גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החלום הגדול על הפשרת קרקע חקלאית הסתיים בתביעה

רוכשים שרכשו קרקע חקלאית סמוך למושב תלמי אלעזר טוענים כי החברה ששיווקה את הקרקע הבטיחה כי בתוך שנים ספורות ישונה ייעוד הקרקע למגורים, אלא שבפועל לא גילתה לרוכשים כי תוכנית המתאר המחוזית מייעדת את הקרקע לנוף כפרי ולא לפיתוח

השטח ליד מושב תלמי אלעזר / צילום: גיל ארבל
השטח ליד מושב תלמי אלעזר / צילום: גיל ארבל

תביעה בסך 5.5 מיליון שקל הוגשה לאחרונה על-ידי 37 רוכשי קרקעות חקלאיות, כנגד חברת אקוויטי נדל"ן ששיווקה להם את הקרקעות.

בתביעה טוענים הרוכשים כי הוטעו על-ידי החברה ועל-ידי עורכי הדין, ששכנעו אותם כי הקרקע החקלאית שבאזור פרדס חנה-כרכור, הגובלת בקרקעות של מושב תלמי אלעזר, צפויה לשנות ייעוד למגורים בתוך שנים ספורות, בעוד לימים הסתבר כי הקרקע כלל לא מיועדת לשינוי ייעוד. התובעים מבקשים מבית המשפט לבטל את הסכמי הרכישה, לקבל את כספם בחזרה ולפצות אותם בגין הנזקים שלטענתם נגרמו להם.

בתביעה, שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב באמצעות עו"ד ארנון גרפי, נטען כי קבוצת אקוויטי, שהוצגה כאחת מהחברות המובילות בארץ בתחום שיווק קרקעות חקלאיות, יצאה בשנת 2011 במסע פרסום נרחב לשיווק קרקעות חקלאיות ביחידות של כ-420 מ"ר, במחיר של 129 אלף שקל ליחידה. בין היתר כללו הפרסומים: "הזדמנות ייחודית ונדירה להשקיע בקרקע חקלאית קרובה לבנייה סמוך למושב היוקרתי תלמי אלעזר, שהפשרתה הצפויה תעלה את ערכה ביותר מ-1,500%". התביעה הוגשה גם כנגד משרד עורכי הדין גלעד שר (שטוען כי שמו שורבב לתביעה בטעות, ראו בהמשך).

עו"ד ארנון גרפי / צילום: פוטו פראג'

התובעים, שכל אחד מהם הגיע בנפרד לחברה, טוענים כי נאמר להם שהבתים שייבנו בעתיד יהוו למעשה הרחבה של מושב תלמי אלעזר. בצורה כזו, נאמר להם, שוויו של הנכס אותו רכשו יעלה עשרות מונים וידביק את המחירים הגבוהים של הקרקעות לבנייה במושב.

אקוויטי, כך נטען, הציגה בפני הרוכשים מצג שלפיו היא רכשה זכויות בקרקע וכי בכוונתה לקדם מיד עם גיבוש קבוצת הרוכשים מהלך לשינוי ייעוד הקרקע מחקלאות למגורים. "הפרויקט תואר בפני התובעים כאילו הוא מלווה בידי צוות מקצועי ומנוסה, ובכלל זה משרד עורכי דין מוביל ובעל מוניטין, בנק מלווה המספק פלטפורמה מימונית לעסקה, וכן נאמר להם כי הם מיוצגים משפטית בידי משרד עורכי הדין המלווה אותם ברכישת הקרקע", נטען בתביעה.

על-פי הנטען, מציגי החברה הסבירו כי בשלב הראשון תתבצע רכישת הקרקע החקלאית ובשלב השני, שיחל מיד לאחר מכן, יחל הליך להפשרת הקרקע לשינוי ייעודה למגורים. לטענת התובעים, הם הוטעו להאמין כי מדובר באפיק השקעה אטרקטיבי, וסמכו ידיהם על משרד עורכי דין "גדול ומכובד" - גלעד שר - שלטענתם, קיבל על עצמו לייצג אותם ולהגן על האינטרסים שלהם בכל הנוגע להתקשרותם בפרויקט. לטענת התובעים, הם הוחתמו על הסכמים במשרד עו"ד גלעד שר, ובהם הסכם מכר, הסכם אופציה, הסכם שיתוף, כתב נאמנות, הסכם להזמנת שירותים משפטיים והסדרת שכר-טרחה, יפויי-כוח ועוד. "כל זאת בהליך קצרצר ומהיר ביותר, ובוודאי שללא הסבר מעמיק וממצה על העסקה, משמעויותיה, ומשמעות המסמכים עליהם חתמו, ובפרט לא ניתנו להם הסברים לגבי הסיכונים והחסמים המשפטיים תכנוניים להיתכנותו של הפרויקט שכבר היו קיימים וידועים במועדי החתימות על ההסכמים".

כמו כן מציינים התובעים כי שילמו על הקרקע באמצעות חסכונות ונטילת הלוואות. הכספים הופקדו בנאמנות אצל עו"ד גלעד שר.

"אמירת אמת אינה תנאי הכרחי"

לימים, טוענים התובעים התברר להם כי למצגי קבוצת אקוויטי לא הייתה כל אחיזה במציאות וכי למעשה כבר במועדי הצגת המצגים וחתימה על ההסכמים היה ידוע לנתבעים כי אין סיבה להניח שהקרקע תשנה את ייעודה למגורים, אלא הייתה סיבה להניח שכל תוכנית שתוגש לשינוי ייעוד בעתיד הנראה לעין נידונה למעשה לדחייה מראש. זאת בין היתר מאחר ובשנת 2004 הופקדה תוכנית מתאר מחוזית למחוז חיפה בשם תמ"מ 6 לפיה, האזור בו מצויה הקרקע, הוגדר ביעוד "אזור חקלאי/נוף כפרי פתוח". כלומר, הקרקע מיועדת לשימור לדורות הבאים, ובאזור בעל אופי כפרי פתוח, קיימת מניעה לאשר הפקדה של תוכניות לשינוי ייעוד למגורים.

התוכנית אף הגדירה אזורים שכן מיועדים לפיתוח עתידי, לרבות מגורים, אולם הקרקע המדוברת אינה כלולה באזורים אלה. "אין כל דרך להעריך מתי בעתיד אם בכלל יחול שינוי במצב, אך ניתן להעריך שהשינוי אינו צפוי בעשורים הנראים לעין" נטען בתביעה. "זאת בין היתר נוכח העבודה שתוספת שטחים לפיתוח ביחס לשטחים הוגדרו בתמ"מ 6 ואשר מצויים במרקם שמור משולב לפי תמ"א 35, יכולה להיעשות רק בתוכנית מחוזית ובכפוף לניצול שטחי הפיתוח הקיימים בתמ"מ 6".

יתרה מכך, צוין בתביעה, גם אם בעתיד לבוא ינוצלו כל שטחי הפיתוח שהוגדרו בתמ"מ 6 עבור פרדס חנה-כרכור, סביר להניח שהקרקע לא תיכלל בשטחי הפיתוח שיוגדרו בעתיד נוכח המרחק הרב של הקרקע מהאזורים הבנויים של פרדס חנה-כרכור. "על כן", ציינו התובעים, "אין כל תוחלת בהגשת תוכנית לשינוי ייעוד בקשר לקרקע שכן כל תוכנית מעין זו נידונה למעשה לדחייה מראש". עוד טוענים הרוכשים כי הצפי שהוצג להם להפשרת הקרקע הוא 5-8 שנים.

לטענת התובעים, אקוויטי קיבלה אופציה מבעל הקרקע לרכוש אותה בפרק זמן מוגדר ועל כן "כדי לנצל את חלון ההזדמנויות שנפתח לה מיהרה והעמידה מערך שיווק נמרץ ואגרסיבי מתוחכם וחלקלק שכל האמצעים השיווקיים כשרים מבחינתה למימוש מטרתה זו, כאשר אמירת אמת אינה תנאי הכרחי במסגרת האמצעים השיווקיים", צוין בתביעה.

לטענתם, התנהלות משרד עו"ד גלעד שר חמורה במיוחד בעצם הסכמתו לייצג הן את התובעים והן את קבוצת אקוויטי, והוא למעשה נתן את "חותמת הכשרות" למצגים שהוצגו ובכך תרם להטעיית התובעים.

לטענתם, שר ככל הנראה אף לא ביצע בדיקה מעמיקה של המצב התכנוני של הקרקע. "מדובר בהתנהגות חמורה במיוחד של הנתבעים במעשה או במחדל בהתנהגות או בעצימת עין וחוסר אכפתיות", נטען בתביעה. "אם בתחילתו פורסם הפרויקט בקול תרועה רמה הרי שכיום ברור כי התובעים הולכו שולל רומו ונפלו קורבן לתרגיל הטעיה זדוני וחמור, ממנו סבלו נזקים כספיים כבדים".

עוד נטען בתביעה כי בשנת 2014, אחרי עיכובים, הגישה קבוצת אקוויטי תוכנית לוועדת המשנה של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה פרדס חנה-כרכור, שהחליטה על דחייתה. בהחלטה לדחות את התוכנית ציינה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה: "להמליץ בפני הוועדה המחוזית לדחות את התוכנית מהנימוקים הבאים: מימוש התוכנית מצריך השקעה בתשתיות באופן בלתי סביר במערכת העירונית, תחום התוכנית נמצא מחוץ לתחום הפיתוח העירוני, התוכנית אינה תואמת את תוכנית המתאר החדשה". בעקבות הדחייה דן ועד הרוכשים עם נציגי אקוויטי בשאלה כיצד לפעול לקידום הפרויקט. קבוצת אקוויטי, כך נטען, הציעה לרוכשים להמתין כמה שנים עד לאחרי הבחירות, שהרכב הוועדה ישתנה. ועד הרוכשים פנה למשרדי עורכי הדין שייצג אותם ברכישה, על-מנת לקבל את עמדתו בקשר לאפשרות של הגשת ערר על החלטת הוועדה המקומית, אולם לטענתם, עו"ד שאיתו שוחחו הודיע להם כי "הטיפול של המשרד הסתיים עם העברת הזכויות הקנייניות".

לטענת התובעים, בשלב זה החל ועד הרוכשים בחיפושים אחר משרד עו"ד שיסכים לייצגם, אולם כל המשרדים אליהם פנו סירבו לקבל על עצמם את הייצוג, בנימוק ששינוי הייעוד של הקרקע למגורים איננו אפשרי, לנוכח המצב התכנוני ומיקומה הבעייתי של הקרקע.

על רקע זה פנו נציגי התובעים לקבל חוות-דעת מקצועית משמאי המקרקעין הבכיר רון רודיטי, אשר בדק את מצבה התכנוני של הקרקע, ומסר להם כי "כבר במועד השיווק והמכירה, לא זו בלבד שלא הייתה כל סיבה להניח שהמקרקעין ישנו את ייעודן למגורים, אלא שהיו סיבות להניח שכל תוכנית לשינוי ייעוד שתוגש בעתיד הנראה לעין, נדונה למעשה לדחייה מראש". זאת בין היתר מאחר ומיקום הקרקע על קו התפר בין שטח השיפוט של המועצה האזורית מנשה לשטח השיפוט של המועצה המקומית פרדס חנה-כרכור צפוי להיות חסם משמעותי באשר להיתכנות הפשרת הקרקע. שכן, הישוב תלמי אלעזר שייך מוניציפלית לשטח השיפוט של המועצה האזורית מנשה, ועל כן הרחבה של היישוב נתונה להחלטת המועצה והוועדה המקומית שלה בעוד הקרקע המדוברת אינה משויכת לתחום מועצה זו.

התובעים מבקשים מבית המשפט לבטל את כל ההסכמים שנחתמו עמם, להחזיר להם את הכספים ששולמו בצירוף הפרשי ריבית והצמדה, ולפצותם על הנזקים שנגרמו להם. סך-הכול הם תובעים 5,570,230 שקל.

תגובה: "טענות שקריות"

מהחברה נמסר: "הטענות המובאות בכתבה שקריות ומשוללות כל יסוד. צר לנו כי התובעים בחרו להגיש תביעה חסרת בסיס. איננו מנהלים דין ודברים מעל דפי העיתון, כל העובדות יתבררו בבית המשפט".

מעו"ד גלעד שר נמסר: "לעו"ד שר ולמשרד עורכי הדין גלעד שר ושות' אין קשר לעניין הנדון, ושרבוב שמם לתביעה, וממילא לכתבה אודותיה, הוא מעשה עוול. ביום 1.1.2016, הקים עו"ד שר שותפות חדשה הנושאת את השם גלעד שר שות'. את פעילות הנדל"ן הנרחבת המתנהלת במשרד מנהל השותף עו"ד רימון תלחמי, הנמנה עם המובילים בתחום בארץ, ולפעילות זו אין ולא היה שום קשר לתביעה.

"העניין נשוא התביעה טופל בלעדית בידי עו"ד יהודה מועלם, שהיה בשעתו שותף חוזה במסגרת פירמת עורכי דין שנקראה אז גלעד שר, קדרי ושות', ואשר ממנה פרש מייסדה עו"ד שר לפני שנתיים וחצי. פירמה זו ממשיכה לפעול כיום תחת שם אחר. עו"ד מועלם היה, אישית ובלעדית, הנאמן על כספי הרוכשים, וטיפל בכל הקשור לנשוא התביעה בשנים הרלוונטיות. ככל שיהיה צורך בכך, יוצגו בפני בית המשפט ראיות חותכות כל האמור לעיל".

עוד כתבות

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה