גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

LG G7 ThinQ: סמארטפון טוב שסובל ממחיר מופרך

קשה לומר על מכשיר הדגל החדש של החברה הקוריאנית שהוא מאכזב או נחות מהמתחרים ● קשה גם לומר שהוא מתעלה עליהם, מלבד הסאונד החזק והעשיר שממלא את כל החדר ● האם זה שווה 3,000 שקל? ספק גדול

לפני חודשיים צלצל אליי חבר. "אל תשאל מה קרה", הוא אמר. "גנבו לי את ה-LG G2. אין לי מושג מה לעשות. לא מבין בזה. תגיד לי מה לקנות ואני קונה". בתום סקר שוק מעמיק בחרתי לו את שיאומי Mi A1, שמחירו הרשמי 1,300 שקל אבל עולה כמה מאות שקלים פחות ביבוא מקביל. ומה עם דגם חדש של LG? פעם, בתחילת דרכה של סדרת הדגל G, הם בהחלט היו בחירה טובה. אלא שהמצב הזה השתנה.

כבר כמה שנים שהחברה הקוריאנית לא השיקה, לפחות בעיניי, מכשיר מספיק אטרקטיבי כדי שייכלל בין הפיינליסטים של סקר שוק לסמארטפון חדש. LG G2 היה מכשיר נהדר עם חיי סוללה מעולים, שנתן עבודה. כשנגנב לי הדגם הבא - LG G3 - לפני כשנה וחצי לא הצטערתי, וכשהחלפתי אותו בשיאומי רדמי נוט 4 רק הודיתי לגנב. G4 בכלל התפרסם בגלל תקלה. קונספט ההתאמה האישית של G5 לא תפס, ו-G6 נחשב למכשיר סולידי, אך לא מעבר לכך.

מה החבר שלי עשה, אתם שואלים? הוא קנה סמסונג במחיר גבוה בהרבה מהשיאומי שהמלצתי לו עליו - 2,000 שקל, ועוד תמורת דגם הלא-פרימיום A8. "למה קנית בסוף סמסונג?", שאלתי, נעלב. "המוכר אמר שסמסונג זה עולם אחר", ענה. לשני המכשירים, אגב, מפרט כמעט זהה.

אני מספר את זה כי עולה בדעתי שהמחיר הוא חלק מהטקטיקה של LG בהשקת מכשיר הדגל החדש שלה בישראל, הנערכת בימים אלה. מחירו הרשמי של LG G7 ThinQ עומד על 3,000 שקל.  קרוב מאוד לתג המחיר של סמסונג גלקסי + S9, הדגם המוגדל של המתחרה הדומיננטית (שהמסך המוגדל שלו, בגודל 6.2 אינץ', הופך אותו למקביל למסך ה-6.1 אינץ' של LG, ולא הדגם הרגיל).  

לא מדובר באפליית מחירים כלפי ישראל: גם בחו"ל מדובר בסמארטפון יקר יחסית. תג המחיר הזה נקבע אף על פי שדגם החדש של LG אין ממש קילר פיצ'ר אמיתי, משהו שיבדל אותו מהמתחרים ויהפוך אותו לדגם שלא מפספסים. נראה שהמחשבה היא ש-LG הוא מותג חזק מספיק, ומה שלא יעשה המפרט הטכני ישלימו יחסי הציבור, הפרסום וגם המחיר, שישייכו בתודעה את G7 ThinQ לליגה של הגדולים.

הטוויסט: פנייה לאוהבי המוזיקה

זה לא ש-G7 ThinQ הוא מכשיר רע, או חלילה מבייש את הפירמה. על פי ההתרשמות הלא-ארוכה שלנו, המפרט הטכני, וקונצנזוס הביקורות בעיתונות הסלולר העולמית - הוא עושה היטב כל מה שסמארטפון צריך לעשות, גם בהשוואה למתחרות המובילות.

אלא שצריך לשים את זה על השולחן: בשנה האחרונה סמארטפונים הפכו לקומודיטי, עוד מוצר צריכה, לא מהפכני ולא קסום. כמו שאנחנו לא מתלהבים מלפטופים חדשים, גם קשה יותר ויותר להדביק את סף הגירוי הסלולרי שלנו. מכשיר זול או בינוני, כזה שעולה 700-1,500 שקל, נותן תמורה מספיק טובה לרוב האנשים, שלא לדבר על כך שאפשר לשדרג אותו בתדירות גבוהה בלי לקרוע את הכיס. אפל והאייפון מצליחים עדיין לשמור על קהל נאמן שמוכן לשלם ביוקר על הדגם החדש ביותר. המתחרות שלה לא נהנות מלקוחות אדוקים כאלה.

יצרניות המכשירים יודעות את זה, ומנסות לפתות אותנו לשים כסף גדול על פיצ'רים מגניבים - שאף אחד לא ממש צריך. כשניגשתי לעמדה של פרטנר בקניון כדי להתאים את כרטיס הסים למכשיר ה-G7 ThinQ שוחחתי עם שני המוכרים, בני העשרים וקצת. "הבהירות במצלמה של S9 טובה. אבל באנימציות (פיצ'ר המציאות המוגברת) משחקים אולי פעם אחת. זה טוב רק לילדים", הם פסקו.

גם את זה היצרניות מבינות. מבחינת חלקן הפתרון הוא לפנות לאוהבי הצילום, או לפחות לאלה שרוצים להרשים באינסטגרם. גלקסי S9 מציע את המצלמה היחידה עם צמצם פיזי, שעוזר לה להכניס יותר אור לחיישן ולהשיג תוצאות טובות בתנאי תאורה קשים. ל- P20 של וואווי יש מצלמה משולשת, ואילו אקספריה של סוני מציעה מצלמת וידאו ב-4 K.

LG, לעומת זאת, בחרה נישה אחרת: אוהבי המוזיקה. הדבר היחיד שקרוב להיות פיצ'ר מנצח ב-G7 הוא ההבטחה לסאונד מעולה כאשר מניחים את המכשיר על השולחן, בזכות שימוש בגוף המכשיר כתיבת תהודה. בדקנו - וזה אכן עובד. עם הנחת המכשיר כאילו נשלח גל של תהודה נוספת וחדה אל חלל האוויר. יפה, אבל לא ממש מצדיק את המחיר: תמורת 1,000-2,000 שקל אפשר להצטייד בזוג אוזניות מעולה שמתחבר לטלפון, או ברמקולים ניידים משובחים.

מצלמה לא מלהיבה, צבעים לא טבעיים

הבטחה נוספת של LG שה-G7 מממש היא בהירות המסך הגבוהה, שאותה ניתן להעצים ידנית לפרק זמן מוגבל בלבד, וזאת מחשש להתחממות יתר של המכשיר וריקון הסוללה. בדקנו אותו בשמש ישירה - והתוצאות אכן מרשימות. זאת פונקציה שעשויה להתגלות כשימושית במיוחד דווקא במקרי חירום, וראוי שיצרניות נוספות יאמצו אותה.

ומה באשר למצלמה, שבה המתחרות מצטיינות? כאן המצב טוב פחות. הצילום במצב בינה מלאכותית, שאמור לזהות את האובייקטים המצולמים, לא עומד בציפיות. ממשק המצלמה, באופן הבסיסי ביותר, לא נותן תחושה ידידותית: האייקונים והכפתורים קטנים, שלא לומר זערוריים. והכי חשוב - לא נרשמה התלהבות מתוצאות הצילום.

גם גוון הצבעים של המסך בעת הצגת תמונות נראה לעתים צעקני ולא טבעי מספיק, קצת בדומה לצעקנות הצבעים של סמסונג, בעיקר בכיוון הוורדרד-אדמדם. הדבר בולט במיוחד בהשוואה לצד מסכים של סמארטפונים מבית חברות אחרות. עם זאת, צבעי תצוגה הם אחד האספקטים הכי סובייקטיביים שיש, ומומלץ לבדוק את המצלמה והמסך אישית לפני הקנייה.

עניין הצבעים בא לידי ביטוי גם במצב המכשיר המיועד לקריאה, שמאפשר לשנות את חום הצבעים כך שירכך את הבהירות ויאפשר קריאה ממושכת. ב-G7 מצב זה לא שונה בהרבה ממצב ברירת המחדל, ואינו אפקטיבי ממש. במקום צבע רקע רך נראה כי במצב זה התאורה רק מוחלשת מעט, ומתקבל גוון ורדרד יותר.

LG G7 / אורי ברקוביץ'

היי, לאן נעלמה השיחה שלי?

מבחינה פיזית, G7 ThinQ הוא אינו מכשיר מרשים במיוחד, כמעט חסר סטייל. זה היה יכול להיות נסלח: הקצוות המעוגלים במתינות מביאים לכך שהמכשיר נוח לאחיזה. כמו לאייפון X יש לו את המגרעת (Notch) השנויה במחלוקת, אם כי ניתן להסתיר אותה, לפחות חלקית. הבעיה האמיתית נעוצה ברמקול השמע של המכשיר ובמיקומו.

כמו במכשירים רבים אחרים, צורת הרמקול ב-G7 היא של פס מוארך. אלא שהוא כל-כך קצר וקטן, שקצת מוזר לקרוא לו פס. ואם לא די בכך הוא אינו ממוקם במרכז המכשיר, אלא כמה מילימטרים טובים מימין למצלמה. התוצאה: מי שרגיל לבצע תנועה קבועה לשם מיקום האפרכסת ליד האוזן, עלול לגלות שהוא מחפש בכל פעם מחדש את המיקום הנכון כדי לשמוע את בן השיח. בתנאים כאלה כל תנועת יד קטנה עלולה לגרום לאפרכסת לזוז, ולבן השיח שלא להישמע.

אלמנט נוסף שראוי לתשומת לב קשור לממדי המסך - פרופורציה של 19.5:9, לעומת 18.5:9 בגלקסי S9. משמעות הדבר היא מסך מאורך וצר יותר, שבשילוב ממשק משתמש צפוף יותר יוצר תחושה של עומס בעיניים. קחו לדוגמה את ג'ימייל: בהשוואה למכשיר בגודל 5.5 אינץ' ביחס 16:9, ב- LG נכנסות עוד שתי שורות מייל, בפונט קטן יותר. התחושה שמתקבלת היא של עומס המכור לנו יותר ממחוזות ה-PC. גם כאן מדובר בעניין סובייקטיבי, שאולי פשוט דורש התרגלות, אך יש לקחת אותו בחשבון.

למרות מגרעותיו, האובייקטיביות והסובייקטיביות, LG G7 ThinQ הוא מכשיר טוב, שהבעיה העיקרית שלו היא העלות. אילו החברה הקוריאנית הייתה משווקת אותו במחיר תחרותי, בתווך שבין מכשירי הפרימיום למכשירי הביניים, הכתבה הזאת אולי הייתה נחתמת בהמלצת קנייה. כעת נותר לראות אם בתקופה הקרובה המחיר יצנח באופן כזה שיהפוך את ה-G7 לכדאי.

עוד כתבות

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"