גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אמיר חצרוני תובע מיליון שקל מפייסבוק: חסמו את חשבוני

בתביעה מתואר חצרוני כאישיות ציבורית מוכרת, גם אם לא בהכרח אהודה, שרבים קוראים להשתקתה ● חצרוני טוען כי לאחר שנחסם חשבונו בפייסבוק, הוא מצא את עצמו ללא במה להביע בה את עמדותיו וללא דרך ליצור קשר עם חשבונות של אוהדים ונושאי מחקר

אמיר חצרוני תובע מיליון שקל מפייסבוק כפיצוי על השבתת חשבונו. בנוסף מבקש חצרוני צו שיורה לפייסבוק להחזיר את עמוד הפייסבוק שלו ולספק לו פרטים על אודות המידע שגרם לחסימתו. הבקשה לצו מניעה הוגשה לבית המשפט המחוזי בנצרת.

בתביעה, שהוגשה באמצעות עו"ד יונתן קלינגר, מתואר חצרוני כאישיות ציבורית מוכרת - גם אם לא בהכרח אהודה, כאדם שדעותיו אינן מקובלות כנראה על רוב המדינה או לפחות על כמה מיעוטים קולניים בה. הוא מתואר כמי שמתנגד לציונות ולחוק השבות ורואה בעין יפה השתמטות משירות קרבי. חצרוני מתבטא באופן שמעורר מחלוקת ציבורית - מה שהופך אותו לדמות ציבורית בולטת בהרבה מאשר לו היה 'סתם' פרופסור לתקשורת.

על-פי התביעה, בזכות עמדות אלה שמבטא חצרוני, בעיקר בחשבון הפייסבוק שלו, הוא הוזמן למאות הופעות בכלי התקשורת, העלה מופע סטנד-אפ מצליח והפך לכוכב תרבות וידוען. מנגד, אלה שאינם שבעי-רצון מדעותיו קוראים כל הזמן להשתקתו, תוך חוסר הבנה וכבוד לשיח הדמוקרטי ומתוך אמונה כאילו השתקתו תגרום לניצחון עמדותיהם.

בתביעה מסופר כי מדי פעם קריאות אלה הביאו לחסימה זמנית של חשבון הפייסבוק שלו, משום שפייסבוק נכנעה ללחץ ההמון. אולם לאחר שעבר תהליך 'אימות' מול הרשת, וזו הגדירה אותו כחשבון מאומת בעל תג כחול של ידוען, חסימה זו פסקה כמעט לגמרי והוחלפה מעת לעת בהסרה אקראית של תכניו.

התביעה הוגשה לאחר שלפני כ-3 שבועות ומבלי לקבל התראה מראש, כשהוא שוקד על מחקר ובוחן הצעות להשתתף בפרסומות, סגרה פייסבוק את החשבון של חצרוני, מבלי לספק לו תשובה לשאלה מדוע עשתה זאת ומבלי לתת לו אפשרות בפועל לערער על ההחלטה. לטענתו, ערעור שהגיש והובטח כי ייענה לא נענה, ובפועל הוא מצא את עצמו ללא במה להביע בה את עמדותיו וללא דרך ליצור קשר עם חשבונות של אוהדים ונושאי מחקר.

עוד טוען חצרוני כי הסרת החשבון שיתקה קמפיין פרסומי לארגון פוליטי ימני, עצרה מגעים לקמפיינים נוספים למחליק שיער ולמטבחים ופגעה אנושות ביכולתו להפיץ את תוכנית טלוויזיה השבועית שהוא מככב בה יחד עם בני ציפר - תוכנית שלטענתו התנהלו מגעים להעבירה לערוץ מסחרי עם "תקציב מפנק".

חצרוני מבקש להחזיר את עמוד הפייסבוק שלו ופרטים על אודות המידע שגרם לחסימתו. לטענתו, מטרתה המוצהרת של התביעה היא לאתר את בני העוולה שגרמו לאבדן החשבון מנקמנות אישית או מעוינות אידאולוגית ולחייבם לתת את הדין.

חצרוני תובע את נזקיו על השבתת החשבון הן בתקופת ההשבתה והן בתקופת ניהול המשפט בגין אובדן הזמן שהשקיע בניהול החשבון שלו בפייסבוק, הרווחים של פייסבוק כתוצאה מהשימוש בתוכן שהוא יצר, הנזק נגרם לו כתוצאה מאובדן הבמה העתידית והקטנת החשיפה שלו לציבור אוהדיו ואובדן יכולתו להגיב על מעשי עוולה של אחרים.

