גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עצמאים? אלו הדברים שאתם צריכים לקחת בחשבון כשאתם שוכרים משרד במרכז עסקים

נטוורקינג עשיר, מיקום אטרקטיבי, נוחות מקסימלית ושירותים ייחודיים ● פרילאנסרים כבר לא נאלצים כיום לעבוד מהבית, יש לא מעט יתרונות עבורם במרחבי עבודה במתחמי עסקים שמיועדים בעיקר להם

מרכז העסקים של Regus בשרונה, תל אביב/הדמי צילום: סמדר עודד; עיצוב: אורלי דקטר
מרכז העסקים של Regus בשרונה, תל אביב/הדמי צילום: סמדר עודד; עיצוב: אורלי דקטר

הכתבה בשיתוף Regus

אחת הסוגיות שבהן נתקלים פרילאנסרים רבים היא סוגיית מרחב התעסוקה, שצריך להיות מותאם לצרכים הייחודיים שלהם כעצמאים. יש מי שבוחרים לעבוד מהבית, בעוד שרבים אחרים מעדיפים לנצל את היתרונות של עבודה ממשרד. עם זאת, מגדלי משרדים מסורתיים מקשים על עצמאים, בייחוד בשל הדרישה לחתימה על חוזה לטווח ארוך, מה שלא מתאים תמיד לאופי העבודה של פרילאנסרים. בדיוק לשם כך הוקמו בשנים האחרונות מרכזי העסקים בישראל, המאפשרים להשכיר משרד באופן גמיש, ופונים ללקוחות רבים, מהפרילאנסרים הבודדים ועד לחברות שמבקשות להתרחב עם הזמן. יש מספר דברים שעצמאים קטנים ואחרים צריכים לקחת בחשבון לפני קבלת החלטה על שכירת מתחם עבודה, או משרד שלם במרכז עסקים שכזה. להלן המרכזיים שבהם:

נוחות והתמקדות בפיתוח עסקי, במקום בלוגיסטיקה

מרכזי העסקים הם מתחמי משרדים מרווחים ונוחים שמציעים לעצמאים, לעסקים קטנים ואף לחברות גדולות יותר שירותי משרד מגוונים. "פרילאנסרים נהנים מהגמישות במשך הסכם השכירות במרכזים אלו, המאפשרת להם להתחייב לפרקי זמן קצרים ומשתנים, בשונה מהנהוג בשכירויות ה'מסורתיות'", מסבירה גלית רגב, מנהלת הפעילות של Regus בישראל, אשר מפעילה למעלה מ-3000 מרכזי עסקים במעל 100 מדינות בעולם מאז 1989. היא מוסיפה כי "בדרך זו חברות נהנות מהיכולת לגדול או להצטמצם באופן מיידי, בהתאם לתנודות שהעסק שלהן חווה, או למשש את הדופק של השוק הישראלי במשרד קטן ובמידת הצורך לגדול".

יתרון נוסף של מרכזי העסקים הוא בכך שאותם עצמאים, השוכרים בהם שטח, לא צריכים להתמודד כלל עם לוגיסטיקה. מרכז העסקים מספק לשוכרים את כל מה שצריך, מציוד משרדי ועד שירותי משרד. "זה מאפשר לעסקים להתמקד במינוף העסק ובקידומו ומשאיר למרכזי העסקים את הלוגיסטיקה של תשתיות, ריהוט, חדרי ישיבות, ניקיון ועוד", אומרת רגב. הדבר חשוב בייחוד לעסקים של פרילאנסרים, שאין להם את המשאבים להתעסק עם כל הלוגיסטיקה שמסביב.

מרכזי העסקים של Regus הרבה יותר מעוד משרד>>>

המיקום קובע: אפשר להתחמק מהפקקים ולהישאר קרוב ללקוחות

נושא מיקום המשרדים הוא מהותי. מרכזי עסקים רבים כיום השכילו להתמקם מחוץ לטבעת הפקקים הלוחצת של עורקי התעבורה הלחוצים ביותר, אך עדיין ממש בקרבתם. אחרים נמצאים סמוך לקווי תחבורה ציבורית עתידיים, כמו למשל הרכבת הקלה, על מנת לאפשר לאלו ששוכרים בהם משרדים להגיע לאזור ללא צורך ברכב פרטי.

היתרון הגדול של מרכזי עסקים הוא שאינם מחייבים הקמת מגדל משרדים שלם, אלא יכולים להתפרש על פני אזורים רבים - 1000 מ"ר במגדל משרדים אחד, שתי קומות במגדל אחר ועוד, באופן שנותן פריסה רחבה ומענה לעצמאים בחברות באזורים גיאוגרפים שונים. כך, למשל, בימים אלו נפתח בפתח תקווה, בקומה ה-11 של מגדל אבנת (ליד קניון עופר, מול בית החולים בילינסון) מרכז העסקים ה-15 של Regus בישראל. המרכז החדש משתרע על 1,300 מ"ר וצפוי לתת מענה מבחינה גיאוגרפית לבעלי עסקים רבים באזור פתח תקווה, ראש העין, שוהם ושאר ישובי הסביבה.

