גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרטנר דיווחה על ירידה של 70% ברווח התפעולי ברבעון

דוח פושר לפרטנר: ירידה בהכנסות מסלולר ל-466 מיליון שקל ברבעון הראשון ● שיפרה את מכירות הציוד ברבעון ל-201 מיליון שקל מ-169 מיליון ברבעון הקודם - מה שסייע להכנסות הכוללות ● החברה, ששוקלת גם להיכנס לתחום האשראי, תחלק לעובדיה קרוב למיליון שקל מרווחי החברה בשנת 2017

אחרי נפילה של כ-40% במחיר המניה מתחילת השנה, בחברת התקשורת פרטנר   דיווחו היום (ה') על כוונה לבצע רכישה עצמית של מניות בסכום של עד 200 מיליון שקל, כשהמנה הראשונה בהיקף 50 מיליון שקל תהיה מיידית. בקופת החברה היו בסוף הרבעון הראשון 703 מיליון שקל, כאשר רק לפני שנה ביצעה החברה פעולה הפוכה, כשגייסה הון בהיקף דומה לרכישה העצמית המתוכננת; הגיוס בוצע במחיר של כ-19.6 שקל למניה, כשהמחיר כיום הוא כ-14.1 שקל. המניה עלתה במהלך היום ב-7%.

פרטנר פרסמה את תוכנית הרכישה העצמית במסגרת דוחות הרבעון הראשון של 2018. במקביל דיווחה החברה כי היא בוחנת מנועי צמיחה חדשים - כולל תחום כרטיסי האשראי.

פרטנר הציגה ברבעון הכנסות של 826 מיליון שקל, עלייה של 3% מהרבעון המקביל אשתקד וירידה של 1% מהרבעון הקודם. הרווח הנקי הסתכם ב-9 מיליון שקל, בהשוואה לרווח של 64 מיליון שקל ברבעון המקביל והפסד של 50 מיליון שקל ברבעון הקודם. ה-EBITDA (רווח בניכוי ריבית, מס, פחת והפחתות) היה 177 מיליון שקל, ירידה של 29% מהרבעון המקביל ועלייה של 12% מהקודם.

שחיקה חדה נרשמה בתזרים המזומנים החופשי, שהסתכם ב-21 מיליון שקל - ירידה בשיעור דו-ספרתי מהרבעון המקביל ומהרבעון הקודם. הירידה משקפת את סיום תקופת התשלומים התשלומים של לקוחות על ציוד קצה (סמאטרפונים) שנרכשו לפני 1-3 שנים.

שחיקה במגזר הקווי והשוק הסיטונאי

מגזר הסלולר של פרטנר הציג ברבעון הכנסות של 644 מיליון שקל, כשההכנסות מציוד גדלו ב-23% ביחס לרבעון המקביל, ל-178 מיליון שקל, בעוד שההכנסות משירותים ירדו ב-5% ל-466 מיליון שקל. הסלולר הניב EBITDA של 134 מיליון שקל, ירידה מ-187 מיליון שקל ברבעון המקביל, כשההכנסה החודשית הממוצעת ממנוי (ARPU) הייתה 58 שקל, ירידה של 3 שקלים מהרבעון המקביל ושל שקל מהרבעון הקודם.

אחת הנקודות המעניינות בדוחות של פרטנר היא הפעילות הקווית. הכנסות החברה ממגזר זה היו 225 מיליון שקל ברבעון הראשון, כשההכנסות משירותים היו 202 מיליון שקל. אם משווים לרבעון המקביל, ההכנסות משירותים גדלו ב-8 מיליון שקל, והגידול מהרבעון הקודם היה של 5 מיליון שקל. הגידול בפעילות מיוחס בעיקרו להכנסות מטלוויזיה; אבל אם בוחנים את הרבעון הראשון של 2016, שאז לפרטנר לא הייתה טלוויזיה, אבל הכניסה שלה לשוק הסיטונאי הייתה בעיצומה - רואים שההכנסות עמדו על 222 מיליון שקל בשוק הקווי. המשמעות היא שהמגזר הקווי והשוק הסיטונאי נמצאים בשחיקה גדולה שהכניסה לטלוויזיה לא מצליחה לפצות.

ה-EBITDA מהמגזר הקווי הסתכם ב-43 מיליון שקל, ירידה של 33% מהרבעון המקביל ועלייה של 26% מהקודם. נכון להיום יש 77 אלף משקי בית שמחוברים לפרטנר TV.

פלאפון בולטת לטובה

"פרטנר החלה את 2018 בתנופה - ברבעון הראשון המשכנו לצמוח במספר מנויי ה-Post-Paid בסלולר, ובפרטנר TV יש כבר יותר מ-77 אלף משקי-בית מחוברים נכון להיום. בנוסף, פריסת תשתית הסיבים האופטיים הואצה משמעותית, ובכוונתנו להגיע עד סוף השנה כבר ליותר ממחצית הערים בישראל", מסר המנכ"ל, איציק בנבנישתי.

בהשוואה בין 3 חברות הסלולר הוותיקות - פרטנר, סלקום ופלאפון, פלאפון בולטת לטובה ברבעון הראשון. החברה מציגה תזרים חופשי גבוה יותר משל המתחרות ואת ה-EBITDA הרבעוני הגבוה בענף, 160 מיליון שקל, לעומת 134 מיליון שקל בפרטנר ו-112 מיליון שקל בסלקום. לפלאפון מספר המנויים הנמוך בין השלוש, אך הפער בהכנסות אינו מאוד גדול - 619 מיליון שקל בפלאפון, 11 מיליון שקל פחות מהמגזר הקווי של סלקום. זאת, למרות שלסלקום יש הכנסות מגולן טלקום על הרשת המשותפת ופרטנר רושמת בהכנסות גם את הוט ששותפה איתה.

ה-ARPU הגבוה בין השלוש הוא אצל פרטנר, אך היא גם היחידה ביניהן שרשמה ירידה במספר המנויים ברבעון, לעומת עלייה של 21 אלף בפלאפון ושל 5,000 בסלקום.

בשורת הרווח, 3 החברות מציגות שחיקה עצומה ביחס לרבעון המקביל ומעבר לרווח חד-ספרתי במיליוני שקלים. פרטנר ופלאפון רשמו ברבעון רווח נקי זהה, 9 מיליון שקל, בזמן שאצל סלקום הרווח הסתכם ב-7 מיליון שקל. עם זאת, לפלאפון יש הכנסות מימון ולא הוצאות מימון כמו של פרטנר וסלקום. אם לפלאפון היה חוב דומה לזה של פרטנר למשל, ספק אם לא הייתה עוברת להפסד.

התוצאות הכספיות של פרטנר

המטרה הבאה: לאומי קארד

על רקע הרפורמות בענף כרטיסי האשראי מחד והשחיקה בפעילות התקשורת מאידך, חברת פרטנר בוחנת כניסה לפעילות בתחום כרטיסי האשראי. פרטנר, שבשליטת חיים סבן, הודיעה היום כי "החברה נמצאת בתהליך בחינת מנועי צמיחה חדשים, לרבות בחינה ראשונית של אפשרות כניסה לתחום כרטיסי האשראי והחיוב, לרבות באמצעות רכישת חברה או כניסה לפעילות עצמאית בתחום זה".

נזכיר כי בנק הפועלים ולאומי צריכים למכור את חברות כרטיסי האשראי שבשליטתם (ישראכרט ולאומי קארד, בהתאמה) במסגרת חוק שטרום. פרטנר כבר גיששה באופן ראשוני בדבר אפשרות לרכוש את אחת החברות. יחד עם זאת, במערכת הפיננסית מעריכים כי סיכוי קלוש שהיא אכן תרכוש את אחת החברות. מדובר בעסקה גדולה למדי. שווי לאומי קארד מוערך בכ-2.5 מיליארד שקל, וישראכרט בכ-3.5 מיליארד שקל.

גם אם פרטנר לא תרכוש את מלוא המניות, מדובר בעסקה מאתגרת לחברה, במיוחד לאור מצבה הפיננסי והעסקי. כמו כן ישנם מתעניינים ברכישת ישראכרט ולאומי קארד בדמות קרנות השקעה זרות שאם ירצו יוכלו כנראה לגבור בקלות על הצעה מצד פרטנר.

בהקשר זה נזכיר כי המפקחת על הבנקים, ד"ר חדוה בר, אמרה אתמול (ד') במסיבת עיתונאים כי ישנם מתעניינים רבים בחברות כרטיסי האשראי, שנפגשים עם בנק ישראל בנושא. יחד עם זאת, חשוב לומר כי הרפורמות השונות בענף כרטיסי האשראי מקלות על כניסה של מנפיקי כרטיסי אשראי חדשים, ולכן נראה כי תרחיש סביר יותר הוא שפרטנר תיכנס באופן עצמאי כמנפיקה כרטיסים או תחבור בשיתוף-פעולה לאחד הגופים בעולם התשלומים.

בינתיים בשוק ההון התלהבו מהודעתה של פרטנר, וזאת על אף שכלל לא בטוח שהיא תיכנס לפעילות בעולם התשלומים והאשראי. מניית החברה זינקה בכ-6.5% (נכון לשעת הצהריים), וזאת על אף דוחות פושרים למדי שהיא פרסמה.

עוד כתבות

חיים גליק ודדי שמחי / צילום: בר לביא, איל יצהר, צילום מסך

דדי שמחי וחיים גליק רוצים לחבר את אצולת אזרבייג’ן למכרזי הענק של המטרו

על רקע מכרזי המטרו הגדולים בתולדות המדינה, צמד המתווכים פועלים להביא לישראל שחקנים זרים חדשים ● בין המתעניינות: אקורד האזרית, שכבר החלה במהלך לרישום כקבלן ישראלי - בזמן שחברות אירופיות ותיקות דווקא נסוגות מהשוק ● מי עומד מאחורי החברה?

מה מסתתר במבול תשקיפי הנדל''ן בבורסה בת''א / איור: גיל ג'יבלי

6 חברות נדל"ן הגישו תשקיף באותו סוף שבוע, ויש להן מכנה משותף אחד

בסוף שבוע אחד, 6 חברות נדל"ן חדשות פרסמו תשקיף לקראת הנפקת מניות או אג"ח ● לכולן יש מכנה משותף: גירעון בהון החוזר, שמלמד על צורך גובר בנזילות ● מהלכי ההנפקה מקודמים ימים ספורים אחרי הורדת הריבית של בנק ישראל ● גלובס צלל לתשקיפים ומביא את התוצאות והסיבות להנפקות החדשות של ת"א

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

אחרי הזינוק בבורסה: מיטב מכרה 5% מהמניות בחצי מיליארד שקל

לאחר שמניית מיטב זינקה בתוך שנה וחצי ב-650% והפכה לאחת מ-40 החברות הגדולות בבורסה עם שווי שוק של 9.5 מיליארד שקל, החברה מגייסת 500 מיליון שקל ממשקיעים בארץ ובחו"ל ● את הגיוס הוביל בנק ההשקעות ג'פריס

פעילות כוחות צה''ל ברפיח (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

4 מחבלים מתבצרים חוסלו כשיצאו ממנהרה ברפיח

דיווחים בעזה: צה"ל תוקף בח'אן יונס ● מתקיימים חיפושים אחר חלל חטוף בבית לאהיא ● קטאר רומזת שיש להתקדם לשלב ב' בהסכם בין ישראל לחמאס: "זה שנותרו שני חטופים חללים - הישג אמיתי" ● גילויים חדשים על כישלון חיל האוויר ב-7 באוקטובר: "לא תקפו" ● הרמטכ"ל מקים צוות חקירה ייעודי למחדל "חומת יריחו" ● עדכונים שוטפים

יפית גריאני / צילום: כדיה לוי

דירקטוריון כאל בחר: יפית גריאני מונתה למנכ"לית

לגריאני צפויים לא מעט אתגרים בניהול חברת כרטיסי האשראי, ובראשם הליך המכירה של מניות החברה שצפוי להימשך עוד חודשים ארוכים ● גריאני שימשה בעבר הלא רחוק  כמשנה למנכ"לית ישראכרט

מכשיר בדיקה של קווליטאו / צילום: אתר החברה

מניית השבבים שזינקה בת"א ב־3,000% וחברת הגמל שהרוויחה ממנה בגדול

חברת בידוק השבבים קווליטאו הציגה דוח חזק בו שילשה את הרווח הרבעוני והפחיתה את התלות בסין ● המרוויח הגדול: ילין לפידות

פנסיה (אילוסטרציה) / צילום: Shutterstock

מסלול אחד הניב תשואה של מעל 20% השנה: מה עשה החיסכון שלכם?

החוסכים במסלולים הכלליים צפויים ליהנות מתוספת תשואה חיובית ממוצעת של 1% בנובמבר, בעוד החוסכים במסלולי המניות צפויים ליהנות מתשואה חזקה מעט יותר של 1.3% ● בהמשך למגמה בחודשים האחרונים, גופים ומסלולים שהיו חשופים יותר לישראל הרוויחו יותר, ואלה שהיו מוטים למדדי ארה"ב נהנו פחות

יפית גריאני / צילום: רמי זרנגר

המנכ"לית שתוביל את מכירת חברת כרטיסי האשראי כאל לבעלי שליטה חדשים

יפית גריאני, לשעבר בכירה בישראכרט ובדיסקונט, נבחרה להוביל את כאל בעיצומו של הליך מכירה לבעלי שליטה חדשים ● היא נכנסת לתפקיד תחת מגבלות של חוסר ודאות רגולטורית ועם ציפייה ברורה: לשמור על ביצועים חזקים שיבטיחו את השווי המרבי בעסקה

ח''כ דוד ביטן ושר התקשורת ד''ר שלמה קרעי / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

למרות התנגדות הייעוץ המשפטי: חוק השידורים בדרך לוועדה מיוחדת

ועדת הכנסת תדון ביצירת מסלול עוקף לקידום הצעת החוק של שר התקשורת שלמה קרעי, ובכך תדלג על ההתנגדות שהוביל יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ דוד ביטן ● בענף מביעים חשש מפוליטיזציה

מייסדי Moonshot - מימין: פרד סימון, הילה חדד חמלניק, שחר בהירי. / צילום: Moonshot

הסטארט-אפ של מנכ"לית משרד המדע לשעבר: "מעליות" לחלל

משגר חלליות אלקטרו-מגנטי הבנוי בתצורה של מסילת רכבת המזדקרת לשמיים: זהו המוצר אותו מפתחת חברת הסטארט-אפ הישראלית Moonshot שהקימה הילה חדד-חמלניק, בעברה מנכ"לית משרד המדע, יחד עם פרד סימון, ממייסדי ג'ייפרוג, ושחר בהירי

רובי ריבלין / איור: גיל ג'יבלי

פונה לביטקוין: הסיבוב הכואב של רובי ריבלין באלקטריאון נגמר

כארבע שנים אחרי שמונה לנשיא אלקטריאון, דרכיהן של חברת הטכנולוגיה ונשיא המדינה לשעבר נפרדות ● לאחרונה דווח על מינויו של ריבלין לנשיא חברת המטבעות הדיגיטליים ביטקור, המקדמת מהלך לרישום מניותיה בבורסה המקומית

מאגר לוויתן. בעיגול: עבד אל־פתאח א־סיסי, נשיא מצרים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

עסקת הגז ב–35 מיליארד דולר עם מצרים תקועה וקטאר מנסה להיכנס לתמונה

העיכוב המתמשך באישור עסקת הענק ליצוא גז ממאגר לוויתן למצרים פותח פתח לקטאר להציע לקהיר אספקת גז טבעי מונזל בהיקפי ענק ● בינתיים גורמים ישראליים ומצריים זועמים, ולגלובס נודע כי שורת בכירים אמריקאים בראשות טראמפ מנסים לפתור את הפלונטר

משרדי הרצוג, פוקס, נאמן / צילום: תמר מצפי

23 קומות בפרויקט תאומי רובינשטיין: הרצוג פוקס נאמן מרחיב את שטחו

הרצוג פוקס נאמן, אחד משלושת משרדי עורכי הדין הגדולים בישראל, ישכור ארבע קומות נוספות במגדל המערבי של פרויקט תאומי רובינשטיין בת"א ● ההסכם החדש כולל שכירות נוספת בשטח של כ־5,000 מ"ר

מפעל מיטרוניקס / צילום: שגיא מורן

מנכ"ל מיטרוניקס פורש עם הפסד רבעוני של 40 מיליון שקל

יצרנית הרובוטים לניקוי בריכות מקיבוץ יזרעאל דיווחה אומנם על גידול של 5% בהכנסותיה, אך התחזקות השקל והפעולות להפחתת המלאי הביאו להעמקת ההפסד, שעמד בסוף הרבעון על כ-40 מיליון שקל ● הירידה במלאי של מיטרוניקס נמשכה גם אל תוך הרבעון השלישי

משלוחי קוקאין שנתפסו על ידי משמר החופים האמריקאי בפורט אוורגליידס, פלורידה / צילום: ap, Rebecca Blackwell

טראמפ מתמקד במלחמה בסמים, והסטארט-אפים בתחום הביטחון מרוויחים

רחפנים, חיישנים ופלטפורמות בינה מלאכותית זוכים למיתוג מחדש ככלים למאבק ב"טרור סוחרי הסמים" ● כך, הטכנולוגיה שעיצבה את מלחמת עיראק ואפגניסטן - ולא פסחה על אוקראינה - עוברת מיתוג מחדש ומוצבת במשמר החופים בקריביים ובמדבריות הגבול המקסיקני

סניף הקפה של פקטורי 54 בביג פאשן גלילות / צילום: מושי ניטליס

רשת פקטורי 54 פותחת בית קפה בביג פאשן גלילות

בהשראת מותגי היוקרה בעולם, רשת פקטורי 54 פותחת השבוע בית קפה בסמוך לחנות שלה בביג פאשן גלילות, שיתפרס על פני כ-60 מ"ר ● וגם: 20 שנה לאחר ההנפקה בנאסד"ק - האחים אייל, ניר וגיל שרצקי, בעלי איתוראן, צלצלו בפעמון פתיחת המסחר של הבורסה ● אירועים ומינויים

שיגור טיל חץ 3 / צילום: משרד הביטחון

חץ 3 תהפוך השבוע למבצעית בגרמניה, ובשוק מדברים על גל ההזמנות שבדרך

מערכת ההגנה האווירית חץ 3 של התעשייה האווירית תחל לפעול באופן חלקי כבר השבוע בברלין ותספק לגרמניה הגנה מול טילים בליסטיים מחוץ לאטמוספירה ● "באירופה יש צורך אקוטי במערכות כאלו", אומרים בתעשיות המקומיות ● אילו עוד עסקאות בדרך?

חימושים של אלביט בדרך למשימת הפצצה באיראן / צילום: ביטאון חיל האוויר

שלוש ישראליות ברשימת 100 החברות הביטחוניות הכי גדולות. ומי הראשונה?

אלביט, התעשייה האווירית ורפאל מדורגות ב-34 המקומות הבכירים בעולם ב-2024 ● בראייה כלל־אזורית, תשע חברות מהמזרח התיכון נכנסו לרשימה, כשההכנסות שלהם יחד עמדו על כ־31 מיליארד דולר ● ומי מובילה את הרשימה?

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: הדס פרוש

נתניהו לא הגיש בקשת חנינה אלא כתב "אני מאשים"

המסמך שהגיש רה"מ לנשיא המדינה לא כולל הודאה באשמה ומבהיר כי לא יפרוש ● היועמ"שית צפויה להתנגד, אבל הנשיא הרצוג עשוי לתמוך – ובאקלים הנוכחי המהלך עשוי אף לקבל את ברכת בג"ץ ● התנהלות שופטי נתניהו מבהירה כי גם זיכוי על הפרק

ראש הממשלה ג'ורג'ה מלוני / צילום: ap, Phil Noble

2,452 טון זהב עלולים להצית עימות חדש שיטלטל את כלכלת איטליה

תיקון חוק חדש באיטליה מבהיר כי זהב המדינה שייך לעם, ומעורר חשש שהממשלה תנסה להשתלט על העתודות ולפגוע בעצמאות הבנק המרכזי ● המהלך מעורר דאגה גם באיחוד האירופי: לאיטליה יש עתודות זהב בשווי 280 מיליארד אירו, שהן חלק מהגיבוי למטבע המשותף