מכוח חוק הגנת הפרטיות מבקש חצרוני לקבל לידיו עותק של כל ידע המוחזק בידי פייסבוק אודותיו, כולל זהות כלל המדווחים עליו ברשת, תוכן תלונותיהם וכל מידע הנוגע לזהותם המצוי בידי פייסבוק. עוד הוא מבקש להשיב את חשבונו וכן לקבל חשבונות המפרטים את ההכנסות שצמחו לפייסבוק מכוח הפרסומים של חצרוני והשימוש בשמו.

חצרוני דורש גישה למידע האישי אודותיו, לרבות תכני הודעות עבר שלו, חשבוניות וכל פרסום שפרסם ברשת לצורכי גיבוי ולצורך גובה על לשון הרע המתפרסמים נגדו ברשת ומענה להודעות שנשלחות אליו. 

חצרוני נחסם בסוף אפריל 2018, לשיטתו ללא התראה מראש, מבלי שהוא יודע מהו הפרסום בגינו נחסם, וללא שידע מה היו השיקולים לחסום אותו, מי התלונן עליו, ואיך התנהל הדיון נגדו. לטענתו, הייתה זו הפרה יסודית של החוזה עמו מצד פייסבוק.

לדבריו, הוא ניסה לערער על החסימה במסגרת המנגנונים הפנימיים של פייסבוק, אך עד ליום הגשת התביעה לא קיבל מענה אנושי לערעור. בשיחות שביצע עם בכירים בפייסבוק נאמר לו כי הנושא נמצא בטיפול, אך סבלנותו פקעה.

לטענתו, גם לאחר סיום היחסים החוזיים המשיכה פייסבוק לאפשר למשתמשיה העוינים אותו להשתמש ביצירותיו ובפרטיו האישיים, למרות שהחוזה עמו פקע, ואין לפייסבוק רשות לעשות זאת - למשל פייסבוק אפשרה לשלל עמודים לעשות שימוש בסרטון בו מופיעה דמותו, ובכך היא אפשרה להוציא את דיבתו מבלי שתהיה לו אפשרות סבירה להגיב, שכן חשבונו נסגר.

עוד טוען חצרוני כי בעוד הוא עצמו חסום, הרי שחשבונות רבים אחרים המפיצים דברי שטנה לא נחסמו.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בת"א ננעלה בירידות; מדדי הבנקים והבנייה נפלו בכ-2%

מדד ת"א 35  יורד ב-0.8% ● הדולר נסחר סביב 3.09 שקלים ● טבע נתנה תחזית מאכזבת להכנסותיה ורווחיה ב-2026 ● מיקרוסופט, מטא וטסלה יפרסמו היום דוחות, הפד יודיע על החלטת הריבית בארה"ב ● וגם: בבנק הפועלים מסמנים ארבע מניות דיפנס אירופיות מומלצות

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

טבע מציגה שנה שלישית של צמיחה, אז למה המשקיעים מאוכזבים?

ענקית התרופות דיווחה על הכנסות של 17.3 מיליארד דולר, המשקפות צמיחה שנתית של כ-4% ● עם זאת, תחזית ההכנסות שלה לשנת 2026 נמוכה מקונצנזוס האנליסטים ● המניה יורדת בכ-3% במסחר המוקדם בוול סטריט

פאנל בהשתתפות עדי קין קרני, עלי בינג, יעל סלומון ומעיין הראל / צילום: שלומי יוסף

נציג אגף התקציבים: "מס הגודש יקרה. זו תהיה איוולת לא לעשות את זה"

פאנל בכנס תשתיות לעתיד של גלובס עסק בפרויקט המטרו, האתגרים, המימון וההתקדמות ● בפאנל השתתפו סמנכ"לית קו M2 בנת"ע עדי קין־קרני, סגן הממונה על התקציבים עלי בינג, סמנכ"לית מינהל התכנון יעל סלומון, סמנכ"לית תשתיות במינהל רשות החברות מעיין הראל

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

עם מנהל בכיר מגוגל: התוכנית של היזם הוותיק להוביל את המהפכה הבאה

אסטרה לאבס, שהונפקה לפני שנתיים, כבר נסחרת במכפילים גבוהים במיוחד ● כעת היא בולעת את הסטארט–אפ הישראלי פליופס, וממנה את בכירי התעשייה המקומית להוביל את המהפכה הבאה

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "על רקע קריסת העיתונות שראינו ב-BBC, התפקיד שלנו בגלובס רק מתחדד"

כנס תשתיות לעתיד של גלובס נפתח עם דבריה של מו"ל גלובס, אלונה בר און, שדיברה על ירידת האמון בתקשורת בישראל ובעולם, אך אמרה שזה לא קורה בטעות, אלא בגלל התנהלות לקויה של כלי התקשורת ● "לתפיסתנו יש להביא תוכן עובדתי, בדוק, רלוונטי ומונגש - ובהקשרו"

מיקי רביב, מנכ''ל כאף ישראל / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל כאף ישראל: "יש גורמים שיהיו מעוניינים לממן את הפרויקט לחיבור המסילה במפרץ עם ישראל"

מיקי רביב, מנכ"ל כאף ישראל, סיפר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי החברה פועלת בסעודיה ובאמירויות והיא בהחלט רואה היתכנות להשלמת רשת הרכבות המפרצית ● "רק 200 קילומטר בירדן מפרידים בינינו לרשת הרכבות המפרצית"

40 מניות בת''א בתשואה דו־ספרתית / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בפחות מחודש: 40 מניות בת"א בתשואה דו־ספרתית

מדד ת"א 125 עקף מתחילת השנה את הרף הסמלי של 4,000 נקודות ● בין מניות המדד יש כיום יותר מ־40 שהניבו ב-2026 תשואות בשיעור דו־ספרתי ● הבולטות: ארית תעשיות, גילת ומגה אור

ארז בלשה, מייסד ומנכ''ל קרן ג'נריישן / צילום: שלומי יוסף

מנכ״ל ג'נריישן על משבר התשתיות: "הפתרון חד משמעית במגזר הפרטי. למדינה יש תפקיד חשוב בהסרת החסמים"

מנכ"ל ג'נריישן ישראל, ארז בלשה, אמר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי הפתרון לפיתוח התשתיות נטוע במגזר הפרטי, ש"מביא יכולות שאין במגזר הציבורי" ● בלשה מסביר כי השירות הנמוך של התחבורה בישראל קשור ל"מחסור בנהגים ובנתיבים עמוסים"

גלעד בר אדון, מנכ''ל מוריה / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מוריה: "ירושלים תהפוך לעיר הראשונה בישראל עם רשת של רכבות קלות"

גלעד בר אדון, מנכ"ל מוריה - החברה לפיתוח ירושלים, התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס למהפכת תשתיות התחבורה שעוברת עיר הבירה בימים אלו ●  "רואים היום תוכניות של מגדלים בני 30–40 קומות ליד הרכבת הקלה – דבר שלא היה מעולם בירושלים"

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

הפד הותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי

פאוול לא השיב על שאלות עיתונאים בנוגע לעתידו בבנק המרכזי ולמתקפות מצד טראמפ ● בהודעת הפד לא ניתנה הנחיה לגבי הצעדים הבאים, בשווקים מעריכים שהפד ימתין לפחות עד יוני לפני שינוי נוסף בריבית ● הנגידים סטיבן מירן וכריסטופר וולר שמונו ע"י טראמפ, הצביעו נגד ההחלטה ● “הייתה תמיכה רחבה בוועדה בהחלטה היום”, אמר פאוול, "הבנק בעמדה טובה לבחון את הנתונים מפגישה לפגישה"

שלטי בחירות 2022 בישראל / צילום: דביר הלוי

בחירות 2026: ישראל כמקרה מבחן עולמי לניצול לרעה של AI

הבחירות בישראל עשויות להיות קו ההגנה הראשון של הדמוקרטיה בעידן הבינה המלאכותית ● אם לא יוקם מנגנון הגנה טכנולוגי, אזרחי ואופרטיבי כבר כעת, ההכרעה לא תהיה ע"י הציבור ● טור דעה

ח''כ עופר כסיף, חד''ש־תע''ל. כיכר הכנסת, ערוץ כנסת, 15.01.26 / צילום: דוברות הכנסת

מה חלקם של הסייענים בפשיעה בחברה הערבית?

מה הביא את האלימות בחברה הערבית לממדים כאלה? עופר כסיף נתן הסבר לא שגרתי, אבל מתברר שהוא ניצב על יסודות רעועים • המשרוקית של גלובס

האקסטרים של השוק / צילום: Shutterstock

ההשקעה שעשויה להניב לכם תשואה של מאות אחוזים או להפסד של רוב הכסף

קרנות נאמנות ממונפות על מדדי השוק הניבו תשואות של מאות אחוזים בשנתיים האחרונות, הרבה מעל המדדים עצמם ● ובכל זאת הן מנהלות "רק" 5.2 מיליארד שקל — בשל הסיכון הגבוה להפסד הכסף ● וגם: אילו דמי ניהול תשלמו בהן, ומה קרה למי שהימר עמן נגד השוק

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה עקפה את התחזיות; רובוטי Optimus בדרך להתחלת ייצור עד סוף השנה

חברה רשמה הכנסות של 24.9 מיליארד דולר ורווח למניה  של 0.5 דולר, מעל הצפי ● גם הרווח הגולמי היה גבוה בהרבה מהצפי ● הודיעה כי היא מתכננת לחשוף את  הרובוט Optimus V3 כבר ברבעון הראשון של השנה, כאשר תחילת הייצור מתוכננת “לפני סוף 2026” ● המניה עולה במסחר המאוחר

אילוסטרציה: Shutterstock

200 מיליארד שקל בעשור: האם ישראל ערוכה למיזמי התשתית הגדולים בתולדותיה

פרויקט המטרו השאפתני, המסילות המהירות והמכרזים הביטחוניים החסויים מתנקזים כולם לעשור אחד קריטי ● בין חזון למציאות בשטח ניצבות בעיות קריטיות: מאין יגייסו 16 אלף עובדים, הנטל התקציבי על קופה, מחסור במהנדסים ועוד ● לקראת כנס התשתיות של גלובס: הצצה לפרויקטים שישנו את המדינה

יוני חנציס, מנכ''ל קבוצת דוראל אנרגיה, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל דוראל: "חברות האנרגיה בנקודת שינוי היסטורית"

יוני חנציס, מנכ"ל דוראל, דיבר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס על החסמים לייצור חשמל סולארי בישראל, על הפוטנציאל של חברות האנרגיה המתחדשת וגם על התוכניות להנפקה

מטוס KLM / צילום: Shutterstock

ריאד כן, תל אביב לא: ההודעה המפתיעה של חברת התעופה

חברת התעופה ההולנדית KLM הודיעה כי הטיסות לתל אביב מבוטלות - יממה בלבד אחרי שהודיעה על חידוש הקו לאמסטרדם ● החברה כבר חידשה טיסות ליעדים אחרים באזור, בהם ריאד ודמאם, ובוחנת אפשרות לחדש את הטיסות לדובאי

אילן סיגל, מנכ''ל פלאפון ו-yes, בשיחה עם גלית חתן בכנס תשתיות לעתיד / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל פלאפון ו-yes: "הגיע הזמן שהתחרות בסלולר לא תהיה רק ברמת המחיר אלא גם ברמת האיכות"

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס הזהיר אילן סיגל, מנכ"ל פלאפון ו-yes, כי התחרות בשוק הסלולר הפכה למלחמת מחירים, וכי בלי מיזוגים והסרת חסמים ישראל תישאר מאחור בפריסת דור 5

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל נתיבי ישראל: "אנחנו במבוא לקרייסס של התחבורה בגוש דן"

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, מנכ"ל נתיבי ישראל, ניסים פרץ, הביע פסימיות גדולה באשר למצב התחבורה בישראל בשנים הבאות ● הוא לא מאמין שהמטרו יהיה מוכן ב-15 השנים הקרובות, וגם מעוניין לפרוש השנה, אחרי 10 שנים בתפקיד

דורון ארבלי, יו''ר חברת החשמל / צילום: כדיה לוי

יו"ר חברת החשמל: "האינטרס הלאומי והביטחון האנרגטי מחייבים שנמשיך להיות חלק ממערך ייצור החשמל"

דורון ארבלי, יו"ר חברת החשמל, קרא בכנס תשתיות לעתיד של גלובס להסרת המגבלות על פעילות החברה בתחום ייצור החשמל, והציג תוכנית השקעות של כ־50 מיליארד שקל ברשת החשמל עד סוף העשור ● "חברת החשמל היא לא הבעיה של משק האנרגיה, היא הפתרון"