מרכז העסקים של Regus בפתח תקווה / צילום: סמדר עודד; עיצוב: אורלי דקטר

שירותים: לא רק מזכירות וטלפון

בעת שכירת מרחבים משרדיים או חללי עבודה משותפים במרכז עסקים, אחת השאלות החשובות היא אלו שירותים מקבלים בנוסף. פרילאנסרים, נציגים בודדים של חברות גלובאליות שפתחו נציגות בארץ וגם חברות גדולות יותר עשויים להיות מושפעים מהשירותים הנוספים והשונים הללו במידה רבה. שירותי מזכירות (כגון מענה טלפוני והעברת הודעות), כתובת לעסק, העברת הדואר וציוד מחשוב וריהוט, הם כבר סטנדרט במרכזי עסקים בארץ והחברות השונות מתחרות בשירותים הנוספים, הייחודיים, שהן מעניקות.

שירות ייחודי שמוצע על ידי מרכזי העסקים של Regus הוא זה של המשרד הווירטואלי. הוא מאפשר לכל פרילאנס או חברה לפתוח משרד בכל אחד מאלפי המקומות שבהם יש לריג'ס נוכחות בעולם. כך, למשל, עורך דין שיושב בישראל יכול לפתוח לעצמו משרד וירטואלי בלב אזור העסקים של ניו-יורק, לקבל כתובת עסקית למשלוח דואר, מספר טלפון, שירותי מזכירות ואופציה לרכוש מספר ימי שימוש בודדים בחודש או בשנה, אם ברצונו גם להגיע לאותו משרד. בדרך זו מקבל העסק נופך גלובלי, גם אם כל עובדיו נמצאים בפועל בישראל.

גם מי שלא מעוניין במשרד וירטואלי במקומות שונים ברחבי העולם, יכול, אם הוא זקוק לכך, לקבל זמן שימוש בכל אחד ממתחמי המשרדים של Regus שפרוסים בעולם, זאת באמצעות כרטיסיית Business World Platinum Plus, שמאפשרת חמישה או עשרה ימי משרד במתחמים אלו.

נטוורקינג: התפתחות של קשרים עסקיים

כל מתחם עסקי מאופיין ב"שכונה עסקית" שונה, שמורכבת מכלל החברות והעסקים שנמצאים באזור. היתרון הגדול של מרכזי עסקים ומתחמי השכרת משרדים הוא שבדרך כלל כמות הפרילאנסרים והחברות בהם גדולה ומגוונת, וכך מתאפשר נטוורקינג עשיר עם נציגים ממגוון רחב של תחומים. "עצמאים קטנים, ובכלל חברות, נהנים מאוד מהאפשרות לנטוורקינג, בזכות התנועה הערה והמגוון האנושי שקיים במרכזי עסקים", מסבירה רגב. "פרילאנסרים ונציגים של חברות מחו"ל לא מרגישים בודדים במרכז העסקים ואז גם מתפתחים קשרים עסקיים, עבור מי שמעוניין בכך".

אחד המבחנים הגדולים של מרכזי העסקים הוא לא רק במגוון החברות, שמאפשרות נטוורקינג, אלא באופן שבו הן תומכות ומעודדות את הנטוורקינג בין השוכרים במתחם וגם עם הסביבה שמחוצה לו. "כחלק מפתיחת מרכז העסקים בפ"ת אנחנו נמצאים בעיצומו של תהליך למידת השכנים והיכרותם לטובת יצירת שיתופי פעולה עתידיים", מסבירה רגב, על עוד דרך בה מרכז העסקים מנסה לתת ללקוחות השונים בו ערך מוסף בזירת הנטוורקינג.

מרכז העסקים החדש של Regus בפתח תקווה כולל משרדים פרטיים וחללי עבודה משותפים, לצד חדרי ישיבות שניתן לשכור לפי שעה/יום, טרקלין עסקים ואת כל השירותים הייחודיים שעצמאיים או חברות צריכים, לרבות שירותי משרד וירטואלי, כרטיסיה לשימוש יומי במרכזי עסקים שונים של החברה בארץ ובעולם ועוד. המיקום האטרקטיבי גם צפוי להרחיק את הלקוחות הפוטנציאלים מהפקקים, אבל עדיין להישאר קרוב ללב הפועם של גוש דן.

לעצמאים, מרכזי עסקים מסוג זה מקנים ערך מוסף מיוחד. הם אינם נאלצים לעבוד מהבית ויכולים להיות קרובים ללקוחות שלהם וכן ללקוחות פוטנציאלים אחרים, זאת מבלי שהם צריכים להידרש לכל הלוגיסטיקה שמסביב. את כל שירותי האדמיניסטרציה, חלקם שירותים ייחודיים (כמו המשרד הווירטואלי והכרטיסייה), הם מקבלים ממרכזי העסקים. את הבחירה של מרכז העסקים עצמו, צריכים העצמאים לבצע לפי השיקולים שמתאימים לאופי העסק שלהם ולצרכיו.

מרכז העסקים של Regus בפ"ת - מחוץ לפקקים, קרוב לגוש דן>>>

עוד כתבות

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה הישראלית החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר