גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נתבעה ב-700 א' ש' על לשון הרע - ופועלת לגיוס מימון המונים

תושבת להבים נקלעה לסכסוך בין ראש המועצה למתחרה שלו וספגה שתי תביעות לשון הרע בסך מאות אלפי שקלים ● טוענת: "מדובר בתביעות השתקה"

פטיש דין משפט גזר דין עתירה דין וחשבון / צלם: פוטוס טו גו
פטיש דין משפט גזר דין עתירה דין וחשבון / צלם: פוטוס טו גו

אילאיל רזון, גננת מלהבים, הגיבה לפוסט שפרסם מתחרה של ראש המועצה הנוכחי - וספגה שתי תביעות לשון הרע בסכום של יותר מ-700 אלף שקל. רזון טוענת כי מדובר בתביעות השתקה, וכעת היא פונה לגיוס המונים על-מנת לגייס את הסכום הנדרש למימון הוצאותיה המשפטיות.

תביעות השתקה היו מאז ומתמיד כלי יעיל לשחקנים' חזקים בשוק להילחם ב'שחקנים' הקטנים יותר ובאנשים פרטיים שאינם בלי ממון. כלי זה הופך נפוץ יותר ויותר בשנים האחרונות, במיוחד על רקע פרסומים ברשתות החברתיות, שכבר הוכרו על-ידי בתי המשפט כפרסומים לעניין חוק לשון הרע.

רק לאחרונה סיקרנו ב"גלובס" את תביעת לשון הרע איתה מתמודדת בימים אלה העיתונאית שרון שפורר, בגין פרסומיה בפייסבוק בטענה לקשרים בין העבריין דוד דגמי לחברת אורבן נדל"ן.

בנוסף, שפורר סיקרה לפני מספר שבועות סיפור של תביעת אחרת, שהגישה יבואנית מותגי התינוקות בוגבו ובייביביורן נגד אישה שייעצה לחברים שלא לא לרכוש מנשאי בייביורן בקבוצת פייסבוק שהקימה.

באותו מקרה, התביעה נדחתה על הסף על-ידי שופטת בית משפט השלום בפתח-תקווה ניצה מימון-שעשוע, שקבעה כי מדובר בתביעת השתקה והורתה לשלם לנתבעת הוצאות בסך 15,000 שקל.

באותו פסק דין כתבה השופטת מימון-שעשוע כי "תביעת השתקה היא תביעה המנוגדת לאינטרס הציבורי שבשמירת שיח חופשי, ביקורתי ופתוח בספירה הציבורית בכלל... תביעה כזו מהווה גם ניצול לרעה של בתי המשפט, שזמנם הוא בגדר משאב ציבורי שיש לנצלו באופן מושכל ולא לאפשר לבעלי ההון לעשותו ככלי להתעמרות במי שמשאביו הכלכליים מוגבלים". 

כעת מדובר בגננת מלהבים, שנתבעה בשתי תביעות לשון הרע בגין תגובה שפרסמה לפוסט של יוסי ניסן, מועמד לראשות מועצת להבים, המתחרה בראש המועצה הנוכחי - אלי לוי. ניסן פרסם לפני יותר מחצי שנה פוסט בקבוצת הפייסבוק של תושבי להבים, במסגרתו הוא מבקר את אלי לוי, ראש המועצה הנוכחי, ורומז כי חברה המעסיקה את בנו ובבעלות מקורביו של ראש העיר, זכתה בביצוע עבודות תשתית בשטח המועצה.

בין היתר כתב ניסן בפרסום שלו: "בהמשך לפועלי בשיתוף הציבור ובשקיפות, ברצוני להביא לידיעתכם כי ממידע שהגיע אליי לאחרונה (שוב ראש המועצה מר אלי לוי לא ישתף את נבחרי הציבור), שחברת אורון אחזקה והשקעות בע"מ, שהיא חברת-בת בבעלות גילי ויואל עזריה תושבי להבים וחבריו בקרובים של ראש המועצה, היא החברה המבצעת בימים אלה פרויקט של הקמת בריכת מי קולחין עבור מועצה מקומית להבים בהיקף של כ-3 מיליון שקל!... מדובר בחברה בה מועסק בנו של ראש המועצה אלי לוי". 

יום למחרת הגיבה רזון לאותו פרסום וכתבה: "היא לא מתמודדת, היא פשוט מקבלת את העבודות. עכשיו תגידו שגם האינטרנט משקר. מצחיק כמה שזה עצוב".

גבי לוי, בנו של ראש המועצה, הגיב לתגובתה של רזון: "מה שעצוב זה שאנשים כמוך חושבים שזה מצחיק להאשים חברות בשחיתות. מזל שיש חוק נגד זה", ובתגובה כתבה רזון: "יש חוק נגד צחוק??? עכשיו באמת הצחקת אותי" (בתוספת שורה של אימוג'ים צוחקים), ולאחר 20 דקות פרסמה רזון תגובה נוספת: "ומותר להביע דעה... לא רק לעשירים והמקובלים מותר".

"הפרסום העמיד את התובעים ואת בני משפחתם במבוכה גדולה"

כעת, לאחר שהוגשה תביעה כנגד כותב הפוסט המקורי, החליטו המעורבים לתבוע גם את רזון בגין תגובתה לפוסט, בשתי תביעות שונות: הראשונה, בסך של 555 אלף שקל, הוגשה בשם בעלי חברת אורון החזקות, לגביה נכתב הפוסט המקורי, וכן בשם חברת אורון עצמה וחברת-בת שלה. במסגרת תביעה זאת דורשים התובעים כי רזון תפצה אותם בגין הפרסום ה"שקרי, מבזה ומכפיש" שתגובתה מהווה לשיטתם.

בכתב התביעה נטען כי "לא יכולה להיות כל מחלוקת כי הפרסום מושא התביעה מהווה לשון הרע, כמשמעו בחוק איסור לשון הרע", וכן כי "המדובר בדיבה חמורה, מכפישה ומבזה את התובעים, וכי יש למצות את מלוא חומרת הדין עם הנתבעת על פרסומים כוזבים ופוגעניים אלה".

התובעים טעונים כי בשל החשיפה הרחבה שקיבל הפרסום וכן תגובתה של רזון, מכיוון שהוא פורסם בקבוצה בה חברים אלפי תושבי להבים, הדבר תרם "לאווירה השלילית והטעונה שנוצרה כלפי הנתבעים, והעמידה את התובעים ובני משפחתם במבוכה גדולה".

לפני חודשיים הוגשה כנגד רזון תביעה נוספת, בבית המשפט אחר, הפעם על-ידי ראש המועצה אלי לוי, התובע ממנה פיצוי של 146 אלף שקל, בגין אותה תגובה שפרסמה לפוסט של ניסן. לוי כתב בתביעתו כי "הפרסום לא נעשה בתום-לב... הנו חסר בסיס, נועד להכפיש את התובע, לבזותו ולעשותו ללעג בעיני הבריות. למעלה מכך, חמור מכך, הנתבעת ייחסה לתובע מעשים שיש בהם משום חשד לפלילים, ממש כך".

"היום זו אני, אתמול זה הוא, ומחר זה אתם"

רזון, כאמור גננת במקצועה, נעדרת המשאבים הנדרשים לניהול שני ההליכים המשפטיים שנפתחו נגדה - ובוודאי שאינה יכולה לעמוד בסכומים שבגינן נתבעה - פנתה למשרד עורכי הדין אורלנסקי, איזנברג, מוזסון ושות', המתמחה בלשון הרע, שהסכימו לייצגה תוך דחיית תשלום שכר-הטרחה בהתאם ליכולותיה לגייס את הסכום הנדרש.

כעת מתכוונת רזון לפתוח במבצע גיוס המונים באתר "הדסטארט", בניסיון לגייס את הסכום הנדרש למימון הוצאותיה המשפטיות.

כך כותבת רזון, במסגרת הקמפיין: "שמי אילאיל רזון-יעיש, תושבת היישוב להבים, אמא ל-3 ילדים... נשואה באהבה לאורן, עובדת כריתמיקאית בגנים בשעות הבוקר ויש לי צהרון פרטי של 10 ילדים בביתי. אנשים צנועים שלא מחפשים דבר, פרט לחיות את חיינו, באושר ובבריאות. לא חיפשתי כותרות ולא פרסום.

"אני רוצה לשתף אתכם במה עובר עליי ועל משפחתי ב6 חודשים האחרונים... היום זו אני, אתמול זה הוא, ומחר זה אתם!... הכל התחיל מתגובה של כמה מילים, אפילו לא פוסט, של הבעת דעה ביקורתית, לא מתלהמת שנרשמה בפייסבוק שלנו (תושבי להבים) על המועצה. מרגע זה סומנתי כמטרה למען יראו, נתונה תחת התקפה בלתי נגמרת של מכתבי תביעות בסך דמיוני של יותר מ-700 אלף שקל... מעבר לכך שמדובר באיש ואנשיו שמשתמשים במעמדם הכלכלי והפוליטי כדי להשתיק, לאיים, להפחיד... הם גם רוצים לפגוע בי ובמשפחתי כלכלית ואישית. בשביל משפחתי, מה שהוצאתי עד כה, כדי להגן על עצמי, הוא על חשבון החסכונות... אין פה משחק כוחות הוגן בשום דרך שהיא, וכאן אתם נכנסים לתמונה, האנשים שרוצים ומאמינים בחופש הביטוי ושינוי לטובה". 

"תכלית התביעה להשתיק ולהלך אימים"

במסגרת שני כתבי ההגנה שהגישו עורכי הדין אלעד איזנברג וטוני ימין בשמה של רזון, נטען כי מדובר בתביעת השתקה, ש"תכליתה של התביעה דנן... אחת היא: להשתיק ולהלך אימים על מי שמעז להביע דעתו בכל הנוגע לפעילותה של מועצת היישוב להבים שבדרום הארץ... עצם הגשת תביעה זו כנגד אזרחית מן היישוב (תרתי-משמע), בגין הבעת דעה לגיטימית ולא מתלהמת, במסגרת 'תגובית' אחת בפייסבוק, ועוד בסכום שערורייתי ומופרך... הנטול כל אחיזה בדין או בשכל הישר - מהווה פגיעה קשה בחופש הביטוי ובזכותו של הציבור הרחב ליטול חלק בשיג ושיח הציבורי, חופשי מאיומים והפחדות".

עוד מצוין בכתב ההגנה כי התביעות מוגשות על רקע העובדה שאנו נמצאים בשנת בחירות לרשויות המוניציפליות: "כל מטרתה של התביעה להשתיק ולהלך אימים על תושבי היישוב להבים, פן ימתחו ביקורת על התנהלות המועצה המקומית והעומד בראשה; הדברים מקבלים משנה תוקף, לאור העובדה שבחירות לרשות המועצה המקומית בלהבים עתידות להתקיים השנה (בחודש אוקטובר 2018) ואינטרס ראשון במעלה של ראש המועצה וחבריו הוא להשתיק ולהלך אימים על מי שמעז להביע דעתו בכל הנוגע לפעילותה של המועצה ולגבי העומד בראשה. לשם כך, כפי שניתן לראות, כל האמצעים כשרים".

ועוד נכתב באותו נושא כי מדובר ב"ניסיון נואל להלך אימים ולהפוך את האירוע הזניח ל"קרדום לחפור בו", תוך יצירת השתקה ואיום כלפי תושבי להבים אחרים; שהרי מי יעז למתוח ביקורת ו/או להעלות שאלות לגבי הליכים המתרחשים בישוב, כשהתוצאה האפשרית היא תביעה אסטרונומית כגון דא, מופרכת ככל שתהא".

מכיוון שכתבי התביעה הוגשו בשני בתי משפט שונים (תל-אביב ואשדוד), הגישו עורכי דינה של רזון בקשה לבית המשפט העליון, לאחד את התובענות להליך אחד, מטעמי יעילות. התובעים בתביעה המקורית התנגדו לבקשה, וכעת היא ממתינה להכרעת בית המשפט העליון.

תגובות

מעו"ד בנימין מלכא, המייצג את ראש המועצה אלי לוי, נמסר: "התביעה הוגשה בגין פרסום לשון הרע חמור כנגד מרשי, ראש מועצת להבים, מר אליהו (אלי) לוי. בפרסום לשון הרע יוחסו למרשי עבירות פליליות ופגיעה בטוהר המידות, דברים אשר לא היו ולא נבראו מעולם. אני מאמין כי בית המשפט יבחן הדברים לעמקם ויגיע למסקנה כי אין לאפשר פרסום שכזה, אין לאפשר רמיסת כבודו של אדם, פגיעה בשמו הטוב ובכלל זה פגיעה בבני משפחתו, אשר נאלצים אף הם להתמודד עם הבוז והרפש".  

עורכי הדין אלעד איזנברג וטוני ימין ממשרד אורלנסקי, איזנברג מוזסון ושות', המייצגים את רזון, מסרו בתגובה: "מדובר בשתי תביעות השתקה אשר הוגשו, שתיהן, כנגד מפעילת צהרון מהיישוב להבים, בגלל תגובה בת מספר מילים שכתבה בפייסבוק, במסגרת דיון שהתנהל ברשת בעקבות פוסט שפורסם לגבי התנהלות מועצת היישוב להבים. בכתב ההגנה שהגשנו נטען כי מטרתן היחידה של התביעות הייתה להשתיק ולהלך אימים על תושבי היישוב להבים, פן יעזו למתוח ביקורת על התנהלות המועצה המקומית והעומד בראשה. הדברים מקבלים משנה תוקף, לאור העובדה שבחירות לרשות המועצה המקומית עתידות להתקיים השנה.

"התביעה הראשונה הוגשה לבית המשפט השלום בתל-אביב על-ידי אנשי עסקים אמידים מהיישוב, בסכום שערורייתי ומופרך של למעלה מ-500,000 שקל; והתביעה השנייה הוגשה בבית המשפט באשדוד על-ידי ראש מועצת להבים בסכום של כ-150,000 שקל.

"עצם הגשת תביעות השתקה כאמור כנגד אזרחית מן היישוב, בגין תגובה קצרה, בת מספר מילים, לא מתלהמת, בעניין ציבורי, מהווה פגיעה קשה בחופש הביטוי ובזכותו של הציבור הרחב ליטול חלק בשיג ושיח הציבורי, חופשי מאיומים והפחדות. אנו נעתור לדחיית שתי התביעות על הסף". 

בא-כוח התובעים, עו"ד ליאור דגן, מסר בתגובה: "הגברת אילאיל רזון פרסמה והפיצה פרסום זדוני, מרושע ושקרי. הפרסום נעשה ב'תפוצת נאטו' בעמוד הפייסבוק הקהילתי של היישוב, בו חברים אלפי תושבים, לרבות בני נוער. אין מדובר ב'ביקורת' או 'הבעת דעה' או כל דבר דומה לכך. המדובר בהטחת האשמות חמורה מאין כמוה המתיימרת לייחס למרשיי שחיתות וחוסר יושר, שגרמה לפגיעה ממשית לשמם הטוב של מרשיי ובני משפחתם המתגוררים ביישוב.

"במקום שהגברת  רזון תיקח אחריות על דבריה השקריים והזדוניים, בלא שטרחה אפילו לבדוק את נכונותם או אמיתותם בטרם פרסומם, בוחרת הגברת רזון לנקוט בטקטיקה נפסדת של הפיכת עצמה ל'קורבן' בפרשה, וזאת כדי להסיט את הדיון מהפרסומים השקריים עצמם.

"ההתנגדות לאיחוד הדיונים נובעת מטעמים ענייניים. מדובר בתביעות המצויות בשלבים דיוניים שונים; בבעלי דין שונים; העדים הצפויים להעיד בכל אחד מהתיקים אינם אותם עדים; זהות הניזוקים שונה, וגם הנזקים הקונקרטיים בכל אחת מהתביעות שונים; יתרה מזו, הכללים ואמות-המידה החלים על מר אלי לוי כממלא תפקיד ציבורי הם שונים מהכללים ואמות-המידה החלים על מרשינו (שהם אנשים פרטיים). לפיכך, אין לדעתנו מקום לאחד את הדיון בתובענות".

עוד כתבות

בודקים את המיתוס. החצב כלל לא מסמן את בוא הסתיו / צילום: 11asaf - ויקיפדיה

החצב כלל אינו מסמן את בואו של הסתיו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הפרח התמיר הפך לסמל של התחלות חדשות וחילופי עונות, אבל לא ממש בצדק

קטאר בנתה "חיל אוויר עצום ביחס למדינה קטנה", אז למה היא לא תוקפת את ישראל?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: קטאר פיתחה במשך עשור את הצבא שלה, אך הוא לא הצליח למנוע את התקיפה הישראלית; הסיבה שטראמפ לא לוחץ על נתניהו לסיים את המלחמה; והחרמות באקדמיה בעולם נגד ישראל ● כותרות העיתונים בעולם 

בכמה נמכרה דירה המיועדת לפינוי בינוי בגבעתיים? / צילום: דסקל רוזנפלד

בכמה נמכרה דירה ברחוב כצנלסון בגבעתיים המיועדת לפינוי בינוי?

ברחוב כצנלסון בגבעתיים, נמכרה דירה בבניין משנות ה־60 שנמצא בתהליך פינוי-בינוי, בשטח 100 מ"ר ב־2.59 מיליון שקל ● "התמורות המתוכננות גדולות: הדירה הזו אמורה לקבל תוספת של 22 מ"ר + מרפסת שמש, שתי חניות ומחסן" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

עכביש שפרזיט השתלט עליו / צילום: Reuters, CABI/Cover Images

זן מפחיד במיוחד של עכבישים התפרץ בארה"ב. מה חושבים עליהם החוקרים?

לאחרונה הגיעו לארה"ב עכבישים זומביים, שפרזיטים השתלטו עליהם וגורמים להם לצאת למתקפות מבעיתות ולא אופייניות ● יצורים שמשתלטים על בעלי חיים אחרים ומשנים את התנהגותם היו תמיד חלק מעולם החי, כולל בני אדם ● פרופ' פרדריק ליברסאט, מהחוקרים המובילים של פרזיטים כאלה, אומר שהם יכולים להיות מפתח להבנה של מחלות נפש ומוח

חדשות הביומד / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מצא: זו השעה שבה הכי בריא לאכול ארוחת בוקר

חברת Hairstetics המטפלת בהתקרחות נשית הודיעה על השקעה אסטרטגית; בית החולים שיבא מקים מרכז מחקר עם בר-אילן ומרכז חדשנות עם המרכז הרפואי זיו; טרהסייט תפתח מודל בינה מלאכותית בתחום הביולוגיה; ונוירוקייר תתאים תרופות לטיפול בדיכאון באמצעות "מוח קטן בצלחת" ● השבוע בביומד

טקס החתימה על הסכמי אברהם בוושינגטון / צילום: ap, Alex Brandon

המסחר פרח, הפוליטיקה דרכה במקום: הנורמליזציה במבחן המציאות

הסכמי אברהם שנחתמו בספטמבר 2020 היוו מפץ במזרח התיכון, וסימנו עידן של שלום, השקעות זורמות ונורמליזציה שתתרחב למדינות האזור ● האמירותים הפכו לשותפי סחר מהותיים ומרוקו התחמשה בנשק כחול־לבן, אבל הרחוב הערבי זועם והמלחמה בעזה לצד דיבורים על סיפוח מערערים את יסודות ההסכמים ● החזון תלוי בתחזוקה שקטה וזהירה ● 5 שנים להסכמי אברהם, פרויקט מיוחד

אנשי ביטחון סינים אוספים פרטים מאזרחים באיי שלמה, החודש / צילום: Reuters, Royal Solomon Islands Police Force

מדינות האי הזעירות של האוקיינוס השקט נקראות לבלום את התפשטות סין

שורת איים קטנים ומרוחקים הצביעו עם ישראל בעצרת האו"ם ביום שישי האחרון נגד ההצעה ל"שתי מדינות לשני עמים" ● ניתן להניח שהדבר קשור בכך שהן נשענות, לפחות במידת מסוימת, על סיוע אמריקאי - ומאוימות מההתפשטות הסינית באזור

טיילור רובינסון, החשוד ברצח צ'ארלי קירק / צילום: Reuters, EYEPRESS

דיווח: טיילור רובינסון, בן 22 מיוטה - הוא החשוד ברצח צ'ארלי קירק

"אני מקווה שהוא יקבל עונש מוות", אמר הנשיא האמריקני לאחר שהודיע כי ככל הנראה נעצר המתנקש, והוסיף כי לא צפה בסרטון הירי: "לא כך רציתי לזכור אותו" • מקור אישר לרויטרס את דברי טראמפ: החשוד נמצא במעצר של כוחות הביטחון ביוטה • בניו יורק פוסט דיווחו: החשוד ברצח קירק - טיילר רובינסון, בן 22 מיוטה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ במסעו האחרון במזרח התיכון, מאי 2025 / צילום: Reuters, Brian Snyder

חזון טראמפ להגמוניה אמריקאית במזה"ת הוכיח: כלכלה מנצחת דיפלומטיה

יציבות הסכמי אברהם ברקע המלחמה במזרח התיכון, מחזקת את מה שטראמפ דגל בו מלכתחילה: תמריצים כלכליים וביטחוניים יוצרים קשרים חזקים יותר מפרוטוקולים דיפלומטיים ● כעת, כשהרחבת ההסכמים על הפרק, בוושינגטון שואפים לבנות אלטרנטיבה אזורית לסין ● 5 שנים להסכמי אברהם, פרויקט מיוחד

צום דיגיטלי / צילום: Shutterstock

האנשים שנפרדו מהניידים - ובטוחים שזה הדבר הכי טוב שקרה להם

אלעד מאחסן את הנייד לארבע שעות ביום כי הבין שהוא לא מצליח להיות גם אבא, סביון התנתק לשבוע וחווה תסמיני גמילה, צבי עבר לטלפון טיפש, ויעל מרגישה שרק ככה היא מצליחה להתחבר לעצמה ● כשברקע החשש התמידי שלנו מ־FOMO, הכירו את האנשים שהחליטו לעשות צום דיגיטלי, וסבורים: שום דבר מרגש לא קורה במקום אחר

פרויקט ורטיקל סיטי ברמת גן / הדמיה: DBLK - ברעלי לויצקי כסיף דה לה פונטן אדריכלים; 3dvision

המגדל הגבוה בישראל יוצא לדרך. מי יגור בקומה 72 וכמה דמי ניהול ישלמו?

400 מהדירות במגדל ברמת גן מיועדות להשכרה לטווח ארוך במסגרת "דירה להשכיר", עם דגש על קהל יעד של משפחות צעירות ● גובה שכר הדירה ודמי הניהול טרם נקבע, אך בפרויקט מבטיחים בשורה: "החלפנו את עובדי הניקיון ברובוטים וחסכנו כמעט 50% מהעלויות" ● גלובס עושה סדר

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ג'ף שוורץ / צילום: שלומי יוסף

הוא ניהל את אחת החברות הגדולות בעולם ואז עזב הכול לטובת ישראל. זה הסיפור שלו

שיחה עם ג'ף שוורץ, מנכ"ל טימברלנד לשעבר ויו"ר ארגון מעוז, מתוך כנס החברות המשפחתיות ● על העסק המיתולוגי, ההחלטה לא להעביר אותו לדור הרביעי וגם ההשקעות כדי לחזק את המדינה

עידו לוינסון ומשפחתו ביקב. רב יכולות / צילום: דניאל לילה

שפה של מורכבות ועידון: עידו לוינסון עושה יינות אלגנטיים שמדברים בשקט

עידו לוינסון כבר קטף את התואר הגבוה ביותר בעולם היין, מאסטר אוף וויין, שקיבלו עד היום רק כ–400 בעלי מקצוע בעולם כולו ● למרות הקריירה הבינלאומית, חוט השני שעובר לאורך חייו המקצועיים הוא זהות מקומית ברורה

נחשון קיויותי, יו''ר ומבעלי ב.ס.ר הנדסה / צילום: באדיבות החברה

בנק הפועלים מאמין בנחשון קיויתי; משקיע בבסר לפי שווי של מיליארד שקל

ב.ס.ר הנדסה הפועלת לגיוס אג"ח של 150 מיליון שקל, עדכנה את התשקיף על הסכם השקעה שנחתם עם פועלים אקוויטי שיחזיק בנתח שעשוי להגיע ל-15% ומכין את הקרקע להנפקת מניות • החברה פועלת להקמת פרויקטים של דיור ומשרדים בערים מרכזיות

גדעון תדמור, מייסד ויו''ר נאוויטס / צילום: דניאל קמינסקי

ההצהרה של ממשלת ארגנטינה שמעוררת חשש אצל המשקיעים הישראלים

ארגנטינה גינתה מחדש את פרויקט סי ליון והצהירה כי פעילות נאוויטס באיי פוקלנד אינה חוקית ● בחברה מבהירים כי לא חל כל שינוי משפטי, וכי ההצהרה לא צפויה לעכב את ההחלטה על השקעה סופית במחצית השנייה של השנה ● עם זאת, המשקיעים נרתעים, והמניה נחלשת

נתן אלנתן, יו''ר מטה התכנון הלאומי ויו''ר המועצה הארצית לתכנון ובנייה / צילום: רז רוגובסקי

הדיונים בוועדות הערר התקצרו דרמטית, אבל המומחים מזהירים שהפקק התכנוני נמצא במקום אחר

לידי גלובס הגיע דוח החושף לראשונה את המהפכה בזמני הטיפול בוועדות הערר המחוזיות ● הזמן הממוצע מדיון ראשון בוועדות ועד לסיום הטיפול הצטמצם ב־2025 ב־90% ל־10 ימים בלבד ● אבל בשוק מצביעים דווקא על הסחבת הארוכה בהליכים הנוגעים להיטלי השבחה ופיצויים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

סמוטריץ' על פסילת מועמדו לראש אגף התקציבים: "ועדת המינויים טעתה, אני בדיונים על זה"

שר האוצר הגיב היום לראשונה על פסילת מועמדו לתפקיד ראש אגף התקציבים באוצר, מהרן פרוזנפר ● החלטת ועדת המינויים התקבלה מטעמים של אי-מתן שוויון הזדמנויות לנשים בהתמודדות על תפקידים בכירים בממשלה בכלל ובאוצר בפרט ●  סמוטריץ': "אני מכבד מאוד נשים"

לארי אליסון, מייסד אורקל / צילום: Shutterstock

בחסות הסנסציה בשווקים: חדשות טובות לאלשטולר שחם, מגדל, כלל ומיטב

שורה של מנהלי השקעות מוסדיים נהנו מרווחים גדולים על הנייר כתוצאה מהזינוק היומי החריג במניית ענקית התוכנה אורקל ● מגדל: "לאורקל יש עוד לאן לצמוח, ואנחנו מאמינים בה בטווח הארוך"

מה עומד מאחורי המהלך של החשכ''ל / צילום: רפי קוץ

סוף לשוטף פלוס: באוצר מקדמים מערכת דיגיטלית חדשה לניהול תשלומי המדינה

לגלובס נודע שהחשב הכללי יוצא במהלך שאפתני להחלפת העברות הכספים המסורתיות לספקים ב"אסימונים" דיגיטליים ממשלתיים - שיתקבלו מיד עם גמר העבודה ● על פי הערכות, מיליארדי שקלים שמועברים לביצוע פרויקטים "נבלעים" בדרך ● המערכת תאפשר מעקב אחר הכספים ותמנע את זליגתם לגורמים עברייניים

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

השבוע בשווקים: הכול יחוויר ביחס לאירוע הזה

הבורסה המקומית תקבל דחיפה חיובית קטנה ממניות הארביטראז' היום, לאחר שסיכמה שבוע חיובי, במהלכו שברה שיאים חדשים ● בוול סטריט, מדדי הנאסד"ק וה-S&P 500 נסחרים סביב שיא כל הזמנים, לאחר שתחזית הצמיחה של אורקל הדהימה את השווקים ● ובערב יום רביעי תפורסם בארה"ב החלטת הריבית שכולם מחכים לה