גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תיירות | לכבוד שבוע הספר: חנויות הספרים הכי לא שגרתיות

בעיירה הוולשית היי און וואי משמשים אולם קולנוע ישן, טירה מתפוררת ובתים פרטיים כחנויות ספרים ●  בפורטוגל כנסייה מהמאה ה-13 הפכה גם היא לחנות ספרים ● בכלכתה שבהודו יש קיוסקים של ספרים

חנות ספרים בהודו / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב
חנות ספרים בהודו / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

היי און וואי (Hay on Wye) היא עיירה וולשית חביבה, קרובה לגבול עם אנגליה, עם נהר, בתי אבן, גינות ופרחים. יש לא מעט עיירות קטנות וחביבות כמותה באזור, אבל בניגוד לאחיותיה, אליה עולים לרגל כחצי מיליון תיירים בשנה. "יש הרבה עיירות קטנות ונחמדות לא פחות מזו שלנו, עם אנשים נחמדים לא פחות משלנו ונוף יפה לא פחות משלנו", אומר ריצ'רד בות', המכונה "המלך" של העיירה, "אבל לנו יש משהו שלאחרים אין: זהות". בות' (Booth) יודע על מה הוא מדבר, אחרי הכול, הוא זה שהמציא את הזהות הזו.

ב-1961 הוא פתח בעיירה חנות לספרים משומשים, והשאר, כמו שאומרים, היסטוריה. מאז פתיחתה של החנות הראשונה הפכה היי און וואי שם נרדף לספרים יד שנייה ולספרים בכלל והיא נחשבת כיום לשוק הגדול מסוגו בעולם. כמעט כל אינץ' חופשי בה הוא חנות ספרים, בכלל זה אולם קולנוע ישן, טירה מתפוררת ובתים פרטיים. כישוריו יוצאי הדופן בפרסום עצמי הובילו את בות' להכריז ב-1977 על עצמאות מהממלכה המאוחדת ועל עצמו כ"מלך". הוא מינה "שרים", הנפיק "דרכונים" וחילק סטיקרים למכוניות של ה"נתינים" וכמובן לתיירים שהחלו לזרום.

בות' מכר אומנם בינתיים את החנות המיתולוגית שלו, ששוכנת עד היום בבניין מכבי האש ההיסטורי של העיירה, ובדרך הטבע, העיירה התמסחרה מעט וצצו בה גם חנויות ענתיקות וגלריות למיניהן, אך גם בעידן הטאבלטים והקינדלים היא נותרה גן עדן לחובבי ספרים משומשים ולעכברי ספרי נייר ודפוס באשר הם.

פריקים של ספרים משומשים יכולים לבלות פה ימים וחודשים ולשוטט בין חנויות עם שמות משעשעים כמו Outcast Books, Orbiting Books וכיוצא באלה. בחצרות של חנויות רבות עומדות ארוניות פח עם מדפים גדושי ספרים. הקונים הישרים מתבקשים לשלשל לתוך קופסת פח 50 פני לספר עם כריכה רכה ופאונד לכריכה קשה, ואיש אינו חולם לבדוק.

אנחנו טיילנו כאן (רק) יום שלם, ושוטטנו על רצפות עץ חורקות בין מדפים עמוסי ספרים על כל נושא שבעולם - ממדע בדיוני והיסטוריה, דרך טבע, אמנות, נוף וגננות ועד בישול וספרי ילדים. מיששנו, הסנפנו, קראנו וקנינו ספרים משומשים. אי אפשר היה לעמוד בפיתוי. רק המחשבה על עודף משקל קטלני במזוודה עצרה בעדנו.

חנות ספרים בהודו / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

וודסטוק של הדעת

בעשורים האחרונים גילו את העיר סלבריטאים מלונדון ומרחבי העולם, ולפי הערכות שונות, כרבע מיליון תיירים מגיעים לכאן מדי שנה לפסטיבל הספרותי המתקיים בסוף מאי ונחשב לאחד מהיוקרתיים בעולם מסוגו. מארגני הפסטיבל מתארים אותו כ"הרפתקה אינטלקטואלית", והנשיא ביל קלינטון, שהיה אורח הכבוד בשנת 2001, כינה אותו "וודסטוק של הדעת". בסוף יוני מתקיים בעיר גם פסטיבל אוכל. אגב אוכל, פאב Blue Boar מציע מגוון ארוחות באווירה מצוינת ומוזיקה טובה. אכלנו סביב מכונת תפירה זינגר ישנה שהוסבה לשולחן, שמענו מוזיקה טובה ולגמנו בירה, אלא מה?

כך, בעוד שאוכלוסייתן של ערים ועיירות וולשיות הידרדרה בעשרות השנים האחרונות, היי פורחת. בות' התבטא לא אחת על המהפך שעשתה היי, מעיר קטנה ולא נחשבת, למודל לתחיית כלכלות כפריות, המבוסס על יוזמה מקומית והתמקצעות לא שגרתית. מרבית תושבי היי ניצבים מאחורי המלך ריצ'רד ונהנים מהפרסום וכמובן מהפרנסה שבאה בעקבותיו. הרעיונות המבריקים והאוונגרדיים של בות' והאירועים סביב הכרזת העצמאות, סללו את הדרך לאוטוביוגרפיה המשעשעת שלו, My Kingdom of Books, ולמלך יש כמובן גם אתר: www.richardkingofhay.com

היי, הנמצאת בקצהו הצפוני של הפארק הלאומי ברקון ביקונז (Brecon Beacons), היא גם תירוץ מצוין להיכרות עם ווילס, נופיה הירוקים-אפורים ואנשיה. יצאנו מהעיר וטיילנו במעלה גבעות ירוקות לאורך נהר Wye הרחב והזורם באון, לצד שדות חיטה ותפוחי אדמה, עצי צפצפה, ערבה ואלון, שביניהם דילגו ארנבים עם זנבות לבנים. מסלולי ההליכה מסומנים בעמודי עץ עם סמל סלמון ואיש צועד. זהו מסלול חביב של כמה שעות, לעיתים בבוץ ובין מוקשי פרות, המסתיים בכפרון בשם Three Cocks, שם אפשר לתפוס את האוטובוס המקומי בחזרה להיי, או פשוט לחזור ברגל.

כפר ספרים בלב כרמים

להיי און וואי שמורה אומנם זכות ראשונים, אבל כיום היא כבר ממש לא לבד. מאז שנות ה-70 של המאה הקודמת צצו בעקבותיה עשרות ערי ספר ברחבי העולם, מאוסטרליה ועד פינלנד, ומהודו ועד דרום קוריאה. בראיון לאתר Atlas Obscura, הסביר העיתונאי אלכס ג'ונסון מה מגדיר לדעתו עיר ספר (Book Town). "ראשית, בשום אופן לא מדובר בעיר גדולה, אלא בעיירה השוכנת בסביבה כפרית. שנית, לא מספיק חנות אחת או שתיים. צריך שיהיה בה ריכוז גדול מאוד של ספרים כך שביבליופילים יוכלו לשוטט בה במשך שעות וימים, וכמובן שהיא צריכה להיות בעלת מראה שעלוני תיירות אוהבים להגדיר 'ציורי'".

לדבריו של ג'ונסון, מדובר בעיירות לא מוכרות בעליל, שרק הפיכתן לערי ספר העלתה אותן על מפת התיירות, וכך הן הפכו מ-book town גם ל-boom town. "העובדה שערי הספר מרוחקות מהעיר הגדולה מתבטאת בדמי שכירות נמוכים, ובהחלט תורמת להצלחתן העסקית. שכן מעבר לרומנטיקה, ללא חשיבה עסקית גם לעיר שפרנסתה מתבססת על ספרים לא תהיה תקומה כלכלית. ומעל לכול - כל עיר ספר מצליחה צריכה משוגע או קבוצת משוגעים לדבר, שיסחפו אחריהם את תושבי העיר בהתלהבותם ובהחלטתם למתג אותה מחדש".

כך, למשל, לפני כמה שנים הפכו תושבי מונטולייה (Montolieu) את עיירתם ל"כפר הספרים". הכפר הקטן שוכן בלב כרמים בדרום צרפת, ויש בו כיום כ-15 חנויות ספרים יד שנייה וספרים עתיקים. בזכותן הוא הפך לאבן שואבת לאמנים שעיקר עיסוקם בספרים - מכורכים ועד מאיירים ורסטורטורים של ספרים עתיקים - לצד ציירים, אמני קליגרפיה ופסלים שעברו למקום כדי לקבל השראה.

מי שהחל בכך הוא מישל בראיבו (Michel Braibant), כורך ספרים מקרקסון (Carcassonne), עיר ימי-ביניימית משומרת ואתר תיירות מפורסם. ב-1991 ייסד את "אגודת כפר הספרים של מונטולייה" ויזם במקום את הקמתו של המוזיאון לאמנות ולאומנות הספר. בעבר, תיירים היו מגיעים רק לקרקסון, וממשיכים הלאה. עכשיו הם נשארים בסביבה, וכך, אזור קסום, שורשי ולא כל-כך מוכר, חווה בשנים האחרונות בום תיירותי.

היי און וואי, בירת הספרים המשומשים / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

מי שיוצא נשכר הם התושבים והתיירים, וגם מי שאינם תולעי ספרים יכולים ליהנות מהאווירה. טחנת הנייר העתיקה שבכפר הסמוך Burousse שוקמה, במונטלייה עצמה שופצו כ-50 מבנים ונפתחו בד אנד ברקפסט, בארים, מסעדות, שוק קטן ומאפייה. גלריות ייעודיות מקיימות סדנאות לילדים ומבוגרים, ובכפר מתקיימים מעת לעת אירועי תרבות שונים.

מקום מפגש למשכילים

בהודו, כמו בהודו, הכול גדול יותר, צבעוני יותר, תוסס יותר. College St שבעיר כלכתה (Kolkata) היא ממלכה מסחררת של ספרים משומשים מכל סוג וסוגה, גיל וגודל. לא סתם זכה הרחוב הצבעוני הזה, העמוס לעייפה בחנויות ובדוכני ספרים, לכינוי Boi Para שפירושו "מושבת הספרים". רחוב College הנמתח במרכז העיר ממש, זרוע גם במוסדות השכלה ותרבות ומשמש מרכז לאינטלקטואלים מכל רחבי העיר וממדינת מערב בנגל, שם נמצאת העיר כלכתה.

מי שרוצה להסניף את אווירת הרחוב, ראוי לו שייכנס גם לבית הקפה The Indian Coffee House, המהווה זה עשרות שנים נקודת מפגש למשכילים ואנשי ספר. הרחוב, שאורכו כקילומטר וחצי, הוא אוצר לציידי ספרים עתיקים, ובחנויות השונות - חלקן בגודל של קיוסק וחלקן ענקיות - אפשר למצוא מהדורות ראשונות של ספרים נדירים במחירים מצחיקים ממש. בין דוכנים שהספרים נשפכים מהם למדרכה פשוטו כמשמעו, שוכנות הוצאות ספרים הודיות מוכרות, כמו Anande Publishres, DasGupta ואחרות, המוציאות לאור ספרי כריכה רכה בכל שפה וניב הודי, כמו גם באנגלית, רוסית, גרמנית וצרפתית.

 כפר הספרים הצרפתי מונטולייה / צילום: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב

ספרים, שוקולד ודובדבנים

אובידוש (Óbidos) שבפורטוגל היא עיר מוקפת חומה, עם סמטאות אבן, בתים בבנייה מסורתית וגגות רעפים, שראויה לככב בסרטים. ואכן, לפני הספרים, העיר ההיסטורית הזאת התפרסמה בזכות פסטיבל שוקולד שנתי (Festival Internacional de Chocolate de Óbidos) המתקיים בה במהלך אפריל וליקר הדובדבנים Ginjinha המיוצר בה.

יום אחד, לג'וזה פיניו ( José Pinho), בעליה של חנות הספרים Der Levagar שבעיר, עלה רעיון: להפוך את אובידוש לעיר ספר. אך בניגוד לערי ספר רבות אחרות, לא נפתחו בה חנויות ספרים חדשות, אלא כל חנות הוסיפה ספרים להיצע הקיים. כך, בשוק הירקות שבעיר, מאחורי סלסלות עם ירקות אורגניים, הוצבו מדפים עמוסים בספרי בישול; בגלריות המקומיות מוכרים ספרי אמנות; במוזיאונים השונים מציעים ספרי היסטוריה, עיצוב ומורשת - כל מוזיאון בהתאם לנושא שהוא מתמקד בו. מלון הבוטיק The Literary Man, המנוהל על-ידי ראש העירייה הקודם Telmo Faria, ממזג להפליא בין ספרות לאירוח. ב-30 חדרי המלון הותקנו מדפים שבהם מוצעים למכירה לא פחות מ-50 אלף ספרים, חלקם בפורטוגזית ורובם באנגלית.

לא רק זאת, אלא שגם Grande Livraria de Santiago, כנסייה מן המאה ה-13 הניצבת בסמוך למצודת העיר, היא כיום חנות ספרים. כל פינה כאן מנוצלת - מהמזבחות ותאי הווידוי ועד המושבים שעליהם נהגו המתפללים לכרוע ושהוסבו למדפים - הכול עמוס בספרים בשפות שונות. בית הספר היסודי לשעבר, O Bichinho do Canto, הפך לחנות הספרים הראשונה בפורטוגל המוקדשת לספרי ילדים, ומדי שנה מתקיימים בעיר פסטיבל ספרותי נחשב המושך סופרים פורטוגלים מפורסמים, מרתון קריאה, מופעי מוזיקה וסרטים.

עוד כתבות

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק