גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יהודאי: "התעקשנו על שימור הפעילות הישראלית של פרוטרום"

מנכ"ל פרוטרום ומנכ"ל IFF, שרוכשת את החברה, נפגשו היום עם אנליסטים ומנהלי השקעות בבורסה בת"א ● "אנו מחברים שתי חברות שמשלימות אחת את השנייה" ● מנכ"ל IFF, אנדריאס פיביג: "מאמינים שנשלים את העסקה בתוך 6 עד 9 חודשים; לא צופים קשיים מצד הרגולטורים"

מנכ"ל IFF אנדריאס פיביג ומנכ"ל פרוטרום אורי יהודאי / צילום: איל יצהר
מנכ"ל IFF אנדריאס פיביג ומנכ"ל פרוטרום אורי יהודאי / צילום: איל יצהר

"דיברנו במשך כתשעה חודשים לפני שחתמנו על ההסכם לרכישת פרוטרום", כך אמר היום ׁׁ(ג') יו"ר ומנכ"ל IFF, אנדריאס פיביג. פיביג, שהוביל את עסקת הרכישה של פרוטרום על ידי IFF, הגיע לישראל לביקור קצר של 24 שעות ונפגש עם אנליסטים, מנהלי השקעות ועיתונאים בבורסה של תל-אביב.

אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום, אמר בתחילת המפגש כי "זה מיזוג שנעשה מתוך עמדה של חוזקה ולא מתוך חולשה. אני משוכנע ש-IFF החליטה לרכוש את פרוטרום, בין השאר, עקב שיעורי הצמיחה הפנימית הגבוהים שלנו וגם על רקע הרכישות המוצלחות שעשינו בשנים האחרונות. אני משוכנע שהרכישות יימשכו גם בשנים הקרובות".

"אנחנו מחברים שתי חברות שמשלימות אחת את השנייה. בחרנו את IFF מכיוון שהם חברה שיכולה לתרום הרבה לפרוטרום ואנחנו גם יכולים להם. אנחנו רוצים ליהנות מהמשך יצירת ערך ולכן בחרנו בעסקת מניות ומזומן. אני משוכנע שהעסקה תאושר על ידי בעלי המניות ואין לי ספק שהעסקה תתממש".

עוד אמר יהודאי כי "אנחנו מגיעים לעסקה כחברה מבוססת וחזקה. אנחנו בעניין של צמיחה רווחית. אנחנו באים מתוך תובנה ברורה להגיע לחיבור שייצור שלם ששווה הרבה יותר מסך חלקיו. IFF היא חברה גלובלית, יציבה וחזקה. 70% מהלקוחות שלנו הם לקוחות קטנים ובינוניים ואילו אצל IFF הרוב הגדול של הלקוחות הן החברות הגלובליות הגדולות, שמן הסתם צומחות בקצב נמוך יותר מהלקוחות שלנו. יש המון אפשרויות לניצול סנרגיות ושילוב של פתרונות טעם ובריאות. יש האצה בקצב הצמיחה של חומרי הגלם הטבעיים בשנה האחרונה ואני בטוח שנמשיך לראות גם בשנים הקרובות צמיחה דו ספרתית בתחום הזה בשנים הקרובות".

"עובדי פרוטרום יקלטו היטב בתוך IFF"

פרוטרום, הפועלת בתחום חומרי הגלם ותמציות הטעמים לתעשיית המזון והמשקאות, דיווחה בשבוע שעבר כי הדירקטוריונים של שתי החברות אישרו פה אחד את הצעתה של IFF לרכוש את מניות פרוטרום לפי שווי של כ-6.5 מיליארד דולר (שווי של 7.1 מיליארד דולר, כ-25.5 מיליארד שקל, כולל חובות).

העסקה תתבצע בדרך של מיזוג משולש הופכי, במסגרתו תשלם IFF סכום של 71.19 דולר במזומן ו-0.249 מניות שלה עבור כל מניית פרוטרום. לבעלי מניות פרוטרום יונפקו בסך הכל 18.6% ממניות IFF.

השלמת המיזוג, שלאחריו תהפוך פרוטרום לחברה בת בבעלות מלאה של IFF, צפויה בתוך 6-9 חודשים ממועד החתימה עליו, בכפוף להשלמת תנאים מתלים שונים. לאחר השלמת הסכם המיזוג תרשום IFF את מניותיה למסחר בתל-אביב, במקביל למסחר בניו-יורק.

"גם מבחינה גיאוגרפית אנחנו חברות שמשלימות אחת את השנייה. יש הרבה מאוד חיבור בצד הטכנולוגי. החסכונות התפעוליים יגיעו ל-145 מיליון דולר ויותר, וזה לא כולל את אפשרויות הצמיחה שנובעות מהעסקה. העסקה תוביל אותנו להיות חלק מחברה שתהיה מובילה עולמית בתחום שלה. התעקשנו על שימור הפעילות הישראלית, נקים כאן מרכז מו"פ וחדשנות. חשוב מאוד היה לנו גם הרישום של IFF למסחר בבורסה. אני משוכנע שהחברה לא באה להיסחר בבורסה רק לכמה חודשים אלא להרבה מאוד זמן. המשקיעים בפרוטרום הרוויחו הרבה מאוד כסף לאורך השנים ואני משוכנע שזה יימשך בשנים הקרובות", סיכם יהודאי.

