

חזי חאלאויה דיבר בועידת ישראל לעסקים של גלובס על ההזדמנות הטמונה במסדרון הכלכלי IMEC בין הודו לאירופה, שישראל טרם הצטרפה אליו ● "מדובר במצפן גיאו־אסטרטגי. אם נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה זכייה לדורות. ואם לא נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה בכייה לדורות"

אוזניות Nothing Ear 3 / צילום: יח''צ

האם האוזניות של Nothing נכנסו לליגה של הגדולים?

האוזניות החכמות Nothing Ear 3 מנסות לספק חלופה למוצרים כמו איירפודס ו־Galaxy Buds f הן מציעות סאונד וביטול רעשים טוב, לצד מיקרופון איכותי ● מנגד, נתקלנו בבעיות בחיבוריות וגם המחיר קפץ למעלה

קורנליוס קורנליו בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

שגריר קפריסין: "הביקורת על ישראל עצומה, אבל רק כאן מבינים את המציאות של המדינה"

שגריר קפריסין בישראל, קורנליוס קורנליו, אומר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי היחסים הכלכליים בין המדינות רחוקים ממיצוי - לא רק תיירות ונדל"ן אלא גם הייטק ואנרגיה ● עוד אמר: "אל תשכחו שיש לכם חברים באיחוד האירופי, חשוב לא לסגור דלת לאיחוד"

דרור בין בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: "נדרשת עליית מדרגה בהשקעות דיפטק, הן גל הצמיחה הבא של ההייטק בישראל ובעולם"

בהרצאה בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר דרור בין מנכ"ל רשות החדשנות, כי 2025 רושמת כבר עתה את שיא האקזיטים בישראל בהיקף של 71 מיליארד דולר ● לצד זאת, בין הזהיר מפני הירידה במספר הסטארט-אפים החדשים וקרא לגוון את ההשקעות בהייטק כך שלא יתמקדו רק בסייבר ובתוכנה

אמבולנס של הצלב האדום ברצועת עזה

דיווח: אותר חלל חטוף שהוחזק בידי הג'יהאד האיסלאמי בצפון נוסיראת

במקביל לחיסול רמטכ"ל חיזבאללה, צה"ל משלים את בניית התוכניות המבצעיות לגזרות השונות, תוך קביעת קווים אדומים ● הדילמה בלבנון אחרי חיסול טבטבאי: "חיזבאללה בצומת קריטי" ● לוחמי חטיבת כפיר זיהו מחבל שחצה את הקו הצהוב והתקרב לכוחות צה"ל בח'אן יונס ● הצוות לקביעת המנדט של ועדת החקירה הלא ממלכתית למחדל 7.10 מתרחב - גם השרה עידית סילמן והשר שלמה קרעי צורפו ● עדכונים שוטפים

אולם התצוגה החדש של טסלה בקריית אתא / צילום: יח''צ טסלה

הנתונים מגלים: הישראלים קונים פחות מכוניות חשמליות

הרכב החשמלי הוא הסגמנט החסכוני והירוק בשוק, אך ב־2025 נרשמה ירידה במכירות שלו ● הסיבות: שחיקת הטבות מיסוי והפופולריות של רכבי הפלאג־אין, בעיקר עבור ציי רכב ● למרות המגמה, בטסלה מרחיבים את ההשקעות בישראל, ורק לאחרונה חנכו אולם מכירות חדש בתל אביב ומרכז בקריית אתא

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלי אאורה / צילום: תמר מצפי

הכנסות אאורה זינקו ב-65% ברבעון. מה קרה למכירות הדירות?

אאורה מסכמת רבעון עם זינוק בהכנסות וברווחים, אך מכירות הדירות מתחילת השנה עדיין רחוקות מהיעד ● בחברה מקווים שמסלול הרכישה החדש, "דירה בביטחון", יסייע להגדיל את המכירות