גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכרטיסים למשחק הכדורגל מול ארגנטינה: חשש לטובות הנאה

אוהד מאוכזב שלא הצליח, כמו רבים אחרים, לרכוש כרטיס למשחק בין נבחרת ישראל לארגנטינה, פנה ליועמ"ש בדרישה שיבדוק כיצד משרד התרבות והספורט קיבל הקצאה ל-200 כרטיסים ● טוען: "מדובר בהפרה בוטה גסה של הוראות חוק המתנות" ● ההפקה: "לא נתנו שום כרטיס למשרד ממשלתי"

סאגת הכרטיסים בעקבות משחק הכדורגל בין נבחרת ארגנטינה לנבחרת ישראל ממשיכה לעורר סערה. הבוקר (ג') פנה אוהד של הנבחרת ליועץ המשפטי לממשלה, בדרישה שיבחן האם חלק מהכרטיסים הועברו כטובות הנאה לעובדי ציבור. מנגד טוענת קבוצת קומטק, מפיקת המשחק, בשיחה עם "גלובס", כי לא הקצתה כרטיסים לאף משרד ממשלתי, כולל למשרד הספורט

בפנייה שהגיש אוהד הנבחרת, באמצעות עו"ד שחר בן-מאיר, נטען כי המשחק שייערך ב-9 ביוני באצטדיון טדי בירושלים, הפך מאירוע פרטי לאירוע ממלכתי אשר בגינו שולם כסף מתקציב המדינה. לטענתו, עובדי משרד התרבות קיבלו קישור לאתר ייעודי שבו יוכלו לרכוש כ-200 כרטיסים (הרבה יותר ממספר העובדים במשרד) מבלי להמתין בתור, ולפיכך מדובר ב"הפרה בוטה גסה וחמורה של הוראות חוק המתנות והתקשי"ר".

לאור זאת, דורש העותר שמכירת הכרטיסים תהיה שוויונית לכלל אזרחי המדינה (עם העדפה לאוכלוסיות מוחלשות). לטענתו, האתר שנפתח לטובת מכירת הכרטיסים פעל במשך חצי שעה בלבד, ולאחר ש-6,000 כרטיסים נמכרו - הוא נסגר.

מנגד, בהפקה טוענים שכ-20 אלף כרטיסים הוקצו לקהל הרחב, וכי הודעות הדחייה שקיבלו אוהדים שניסו לרכוש כרטיסים נבעו מכשל מערכתי ומקריסה לאור עומס של כ-600 אלף פונים בבת-אחת. 

טענת ההפקה כאמור היא שמשרד התרבות והספורט, יחד עם משרדי ממשלה אחרים, פנה לקבלת הקצאה לכרטיסים למשחק הנבחרת - אולם זו לא ניתנה.

משרד התרבות והספורט לא הכחיש כי כך נעשה. בתגובתם נטען כי "משרד התרבות והספורט נוטל חלק במימון המשחק של ארגנטינה ישראל במסגרת פעילות שנות ה-70 למדינה. לאור האמור, המשרד איפשר לעובדים לרכוש עד שני כרטיסים לעובד (כאשר מספר הכרטיסים הוגבל לכ-200 כרטיסים), וזאת במסגרת פעילות לרווחות העובד. למען הסר ספק, העובדים נדרשים לממן את הכרטיסים במחיר מלא".

מאידך, כאמור, בהפקה מתעקשים כי "לא נתנו ולא ניתן שום כרטיס למשרד ממשלתי. קיבלנו פניות משורה של משרדים ולשכות ממשלתיות בבקשה לקבל הקצאה של כרטיסים. כולם, כולל משרד הספורט, לא קיבלו דבר, ונמתין לתשובת היועמ"ש בנושא", הם מבהירים. 