עם פרסום הדיווח עם המיזוג מסרו שתי החברות כי בכוונת IFF לשמר את פעילות המחקר, הפיתוח והייצור של פרוטרום בישראל לתקופה של לא פחות משלוש שנים ממועד סגירת העסקה, בהיקף דומה לפעילות הנוכחית של פרוטרום בתחומים אלו טרם השלמת המיזוג. החברה תזמן בקרוב אסיפת בעלי מניות לצורך אישור המיזוג.

לאחר יהודאי הציג פיביג את משנתו וחזונו בנוגע לעתידה של IFF ואמר כי "אנחנו חברה שמבוססת על מדע ומחקר. השקנו לאחרונה מולקולה חדשה לאחר מחקר שנמשך 7 שנים. החיבור שלנו עם פרוטרום יכול לייצר חברה עוד יותר טובה וחזקה. החדשנות מהווה מרכיב מאוד מאוד חשוב בפעילות שלנו ויש לנו בצנרת לא מעט מוצרים בעלי פוטנציאל מבטיח. חלק עיקרי מהעסקים שלנו מופנה לחברות המזון והמשקאות הגדולות בעולם וכוונתינו להגיע ולהציע פתרונות לכל החברות בשנים הקרובות, ובעזרת המוצרים והפתרונות של פרוטרום נוכל לעשות את זה".

"אנחנו חברה מאוד ידידותית לעובדים שלה וגם ללקוחות, כך שאין לי ספק שעובדי פרוטרום יקלטו היטב בתוך החברה", אמר פיביג.

ברבעון הראשון של 2018 רשמה IFF צמיחה של 7% בהכנסות, כולה אורגנית, ופיביג מעריך שהצמיחה תימשך ואף תתחזק. "בעקבות המיזוג החברה תהפוך לחזקה ביותר בתחום חומרי הגלם והתמציות הטבעיים לתעשיית המזון והמשקאות, וזה התחום שהעולם הולך אליו. שם קיים הביקוש החזק ביותר למוצרים חדשים. העולם דורש היום פתרונות טבעיים ואנחנו נמצאים בעמדה מצויינת לספק את זה".

לסיכום אמר פיביג כי "אנחנו מאמינים שהמיזוג מאוד הגיוני ומתבקש. אנחנו מאמינים שנשלים את העסקה בתוך 6 עד 9 חודשים. אנחנו לא צופים קשיים מצד הרגולטורים".

בתשובה לשאלה בנוגע למחיר הנמוך יחסית שקיבלו בעלי מניות פרוטרום ולתגובה הקרה בשוק ההון הישראלי והאמריקאי לעסקה אמר יהודאי כי "צריל לזכור שמחיר פרוטרום לפני כשנה היה נמוך ב-40% או יותר לעומת מחירה היום. אם מסתכלים על מכפיל הרווח הנקי מגיעים למסקנה שהמחיר ששולם היה הוגן. בנוסף, אני רוצה להיות בעל מניות ב-IFF כי החברה תמשיך לייצר ערך לבעלי מניותיה. אני צופה המשך יצירת ערך לבעלי המניות בשנים הקרובות. בעלי השליטה בפרוטרום עשו את העסקה כי הם האמינו בה. הם לא צריכים כסף".

יהודאי: "לא מודאג בכלל מרמת החוב"

פיביג אמר כי "לנו יש תפקיד חשוב בלהסביר לבעלי המניות מהי מהות העסקה, איזה יתרונות היא מייצרת וגם שהצמיחה החזקה צפויה להימשך בשנים הקרובות. אם יש משקיעים שעדיין לא מבינים את מהות העסקה, אנחנו צריכים להסביר להם את היתרונות הרבים שהיא מייצרת ויוצרת מצב של אחד ועוד אחד שווה ארבע".

בתשובה לשאלה בנוגע למצב הפיננסי ורמת החוב הגבוהה של החברה לאחר המיזוג אמר יהודאי כי "מדובר בשתי חברות שפועלות בשוק צומח וחזק. שתי החברות מייצרות תזרים מזומנים חזק. אני לא מודאג בכלל מרמות החוב של החברה הממוזגת בעקבות העסקה כי מהר מאוד רמת החוב תרד".

בנוגע למעמדה של החברה הממוצגת בשוק הטעמים העולמי אמר פיביג כי "קיבלנו משובים מאוד חיוביים מהלקוחות שלנו אחרי ההודעה על המיזוג. אנחנו ניצור פלטפורמה שיכולה לשרת גם את החברות הגדולות בעולם וגם לחברות הבינוניות והקטנות כך שהחברה תוכל להמשיך לצמוח בקצב מהיר יחסית. יש ל-IFF הזדמנות נהדרת להיכנס לנישות שבהם היא לא הייתה קיימת עד היום ולהגביר את קצב הצמיחה שלה".

בתשובה לשאלה בנוגע לשילוב התרבויות של שתי החברות אמר פיביג כי "אנחנו רוצים לשמר את התרבות הייחודית של פרוטרום ולשמור על גמישות מרבית. זה כנראה הרבה יותר קל לומר מאשר לבצע, אבל זאת הכוונה שלנו. אנחנו רוצים להישאר כאן בישראל, גם כמניה בבורסה, במשך הרבה מאוד שנים".

עוד כתבות

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם