גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נתבעה ב-700 א' ש' על לשון הרע - ופועלת לגיוס מימון המונים

תושבת להבים נקלעה לסכסוך בין ראש המועצה למתחרה שלו וספגה שתי תביעות לשון הרע בסך מאות אלפי שקלים ● טוענת: "מדובר בתביעות השתקה"

פטיש דין משפט גזר דין עתירה דין וחשבון / צלם: פוטוס טו גו
פטיש דין משפט גזר דין עתירה דין וחשבון / צלם: פוטוס טו גו

אילאיל רזון, גננת מלהבים, הגיבה לפוסט שפרסם מתחרה של ראש המועצה הנוכחי - וספגה שתי תביעות לשון הרע בסכום של יותר מ-700 אלף שקל. רזון טוענת כי מדובר בתביעות השתקה, וכעת היא פונה לגיוס המונים על-מנת לגייס את הסכום הנדרש למימון הוצאותיה המשפטיות.

תביעות השתקה היו מאז ומתמיד כלי יעיל לשחקנים' חזקים בשוק להילחם ב'שחקנים' הקטנים יותר ובאנשים פרטיים שאינם בלי ממון. כלי זה הופך נפוץ יותר ויותר בשנים האחרונות, במיוחד על רקע פרסומים ברשתות החברתיות, שכבר הוכרו על-ידי בתי המשפט כפרסומים לעניין חוק לשון הרע.

רק לאחרונה סיקרנו ב"גלובס" את תביעת לשון הרע איתה מתמודדת בימים אלה העיתונאית שרון שפורר, בגין פרסומיה בפייסבוק בטענה לקשרים בין העבריין דוד דגמי לחברת אורבן נדל"ן.

בנוסף, שפורר סיקרה לפני מספר שבועות סיפור של תביעת אחרת, שהגישה יבואנית מותגי התינוקות בוגבו ובייביביורן נגד אישה שייעצה לחברים שלא לא לרכוש מנשאי בייביורן בקבוצת פייסבוק שהקימה.

באותו מקרה, התביעה נדחתה על הסף על-ידי שופטת בית משפט השלום בפתח-תקווה ניצה מימון-שעשוע, שקבעה כי מדובר בתביעת השתקה והורתה לשלם לנתבעת הוצאות בסך 15,000 שקל.

באותו פסק דין כתבה השופטת מימון-שעשוע כי "תביעת השתקה היא תביעה המנוגדת לאינטרס הציבורי שבשמירת שיח חופשי, ביקורתי ופתוח בספירה הציבורית בכלל... תביעה כזו מהווה גם ניצול לרעה של בתי המשפט, שזמנם הוא בגדר משאב ציבורי שיש לנצלו באופן מושכל ולא לאפשר לבעלי ההון לעשותו ככלי להתעמרות במי שמשאביו הכלכליים מוגבלים". 

כעת מדובר בגננת מלהבים, שנתבעה בשתי תביעות לשון הרע בגין תגובה שפרסמה לפוסט של יוסי ניסן, מועמד לראשות מועצת להבים, המתחרה בראש המועצה הנוכחי - אלי לוי. ניסן פרסם לפני יותר מחצי שנה פוסט בקבוצת הפייסבוק של תושבי להבים, במסגרתו הוא מבקר את אלי לוי, ראש המועצה הנוכחי, ורומז כי חברה המעסיקה את בנו ובבעלות מקורביו של ראש העיר, זכתה בביצוע עבודות תשתית בשטח המועצה.

בין היתר כתב ניסן בפרסום שלו: "בהמשך לפועלי בשיתוף הציבור ובשקיפות, ברצוני להביא לידיעתכם כי ממידע שהגיע אליי לאחרונה (שוב ראש המועצה מר אלי לוי לא ישתף את נבחרי הציבור), שחברת אורון אחזקה והשקעות בע"מ, שהיא חברת-בת בבעלות גילי ויואל עזריה תושבי להבים וחבריו בקרובים של ראש המועצה, היא החברה המבצעת בימים אלה פרויקט של הקמת בריכת מי קולחין עבור מועצה מקומית להבים בהיקף של כ-3 מיליון שקל!... מדובר בחברה בה מועסק בנו של ראש המועצה אלי לוי". 

יום למחרת הגיבה רזון לאותו פרסום וכתבה: "היא לא מתמודדת, היא פשוט מקבלת את העבודות. עכשיו תגידו שגם האינטרנט משקר. מצחיק כמה שזה עצוב".

גבי לוי, בנו של ראש המועצה, הגיב לתגובתה של רזון: "מה שעצוב זה שאנשים כמוך חושבים שזה מצחיק להאשים חברות בשחיתות. מזל שיש חוק נגד זה", ובתגובה כתבה רזון: "יש חוק נגד צחוק??? עכשיו באמת הצחקת אותי" (בתוספת שורה של אימוג'ים צוחקים), ולאחר 20 דקות פרסמה רזון תגובה נוספת: "ומותר להביע דעה... לא רק לעשירים והמקובלים מותר".

"הפרסום העמיד את התובעים ואת בני משפחתם במבוכה גדולה"

כעת, לאחר שהוגשה תביעה כנגד כותב הפוסט המקורי, החליטו המעורבים לתבוע גם את רזון בגין תגובתה לפוסט, בשתי תביעות שונות: הראשונה, בסך של 555 אלף שקל, הוגשה בשם בעלי חברת אורון החזקות, לגביה נכתב הפוסט המקורי, וכן בשם חברת אורון עצמה וחברת-בת שלה. במסגרת תביעה זאת דורשים התובעים כי רזון תפצה אותם בגין הפרסום ה"שקרי, מבזה ומכפיש" שתגובתה מהווה לשיטתם.

בכתב התביעה נטען כי "לא יכולה להיות כל מחלוקת כי הפרסום מושא התביעה מהווה לשון הרע, כמשמעו בחוק איסור לשון הרע", וכן כי "המדובר בדיבה חמורה, מכפישה ומבזה את התובעים, וכי יש למצות את מלוא חומרת הדין עם הנתבעת על פרסומים כוזבים ופוגעניים אלה".

התובעים טעונים כי בשל החשיפה הרחבה שקיבל הפרסום וכן תגובתה של רזון, מכיוון שהוא פורסם בקבוצה בה חברים אלפי תושבי להבים, הדבר תרם "לאווירה השלילית והטעונה שנוצרה כלפי הנתבעים, והעמידה את התובעים ובני משפחתם במבוכה גדולה".

לפני חודשיים הוגשה כנגד רזון תביעה נוספת, בבית המשפט אחר, הפעם על-ידי ראש המועצה אלי לוי, התובע ממנה פיצוי של 146 אלף שקל, בגין אותה תגובה שפרסמה לפוסט של ניסן. לוי כתב בתביעתו כי "הפרסום לא נעשה בתום-לב... הנו חסר בסיס, נועד להכפיש את התובע, לבזותו ולעשותו ללעג בעיני הבריות. למעלה מכך, חמור מכך, הנתבעת ייחסה לתובע מעשים שיש בהם משום חשד לפלילים, ממש כך".

"היום זו אני, אתמול זה הוא, ומחר זה אתם"

רזון, כאמור גננת במקצועה, נעדרת המשאבים הנדרשים לניהול שני ההליכים המשפטיים שנפתחו נגדה - ובוודאי שאינה יכולה לעמוד בסכומים שבגינן נתבעה - פנתה למשרד עורכי הדין אורלנסקי, איזנברג, מוזסון ושות', המתמחה בלשון הרע, שהסכימו לייצגה תוך דחיית תשלום שכר-הטרחה בהתאם ליכולותיה לגייס את הסכום הנדרש.

כעת מתכוונת רזון לפתוח במבצע גיוס המונים באתר "הדסטארט", בניסיון לגייס את הסכום הנדרש למימון הוצאותיה המשפטיות.

כך כותבת רזון, במסגרת הקמפיין: "שמי אילאיל רזון-יעיש, תושבת היישוב להבים, אמא ל-3 ילדים... נשואה באהבה לאורן, עובדת כריתמיקאית בגנים בשעות הבוקר ויש לי צהרון פרטי של 10 ילדים בביתי. אנשים צנועים שלא מחפשים דבר, פרט לחיות את חיינו, באושר ובבריאות. לא חיפשתי כותרות ולא פרסום.

"אני רוצה לשתף אתכם במה עובר עליי ועל משפחתי ב6 חודשים האחרונים... היום זו אני, אתמול זה הוא, ומחר זה אתם!... הכל התחיל מתגובה של כמה מילים, אפילו לא פוסט, של הבעת דעה ביקורתית, לא מתלהמת שנרשמה בפייסבוק שלנו (תושבי להבים) על המועצה. מרגע זה סומנתי כמטרה למען יראו, נתונה תחת התקפה בלתי נגמרת של מכתבי תביעות בסך דמיוני של יותר מ-700 אלף שקל... מעבר לכך שמדובר באיש ואנשיו שמשתמשים במעמדם הכלכלי והפוליטי כדי להשתיק, לאיים, להפחיד... הם גם רוצים לפגוע בי ובמשפחתי כלכלית ואישית. בשביל משפחתי, מה שהוצאתי עד כה, כדי להגן על עצמי, הוא על חשבון החסכונות... אין פה משחק כוחות הוגן בשום דרך שהיא, וכאן אתם נכנסים לתמונה, האנשים שרוצים ומאמינים בחופש הביטוי ושינוי לטובה". 

"תכלית התביעה להשתיק ולהלך אימים"

במסגרת שני כתבי ההגנה שהגישו עורכי הדין אלעד איזנברג וטוני ימין בשמה של רזון, נטען כי מדובר בתביעת השתקה, ש"תכליתה של התביעה דנן... אחת היא: להשתיק ולהלך אימים על מי שמעז להביע דעתו בכל הנוגע לפעילותה של מועצת היישוב להבים שבדרום הארץ... עצם הגשת תביעה זו כנגד אזרחית מן היישוב (תרתי-משמע), בגין הבעת דעה לגיטימית ולא מתלהמת, במסגרת 'תגובית' אחת בפייסבוק, ועוד בסכום שערורייתי ומופרך... הנטול כל אחיזה בדין או בשכל הישר - מהווה פגיעה קשה בחופש הביטוי ובזכותו של הציבור הרחב ליטול חלק בשיג ושיח הציבורי, חופשי מאיומים והפחדות".

עוד מצוין בכתב ההגנה כי התביעות מוגשות על רקע העובדה שאנו נמצאים בשנת בחירות לרשויות המוניציפליות: "כל מטרתה של התביעה להשתיק ולהלך אימים על תושבי היישוב להבים, פן ימתחו ביקורת על התנהלות המועצה המקומית והעומד בראשה; הדברים מקבלים משנה תוקף, לאור העובדה שבחירות לרשות המועצה המקומית בלהבים עתידות להתקיים השנה (בחודש אוקטובר 2018) ואינטרס ראשון במעלה של ראש המועצה וחבריו הוא להשתיק ולהלך אימים על מי שמעז להביע דעתו בכל הנוגע לפעילותה של המועצה ולגבי העומד בראשה. לשם כך, כפי שניתן לראות, כל האמצעים כשרים".

ועוד נכתב באותו נושא כי מדובר ב"ניסיון נואל להלך אימים ולהפוך את האירוע הזניח ל"קרדום לחפור בו", תוך יצירת השתקה ואיום כלפי תושבי להבים אחרים; שהרי מי יעז למתוח ביקורת ו/או להעלות שאלות לגבי הליכים המתרחשים בישוב, כשהתוצאה האפשרית היא תביעה אסטרונומית כגון דא, מופרכת ככל שתהא".

מכיוון שכתבי התביעה הוגשו בשני בתי משפט שונים (תל-אביב ואשדוד), הגישו עורכי דינה של רזון בקשה לבית המשפט העליון, לאחד את התובענות להליך אחד, מטעמי יעילות. התובעים בתביעה המקורית התנגדו לבקשה, וכעת היא ממתינה להכרעת בית המשפט העליון.

תגובות

מעו"ד בנימין מלכא, המייצג את ראש המועצה אלי לוי, נמסר: "התביעה הוגשה בגין פרסום לשון הרע חמור כנגד מרשי, ראש מועצת להבים, מר אליהו (אלי) לוי. בפרסום לשון הרע יוחסו למרשי עבירות פליליות ופגיעה בטוהר המידות, דברים אשר לא היו ולא נבראו מעולם. אני מאמין כי בית המשפט יבחן הדברים לעמקם ויגיע למסקנה כי אין לאפשר פרסום שכזה, אין לאפשר רמיסת כבודו של אדם, פגיעה בשמו הטוב ובכלל זה פגיעה בבני משפחתו, אשר נאלצים אף הם להתמודד עם הבוז והרפש".  

עורכי הדין אלעד איזנברג וטוני ימין ממשרד אורלנסקי, איזנברג מוזסון ושות', המייצגים את רזון, מסרו בתגובה: "מדובר בשתי תביעות השתקה אשר הוגשו, שתיהן, כנגד מפעילת צהרון מהיישוב להבים, בגלל תגובה בת מספר מילים שכתבה בפייסבוק, במסגרת דיון שהתנהל ברשת בעקבות פוסט שפורסם לגבי התנהלות מועצת היישוב להבים. בכתב ההגנה שהגשנו נטען כי מטרתן היחידה של התביעות הייתה להשתיק ולהלך אימים על תושבי היישוב להבים, פן יעזו למתוח ביקורת על התנהלות המועצה המקומית והעומד בראשה. הדברים מקבלים משנה תוקף, לאור העובדה שבחירות לרשות המועצה המקומית עתידות להתקיים השנה.

"התביעה הראשונה הוגשה לבית המשפט השלום בתל-אביב על-ידי אנשי עסקים אמידים מהיישוב, בסכום שערורייתי ומופרך של למעלה מ-500,000 שקל; והתביעה השנייה הוגשה בבית המשפט באשדוד על-ידי ראש מועצת להבים בסכום של כ-150,000 שקל.

"עצם הגשת תביעות השתקה כאמור כנגד אזרחית מן היישוב, בגין תגובה קצרה, בת מספר מילים, לא מתלהמת, בעניין ציבורי, מהווה פגיעה קשה בחופש הביטוי ובזכותו של הציבור הרחב ליטול חלק בשיג ושיח הציבורי, חופשי מאיומים והפחדות. אנו נעתור לדחיית שתי התביעות על הסף". 

בא-כוח התובעים, עו"ד ליאור דגן, מסר בתגובה: "הגברת אילאיל רזון פרסמה והפיצה פרסום זדוני, מרושע ושקרי. הפרסום נעשה ב'תפוצת נאטו' בעמוד הפייסבוק הקהילתי של היישוב, בו חברים אלפי תושבים, לרבות בני נוער. אין מדובר ב'ביקורת' או 'הבעת דעה' או כל דבר דומה לכך. המדובר בהטחת האשמות חמורה מאין כמוה המתיימרת לייחס למרשיי שחיתות וחוסר יושר, שגרמה לפגיעה ממשית לשמם הטוב של מרשיי ובני משפחתם המתגוררים ביישוב.

"במקום שהגברת  רזון תיקח אחריות על דבריה השקריים והזדוניים, בלא שטרחה אפילו לבדוק את נכונותם או אמיתותם בטרם פרסומם, בוחרת הגברת רזון לנקוט בטקטיקה נפסדת של הפיכת עצמה ל'קורבן' בפרשה, וזאת כדי להסיט את הדיון מהפרסומים השקריים עצמם.

"ההתנגדות לאיחוד הדיונים נובעת מטעמים ענייניים. מדובר בתביעות המצויות בשלבים דיוניים שונים; בבעלי דין שונים; העדים הצפויים להעיד בכל אחד מהתיקים אינם אותם עדים; זהות הניזוקים שונה, וגם הנזקים הקונקרטיים בכל אחת מהתביעות שונים; יתרה מזו, הכללים ואמות-המידה החלים על מר אלי לוי כממלא תפקיד ציבורי הם שונים מהכללים ואמות-המידה החלים על מרשינו (שהם אנשים פרטיים). לפיכך, אין לדעתנו מקום לאחד את הדיון בתובענות".

עוד כתבות

הטכנולוגיה שתשנה את חייכם ב-2026 / צילום: AP

אייפונים מתקפלים וכלי לקריאת מחשבות: הטכנולוגיה שתשנה את חייכם ב-2026

בדרך אליכם: פרויקט בגיבוי סם אלטמן ששואף לסרוק כל קשתית בעולם לפלטפורמת זיהוי, רובוטים ביתיים ומכוניות־על חשמליות ● ואי־אפשר להתעלם מהאתגרים שמציבה הבינה המלאכותית בתחומי הבריאות והסייבר

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

אברך תבע מזונות מאשתו בגלל משכורת נמוכה. מה קבע ביהמ"ש?

אברך טען כי הוא מרוויח 1,100 שקל בחודש, ולכן אשתו צריכה לשלם לו מזונות - ביהמ"ש העריך את הכנסתו ב־50 אלף שקל ● חברת תיווך הציגה נכס לרוכשת, והיא פנתה לבסוף למתווכת אחרת בקשר לאותה הדירה. מי זכאי לדמי התיווך? ● ובג"ץ החמיר את התנאים להוכחת זכאות לקרקע לבנייה ביישוב מגורים ● 3 פסקי דין בשבוע

החזיתות של אנבידיה / צילום: Shutterstock

סדקים בחומה: כך מנסות גוגל ומטא לשחרר את עולם ה־AI מהתלות באנבידיה

הדומיננטיות של אנבידיה נשענת על שילוב עוצמתי בין חומרה מתקדמת למערכת הפעלה שהפכה לסטנדרט בתעשייה ● כעת, שתי ענקיות טכנולוגיה משלבות כוחות כדי ליצור חלופת תוכנה שתשחרר את המפתחים מהתלות היקרה ● האם הן יצליחו לשנות את יחסי הכוחות בשוק? ● החזיתות של אנבידיה, פרויקט מיוחד

ארוחת בוקר בחאן בארותיים / צילום: באדיבות חאן בארותיים

היקב בקצה המדבר שמייצר 420 אלף בקבוקים בשנה וזכה במדליות

אגם נסתר שמפציע רק בחורף, שקשוקה בטאבון, טקס תה בדואי סביב מדורה, יין ששמו נודע למרחקים וחאן שבו תוכלו לישון תחת שמים זרועי כוכבים ● ביקור בפתחת ניצנה

חפשו את הנציג האנושי / צילום: AI

החברה הזאת פיטרה 700 עובדים והחליפה אותם בבוטים. ואז החזירה את כולם

חברות רבות עוברות לאייש מוקדי שירות בבוטים, מחליפות את הנציגים האנושיים וגם גורמות ללקוחות ללא מעט תסכול ● יש מי שהחזירו את הגלגל לאחור ואת הנציגים האנושיים, ואחרים דווקא מתהדרים באחוזי פניות גבוהים שנסגרים בדיגיטל ● האם זו הצלחה או שרבים מהלקוחות נותרים חסרי מענה? ● גלובס יצא לבדוק לאן הולכת המהפכה, מה אנחנו מרוויחים ממנה ואם עוד אפשר לסגת לאחור

צביקה בר-נתן / צילום: אופיר אייב

הבגידה, ההחמצה והמיליונים: פרקליט־העל חושף את הסודות

הנסיעה ליערות גואטמלה כדי לחלץ פעוט מציפורני כת, הכישלון בתיק הפרקליטה שנחשפה כמדליפה וחייה התהפכו, והתחקיר שמזכיר לו היום את קטארגייט ● בספר חדש צביקה בר־נתן, מבכירי עורכי הדין בישראל, חושף פרטים על הפרשות הגדולות שליווה במהלך 35 שנות קריירה ● ראיון

שר המשפטים יריב לוין וח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים דווקא כן מגביר ודאות

