גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נמשך השיפור בכלכלית ירושלים: הרווח הרבעוני זינק ל-116 מ'

זאת לעומת רווח נקי של 29 מיליון שקל בלבד שנרשם ברבעון המקביל אשתקד ● "האסטרטגיה הסדורה של החברה, הכוללת בין היתר המשך מימוש נכסים בחו"ל, מניבה פירות, ואנו נפעל לאורה גם בהמשך השנה"

דודו זבידה / צילום: איל יצהר
דודו זבידה / צילום: איל יצהר

נמשך השיפור בפעילותה של חברת הנדל"ן כלכלית ירושלים . החברה דיווחה היום (ה') כי סיימה את הרבעון הראשון של 2018 עם רווח נקי של 116 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 29 מיליון שקל בלבד שנרשם ברבעון המקביל אשתקד.

הפער הגבוה בתוצאות נבע מהכנסות (נטו) של 77 מיליון שקל, שרשמה החברה ברבעון הראשון מהפרשי שער חוץ, וזאת לעומת הוצאות (נטו) של 67 מיליון שקל שנרשמו תחת סעיף זה ברבעון המקביל. לדברי כלכלית ירושלים, הסיבה להכנסות אלה ברבעון הראשון הן התחזקות שערי החליפין של האירו והדולר מול השקל, בשיעורים של 4.2% ו-1.4%, בהתאמה. התחזקות זו הובילה לעלייה בערך הלוואות בעלים שהעניקה קבוצת כלכלית ירושלים לחברות בנות בחו"ל.

ירידה ברווח מנכסים בחו"ל

עם זאת, גם בפרמטרים התפעוליים הציגה כלכלית ירושלים שיפור ברבעון הראשון. ה-NOI (רווח גולמי מהשכרת נכסים) מנכסים זהים בישראל גדל ברבעון הראשון ב-0.2% ל-138 מיליון שקל, בעוד ה-NOI הכולל בחו"ל ירד ב-27% ל-35 מיליון שקל בשל מכירת נכסים בגרמניה ובצרפת, וזאת כחלק מאסטרטגיית היציאה מהשקעות בחו"ל.

נוסף על כך, ה-FFO (תזרים תפעולי מפעילות השכרה) של החברה זינק ב-52% ברבעון הראשון ל-81 מיליון שקל, ואילו ה-FFO המיוחס לבעלי המניות טיפס ב-44% ל-60 מיליון שקל. מספרים אלה מחזקים את יכולתה של החברה לעמוד בתחזיותיה המוקדמות ל-2018, שכללו FFO של 278-284 מיליון שקל ו-NOI של 665-675 מיליון שקל.

נכון לסוף מארס, לקבוצת כלכלית ירושלים 655 נכסים מניבים הפזורים בישראל, בשטח כולל של כ-1.7 מיליון מ"ר ובשווי של 8 מיליארד שקל (לא כולל נכסים בהקמה). הנכסים מושכרים לכ-2,900 שוכרים, בחוזים לטווחים שונים, כששיעור התפוסה עומד על 88%. כמו כן, קיימים 10 פרויקטים בשלבי בנייה ותכנון מתקדם, בהיקף של כ-190 אלף מ"ר.

נוסף על כך, לכלכלית ירושלים ולחברות הבנות (מבני תעשיה ודרבן) עוד 38 נכסים מניבים בחו"ל, בשווי של 1.7 מיליארד שקל, מתוכם 18 בצרפת והשאר בפיזור נרחב על פני שמונה מדינות נוספות. כמו כן, החברה מחזיקה בקרקעות באירופה בשווי מוערך של 126 מיליון שקל.

במהלך הרבעון הראשון מימשה הקבוצה נכסים בהיקף של 167 מיליון שקל, בגינם נרשם רווח מצטבר של 29 מיליון שקל. בחודשיים האחרונים השלימה דרבן מכירת נכס נוסף בקנדה תמורת 101 מיליון שקל, בעוד שמבני תעשיה חתמה על הסכם למכירת שני מגרשים לבניית יחידות דיור במרום השרון בתמורה ל-54 מיליון שקל. השלמת העסקה אמורה להניב רווח הון של 22 מיליון שקל.

"האסטרטגיה מניבה פירות"

לדברי דודו זבידה, מנכ"ל כלכלית ירושלים, הקבוצה פתחה שנה נוספת של צמיחה ושיפור עקבי בתוצאות, וממשיכה לבצע שיפור משמעותי בנכסים ובשיעורי התפוסה, שיוביל לעלייה בהכנסות וב-NOI. זבידה הוסיף כי "האסטרטגיה הסדורה של החברה, הכוללת בין היתר המשך מימוש נכסים בחו"ל, מניבה פירות, ואנו נפעל לאורה גם בהמשך השנה".

כלכלית ירושלים סיימה את הרבעון הראשון עם הון עצמי של 3.5 מיליארד שקל ועם יחס מינוף חוב ל-CAP (חוב פיננסי בתוספת הון עצמי) של 60.6%, לעומת 63.4% בסוף 2017 ו-71% בסוף 2016. נכון לסוף מארס היו בידי כלכלית ירושלים (סולו) מזומנים בשווי של 420 מיליון שקל, שאמורים לשמש אותה בשנתיים הקרובות בעיקר לפירעון חובות. להערכת החברה, היא תידרש לפרוע בשנתיים הקרובות תשלומי קרן של 342 מיליון שקל ותשלומי ריבית של 101 מיליון שקל, כשהיקף האשראי החדש שיגויס אמור להסתכם ב-50 מיליון שקל בלבד.

בתחילת מאי הפקידה כלכלית ירושלים תוכנית להתנגדויות הציבור, הכוללת הקמת שני מגדלי משרדים ומסחר ושני מגדלי מגורים במתחם הסוללים בתל אביב. להערכת זבידה, קידום ביצועה של התוכנית יביא להגדלת ה-NOI של החברה ולהצפת ערך לבעלי מניותיה.

תוצאות הרבעון של כלכלית ירושלים

עוד כתבות

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר בת"א צפוי להיפתח בעליות שערים ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה 

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שעל פיהם יקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מניות הבנקים קפצו, האם בנק ישראל יאשר להגדיל את הדיבידנד?

בשוק ההון מעריכים כי הפיקוח על הבנקים עשוי לאשר את בקשת הבנקים להגדיל את שיעור חלוקת הדיבידנד לעד 50% מהרווח הנקי

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי־צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פ עילות, רשת ארקפה תפנה ב־1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

דן ברונר מנכ''ל חברת ורינט פותח את יום המסחר בנאסד''ק / צילום: יח''צ

דיווח: קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט

על פי דיווח שפורסם בבלומברג, קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט, המספקת פתרונות למוקדי שירות ● מטעם החברות סירבו להגיב

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטאר-גייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018, אחרי ששימש, בין היתר, כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעליה של חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 ● זאת, לכאורה, לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שרת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

אלעד טנא / צילום: איה אפרים

ידיעות אחרונות במגעים עם העורך הראשי של מקור ראשון לתפקיד בכיר בקבוצה

אחרי שעורך העל של הקבוצה, אבי משולם, הודיע על סיום תפקידו, בקבוצת התקשורת מנהלים מגעים עם אלעד טנא - העורך הראשי של מקור ראשון מקבוצת ישראל היום ● לטנא יש רקורד בתקשורת הישראלית ואף בידיעות אחרונות עצמה

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

הרשימה הרבעונית של ענקית ההשקעות: אלה המניות המבטיחות

הבנק האמריקאי מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה שצפויות לרכז עניין ברבעון השלישי של 2025 ● במקביל מפרסם הבנק שתי מניות שצפויות לרדת

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

גם לאחר זינוק של מעל 140% השנה: מנכ"ל פאגאיה משוכנע שהחברה שלו שווה הרבה יותר

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"

קת'י ווד / צילום: Reuters

קת'י ווד שוב כובשת את צמרת התשואות בוול סטריט: האם ההצלחה תימשך

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית המשרדים הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסה"כ 312 עורכי דין

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד