גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דיירי שרונה דורשים פיצויים של 49 מיליון שקל מגינדי החזקות

שנתיים לאחר שהוגשה תביעה ע"י דיירי שלושת המגדלים בשרונה, טוענת נציגות הדיירים כי גינדי לא תיקנה את הליקויים שמקורם בשוק האוכל ופוגעים קשות באיכות חייהם ● כעת מבקשים הדיירים לתקן את הליקויים בעצמם

מתחם שרונה בתל-אביב / צילום: שלומי יוסף
מתחם שרונה בתל-אביב / צילום: שלומי יוסף

הסכסוך בין דיירי המגדלים במתחם שרונה בתל-אביב לבין גינדי החזקות רחוק מסיום: לאחר שבאפריל 2016 הגישה נציגות הדיירים תביעה נגד גינדי החזקות, מנהלי החברה ובני משפחת גינדי, בה דרשה לסגור את "שרונה מרקט" - שוק האוכל שפועל בקומת הקרקע של הפרויקט - עד שתבוצע שורה של תיקונים הגורמים למפגעים תברואתיים, כעת מבקשים הדיירים לתקן את הליקויים בעצמם. זאת לאחר שלטענתה, במשך למעלה משנתיים נמנעה גינדי מלטפל במרבית המפגעים והכשלים ברכוש המשותף והציגה לדיירים מצגי-שווא.

בכתב התביעה המתוקן תובעת הנציגות 49 מיליון שקל מגינדי סכום המהווה לטענתה את עלות תיקוני הליקויים ברכוש המשותף שנגרמו כתוצאה מפעילות שוק האוכל, שכולל 9,000 מ"ר ופועלים בו כ-100 מסעדות ובתי עסק, מרביתם בתחום המזון.

במסגרת התביעה המקורית שהוגשה לבית משפט השלום בתל-אביב, טענו הדיירים, ביניהם השחקנית חני נחמיאס שרכשה דירה בפרויקט, כי "כשלים ומחדלים חמורים בתכנון וביצוע המתחם גרמו לכך שכל ניקוז הביוב והשמנים של מתחם המרקט מתבצע אל בורות שומן המצויים בחניון התת־קרקעי של מתחם המגורים, אשר אמור להיות מנותק ונפרד לחלוטין מהמרקט. בורות אלה תוכננו ובוצעו בקיבולת קטנה מהנדרש, ולכן הם עולים על גדותיהם, מציפים את מפלס החניה וגורמים למפגעים חמורים, ריחות קשים והחלקה של הדיירים".

עוד טענו הדיירים בתביעה כי בהתאם להסכמים שנחתמו בין גינדי החזקות לבינם, היה על החברה למצוא פתרונות למפגעים שעליהם התריעו הדיירים וכן להשלים על חשבונה את העבודות בפרויקט לפי הנחיות מומחים שנשכרו לצורך איתור פתרונות למפגעים.

אולם, לטענת הדיירים, גינדי התנערה מההסכם וביצעה בפרויקט שינויים מינוריים בלבד שלא הובילו לשיפור המצב, וכל ניסיונות הדיירים לדרוש מהחברה לבצע את כלל התיקונים לא צלחו. על רקע זה ולאור העובדה שבאותה עת לא היה לשוק רישיון עסק, ביקשו הדיירים מבית המשפט להורות על הפסקת פעילותו של השוק עד לקבלת רישיון עסק ועל תיקון והסרת המפגעים שפעילות השוק יוצרת.

מאז טוענת נציגות הדיירים בבקשה לתיקון כתב התביעה שהוגשה באמצעות עורכי הדין צבי פירון, רונן קצף וניר פרץ ממשרד מ.פירון ושות', חלפו למעלה משנתיים, כאשר במהלך תקופה זו "הוכיחה גינדי, במעשה ובמחדל, כי אין ברצונה או ביכולתה לתקן את כל הטעון תיקון כאמור לעיל ולהלן, ולפיכך מבוקש לחייבה בעלות הצפויה של תיקונים רבים ושונים, אותם מבקשת הנציגות לבצע בעצמה", נכתב בבקשת התיקון.

נציגות הדיירים טוענת כי שווי עלות תיקון כל הליקויים והכשלים עומד על 49 מיליון שקל.

להפריד מערכות המרקט והמגורים

טענה נוספת שמעלה נציגות הדיירים היא כי גינדי השתלטה על חלקים ברכוש המשותף של הפרויקט. בהקשר זה מבקשת הנציגות מבית המשפט להוסיף "צו-עשה" שימנע מגינדי השתלטות או המשך השתלטות על חלקים ברכוש המשותף. במיוחד מבקשת הנציגות מבית המשפט צו שיאכוף את ההפרדה "בין מערכות המרקט ומגדלי המגורים".

הנציגות אף טוענת בבקשה לתיקון התביעה כי הערבות שגינדי הפקידה בידם, בסך 10 מיליון שקל, לצורך הבטחת התחייבויותיה הנובעות מההסכם פשרה שחתמה עמם ב-2015 - פקעה. על כן, הנציגות מבקשת מבית המשפט להורות לחברה להפקיד ערבות בנקאית חדשה בסכום זהה.

לבסוף, הנציגות מבקשת לתקן את כתב התביעה כך שיכלול רכיב פיצוי בגובה 16.5 מיליון שקל בגין כלל ההוצאות, ההפסדים והנזקים שנגרמו להם כתוצאה מהתנהלותה של החברה, לרבות הוצאות שלטענת הדיירים נאלצו להוציא לצורך תיקון ליקויים שגינדי סירבה לתקן, הוצאות לשכירת מומחים לשם קבלת חוות-דעת ביחס לליקויים הקיימים ברכוש המשותף ונזקים שנגרמו להם כתוצאה מהליקויים ברכוש המשותף שגינדי סירבה לתקן.

"בראש מעייניה של גינדי עומד השוק 'שרונה מרקט', המהווה עבורה נכס מניב ובעל חשיבות כלכלית מהמעלה הראשונה", צוין בבקשה לתיקון כתב התביעה. "על כן, במשך הזמן נקטה גינדי מספר פעולות שתכליתן להיטיב עם המרקט, מבקריו ודייריו, וזאת על חשבון פגיעה קשה באיכות חיי הדיירים בבית המשותף, והכול בניגוד להסכמים והוראות הדין. כך למשל, גינדי השתלטה על שטחים שאמורים לשמש רכוש משותף לצורך שימוש ייחודי של המרקט, וכך גם על שטחים ציבוריים".

לטענת הנציגות, המקור לחלק ניכר מהליקויים "נובע, פשוטו כמשמעו, כתוצאה מהוספתו המאוחרת של 'שוק' אותו יזמה והקימה גינדי למרגלות מגדלי המגורים, אשר קיומו והפעלתו במתכונתו הנוכחית, בפרט בהתבסס על התשתיות אשר תוכננו במקור (שאינן תואמות מתכונת זו והיקפה), יוצר מפגעים קשים וחמורים הגורמים לסבל רב לדיירי מגדלי המגורים".

מחלום לסיוט מגורים מתמשך

בבקשה טוענת הנציגות כי במקום לתת מענה לכשלים ולליקויים הרבים ברכוש המשותף, "גינדי גררה את הדיירים למסע ייסורים וסובבה את חברי נציגות הדיירים בכחש, תוך שימוש בתחבולות, הטעיות, מצגי-שווא וכזבים... כאשר גינדי מציגה מן הפה ולחוץ את נכונותה, כביכול, לפתור חלק מהכשלים והליקויים אך נכשלת 'בביצוע', תוך שהיא מפרה פעם אחר פעם את ההתחייבויות שנטלה על עצמה לאורך הדרך כלפי התובעת".

בבקשה צוין כי "דיירי הבית המשותף אשר רכשו מגינדי, בכסף רב (מאוד), דירות בפרויקט יוקרה אשר הבטיח להם 'איכות חיים ברמה הגבוהה ביותר ובמיקום האטרקטיבי ביותר', וסברו כי חלומם התגשם, הקיצו לסיוט מתמשך כך שגם רמת חיים בסיסית לא נמצאה להם... חלומם לדירה בפרויקט יוקרתי בלב תל-אביב ולאיכות חיים ברמה הגבוהה ביותר התנפץ. אף חלומם הצנוע והבסיסי יותר, לזכות באיכות חיים סבירה ולמגורים בבניינים תקינים, לא התגשם כלל וכלל".

בסופה של הבקשה צוין כי "הסעדים הנתבעים נועדו לאפשר לדיירי הבית המשותף לחיות ברמת חיים סבירה ונאותה, ללא ליקויים, כשלים, מפגעים ומטרדים". 

מחברת גינדי החזקות נמסר בתגובה: "מדובר בבקשה לתיקון כתב תביעה שהוגשה לבית המשפט וטרם אושרה. למרות שהבקשה הומצאה לנתבעים רק באופן חלקי, בחרה התובעת לרוץ לתקשורת ולפרסם את דבר הגשת הבקשה, והכול ממניעים פסולים שנועדו להפעיל לחץ. הנתבעים יגיבו לבקשה בבית המשפט ולא מעל דפי העיתון".

עוד כתבות

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

דיווחים בתקשורת הזרה ושיחות עם שורה של גורמים משרטטים את דמותו של המיליארדר ואיל התקשורת פטריק דרהי, שבנה אימפריה על הלוואות בעידן של כסף זול, מתמודד מול חובות של עשרות מיליארדים וכעת רוצה גם לרכוש את רשת 13