גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האחים יעקב ומיכה הוניגמן ייפרדו מהווילות בהרצליה פיתוח

במסגרת הסכם דיוני עם המנהל המיוחד לניהול נכסיהם ועם בנק מזרחי-טפחות, התחייבו האחים לפנות את בתיהם, הבנויים על חלקה אחת בהרצליה פיתוח והמוערכים בכ-33.5 מיליון שקל ● המנהל המיוחד: "מימוש בתי המגורים עפ"י שוויים המלא יוביל להחזר כספי רב יותר לנושים"

הבית של האחים יעקב ומיכה הוניגמן / צילום: שלומי יוסף
הבית של האחים יעקב ומיכה הוניגמן / צילום: שלומי יוסף

בצל קריסת רשת האופנה הוניגמן ונוכח היקף חובותיהם העצום (כ-240 מיליון שקל) - צפויים האחים יעקב ומיכה הוניגמן ונשותיהם דבורה וענת הוניגמן להיפרד מהווילות המפוארות בהרצליה פיתוח.

ההודעה על עזיבת הבתים מגיעה במסגרת הליכי פשיטת הרגל המתנהלים נגד האחים יעקב ומיכה הוניגמן, בעלי השליטה ברשת האופנה הוניגמן. רק השבוע הודיע השופט חגי ברנר מבית המשפט המחוזי בתל-אביב, הדן בכלל ההליכים הנוגעים לרשת האופנה ולאחים הוניגמן - על כישלון הליכי ההבראה של החברה והעברתה להליך פירוק.

הבקשה שהוגשה היום (ג') וכפופה לאישור השופט ברנר, מתייחסת למימוש המשכנתא שנרשמה לטובת בנק מזרחי-טפחות על שתי הווילות של המשפחה הבנויות על חלקה אחת ברחוב המעפילים 16 בהרצליה פיתוח, ששוויים, לפי חוות-דעת שמאית שניתנה לבנק, הוא 33.5 מיליון שקל.

פינוי תוך 90 יום מהמכירה

לפי גורמים המעורים בתיק, הבקשה לאישור ההסדר הדיוני, הוגשה לאחר שהליכי ההוצאה לפועל שנקט הבנק לביצוע שטר המשכנתא, נתקלו בהתנגדות עזה, בין השאר, מצד רעיותיהן של האחים - דבורה וענת הוניגמן - שהעלו טענות רבות ביחס לתוקפה.

לאור אותה התנגדות וכן לאור דרישת המנהל המיוחד עו"ד נדב לב כי הליך המימוש של הנכסים ייעשה במסגרת הליך פשיטת הרגל ולא בלשכת ההוצאה לפועל, בין השאר לאור החיסכון האפשרי לקופת פשיטת הרגל, הודיעו היום הצדדים להליך פשיטת הרגל - ובכלל אלה המנהל המיוחד, בנק מזרחי-טפחות, האחים הוניגמן ונשותיהם - על סגירת תיק ההוצאה לפועל שנפתח על-ידי הבנק.

עוד הודיעו הצדדים כי הם הגיעו להסכמה בנוגע לפינוי הבתים, במסגרתה התחייבו האחים הוניגמן ורעיותיהם לפנות את בתיהם מכל חפץ ואדם עד 90 ימים ממועד אישור מכירת בתי המגורים או איזה מהם על-ידי בית המשפט. לפי המפורט בהסדר, מי שימונו כבעלי תפקיד במשותף לצורך המימוש הם עו"ד לב ובא-כוח הבנק, עו"ד אורי גאון.

המשכנתא הרשומה לטובת הבנק, שנרשמה בחודש ינואר השנה (כחודש בלבד לפני כניסת הרשת להליכי הבראה כושלים, שהסתיימו בהעברתה להליך פירוק), מוגבלת לסך של 20 מיליון שקל, כאשר לטענת הבנק, חובם של האחים כלפיו עומד על כ-17 מיליון שקל.

בהקשר זה יצוין כי חרף האידיליה לכאורה שקיימת בין הצדדים בהסדר הדיוני, אין בהסדר כדי לפתור את הטענות הרבות שעלו, בין היתר, לגבי תוקף המשכנתא וגובה החוב המובטח במשכנתא. בנושא זה נטען נגד הבנק, בין השאר, כי הוא אינו נהנה מנשייה במעמד שעבוד ראשון (כנטען על-ידו). זאת, לטענת המנהל המיוחד, מהסיבה שהבנק כפוף לחוב מס ערך מוסף בסך 3 מיליון שקל, בגינו נרשמו על בתי המגורים של האחים הערות לטובת רשות המסים עוד בחודש מארס 2017.

בנוסף ההסדר אינו פותר טענות שונות שהועלו על-ידי נשותיהם של האחים הוניגמן ובהן, בין היתר, טענות לדיירות מוגנת בבתים (טענות עליהן חולקים הבנק והמנהל המיוחד), כאשר לאחר מכירת הבתים, יידרש בית המשפט להכריע האם יש לראות בדבורה וענת הוניגמן כדיירות מוגנות. להחלטתו של בית המשפט בעניין זה, ישנן השלכות לא מבוטלות על הסכום שייכנס בסופו של דבר לקופת פשיטת הרגל, שבימים אלה עמל המנהל המיוחד בתיק על מילויה ככל שניתן, בין השאר בניסיונות לממש חפצי אומנות שבבעלות האחים.

"רגע לא קל לשני האחים"

המנהל המיוחד, עו"ד נדב לב, מסר בתגובה: "אני שמח שבנק מזרחי-טפחות הסכים לדרישתי להפסיק לאלתר את הליך ההוצאה לפועל. החיסכון המשמעותי בעלות שכר הטרחה בהליך פשיטת הרגל לעומת שכר-הטרחה במכירת הנכסים בהליך הוצאה לפועל, לצד מימוש בתי המגורים על-פי שוויים המלא ולא לשם כיסוי חוב המשכנתא בלבד, יוביל בסופו של יום להחזר כספי רב יותר לכלל הנושים. זוהי המטרה המרכזית שחייבת לעמוד לנגד עיניו של כל בעל תפקיד הממונה על-ידי בית המשפט".

עורך דינם של האחים שאול קוטלר מסר בתגובה: "רגע לא קל לשני אחים שהקימו מפעל חיים שנתן פרנסה לאלפי עובדים לאורך שנים והיום נמצאים גם בהליך של פשיטת רגל. הם נקטו את הצעד האחראי והנכון".

עורכי הדיו אלון קזיוף וגדעון אורבך, המייצגים את ענת הוניגמן, מסרו בתגובה: "ענת הוניגמן מברכת על ההסדר הדיוני, אשר יביא לכך כי המחלוקת המשפטית שבין הצדדים, ועמה הטענות כבדות-המשקל שיש לה נגד בנק מזרחי, יידונו באורח מסודר ובהליך מאוחד והולם. זאת, כאשר לצד בירור המחלוקת, הרי שההסדר הדיוני מביא את כל הצדדים לפעול באורח ראוי למען האינטרס המשותף של כולם - הליך מכר מסודר של הבתים ומקסום התמורה שתתקבל בעדם, כאשר המחלוקת על אורח חלוקת התמורה בין הצדדים השונים, לרבות גבות הוניגמן, תתברר בהמשך באורח מכובד והולם, בלא מחטפים ותחת 'קורת-גג משפטית אחת'".

עו"ד ליאור דגן, המייצג את דבורה הוניגמן, מסר בתגובה: "ההסדר הדיוני נועד מצד אחד לאפשר מימוש של בית המגורים תוך מקסום התמורה, ומצד שני לשמור על מלוא טענותיה וזכויותיה של דבורה הוניגמן (כבעלים רשום של מחצית מבית המגורים). הכרעת בית המשפט בטענותיה וזכויותיה תשפיע על אופן חלוקת התמורות".

עו"ד אורי גאון, בא-כוח מזרחי-טפחות, מסר בתגובה: "ההסדר הדיוני הזה מקדם את האינטרס של הבנק ויתר הנושים, בכך שיש הליך מכירה באופן מיידי, תוך התחייבות לפינוי מרגע שאושרה המכירה, ואגב כך שהטענות של כל הצדדים, כולל הבנק, תישמענה ותוכרענה על-ידי בית המשפט"

הבאים בתור: הערכת שווי לכ-30 חפצי אמנות בבעלות האחים

לאחר שחלקים מרשת האופנה נמכרו בעבור נזיד עדשים לרשת קיווי ולקבוצת רוכשים נוספת, נראה כי המנהל המיוחד, עו"ד נדב לב, מצא מקורות יצירתיים נוספים לצורך מילוי קופת פשיטת הרגל. בכל הנוגע לאחד מהם, הגיש עו"ד לב בקשה לבת המשפט המחוזי, במסגרתה ביקש את אישורו להעביר בין 20 ל-30 חפצי אמנות הנמצאים בבעלות משפחת הוניגמן להערכת שוויים של אלה.

הבקשה, הוגשה בהסכמת האחים הוניגמן, והיא מתייחסת בעיקר לתמונות, שחלקן מקוריות.

לפי המפורט בבקשה, מתבקש השופט ברנר לאשר את הצעת גלריית "תירוש", המתמחה בהערכת שווי של חפצי אומנות ומכירתם, לפיה היא תעריך את חפצי האמנות של האחים ללא עלות, כאשר אם תיערך מכירה פומבית ביחס לאלה, תקבל הגלריה עמלת מכירה בסך 16% בצירוף מע"מ.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה אדומה בתל אביב; מדד ת"א בנקים 5 צלל ב-1.7%

ת"א 35 ירד ב-1% ● ישראייר חזרה לגודל צי מטוסים שהיה זמין לפני המלחמה ●  קרן המטבע חתכה את תחזית הצמיחה של ישראל ● בעקבות האג"ח האמריקאי, תשואת האג"ח הממשלתית הארוכה בישראל בשיא של 12 שנים ● ג'יי.פי. מורגן: "היסטורית, רכישת זהב לא מצדיקה את הסיכון" ● יו"ר הפד מודה: "אין התקדמות במאבק באינפלציה, זה לוקח יותר זמן משחשבנו"

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

חיקוי ירוד וזול: זהו הכטב"ם שאיראן שיגרה לעבר ישראל

שאהד 136 נחשב גם לחיקוי ירוד של המל"ט המתאבד הארופ, מתוצרת התעשייה האווירית, שלפי הערכות מחירו עומד על כ־700 אלף דולר ● לצורך ההשוואה, מחיר שאהד 136 מוערך בכ־30 אלף דולר בלבד

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

בארה"ב מדווחים: ישראל לא תתקוף באיראן לפני פסח


דיווח: ביידן אישר לישראל לפעול קרקעית ברפיח - תמורת צמצום התקיפה באיראן ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק • מנהיגי הארגון הכלכלי הבין-לאומי (G7) גינו את המתקפה האיראנית על ישראל • במהלך הלילה והבוקר נשמעו אזעקות באזור מטולה • האיחוד האירופי צפוי להטיל סנקציות על איראן • עדכונים שוטפים 

מדפי חלב בסופרמרקט / צילום: גלובס

האם ישראל תחזור לייבא חלב? תלוי את מי שואלים ומתי

העלייה הצפויה במחירי החלב הניגר מעלה את השאלה האם המנגנון שקובע מכסים ומחירים מפוקחים לא מיותר ● כיצד ייראה השוק אם התחרות תיפתח, ואיך כדאי לפתור מחסור בפעם הבאה?

מסילות רכבת בחדרה, באזור מתחם 27 / צילום: תמר מצפי

המאבק שתוקע הכפלת מסילת הרכבת ופיתוח קרקע ביותר ממיליארד שקל

הוועדה לתשתיות לאומיות רוצה להפקיע כ-400 דונם במערב חדרה ● בעלי הקרקעות עתרו לבג"ץ והזהירו: ההפקעה, הפיצויים וביטול אזור התעסוקה יגרמו נזק של יותר ממיליארד שקל

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

רשת הברחות מתוחכמת: איך המערב ינצח את הכטב"מים האיראניים?

בעקבות המתקפה על ישראל, בארה"ב מתכננים עיצומים חדשים על תוכנית כלי הטיס הבלתי מאוישים של איראן ● באירופה מצטרפים למהלך על מנת להיאבק בהתחמשות של מוסקבה דרך טהרן ולמנוע הסלמה במזרח התיכון ● לצעדים אלו תהיה משמעות, לפי מומחים, אך לא גדולה. הסיבה: סין ורוסיה

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

אווטאר של חברה וירטואלית ב־Replika / צילום: מתוך אתר החברה

לא רק ChatGPT: שישה כלי AI שכדאי להכיר

בשוק יש היום שורה של צ'אטבוטים ייעודיים למשימות נקודתיות ● אלה יכולים לסייע הן בחיים האישיים והן בחיים המקצועיים - מכתיבת קורות חיים, דרך חבר וירטואלי ועד שיווק

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

מטוס אל על / צילום: דני שדה

פעם בחצי שנה זה קורה: איך יראה היום שאחרי עדכון מדדי הבורסה?