משרד התרבות והספורט: "אין פסול משפטי"

היועץ המשפטי של משרד התרבות והספורט מסר בתגובה: "אין פסול משפטי ברכישת הכרטיסים המרוכזת עבור עובדי המשרד, במסגרת פעילות הרווחה לעובדים. רכישת כרטיסים בכסף מלא אינה בגדר 'מתנה' כמשמעותה בחוק שירות הציבור מתנות ואינה בגדר עבירה על חוק שירות המדינה או על הוראות התקשי"ר. לא ניתן לדבר במקרה זה אף על קבלת טובת הנאה. 

"משרד התרבות והספורט נוטל חלק במימון המשחק של ארגנטינה מול ישראל במסגרת פעילות שנות ה-70 למדינה. לאור האמור המשרד אפשר לעובדים לרכוש עד שני כרטיסים לעובד, וזאת במסגרת פעילות לרווחות העובד. למען הסר ספק, העובדים נדרשים לממן את הכרטיסים במחיר מלא". 

לאן הלכו הכרטיסים

3,000 כרטיסים לשופרסל, 7,500 להתאחדות לכדורגל 

לאן כן הוקצו הכרטיסים? לפי קומטק, מספר הכרטיסים שהועברו לנותני החסויות למשחק עמד על 10,000, אולם מדובר בהיקף שיכול לרדת ל-8,000, היות שההסכמים עם נותני החסות טרם נסגרו סופית.

מתוך זה, שופרסל קיבלה כ-3,500 כרטיסים, והיא מגיבה כך: "שופרסל היא נותנת החסות הרשמית של משחק ישראל-ארגנטינה. במסגרת זו רכשנו כ-3,000 כרטיסים אשר יחולקו לעובדי הסניפים של החברה מקריית שמונה ועד אילת. בכך יתאפשר לקופאיות, לירקנים, לקצבים, לסדרנים ולמחסנאים שלנו ליהנות מאירוע ייחודי זה".

כ-500 כרטיסים נוספים תחלק שופרסל לילדים ולנוער מיישובי הפריפריה ולעמותות. חברת מגדל, שהצטרפה כנותנת חסות, תאפשר ל-20 ילדים ולמלווים מעמותות שלהן היא תורמת ללוות את השחקנים ולפגוש אותם לפני המשחק. הייסנס, נותנת חסות נוספת, טוענת כי לא קיבלה כרטיסים במסגרת שיתוף הפעולה שלה באירוע.

מי עוד קיבל כרטיסים? ההתאחדות לכדורגל, האמונה על נבחרת ישראל, קיבלה הקצאה של 7,500 כרטיסים - כך לפי נתוני ההפקה. הכרטיסים שהוקצו להתאחדות כוללים מכירה של 6,500 כרטיסים, מתוכם 5,000 למנויים על משחקי הנבחרת ו-1,500 כרטיסים למכירה. בנוסף קיבלה ההתאחדות 1,000 כרטיסים נוספים לחלוקה (למשל לשחקני עבר, לספונסרים שעמם היא מצויה בהתקשרות ועוד).

עוד מדגישה איילת פריש, מנהלת יחסי הציבור של קומטק, כי גם מספר הכרטיסים שהוקצה לקהל, שעומד לדבריה על 20 אלף, יכול לגדול ב-2,000 כרטיסים נוספים שיועברו מאלה שהקצתה החברה לספונסרים. מתוך אותה הקצאה (20 אלף כאמור) רכש מפיק האירוע, דניאל בנעים, 4,500 כרטיסים שיחולקו לילדים בפריפריה ותושבי עוטף עזה. כ-1,500 כרטיסים נוספים הוקצו לטובת מה שמוגדר כ"לוגיסטיקה" (צלמים, מדיה, סדרנים). 

עוד בטרם השיב היועמ"ש לפנייה הבוקר הטוענת לקבלת טובות הנאה מצד משרד התרבות והספורט שאפשר לעובדיו לרכוש 200 כרטיסים בהקצאה מיוחדת - על שולחן היועמ"ש מונחת פנייה נוספת. נדגיש, מפיק האירוע מכחיש כי הקצה למשרד התרבות כרטיסים לרכישה מיוחדת: לטענת חברת קומטק לא ניתנו כרטיסים לשום משרד ממשלתי שהחברה ממתינה להחלטת היועמ"ש. 

פנייה שנייה ליועמ"ש 

בהמשך לפנייה מהבוקר שיגרה היועצת המשפטית של משרד התרבות, עו"ד הדס פרבר-אלמוגי, מכתב למנכ"ל המשרד, ובו היא מאשרת כי המשרד אפשר לעובדים לרכוש כרטיסים כאמור. עוד מוסבר במכתב כי המשחק היה אמור להיות משוחק בחיפה אולם הועתק לאצטדיון טדי בירושלים, כשהמדינה תכסה את עלויות העברת המשחק בהיקף של 2.6 מיליון שקל (מתקציב חגיגות שנות ה-70).

מודגש כי פרט להעברת הכספים אין למשרד התרבות והספורט ולמשרד לענייני ירושלים שום סמכויות בקשר למשחק. "האירוע אינו בגדר אירוע ממלכתי והוא אירוע של יזם פרטי". עוד מודגש כי המשרד ביקש לקדם את רווחת עובדיו בסיוע רכישת כרטיסים, ולשם כך הוקצו למשרד 200 כרטיסים שיירכשו על-ידי עובדי המדינה במחיר מלא.

עוד מציינת עו"ד הדס פרבר-אלמוגי כי המשרד פועל באופן דומה גם באירועים אחרים דוגמת רכישה מרוכזת של כרטיסים למופעים במסגרת פסטיבל ישראל, וכי רכישת כרטיסים במחיר מלא אינם מהווים מתנה. לפיכך היא מסכמת כי אין פסול משפטי ברכישת הכרטיסים המרוכזת כאמור.

מכתבה זה הוביל את עו"ד שחר בן-מאיר לשגר פנייה שנייה ליועמ"ש, בה הוא גורס כי בהתאם לתגובת משרד התרבות כאמור, הרי שמדובר באירוע פרטי "שאין למשרד התרבות כל קשר אליו". מכאון הוא דורש כי היועמ"ש יורה לשרת התרבות והספורט, מירי רגב, שלא להגיע למסיבות עיתונאים הקשורים למשחק, שלא ליחצן אותן ושלא להגיע לכר הדשא במגרש, למעט אם רכשה כרטיס (ובכך תשב ביציע הצופים).

אם היועמ"ש לא יורה לשרה לעשות כן, עו"ד בן-מאיר גורס כי מדובר בהודאה כי זהו אירוע ממלכתי, "על כל הנובע מכך, לרבות עבירות משמעת של עובדי המשרד, מעבר לשימוש בתקציב המשרד עבור עריכת המשחק". 

עוד כתבות

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

צפרדע חץ / צילום: Shutterstock

יותר מתוחכם ויותר אכזרי: הצפרדע שחיסלה את נבלני הייתה פעם תקוותו של עולם המדע

הכותרות דיווחו כי בגופו של מנהיג האופוזיציה הרוסי נמצאו עקבות אפיבטידין – רעלן קטלני שמקורו בצפרדעי חץ זעירות מאקוודור ● בעבר מדענים קיוו שזו תהיה תרופת הפלא של המאה ה-21, אך גילו שהמרחק בין מינון מרפא לקטלני הוא זעיר באופן מסוכן

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע, נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

מבצע ההעברה. 263 פילים הוסעו במשאיות כ–400 ק''מ / צילום: ap, Thoko Chikondi

עשרות הרוגים וציד בלתי חוקי: מבצע להצלת פילים באפריקה הסתיים באסון

פרויקט שימור טבע על הגבול בין זמביה למלאווי השתבש קשות ● ניסיון להקל את צפיפות הפילים הביא לרמיסתם של עשרות אנשים למוות, להריסה של גידולים בשווי 4.5 מיליון דולר ולהתעוררותו של ציד בלתי חוקי ● כך ניצת אחד הסכסוכים הקטלניים בין בני אנוש לחיות בר באפריקה זה עשורים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות בקראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג׳יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית