גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נתבעה ב-700 א' ש' על לשון הרע - ופועלת לגיוס מימון המונים

תושבת להבים נקלעה לסכסוך בין ראש המועצה למתחרה שלו וספגה שתי תביעות לשון הרע בסך מאות אלפי שקלים ● טוענת: "מדובר בתביעות השתקה"

פטיש דין משפט גזר דין עתירה דין וחשבון / צלם: פוטוס טו גו
פטיש דין משפט גזר דין עתירה דין וחשבון / צלם: פוטוס טו גו

אילאיל רזון, גננת מלהבים, הגיבה לפוסט שפרסם מתחרה של ראש המועצה הנוכחי - וספגה שתי תביעות לשון הרע בסכום של יותר מ-700 אלף שקל. רזון טוענת כי מדובר בתביעות השתקה, וכעת היא פונה לגיוס המונים על-מנת לגייס את הסכום הנדרש למימון הוצאותיה המשפטיות.

תביעות השתקה היו מאז ומתמיד כלי יעיל לשחקנים' חזקים בשוק להילחם ב'שחקנים' הקטנים יותר ובאנשים פרטיים שאינם בלי ממון. כלי זה הופך נפוץ יותר ויותר בשנים האחרונות, במיוחד על רקע פרסומים ברשתות החברתיות, שכבר הוכרו על-ידי בתי המשפט כפרסומים לעניין חוק לשון הרע.

רק לאחרונה סיקרנו ב"גלובס" את תביעת לשון הרע איתה מתמודדת בימים אלה העיתונאית שרון שפורר, בגין פרסומיה בפייסבוק בטענה לקשרים בין העבריין דוד דגמי לחברת אורבן נדל"ן.

בנוסף, שפורר סיקרה לפני מספר שבועות סיפור של תביעת אחרת, שהגישה יבואנית מותגי התינוקות בוגבו ובייביביורן נגד אישה שייעצה לחברים שלא לא לרכוש מנשאי בייביורן בקבוצת פייסבוק שהקימה.

באותו מקרה, התביעה נדחתה על הסף על-ידי שופטת בית משפט השלום בפתח-תקווה ניצה מימון-שעשוע, שקבעה כי מדובר בתביעת השתקה והורתה לשלם לנתבעת הוצאות בסך 15,000 שקל.

באותו פסק דין כתבה השופטת מימון-שעשוע כי "תביעת השתקה היא תביעה המנוגדת לאינטרס הציבורי שבשמירת שיח חופשי, ביקורתי ופתוח בספירה הציבורית בכלל... תביעה כזו מהווה גם ניצול לרעה של בתי המשפט, שזמנם הוא בגדר משאב ציבורי שיש לנצלו באופן מושכל ולא לאפשר לבעלי ההון לעשותו ככלי להתעמרות במי שמשאביו הכלכליים מוגבלים". 

כעת מדובר בגננת מלהבים, שנתבעה בשתי תביעות לשון הרע בגין תגובה שפרסמה לפוסט של יוסי ניסן, מועמד לראשות מועצת להבים, המתחרה בראש המועצה הנוכחי - אלי לוי. ניסן פרסם לפני יותר מחצי שנה פוסט בקבוצת הפייסבוק של תושבי להבים, במסגרתו הוא מבקר את אלי לוי, ראש המועצה הנוכחי, ורומז כי חברה המעסיקה את בנו ובבעלות מקורביו של ראש העיר, זכתה בביצוע עבודות תשתית בשטח המועצה.

בין היתר כתב ניסן בפרסום שלו: "בהמשך לפועלי בשיתוף הציבור ובשקיפות, ברצוני להביא לידיעתכם כי ממידע שהגיע אליי לאחרונה (שוב ראש המועצה מר אלי לוי לא ישתף את נבחרי הציבור), שחברת אורון אחזקה והשקעות בע"מ, שהיא חברת-בת בבעלות גילי ויואל עזריה תושבי להבים וחבריו בקרובים של ראש המועצה, היא החברה המבצעת בימים אלה פרויקט של הקמת בריכת מי קולחין עבור מועצה מקומית להבים בהיקף של כ-3 מיליון שקל!... מדובר בחברה בה מועסק בנו של ראש המועצה אלי לוי". 

יום למחרת הגיבה רזון לאותו פרסום וכתבה: "היא לא מתמודדת, היא פשוט מקבלת את העבודות. עכשיו תגידו שגם האינטרנט משקר. מצחיק כמה שזה עצוב".

גבי לוי, בנו של ראש המועצה, הגיב לתגובתה של רזון: "מה שעצוב זה שאנשים כמוך חושבים שזה מצחיק להאשים חברות בשחיתות. מזל שיש חוק נגד זה", ובתגובה כתבה רזון: "יש חוק נגד צחוק??? עכשיו באמת הצחקת אותי" (בתוספת שורה של אימוג'ים צוחקים), ולאחר 20 דקות פרסמה רזון תגובה נוספת: "ומותר להביע דעה... לא רק לעשירים והמקובלים מותר".

"הפרסום העמיד את התובעים ואת בני משפחתם במבוכה גדולה"

כעת, לאחר שהוגשה תביעה כנגד כותב הפוסט המקורי, החליטו המעורבים לתבוע גם את רזון בגין תגובתה לפוסט, בשתי תביעות שונות: הראשונה, בסך של 555 אלף שקל, הוגשה בשם בעלי חברת אורון החזקות, לגביה נכתב הפוסט המקורי, וכן בשם חברת אורון עצמה וחברת-בת שלה. במסגרת תביעה זאת דורשים התובעים כי רזון תפצה אותם בגין הפרסום ה"שקרי, מבזה ומכפיש" שתגובתה מהווה לשיטתם.

בכתב התביעה נטען כי "לא יכולה להיות כל מחלוקת כי הפרסום מושא התביעה מהווה לשון הרע, כמשמעו בחוק איסור לשון הרע", וכן כי "המדובר בדיבה חמורה, מכפישה ומבזה את התובעים, וכי יש למצות את מלוא חומרת הדין עם הנתבעת על פרסומים כוזבים ופוגעניים אלה".

התובעים טעונים כי בשל החשיפה הרחבה שקיבל הפרסום וכן תגובתה של רזון, מכיוון שהוא פורסם בקבוצה בה חברים אלפי תושבי להבים, הדבר תרם "לאווירה השלילית והטעונה שנוצרה כלפי הנתבעים, והעמידה את התובעים ובני משפחתם במבוכה גדולה".

לפני חודשיים הוגשה כנגד רזון תביעה נוספת, בבית המשפט אחר, הפעם על-ידי ראש המועצה אלי לוי, התובע ממנה פיצוי של 146 אלף שקל, בגין אותה תגובה שפרסמה לפוסט של ניסן. לוי כתב בתביעתו כי "הפרסום לא נעשה בתום-לב... הנו חסר בסיס, נועד להכפיש את התובע, לבזותו ולעשותו ללעג בעיני הבריות. למעלה מכך, חמור מכך, הנתבעת ייחסה לתובע מעשים שיש בהם משום חשד לפלילים, ממש כך".

"היום זו אני, אתמול זה הוא, ומחר זה אתם"

רזון, כאמור גננת במקצועה, נעדרת המשאבים הנדרשים לניהול שני ההליכים המשפטיים שנפתחו נגדה - ובוודאי שאינה יכולה לעמוד בסכומים שבגינן נתבעה - פנתה למשרד עורכי הדין אורלנסקי, איזנברג, מוזסון ושות', המתמחה בלשון הרע, שהסכימו לייצגה תוך דחיית תשלום שכר-הטרחה בהתאם ליכולותיה לגייס את הסכום הנדרש.

כעת מתכוונת רזון לפתוח במבצע גיוס המונים באתר "הדסטארט", בניסיון לגייס את הסכום הנדרש למימון הוצאותיה המשפטיות.

כך כותבת רזון, במסגרת הקמפיין: "שמי אילאיל רזון-יעיש, תושבת היישוב להבים, אמא ל-3 ילדים... נשואה באהבה לאורן, עובדת כריתמיקאית בגנים בשעות הבוקר ויש לי צהרון פרטי של 10 ילדים בביתי. אנשים צנועים שלא מחפשים דבר, פרט לחיות את חיינו, באושר ובבריאות. לא חיפשתי כותרות ולא פרסום.

"אני רוצה לשתף אתכם במה עובר עליי ועל משפחתי ב6 חודשים האחרונים... היום זו אני, אתמול זה הוא, ומחר זה אתם!... הכל התחיל מתגובה של כמה מילים, אפילו לא פוסט, של הבעת דעה ביקורתית, לא מתלהמת שנרשמה בפייסבוק שלנו (תושבי להבים) על המועצה. מרגע זה סומנתי כמטרה למען יראו, נתונה תחת התקפה בלתי נגמרת של מכתבי תביעות בסך דמיוני של יותר מ-700 אלף שקל... מעבר לכך שמדובר באיש ואנשיו שמשתמשים במעמדם הכלכלי והפוליטי כדי להשתיק, לאיים, להפחיד... הם גם רוצים לפגוע בי ובמשפחתי כלכלית ואישית. בשביל משפחתי, מה שהוצאתי עד כה, כדי להגן על עצמי, הוא על חשבון החסכונות... אין פה משחק כוחות הוגן בשום דרך שהיא, וכאן אתם נכנסים לתמונה, האנשים שרוצים ומאמינים בחופש הביטוי ושינוי לטובה". 

"תכלית התביעה להשתיק ולהלך אימים"

במסגרת שני כתבי ההגנה שהגישו עורכי הדין אלעד איזנברג וטוני ימין בשמה של רזון, נטען כי מדובר בתביעת השתקה, ש"תכליתה של התביעה דנן... אחת היא: להשתיק ולהלך אימים על מי שמעז להביע דעתו בכל הנוגע לפעילותה של מועצת היישוב להבים שבדרום הארץ... עצם הגשת תביעה זו כנגד אזרחית מן היישוב (תרתי-משמע), בגין הבעת דעה לגיטימית ולא מתלהמת, במסגרת 'תגובית' אחת בפייסבוק, ועוד בסכום שערורייתי ומופרך... הנטול כל אחיזה בדין או בשכל הישר - מהווה פגיעה קשה בחופש הביטוי ובזכותו של הציבור הרחב ליטול חלק בשיג ושיח הציבורי, חופשי מאיומים והפחדות".

עוד מצוין בכתב ההגנה כי התביעות מוגשות על רקע העובדה שאנו נמצאים בשנת בחירות לרשויות המוניציפליות: "כל מטרתה של התביעה להשתיק ולהלך אימים על תושבי היישוב להבים, פן ימתחו ביקורת על התנהלות המועצה המקומית והעומד בראשה; הדברים מקבלים משנה תוקף, לאור העובדה שבחירות לרשות המועצה המקומית בלהבים עתידות להתקיים השנה (בחודש אוקטובר 2018) ואינטרס ראשון במעלה של ראש המועצה וחבריו הוא להשתיק ולהלך אימים על מי שמעז להביע דעתו בכל הנוגע לפעילותה של המועצה ולגבי העומד בראשה. לשם כך, כפי שניתן לראות, כל האמצעים כשרים".

ועוד נכתב באותו נושא כי מדובר ב"ניסיון נואל להלך אימים ולהפוך את האירוע הזניח ל"קרדום לחפור בו", תוך יצירת השתקה ואיום כלפי תושבי להבים אחרים; שהרי מי יעז למתוח ביקורת ו/או להעלות שאלות לגבי הליכים המתרחשים בישוב, כשהתוצאה האפשרית היא תביעה אסטרונומית כגון דא, מופרכת ככל שתהא".

מכיוון שכתבי התביעה הוגשו בשני בתי משפט שונים (תל-אביב ואשדוד), הגישו עורכי דינה של רזון בקשה לבית המשפט העליון, לאחד את התובענות להליך אחד, מטעמי יעילות. התובעים בתביעה המקורית התנגדו לבקשה, וכעת היא ממתינה להכרעת בית המשפט העליון.

תגובות

מעו"ד בנימין מלכא, המייצג את ראש המועצה אלי לוי, נמסר: "התביעה הוגשה בגין פרסום לשון הרע חמור כנגד מרשי, ראש מועצת להבים, מר אליהו (אלי) לוי. בפרסום לשון הרע יוחסו למרשי עבירות פליליות ופגיעה בטוהר המידות, דברים אשר לא היו ולא נבראו מעולם. אני מאמין כי בית המשפט יבחן הדברים לעמקם ויגיע למסקנה כי אין לאפשר פרסום שכזה, אין לאפשר רמיסת כבודו של אדם, פגיעה בשמו הטוב ובכלל זה פגיעה בבני משפחתו, אשר נאלצים אף הם להתמודד עם הבוז והרפש".  

עורכי הדין אלעד איזנברג וטוני ימין ממשרד אורלנסקי, איזנברג מוזסון ושות', המייצגים את רזון, מסרו בתגובה: "מדובר בשתי תביעות השתקה אשר הוגשו, שתיהן, כנגד מפעילת צהרון מהיישוב להבים, בגלל תגובה בת מספר מילים שכתבה בפייסבוק, במסגרת דיון שהתנהל ברשת בעקבות פוסט שפורסם לגבי התנהלות מועצת היישוב להבים. בכתב ההגנה שהגשנו נטען כי מטרתן היחידה של התביעות הייתה להשתיק ולהלך אימים על תושבי היישוב להבים, פן יעזו למתוח ביקורת על התנהלות המועצה המקומית והעומד בראשה. הדברים מקבלים משנה תוקף, לאור העובדה שבחירות לרשות המועצה המקומית עתידות להתקיים השנה.

"התביעה הראשונה הוגשה לבית המשפט השלום בתל-אביב על-ידי אנשי עסקים אמידים מהיישוב, בסכום שערורייתי ומופרך של למעלה מ-500,000 שקל; והתביעה השנייה הוגשה בבית המשפט באשדוד על-ידי ראש מועצת להבים בסכום של כ-150,000 שקל.

"עצם הגשת תביעות השתקה כאמור כנגד אזרחית מן היישוב, בגין תגובה קצרה, בת מספר מילים, לא מתלהמת, בעניין ציבורי, מהווה פגיעה קשה בחופש הביטוי ובזכותו של הציבור הרחב ליטול חלק בשיג ושיח הציבורי, חופשי מאיומים והפחדות. אנו נעתור לדחיית שתי התביעות על הסף". 

בא-כוח התובעים, עו"ד ליאור דגן, מסר בתגובה: "הגברת אילאיל רזון פרסמה והפיצה פרסום זדוני, מרושע ושקרי. הפרסום נעשה ב'תפוצת נאטו' בעמוד הפייסבוק הקהילתי של היישוב, בו חברים אלפי תושבים, לרבות בני נוער. אין מדובר ב'ביקורת' או 'הבעת דעה' או כל דבר דומה לכך. המדובר בהטחת האשמות חמורה מאין כמוה המתיימרת לייחס למרשיי שחיתות וחוסר יושר, שגרמה לפגיעה ממשית לשמם הטוב של מרשיי ובני משפחתם המתגוררים ביישוב.

"במקום שהגברת  רזון תיקח אחריות על דבריה השקריים והזדוניים, בלא שטרחה אפילו לבדוק את נכונותם או אמיתותם בטרם פרסומם, בוחרת הגברת רזון לנקוט בטקטיקה נפסדת של הפיכת עצמה ל'קורבן' בפרשה, וזאת כדי להסיט את הדיון מהפרסומים השקריים עצמם.

"ההתנגדות לאיחוד הדיונים נובעת מטעמים ענייניים. מדובר בתביעות המצויות בשלבים דיוניים שונים; בבעלי דין שונים; העדים הצפויים להעיד בכל אחד מהתיקים אינם אותם עדים; זהות הניזוקים שונה, וגם הנזקים הקונקרטיים בכל אחת מהתביעות שונים; יתרה מזו, הכללים ואמות-המידה החלים על מר אלי לוי כממלא תפקיד ציבורי הם שונים מהכללים ואמות-המידה החלים על מרשינו (שהם אנשים פרטיים). לפיכך, אין לדעתנו מקום לאחד את הדיון בתובענות".

עוד כתבות

מייק פומפאו, מזכיר המדינה האמריקאי וראש ה־CIA לשעבר / צילום: Reuters, Nina Liashonok/Ukrinform

"חמאס לא יפורז, איראן לא למדה את הלקח": מזכיר המדינה האמריקאי לשעבר בראיון בלעדי

מייק פומפאו, מזכיר המדינה האמריקאי וראש ה־CIA לשעבר, היה מעורב עמוקות בעיצוב הסכמי אברהם • בראיון מיוחד לגלובס הוא מדבר על הסיכויים לנורמליזציה בין ישראל לערב הסעודית, מתייחס ליחסים עם טראמפ, וחושף: "האיראנים עדיין מנסים לחסל אותי"

ח''כ דוד ביטן / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

"תפסיקו להדליף ואני אענה": החקירה הנגדית של ח"כ דוד ביטן יצאה לדרך

במהלך החקירה הנגדית ניסתה התובעת להראות שוב ושוב כי ח"כ דוד ביטן התחמק מלמסור תשובות מלאות על אף שידע אותן ● ביטן, שמואשם בקבלת שוחד לצד עבירות של הלבנת הון והפרת אמונים, טען כי חשש מהדלפות וכי הוא "לא יכול לזכור את כל הפרטים ב-12 שעות חקירה" ● וגם: איך הוא מפרש את המילה "שטינקר"?

דמיס הסביס בטקס קבלת פרס נובל 2024 / צילום: Reuters, TT News Agency/Henrik Montgomery

האיש שדוחק את גבולות ה-AI עושה עוד צעד לשינוי העולם שהכרנו

מעטים תרמו להתקדמות הענק של הבינה המלאכותית בשנים האחרונות כמו דמיס הסביס, אם בכלל ● מי שייסד את חברת DeepMind, שנרכשה על ידי גוגל ומקדמת אותה להובלה בתחום, התעניין מגיל צעיר בחיבור בין המוח האנושי לבין עולם המחשוב, הוכתר כאמן שחמט צעיר, למד נוירו־ביולוגיה וזכה לפרס נובל על יצירת מודל שהפך את ה–AI לכלי לגיטימי במדע

פרויקט exchange ברמת גן / צילום: 3division

למרות פגיעת הטיל: אזורים מקווה להשלים את בניית מגדל Exchange בר"ג עד לסוף השנה

החברה מציינת בדוח הכספי לרבעון השלישי של 2025 כי היא ממשיכה לפעול לקבלת תעודת גמר "במועד שתוכנן", קרי הרבעון הרביעי של השנה ● השיפוצים צפויים להתארך מעבר לכך ● אחת מהשפעות הפגיעה: החברה מכרה לאורך השנה רק שלוש דירות בפרויקט

 

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

מה גרם למניית דוראל לזנק בחדות בבורסת ת"א?

מניית דוראל זינקה ביותר מ-17% ביום המסחר, בעקבות התוצאות החיוביות של הדוח שלה לרבעון השלישי של 2025: עלייה של יותר מ-50% בהכנסות, מגוון רחב של פרויקטים עתירי הון בארה"ב, וצפי לביקוש גבוה במיוחד ● בחצי השנה האחרונה מניית דוראל יותר מהכפילה את עצמה

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

וויז אייר והגדלת הפטור על חבילות: הניסוי הכלכלי הגדול יוצא לדרך

בכנסת מפילים את הגזירות על הרשויות המקומיות ● הציבור ממהר למשוך כספים מהפנסיה ● והצעדים הכלכליים משחקים לטובת המתחרים מחו"ל ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

טילי ספייק מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

אירופה מזנקת, בעוד אמריקה יורדת: רבעון שיא לרפאל

צמיחה של 14.5% במכירות לכ־1.59 מיליארד דולר מתחילת השנה, וצמיחה של 17.6% לכ־4.46 מיליארד דולר, כך עולה מדוחות הרבעון השלישי של רפאל ● זהו רבעון שיא בהיבט הרווח הנקי: 95.23 מיליארד דולר, זינוק של 39.2% ביחס לרבעון המקביל אשתקד

מנכ''ל מקורות, עמית לנג, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: רפי קוץ

דוחות מקורות: הרווחים קפצו ב-47% בתשעת החודשים הראשונים של 2025

הזינוק ברווחי חברת המים הממשלתית נרשם בעיקר בעקבות עלייה בשיעור התשואה על ההון שמוכר לה, בעקבות העלייה בתשואות על אגרות החוב הממשלתיות ● מתחילת השנה, השקיעה החברה כ-1.3 מיליארד שקל בהקמה וחידוש מפעלי מים

בועז ביסמוט, יו''ר ועדת חוץ וביטחון / צילום: ראובן קסטרו- פול וואלה

ביסמוט חשף את הטיוטה לחוק הפטור מגיוס: "יוצאים לדרך"

במסגרת השינויים בהצעה - תבוטל הדרישה למכסה של לוחמים קרביים, ושירות אזרחי-ביטחוני יוכר כחלק מהמכסה ● בנט תקף: "החוק הכי אנטי-ציוני בתולדות המדינה, לא ניתן לזה לעבור" ● גם איזנקוט ביקר בחריפות: "הממשלה בוחרת בהחלשת הצבא. ההצעה - תעודת עניות לפוליטיקה הישראלית"

רנו 5 2025 קומפורט / צילום: יח''צ

מכונית רטרו צרפתית החל מ-169 אלף שקל. למי היא מתאימה?

הגלגול החשמלי המודרני של רנו 5, רנו 5 2025 קומפורט, אינו זול, ופונה בעיקר למי ששומר פינה חמה בלב לדגם ההיסטורי ● אבל מאחורי העיצוב זו חשמלית עירונית שימושית, מודרנית ונעימה לנהיגה נמרצת

כוחות צה''ל בלבנון, באוקטובר / צילום: דובר צה''ל

נתניהו נוטה להגדלה דרמטית של תקציב הביטחון. באוצר תוקפים: ״יוביל למסים חדשים״

לכולם ברור שהתקציב שהיה לפני המלחמה יגדל באופן דרמטי, אולם בין משרד האוצר למערכת הביטחון נרשמו פערים של עשרות מיליארדים ביחס לתקציב ● ראש הממשלה נתניהו הבהיר כי בכוונתו להוביל החלטה להגדלת תקציב הביטחון ב-350 מיליארד שקל במשך עשור ● גורמים במשרד האוצר: לא ברור איך בכוונת נתניהו לגשר על הפערים האלה

50 שנה ל"קן הקוקייה": המרד של מק'מרפי הוא עדיין שיעור רלוונטי על מבני כוח

יובל לסרט האייקוני "קן הקוקייה" מתברר שהוא פחות סרט על מוסד פסיכיאטרי ויותר שיעור על כוח ושליטה ● סיפורו של מק'מרפי מזכיר עד כמה מערכות מעצבות את המציאות, וכמה מעטים עדיין מצליחים לשבור את החלון ולברוח

מכוניות ליצוא בנמל בסין / צילום: Shutterstock

המאבק סביב הריכוזיות עולה מדרגה: יבואני רכב זומנו לשימוע במשרד התחבורה

משרד התחבורה שוקל שלא לחדש רישיונות ליבואנים גדולים בעקבות המלצות רשות התחרות; ממשלת סין עשויה להתערב ● אחרי שנתיים של חרם טורקי, הקורולה ההייברידית עושה קאמבק לישראל ביבוא חדש הפעם מיפן ● וגם: מרצדס מציגה דגם חשמלי חדש ו־BYD מוסיפה לשוק גרסת פלאג־אין מוזלת ● השבוע בענף הרכב

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

85 ממ"דים בפטור מהיטל השבחה: ביהמ"ש קבע כי היתר דיפון ייחשב להיתר בנייה

בית המשפט המינהלי בתל אביב קבע כי "היתר דיפון" שווה להיתר בנייה ומזכה בפטור מלא מהיטל השבחה על ממ"דים במכירה "על הנייר"

פרופיל בעלי העסקים בישראל מתבהר / צילום: Shutterstock

שנה לרפורמה שמקילה על עוסקים זעירים: 80% טרם ניצלו את ההטבות

לפי נתוני רשות המסים רוב העסקים הזעירים הם בבעלות צעירים בני 35 ומטה, המרוויחים פחות מ־6,000 שקל בחודש ● עד כה נרשמו קצת יותר מ־100 אלף מהזכאים, רבים מהם מתחת לסף המס ● המהלך הביא לעלייה במספר המדווחים בזכות ההקלות והנגישות שהרפורמה מאפשרת

כוחות צה''ל בגבול לבנון (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם על חיסול טבטבאי: "זכותנו להגיב"

משפחות פונו, בסוריה מדווחים על 13 הרוגים - ולכודים תחת ההריסות ● מנהיג איראן ח'אמנאי: "ארה"ב לא ראויה שהרפובליקה האיסלאמית תפנה אליה או תהיה איתה בקשר" ● דיווח: איראן העבירה בשנה האחרונה לחיזבאללה מאות מיליוני דולר באמצעות בתי עסק שונים בדובאי ● עדכונים שוטפים

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Reuters

טראמפ הודיע: אעצור לצמיתות את ההגירה לארה"ב ממדינות עולם שלישי

בפוסט שפתח בברכה לחג ההודיה, טען הנשיא: "נטל הפליטים - הגורם המוביל לתפקוד חברתי לקוי באמריקה" • הוא כתב שיגרש כל אזרח זר "המהווה סיכון ביטחוני" ויבטל את כל ההטבות הפדרליות למהגרים • "מאות אלפי פליטים מסומליה משתלטים על מינסוטה", טען - ותקף את המושל וולז: "הוא מפגר ולא עושה דבר בגלל פחד וחוסר יכולת" • דבריו מגיעים לאחר הירי שביצע השבוע מהגר סמוך לבית הלבן

זום גלובלי / צילום: Reuters

אסון בהונג קונג, מהפכה צבאית באפריקה ועוד חדשות מהעולם

הונג קונג מתמודדת עם השריפה הגדולה ביותר בעשרות שנים ● גינאה־ביסאו תחת עוצר בעקבות מהפכה צבאית ● ובאיטליה - חוק חדש מגדיר רצח נשים כעבירה נפרדת • זום גלובלי, מדור חדש

חלום הרכבת הטרנס-אירופית נתקל במציאות / צילום: Shutterstock

אירופה יצאה בתוכנית חלומית שתחבר את היבשת כולה. בפועל אין לה סיכוי

הנציבות האירופית חשפה תוכנית שאפתנית - לחבר את ערי הבירה של היבשת ברכבות מהירות עד 2040 ● אלא שהתשתיות המיושנות דורשות השקעה של כ-400 מיליארד אירו, תקציב שהמדינות עצמן לא יכולות לעמוד בו ● ונדמה שבמצב שבו הטיסות קצרות וזולות יהיה קשה לשכנע באלטרנטיבה

מגדל ביונד של תדהר ויוניון / הדמיה: סטודיו 84

למרות שחתם על חוזה שכירות: משרד עוה"ד פישר לא יעבור למגדל ביונד

משרד עורכי הדין פישר-בכר-חן החליט לוותר על המעבר ולהישאר במגדל עזריאלי טאון ● רמ"י והרצליה חתמו על הסכם גג, במסגרתו יושקעו בעיר יותר מ-5.5 מיליארד שקל ● רק עם 60% הסכמה: זו רפורמת ההתחדשות העירונית שמקודמת בחוק ההסדרים ● וגם: שתי תוכניות לשכונות ענק עשו צעדים משמעותיים ● חדשות השבוע בנדל"ן