גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חלוצת הקהילות הרפואיות מציגה מערך דיגיטלי לניטור חולים

RMDY, שצמחה בתחום הדיאטות המקוונות, הייתה חלוצת הרשתות החברתיות בתחום הבריאות בסוף שנות ה-90 ● לאחרונה גייסה 5 מיליון דולר ממרחביה הבורסאית

ההשקעה הטרייה ביותר של חברת מרחביה הבורסאית אינה בדיוק סטארט-אפ, אלא גלגול חדש של חברה ותיקה - RMDY (רמדי), שהחלה לפעול בשנות ה-90 המאוחרות, בראשית ימי האינטרנט. בתחילת הדרך, החברה פיתחה אתרים מקוונים לחברות תרופות, שהיה ניתן לקיים דרכם קשר בין החברות לחולים וגם לחבר בין חולים לצורך יצירת קהילות תומכות, שהקדימו בשנים רבות את הרשתות החברתיות שאנחנו מכירים היום. המערכות של רמדי תרמו בין היתר לשיווק המוצלח של קופקסון של טבע.

היום, אחרי כמה גלגולים שונים ומוצלחים למדי, בשוק שמשתנה דרמטית אחת לכמה שנים, רמדי חוזרת "הביתה", לתחום של ניהול חולים עבור חברות תרופות, אבל באופן הרבה יותר מתוחכם ובעולם שבשל יותר לקבל זאת.

"נכנסתי לתחום הזה חצי בטעות", אומר מנכ"ל החברה, עמיר קישון. "אני מגיע מתחום המחשוב, וב-1995 אחרי שעבדתי תקופה בחברת אפי, של אפי ארזי, בעמק הסיליקון, חזרתי לארץ ורציתי להקים מיזם שיתרום באופן כלשהו לאנושות. היזמות בארץ הייתה אז בתחילת דרכה. פעלו כאן קרנות ספורות.

"הקמתי חברה בשם Soft Watch, שבאמצעותה יכלו חברות תרופות לתקשר עם החולים שלנו באופן מקוון, ברמה שבה ניתן היה לעשות זאת אז (כלומר, לרוב בטקסט בלבד ובאיטיות)". האתרים סיפקו מידע למטופלים, אפשרו להם לעקוב אחרי נטילת התרופות ומופעי המחלה, וכן קישרו חולים לקהילות. בתקופה הזאת, רבות מחברות התרופות ניהלו קהילות חולים מפוארות, אולם אז עלתה שאלה של רגולציה. האם חברת התרופות אחראית למידע שחולים מעבירים בינם לבין עצמם באתר שלה? האם עליה לדווח על כל מיחוש שחולה מתאר באתר כתופעת לוואי פוטנציאלית? החברות נבהלו ובבת-אחת סגרו את האתרים ופיזרו את הקהילות". לדברי קישון, החשש היה מוגזם, אולם השינוי היה חד וחלק והקיף את כל חברות התרופות.

קישון ואנשי הצוות שלו, שהיו ערים לשינוי, הספיקו למכור את החברה בזמן. הם עברו לצד ה"רך" של קהילות בריאות ופתחו חברה שעסקה בדיאטה מקוונת. "המוצר שלנו נתן כלים למעקב אחר תזונה, מידע תזונתי, קשר עם תזונאים וקהילות של מרזים, ממש כמו שעשינו עבור חברות התרופות", הוא מספר. "בשנים הראשונות הפעלנו אתרים עצמאיים. אחר כך, כשנכנסו אתרי הדיאטה החינמיים, שינינו גישה והפכנו ל'בק אופיס' של חברות דיאטה כמו אטקינס, 'לרדת בגדול' האמריקאית וחברות נוספות. בשנים 2007-2013 היינו הגורם המוביל בשוק והגענו להכנסות שנתיות של 5 מיליון דולר בשיא".

ואז שוב השוק השתנה. עם כניסת אפליקציות הדיאטה בסלולר. "החברות הגדולות שבהן תמכנו פיתחו אפליקציות פשוטות, ללא קהילות - אלה עברו במידה רבה לפייסבוק ולרשתות אחרות. מצאנו את עצמנו שוב בצומת. חיפשנו שוק גדול וגם עמיד יותר בפני שינויים. שוק הבריאות משתנה לאט, וצריך להכיר אותו היטב כדי לפעול בו. לא כל אחד יכול".

לפני שתתאר מה אתם עושים היום, ספר איך הצלחתם להתאים את עצמכם לשינויים בשוק כל-כך הרבה פעמים?

"קוראים לזה הישרדות. לא הייתה לנו ברירה, אלא להסתכל למציאות בעיניים".

ה-Wix של ניהול חולים

המוצר הנוכחי של רמדי הוא תוכנה מבוססת ענן, המאפשרת לחברות תרופות או לקליניקות רפואיות לנהל את הקשר עם החולים ואת המעקב אחריהם. "כל החברות יודעות שהגיע הזמן שוב לנהל קשר דיגיטלי מעמיק עם המטופל. אז אנחנו בעצם ה'Wix' של התחום הזה, כלומר בתהליך התאמה מינימלי, כל חברה יכולה להקים במהירות מערך כזה, בין שהיא עוסקת בסוכרת ובין שהיא עוסקת באי-ספיקת לב או טרשת נפוצה", אומר קישון.

"ב-2016 התחלנו את המעבר לאסטרטגיה החדשה. בין הלקוחות הראשונים הייתה חברת מדטרוניק, מעין אורים ותומים בתחום ניהול החולים מרחוק. הם ביקשו שבתוך ארבעה שבועות נקים מערכת לניטור חולי סוכרת בסיכון גבוה המשוחררים מבית החולים, כולל מעקב אחר נטילת תרופות, תזונה, ספורט וכדומה. ובאמת בתוך שישה שבועות מיום לחיצת היד היו חולים מנוטרים.

"לפעמים החולה יכול לקבל מענה לשאלותיו באופן מקוון לחלוטין או מחולה אחר, לפעמים המערכת מתריעה שדרושה התערבות רופא. המערכת לומדת את התגובות שלך בהדרגה, כך שאפשר יהיה להתאים את המענה בצורה הטובה ביותר, אם מבחינת מתן מוטיבציה לטיפול נכון, אם מבחינת מתן תזכורות מתאימות ואם מבחינת אופי המענה על השאלות.

"בניסוי שערכנו עם מדטרוניק, הם מדדו ירידה של 2 נקודות ב-a1c, מדד לחומרת סוכרת. זה נתון שנחשב טוב במיוחד אפילו עבור תרופה חדשה".

מי הלקוחות שלכם היום?

"יש לנו כמה פרויקטים עם מדטרוניק, עם ארגון הלב העולמי, חברת התרופות נוברטיס, עמותת Village Care המטפלת בחולים כרונים, חברת ביטוח עובדים ועוד כמה חברות דיאטה - בסך הכול יותר מ-20 לקוחות שמהם אנחנו רושמים הכנסות שנתיות של כמה מיליוני דולרים"

החברה גייסה במהלך חייה הקודמים כ-2 מיליון דולר כדי להתפתח בתחום הדיאטה המקוונת, אולם לאחר שהבינה ששוק ניהול החולים הוא גדול, והיא יכולה להתפתח בו, היא החליטה לבצע גיוס נוסף. המשקיעה שהובילה את הגיוס היא מרחביה, ביחד עם משקיע פרטי נוסף.

מרחביה היא חברה בורסאית שנסחרת בתל-אביב לפי שווי של 36 מיליון שקל. לאחרונה החליטה להשקיע גם בתחום הבריאות, לצד החזקות בחברות CDX מתחום אבחון סרטן הערמונית וקרדיאק סנס לניטור הפרעות קצב לב. במארס 2018 מרחביה השקיעה 5 מיליון דולר ברמדי, בעבור 6.45% מהחברה.

"אנחנו בוחנים היום בכמה חולים יכול רופא אחד לטפל באמצעות המערכת", אומר קישון. "כרגע זה עומד על 500-1,000, אבל המטרה היא להגיע למצב שבו רופא יוכל לטפל ב-4000 חולים דרך המערכת בבת-אחת".

עוד כתבות

בורסת טוקיו, יפן / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אסיה; גוגל טסה במסחר המאוחר

ניקיי מטפס ב-1.1%, מדד שנחאי מוסיף לערכו 0.8%, מדד שנזן מתחזק ב-1.5%, הנג סנג קופץ ב-2.1% ומדד קוספי מתקדם ב-1.2% ● גם החוזים העתידיים על מדדי ארה"ב נסחרים בעליות ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד