גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דיירי שרונה דורשים פיצויים של 49 מיליון שקל מגינדי החזקות

שנתיים לאחר שהוגשה תביעה ע"י דיירי שלושת המגדלים בשרונה, טוענת נציגות הדיירים כי גינדי לא תיקנה את הליקויים שמקורם בשוק האוכל ופוגעים קשות באיכות חייהם ● כעת מבקשים הדיירים לתקן את הליקויים בעצמם

מתחם שרונה בתל-אביב / צילום: שלומי יוסף
מתחם שרונה בתל-אביב / צילום: שלומי יוסף

הסכסוך בין דיירי המגדלים במתחם שרונה בתל-אביב לבין גינדי החזקות רחוק מסיום: לאחר שבאפריל 2016 הגישה נציגות הדיירים תביעה נגד גינדי החזקות, מנהלי החברה ובני משפחת גינדי, בה דרשה לסגור את "שרונה מרקט" - שוק האוכל שפועל בקומת הקרקע של הפרויקט - עד שתבוצע שורה של תיקונים הגורמים למפגעים תברואתיים, כעת מבקשים הדיירים לתקן את הליקויים בעצמם. זאת לאחר שלטענתה, במשך למעלה משנתיים נמנעה גינדי מלטפל במרבית המפגעים והכשלים ברכוש המשותף והציגה לדיירים מצגי-שווא.

בכתב התביעה המתוקן תובעת הנציגות 49 מיליון שקל מגינדי סכום המהווה לטענתה את עלות תיקוני הליקויים ברכוש המשותף שנגרמו כתוצאה מפעילות שוק האוכל, שכולל 9,000 מ"ר ופועלים בו כ-100 מסעדות ובתי עסק, מרביתם בתחום המזון.

במסגרת התביעה המקורית שהוגשה לבית משפט השלום בתל-אביב, טענו הדיירים, ביניהם השחקנית חני נחמיאס שרכשה דירה בפרויקט, כי "כשלים ומחדלים חמורים בתכנון וביצוע המתחם גרמו לכך שכל ניקוז הביוב והשמנים של מתחם המרקט מתבצע אל בורות שומן המצויים בחניון התת־קרקעי של מתחם המגורים, אשר אמור להיות מנותק ונפרד לחלוטין מהמרקט. בורות אלה תוכננו ובוצעו בקיבולת קטנה מהנדרש, ולכן הם עולים על גדותיהם, מציפים את מפלס החניה וגורמים למפגעים חמורים, ריחות קשים והחלקה של הדיירים".

עוד טענו הדיירים בתביעה כי בהתאם להסכמים שנחתמו בין גינדי החזקות לבינם, היה על החברה למצוא פתרונות למפגעים שעליהם התריעו הדיירים וכן להשלים על חשבונה את העבודות בפרויקט לפי הנחיות מומחים שנשכרו לצורך איתור פתרונות למפגעים.

אולם, לטענת הדיירים, גינדי התנערה מההסכם וביצעה בפרויקט שינויים מינוריים בלבד שלא הובילו לשיפור המצב, וכל ניסיונות הדיירים לדרוש מהחברה לבצע את כלל התיקונים לא צלחו. על רקע זה ולאור העובדה שבאותה עת לא היה לשוק רישיון עסק, ביקשו הדיירים מבית המשפט להורות על הפסקת פעילותו של השוק עד לקבלת רישיון עסק ועל תיקון והסרת המפגעים שפעילות השוק יוצרת.

מאז טוענת נציגות הדיירים בבקשה לתיקון כתב התביעה שהוגשה באמצעות עורכי הדין צבי פירון, רונן קצף וניר פרץ ממשרד מ.פירון ושות', חלפו למעלה משנתיים, כאשר במהלך תקופה זו "הוכיחה גינדי, במעשה ובמחדל, כי אין ברצונה או ביכולתה לתקן את כל הטעון תיקון כאמור לעיל ולהלן, ולפיכך מבוקש לחייבה בעלות הצפויה של תיקונים רבים ושונים, אותם מבקשת הנציגות לבצע בעצמה", נכתב בבקשת התיקון.

נציגות הדיירים טוענת כי שווי עלות תיקון כל הליקויים והכשלים עומד על 49 מיליון שקל.

להפריד מערכות המרקט והמגורים

טענה נוספת שמעלה נציגות הדיירים היא כי גינדי השתלטה על חלקים ברכוש המשותף של הפרויקט. בהקשר זה מבקשת הנציגות מבית המשפט להוסיף "צו-עשה" שימנע מגינדי השתלטות או המשך השתלטות על חלקים ברכוש המשותף. במיוחד מבקשת הנציגות מבית המשפט צו שיאכוף את ההפרדה "בין מערכות המרקט ומגדלי המגורים".

הנציגות אף טוענת בבקשה לתיקון התביעה כי הערבות שגינדי הפקידה בידם, בסך 10 מיליון שקל, לצורך הבטחת התחייבויותיה הנובעות מההסכם פשרה שחתמה עמם ב-2015 - פקעה. על כן, הנציגות מבקשת מבית המשפט להורות לחברה להפקיד ערבות בנקאית חדשה בסכום זהה.

לבסוף, הנציגות מבקשת לתקן את כתב התביעה כך שיכלול רכיב פיצוי בגובה 16.5 מיליון שקל בגין כלל ההוצאות, ההפסדים והנזקים שנגרמו להם כתוצאה מהתנהלותה של החברה, לרבות הוצאות שלטענת הדיירים נאלצו להוציא לצורך תיקון ליקויים שגינדי סירבה לתקן, הוצאות לשכירת מומחים לשם קבלת חוות-דעת ביחס לליקויים הקיימים ברכוש המשותף ונזקים שנגרמו להם כתוצאה מהליקויים ברכוש המשותף שגינדי סירבה לתקן.

"בראש מעייניה של גינדי עומד השוק 'שרונה מרקט', המהווה עבורה נכס מניב ובעל חשיבות כלכלית מהמעלה הראשונה", צוין בבקשה לתיקון כתב התביעה. "על כן, במשך הזמן נקטה גינדי מספר פעולות שתכליתן להיטיב עם המרקט, מבקריו ודייריו, וזאת על חשבון פגיעה קשה באיכות חיי הדיירים בבית המשותף, והכול בניגוד להסכמים והוראות הדין. כך למשל, גינדי השתלטה על שטחים שאמורים לשמש רכוש משותף לצורך שימוש ייחודי של המרקט, וכך גם על שטחים ציבוריים".

לטענת הנציגות, המקור לחלק ניכר מהליקויים "נובע, פשוטו כמשמעו, כתוצאה מהוספתו המאוחרת של 'שוק' אותו יזמה והקימה גינדי למרגלות מגדלי המגורים, אשר קיומו והפעלתו במתכונתו הנוכחית, בפרט בהתבסס על התשתיות אשר תוכננו במקור (שאינן תואמות מתכונת זו והיקפה), יוצר מפגעים קשים וחמורים הגורמים לסבל רב לדיירי מגדלי המגורים".

מחלום לסיוט מגורים מתמשך

בבקשה טוענת הנציגות כי במקום לתת מענה לכשלים ולליקויים הרבים ברכוש המשותף, "גינדי גררה את הדיירים למסע ייסורים וסובבה את חברי נציגות הדיירים בכחש, תוך שימוש בתחבולות, הטעיות, מצגי-שווא וכזבים... כאשר גינדי מציגה מן הפה ולחוץ את נכונותה, כביכול, לפתור חלק מהכשלים והליקויים אך נכשלת 'בביצוע', תוך שהיא מפרה פעם אחר פעם את ההתחייבויות שנטלה על עצמה לאורך הדרך כלפי התובעת".

בבקשה צוין כי "דיירי הבית המשותף אשר רכשו מגינדי, בכסף רב (מאוד), דירות בפרויקט יוקרה אשר הבטיח להם 'איכות חיים ברמה הגבוהה ביותר ובמיקום האטרקטיבי ביותר', וסברו כי חלומם התגשם, הקיצו לסיוט מתמשך כך שגם רמת חיים בסיסית לא נמצאה להם... חלומם לדירה בפרויקט יוקרתי בלב תל-אביב ולאיכות חיים ברמה הגבוהה ביותר התנפץ. אף חלומם הצנוע והבסיסי יותר, לזכות באיכות חיים סבירה ולמגורים בבניינים תקינים, לא התגשם כלל וכלל".

בסופה של הבקשה צוין כי "הסעדים הנתבעים נועדו לאפשר לדיירי הבית המשותף לחיות ברמת חיים סבירה ונאותה, ללא ליקויים, כשלים, מפגעים ומטרדים". 

מחברת גינדי החזקות נמסר בתגובה: "מדובר בבקשה לתיקון כתב תביעה שהוגשה לבית המשפט וטרם אושרה. למרות שהבקשה הומצאה לנתבעים רק באופן חלקי, בחרה התובעת לרוץ לתקשורת ולפרסם את דבר הגשת הבקשה, והכול ממניעים פסולים שנועדו להפעיל לחץ. הנתבעים יגיבו לבקשה בבית המשפט ולא מעל דפי העיתון".

עוד כתבות

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

CNN: תקיפה של ארה"ב באיראן אינה צפויה בקרוב

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עשרות אזרחים ישראלים חצו אמש את גדר המערכת משטח מדינת ישראל לרצועת עזה והושבו ע"י צה"ל ● עדכונים שוטפים

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

פרסומים בעולם מהחודשים האחרונים משרטטים את האופן שבו המיליארדר פטריק דרהי הצמיח את עסקיו ● לפיהם, גלגול החובות, בסך עשרות מיליארדי אירו, נתקל כעת גם בעליית ריבית ● כשברקע המו"מ המתקדם לרכישת רשת 13 נשאלת השאלה: האם הדרך בה בנה אימפריה הגיעה למיצוי?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עליות בבורסת תל אביב; מניית נייס עולה ב-5%, ארית ב-4%

המניות הדואליות חוזרות בפערים קטנים ● הבוקר: ירידות באסיה, עליות קטנות בחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ויורד מתחת ל-3.13 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● אמזון עקפה את וולמארט והפכה לחברה הגדולה בעולם לפי הכנסות ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל