גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרשת החברתית

מנכ"ל IBM מבהיר, מזהיר אבל גם מרגיע

וגם: צ'יאקו אסאקווה, החוקרת היפנית שמפתחת את הצד האנושי של הטכנולוגיה

את כנס think TLV 2018 ערכה אתמול (ב') חברת IBM במלון אינטרקונטיננטל תל אביב, כשהפעם הוקדש הכנס למקומה של האנושיות בטכנולוגיה, ולדרכים בהן הטכנולוגיה תורמת לריפוי מחלות, בעלי מוגבלויות, מאבק בפשע וכיו"ב. דניאל מלכה, מנכ"ל IBM ישראל, הבהיר, הזהיר ומיהר להרגיע.

מלכה אמר כי "אנו נמצאים בנקודה קריטית בזמן, בה במידה זו או אחרת, 100% מהמקצועות בעולם ישתנו. יש כאלה שמודאגים מזה, ואני יכול להבין אותם אבל גם להרגיע ולומר להם שהטכנולוגיה באה כדי להעצים את האדם ולא להחליף אותו. האדם והמכונה יעבדו זה לצד זה".

בכנס התארחה פרופ' צ'יאקו אסאקווה, חוקרת מדעי המחשב מ-IBM טוקיו. אסאקווה, שהתעוורה בילדותה, הציגה על הבמה פתרונות לבעלי מוגבלויות בהם זיהוי חפצים וקריאת מיילים ומסרונים, אותם היא סייעה לפתח. אסאקווה הייתה שחיינית מצטיינת עד שבגיל 11 עברה בבריכה תאונה שגרמה לה להתעוור תוך כשלוש שנים. חרף הקשיים, היא סיימה לימודים באוניברסיטה והתקבלה לעבודה ב-IBM טוקיו, כחוקרת מדעי המחשב עיוורת לפיתוח טכנולוגיה לכבדי ראייה. כיום אסאקווה היא מובילת תחום טכנולוגיות נגישות ועמיתת מחקר ב-IBM.

עוד השתתפו בכנס: ניר קידר, סמנכ"ל בכיר לתכנון אסטרטגי וכלכלי במשרד הבריאות; הזמרת והיוצרת זוכת האירוויזיון - נטע ברזילי, שעלתה על הבמה וקיבלה ממלכה פרס על קידום הגיוון וההכלה; אליין בנישו, מנכ"ל IBM צרפת לשעבר ומנהל חטיבת החברות והתאגידים ב-IBM העולמית; מזי גלאור, סמנכ"לית שיווק ותקשורת ב-IBM ישראל; עודד כהן, מנכ"ל מעבדות המחקר של IBM חיפה; הירונובו טקאגי, חוקר בכיר ב-IBM טוקיו ואחרים.

צים מרעננת את שדרת ההנהלה

שינויים ומינויים חדשים בהנהלת צים. חברת הספנות בראשות המנכ"ל אלי גליקמן, הודיעה היום (ג') על מינויו של סער דותן לתפקיד סמנכ"ל בכיר למדינות ופיתוח עסקי בחברה. דותן (48) יחליף את רפאל בן-ארי, שסיים החודש את תפקידו כסמנכ"ל ספנות. דותן הצטרף לצים בשנת 2005 ומאז מילא בחברה מספר תפקידים בכירים. בשנה האחרונה כיהן כסמנכ"ל מכירות ושירות לקוחות גלובלי.

בנוסף, דיווחה צים על מינויו של יאיר טיטלבאום לסמנכ"ל מכירות גלובלי. טיטלבאום (44), שמגיע לצים מקבוצת הרכב כלמוביל שם כיהן כמנהל חטיבת הרכב של מיצובישי, יכנס לתפקידו החדש ב-1 בספטמבר. עוד במסגרת השינויים והמינויים יצטרף אסף טיראן (43) לצוות ההנהלה הבכירה של החברה.

תורמים לשילוב

ביום ראשון נערך במכללה האקדמית נתניה טקס הענקת מלגות לסטודנטים וסטודנטיות המשמשים חונכים ואחים בוגרים לתלמידים ממוצא אתיופי, פרויקט אותו מובילה חברת לוריאל.

אלי שגיב, מנכ"ל לוריאל ישראל, סיפר כי מדי שנה מעניקה החברה 30 מלגות לסטודנטים אתיופיים, כאשר עד כה הוענקו למעלה מ-250 מלגות לסטודנטים שחנכו 350 תלמידי ביה"ס היסודי. שגיב סיפר כי עם הפרויקט, "עקומת הלימודים של התלמידים שזכו לחניכה מהסטודנטים, עלתה והשתפרה, ובנוסף, בשאלון שנערך בבית הספר, דיווחו הילדים על תחושת שייכות, כבוד הדדי ומסוגלות להצלחה בלימודים מזמן החניכה".

עוד נכחו: ח"כ פנינה תמנו שאטה (יש עתיד); פרופ' יעקב הרט, נשיא המכללה האקדמית; חגי ניניו, סמנכ"ל משאבי אנוש לוריאל ואחרים.

סקר איגוד החברות הציבוריות: הבכירים ונושאי המשרה מגלים אופטימיות זהירה בנוגע למגמת השווקים

איגוד החברות הציבוריות ערך היום (ג') בשיתוף עם פירמת עורכי הדין זיסמן אהרוני גייר ובנק מזרחי טפחות, את הוועידה הכלכלית השנתית במרכז הכנסים של הבורסה בתל אביב. אילן פלטו, מנכ"ל האיגוד, פתח את המפגש כשהכריז ואמר כי "ההודנא הרגולטורית נגמרה ורואים את התוצאות בשטח".

משה גפני, יו"ר ועדת הכספים סיפר שנלחם במשרד האוצר וציין כי "יוקר המחיה נגרם בגלל המגזר הציבורי, לא בגלל המגזר העסקי". שי באב"ד, מנכ"ל משרד האוצר, הכריז כי "אנחנו בוחנים את הפחתת המס על רווחי הון למשקיעים קטנים בהיקף רווחים של עד 50 אלף שקל. אנחנו בעד הורדת מסים שתאיץ את הצמיחה", הוא אמר.

עוד במסגרת הוועידה, קיבל דני גולדשטיין, יו"ר איגוד החברות הציבוריות לשעבר, אות הוקרה על תרומתו לשוק ההון. גולדשטיין אמר כי "חלק מבעלי השליטה בחברות הציבוריות בעבר התנהגו כמו חזירים ובצורה בלתי רציונלית. היום כשאני כבר לא בתפקיד, אני קורא לחברות הציבוריות לשמור על אמון הציבור ולרסן את עצמן".

בוועידה פורסם גם סקר שערך איגוד החברות הציבוריות בקרב כ-100 בכירים ונושאי משרה בחברות הציבוריות. סקר מורחב זה מעלה בין היתר כי 16% מהחברות דיווחו שהן שוקלות מחיקה - שיעור שלפי איגוד החברות הציבוריות מהווה שיפור משמעותי ביחס לשנתיים הקודמות, כשב-2017 שקלו להימחק מהמסחר 31% מהחברות וב-2016 שיעור זה עמד על כ-45%. לצד זאת, באיגוד החברות הציבוריות ציינו כי תופעת מחיקת החברות מהמסחר נמשכת, ובמחצית הראשונה של השנה מספר החברות שנמחקו עמד על 9 והוביל למאזן שלילי בפרמטר זה, מול חמש הנפקות של חברות חדשות, שהוריד את מספר החברות הציבוריות בשוק ההון המקומי ל-453. עוד עולה מהנתונים כי הבכירים ונושאי המשרה שלקחו חלק בסקר מגלים אופטימיות זהירה בנוגע למגמת השווקים. 47% מהם העריכו כי המדד המוביל בבורסה, ת"א 35, יסיים את השנה בעליות של עד 5%, ו-17% נוספים העריכו כי התשואה שיניב בסיכום שנתי תהיה גבוהה מ-5%. כ-28% מהנשאלים העריכו שהמדד יציג ירידה שנתית של עד 5% וכ-8% נוספים העריכו כי שיעור הירידות השנתי במדד יהיה גדול מכך. מתחילת השנה ועד כה מציג ת"א 35 עליה מינורית של פחות מ-1%.

מהסקר עולה עוד, כי העיתון הכלכלי המועדף ביותר על קהילת שוק ההון הוא עיתון "גלובס", שזכה לבחירת 52% מהמשתתפים, אחריו עיתון דה מרקר עם 28%, כלכליסט עם 18% ומוסף ממון של ידיעות אחרונות עם 1%.

באורחי ואורחות הוועידה היו גם: ח"כ איילת נחמיאס ורבין; צבי סטפק, יו"ר איגוד החברות הציבוריות ויו"ר מיטב-דש; איתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה לני"ע; אלה אלקלעי, סמנכ"לית פיתוח עסקי בבית ההשקעות אי.בי.אי; עו"ד מיכל מור-קופל, מנכ"לית משותפת של איגוד הדירקטורים; עדי שחף, סגן מנהל החטיבה הפיננסית במזרחי טפחות; אבנר חדד, מנכ"ל קסם קרנות ו-ETF; אמיר אייל יו"ר אינפיניטי ויו"ר אילים; ואחרים.

עוד כתבות

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היום היסטוריה בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף היום לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

טילי ''ספייק'' מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

הודו רצתה ייצור מקומי, משרד הביטחון מצא פתרונות - והיצוא הביטחוני מזנק

למרות החרמות והלחצים, הוכחות היכולת בשדה הקרב מזניקות את היקפי העסקאות מול משרד ההגנה ההודי ● ראש סיב"ט יאיר קולס מסביר כיצד המודל עובר מהסכמי רכש להקמת "רגליים ייצוריות" בתוך הודו ● וגם: איך מתמודדים עם תופעת ההעתקות של פיתוחים ביטחוניים?

ירידה עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים / צילום: יח''צ

הם שלטו בכבישי ישראל יותר מ־40 שנה. היום רק מותג רכב יפני אחד נותר בצמרת

בתוך שנים ספורות הפכו רוב מותגי הרכב היפניים ממובילי שוק לזן שנמצא על סף הכחדה, לנוכח הפלישה הסינית ● נתוני ינואר ממחישים זאת היטב, עם ירידה דו–ספרתית עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים, למעט טויוטה ● האם עוד מכשול הוסר מדרכם של הסינים?

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדילמה של בנק ישראל עם הריבית והסיבה שהאנליסטים עשו סיבוב פרסה

האינפלציה באמצע טווח היעד, והשקל התחזק, אך רוחות המלחמה מול איראן טרפו את הקלפים וגרמו לשוק לשנות כיוון ● בעוד שנתוני הצמיחה המפתיעים מעניקים לנגיד "מרחב נשימה", רוב האנליסטים מעריכים כעת: בנק ישראל יבחר בשמרנות וישאיר את הריבית על כנה

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לטובת בן גביר: הקואליציה מקדמת איסור על בג"ץ להתערב בכהונת שרים

ועדת הכנסת אישרה היום להקים מחדש את הוועדה המיוחדת להכנת "חוק דרעי 2", שיאפשר למנות שרים הנאשמים בפלילים וימנע מבג"ץ להתערב במינויים ● היועמ"שית התנגדה בעבר להצעת החוק

בכירי מאנדיי בפתיחת המסחר בוול סטריט / צילום: נאסד''ק

האנליסטים מתיישרים עם השוק: מניית התוכנה שמחיר היעד שלה נחתך ב־70%

הירידות החדות במניות התוכנה בעקבות החשש מהשפעות ה־AI - מובילות לשורה של הפחתות מחירי יעד, בהן של חברות מישראל, שעדיין גבוהים ממחיר השוק ● בג'פריס מסמנים את המניות המועדפות בתחום, ואילו בבנק אוף אמריקה מזהירים: הירידה במכפילים רק התחילה

שלטי מבצעי קבלן / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האם מחירי הדירות בתל אביב באמת עולים? הגרף שכדאי להכיר

האם מחירי הנדל"ן בת"א באמת עולים או שזו תוצאה של "בליץ" הטבות סוף שנה? ● לאחר שנים שמחירי דירות יד ראשונה ויד שנייה נעו במתאם גבוה, כעת הם מתנתקים והפערים שנפתחים מגיעים לרמה היסטורית ● הכלכלן הראשי בהפניקס מסביר: כך מבצעי המימון האגרסיביים של הקבלנים מנפחים את המחירים - על הנייר

שדות סולאריים של דוראל בארה''ב / צילום: באדיבות דוראל

מניות האנרגיה הלוהטות של ת"א קפצו פי 3 בזכות הימור על השוק האמריקאי

חברות האנרגיה אנלייט, או.פי.סי ודוראל הוסיפו בשנה האחרונה מאות אחוזים לשוויין, על רקע פעילותן המתרחבת בארה"ב ● השלוש הפכו לחביבות המשקיעים בזכות רוח גבית לה הן זוכות מהביקוש האדיר לחשמל בארה"ב, בעיקר עבור חוות שרתים למהפכת ה–AI

ברק רוזן, צחי ארבוב וזיו יעקובי / צילום: ינאי אלפסי, אלכס פרגמנט

הנתון שיכריע אם המיזוג הענק בין אקרו לישראל קנדה יצליח

המיזוג הצפוי בין יזמיות הנדל"ן המובילות ישראל קנדה ואקרו צפוי ליצור את החברה הגדולה בענף ● בשוק מנתחים את היתרונות והסיכונים שלקחו על עצמם בעלי ישראל קנדה, את הסיבות שהביאו למכירתה של אקרו, ואת הנתון שעליו תקום או תיפול הצלחת העסקה

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

המניות שהפכו ללהיט, דווקא כי אין להן קשר לבינה מלאכותית

ההימור הנוכחי של וול סטריט הוא על חברות שנתפסות כחסינות מפני איומי הבינה המלאכותית ● אלו מגיעות מסקטורים מפתיעים וכוללות למשל את מקדונלד'ס ויצרנית הטרקטורים ג'ון דיר

זהבית כהן / צילום: רמי זרנגר

טלטלה בקרן אייפקס: הסגן של זהבית כהן תובע מיליונים על התעמרות והשפלה

ארז נחום, שסומן כיורשה של זהבית כהן, תובע 10 מיליון שקל וטוען כי פוטר אחרי שהתלונן בפני מנכ"ל אייפקס העולמית על התנהלותה של כהן, שכללה קללות, צעקות והשפלות פומביות ● לדבריו, כהן השתמשה בביטויים כמו "חתיכת חרא" ו"אפס" ובהערות גזעניות והומופוביות כחלק מ"שיטה ניהולית שמטרתה להבהיר שהיא זו שמחזיקה בכוח" ● אייפקס בתגובה: דוחים את ההאשמות

מטה חברת נובו נורדיסק בדנמרק / צילום: Shutterstock

זריקת ההרזיה דור 2 של נובו נורדיסק נכשלה בניסוי השוואתי מול מונג'ארו

זריקת CagriSema של נובו נורדיסק הורידה 20.2% בממוצע ממשקל הנבדקים, לעומת 23.6% לזריקה מונג'ארו של אלי לילי ● בתגובה, מניית נובו נורדיסק יורדת, ומניית אלי לילי עולה ● לאלי לילי יש עוד מוצר בקנה, שעשוי להיות פוטנטי אף יותר

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

דינה בן טל-גננסיה, מנכ''לית אל על הפורשת / צילום: גיא כושי ויריב פיין

המוסדיים נתנו ברקס: מנכ"לית אל על הפורשת לא תקבל פיצויי פיטורים

המנכ"לית היוצאת בן טל-גננסיה ביקשה לקבל פיצויי פיטורים מלאים על 18 שנות עבודתה באל על בהיקף של מיליון שקל, אך המוסדיים מתנגדים ● היא מסיימת את דרכה בחברה עם שכר בעלות של כ-30 מיליון שקל

בנייה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדד תשומות הבנייה למגורים עלה ב–0.6% בינואר, השכר ממשיך להיות המרכיב הדומיננטי

מדד תשומות הבנייה המשיך לעלות גם בחודש הראשון של 2026, אם כי בשיעור מזערי ● ללא העלייה בשכר העבודה, ירד המדד ב־0.2%

מתחם ביג גלילות, בשבוע שעבר / צילום: גלית חתן

שנה לביג גלילות: המספרים נחשפים

מתחם הענק בגלילות של רשת המרכזים המסחריים ביג עורר עניין עוד לפני הפתיחה, אבל אחרי ההייפ של החודשים הראשונים, הפדיון היומי ירד כצפוי בעשרות אחוזים ● רשימת ההמתנה עדיין קיימת, אך בשוק מספרים גם על תנאים מקלים לשוכרים ● על כמה עומד הפידיון היומי ומה קרה למתחרים?

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בגלל הסיכוי למלחמה עם איראן: הנגיד הותיר את הריבית על כנה

בנק ישראל השאיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 4% ● השיקול המרכזי: העלייה באי־הוודאות הגאו־פוליטית ● סמוטריץ': "החלטה שגויה. קורא לנגיד לחזור מהחלטתו ולהמשיך במגמת הפחתת הריבית" ● בתחילת השבוע שעבר גילמו השווקים הסתברות של כ-80% להפחתת ריבית, אלא שרוחות המלחמה מול איראן טרפו את הקלפים, ורוב אנליסטים צפו את הותרת הריבית על כנה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

ארה"ב מפנה עובדים מלבנון; לאור יום: הסלמה במחאות באיראן

בלבנון דווח כי השגרירות האמריקנית פינתה עשרות מעובדיה • יאיר לפיד לנתניהו במליאה בכנסת: "מה שיגדיר אותך בהיסטוריה זה ה-7 באוקטובר" ● סטודנטים בטהראן ממשיכים להפגין נגד המשטר - תיעודים של הצתת דגלי איראן הופצו ברשתות • נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ממשיך בהזרמת הכוחות למזרח התיכון ובהפעלת לחץ על איראן במסגרת המו"מ • נושאת המטוסים הגדולה בעולם, שהשתתפה בלכידת מדורו, מתקרבת לחופי ישראל ● עדכונים שוטפים