גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרשת החברתית: מלאנוקס פרסמה את שכר הבכירים ל-2017

וגם: מייסד אורמת יקבל את מדליית הנסיך פיליפ, ויצחק פורר נפרד מאלוני חץ

איל וולדמן / צילום: באדיבות מלאנוקס
איל וולדמן / צילום: באדיבות מלאנוקס

שכר בעלות של 5.5 מיליון דולר לאיל וולדמן, מייסד ומנכ"ל מלאנוקס, ב-2017

בעיכוב מסוים, על רקע דחיית האסיפה השנתית של בעלי המניות, פרסמה אתמול (ג') חברת הטכנולוגיה מלאנוקס את נתוני שכר הבכירים בחברה לשנת 2017. עלות שכרו של מייסד, נשיא ומנכ"ל החברה, איל וולדמן, הסתכמה ב-5.4 מיליון דולר (כ-19.4 מיליון שקל) - עלייה של 4.6% בהשוואה ל-2016. הנתונים פורסמו במסגרת זימון ראשוני לאסיפה השנתית, ומהם עולה כי וולדמן קיבל בשנה שעברה שכר בסיס של כ-604 אלף דולר, כאשר עיקר התגמולים שלו היו הוניים, בסך כ-4.6 מיליון דולר.

עוד כ-235 אלף דולר מעלות השכר מיוחסים לתגמולים אחרים - בין היתר הוצאות רכב (כ-13 אלף דולר) ודיור (כ-46 אלף דולר). עוד עולה מהזימון כי במקרה של שינוי בשליטה על החברה, וולדמן יהיה זכאי לתגמולים ("מצנח זהב") בהיקף נוכחי כולל של 7.3 מיליון דולר, כ-6.1 מיליון דולר מתוכם הם שווי התגמול ההוני שלו שיבשיל. בניגוד לשנים קודמות, וולדמן לא קיבל ב-2017 בונוס, וכך גם סמנכ"ל הכספים שפרש לאחרונה, יעקב שולמן. עלות שכרו של שולמן ב-2017 הסתכמה ל-1.1 מיליון דולר, ללא שינוי ביחס ל-2016. שני בכירים אחרים במלאנוקס, סגן הנשיא למכירות והמנהל הטכנולוגי, קיבלו כל אחד שכר בעלות של 1.2-1.3 מיליון דולר ב-2017.

שכר הדירקטורים בחברה בשנה שעברה הורכב מתגמול הוני בסך כ-214 אלף דולר לכל אחד, ותשלומים ששולמו על בסיס השתתפות בישיבות ובוועדות. כך למשל דב בהרב קיבל שכר בעלות של 285 אלף דולר ושי כהן קיבל שכר בעלות 263 אלף דולר.

האסיפה השנתית תתכנס ב-25 ביולי. מדובר באסיפה שנדחתה על רקע זימון לאסיפה מיוחדת שתיערך מחר, ובה יתבקשו בעלי המניות לאשר שינוי במנגנון בחירת הדירקטורים. באסיפה השנתית ביולי יתבקשו בעלי המניות לאשר את הבונוס שיוענק לוולדמן ב-2018 בכפוף לעמידה ביעדים; להקצות לו מניות חסומות; להצביע (בהצבעה לא מחייבת) על שכר הבכירים; וכן לבחור ב-11 חברי דירקטוריון. ההצעה הזו היא ה"נפיצה" ביותר בשל כוונתה של בעלת המניות (10.5%) קרן סטארבורד להעמיד מועמדים מטעמה לדירקטוריון במטרה להחליף את רוב הדירקטורים המכהנים. בזימון לאסיפה מפורט מהלך העניינים מאז כניסת סטארבורד להשקעה בחברה בנובמבר - כך למשל בתחילת דצמבר נערכה פגישה בין פיטר פלד, מנהל בקרן, לבין וולדמן והיו"ר אירווין פדרמן, במסעדה בקליפורניה. בינואר נערכה פגישה גם במשרדי החברה ביקנעם וארוחת ערב בת"א. הפגישה האחרונה בין הצדדים נערכה באפריל, אך מאז היו ביניהם שיחות טלפון.

מלאנוקס מבקשת מבעלי המניות לבחור מחדש בחברי הדירקטוריון לתקופת כהונה נוספת, בהם וולדמן, פדרמן, בהרב, כהן, גלנדה דורצ'ק ודדי פרלמוטר. במקביל, החברה קוראת לבעלי המניות להתנגד לכל מועמד מטעם סטארבורד.

כאמור, בחברה מבקשים לאשר לוולדמן בונוס שיינתן לו עבור עמידה ביעדים ב-2018. הבונוס הוא בגובה של 100%-150% משכר הבסיס השנתי, כלומר כ-604-906 אלף דולר. הצעה נוספת היא להקצות לו 72 אלף מניות חסומות, שחלקן יבשילו על בסיס עמידה ביעדים.

מלאנוקס מפתחת ומשווקת ציוד תקשורת להעברת נתונים מהירה, ונסחרת בנאסד"ק בשווי של כ-4.5 מיליארד דולר - קרוב לרמות שיא של מעל 5 שנים. וולדמן מחזיק ב-3.4% ממניות החברה בשווי נוכחי של 152 מיליון דולר.

אייל וולדמן, כנס ג'רני 2011 / צילום: תמר מצפי

מחפשים פרטיות

אל מלון הילטון בתל-אביב הגיעו אמש חברי המועדון המדעי של מכון ויצמן, כדי לשמוע מה יהיה בגורלה של הפרטיות בעידן המידע. במרכז המפגש עמדה הפעם הרצאתו בנושא זה של ד"ר גיא רוטבלום, מהמחלקה למדעי המחשב ומתמטיקה שימושית במכון. רוטבלום, שעוסק בעבודתו במכון בפיתוח גישות שיובילו להגדרות מתמטיות של פרטיות, סקר בין היתר את האתגרים החדשים שמעמידה למשל רשת נטפליקס, העוקבת אחרי העדפות הצפייה של הגולשים, לא תמיד בידיעתם. עוד הזהיר רוטבלום כי לממשלות יש המון מידע עלינו, והם שוקלים לשתף אותו עם מגזרים שונים. "זה טוב וזה גם רע", הוא טען.

ועוד בתוכנית האמנותית: בהמשך הערב עלה לבמה שאולי לוטן, מנכ"ל ובעלי קבוצת הנדל"ן לוינשטין שדיבר על יזמות, ואחריו דיבר אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות. התרשמו ודאגו לעתידה של הפרטיות בעידן החדשנות: שמשון הראל, מבעלי אמריקה ישראל ויו"ר המועדון המדעי; יעל גורן וגמן, מנכ"לית המועדון המדעי ; פרופ' דניאל זייפמן, נשיא מכון ויצמן; שרה ופרופ' מיכאל סלע, לשעבר נשיא המכון; ישעיהו (שייקה) לנדאו, מבעלי השליטה באגוד; פרופ' מיכאל סלע; אשת העסקים והיזמת רוני רוס ובן זוגה גדעון רוס; יעקב בן אדיבה, מנכ"ל אקסנ צ'ר ישראל; פרופ' רות ארנון ובן זוגה ד"ר אוריאל ארנון; יוסי דהן, בעל השליטה באלדן; עמית בן סירא, בכיר בקרדיט סוויס שהעניקה חסות לאירוע; עו"ד אודליה שפיטלני; שמואל פרנקל, יו"ר אפסילון; מהרטה רון, סגנית ראש עיריית תל-אביב ובעלה ערן רון; אייל בליצר, מנהל השקעות קרן גלילות; ואחרים.

מהרטה ברוך וזייפמן/ צילום: אוהד הרכס ואיתי בלסון, מכון ויצמן

מייסד אורמת נבחר ע"י האקדמיה המלכותית בבריטניה כבעל תרומה יוצאת דופן

שבועות ספורים לאחר שזכה בפרס ישראל למפעל חיים בתעשייה, יהודה (לוסיאן) ברוניצקי זוכה בפרס נוסף. האקדמיה המלכותית להנדסה בבריטניה הודיעה אתמול כי ברוניצקי יקבל השנה את "מדליית הנסיך פיליפ" - המחולקת אחת לשנתיים למהנדס שתרומתו להנדסה יוצאת דופן. ברוניצקי (83) ייסד יחד עם רעייתו יהודית את חברת האנרגיה הגיאותרמית אורמת בשנת 1965, וכיהן כמנהל הטכנולוגי של החברה במשך שנים רבות. המדליה נחשבת לפרס האישי היוקרתי ביותר של האקדמיה המלכותית להנדסה; הנסיך פיליפ - הדוכס מאדינבורו, בעלה של אליזבת מלכת אנגליה - הוא עמית בכיר באקדמיה.

בהודעת האקדמיה נכתב כי המדליה תוענק לברוניצקי על עבודתו יוצאת הדופן לפתח טכנולוגיות חדשות לניצול האנרגיה הגיאותרמית של כדור הארץ. "אנרגיה גיאותרמית היא מקור אנרגיה נקי. עבודתו החלוצית של ברוניצקי על נוזלים אורגניים הייתה קריטית לפיתוח התעשייה", נכתב בהודעה, המפרטת את ההיסטוריה של הקמת אורמת, ומציינת כי עד כה בנתה החברה עשרות תחנות המפיקות כ-3,000 מגה וואט.

"ברוניצקי תרם תרומה משמעותית למדע ההנדסה בכללותו, עם כ-50 פרסומים ו-35 פטנטים שרשומים על שמו ועוד 65 פטנטים משותפים, ועם תמיכתו בארגונים המתמקדים בייצור גיאותרמי", מוסיפה הודעת האקדמיה.

ברוניצקי עצמו מסר בהודעה כי "זהו כבוד גדול לקבל את מדליית הנסיך פיליפ. בזמנו, 'מכירה' של סוג חדש לגמרי של אנרגיה הייתה קשה, ומספק לראות שכיום יש יצרנים ומרכזי מו"פ מבוססים שמקדמים את המערכות הללו".

יהודה ברוניצקי / צלם: תמר מצפי

יצחק פורר נפרד מאלוני חץ

יצחק פורר, מרואי החשבון הבכירים בישראל, נפרד מתפקידו כדירקטור חיצוני (דח"צ) בחברת ההשקעות בנדל"ן אלוני חץ, אחרי תשע שנות כהונה. פורר (84), הוא ממקימי פירמת ראיית החשבון הענקית קוסט-פורר-גבאי את קסירר, בה הוא כיהן כמנכ"ל ובהמשך כיו"ר, וממנה פרש במהלך שנת 2007.

פורר הצטרף לאלוני חץ בשנת 2009, והיה חבר בוועדת הביקורת ובוועדת התגמול של החברה ומלבדה הוא חבר בדירקטוריונים של חברות נוספות.

עזיבתו של פורר את הדירקטוריון של אלוני חץ נעשה כחודש וחצי לאחר שהחברה צרפה לדירקטוריון שלה כדח"צ את הפרופסור לכלכלה צבי אקשטיין, לשעבר המשנה לנגיד בנק ישראל, ומי ששמו עלה באחרונה כאחד המועמדים העשויים להתמודד על תפקיד הנגיד הבא, הצפוי להתפנות בחודש נובמבר.

אלוני חץ, שבשליטת דודי ורטהיים והמנכ"ל נתן חץ, נסחרת בבורסה בשווי של כ-5.7 מיליארד שקל, אחרי שאיבדה כ-10% מערכה מתחילת השנה.

בחודשים האחרונים נודע כי החברה תשקיע עד לכ-1.6 מיליארד שקל (כ-340 מיליון ליש"ט) בפעילות רכישה, ייזום וניהול נדל"ן מניב בבריטניה, באמצעות חברה חדשה שתקים, שתתמקד בפעילות באזור המטרופולין של לונדון.

לאלוני חץ יש כיום פעילות בבריטניה, באמצעות החזקה בקבוצת הקרנות ברוקטון (Brockton) ומלבד זאת היא פועלת באמצעות חברות שונות בתחום הנדל"ן המניב בארה"ב, בשוויץ ובישראל (באמצעות חברת אמות) - פה היא מחזיקה גם בשליטה בחברת אנרג'יקס הפועלת בתחום האנרגיה המתחדשת.

יצחק פורר / צילום: איל יצהר

עוד כתבות

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר