גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכרטיסים למשחק הכדורגל מול ארגנטינה: חשש לטובות הנאה

אוהד מאוכזב שלא הצליח, כמו רבים אחרים, לרכוש כרטיס למשחק בין נבחרת ישראל לארגנטינה, פנה ליועמ"ש בדרישה שיבדוק כיצד משרד התרבות והספורט קיבל הקצאה ל-200 כרטיסים ● טוען: "מדובר בהפרה בוטה גסה של הוראות חוק המתנות" ● ההפקה: "לא נתנו שום כרטיס למשרד ממשלתי"

סאגת הכרטיסים בעקבות משחק הכדורגל בין נבחרת ארגנטינה לנבחרת ישראל ממשיכה לעורר סערה. הבוקר (ג') פנה אוהד של הנבחרת ליועץ המשפטי לממשלה, בדרישה שיבחן האם חלק מהכרטיסים הועברו כטובות הנאה לעובדי ציבור. מנגד טוענת קבוצת קומטק, מפיקת המשחק, בשיחה עם "גלובס", כי לא הקצתה כרטיסים לאף משרד ממשלתי, כולל למשרד הספורט

בפנייה שהגיש אוהד הנבחרת, באמצעות עו"ד שחר בן-מאיר, נטען כי המשחק שייערך ב-9 ביוני באצטדיון טדי בירושלים, הפך מאירוע פרטי לאירוע ממלכתי אשר בגינו שולם כסף מתקציב המדינה. לטענתו, עובדי משרד התרבות קיבלו קישור לאתר ייעודי שבו יוכלו לרכוש כ-200 כרטיסים (הרבה יותר ממספר העובדים במשרד) מבלי להמתין בתור, ולפיכך מדובר ב"הפרה בוטה גסה וחמורה של הוראות חוק המתנות והתקשי"ר".

לאור זאת, דורש העותר שמכירת הכרטיסים תהיה שוויונית לכלל אזרחי המדינה (עם העדפה לאוכלוסיות מוחלשות). לטענתו, האתר שנפתח לטובת מכירת הכרטיסים פעל במשך חצי שעה בלבד, ולאחר ש-6,000 כרטיסים נמכרו - הוא נסגר.

מנגד, בהפקה טוענים שכ-20 אלף כרטיסים הוקצו לקהל הרחב, וכי הודעות הדחייה שקיבלו אוהדים שניסו לרכוש כרטיסים נבעו מכשל מערכתי ומקריסה לאור עומס של כ-600 אלף פונים בבת-אחת. 

טענת ההפקה כאמור היא שמשרד התרבות והספורט, יחד עם משרדי ממשלה אחרים, פנה לקבלת הקצאה לכרטיסים למשחק הנבחרת - אולם זו לא ניתנה.

משרד התרבות והספורט לא הכחיש כי כך נעשה. בתגובתם נטען כי "משרד התרבות והספורט נוטל חלק במימון המשחק של ארגנטינה ישראל במסגרת פעילות שנות ה-70 למדינה. לאור האמור, המשרד איפשר לעובדים לרכוש עד שני כרטיסים לעובד (כאשר מספר הכרטיסים הוגבל לכ-200 כרטיסים), וזאת במסגרת פעילות לרווחות העובד. למען הסר ספק, העובדים נדרשים לממן את הכרטיסים במחיר מלא".

מאידך, כאמור, בהפקה מתעקשים כי "לא נתנו ולא ניתן שום כרטיס למשרד ממשלתי. קיבלנו פניות משורה של משרדים ולשכות ממשלתיות בבקשה לקבל הקצאה של כרטיסים. כולם, כולל משרד הספורט, לא קיבלו דבר, ונמתין לתשובת היועמ"ש בנושא", הם מבהירים. 

משרד התרבות והספורט: "אין פסול משפטי"

היועץ המשפטי של משרד התרבות והספורט מסר בתגובה: "אין פסול משפטי ברכישת הכרטיסים המרוכזת עבור עובדי המשרד, במסגרת פעילות הרווחה לעובדים. רכישת כרטיסים בכסף מלא אינה בגדר 'מתנה' כמשמעותה בחוק שירות הציבור מתנות ואינה בגדר עבירה על חוק שירות המדינה או על הוראות התקשי"ר. לא ניתן לדבר במקרה זה אף על קבלת טובת הנאה. 

"משרד התרבות והספורט נוטל חלק במימון המשחק של ארגנטינה מול ישראל במסגרת פעילות שנות ה-70 למדינה. לאור האמור המשרד אפשר לעובדים לרכוש עד שני כרטיסים לעובד, וזאת במסגרת פעילות לרווחות העובד. למען הסר ספק, העובדים נדרשים לממן את הכרטיסים במחיר מלא". 

לאן הלכו הכרטיסים

3,000 כרטיסים לשופרסל, 7,500 להתאחדות לכדורגל 

לאן כן הוקצו הכרטיסים? לפי קומטק, מספר הכרטיסים שהועברו לנותני החסויות למשחק עמד על 10,000, אולם מדובר בהיקף שיכול לרדת ל-8,000, היות שההסכמים עם נותני החסות טרם נסגרו סופית.

מתוך זה, שופרסל קיבלה כ-3,500 כרטיסים, והיא מגיבה כך: "שופרסל היא נותנת החסות הרשמית של משחק ישראל-ארגנטינה. במסגרת זו רכשנו כ-3,000 כרטיסים אשר יחולקו לעובדי הסניפים של החברה מקריית שמונה ועד אילת. בכך יתאפשר לקופאיות, לירקנים, לקצבים, לסדרנים ולמחסנאים שלנו ליהנות מאירוע ייחודי זה".

כ-500 כרטיסים נוספים תחלק שופרסל לילדים ולנוער מיישובי הפריפריה ולעמותות. חברת מגדל, שהצטרפה כנותנת חסות, תאפשר ל-20 ילדים ולמלווים מעמותות שלהן היא תורמת ללוות את השחקנים ולפגוש אותם לפני המשחק. הייסנס, נותנת חסות נוספת, טוענת כי לא קיבלה כרטיסים במסגרת שיתוף הפעולה שלה באירוע.

מי עוד קיבל כרטיסים? ההתאחדות לכדורגל, האמונה על נבחרת ישראל, קיבלה הקצאה של 7,500 כרטיסים - כך לפי נתוני ההפקה. הכרטיסים שהוקצו להתאחדות כוללים מכירה של 6,500 כרטיסים, מתוכם 5,000 למנויים על משחקי הנבחרת ו-1,500 כרטיסים למכירה. בנוסף קיבלה ההתאחדות 1,000 כרטיסים נוספים לחלוקה (למשל לשחקני עבר, לספונסרים שעמם היא מצויה בהתקשרות ועוד).

עוד מדגישה איילת פריש, מנהלת יחסי הציבור של קומטק, כי גם מספר הכרטיסים שהוקצה לקהל, שעומד לדבריה על 20 אלף, יכול לגדול ב-2,000 כרטיסים נוספים שיועברו מאלה שהקצתה החברה לספונסרים. מתוך אותה הקצאה (20 אלף כאמור) רכש מפיק האירוע, דניאל בנעים, 4,500 כרטיסים שיחולקו לילדים בפריפריה ותושבי עוטף עזה. כ-1,500 כרטיסים נוספים הוקצו לטובת מה שמוגדר כ"לוגיסטיקה" (צלמים, מדיה, סדרנים). 

עוד בטרם השיב היועמ"ש לפנייה הבוקר הטוענת לקבלת טובות הנאה מצד משרד התרבות והספורט שאפשר לעובדיו לרכוש 200 כרטיסים בהקצאה מיוחדת - על שולחן היועמ"ש מונחת פנייה נוספת. נדגיש, מפיק האירוע מכחיש כי הקצה למשרד התרבות כרטיסים לרכישה מיוחדת: לטענת חברת קומטק לא ניתנו כרטיסים לשום משרד ממשלתי שהחברה ממתינה להחלטת היועמ"ש. 

פנייה שנייה ליועמ"ש 

בהמשך לפנייה מהבוקר שיגרה היועצת המשפטית של משרד התרבות, עו"ד הדס פרבר-אלמוגי, מכתב למנכ"ל המשרד, ובו היא מאשרת כי המשרד אפשר לעובדים לרכוש כרטיסים כאמור. עוד מוסבר במכתב כי המשחק היה אמור להיות משוחק בחיפה אולם הועתק לאצטדיון טדי בירושלים, כשהמדינה תכסה את עלויות העברת המשחק בהיקף של 2.6 מיליון שקל (מתקציב חגיגות שנות ה-70).

מודגש כי פרט להעברת הכספים אין למשרד התרבות והספורט ולמשרד לענייני ירושלים שום סמכויות בקשר למשחק. "האירוע אינו בגדר אירוע ממלכתי והוא אירוע של יזם פרטי". עוד מודגש כי המשרד ביקש לקדם את רווחת עובדיו בסיוע רכישת כרטיסים, ולשם כך הוקצו למשרד 200 כרטיסים שיירכשו על-ידי עובדי המדינה במחיר מלא.

עוד מציינת עו"ד הדס פרבר-אלמוגי כי המשרד פועל באופן דומה גם באירועים אחרים דוגמת רכישה מרוכזת של כרטיסים למופעים במסגרת פסטיבל ישראל, וכי רכישת כרטיסים במחיר מלא אינם מהווים מתנה. לפיכך היא מסכמת כי אין פסול משפטי ברכישת הכרטיסים המרוכזת כאמור.

מכתבה זה הוביל את עו"ד שחר בן-מאיר לשגר פנייה שנייה ליועמ"ש, בה הוא גורס כי בהתאם לתגובת משרד התרבות כאמור, הרי שמדובר באירוע פרטי "שאין למשרד התרבות כל קשר אליו". מכאון הוא דורש כי היועמ"ש יורה לשרת התרבות והספורט, מירי רגב, שלא להגיע למסיבות עיתונאים הקשורים למשחק, שלא ליחצן אותן ושלא להגיע לכר הדשא במגרש, למעט אם רכשה כרטיס (ובכך תשב ביציע הצופים).

אם היועמ"ש לא יורה לשרה לעשות כן, עו"ד בן-מאיר גורס כי מדובר בהודאה כי זהו אירוע ממלכתי, "על כל הנובע מכך, לרבות עבירות משמעת של עובדי המשרד, מעבר לשימוש בתקציב המשרד עבור עריכת המשחק". 

עוד כתבות

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

חצי שעה של השראה. ערן גפן בשיחה עם ינון קוסטיקה / צילום: עומר הכהן, מנחם רייס

המייסד של החברה בעלת הצמיחה המהירה בעולם מגלה את הסוד

הסטארט-אפ הראשון שהקימו נמכר למיקרוסופט, חברת אבטחת הענן שלהם מכניסה 350 מיליון דולר בשנה, ורק החודש הם עשו עסקת ענק נוספת ● ינון קוסטיקה, שותף-מייסד ב-Wiz, בשיחה עם ערן גפן על הדרך שלו ושל שותפיו, שהתחילה על האוטובוס בדרך לבקו"ם, הרגע שבו הבינו איך הם הופכים את השוק והטריק שמאפשר להם לעבוד בצוות ● חצי שעה שלה השראה

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד