גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בעל משרד קטן תובע את קניון אמות: גם לי יש זכויות בשטח

בתביעה שהוגשה נגד חברת אמות המחזיקה ומנהלת את קניון אורות באור-עקיבא, טוען בעלים של משרד בן 200 מ"ר בתוך הקניון כי הזכויות בשטחים המשותפים שייכות גם לו ● אמות: "מדובר בבעל משרד קטן המנסה לגרום לאמות לרכוש את משרדו בסכום מופרך"

קניון אורות / צילום: גיל ארבל
קניון אורות / צילום: גיל ארבל

ההיסטוריה כבר הוכיחה כי בעלות מלאה בקניון היא תנאי קריטי כמעט להצלחה. בעלות כמעט מלאה, היא לא פעם מתכונת לצרות. מבחינת השותפים הקטנים, שהם לא יותר מ"עצם בגרונם" של השותפים הדומיננטיים, האחרונים מתנהגים לא פעם כ"בריונים", מתעלמים מקיומם, ורומסים את זכויותיהם, יחסים שבוודאי לא מסייעים לשגשוג המרכז המסחרי.

דוגמה מצוינת לכך ניתן למצוא בתביעה שהגישה לאחרונה חברת מס טקס להשקעות בנדל"ן, שבבעלות רו"ח דרור שמוניס, לבית המשפט המחוזי בחיפה נגד אמות השקעות שבשליטת נתן חץ. החברה טוענת כי אמות פלשה לאלפי מ"ר שטחים משותפים בקניון אורות באור-עקיבא, ניכסה אותם לעצמה, ומשלשלת משימוש בהם מיליוני שקלים בכל חודש בגין דמי שכירות ודמי ניהול ומנכסת לעצמה את כל זכויות הבנייה בקניון במשך שנים, שלא כדין.

שמוניס לא הסתפק בכתב התביעה, והגיש קובלנה פלילית נגד מנכ"ל אמות אבי מוסלר, מנהלת הנכסים של אמות אסנת הוכמן ומנכ"ל קניון אורות קובי פוליקמן. בקובלנה הפלילית נטען כי הפעולות שמבצעים בעלי התפקידים באמות נעשות במטרה לכפות עליו למכור לאמות את החנות שלו בנזיד עדשים, כדי שתוכל להשתלט על הקניון כולו.

בית משותף

בינואר 2006 מכרה אנגל השקעות את השליטה בקניון אורות הממוקם בכניסה המזרחית לאור-עקיבא לחברת אמות השקעות, תמורת 91 מיליון שקל. הקניון - 11 אלף מ"ר עיקרי ועוד כ-5,000 מ"ר של שטחי שירות ושטחי חנייה לא מקורים - נמכר כולו לאמות, למעט 3 חנויות ומשרדים שנמכרו קודם לכן ל-3 בעלים פרטיים. 

לפי התביעה, באוקטובר 2003 רכשה מס טקס מחברת אנגל שטח מסחרי של 200 מ"ר בקניון, אותם הוא משכיר לרימקס, לווטרינר, למכון קוסמטיקה ולמשרד רואי חשבון. לטענת התובעת, הנכס הוא חלק מבית משותף, וההסכם אף כלל התחייבות לרישום בית משותף. בתביעה נטען, כי מאז חלפו 15 שנה, אבל המוכרת טרם רשמה את הקניון כבית משותף.

הטענה המרכזית של התובעת היא, כי לכל יחידה מסחרית שנמכרה צמוד חלק יחסי ברכוש המשותף, וכנגזרת מכך צמודה גם זכות לחלק יחסי בזכויות הבנייה. עוד צוין בתביעה, כי בהתאם לחוק בתים משותפים, רכוש משותף מוגדר ככל חלקי הבית המשותף חוץ מהדירות שבו, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המחיצות בין דירה לדירה, המסד חדרי המדרגות ועוד. "הרכוש המשותף הוא קניינם של כל בעלי הדירות בבית המשותף ואין למי מהם זכות לעשות בו שימוש ייחודי ובלעדי מבלי לאפשר ליתר הבעלים כל שימוש בו", נטען.

לטענת מס טקס בניגוד להסכם עם אנגל, ובניגוד לדין, מנכסת אמות לעצמה את כל הרכוש המשותף, כאילו הייתה הבעלים היחידי ומתנהגת כ"בריון שכונתי". לטענתה, אמות מבצעת הרחבות לתוך השטחים המשותפים, מציבה דוכנים ועסקים בשטחים המשותפים המניבים לה הכנסות, מגישה בקשות לתוספת זכויות בנייה ועושה שימוש בשטחים אלה, "ככל העולה על רוחה, כאילו אין בעלים נוספים מלבדה". באותה עת טוענת התובעת, אמות לא מאפשרת לה או לבעלי נכסים אחרים לבצע כל שימוש ברכוש המשותף. עוד נטען, כי אמות מעולם לא ביקשה מהתובעת אישור לנכס לעצמה שטחים משותפים או לבצע שינויים. לטענתה, אמות החליטה על דעת עצמה לקחת את החוק לידיים ולנסות לנשל את התובעת ואת יתר הצדדים השלישיים - בעלי החנויות, מכל הרכוש המשותף ומכל זכויות הבנייה.

התובעת מלינה כי אמות אינה מאפשרת לבצע רישום בית משותף, בטענות הלקוחות "מן הגורן ומן היקב", ועל כך אף הגישה גם חברת אנגל תביעה נגד אמות. "אנגל מקימת הקניון, זו שמכרה זכויות בשטחים בקניון לתובעת ולאמות, מודה בעצמה שיש לסלק את ידה של אמות מכל השטחים המשותפים שניכסה לעצמה ופלשה אליהם", נטען בתביעה. "כלומר, המוכרת עצמה מודה שלא מכרה לאמות שטחים אלה".

לטענת החברה, אמות החלה בהליך להגדלת הקניון, תוך ניכוס כל זכויות הבנייה בו, מה שמהווה פגיעה בזכות הקניינית של התובעת. עוד נטען, כי בשנת 2008 החלה הנתבעת בעבודות הרחבה בחנות ששוכרת שופרסל מתחת לחנות של התובעת, במסגרתן פלשה לשטח של מאות מ"ר של שטחים משותפים, שלא כדין וללא היתר.

לטענת התובעת, החוק מחייב את מי שעושה שימוש ברכוש משותף בתשלום שכר ראוי ליתר השותפים. להערכת התובעת שטח הרכוש המשותף כ-10,000 מ"ר, ועל כן חלקה עומד על 170 מ"ר. לטענתה, מחיר למ"ר בהתאם לעסקאות דומות עומד על 40 אלף שקל למ"ר, כלומר 6.8 מיליון שקל. לסכום זה יש להוסיף שווי זכויות בנייה שנגזלו, כאשר על-פי פרסומים אמות עומדת להגדיל את שטחי הקניון בשתי קומות, מה שלטענת התובעת מגדיל את השווי ל-8 מיליון שקל. לפי התביעה, "מבדיקה שערכה התובעת בוועדה המקומית לתכנון ובנייה, ומחלקת ההנדסה באור-עקיבא, הסתבר כי אמות הגישה בהחבא ובהסתר בקשות להגדלת זכויות בנייה לקומות נוספות בקניון, מתוך כוונה לנכס את מלוא זכויות הבנייה ולהמשיך לעשות כל העולה על רוחה בקניון".

סכסוך מסחרי

החברה מבקשת מבית המשפט לתת צו המורה לאמות להמציא את כל תשריטי השטחים שרכשה מאת אנגל, את הגרמושקות והיתרי הבנייה שהגישו אנגל ואמות לרשויות השונות בהשוואה למצב בפועל. "לתובעת אין ספק כי כל אי ההתאמות שיתגלו, הם למעשה שטחים משותפים שסופחו לנכסיה של אמות כשטחים עיקריים", נטען. וכאילו זה לא מספיק, מס טקס מציינת בתביעה כי אמות עושה בשטחים המשותפים שימוש כשטח עיקרי וגורפת כספים רבים שלא על-פי אישורים כדין, "ובאופן המהווה סכנה של ממש לשלום הציבור", ולכן יש להורות על פינוי שטחי פלישה אלה.

התובעת מבקשת מבית המשפט להורות לאמות להמציא את כל הבקשות שהגישה והאישורים שקיבלה לרבות הבקשה האחרונה לתוספת קומות ושטחים בקניון והזכויות שקיבלה משנת 2006 ועד היום, לרבות הרחבת שופרסל ככל שהגישה בקשה כזאת. בהמשך מבקשת החברה מבית המשפט לתת צווי מניעה בדבר הפסקות עבודה הריסה חילוט לגבי ההרחבות שביצעה לרבות הרחבת שופרסל ולהורות להעביר לחברה ולבעלי הזכויות האחרים את חלקם בזכויות הבנייה המוגדלות.

מאמות השקעות נמסר בתגובה: "מדובר בבעל משרד קטן בקניון, המנסה מזה זמן רב לגרום לאמות לרכוש את משרדו בסכום מופרך. הקובלנה והתביעה חסרות השחר שהוגשו על-ידו, הן חלק מניסיונותיו להפעיל לחץ פסול במסגרת סכסוך מסחרי ובהמשך למעשים נוספים שלו בגינם כבר הגישה אמות תביעה כנגד החברה שבבעלותו. כל מעשיה ופעולותיה של אמות בוצעו כחוק מכוח זכויותיה הקנייניות והדברים יתבררו במסגרת ההליכים שכבר הגישה, ועוד תגיש אמות, כנגד רו"ח שמוניס והחברה שבבעלותו".

אור-עקיבא לא לבד

המתח המובנה בין בעלים דומיננטי בקניון לבין בעלים בודדים קיים כמעט תמיד. בקניון קריית אונו למשל, שהוקם בזמנו על-ידי חברת אזורים כפרויקט פינוי בינוי, קיבלו בעלי חנויות במתחם הישן שעמד במקום חנויות בתוך הקניון וסביבו. קניון הזהב בראשון-לציון, שהוקם בשנות ה-90, נמצא ברובו בבעלות חברת הביטוח מגדל (שרכשה 75% מידי האחים משה ויגאל גינדי) וחברת דירות יוקרה שבבעלות שני האחים. אולם, חלק קטן מהחנויות נמכר בזמן ההקמה לבעלים פרטיים. 

לאורך השנים הוגשו מספר תביעות על-ידי משה ויגאל גינדי נגד הבעלים הפרטיים בקניון הזהב, אם בדרישה להשתתפות בשיפוץ, תביעה בגין הפרעה לניהול הקניון, ועד לתביעת לשון הרע. אחת התביעות הוגשה בטענה כי בעלי החנויות גרמו לעיכוב בעבודות השיפוץ, שגרר נזק כספי. לפני שנים אחדות החליטו בעלי הקניון להקים בו אגף חדש בקניון. בלי קשר, התקשרו האחים גינדי עם מותג האופנה מנגו לשכירת חנות בשטח 800 מ"ר באגף הוותיק, והם ביקשו לאחד כמה חנויות ושטח מעבר פנימי לחנות גדולה אחת.

שני בעלים המחזיקים בארבע חנויות בקניון, התנגדו לבניית החנות וטענו כי העבודות המבוצעות במעברי הקניון אינן חוקיות, ודרשו מהוועדה המקומית להוציא צווי הפסקת עבודה וצווי הריסה. העבודות, שבוצעו במקביל להגשת היתר בנייה, אכן הופסקו, ומאוחר יותר הוועדה המקומית הנפיקה היתר להכשרת העבודות. על היתר זה הגישו בעלי החנויות ערר לוועדה מחוזית, שקבעה כי ההיתר שנתנה הוועדה המקומית מבוטל, ועל גינדי להגיש בקשה מחודשת להיתר.

ועוד לפני ההכרעה, ובשל העיכובים שגרם הערר, הגישו גינדי תביעה בסך 5.5 מיליון שקל נגד בעלי החנויות שהתנגדו, בגין הנזקים שלטענתם נגרמו להם. בתביעה נטען כי בשל עצירת העבודות, לא הצליחה גינדי לעמוד בהתחייבות כלפי מנגו לתאריכים ולשטח החנותכתוצאה מכך, התגלעה מחלוקת מול מנגו, הופחתו דמי השכירות בגלל ששטח החנות קטן יותר, והאזור כולו נראה כמו אתר בנייה בגלל עצירת העבודות.

גינדי טענו בתביעה כי מדובר בבעלי חנויות סחטנים, המנסים להוציא טובות הנאה וכספים ללא הצדקה, ושפועלים בניגוד להסכמים המחייבים אותם לא להפריע לגינדי לנהל את הקניון. "לא יעלה על הדעת שאינטרסים אישיים של בעל עסק יובילו לסיכול פתיחת עסקים מסוימים", טענו גינדי. התביעה עדיין מתנהלת, אך תביעות להשתתפות בשיפוץ הקניון הסתיימו במחיקת התביעה, ותביעת לשון הרע בסך 7 מיליון שקל שהוגשה נגד הבעלים הפרטיים הסתיימה בתשלום של 40 אלף שקל בלבד.

עו"ד נועם קולודני שמייצג את הבעלים הפרטיים מסביר כי "נכון שקיים מתח מובנה בין בעלי החנויות לבעלי רוב הזכויות בקניון, אך אין במתח כזה כדי לאפשר דריסתו המוחלטת של המיעוט על-ידי הרוב, או לקבל החלטות לא סבירות שיש בהן כדי לעשוק את המיעוט".

עוד כתבות

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות בוול סטריט; מטא צוללת ב-10%, אנבידיה עולה ב-3.5%

נאסד"ק יורד בכ-1.2% ● מניות השבבים עולות ●  IBM צוללת ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● ישראליות: מובילאיי וצ'ק פוינט יורדות בעקבות הדוחות ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?