תיקון חוק החוזים אינו מושלם, אך הביקורת עליו מתעלמת מהתמונה המלאה ● הוא אומנם לא מבטל את שיקול-הדעת של השופטים, אך עושה סדר בריבוי הגישות שלהם לפרשנות, מגביל עמימות ומאפשר לצדדים לדעת מראש כיצד חוזיהם ייבחנו

תחנת הכוח ''אורות רבין'' בחדרה / צילום: Associated Press, Ariel Schalit

באיחור של שנים: תחנת הכוח האחרונה של חברת החשמל נכנסה לשימוש מסחרי

החל מה-9.1 תחנת הכוח החדשה של חברת החשמל נכנסה להפעלה מסחרית ● למרות שזו מתוכננת להיות התחנה האחרונה, בחברת החשמל מבקשים להקים תחנות נוספות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; הבנקים עלו ב-1.4%, המניות הביטחוניות ירדו

מחזור המסחר היה כ-2 מיליארד שקל, הרבה מעל הממוצע של ימי ראשון ● מייסדי נקסט ויז׳ן מכרו מניות ב-345 מיליון שקל ● בורסות בעולם: עליות בבורסות אירופה, החוזים בוול סטריט נסחרים ביציבות ● אחה"צ יתפרסמו נתוני התעסוקה המסקרנים בארה"ב ● השקל נסחר ביציבות - 3.17 שקלים לדולר; מחירי הנפט עולים

אקספנג G6 פרפורמנס 2026 / צילום: יח''צ

החל מ-205 אלף שקל: הקרוס-אובר החשמלי הזה עבר שדרוג מקיף

השדרוג המקיף שעבר הקרוס־אובר החשמלי אקספנג G6 פרפורמנס שמר על העיצוב, אבל העניק לרכב שיפור משמעותי באיכות, בעידון וביכולת הדינמית ● המחיר עדיין אטרקטיבי אבל התחרות העיקרית היא מול דגמי פלאג־אין חדשים

משרדי וויקס / צילום: איל יצהר

"קורה פה משהו עמוק יותר": ההחלטה של וויקס מעוררת סערה בעולם ההייטק

וויקס הודיעה בשבוע שעבר לעובדים על חזרה לעבודה מהמשרד במשך חמישה ימים בשבוע ● "הפטנט שוויקס בנתה עליו אימפריה, נהיה פתאום קל הרבה יותר לשכפול", אומרת הפסיכולוגית וחוקרת ההתנהגות לירז מרגלית. "היתרון התחרותי נשחק, והאיום הוא קיומי" ● עוד נכתב כי החלטת החברה עשויה לעלות לה בטאלנטים ● לצד הביקורות, היו גם מי שהגנו על החלטת החברה

מערכות תותח SIGMA של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

טראמפ לוחץ על תוצרת אמריקאית - וכך הגיבו לדרישה באלביט

חברת הבת של אלביט בארה"ב השלימה לאחרונה את יצירת הדגם הראשון של מערכת התומ"ת שלה במתקן בדרום קרולינה ● הקונגלומרט הביטחוני האמירותי מתעניין ברכישת 30% מהחברה האוקראינית פייר פוינט תמורת 760 מיליון דולר ● קזחסטן מתכוונת לפתח טנק שיתבסס על הנגמ"ש טולפאר מתוצרת טורקיה ● והודו מרחיבה את יכולות ייצור הטילים והרקטות שלה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה ירוקה בוול סטריט; אלפאבית התקרבה לשווי של 4 טריליון דולר

מספר המשרות החדשות בארה"ב נמוך מהצפי; שיעור האבטלה ירד ● באירופה מתבשלת עסקת ענק שתיצור את חברת הכרייה הגדולה בעולם: ריו טינטו עומדת לרכוש את גלנקור הבריטית ● מחירי הנפט עולים בעקבות המתיחות הגאו-פוליטית בין ארה"ב לאיראן

מושיק רוט. ''אני צריך כל יום לרוץ ולנצח את המאה מטר'' / צילום: אסף קרלה

"התחלתי ב-800 שקל ארוחה לאדם והבנתי שזה לא כלכלי": מושיק רוט בראיון על המסעדה הכי יקרה בישראל

מושיק רוט הציע את הארוחה הכי יקרה בישראל – 2,000 שקל לראש בסעודת הסילבסטר - ואנשים רבו כדי לשלם גם 5,000 ● בראיון לגלובס הוא מדבר על התמחור ("פחדתי מאיך שזה יתקבל פה"), מספר על הקושי בפיין דיינינג ("אתמול ביטל זוג - 10% מהמחזור נפל"), ומקפיד על כל פרט בארוחה שהיא פשוט פנטסטית: "אני לא מזייף, ואני יודע שאני מספק את הסחורה"

כורדים סורים מפגינים נגד המשטר בחסכה, השבוע / צילום: Reuters, Orhan Qereman

המחאות באיראן עלולות לפגוע באינטרסים הישראליים בסוריה

בעוד שהקשב הבינלאומי מופנה לאיראן ולוונצואלה, טורקיה שולחת כוחות צבאיים לשטח מדינת החסות סוריה - והמיעוט הכורדי מבין שזהו חלון הזדמנויות מסוכן ● המונים התקבצו היום בשערי בסיס אמריקאי בחיפוש אחר הגנה מפני ארדואן, אך וושינגטון שומרת בינתיים על שתיקה

משרד הפנים / צילום: תמר מצפי

בתעודת הזהות שלכם עומד לפוג התוקף? הממשלה מאריכה אותו בשנה נוספת

בשל העומסים הצפויים בלשכות האוכלוסין: משרד הפנים מבקש להאריך את תוקפן של תעודות הזהות ● ברשות האוכלוסין אומרים שהם נוקטים מספר צעדים

מהרן פרוזנפר / צילום: דוברות משרד האוצר

סוף לסאגת המינויים באוצר: פרוזנפר מונה לממונה על התקציבים, עבאדי-בויאנג'ו לחשבת הכללית

אישור הממשלה מביא לסיום סאגה ארוכה, שהשאירה את אגף התקציבים ללא ממונה בראשו בתקופה רגישה של העברת תקציב המדינה לשנת 2026

יואל חשין / צילום: גולי כהן

משקיע האימפקט על ההתעשרות: "אבא הראה לי את חשבון הבנק ושאל - כתוב פה 5 או 50 מיליון?"

"אני עושה פעמיים ביום אמבטיות קרח, שוכב במים קפואים חמש-עשר דקות ברציפות. זה קור שהופך לכאב, אבל מחדש תאים ולא מאפשר להיות בדיכאון" ● שיחה קצרה עם יואל חשין, יו"ר ומייסד קרן ההון סיכון 2B.VC

הנאום הפך לתצוגת תכלית. מנכ''ל אנבידיה הואנג בכנס CES השבוע / צילום: Reuters, Kyodo

האיומים מגיעים מכל עבר, והשליטה של אנבידיה בשרשרת הערך מתחילה להיסדק

למרות דומיננטיות של 90% מהשוק ושווי דמיוני, אימפריית השבבים של ג'נסן הואנג ניצבת מול גל מתחרים חדשים - משבבי הסקה יעילים ועד פתרונות שרתים חסכוניים באנרגיה ● חברות ענן, ענקיות טכנולוגיה וסטארט־אפים ישראליים מנסים לנצל את נקודות החולשה שלה כדי לערער את הבלעדיות של מי שהפכה לשם נרדף למהפכת הבינה המלאכותית ● החזיתות של אנבידיה, פרויקט מיוחד

גל אביב, מנכ''ל בלנדר / צילום: סיון פרג'

בשל שינויים בסביבת הריבית וקיטון בהפקדות: בלנדר יוצאת מההלוואות החברתיות

חברת האשראי של משפחת אביב הודיעה כי תפסיק להעמיד הלוואות P2P חדשות, בעקבות "שינויים מהותיים שחלו בסביבת הריבית, שגרמו לקיטון בהפקדות למערכת" ● בלנדר הונפקה בתחילת 2021, ומנייתה צנחה בכ-88% ביחס למחירה בעת ההנפקה