השבוע תפרסם הבורסה את עדכוני המדדים שלה ולפי הערכות יצטרפו למדד 125 היוקרתי אל על ואלקטריון ● בפעם הקודמת ששתיהן נכנסו למדד אחרי זינוק חד במניות שלהן, הן צנחו בחדות ● "כך זה עובד בכל העולם", מסבירים בבורסה. אבל ספק אם ההיסטוריה תחזור על עצמה

תחנת הכוח צומת של OPC אנרגיה / צילום: באדיבות החברה

החליטו שלא להחליט: הסחבת שמעכבת הקמת תחנת כוח חדשה

ברוב של שמונה מול שישה החליטה היום הממשלה להחזיר את התוכניות לדיונים בות"ל בנוגע להקמת תחנת הכוח ריינדיר ● ההחלטה הזו מתווספת לסחבת תמוהה של רשות החשמל שבמשך שנה לא פרסמה אסדרה לשלוש תחנות כוח שהקמתן דווקא כן אושרה

טיל איראני ליד ים המלח, ששוגר לעבר ישראל ויורט / צילום: Reuters, ALON BEN MORDECHAI

איראן אוזרת אומץ ולוקחת הימור מסוכן בעימות גלוי מול ישראל

ההתקפה של טהראן על ישראל סימנה שינוי אסטרטגי בעימות בין המדינות ●  מלחמת הצללים הפכה לעימות ישיר, ולא ברור עדיין מה יהיה הצעד הבא ● ברקע, הלחץ על איראן להוכיח כי היא מובילה את 'ציר ההתנגדות' מתגבר

צוות המייסדים של מנטי רובוטיקס / צילום: Mentee Robotics

ישטוף כלים ויעשה כביסה? אמנון שעשוע משיק רובוט דמוי אדם

הרובוט המכונה "מנטיבוט", פותח במסגרת חברה שהקים שעשוע לפני כשנתיים עם פרופ' ליאור וולף, שבעבר היה חוקר בינה מלאכותית במטא ● מדובר ברובוט דמוי אדם המיועד לבצע מטלות בסיסיות במשקי הבית או במחסנים תעשייתיים

המדינה מאפשרת יבוא הולך וגובר של חומרי מחצבה ממחצבות פלסטיניות / צילום: Shutterstock

"סכנה של ממש": מה נחשף בתביעה של מפעילת מחצבה ישראלית?

תביעה של מפעילת מחצבה באזור בית שאן חשפה כי היקף חומרי המחצבה שנכנסו לישראל דרך מעבר ג'למה שבצפון זינק בשנתיים האחרונות ● על פי ההערכות, 15% מכלל החצץ המשמש בישראל מגיע מהרשות - שיעור שצפוי עוד לגדול

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בוול סטריט; מחירי הנפט צללו בכ-3%

הנאסד"ק ירד ב-1.2% ● מדד הקאק עלה ב-0.6% ● ירידה במדד המחירים לצרכן בבריטניה, אך מעל הצפי ● יצרנית השבבים ההולנדית ASML יורדת ב-5% ●  ג'יי.פי. מורגן: "היסטורית, רכישת זהב לא מצדיקה את הסיכון" • מיקרוסופט תשקיע 1.5 מיליארד דולר בחברת ה-AI מאיחוד האמירויות • יו"ר הפד מודה: "אין התקדמות במאבק באינפלציה"

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

אלפי עסקים עלולים לגלות בקרוב שהם חייבים לביטוח לאומי מיליוני שקלים

אלפי מעסיקים קיבלו לאחרונה מכתב מהמוסד לביטוח לאומי, שממליץ להם לדווח מרצון על ניכוי הוצאות עובדיהם השכירים מהברוטו לצורכי תשלום דמי הביטוח הלאומי ● הדיווח יהיה רטרואקטיבי, משנת 2017 ואילך ● מעסיק שלא יעשה זאת חשוף לביקורת ולקנסות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

עליות בבורסה המקומית; ת"א בנקים 5 מטפס ב-1.7%

ת"א 35 עולה ב-0.6% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.2% ● הדולר בשיא של חמישה חודשים מול השקל ● בגוגל פיטרו כ-30 עובדים שמחאו נגד מתן שירותים של החברה לישראל ● בבלקרוק אופטימיים לגבי עונת הדוחות בארה"ב ומעריכים צמיחה ברווחיות גם מחוץ לסקטור הטכנולוגיה

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

ביידן בקריאה לקונגרס במאמר מיוחד: "לאשר בדחיפות את הסיוע הביטחוני לישראל ולאוקראינה"

הנשיא האמריקני הבהיר: "זה לא הזמן לנטוש את ידידותינו, לא מתקבל על הדעת שנעמוד מנגד" • על המתקפה האיראנית אמר ביידן: "איראן רוצה למחוק את המדינה היהודית היחידה מעל המפה" • עוד הזהיר הנשיא: "ארה"ב עלולה להיגרר למלחמה, אסור שנניח להגנה של ישראל להיחלש"