גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משרד עוה"ד גרוס (GKH) מתמזג עם משרד שנהב ושות'

לאחר השלמתו של המיזוג שצפוי להיכנס לתוקף באופן מיידי, יכלול המשרד החדש כ-170 עורכי דין וצפוי להיכנס לעשירייה הראשונה של משרדי עורכי הדין הגדולים בישראל

עו"ד איל שנהב / צילךום: סיון פרג'
עו"ד איל שנהב / צילךום: סיון פרג'

משרד שנהב ושות', בראשותו של עו"ד ד"ר איל שנהב, המעסיק כ-20 עורכי דין, מתמזג עם משרד גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג ושות', המעסיק כ-150 עורכי דין.

המיזוג, שצפוי להיכנס לתוקף באופן מיידי, ממצב את המשרד החדש, שימנה כ-170 עורכי דין, מתוכם למעלה מ-60 שותפים, בעשירייה הפותחת של משרדי עורכי הדין הגדולים במדינה.

משרד GKH, נחשב כבר כיום לאחד המשרדים הגדולים והמשפיעים בישראל, הנותן ייעוץ משפטי כולל ומייצג לקוחות מובילים מהקהילה העסקית, המקומית והבינלאומית. המשרד מתמחה בתחומים רבים, ובכלל אלה, בין היתר, ניירות ערך, מיזוגים ורכישות (M&A), היי-טק, דיני חברות, בנקאות וביטוח, אנרגיה ועוד.

בין לקוחות המשרד נמנים חמשת הבנקים הגדולים בישראל, חברות ביטוח, קבוצת סבן, GETT, קבוצת IDB, קבוצת נכסים ובניין, דסק"ש, שפיר, קבוצת עזריאלי, חברות בינלאומיות (יאהו, UBS, בנק אוף אמריקה - מריל לינץ', כמצ'יינה) וכן חברות ממשלתיות שונות ובהן רכבת ישראל, מקורות ודואר ישראל.

משרד שנהב ושות', שהוקם לפני כעשור על-ידי עורכי הדין ד"ר איל שנהב, טל דנון ואורן בירן, הוא אחד ממשרדי הבוטיק המובילים בישראל. תחומי העיסוק העיקריים של המשרד הם: היי טק וקרנות השקעה, מסים, מיזוגים ורכישות, פרויקטי תשתית לאומיים ועוד. המשרד נחשב מהמובילים בישראל בכל אחד מתחומי פעילותו. המשרד עובד באופן שוטף עם מספר משרדי עורכי דין מובילים באירופה, אסיה וארה"ב.

בין לקוחות המשרד - שורה של קרנות השקעה והון סיכון ישראליות ובינלאומיות, ובהן, קרן סקויה וכן קרנות בינלאומיות כגון Bessemer, Lightspeed ו-NVP, TLV, סטייט אוף מיינד, מגמה ועוד, תוך שבשנה האחרונה בלבד היה מעורב המשרד בגיוסי הון בהיקף של מאות מיליוני דולרים. לצד אלה מייצג המשרד חברות סטארט-אפ רבות צעירות וותיקות כאחד. בנוסף, מייצג המשרד את משרד האוצר, משרד התחבורה, נתיבי איילון וענבל בפרויקט הנתיבים המהירים בגוש דן. 

הקשר בין שני המשרדים התחיל עוד לפני שנים רבות, עת עבד עו"ד שנהב כסטודנט במשרד גרוס חודק (בשמו אז), והתחזק בשנת 2015 בשעה ייצג משרד גרוס את חברת אמזון, בזמן שזו רכשה את חברת אנפורנה אותה ייצג משרד שנהב.

המיזוג צפוי להרחיב ולחזק את מחלקת ההיי-טק במשרד גרוס, אשר מנתה בטרם המיזוג כ-40 עורכי דין, כאשר במסגרת המיזוג (לכשיאושר) ימונה עו"ד איל שנהב לראש מחלקת ההיי-טק וקרנות השקעה במשרד הממוזג.

שינויים נוספים שיתבצעו במסגרת המיזוג הם מינויים של עורכי הדין אורן בירן וטל דנון שנהב לראש מחלקת המסים וראש מחלקת התשתיות בהתאמה.

שם המשרד החדש יהיה "גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג, שנהב ושות'", והוא ישוב ככל הנראה לעשירייה הראשונה בדירוג משרדי עורכי הדין בישראל.

עו"ד איל שנהב ציין כי במשך שנים רבות קיבלנו הצעות רבות למיזוג של משרדינו עם משרדים אחרים. כמעט כל אחד מבין עשרת המשרדים הגדולים בישראל פנה אלינו בשלב כזה או אחר. בחרנו להתמזג עם משרד גרוס בשל מקצועיותו וערכיו. במסגרת המיזוג קיימת סינרגיה שמאפשרת להגביר יכולות שקיימות במשרדנו בתחומים שונים ולתת ללקוחותינו סל שירותים מגוון בתחומי ליטיגציה, נדל"ן, שוק הון, דיני עבודה ועוד. הכימיה האישית עם ראשי המשרד היתה שיקול מכריע בהחלטה זו". 

עו"ד דוד חודק, ראש המשרד, ודוד פורר ואיה יופה, השותפים המנהלים במשרד גרוס, ועורכי הדין אסתר קורן וריק מן, יו"ר הוועדה האקזקוטיבית, בירכו על המיזוג ומסרו: "פנינו לצמיחה מהירה, התרחבות לתחום החשוב של תשתיות והובלה משמעותית בתחום ההייטק והמיסוי. אנו מעריכים מאד את שותפי משרד שנהב ועובדיו, ורואים בהצטרפותם תרומה משמעותית ליכולות המשרד ואיכותו". 

"המגמה נמשכת - המשרדים הגדולים ממשיכים לגדול"

המיזוג הצפוי בין משרד גרוס למשרד שנהב מגיע בהמשך למגה מיזוג שהתרחש בשוק עריכת הדין בינואר האחרון, ובו התמזגו משרד עורכי הדין שבלת ושות' עם משרד ראב"ד מגריזו בנקל ושות'. המשרד החדש, מונה כ-210 עורכי דין, מתוכם כ-60 שותפים.

בשנים האחרונות חצו 4 משרדי עורכי הדין הגדולים בישראל את רף 200 עורכי הדין המועסקים בהם. לצד משרד שבלת, חצו רף זה גם משרד הרצוג-פוקס-נאמן; משרד מיתר-ליקוורניק-גבע-לשם-טל ושות'; ומשרד גולדפרב-זליגמן. מלבד משרד הרצוג-פוקס-נאמן, אשר צמח לאורך השנים מבלי לקיים מיזוגים, שאר המגה-משרדים נולדו בעקבות מגמת המיזוגים ששלטה בשנים האחרונות בשוק ואף מגה-מיזוגים.

מגה-מיזוג אחד, שנחשב בשנת 2011 למיזוג הגדול ביותר בהיסטוריה של ענף עריכת הדין, היה המיזוג בין המשרדים גולדפרב וזליגמן. ואולם, בשנים האחרונות התקיימו לא מעט מיזוגים קטנים יותר, בינוניים, שאף להם הייתה השפעה משמעותית על המשק.

כך, בעקבות שני מהלכי מיזוג משמעותיים שבוצעו בתחילת 2016, נכנס משרד ארדינסט-בן נתן-טולידאנו ושות' לדירוג 20 הגדולים בארץ. המהלכים שהקפיצו את משרד ארדינסט למעלה היו קליטת מחלקת המיזוגים והרכישות לשעבר של משרד צלרמאיר-פילוסוף בראשות עו"ד דוני טולידאנו שהתפרק, וכן מחלקת מימון הפרויקט של תדמור ושות' בראשות פרופ' יובל לוי ושות', במלואה.

בשלהי 2016 ביצע משרד ארדינסט מהלך צמיחה נוסף, כאשר צירף לשורותיו את משרד עורכי הדין קליר-בנימיני ושות', הכולל את שני מייסדי המשרד, עו"ד רענן קליר ועו"ד אלון בנימיני; את עו"ד הגר גורי, שותפה במשרד; וכן 4 עורכי דין שכירים.

גם פירמת מיתר-ליקוורניק-גבע-לשם-טל שינתה את השוק כאשר קלטה את משרד מיתר-ליקוורניק אל שורותיה, ובהמשך את עו"ד אייל רוזובסקי, מבכירי הליטיגטורים בארץ, יחד עם 20 אנשי מחלקת הליטיגציה של פירמת צלרמאיר-פילוסוף שהתפרקה.

איה יופה ודוד פורר, שותפים מנהלים במשרד גרוס קלינהנדלר, חודק, הלוי גרינברג ושות', מסרו: "אנו בוחנים מעת לעת אפשרויות מיזוג למשרד, בתחומים משיקים לתחומי פעילותינו. במסגרת זו חיזקנו בשנה הקודמת את מחלקת הנדל"ן, והשנה אנחנו מביאים חיזוק משמעותי בתחומי התמחות נוספים. אנחנו מאמינים שצמיחה כזו אפשרית רק עם שותפים שמאמינים כמונו בשאיפה למצוינות ומקצועיות ללא פשרות וגם כאלה איתם יש לנו חיבור אישי טוב וחברי. אנו שמחים ונרגשים לקראת תחילת העבודה המשותפת". 

עוד כתבות

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?